PDA

View Full Version : Komponentes paarlodeeshana, sildiishana [n96]

netbeast
06-03-10, 23:34
taatad, manaa riiciibaa ir nonaacis nokia n96, kuram peec trieciena pret zemi ir paraadiijushaas shviikas uz ekraana un raada tikai ekraana apaksheejaa dalja.

esmu noskaidrojis, ka ekraans ir vesels, tam nav nekaadu pliisumu paziimju, nav izpluudis, palcis vnk nekraasains un apaksheejo 1/4 no lcd raada, kaa arii savienojoshie vadi arii ir veseli.

peec padziljinaatas rakaashanaas netaa, atklaajaas, ka tieshi shiem modeljiem ir izteiktas probleemas ar LCD un visur min, ka ir pie vainas IC (inverter control?), kuram metas aukstais lodeejums, vai kas taads, cik izdevaas saprast. sevishkji biezhi tas notiekot, kad triecienu dabonot, vai daudz virina to ekraanu un dabon vibreet.

piemin pamataa shos (zemaak ir LCD konektors.):
http://img220.imageshack.us/img220/3569/lcd.gif

avotos raksta, ka esot jaapaarlodee vinji (kaa tik siiku komponenti var paarlodeet? vinja no kristaala), vai arii sildiit (reheat IC) esot nepiecieshams.

jautaajums: ko shajaa kontekstaa noziimee reheat IC? vai tas ir tas pats cookings, ko te piekopjam videokarteem un portagljukiem? vai kaada lokaala sildiishana? ja lokaali - kaa vinjam apkaart nepaardedzinaac celinjus?

paldies jau ieprieksh.

Semo
06-04-10, 00:00
gan jau ka vajadzigs infrasarkanais lodamurs, ja ta pareizi vinu sauc...
cocking mode jau ari gan jau ka der, tada pati komponente ka jebkura cita jau vien ir... bet vai vienkarsak nav nomainit to plati celikom? vai ta ir galvena plate?

netbeast
06-04-10, 00:20
jaa, taa ir main plate un tajaa atteelaa ir redzama tikai puse no vinjas, vai pat mazliet mazaak. mainiit visu plati ir gandriiz kaa visu telefonu jaunu pirkt. pilns juutuubs, kur maina taas detaljinjas, tikai kaa vinji to dara nav paraadiits, vai arii kad uzguuglee, visur taads variants paspiid, ka jaamaina no ejoshas plates, vai jaapaarsilda.

drunk_lizard
06-04-10, 07:57
ic - integrated circuit
kaads veel invertors ieksj mobljas? O_O
var izliidzeeties ar kaut ko sjaadu
http://www.sparkfun.com/commerce/images/tutorials/SMD_HowTo/Hot-Air-Rework-1.jpg
un taisnaam rokaam.
protams, labaak ir ar IR rework station.

netbeast
06-04-10, 11:55
ic - integrated circuit
kaads veel invertors ieksj mobljas? O_O

nu es jau nezinu, neesmu elektronikjis, tas ir tas, ko man izdevaas atrast uz taadu saiisinaajumu.

labi, мопед не мой, un nav man accessa taadaam lodeeshanas stacijaam, taatad - vai kaadam ir shaada ieriice ar kuru vareetu paarsildiit taas 2 komponentes? iipashnieks samaksaas.

shakis
06-04-10, 15:46
Siltaa gaisa strokjis tev nau vajadziigs, ja tu tiec klaat lodeejuma vietai ar parasto lodaamuru.
Ar karsto gaisu tu aizpuutiisi prom visas mazaas pielodeetaas komponete.

netbeast
06-04-10, 15:57
cik smalkam ir jaabuut lodaamuram, lai tur kaut ko lodeetu? un kaa iestatiit normaalu karstumu vinjam, lai nepaardedzinaatu celinjus? man nav ne skilla ne tehnikas.

veelreiz atkaartojos - ir kaads, kas ir ar mieru tur paarsildiit par kaadu simbolisku samaksu? tiks piegaadaata tikai pati plate, kuras 2 liidz 3 komponenti ir jaapaarsilda. nekaada atbildiiba netiek prasiita, tikai kvalitatiiva paarsildiishana, lai sliktaakajaa gadiijumaa aparaats paliek taadaa pashaa stadijaa, labaakajaa, viss izdodas. t.i. cilveeks, kas saprot, ko dara nepiecieshams ar attieciigo tehniku.

shakis
06-04-10, 16:43
Lodaamura izmeers tev jaaizlem pasham, bet katraa zinjaa vinjam jaabuut stipri mazaakam par gludekli. Civilizeetiem lodaamuriem ir termo regulaators, kuram jaabuut no 250 (alvas kushanas temperatuura) liidz 400 (lielaakaa dalja komunenshu nomirst augstaakaas temperatuuraas), Celinju sadedzinaashana ir atkariiga no lodaamura temperatuuras un laiku, ko tu pavadi lodaamuru bakstot pa celinjiem.
Kaapeec tu uznjemies lietas kuras nau tavaa kompetencee?
Cik reizes ir dzirdeeta fraaze - nelabo savus zobus ej pie zobaarsta

EDIT: Izlaboju gramatiskaas kljuudas, kas sho postu dariija nesaprotamu

netbeast
06-04-10, 18:22

ee, nu tev reaali, laikam, ar saprashanu probleemas. tev, laikam, nepietiek, ka es 2x uzrakstu, ka mekleeju cilveeku, kas to izdariis.

es netaisos neko lodeet, es tikai apjautaajos, kaadai ir jaabuut tehnikai, lai ko taadu dariitu, tiiri sportiskaas intereses peec.

drunk_lizard
06-04-10, 18:33
Siltaa gaisa strokjis tev nau vajadziigs, ja tu tiec klaat lodeejuma vietai ar parasto lodaamuru.

daun, paraadi man, kaa ar lodaamuru tiek klat BGA cjipiem!
labaak neraksti, ja vispaari nav ponjas par teemu!
iebaaz sev parasto lodaamuru ****aa.

netturkaavinjutevi, nu es varu. un?

drunk_lizard
06-04-10, 18:34

cik tu pasjkritisks, ibio!

un vaardu nav raksta sjaadi!

nolaadeetie santehnikji.....

ps. no sjaa topic sapratu, ka shakis, kuru liidz sjim uzskatiiju par daudzmaz sapraatiigu, vienkaarsji ir maskeejies betons...

shakis
06-04-10, 19:50
Lizard, tu atkal paarspeej sevi.Jaa es zinu, ka neesmu akuunaakais literaats, bet te arii nau tvneta pirmaa lapa, kur man buutu uzmaniiba jaapieveers pareizrakstiibai (jaa man gadiijaas nepaarlasiit ko es tur saburtoju).
Un piedied veciit nesaprotu, ko tu te muusu smilshu bedree dari. Katraa poustaa es redzu heitara cieniigus uzbraucienus poustotaajam, ja vinjsh naU ieguvis attieciigus punktus tavaa imaginaarajaa veertiibu skalaa. Chali, cik tev gadi? Es ticu stipri vairaak kaa man, un to ka tu no elektronikas rubii vairaak nekaa es, bet tas nedod nekaadu tiesiibu apgalvot, ka es no taa neko nesaprotu. Vai nau iespeeja, ka tu kautko neizprati tekstaa ko uzrakstiiju.

shakis
06-04-10, 19:59
ee, nu tev reaali, laikam, ar saprashanu probleemas. tev, laikam, nepietiek, ka es 2x uzrakstu, ka mekleeju cilveeku, kas to izdariis.

es netaisos neko lodeet, es tikai apjautaajos, kaadai ir jaabuut tehnikai, lai ko taadu dariitu, tiiri sportiskaas intereses peec.

Jaa es sapratu to, ka a moped nje tvajoj.
Vienkaarshi man kaa sabiedriibas peetniekam interesee, kas ir tava motivaacija uznjemties dariit kautko taadu ar kaada svesha telefonu. Ja man prasa salabot kautko, ja maaku tad laboju, ja nemaaku tad meegjinu to cilveeku suutiit uz taadu kantori, kur vinji to dara un saprot ko dara.

drunk_lizard
06-04-10, 20:35
Lizard, tu atkal paarspeej sevi.Jaa es zinu, ka neesmu akuunaakais literaats, bet te arii nau tvneta pirmaa lapa, kur man buutu uzmaniiba jaapieveers pareizrakstiibai (jaa man gadiijaas nepaarlasiit ko es tur saburtoju).
Un piedied veciit nesaprotu, ko tu te muusu smilshu bedree dari. Katraa poustaa es redzu heitara cieniigus uzbraucienus poustotaajam, ja vinjsh naU ieguvis attieciigus punktus tavaa imaginaarajaa veertiibu skalaa. Chali, cik tev gadi? Es ticu stipri vairaak kaa man, un to ka tu no elektronikas rubii vairaak nekaa es, bet tas nedod nekaadu tiesiibu apgalvot, ka es no taa neko nesaprotu. Vai nau iespeeja, ka tu kautko neizprati tekstaa ko uzrakstiiju.

jams pat meegjinaajis sjito labot.
divreiz...

es sapratu, ka dzjentelmenis no ikskjiles?

netbeast
06-04-10, 21:56
Jaa es sapratu to, ka a moped nje tvajoj.
Vienkaarshi man kaa sabiedriibas peetniekam interesee, kas ir tava motivaacija uznjemties dariit kautko taadu ar kaada svesha telefonu.

nav man sveshs cilveeks, ljoti labs draugs. saakotneeji domaaju, ka vnk shleife ir atsitusies valjaa kriitot, ko salabot ir elementaari, ja tev rokas aug no pareizaas vietas, vai ne? tad vnk izlasiiju netaa, ka pastaav arii iespeeja atdauziit taas komponentes, biezhi virinot to slaideri, vai nometot zemee. tur kaut kaada tehnologjiska kljuuda jau no n95 laikiem ieviesusies. es konkreeti arii vinjam pateicu - es to nemaaku salabot, taapeec samekleeshu kaadu, kam tas ir pa speekam, pirms tam izskaidrojot situaaciju, zaudeet tur taa pat iisti nav vairs ko, dati ir atvilkti no taas klausules. tas arii viss.

skaidrs ir tas, ka lv nav taada kantora, kas speetu salabot taadaa stadijaa telefonu, nokijas centraa pasuutiis *****, jo tas kaut kaads holadnieshu imei unlockots telefons. variantu nav.

Semo
06-04-10, 21:57
shakis tu maisi jau ta piebendeto gaisu...
pirmkart vins ari mekle pie ka nosutit, jo pats to neuznemas...tas ir viens...
un par to lodamuru tiesam piekritu kertajai kjirzakai...ka tu iedomajies tadam cipam ar lodaamuru ko lodet? ja starp kajam 1mm ir jau daudz???
lodamura gals ar adatu??? tadas fignas lode ar ir...uzsilta mikreni nocel, notira veco alvu un uz platformas saliek jaunu alvu un atkal lode klat...

par platformu isti neuznemos atbilditbu tapec ka tiesi ta vinu nesauc un nav zinams vai tas cips vispar ir uz kajinam...katra zina tie kas zina to lietu sapratis ko es centos pateikt...

netbeast mekle nevis kas salodes tel bet gan kas salodes mikreni, tam es pilnigi speju ticet ka tel darbnicas latvija tadas nav, bet kas lode vienalga kadas mikrenes utt, gan ir. ja nemaldos tas pats Jet, bet tur cipari esot drausmigi...mos deffins, ja nemaldos senak kaut kada runa kur gajusi no vina puses par tam lietam...

drunk_lizard
06-05-10, 00:26
ka tu iedomajies tadam cipam ar lodaamuru ko lodet? ja starp kajam 1mm ir jau daudz???
lodamura gals ar adatu??? tadas fignas lode ar ir...uzsilta mikreni nocel, notira veco alvu un uz platformas saliek jaunu alvu un atkal lode klat...

par platformu isti neuznemos atbilditbu tapec ka tiesi ta vinu nesauc un nav zinams vai tas cips vispar ir uz kajinam...katra zina tie kas zina to lietu sapratis ko es centos pateikt...

hrenjeju...
viens stulbaaks par otru...

PAKLAU, IDINJI, MOSJ PIEVEERT SAVAS ZJABRAS? te komentee kretiini, kuriem tikai pa***** un kuriem nav NEKAADAS,BLIJA, sajeegas!

KAD, HAHUJ, TAS BEIGSIES?!!!

KATRS *****S IZTEELOJAS NO SEVIS AHUJENNO ADVANCEETU PURNU.

da ko juus, nakuj, te darat? pisiet uz saeimu, tur taisni taadus gaida.

lai nolaadeeta sjii kroplaa "valsts" ar savu kroplo elektoraatu

MIRSTIET, DAUNI!!!!

shakis
06-05-10, 11:18
Eu tu meeneshraizainaa meitene paklausies. Teu nau kauktkaadas psihologjiskas dabas probleemas?
Cilveekiem te ir diskusija, kaa lodeet, pie kaa griesties, un tu te veel politiku saac jaukt iekshaa. Bezatbildiigaaku forumieti neesmu redzeejis. Nu vismaz ar 1k+poustiem. Kaa tu vari apgalvot ka es ne vela nesaprotu no lodeeshanas, ja mana darba stacija izskataas kautkaa shaadi http://eoz.lv/showthread.php?p=80161#post80161.

drunk_lizard
06-05-10, 11:43

paklau tu, aapsi? kaads tu esi speciaalists - skaidri redzams, ibio.
darba vieta vinjam. truls dzelzsgabals arii var lodeet, saucaas robots, ibio.

tu, bljin, speciaalist, iesaki savos postos lodeet BGA cjipu ar lodaamuru!
cirvi, no saakuma apskaties, kas ir bga un tad te piiksti!!!

jei bogu, cirvji.

drunk_lizard
06-05-10, 11:47
skaidrs ir tas, ka lv nav taada kantora, kas speetu salabot taadaa stadijaa telefonu, nokijas centraa pasuutiis *****, jo tas kaut kaads holadnieshu imei unlockots telefons. variantu nav.

ko tu te murgo? katraa sevi cienosjaa kantorii tev paliidzees, ja vien tur nestraadaa shakisveidiigie "lodeetaaji"...

shakis
06-05-10, 15:22

jei bogu, cirvji.

Beidzot mees ar drunken_monkey esam atpakalj pei temata nevis kautkaadiem filozofiskiem pashapliecinaashanas meegjinaajumiem. vai kaa citi saka veemeejiem (http://www.boot.lv/andrejs-ekis-interneta-darbojas-dazi-cilveki-ko-es-saucu-par-vemejiem-9640.html).
Skaidri teicu ja tu tiec tur klaat.. Cik reizes taa bilde jaapalielina lai saprastu kaadi tur lodeejumi. Un es ticu ka tev patiks tas, ja es pateikshu, ka noveerteeju Tavu speeju acereeties visus tos sarezhgjiitos chipu nosaukumus, bet taa nau mana stipraa puse.
Bet es neticu ka kaadaaa no taam darbniicaam, kuras mees iedomaajoties izdzrdot vaardu lodeet, buutu 1000Ls aparaats un vinji gribeetu njemties ar kautkaadu tur "a moped ta njemoj" nokiju.
Ja tie chipi nau lieli tad es vinjus meegjinaatu sildiit no augshas, uzliekot pavairaak alvu uz lodaamura. Pirmstam ar feenu uzsildiita apkaarnte vareetu samazinaat sildiishanas laiku.
Nonjemto komonenti noiiriitu un nonjemtu lieko alvu. Uzlikshana buutu nedaudz vairaak tiricky, bet ne neiespeejami. Uzsildiitu plati un komponenti un meegjinaatu iebakstiit pareizajaa poziicijaa. Es taadas manipulaacijas neieteiktu, jo visticamaak komponente sadegs nonjemshanas procesaa, bet tas pats vareetu notikt ar hot air gun (http://www.howardelectronics.com/jbc/jt-1a.html).

jei bogu, cirvji.
Nu visi jau nevar taa pabeikt augstskolu un straadaat par firmas bosu.
Nespeeleejies muusu smilshkastee, ja tev te nepatiik.

P.S lizard luudzu neapvainojies uz mani, un uzraksti kautko veel,

P.P.S es maaku pienjemt atvainoshanos, vai tu maaki kaadu izteikt?

drunk_lizard
06-05-10, 16:03
aarpraac...
idiots kvadraataa.
spriezj par tik taalaam lietaam ar taadu profesionalitaati un paarlieciibu.
atvainosjanos sagribeejis.
da*****ijvrot! man tagad jaatvainojas pitekantropam?
lasi pa burtiem:
TU ESI PILNIIGI ANALFABEETISKS PAJOLS!

Ja tie chipi nau lieli tad es vinjus meegjinaatu sildiit no augshas, uzliekot pavairaak alvu uz lodaamura.
tu, pirdien, esi kaadreiz redzeejis mobilaa telefona mainboard? jeb tev acu prieksjaa tikai tavs tuupljacaurums?
apmeeram sjaadi ir tie cjipi - http://img.directindustry.com/images_di/photo-g/programmable-system-on-chip-soc-395770.jpg

atkaartoju otrreiz - IEBAAZ SEV LODAAMURU AR MAZLIET PAVAIRAAK ALVAS!

aizraapoja, bledej, beidzot liidz tavai muguras smadzenei?!

Es taadas manipulaacijas neieteiktu, jo visticamaak komponente sadegs nonjemshanas procesaa

ar tavaam no pakaljas augosjajaam abaam kreisajaam rokaam - neapsjaubaami!

Bet es neticu ka kaadaaa no taam darbniicaam, kuras mees iedomaajoties izdzrdot vaardu lodeet, buutu 1000Ls aparaats

man taada iekaarta ir. taadas iekaartas IR KATRAA NORMAALAA DARBNIICAA!
pat vairaakas.

es maaku pienjemt atvainoshanos, vai tu maaki kaadu izteikt?

vieniigais, ko tev vajadzeetu maaceet un speet - aizraapot liidz veterinaarajai klinikai un uztaisiit sev kaa sterilizaaciju, taa arii lobotomiju.

UN SJITAADI KROPLJI IR 99% POPULAACIJAS. veel pasakiet, ka pasaules gals jau nav pienaacis!

atvainosjanos jamam sagribeejies, mhhhh
vajadzeetu ar tavu prieksjnieciibu padiskuteet [par tavu piemeerotiibu veikt sarezgjiitaakus darbus par toletes bedres izsmelsjanu.

Kuuminsh
06-05-10, 16:27
Šķiet ka šakis kaut kad lodējot gribēja paurbināt ar pirkstu ausī, bet aizmirsa ka rokā ar lodāmurs.

drunk_lizard
06-05-10, 16:28
un nobeigumam....
http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/243182/STMICROELECTRONICS/EMIF10-COM01F2.html
taa cjipa datasheet, ko klauns iesaka lodeet ar lodaamuru, mhhhh
http://rs529.rapidshare.com/files/150192505/Schematics_N96.zip
attieciigaa mobljas datasheet ar visiem gabariitiem, sheemaam, etc :>

shakis
06-05-10, 16:34
Tavas sociaalaas speejas ir ljoti tuvu nuulei, kauneejies buutu. Man ir ljoti nepatiikami atbildeet uz tavu postu, nezinu kaa lai tevi paariecina kautkaa savaadaak atbildeet, bet nu turpini savaa stilaa.

Ar telefoniem nau sanaacis saskarties, bet ar taadaam detaljaam kaa tevis paraadiitajaa bildee, ir sanaacis. Bija uzdevums vinju nomainiit pret citu tieshi taada pasha izmeera, un es vinju mociiju un ir neliels priekshtats par vinjaam. Un manas apziniigaas darbiibas, kuras nesa daudz maz kautkaadu progresu bija taadas kaa mineeju ieprieksheejaa postaa. Gala rezultaats bija paaraak daudz feili un taapeec es pieprasiiju hot air gun un to izdariiju metoodee kaa tu to biji iedomaajies paaris postus ieprieksh.

P.S Atvainoshanaas joprojaam tiek uzklausiitas

drunk_lizard
06-05-10, 16:42
ej pie velna, stulbeni!
tev liidziigajiem kretiiniem apskaidrosju tuvaak - attieciigais cjips ir 2,34x2,34 mm (!) izmeeros un tam apaksjaa (es ceru, ka pat tik lielam neda****enim, kaa shakis, ir skaidrs, kas ir apaksja...) ir 25 (!) izvadi kuru pitch ir 500 MIKROMETRI un diametrs 330 MIKROMETRI!
un sjito cieniijamais shakis esot tiiriijis no liekaas lodalvas (!), reboulojis (?), licis atpakalj(?!)

AIZVERIES VIENREIZ, AMEEBA, ****!

shakis
06-05-10, 16:55
un sjito cieniijamais shakis esot tiiriijis no liekaas lodalvas (!), reboulojis (?), licis atpakalj(?!)

Nee es netiiriju, vienkaarshi liku jaunas virsuu. Bilde nau, bet izmeeri kuross juutos eerti ir saprotami sheit http://eoz.lv/showthread.php?p=201896#post201896

drunk_lizard
06-05-10, 17:03
dauns veel neliekas mieraa...
tev saprotamos izmeeros paskaidrosju:
-cilveeka mata diametrs ir no 0,05 - 0,15 mm
konkreetaa cjipa dimensijas manaa postaa augstaak.

vai, speciaali prieksj tevis, gjeenij, jaapaarveersj iipasji kretiiniem saprotamaas meervieniibaas?

kaut gan, ko es te. taadam izcili advanceetam un skillotam "lodeetaajam" taapat jau viss ir skaidrs :>

veel reiz izlasi pa burtiem

EJ NAKUJ!

Kuuminsh
06-05-10, 17:34
lizard
Bezcerīgs gadījums.

Semo
06-05-10, 17:50
oij nabaga lizards, visi ta nokaitinajusi, visa latvija psc, vienigais pareizasi ar savu kompleksu kompensesanu foruma... cik tev gadi ibio? vai ari tu centies paradit visiem savu apvainojumu vardnicas lielumu? bez daunis ari ir dazi citi vardini ir ja...

ta vien liekas ka tev vairak deretu dzivot kada rus mazpilseta un ietuset ar kaimunu kolju...

Kuuminsh
06-05-10, 17:58
Semo
Kā reiz, lizards ir ir viens no retajiem kuram ir saglabājusies kripatiņa veselā saprāta :>

Semo
06-05-10, 18:05
neviens nepasauba vina zinasanas(lai gan viena mana pavediena vins tur tadu tuftu sadzejoja)
runa ir par to ka vins 90% gadijumos tupi **** un sprega, bet reali pa lietu neka nepasaka, un ir tikai punkjaina tinja cienigi uzbraucieni un ****ieni:doh:

Kuuminsh
06-05-10, 18:09
Jēga tupam zābakam kaut ko gudru skaidrot ?
Pateici zābakam kas viņš ir un miers būdā.
Zinātniskai pieejai tādos gadījumos nav vietas :>
Teiksim tā.. zoodārzā pie pērtiķu būra tu mēģini kaut ko gudru pateikt tiem pērtiķiem, vai tikai truli lūri un spiedz kā tīnis ja pērtiķis paņēma no tevis banānu ? :)

Semo
06-05-10, 19:15
nu saksim ar to ka es ar pertiki nerunaju, kur nu vel saku klaigat pa visu zoo ku vins ir tups un ka vins ir daunis, un vel censos garamgajeju uzmanibu pievers, nak pastities uz to dauni...

otrs ir tas ka civilzeti cilveki runa ari civilzeti, nevis ka tads mazins punkis uz drats ardas agonija ka vinam kads dusmigi paskatijies virsu...

ta uzvediba nevilus liek domat par kadu slavu neonacistu:doh:

Kuuminsh
06-05-10, 19:42
Moš lizards grib nest zināšanu gaismu vienšūņiem.
Misijas apziņa, vai zinies :)

Semo
06-05-10, 21:44
whatever, veids ka vins to dara ir tik pat veiksmigs ka virs maca sievai pukes stadit...

non7sens
06-05-10, 22:10
Pievienojos Semo teiktajam. Tā vietā, lai kā cilvēks pateiktu 3 teikumos savu pamatoto domu, tiek bezjēdzīgi turpināts spiest jēlas rupeklības no kurām tik un tā nav jēga. Kam vajadzēs tas sapratīs, kas nesapratīs tam vienkārši nav lemts.

Īsta gudrība daudz vārdu neprasa.
Tolstojs

paulis
06-05-10, 22:22
iespējams, ka ne tā uztvēru diskusiju, bet ja netbeast klausītu shakis un mēģinātu ar lodāmuru dabūt nost čipu bga korpusā, tad neatgriezeniski sačakarētu pasākumu, ko d_l mēģināja novērst..

Semo
06-05-10, 22:56
vins nemaz netaisas kadu klausities, bet aizvest pie kadas kas sajedz, manuprat stipri pratigi...

shakis
06-06-10, 15:43
dauns veel neliekas mieraa...
tev saprotamos izmeeros paskaidrosju:
-cilveeka mata diametrs ir no 0,05 - 0,15 mm
konkreetaa cjipa dimensijas manaa postaa augstaak.

vai, speciaali prieksj tevis, gjeenij, jaapaarveersj iipasji kretiiniem saprotamaas meervieniibaas?

kaut gan, ko es te. taadam izcili advanceetam un skillotam "lodeetaajam" taapat jau viss ir skaidrs :>

veel reiz izlasi pa burtiem

EJ NAKUJ!
Nezinu kaa lai tevi liek saprast, ka es zinu ko runaju un saprotu tavu neizpratni un agresiju pret mani. Bet tavs ego ir nepienjemams sabiedriibai. Un es vairs neveelos ar tevi diskuteet. Eju Nakuj

Semo
06-06-10, 23:25
ne vot man ari interese shaki ka tu iedomajies ar augstak minetajiem attalumiem kontaktiem tur kaut ko darit ar lodamuru un viienlaicigi nesalaist tos kontaktus viena liela feina???:confused:

paulis
06-07-10, 09:01
štrunts par attālumiem starp kontaktiem. čipam ir bga korpuss (http://en.wikipedia.org/wiki/Ball_grid_array) (ja tas ir tas pats čips kura datasheet iemeta drunk_lizard), kam kontakti ir arī zem čipa. tā ka zinot kā notiek lodēšanas process, būtu diezgan muļķīgi mēģināt tur pielietot lodāmuru