PDA

View Full Version : Gigabyte DS3 Conroe delis raid

kiwi
07-27-06, 16:10
Gatavojoties conroe palaidu 2x74GB raptor raid

Labakus ciparus neesmu redzejis ar maniem raptoriem ne uz viena cita raid kontroliera, hdtach 146MB/s ar 2 diskiem :eek:

http://www.eoz.lv/forum/attachment.php?attachmentid=694&stc=1&d=1154005770

http://www.eoz.lv/forum/attachment.php?attachmentid=695&stc=1&d=1154005771

Tikai pagaidam ir problema, ka liekot RAID, DVD strada PIO mode un iespejams var nobeigt pashu DVD iekartu! Tas ir, ja DVD ir ATA.

Nelietotjot raid viss ir ok

mrlobber
07-27-06, 16:12
Tipa tā ir šī plate, vai ne?

http://www.giga-byte.com/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2314

kiwi
07-27-06, 16:23
yeah

Kesiss
07-27-06, 16:55
Ne gluzji pa teemu, bet:
vai vareetu paluugt komentaarus, kapeec vareetu nobeigt dvd iekaartu?
Interesee, jo taisos likt RAID0 (ne uz shaadas plates gan), un sleegt veel klaat ata hdd.

AndzX8-842
07-27-06, 17:26
PIO izmanto vairāk resursu nekā UDMA, līdz ar to papildus slodze uz iekārtu.

Kesiss
07-27-06, 17:39
Liekot RAID0 SATA diskus, ATA iekaartas straadaas PIO modee, vai arii tas ir atkariigs no maates un vai arii tas ir bios -aa nomaisnaams parametrs?
Vai arii es te pilniigi par velti uztraucos?

Paldies

CeleronS
07-27-06, 17:39
apsveicu ar šis plates iegādi, man liekas ka ļoti laba manta ;)

kiwi
07-27-06, 17:44
Aha, kamer DFI nav shitas ir labs :)

Kesiss
Vari neuztraukties, pagaidam shitas gluks ir raksturigs tikai shitai platei, izskatas ka draiveru/bios vaina.

Bet vai reali killo nost nezinu, katraa zinjaa PIO mode ir leena

al13n
07-27-06, 22:50
[Offtopic]
Ja jau runa iet par Gigabyte mātenēm, tad kādam nav k8nmf-9 mātenes bios, kur vcore var mainīt? :confused:

Kuuminsh
07-27-06, 23:12
PIO izmanto vairāk resursu nekā UDMA, līdz ar to papildus slodze uz iekārtu.

briii iisti nesapratu.. Izmanto vairaak resursus.. un taapeec lielaaka slodze uz iekaartu???
Kas tas pa sviestu ?

PIO (Programmable Input/Output)
Shajaa rezhiimaa jebkura darbiiba ar iekaartu prasa datora CPU resursus.
CPU visu laiku paarsledzaas starp aplikaacijaam un HDD pieprasijumu apstraadi.
Taa kaa darbiibu ar HDD/CD izpildes laiks ir ljoti ilgs.. tad aplikaacijaam paliek sameeraa maz laika.
Viss strashna bremzee un nejeegaa krataas.

DMA (Direct Memory Access)
Shajaa rezhiimaa iekaarta var pati piekljuut datora operativai atminjai neizmantojot datora CPU.

Vismaz es taa esmu sapratis shos divus darbiibas rezhiimus.
Taapec man nav iisti skaidrs kaapeec PIO modee darbinot varetu kaukas nosvilt.
Teoreetiski kaareiz DMA modee iekaatai (HDD/CD) ir lielaaka slodze.

josi
07-28-06, 20:03
Tikai pagaidam ir problema, ka liekot RAID, DVD strada PIO mode un iespejams var nobeigt pashu DVD iekartu! Tas ir, ja DVD ir ATA.
No kurienes tad tāds info? Par DVD nosprāgšanu nekomentēšu (neticu), bet IDE (un 2 SATA porti) uz tā dēļa ir realizēta ar atsevišķa JMicron kontroliera palīdzību, kuram it kā nekādi nevajadzētu iespaidoties no ICH8 SATA portiem, ja nu vienīgi tas ir kāds BIOS vai draiveru gļuks.

kiwi
07-29-06, 11:48
Yep es ari neticu, bet dazhi cilveki it ka saka, lai gan beigtu dvd nav apstiprinajushi. Shitai platei ir 2 sata raid + ide ar Jmicron realizets, tapec ari rodas konfilkts delj kaut kada draivera vai bios gljuka delj.

4 ich8 porti ir atsevishki, bet raid uz vinjiem nevar nekur aktivizet