View Full Version : Lamināta deformācija !?
Lieta sekojoša, aptuveni pusotru gadu atpakaļ pārvācos uz citu dzīvokli, iepriekš viss tika izremontēts, viss kā nākas, tai skaitā ielieta grīda !
Pienāca laiks ieklāt segumu, tika iegādāta nevis parastā burbuļplēve ko parasti lik zem laminātiem, bet gan viekalā ieteiktā Gofrētā burbuļplēve ar papildus polietilēna kārtu apakšā, tas tika formulēts itkā drošībai jo, mēdz būt arī tā, ka betona apakšējās kārtas nav pilnīgi izžuvušas !
Arī tika iegādāts pats lamināts - ne, letā gala, un cik atceros pēc iespējas ar lielāku noturīgumu pret nodilumiem !
Lamināts dzīvoklī tika klāts šķērsām - bet tam nevajadzētu mainīt lietas būtību !
Netika izmantotas līmes !
Nu lūk un šovasar ar visiem karstumiem sākā parādīties pārsteigumi :D
3 vietās ir pārādījušies ļoti neglīti izcīļņi ! (atgādina guļošos policistus :shura:)
Kāpjot tiem visrsū seko tāda kraukšķoša skaņa !
Ir pārbaudīts galvenais šādu rezūltātu cēlonis - ūdens sūce, bet nekā tāds nav konstatēts :(
Kur varētu būt vaina ?
Pērkot moš pāris lamināta pakas bij nemanāmi mitras ?
Sūdīgs lamināts ? (cena gan sauc atmiņā pretējo)
Tests ar to gofrēto burbuļplēvi ar polietilēna kārtu ?
Vai arī šādos karstumos, ka izstabā nemainīgi ir ~ 27 - 29 grādi tas ir pieļaujams ?!
Varētu pastāstīt visu, ko domāju par to materiālu, bet labāk klusēt laikam. :D
Telpās gaisa mitrumus kā?
Varētu pastāstīt visu, ko domāju par to materiālu, bet labāk klusēt laikam. :D
Ne tikai varētu, bet vajag pastāstīt - lai nākotnē nebūtu divreiz jākāpj tajā pašā sūdā :doh:
Tika arī apsvērta parketa montāžā, bet tas viss bīj jāizdara maksimāli ātri, un līdz ar to otra ideja nonikājās !
Mājā iepriekš bija koka grīda, kas pēc apskates vairs nebij restaurējama, ēvelējama :(
Mitrums ir mazāk par minimumu, gaiss diezgan pasauss, kā jau vecā tipa ķieģeļu mājām visvairāk mitrumu var izjust pēc ziemas vai vēlos rudeņos !
Nu kā, ja burbuļplēve vainīga tad jābūt šķirbām kaut kur, ja pats lamināts, tad šķirbu nav. :)
Nu kā, ja burbuļplēve vainīga tad jābūt šķirbām kaut kur, ja pats lamināts, tad šķirbu nav. :)
Šķirbu nav, lamināts ir stipri sacēlies :D , uzpūties, itkā apakšā būtu gaiss :beee:
Salasījos itkā viņi mēdz ispiesties kādā stūrī vai sienā, līdz ar to rodoties tādi burbuļi !
Neesmu speciālists šais tēmās..bet nu tā. filozofējot..
No kā tad viņš var pacelties?
Nu.. viena lieta varētu būt mitrums.
Otra lieta... lamināts bik staigā.. tāpēc atstāj brīvu vietu līdz sienai lai viņš tur nespiežas virsū..
Moš kaut kas tāds ?
Es nez.. es absolūt no šīm lietām neko necērt.
jast spam :)
NaatanKein
08-08-10, 10:45
Kūmiņa minētie iemesli arī varētu būt pie vainas - mitrums un nav vieta, kur staigāt. Ir redzētas tādas pašas problēmas parketa grīdām mitruma dēļ, kā arī nepietiekošas atstarpes no grīdām. Gan jau karstais laiks arī dara savu.
Skaidrs, značit nau ko celt traci, ir, redzēti parketi kas lielā karstumā piebriest, bet kad laiks nostabilizējas tad atkal viss nostājas savās vietās ;)
Nesasteigšu pasākumu, bet turpināšu vērot :)
Ja līdz ziemais nenostāsies savā vietā tad mainīšu, ja viss būs ok, tātad pie vainas "Mistisks mitrums" vai anormāli augsta gaisa temperatūra !
Liekot vietas no malām tika atstātas ar albu rezervi, bet kā ir tagad tiešām nezinu, jo kālīšu līme ir zvērīga ;)
Viss ar laiku, paldies par padomiem !
aatri izskreeju cauri, mosh kaut kur bija raxtiic, mosh nee...
Tev gar sienu vinjam cik lielas shkjirbas atstaatas?
mosh kaads ar liikaam rokaam uudens spaini izleejis? :D
un vispaar.. buutu labaak linoleju iemaucis :D
man mājās ir pašrocīgi klāts lamināts 2 istabās (20kv.m) un gaitenī (~17-20kv.m)
apakšā klāts... nezinu kā to sauc, no korķa materiāla tās loksnes, plānas.
no sienām ~2cm atstāts, ja ne pat vairāk.
un tādas lietas nenotiek.
Krustēvam mājās arī lamināts, bet viņam arī notiek tādas ***ņas kā Tev. mitruma nav.
tapēc lieku uz to, ka nav atstāta pietiekami vieta kur staigāt jamam.
http://www.bildites.lv/images/1xil4vfn37x0h5g12r.bmp (http://www.bildites.lv/viewer.php?file=1xil4vfn37x0h5g12r.bmp)
Ūdeni toč neviens nav salējis, par to esmu drošs :)
Nedaudz iedziļinoties saprotu, to ka pie vainas varētu būt kāds no šiem punktiem, spriežot pēc bojājuma vietas (ar sarkano apzīmētas) jo tas atrodas tieši starp Pussienu uun kolonnu! (loģika, bet arī varu kļūdīties)
Rīt noraušu nost Līstes un pačolēšu, ja būs lamināts ielīdis sienā apzāģēšu ! :ok:
Grīdai lielāks termiskās izplešanās koeficients nekā sienām - tāpēc grīda izliekusies... joks :D
Pamēģini mēbeles pakustināt - varbūt tas spriegums grīdā no tā, ka pārāk daudz/maz salīdis zem dīvāna/skapja/3tonnīgā_seifa :)
Ūdeni toč neviens nav salējis, par to esmu drošs :)
Nevajag jau liet, obligāti. ne no tā vien mitrums rodas.
Rīt noraušu nost Līstes un pačolēšu, ja būs lamināts ielīdis sienā apzāģēšu ! :ok:
Nu kā? Bija tie punkti pie vainas?
....
Netika izmantotas līmes !
Starp citu - pie viena topika - kāpēc neizmantot līmes skaitās tik progresīvi? - vai tur kāda dziļa doma apakšā?
Kāpēc jautāju? Kad savā vecajā dzīvoklī pats liku laminātu, visu kārtīgi salīmēju, ne kas staigāja, ne vaļņi metās. Viss brīnišķigi.
Tagad pārvācos uz citu vietu - te iepriekšējais saimnieks arī neesot līmi izmantojis. Tagad parādījušās 3-10mm spraugas daudzās vietās. Baigi pretīgi izkatās un liekas, ka gandrīz visa grīda būs jāārda ārā.
Ko darīt? - un kā ar līmēm? - vai nesmērēt to līmi tiešām skaitās tik baigi "kruto"?
arno, nedomāju, ka tev tur līme vainīga. Senču dzīvoklī ir lamināts gan ar, gan bez līmes - nekādas šķirbas, nekādi vaļņi, nekādas deformācijas, viss OK. Vienīgi iedarbība uz slapjumu atšķiras - ja izgāž spaini ūdens tur, kur nav līmes, tad uzbriest (kad izžūst, viss OK).
Lai gan ja ir tas lamināts, kuru var klāt bez līmes, tad īsti nenāk prātā, kā var 10mm šķirbas veidoties - tās plāksnes jau saķeras kopā malu reljefa dēļ.
smartdevil
10-07-10, 11:06
Nezinu kādi ir vecie lamināti bijuši. Bet jaunie ir kā "peldošās grīdas" tipa. Un tur līme nav vajadzīga. Bet ir jau cilvēki, kas visur dara pa savam un nav jēga kaut ko skaidrot.
kas tur ko brinities kada vasara sogad bija?
nolists, karstums, udens iztvaiko, atkal list bla bla bla
mitrs gaiss bija pec noklusejuma...parejo saliec kopa ar ieprieks teiktu...
DeadlyShooter
10-07-10, 15:25
Ja man lamināts palika kāds bijis.. tad ko? Dzīvoju citā klimatā? Gan jau vainīgs nav klimats, bet vēlme ieekonomēt vai arī meistaram līkas rokas. ;)
kada cita klimata, drosvien ir vieta kur staigat tam laminatam un viss...
es savu laminatu reizem pat nomazgaju un nekadas problemas nav...
Nu nezz... vainu tiessaam suuds laminaats, vai nav atstaati no malam vismaz 2 cm, kur laminaatam staigaat.
Man jau skkiet ka var mazgaat, cik uzziet. Vismaz es mazgaju.
Bija laiks, kad pannemu suni. Kuceens buudams slapinaja kur pagadaas, tika griidas berstas neskaitamas reizes, nekas nav paceelies.
P.S. Neesu interesejies.. bet tomeer.. Kaa tad savadaak var laminatu mazgaat, je ne ar sskidrumu?:D
Lamināts telpā ar laiku saraujas tad ja likšanas brīdī ir bijis šamam pārsniegts pieļaujamais mitruma daudzums, tb. uzliekam mitru, šams izžūst un saraujās. - Līme ņepričom.
smartdevil
10-07-10, 18:20
je31
Dabā vēl pastāv mitrums. :D ;)
Lai gan ja ir tas lamināts, kuru var klāt bez līmes, tad īsti nenāk prātā, kā var 10mm šķirbas veidoties - tās plāksnes jau saķeras kopā malu reljefa dēļ.
Nu vot - redz ka nesaķeras. Vai arī tas iepriekšējais saimnieks ir kaut ko galīgi greizi izdarījis. Būtu fočuks pie rokas - nobildētu, parādītu. 10mm sprauga ir tikai vienā vietā, toties tādas 2..3..4mm sparaudziņas - cik tik nevajag.
Visdrīzāk lētucis, neturās kopā. Man 2 istabās ir līmētais lamināts - vienā dārgais, otrā lētais. Ja pareizi ieliek, problēmu nav. No sienas ir tikai 8mm šķirba, taču tas problēmas nerada.
a cik ir lētākais pa ko var laminātu ieklāt. ir 18m^2 izstaba.
vnk gribas nedaudz upgreidot koju grīdu savā izstabā
Nu, ja skatās tikai uz cenu nevis izskatu un īpašībām - ~3-4 Ls par m2. Man lētais lamināts ir par ~5 Ls m2, dārgais ~12 Ls m2. Tagad tādi maksā attiecīgi 4 Ls/m2 un 9 Ls/m2.
Vēl jau zem lamināta liekamais + plintusi.
Nezinu par laminātu, bet man ir masīvkoka grīda(pamatīgas brusas). Vienīgā probolēma radās kad kaķis pie****a un kakuči sagāja spraugās.
smartdevil
10-08-10, 22:24
Ls2.20/m2 Depo ir. :D
Vēl jau zem lamināta liekamais + plintusi.
kas par plintusiem laminaatam?
nu, tie, ko liek pie sienām, lai šķirbu starp laminātu un sienu piesegtu... :shura:
kas par plintusiem laminaatam?
Kājlīstes, grīdlīstes, nu vēl varbūt apmales starp grīdu un sienu :D
NaatanKein
10-08-10, 23:38
Man ir lamināta grīda pa Ls 2.8 kvadrātā, pirkta iekš depo - pilnībā apmierina. Vel laikam bija apakšā jāliek tā plēve, kas maksā santīmus un grīdlīstes, kas ir mazliet dargākas, bet nu sīkstuļi var jau nelikt viņas aiz skapjiem un tml :D
un kas ir kaajliistes? tjipa kas zem durviim starp istabaam?
Tač tikko tev bija skaidrs...
http://linkord.lv/ru/uploads/posts/2009-05/1242591318_pic_skirt.jpg
nu joptvaju, tad kas ir griidliistes? :D
shis mulsina:
Kājlīstes, grīdlīstes, nu vēl varbūt apmales starp grīdu un sienu :D
es taas visas saucu vienkaarshi par liisteem un gribu tikt tagad skaidriibaa kaa tad iisti katru no taam sauc... buutiibaa jau pofig, aizej veicii un nopeerc ko vajag. vienkaarshi saruna un termini interesanti :D
edit" iebraucu - kava bija domaajis vienu un to pashu ar dazhaadiem nosaukumiem... my bad :)
(..) un grīdlīstes, kas ir mazliet dargākas, bet nu sīkstuļi var jau nelikt viņas aiz skapjiem un tml :D
Vēl jau variants - atkārtoti izmantot jau esošās, ja ir tāda iespēja.
Nu un ja grib pa smuko, tad varētu būt nepieciešamība arī kaut ko ar sienu darīt. Man, piemēram, grīdas seguma nomaiņa nozīmētu esošo plintusu atlaušanu no sienas ar visu sienas krāsu (tā vietā, lai tiktu *pareizi* pielikti, šie tika brutāli pielīmēti)...
binary, es izmantoju plastmasas liistes, kas kaujas pie sienas/griidas (atkariibaa no vajadziibas, ar 5cm skruuveem. taas, tad nu var izmantot cik vien sagribaas. arii pie greizas sienas piegulj sameeraa ideaali. dalju pat peec ugunsgreeka izmantoju... taas, kas nebija galiigi sa****tas/sakusushas.
Nu es plintusus neizvēlējos, dzīvoklis īrēts, un plintusi te jau bija (koka). Cita nekā gan nebija - pat skapi pašiem bija jāgādā. Lai iebūvētu to skapi, nācās no nišas lauzt ārā plintusus, kas nebija pārāk jauks pasākums...
Par plastmasas plintusiem zinu, pirms daudziem gadiem ir bijusi darīšana ar tādiem, bet nu arī koka plintusus, ja pareizi pieliek, var izmantot atkārtoti. Vismaz mūsējos varētu, ja vien būtu pielikti pareizi, nevis brutāli pielīmēti / pienagloti.
koka liistes jaakauj ar bezgalvu naglaam + jaaliimee, vieniigi ja siena nav ideaala, tad nemaz tik forshi jamaas nepiegulj. tas protams neies cauri panelju maajaas. man ir koka maaja, taapeec arii ar naglaam nav probleemu
Koka plintusi ir dažādi. Manējos var likt līdzīgi kā plastmasas.
Beidzot esmu atgriezies mājās un sačinījis grīdu :shura:
(Noņemot grīdlīstes secināju, ka viss lamināta stūris ir iebraucis sienā)
Galvā iešāvās ašā ideja, moš var bez liekām pūlēm lieko nofleksēt ? - Kļūda, tikko, kā provēju zāģēt sāka izdalīties zvērīgi dūmi, un uz priekšu nekuja negāja, smaka pa rubi, fleksis tika atskaitīts :beee:
Galu galā, ņēmu talkā vienkārši Asu kaltu, un lieko nokalu nost. Tad pāris reizes ar dīvānu nostumdīju pāri bojātajai vietai, un ola, grīda atkal taisna .
Liekot grīdu noteikti ir jāizmanto spundes, ar kurām aizlienēt starpas starp grīdu un sienu. - kad grīda ir ielikta, raujam tās arā un esam pārliecināti ka ir atstāta šķirba un neradīsies tālāku problēmu !
Es arī savu problēmu atrisināju :) - atstiepu no darba piesūcekni grīdas plākšņu izcelšanai, nopirku gumijas āmuru un pudeli pva līmes. Piesūcekni pielipinu pie lamināta plāksnes, tālāk ar gumijas āmuru var dzenāt plāksnes uz kuru pusi vajag.
Pirms iedzīšanas pareizajā vietā sasmērēju savienojumu ar līmi - lai turpmāk bez manas ziņas nekustas.
Ak jel - būtu kāds pateicis priekšā, kā tas jādara. A to - 2 nedēļas domāju, 2 stundās visu izdarīju. :)
Vispār jau līmē nevis pašu laminātu pie grīdas, bet savā starpā ar parastu PVA līmi, tad lamināts peld. Kā jau iepriekš teica, atstāj puscentimetra spraugas gar sienām, kur saliek spundes, pēc tam ņem ārā. Lētais lamināts vērpjas, izsit burbuļus un lokas pie paaugstināta mitruma telpā, piem., vasaras žaronā tiek aktīvi lietas puķes un istabā ir riktīga siltumnīca. Zem lamināta liek vai nu preskartonu, porolonu (nav tie labākie varianti) vai arī korķa plāksnes, kas ir dārgi, toties nesēžas, necilājas, slāpē skaņu, uztur siltumu un nesmird. Vispār lēto laminātu likt ir naudas izmetiens, labāk smuki piegriezt "Smaragd" nodilumizturīgo linoleju, īpaši jau gaitenī/virtuvē.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.