View Full Version : sex ar muitu jeb kas jazina shipojot lietas no arzemem
Kaa saka Angelz sex ar muitu :D
Taa kaa daudz esmu shipojis no arzemem visu ko, tad varu pastastit drusku pec pieredzes, kas varetu noderet privatpersonam sakara ar muitu :)
Meginashu visu isi un konkreti salikt pa punktinjiem.
1. Shipojot kaut ko no un uz Eiropas Savienibas valstim nekas nav jamuito un nodokli nav jamaksaa
2. Shipojot no USA/Canada kaa arii citam valstim ar kuram nav nekads ligums par PVN atvieglojumu ir ievedmuita + PVN. Datortehnikai parasti tikai PVN.
3. Ja suta ar eksprespastu Fedex/DHL, tad PVN jamaksaa ne tikai par pashu preci, bet arii par pashu pasta pakalpojumu, kas parasti ir virs $100. Plus jaiet uz muitu, jataisa deklaracija 8Ls, nakamajaa dienaa jaiet pakalj un tikai tad var sanjemt preci.
4. Sutot ar parasto pastu parasti PVN var nomaksat pasta nodaljaa.
5. PVN jamaksaa, ja deklaretaa summa oficiali parsniedz 45EUR, bet parasti lidz $100 ir OK. Kadreiz retos gadijumos var noveikties ari ar lielaku summu.
6. Sutot atpakalj preci uz RMA jaievero dazhas nianses. Normali vajag taisit "izveshana uz laiku" deklaraciju (6Ls). Tad atpakalj sanjemot preci nodokli nebuus jamaksaa.
7. Lidz shim laba pieredze bijusi ar OCZ un Mushkin, jo vinji RMA sutot atpakalj deklare nulles vertibu un sutot turp var preci nedeklaret.
Sliktaka pieredze ar ATI, vinji preci deklaree, tapec loti velams izveshanas deklaraciju.
Jebkuraa gadijumaa, kad suta uz RMA parasti tiek uztaisita cover letter ar tavu adresi, RMA number un short description. Tur ir loti velams pievienot teikumu, lai preci deklaree kaa nulles vai mazu vertibu kaa atgriezta prece par garantiju.
Pielikums 14.08.2008
Ok, tātad.
Sūtot no Ne-EU uz EU:
1. Jāmaksā muitas nodoklis (ievedmuita) (kuru īsti nevar noskaidrot) (0-30%?).
2. PVN 18% vairs nav jāmaksā, ja sūta privāts>privāts
3. Kā ir ar deklarēšanu? Cik tā maksā un kurš (kurā galā) to veic?
4. Sīkie izdevumi (deklarēšana, maksāšana par maksāšanu) -kādi?
1. Jaa, laikam 2-3%
2. Jaa, nav vairs
3. 6-20Ls + banku serviss iespejams, atkarigs kur deklaree utt. Vienigais es nezinu vai vajag deklaret, ja maksaa tikai muitas nodokli un PVN nemaksaa, vai tad ari vajag deklaret?
Bet tas ir tikai sutot ar ekspresspastu Fedex/UPS utt.
Ar parasto pastu nekas nav jadeklaree
PVN jamaksaa, ja deklaretaa summa oficiali parsniedz 45EUR,
Ja sūtītājs ir jūridiskā persona, tad jāmaksā PVN, ja summa parsniedz ~25 EUR.
You must spread some Reputation around before giving it to kiwi again.
WTF :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
u r t3h n00b, kiwi is t00 1337 4 u :D
Ja fedex ir pilnīgs sh*ts. Saņemu paku kura vērtība ir 100$. Kad viņi uzzināja ka tas ir RAM tad papildus bija jāmaksā 25% neietvērot PVN un ieviešanas nodokli. Kopā sanāca 50%. Pilnīgs psc
Plus vēl pašam jāgriežas uz līdostu - tur viņiem ir ofiss.
FedEx SUX :(
Vēl vienu reizi saņemot paku uz 100$ ar parastu USPS tomēr nacās samaksāt PVN - bet tas ir nieki 18% :D
USPS imho ir labākais veids kā šipot preces no ASV/Kanadas. Diezgan ātrs un samērā lēts serviss
kautkaa nesapratu, uz kada pamata veel iepirda 25% ?
kautkaa nesapratu, uz kada pamata veel iepirda 25% ?
Tipa nodokļis par RAM. Es pats tā arī neko nesaprotu, bet fig ar viņiem.
Arī serviss ir tāāāāāāds :rolleyes:
Sēž kaut kāds botaniks pie datora un runa ne ar mani bet ar monitoru. :o
Vienkārši gribējas ātrāk no tūrienes tikt ārā. Vēl 5 minūtes un viņš būtu saņēmis pa purnu ar savu attiecību pret klientu :cool:
u r t3h n00b, kiwi is t00 1337 4 u :D
stfu, i pwn both of u
Man OCZ ramus ar fedex atsūtīja, pie durvīm pat pienesa :o Bet cik zinu OCZ noformē to sūtījumu lai nodokļi nebūtu. Pēctam skatos tracking listi, bezmazvai katru stundu piefiksē, USPS gan ārpus US netrako :D
Vienkārši gribējas ātrāk no tūrienes tikt ārā. Vēl 5 minūtes un viņš būtu saņēmis pa purnu ar savu attiecību pret klientu :cool:
wtf, nekad nekas tāds nav bijis... tak pat savulaik es pats muitas vai kurā tur likumā pētīju, ka muitas nodoklis RAM (analoģiskai precei) = 0% :confused:
Man ar Fedex bijuši 2 Mushkin sūtījumi (kad viņi vēl šipoja international, tagad vairs ne), principā bija mazliet sexa ar viņiem, bet nu kopumā ok. Bet var jau būt, ka līdz ar iestāšanos ES viss gājis tikai uz slikto pusi :D :D :D
To fedex kantori zinu, vecis reals killer :D Vienreiz man teica, ka iznicinataji virs galvas lido :p
RAM nodoklis? Vajadzeja teikt datorpreces un tad nevajadzetu but
Vai tad mushkin vairs neshipo International? :confused:
Vai tad mushkin vairs neshipo International? :confused:
Ielūri viņu mājaslapā ;)
Par to nodokli - pirms kada laicinja pazistams individs suukstijaas, ka EUR buushot nodoklis visam atminjam kuram nav Samsung chipi. Runa gan bija par 33%. Mok kkas lidzigs pavideejis jau?
Par to nodokli - pirms kada laicinja pazistams individs suukstijaas, ka EUR buushot nodoklis visam atminjam kuram nav Samsung chipi. Runa gan bija par 33%
:eek: cik zinošs bija tavs paziņa? tas taču pilnīgs psc - tāāāāda Samsung lobēšana, ka vienkārši manas acis atsacītos kam tādam ticēt...
neizklausas diezko reali, kadel tiesi samsung? tad jau baiga korupcija viniem tur Brisele :mad:
nu un kaa kurejers paarbaudiis kaadi chipi ir virsuu raus nos HISu un lurees vai :)))) nejau visi razhotaji raksta kaadus chipus vinji izmanto. Kauka baigi nereaali izklausaas padomju savieniibaa.... jaa ljoti iepseejams.....
:eek: cik zinošs bija tavs paziņa? tas taču pilnīgs psc - tāāāāda Samsung lobēšana, ka vienkārši manas acis atsacītos kam tādam ticēt...
Tik cik GNT parstavis. Tieshi par lobeshanu ari toreiz urna bija un shis pec zvana, (uzprasiju kas bus ar Hynix) bija visai parsteigt, ka "bushot 1/3 nodoklis neSMG" chipotam atminjam.
Kaa saka Angelz sex ar muitu :D
Taa kaa daudz esmu shipojis no arzemem visu ko, tad varu pastastit drusku pec pieredzes, kas varetu noderet privatpersonam sakara ar muitu :)
Meginashu visu isi un konkreti salikt pa punktinjiem.
1. Shipojot kaut ko no un uz Eiropas Savienibas valstim nekas nav jamuito un nodokli nav jamaksaa
2. Shipojot no USA/Canada kaa arii citam valstim ar kuram nav nekads ligums par PVN atvieglojumu ir ievedmuita + PVN. Datortehnikai parasti tikai PVN.
3. Ja suta ar eksprespastu Fedex/DHL, tad PVN jamaksaa ne tikai par pashu preci, bet arii par pashu pasta pakalpojumu, kas parasti ir virs $100. Plus jaiet uz muitu, jataisa deklaracija 8Ls, nakamajaa dienaa jaiet pakalj un tikai tad var sanjemt preci.
4. Sutot ar parasto pastu parasti PVN var nomaksat pasta nodaljaa.
5. PVN jamaksaa, ja deklaretaa summa oficiali parsniedz 45EUR, bet parasti lidz $100 ir OK. Kadreiz retos gadijumos var noveikties ari ar lielaku summu.
6. Sutot atpakalj preci uz RMA jaievero dazhas nianses. Normali vajag taisit "izveshana uz laiku" deklaraciju (6Ls). Tad atpakalj sanjemot preci nodokli nebuus jamaksaa.
7. Lidz shim laba pieredze bijusi ar OCZ un Mushkin, jo vinji RMA sutot atpakalj deklare nulles vertibu un sutot turp var preci nedeklaret.
Sliktaka pieredze ar ATI, vinji preci deklaree, tapec loti velams izveshanas deklaraciju.
Jebkuraa gadijumaa, kad suta uz RMA parasti tiek uztaisita cover letter ar tavu adresi, RMA number un short description. Tur ir loti velams pievienot teikumu, lai preci deklaree kaa nulles vai mazu vertibu kaa atgriezta prece par garantiju.
Jo vairāk informācijas noskaidro pirms darīšanas jo mazāk pārsteigumu!
Daudz informācijas var atrast Valsts ieņēmumu dienesta mājas lapā www.vid.gov.lv izmantojot meklēšanu.
Ja ir konkrēti jautājumi var zvanīt uz Muitas konsultāciju telefonu "Informatīvais tālrunis muitas jautājumos 7507254"
http://www.zoll.de/english_version/faq/b0_customs_procedures/index.html
Interesants links
Vai kaadam ir gadiijies, kad USPS suutiijumus pleesh valjaa uz aizdomu pamata un paarbauda kas taa ir par preci un kaada ir veertiiba?
Vai kaadam ir gadiijies, kad USPS suutiijumus pleesh valjaa uz aizdomu pamata un paarbauda kas taa ir par preci un kaada ir veertiiba?
jaa.
Tieshi ar datordetaljaam? Kaa vinji paarbauda to veertiibu?
Tieshi ar datordetaljaam? Kaa vinji paarbauda to veertiibu?
Elementaari, ar weba paliidziibu. ;]
jaa.
Nu suutiisim mees R600 radeonu, teiksim kursh maksaas 600EUR, tad cik buus jaamaksaa ja tie kretiini atpleesiis paku un izpeelees reaalo veertiibu precei?
A kuraa vietaa notiekas taa pleeshana valjaa? Pasta nodaljaa vai kaut kur citur?
A kuraa vietaa notiekas taa pleeshana valjaa? Pasta nodaljaa vai kaut kur citur?
Muitā. Tikmēr prece atvezta uz kādu no ES valstīm tā tiek deklarēta.
Nu suutiisim mees R600 radeonu, teiksim kursh maksaas 600EUR, tad cik buus jaamaksaa ja tie kretiini atpleesiis paku un izpeelees reaalo veertiibu precei?
Jā tu maksāsi par to EUR valūtā, tad respektīvi prece ir no Eiropas Savienības - nekādu nodokļu :D
Citā gadījumā 18% PVN + deklarēšana un citi saistītie nodokļi un izmaksas atkarībā no kurjera izvēles
Sorry par bump :D
Man nesen gribeja pieshut nodokjus. Prece deklareta 45USD, bet tas U burts lidzigs 0. Hops aprekjinati nodoklji no 450USD. Labi, ka bija tas 45 divaas vietaas rakstits, savadak butu slikti :D
Man nesen gribeja pieshut nodokjus. Prece deklareta 45USD, bet tas U burts lidzigs 0. Hops aprekjinati nodoklji no 450USD. Labi, ka bija tas 45 divaas vietaas rakstits, savadak butu slikti :D
:eek: labi, ka tev paveicās :D
vimba_zlobnaja
11-06-06, 22:03
Es te arī tagad štukoju vienu stikliņu paņemt - ~380 - 400Ls
Hvz cik sanāks muitās un transportā, bail pat iedomāties... apsveru domu paņemt tepat LV.
Biku briinumi sanaaca ar USPS express pastu!
Parasti izmantojot sho servisu visas pakas man tieshaam atnaaca 3-4max dienu laikaa un bez probzaam! Shonedeelj sanaaca taa ka paku izsuutiija man 19. maijaa un spriezhot peec tracking info no US izlidoja 20.maijaa, bet paku sanjeemu tikai shodien t.i. 27. maijaa! :mad:
Un visvairaak mani izbriiniija tas ka paka aciimredzot bija veerta valjaa- jo apakshpusee liimlenta bija paargeizta un uzliimeeta jauna ar uzrakstu: VID Rīgas muitas reģionālās iestādes kontrole! :eek: pakaa bija raamji ar deklareeti kaa suutiijums pa 50$, bet viss faseejums bija sapleests un popkorns praktiski iekshaa nebija palicis- lai arii zinu ka ieprieksh viss bija ruupiigi iepakots un pilna paka ar popkornu!
Bet pats galvenais ka raamji tomeer straadaa un nekaadus nodokljus taa arii nesamaksaaju! :D
Un tajaa pat laikaa otra paka kas tika izsuutiita ar to pashu servisu 21.maijaa- sanjeemu 25.maijaa bez jebkaadaam probzaam- ar deklareeto veertiibu 15$, kaa garantijas apmainjas daljas! :D
Nu tad jau maniis kaa tur buus- jo tagad veelvienu paku gaidu ar to pashu servisu, izsuutiija 25.maijaa un 26.maija atstaaja US robezhu- redzees vai sanjemshu bez probzaam riit vai pariit vai atkal buus ....?
veeleejos atziimeet ka usps ir mainiijis cenu politiku- peec diezgan neizprotama algoritma un tagad sanaak ka smagaakas pakas suutot ir veerts piemest paaris $ un suutiit ar expresi! :rolleyes:
Turklaat ir pamainiits piedaavaato servisu klaasts uz LV kurus taa arii neesmu izmantojis un neko iizpashi neesmu intereseejies!
domaju, ka varetu but saistits ar to slepkavibas meginajumu, itka jamie jau draudeja, ka visas pekeles stingrak tagad parbaudisot. man ari ausim vajadzeja atnakt 5wd laikaa, atnaca 9 :mad: un paka ari bija tikusi atverta, pat ausim iepakojums.
Ir taadi gadijumi bijushi, bet reti. Tas ir tiiri kontrolei vai nav bumbas/drugs etc IMO
Teikšu tā, šorīd dēļ dažiem pidrilām kas veica spridzināšanasmeiģinājumutiks taisīta vaļā katraotrā vai trešā paka, tā kā šobrīd nav tas īstais brīdis šipot kreisās mantiņas!!!
Kā to zinu mana sieviņa ar šo nodarbojas Rīgas muitas pārvaldē:D
KIWI - drugs, bumbas utt pārbauda suņi, šī iemesla dēļ pakas netiek plēstas vaļā!
Teikšu tā, šorīd dēļ dažiem pidrilām kas veica spridzināšanasmeiģinājumutiks taisīta vaļā katraotrā vai trešā paka, tā kā šobrīd nav tas īstais brīdis šipot kreisās mantiņas!!!
KIWI - drugs, bumbas utt pārbauda suņi, šī iemesla dēļ pakas netiek plēstas vaļā!
Ko noziimee kreisaas mantiņas? :D
Un tuliit aizsuutiishu savu adresi, vareesi nodot un pabriidinaat lai taas pakas never valjaa! :D
Nu ar tām mantiņām es domāju nemaksājot tos nodokļus vai ko tur:confused:
Man jau ik pa laikam sieviņa zvana uz darbu vai es nezinot cik apmēram maksātu tads un tāds h/w :D
Nu tad kaada hrena peec vinji pleesh valjaa?
da dariit nav ko, seezh skataas o' kaut kaada paka, davai atplesiisim valjaa :D
Nu cik man teica, tad tur viss iet caur skaneri un kad kaut kas aizdomiigs taa valjaa :D
Šobrīd es paeicu kapēc, un pakas tiek skatītas vienkārši uz aizdomu pamata kas tur ir iekšā deklerēts, tu domā muitā ir muļķi? Sūta paku ar H/W norāda ka maksā 100 eiras, bet patiesā vērtība ir 300 eiro!
nu nav muitaa muljkju, mājas pa 200 000 no gaisa tachu nekriit :)
Nauda no gaisa krīt tikai tiem kas sēž uz robežas, kas sēž kantorī nekas nekur nekrīt!
Par pakām nupat noskaidroju! Karoče ikdienā ir uzdevums mēnesī atplēst un pārbaudīt noteiktu skaitu paku, bet šobrīd dēļ spridzināsānas meiģinājuma, kas klausās ziņas tiek čekota katra 2 vai 3 paka, kautvai iekšā ir zeķubikses un veļaspūlveris "Ariel"!
Šobrīd es paeicu kapēc, un pakas tiek skatītas vienkārši uz aizdomu pamata kas tur ir iekšā deklerēts, tu domā muitā ir muļķi? Sūta paku ar H/W norāda ka maksā 100 eiras, bet patiesā vērtība ir 300 eiro!
mulkji, vai ne mulkji bet cilveeki tak pashi riskee suutot taadas preces bez apdroshinaashanas, ja deklaree pa 15$ tad apdroshinaat arii var tikai uz 15$, lai arii suutiijums man sveera 240$! :eek:
un vispaar tas taa nezoliidi no muitas puses- mazums es kaadam tos raamjus gribeeju daavinaat- bet viss raamju G.Skill iepakojums atpleests pilniibaa valjaa un nemaz nerunaajot par to izbeerto popkornu- jo peectam jau mazums kur taa paka veel tiek meetaataa tepat pa Latvijas pastu, un raamji tur lidinaas pa visu paku! Un ko ta tad ja tur kaadi raptori man buutu bijushi? :eek:
A ko darīt! Tādair dzīve! Sūdzi tiesā :)
taisīta vaļā katraotrā vai trešā paka, tā kā šobrīd nav tas īstais brīdis šipot kreisās mantiņas!!!
Pēc pieredzes: man viņi parbauda katru 8-9 paku (kad ir liela kaste). Mazas pakas nekad nepārbauda :)
Cik man ir pleests, tad uz to vinji nav skatijushies. Tur bija acimredzami (vismaz tie, kas saprot hw cenas) veertiigaaka prece par deklareeto
Es jau vispaar domaaju, ka shii EU regula par PVN maksu jebkurai precei virs 45Euro davanaam un privaatiem meerkjiem, pie tam minimaalaa daudzumaa ir sviests.
Nesuutu tachu 1000 vieniibu un ne jau taisu kaut kaadu biznesu sheit no taa
Nu taa atnaaca kaarteejais suutiijums- izsuutiits 25.maijaa un shodien- 28.maijaa sanjeemu! Atkal viss kaa naakas un bez liekaaam probzaam un paka kudish lielaaka nekaa toreiz tam sapleestajam raamju iepakojumam! :D
Nu taa atnaaca kaarteejais suutiijums- izsuutiits 25.maijaa un shodien- 28.maijaa sanjeemu! Atkal viss kaa naakas un bez liekaaam probzaam un paka kudish lielaaka nekaa toreiz tam sapleestajam raamju iepakojumam! :D
A tā paka bija no provātpersonas vai no iShopa ?
kaatad ka no i-shopa! :D
no ishopa un ar taadu veertiibu vairs praktiski nav iespeejams izkaartot un diezvai suutiitu ar manis izveeleeto servisu!
zinu veel vienu kantori caur kuru taa veel var izkaartot w/c un modding lietas, bet neko vairaak! :(
Ja no CPU noraveet/nopuleet IHS tad var deklaret XE$1k CPUs ka valueCeleron un nevienam uz muitas nebuus probzu :p
lol noteikti kaads jamo atkal savaaks pie sevis uz nedeelju- iebaaziis kautvai ieksh P5B dlx :p un patestees zem DI un peec tam dos sleedzienu ar gala veertiibu! :D
Bl. a kur tev 3 dienas naak? Man ar express parasti tieshi 7 dienas ieskaitot briivdienas. Iznjeemums ir tikai Taiwaana, kur naak aatraak
Jeb tu tagad ar Priority suuti?
Nu es jau 3 meeneshus pilniibaa visiem suutiijumiem izmantoju expresi- kautkad senaak kad panjeemu expresi- janvaarii tad man arii atnaaca nedeeljas laikaa un nodomaaju, ka expresi vairs neizmantoshu! Bet tagad esmu pat ljoti apmierinaats 3-4 dienas- un tieshaam shie straadaa un piegaadaa arii briivdienaas- tikai ieksh US sveetdienaa nepienjem suutiijumus- bet suutiit ta suuta taapat!
A ko ta tev ieksh tracking info raada? Man parasti pirmajaa dienaa izsuuta- un naakmaajaa vai aiznaakamajaa jau ir international dispatch- un reaali peec tam jau 1-2 dienas un paka jau ir pie manaam durviim! ;) Nu nez tagad tikai vienreiz OCZ raamji ar skanjas karti bija aizkjeerushies uz 5 dienaam, bet arii cik noprotu tepat LV pastaa nevis US!
par priority tagad neko neesmu dzirdeejis un neesmu meegjinaajis mosh tagad arii dod kautkaadu tracking infu- bet reaali jau pietiek ar deklaraacijas nr.- tur arii uzraada kad ir izsuutiits un kad atstaaj US robezhu, bet kaa jau teicu peec pshreizeejaas USPS cenu politikas suutiijumus virs 2kg viennoziimiigi jaasuuta ar expresi piemetot paaris $! ;)
nu nav muitaa muljkju
Nu ir muitā muļķi. Ne vienu vien reizi esmu pārliecinājies. Man pat nācās lamāties, lai hardwāri izsūtītu no LV.
Nu tik nejauksim divas dažādas lietas, muita un muitas pārvalde!
Mana mutere straadaaja muitaa, takshto nevajag.
Sorre par translitu.
A mana mutere stradaja Pentagona!
lūk, galīgākais psc iekš mana meila -
I am surprised when the package arrived to me again . and they told me that your post do not receive pressed box or perfume because I am Arabian person and they afraid from terror because it arrive from gulf ,I am sorry to tell you that.
Do not worry about your money I will back it for you when you want .
ir kādas idejas kā tas džeks kaut ko var atsūtīt? negribās pakāst sūtījuma izmaksas (kas bija lielākas par pašu pirkumu) :(
Nu un no kuras tieshi valsts tad suuti? :) Vispaar jau sheit muitaa paku var atpleest un parbaudit, kas tur ir.
arābu emirāti.
uzsitu šim meilu lai sendera vārdu nomaina uz kādu feiko kas ir vairāk eiropeisks (mož dēļ tā "ab da bin Husē" nevar nosūtīt :D )
lai suuta ar kaadu kurjera firmu nevis parasto pastu. firma apskatiis kas ir ieskaa un tad jau panemt to paku.
Nu tad taa Svikens staasti peedejos update, kaa tur shobriid apreekjina tos nodokljus! :p
No kaadas summas apreekjina (prece+ ships, vai tikai preces veertiiba)?
Ja nu gadiijuma apreekjina tad kada ir neapliekamaa summa?
Un kaadi tur papildus nodoklji varbuut ir uz h/w?
Summa par kuru nav jāmaksā nodokļi 175 eiro
Par to vai summa ir prece+sūtījums vai tikai prece precīzi nezinu!
Un par h/w nodokļiem ar neko no galvas nezin!:D
Bet var nebaidoties zvanīt un prasīt interesējošos jautājumus!
7507252, 7507253, 7507261
uz kuru nr. buus laipnaaka atbilde? :D
pie kura tel seezh smukaaka blondiine ar lielaaku
intelektu ( o )( o ) ???
:D :D
pie kura tel seezh smukaaka blondiine ar lielaaku
intelektu ( o )( o ) ???
:D :D
Tomiņ tie nr sākas ar 909 vai kaut kā tā, kur ir lielais intelekts!
Un kas teica ka tev atbildes sniegs radijums ar cičiem?
Kopsh kura laika tad 175€? Visu laiku bija 45€, bet parasti lidz $100 bija OK. Virs 100 lielakos ties vajadzeja maksaat vienmeer
Un jaamaksaa par abiem preci un shipu
Summa par kuru nav jāmaksā nodokļi 175 eiro
Par to vai summa ir prece+sūtījums vai tikai prece precīzi nezinu!
Un par h/w nodokļiem ar neko no galvas nezin!:D
Kopsh kura laika tad 175€? Visu laiku bija 45€, bet parasti lidz $100 bija OK. Virs 100 lielakos ties vajadzeja maksaat vienmeer
Un jaamaksaa par abiem preci un shipu
Nu tapeec es jautaaju jo man te viens kadrs izteicaas ka esot 215 einaari kopaa ar shipu, bet nu man galiigi neticeejaas, tapeec jautaaju zinoshaakam cilveekam te! :) bet tagad vispaar ej tu saproti kaa tur iisti ir summas tomeer dazhaadas!
bet tad jau riit pazvaniishu un visu noskaidroshu, jo shoreiz vienkaarshi vajag paaris mantinjas dabuut uz LV, bet zemaak deklareet nav iespeejams!
Un kas teica ka tev atbildes sniegs radijums ar cičiem?
mhhh, nesniegs?? taatad jeegas nekaadas no taa kantora nav un tiks iesniegts priekshlikums taa likvidaacijai :D
mhhh, nesniegs?? taatad jeegas nekaadas no taa kantora nav un tiks iesniegts priekshlikums taa likvidaacijai :D
ja tu gribi taada veida izpriecas, zvani uz Lattelecom supporta numuriem, tur blondiinju pie trubaam ir paarpaareem! :p
Nu tapeec es jautaaju jo man te viens kadrs izteicaas ka esot 215 einaari kopaa ar shipu, bet nu man galiigi neticeejaas, tapeec jautaaju zinoshaakam cilveekam te! :) bet tagad vispaar ej tu saproti kaa tur iisti ir summas tomeer dazhaadas!
bet tad jau riit pazvaniishu un visu noskaidroshu, jo shoreiz vienkaarshi vajag paaris mantinjas dabuut uz LV, bet zemaak deklareet nav iespeejams!
A kursh tad ir tas zinoshais cilveks Svikens? Ja taa, tad vai vinsh muitaa stradaa vai kaa? :)
Man par 45€ teica gan muitas nodaljaa lidostaa, gan netalu no lidostas muitaa, kas pashaa EMS pastaa atrodas
Es par muitu neko nezinu, man tik mīļotā tur pie vanšu tilta kantorī sēž, un cik viņai zināms tad esot līdz 175 eirām :confused:
Kā šīs lietas attiecās uz e-bay. man no štatiem 2vas kastītes atvilkt vajag, kur katrai vērtība ap 100$ + 20$ itkā par sūtīšanu džeks prasa. Ar ko labāk sūtīt un kā tur ar nodokļiem šajā lietā?
sorry, nekad neesmu sūtījis tapēc jautāju palīdzību.
Kā šīs lietas attiecās uz e-bay. man no štatiem 2vas kastītes atvilkt vajag, kur katrai vērtība ap 100$ + 20$ itkā par sūtīšanu džeks prasa. Ar ko labāk sūtīt un kā tur ar nodokļiem šajā lietā?
sorry, nekad neesmu sūtījis tapēc jautāju palīdzību.
lidz +- 70usd, latos lidz 50ls ar visu shipu, nebus jamaksaa, ja ir virs, tad maksaasi. uz sho summu bus kadi 7ls
thx.
bet ja uzprasās, lai sūta kā gift, vai jau attaisītu preci?
Nja ja sūta pa pastu tad summa ir 45 eiro (summa par kuru nav jāmaksā muita) bez shipa, shipu neņem vērā. 175 eiro ir ja privātpersona teiksim ar lidmašīnu ved preci uz kurām ir birkas ar cenu!
HX_unbanned
06-28-07, 22:29
Ar DFI RMA servisu viss OK? Man te urgent situācija ar vienu DFI mātesplatīti ... RD600 ...
thx.
bet ja uzprasās, lai sūta kā gift, vai jau attaisītu preci?
gift neglabs situaaciju, jo cena taa pat bus uz pakas, uz kuru ari skataas
Ar DFI RMA servisu viss OK? Man te urgent situācija ar vienu DFI mātesplatīti ... RD600 ...
Ko tu murgo, tu maz izlasiji par ko te iet runa?
gift neglabs situaaciju, jo cena taa pat bus uz pakas, uz kuru ari skataas
un kā ar used?
un kā ar used?
tas pats. jo summa ta pat ir mineeta
Ar ko labāk sūtīt
Ja būs vajadzīgs māksāt nodokļus, tad labak sūtīt ar parastu pastu.
HX_unbanned
06-29-07, 08:10
Ko tu murgo, tu maz izlasiji par ko te iet runa?
Es biju domājis kontekstā ar muitu - cik man būtu jāpiķo, ja es pa EU viņu sūtītu? Tikai vakar aspms ieminējās, ka varētu būt probzas ar to, ka esmu privātpersona... un kādi cenņiki būtu, ja es sūtītu kā privāpersona ...?
Eh, karoč ...
Es biju domājis kontekstā ar muitu - cik man būtu jāpiķo, ja es pa EU viņu sūtītu? Tikai vakar aspms ieminējās, ka varētu būt probzas ar to, ka esmu privātpersona... un kādi cenņiki būtu, ja es sūtītu kā privāpersona ...?
Eh, karoč ...
par taam privaatpersonas probzaam es teicu, ka DFI EU taa oficiaali nemaz nepiedaavaa RMA prieks LV, tev itkaa esot jaanes taa plate izplatiitaajam un lai tas kaarto! Taas DE, UK, NL filiaales ir tikai to valstu iedziivotaajiem!
Bet kaa jua teicu ja tu pats maksaa par shipu tad var meegjinaat sarunaat gan caur DFI supportu, gan ieksh DFI foruma!
Un jaa ieksh EU nodoklji nekaadi nebuus! Ja arii suutiisi uz US staprniekam tad arii vareesi noraadiit kaa garantijas apmainjas preci par 0$- to paskaidrojot un gift vieta atkjekseejot other, un apdroshinot kautvai par 300$+ :D pats taa esmu dariijis un viss atnaaca bez jebkaadiem nodokljiem un prece toreiz bija apdroshinaata par 340$! :D
Ja suuti uz DE, NL tad suutishanas izmaksas vareetu buut ~10Ls + kautkas par apdroshinaashanu!
Ja arii suutiisi uz US staprniekam tad arii vareesi noraadiit kaa garantijas apmainjas preci par 0$- to paskaidrojot un gift vieta atkjekseejot other, un apdroshinot kautvai par 300$+ :D pats taa esmu dariijis un viss atnaaca bez jebkaadiem nodokljiem un prece toreiz bija apdroshinaata par 340$!
Vai to var darīt arī pasūtot jaunas preces no us, ja tas, kurš sūtīs man ir privātpersona?
Paga, cik noprotu, izdevīgākais, bet ne ātrākais veids ir pasts.
Vai to var darīt arī pasūtot jaunas preces no us, ja tas, kurš sūtīs man ir privātpersona?
Pastāv summas limits, kuru pārsniedzot, ir jāmaksā muita & PVN pat tad, ja sūtījums ir "dāvana".
Pastāv summas limits, kuru pārsniedzot, ir jāmaksā muita & PVN pat tad, ja sūtījums ir "dāvana".
noraadiit kaa garantijas apmainjas preci par 0$- gift vieta atkjekseejot other un to paskaidrojot, un apdroshinot kautvai par 300$+ Tieshi taa es to dariiju suutot paku no US, jo suutiitajs baidiijas uz muusu banaanu republiku suutiit bez apdroshinashanas! Bet to nevar izdariit ja izmanto USPS online metodi- tur var ievadiit tikai preces veertiibu un atjekseet apdroshinaashanu par to pashu summu, taapeec paardeveejam pasham paka jaanes uz pastu un jaaizpilda deklaraacija un suutiijuma etikjete atsevishkji ar roku- noraadot preces veertiibu kaa 0$ veidaa kaa es to ieprieksh aprakstiiju, bet apdroshinaat par reaalo veertiibu! ;)
Bet ar shaadu sisteemu es tomeer neaizraujos esmu meegjinaajis tikai 2x, kad suutiitajs pats raustiijaas, bez apdroshinaashans suutiit, jo parasti es deklareeju 100$ or less un suutu ar USPS expresi!
Bet ar shaadu sisteemu es tomeer neaizraujos esmu meegjinaajis tikai 2x, kad suutiitajs pats raustiijaas, bez apdroshinaashans suutiit, jo parasti es deklareeju 100$ or less un suutu ar USPS expresi!
pastāsti par šo sīkāk. kā ir ar izmaksām?
Mana pieredze rāda ka ja sūta privātpersona no USA privātpersonai uz LV tad nebija muitas, proti arī nebij uz kapas tā summa norādīta, vienkārši "CD" un viss.
pastāsti par šo sīkāk. kā ir ar izmaksām?
par kaadaam izmaksaam tu domaa? Vieniigais ko es maksaaju bija suutiishanas izmaksas + paaris $ par apdroshinaashanu!
Te buus links kur var apreekjinaat suutiishanas izmaksas izmantojot USPS servisus: http://ircalc.usps.gov/default.aspx?Mode=Intl_Single&CID=10239
Te ir origjinaalais message no cilveeka kas man to shtelli iemaacija:
Ive got an EMS (USPS) customs declaration dispatch note from a package I received on Monday from US (EVGA 680i motherboard + EVGA 8800GTX).
Under the section that is headed "Detailed description of contents" the sender has written exactly this "Warranty replacement components inside". then under the heading "Value (US $) he has put "0.00".
under the heading "contents" (which is directly belwoe the description) he has crossed the box "other" and has written next to "explanation" the words "Warranty replacement components".
thats all that is required, nothing like returned goods or anything. and you can still insure the package for its value.
hope that helps.:)
man gan nav pie rokas neviena taa deklaraacija palikusi ko vareetu nofocheet, bet tur viss bija tiehsi taa kaa te rakstiits un nekaadi nodoklji netika iekaseeti no manis!
Bet kaa jau teicu sho variantu es izmantoju ja suutiijumam ir saliidzinoshi liela veertiiba un vajadziiga apdroshinaashana, ja nee tad vienkaarshi deklaree par summu zem 100$, jo mazums ko te muusu ciitiigie muitas darbinieki ieraudziis apdroshinaato summu un piesies tev nodoklus nemaz nelasot paarejo infu kas ir deklaraacijaa noraadiita! :o
Man te radās tāds jautājums sakarā ar muitu un maksājumiem.
Tagad Interneta veikalos sastapos ar tādu lietu kā preces cenai tiek pierēķināts 18% nodoklis, attiecīgi ja saņemšanas valsts ir LV tad pieskaita sumai klāt, paskatījos kas notiks ja ieraksta citu valsti - tā pat dažām pieliek klāt tos % bet tie atšķirās, tāpēc pieļauju domu ka tas ir saskaņots ar konkrētās valsts likumdošanu.
Tad jautājums - vai šādi saņemot paku man vēl papildus būs jāmaksā 18% nodoklis. Pēc būtības, pērkot šo preci, man to jau pieskaitīja vai nesanāks tā ka man pastā to uzskaitīs vēlreiz ? Kā man pierādīt ka tos 18% es jau samaksāju pērkot preci.
Ir kāds sastapies ar tādiem sūtījumiem ? Mosh ka tur uz pakas pie vērtības jau norāda summu atšīfrējumu ar tiem 18% kā parasti ir mūsu veikalu čekos.
likumi.lv galīgi viss garām, neko par to skaidri uzrakstītu nevar atrast :( lec parasti visādi labojumi un korigējumi kur lietas būtību nevar izlasīt.
ha ha es jau arii labpraat suutiitu no US preces un apdroshinaatu par pilnu summu tikai veel klaat pierakstiitu ka jau esmu samaksaajis 18% :D
bet ja nopietni:
taada fiicha ir tikai ieksh EU veikaliem ka piereekjina tos 17%-20% un sanjemot preci nekas papildus nebuus jaamaksaa! ;)
HX_unbanned
07-09-07, 15:59
ha ha es jau arii labpraat suutiitu no US preces un apdroshinaatu par pilnu summu tikai veel klaat pierakstiitu ka jau esmu samaksaajis 18% :D
bet ja nopietni:
taada fiicha ir tikai ieksh EU veikaliem ka piereekjina tos 17%-20% un sanjemot preci nekas papildus nebuus jaamaksaa! ;)
Republic of Banana rullllzzzzzzzz !!! :mad:
HX_unbanned
07-09-07, 16:03
Prichom tur republik of banana- taada sisteema ir ieksh visaam EU valstiim! :( Preicaajies ka mums veel nav PVN 20% veertiibaa! :D
> Neatceros, ka peerkot kaadu h/w, cjekaa buutu ieraksts par sho cenas dalju... ir tikai PVN un viss.
EU jau rekina tikai musu PVN.
Vinu nodokli nav jamaksa
:)
Nu to es jau saprotu, ver nebuus taa ka sanjemot paku man pastaa veel paprasiit papildus nodokli ?
HX_unbanned
07-09-07, 18:12
spainis (http://www.eoz.lv/forum/member.php?u=1044)
:D Nu, es pats ar juutu, ka kaut kas nji to man saak no mutes naakt aaraa :(
<|=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=|>
****, paaraak daudz izlakts alko...
<|=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=|>
EDIT. Jaasaak beidzot lasiit kaada vidusmeera cilveekam piemeerota literatuura ( Civillikums, Muitas nodoklju sisteema .. ) nevis teikumi, kur katra vaarda galaa ir vai nu oc, vai modding, vai update .. Savaadaak atkal nonaakshu liidz bana slieksnim ...
Nu tagad jau visa EU ir viena liela Banana republic, jo visur ir augsts PVN :D
Un shipojot no EU PVN nav jaamaksaa
Tā gribu lai kāds paskaidro kas ir sūtījis kautko no amazon.com!
Tātad kas ir šīs par shiping metodēm- pārdēvēti USPS servisi or what? ja kas cits- kāda ir jūsu pieredze, kuru labāk ņemt, cik ilgā laikā piegādā utt.
http://www.eoz.lv/attachment.php?attachmentid=3561&stc=1&d=1190492078
vinji vispaar kauko shipo uz latviju? cik aceros pirms gada vinjiem bija rakstiits, ka shipo vinji tikai diskus un kaukaadus siikus shtruntus... :rolleyes:
Tā gribu lai kāds paskaidro kas ir sūtījis kautko no amazon.com!
Tātad kas ir šīs par shiping metodēm- pārdēvēti USPS servisi or what? ja kas cits- kāda ir jūsu pieredze, kuru labāk ņemt, cik ilgā laikā piegādā utt.
http://www.eoz.lv/attachment.php?attachmentid=3561&stc=1&d=1190492078
ANYONE? :o
standard 2-4 ned. atkariba vai prece ir uz vietas
expedited +/- same
priority nav megjinats, jo bija dargs
standard 2-4 ned. atkariba vai prece ir uz vietas
expedited +/- same
priority nav megjinats, jo bija dargs
tad tie ir USPS pakalpojumi?
Kā ar tracking info tiem pirmajiem diviem?
Laikam, bet kadreiz suta arii no EU
Tracking tikai priority laikam, maybe expedited arii bija neatceros
man standarta sūtījumi no Amazon atnāca 1-2 nedēļu laikā (prece bija uz vietas). Viņi arī dara tā, ka sūta no tuvākā Amazon veikala, kur atrodas prece. tobiš man atnāca no Vācijas.
trekot, cik atceros nevar.
P.S. vai ir kāds dzirdējis par shopUSA? tīri glaunas cenas sanāk par ar viesiem nodokļiem. kas tas ir par kantori?
Instigater
10-18-07, 20:29
Man liekas, ka starptautiskie var pat liidz nedeeljai iet.
Ir ok, var ilgt liidz pat menesim. Ja pec 2-3 nedeljam nav, zvani savai bankai un saki, ka tiks atgriezta summa
:eek:
man parasti refund notiek tajaa pashaa dienaa, kad paardeveejs uzklikshtjina. tipa, pa dienu uztaisi pasuutiijumu, pa nakti amerikaanis apseezhas pie kompja un refundo caur paypal apakalj. tajaa pashaa naktii jau sanjemu mailu, ka nauda atgriezta un ir kontaa.
un kaa, vai tad visa electron arii var piesiet paypalam?
taatad ... ja kaads ar Visa Electron bija dabuujis PayPal refund (maxaja ar karti) - cik ilgi tas gaja?
nebuus nekadi papiri uz banku janes? ... tjip pieradijums, ka nauda tava / ka Latvija eksistee ...utt
tu vispirms ibankā apsties vai tā tava nauda ir jau aizgājusi - jo parasti maksājumi uz ārzemēm ir līdz pat nedēļai - no tavas puses, un tikai tad kad nauda būs aizgājusi, tā varēs nākt apakaļ.
Jo ir tā ka itkā darījums notiek, bet nauda elektroniski ceļo ļoti lēni. Piemēram vari aizbraukt uz vāciju nopirkt tur burgeri un vēl pēc trim dienām redzēt ka tā nauda par burgeri vēljoprojām ir iesalēta un karāsies tur kādu laiku. Kgan burgers sen jau apēsts un izkrapots...
Tākā cieties....... vismas nedēļu droši.
Tā, es ložņājot pa thermaltake lapu es ieraudzīju baigi foršo Refurbished keisu pa nenormāli lētu cenu :) svars 9kg.
Cik saprotu Refurbished nozīmē salabots defektīvs keiss, bet tagad ir bez garantijas.
kādam ir kāda nojauta cik maksā sūtīšana no US tādai 530 x 220 x 560 mm pakai?
Tu labāk neredzētu kādi izskatās thermaltake refurb keisi.
Jauns mikroATX keis , uz pusi vieglaaks , aluminija - sutishana 150$ :D :D :D
Tu labāk neredzētu kādi izskatās thermaltake refurb keisi.
un tu pats maz esi redzeejis???? :D:D:D
Kā tu domā, kādu atbildi tu saņemsi? :D
Jā, esmu redzējis. Iekš hardforums savulaik daži iepirka, buktes tur un šur, beigās nav nekāda jēga no samīcīta keisa.
Mhhh. Redzējis bilžas iekš foruma un tagad ubereksperts :-)
Es uzsaaku 'dispute' par neatshipotu item no Ebay. Redzees kaa buus un dalishos pieredzee vai $ no Paypal var dabuut atpakalj vai ne
ar Paypal tagad viss ir štokos!
ar Paypal tagad viss ir štokos!
Saki, ka var dabuut money back? Interesanti, kas notiks, ja item tomeer atnaaks peec 2-3 meneshiem :D
Jo laiks, kad uzsaakt dispute ir 45 days + 20 dispute days. Max 2 meneshi visam
http://www.zoll.de/english_version/faq/b0_customs_procedures/index.html
Interesants links
Šis arī interesants! :D
http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=9&id=55&hl=1
palasiju tos VID bukletus. Viens punkts ir labs:
Pasta sūtījumos sūtīt aizliegts:
- ...
- dzīvniekus, izņemot bites, dēles un
zīdtauriņa kāpurus;
Vajadzētu kādu bišu stropu pamēģināt tā viegli iepakot un aizsūtīt. Iedomājos pasta darbinieces sejas izteiksmi, kad uz jautājumu - Kas tur ir? - es atbildētu - BITES!!!! :D
vimba_zlobnaja
11-05-07, 09:36
Bāc, Muita gan uz inetu netaupa...
Shodien pastaa ap****os :D EMS vairs nesuta no shejienes uz USA un Taiwan :eek:
Kaut kas tur nesen mainijies, pashi darbinieki arii maz zin. Tipa tagad var izmantot Priority mail, bet nav zinaams vai tajaa galaa to paku pienes klaat vai nee. EMS pienes klaat, bet shitais nezinu.
_ :eek: _
:mad::mad::mad:
Kaut kas tur nesen mainijies, pashi darbinieki arii maz zin. Tipa tagad var izmantot Priority mail, bet nav zinaams vai tajaa galaa to paku pienes klaat vai nee. EMS pienes klaat, bet shitais nezinu.
Ar to ***ņu es pirmo reizi saskāros pirms ~2men. kad sutiju HX mobo uz RMA!
Un nesen vēlreiz sūtīju uz US ar to pašu servisu!
Abas reizes paku saņēmu pēc 2ned. un jeņķim jāiet bija pašam uz pastu!
Pastā to servisu viņi nosauca par "parasto paku servisu" :p un silti ieteica apdrošināt! :D savukārt izmaxā +/- kā agrāk ar EMS :mad: tik tad piegādāja arī ātrāk pat nepilnas ned. laikā, tiesa EMS nevarēja apdrošināt! :o
Kaa? Man agrak EMS ljaava apdroshinaat :confused:
Bet price ar shito priority maksaja leeti, 1.5Ls uz Taiwan par siikpacinju :D
Tagad fiksi jamekle lets serviss, kas tani galaa pieved klaat. Fedex too expensive :(
Kāds ir kautko sūtījis no Kanādas ar FedEx?
Man te viena paka ir izsūtīta ar FedEx un esmu saņēmis tracking nr. tik nezinu kur tieši tas ir jāievada fedex.com; canada; lv vai vēl kādā fedex filiāles lapā vai arī šiem visa sistēma ir kopēja un jādarbojas tāpat?
itkā mēģināju caur fedex.com gan canada, gan lv filiālēm, bet manu tracking nr. neatpazīst!
Vnk pārdevēju nevaru sadabūt rokā jau 3dienas, bet par to ka paka ir izsūtīta esmu pārliecināts!
šiem visa sistēma ir kopēja un jādarbojas tāpat?
Jā.
Piezvani FEDEX'am http://yp.interinfo.lv/index.php?popup=1&lang=1&fEASY=fedex&clid=127519&high=fedex&ref=%2Findex.php%3Ffmode%3Deasy%26fSearch%3D1%26sr t%3Dnone%26serno%3D1%26sid%3D%26lang%3D1%26fPage%3 D1%26fHeading%3D%26fEASY%3DFedeX%26raj%3D%26newsl% 3D0#info un uzzini - kur ir paka?
Es uzsaaku 'dispute' par neatshipotu item no Ebay. Redzees kaa buus un dalishos pieredzee vai $ no Paypal var dabuut atpakalj vai ne
Kā sokas?
Jā.
Piezvani FEDEX'am http://yp.interinfo.lv/index.php?popup=1&lang=1&fEASY=fedex&clid=127519&high=fedex&ref=%2Findex.php%3Ffmode%3Deasy%26fSearch%3D1%26sr t%3Dnone%26serno%3D1%26sid%3D%26lang%3D1%26fPage%3 D1%26fHeading%3D%26fEASY%3DFedeX%26raj%3D%26newsl% 3D0#info un uzzini -
mana paka tjip izsūtīta 20nov., bet tracking nr. vēl šodien nestrādā! :rolleyes:
mļin šodien sazvanīju fedex! Šie pārbaudīja to tracking nr. un atkal bez rezultātiem un vai ir kāda paka uz manu vārdu vai adresi- atkal bez rezultātiem . Sazvanīja Kanādas filiāli un parbaudīja vai ir kas iesniegts uz manu adresi un vārdu tanī datumā- still no luck! :(
Teica ka no Kanādas ar FedEx priority parasti pakas atnākot uz LV 3 dienu laikā un ar economy nedēļas laikā- bet te jau ir pagājušas 8 dienas un cik noprotu pēc izmaxām šis sūtīja priority!
Pārdevējs diezgan respektabls un šodien aizmetu PM jamam visos iespējamos forumos un meilu lai atmet man kādu apliecinājumu un lai pārbauda to iestādi no kurienes šis izsūtīja- redzēs, ja šim nebūs nekāda shipping apliecinājuma vai kāds cits pozitīvs pavērsiens- tad neskatoties uz šamā statusu būs vismaz paypal dispute! :mad:
vienreiz jau esmu iesniedzis paypal dispute, bet toreiz sellers pats uzreiz sarosījās un viss nokārtojās veiksmīgi, bez naudas atgriešanas! :)
Ir sutits, man liekas 1 week bija max.
Dispute atrak par 35-40 dienam nav jegas sakt, jo tu esi overseas un jagaida ships
Mans dispute ir paypal rokaas tagad
man ir tīri praktiskas dabas jautājums. atnāca sūtījums ASV.
kūrā brīdī tie nodokļi ir jāmaksā? pasta aizinājumā pie apmaksājamās summas ir ievilkta "-"
haļava? :D
kūrā brīdī tie nodokļi ir jāmaksā? pasta aizinājumā pie apmaksājamās summas ir ievilkta "-"
haļava? :D
Principā jā :D
Ja tev šads aicinājums pienācis un jādodas uz vietējo pasta nodaļiņu, tad tiešām nekas jāmaksā nebūs :D
Parasti tur jau ir noraadiita nodoklu suma , cik pastaa buus jaatstaaj :D
Ja ir sutits ar parasto pastu, tad pasta nodaljaa. Bet ja ar fedex, UPS etc, tad jataisa deklaracija (tas arii maksaja papildus 8Ls) un jamaksaa bankaa
uz aicinājuma uzrakstīts - standarta sīkpaka.
es jau nezinu, varbūt, ka patiesībā biju riskējis sūtot no tā Sidewindercomputers. principā atsauksmes bija labas. biju paņēmis Priority mail international ar trekingu.
vakarā redzēs, vai dzeršu šampanieti vai grauzīšu sausiņus :D
Par standarta sīkpaku parasti nav jāmaksā nekas.
Dodies uz veikalu pēc šampja, ātri :D
mož tur vēl kaut ko (ne šampi) ir jāpasūta.. :D
Nu tad halava:D Ja tax ir jamaksaa, tad apmeru ieraksta aicinajuma un jamaksaa pastaa.
Tarakaan ! Kurtu raavi to 3,5% , datortehnikai ir tikai 18% i vsjo ! :D
nu, jā.
mani naivie bērna sapņi sadrupa smalkās drumslās kā stikls :D
izskaidrojums, kāpēc man netika uzrādīta nodokļu summa, ir pavisam vienkāršs un nav nekādi saistīts ar parādību, ko sauc par haļavu.
tie frukti vienkārši neuzrāda pareizo preces vērtību. par Swiftech MCW60-R un Swiftech MC8800 SMC cooling Kit tipa samaksāju 30 ar kapeikām $ :p
vot tādas štelles...
P.S. diez kas notiek, ja prece pazūd? viņi raksta, ka paši apdrošina tad, ja ņem priority mail,bet kaut kā šaubos, ka varēs atgūt zaudējumus...
P.P.S. koplektā ar pasūtītajām precēm saņēmu arī pateicības vētuli par to, ka biju pacietīgi gaidījis, kad viņiem beigsies nacionālie svētki un veikals atsāks darbu. tobiš, paldies, ka neatsauci pasūtījumu. pluss tāds lineālītis ar kura plalīdzību pārrēķināt mērvienības :)
kas ta tev tas par kantori bija, ja nav noslēpums? :) Vai pats prasīji lai tev deklarē zemāku vērtību?
nu vai tad es šeit jautātu, kurā brīdī ir jāmaksā nodokļi, ja apzināti būtu lūdzis pārdevējam deklarēt zemāku vērtību, lai izvairītos no šīs nodokļu maksāšanas.. :)
morāli sagatavojos nolikt kāpostu muitai, tāpēc arī biju pārsteigts, ka neko neprasa
augstāk minēju, ka pirku no Sidewindercomputers
Nu tach viss atkarigs no taa cik ir deklarets uz pakas un no muitnieku garigaa. Parasti zem $100 nav jamaksaa (oficiali 45 Euro ar parasto pastu)
Par insurance arii simple. Ja prece apdroshinata, tad visu var dabut atpakalj atkaribaa no sutitaja iniciativas. Bet njem veraa, ka ja ir insurance, tad tiek deklareta pilna summa!
kaads ir kauko peedeejaa laikaa suutiijis uz aarzemeem? es vakar suutiiju uz UK objektiivu un pirmkaart, kautkaada jauna forma jaaizpilda (nav vairs mazaa zaljaa lapinja), otrkaart, samaksaaju tikai 3.78Ls, kautgan pirms tam maksaaju 5.30Ls. treshkaart pasta darbiniece teica, ka ja prece maksaa vairaak par 25Ls, tad sanjeemeejam buus jaamaksaa nodoklji :eek:
Jauna sistema tagad, tiehsaam ir letaak. Par nodokjiem pilnigs BS. Ja suti uz EU, tad nekadi nodoklji nebuus! Un ja arpus EU, tad tikai tadaa gadijumaa, ja deklaresi lielu (cik nu kuraa valstii katram ir limits) summu
Ehh, šodien uzrāvos uz muitas nodokļa :-/ No konkrētā pārdevēja jau pagājšnedēļ saņēmu vienu paciņu, kur vērtība bija deklarēta kā 100$, tad nodokļus maksāt nevajadzēja, viss kā pa sviestu. Šodienas paciņai ar RAMiem pārdevējs bija deklarējis pilnu preces vērtību, līdz ar to šoreiz nācās apmaksāt gan 18% PVN, gan 3,5% papildus nodokli (lai gan uz paciņas bija norādīts Desktop Memory) + 2 Ls par pasta pakalpojumiem rēķina apmaksai... Labi, velns ar to muitu, žēl, ka pārdevējs neievēroja manu lūgumu deklarēt preci par 50$, lai gan iepriekš sazinoties apgalvoja, ka uzrādīs manis prasīto vērtību.
Mācība - turpmāk jāizvēlas pārdevējs, kurš piedāvā sūtīt preci arī bez apdrošināšanas, līdz ar to var salikt kādu vērtību vajag.
P.S. Ar USPS First Class international atnāca vidēji 9 dienās 2as paciņas, ar USPS Priority international viena paciņa atnāca 6 dienās, otra 5ās :)
Kautkaa nevaru iebraukt par to 3,5% nodokli , kas tas ir ? PC dalam ir 0% likme :D
Cik ir nakushi visaadi brinumi , nekad taadu nav nacies maksaat :D iznemot PVN !
Tas 3.5% vai tik nebija dabas resursu vai kaut kāds tāds nodoklis... pats arī tādu esmu maksājis.
Muusu Banana Republikaa katik vairaak nokaast no tautas , lai budzets buutu lielaaks :D
...lai premjers buutu resnax :D
Nu tagad jaunais atkal būs tievs, vajadzēs vēl pāris treknos gadus, lai tauciņus uzaudzētu :D
Muusu Banana Republikaa katik vairaak nokaast no tautas , lai budzets buutu lielaaks :D
Naivais :)
tikko atnakusi paka - no GBP22.09 vertibas jamaxaa Ls8.28 muita :eek::mad:
:eek: :confused:
bananu republika rulee!
tikko atnakusi paka - no GBP22.09 vertibas jamaxaa Ls8.28 muita :eek::mad:
Tas nav iespējams. Tas ir, iespējams ir viss, bet vai nu tā nav muita, vai arī paka nav no GBP.
tikko atnakusi paka - no GBP22.09 vertibas jamaxaa Ls8.28 muita
moš tie ir pasta izdevumi - par nelielu paciņu no GB parasti ir ~7-8Ls...
Bet paka no kurienes sūtīta? No GB muitai nav jābūt. Pārdevēji jau arī ir visādi. Pats sēž GB, noliktava Ķīnā. Preces sūta vai nu pa taisno pircējam no Ķīnas vai uz GB un tad pārsūta pircējam. Ja viņam GB ir muitas noliktava, tad tev beigās var sanākt maksāt muitu. Bet nu man no Ķīnas ir nākušas arī dārgākas preces bez muitas.
Cik tad bija kopējā pakas vērtība ar sūtīšanu?
Ja tev jāmaksā principā 8 Ls par to paku, tas nozīmē, ka tās vērtībai kopā jābūt vismaz kādiem 45 Ls.
Izlasiju interneta, ka nevajag maksat muitas nodokli par preci, kas ienaak no aarzemeem un nepaarsniedz 50LS, t.i. apmeeram 105$ !
man piemeram, labakais hits no muitas puses ir bijis, kad vienaa dienaa ienaak divas pakas no diviem, savstarpeji pilnigi nepazistamiem cilvekiem ieksh USA, pat ne no viena shtata, un man naacas maksat visus mutas priekus, jo gudrais mutinieks panjema un sasummeeja abus sutijumus uz vienas muitas lapas. katras pakas sutijums bija ~100$, tatad kopaa ~200$, un man naacas maksat rubljus musu bananu republikai, par to ka muitnieks izdomaja jaunu naudas kaashanas veidu, vienkarshi besi shi sisteema, pilnigs absurds. bet ko darit, ir te banaanu valstiba.
Izlasiju interneta, ka nevajag maksat muitas nodokli par preci, kas ienaak no aarzemeem un nepaarsniedz 50LS, t.i. apmeeram 105$ !
Linku studijaa :D
Lidzshim ir bijis no privaatpersonas 45Euro un no juridiskas 22Euro :p
45Euro nav 50Ls :rolleyes:
WARNING:
shodien uz pasta dabuuju 2 pakas ... pec jaunam pashizveidotam pasta noteikumiem muita bija jamaxa no pakas kura bija deklareta ka "$20 gift" ... taatad nez ... japrasa lai sutitaji deklaretu uz 0.01$ :mad:
Kā viņi to pamatoja?
nekaa. uzprasiju kapeec tjip taa - man pateica tjip "mes neesam vainiigi, visus jaut. deklarantam" lol
Kas šajā gadījumā ir "deklarants"? Ja pakas sūtītājs, tad tam ar to aprēķināto ciparu nav nekāda sakara un pasts neievēroja spēkā esošo likumdošanu un piedevām tev vienkārši brutāli uzd****.
Var jau but kaut kas ir mainijies, bet es iesaku uzzvanit muitai un velreiz parjautat vai arii pasham aiziet
shodien uz pasta dabuuju 2 pakas ... pec jaunam pashizveidotam pasta noteikumiem muita bija jamaxa no pakas kura bija deklareta ka "$20 gift" ... taatad nez ... japrasa lai sutitaji deklaretu uz 0.01$
:confused::confused::confused:
Manas pakas iet no Hong Konga ar Fedex'u (no fiziskas personas), ir deklarēti par 25 EUR, pagaidām viss bija OK. Bet pēc ZiemasSvētkiem dabūšu uzreiz 10 pakas, ja ir kādas izmaiņas, tad man pipec.... jo muitnieki lidostā ir ...... @#% :mad:
Pāris vārdos varbūt kāds var apskaidrot...
Ir ships no USA ar Priority Mail International, kas maksā 90 zaļos.
Iekšā paciņa par 280 zaļajiem (oficiāli un ne kā gift vai līdzīgie).
Doma tāda, ka es uz pastu eju pakaļ paciņai ar 140Ls*0,18(PVN) vai 180Ls*0,18(PVN)?
Par DHL/UPS/Fedex jamaksaa. Ar parasto pastu vai EMS nav jamaksaa, vismaz agrak taa bija
Klau jaunieši, jums nav vieglēk izlasīt muitas darbību reglamentējošus normatīvos aktus, nu vismaz tos, kas nosaka cik par ko ir jāmaksā, nevis žēloties, ka viss notiek randomā - tipa, vienreiz ir jāmaksā, otreiz nav :confused:
Es ceru, ka jums, kungs, ir zināms, ka šajā "banānu republikā" ir demokrātija, ar visām no tā izrietošaj;am sekām. Kas tev liedz pierādīt viņu kļūdas, it sevišķi, ja tās ir izdarītas tev par sliktu, tiesiskā ceļā? Atbilde varētu būt - slinkums un neizglītotība! Šis nav domāts kā uzbraucins tev TaPaKaH, bet gan kā atbilde uz visiem līdzīgim apgalvojumiem.
Tātad... tiesāšanās ir kā pēdējais līdzaklis, līdz tam ir pielietojami citi taisnības pierādīšanas līdzakļi. Nezvani pa telefonu, uzraksti iesniegumu instances priekšniekam, ja nepalīdz, griezies pie pakāpi augstākas instances vadītāja. Ja lieta nonāk līdz tiesai (maz ticams), cerams, ka tu zini, kura puse apmaksā tiessas izdevumus šādos gadījumos. Tāpēc, ja esi pārliecināts, ka tev ir taisnība, neklusē, bet dari kko lietas labā.
P.S.
man ar muitu nav nekāda sakara, bet nedomāju, ka muitas darbinieki nodarbojas ar patvaļu.
P.P.S.
Ar sūdzībām savā darbā saskaros ļoti bieži, tāpēc varu apgalvot, ka 85-90% no tām ir pierādījums cilvēku neizglītotībai - likumu nepārzināšanai. Ieteikums, pirms rakstīt sūdzību - kā minimums, izlasiet attiecīgo sfēru regulējošu likumu, kaut vienu, vēlams "jumta" likumu.
Nu taa, par savu case varu pateikt, ka dabuju laikam 90% refund no ebay/paypal nezidevushaas darijuma. Shoreiz gan sanaca taa, ka pardevejs ir zaudetajs, jo no vinja konta $ tika atvilkts atpakalj un ar vinju joprojam kontaktejos un izskataas, ka pasts nolaidis paku podaa. Interesanti, ka vinsh man prasija musu muitas telefonus, nez ko vinsh vinjiem teiks :)
Muita problemu gadijumaa kontaktejas ar personu!
Kāds serviss un no kura krasta sūtīji?
Parastais pasts no USA. Nu tas nav pirmais nozaudeshanas gadijums, tapec jau ari censhos izveleties EMS, jo ar to nekad nav bijushas probzas
TaPaKaH es jau tam esu gaajis cauri dazhas reizes :) Taa vajag dariit, ja ir Express pasts fedex/UPS/DHL/TNT utt un ja vajag maksat PVN
Tikai Fedex pluss ir taads, ka Fedex atrodas turpat lidostaa, pakas ari staav lidostaa un parex arii ir lidostaa. Bet vienalga tas aiznjem 2 dienas
Mjā, savā laikā, kad Mushkinus sūtīju, ar Fedexu tiku cauri ~2h laikā... tagad izskatās, ka atbildīgie darbinieki ir mazliet taukus uzaudzējuši un attiecīgi arī slinkuma koeficients viņiem pieaudzis :eek:
Un arī mani mousepotu tur kaut kur stāv! Maitas! Šamie nevarot izdomāt kas tas ir! Moš bruņojuma detaļas! F.U.C.K!!!!! :mad:
Un arī mani mousepotu tur kaut kur stāv! Maitas! Šamie nevarot izdomāt kas tas ir! Moš bruņojuma detaļas! F.U.C.K!!!!! :mad:
sviests kaut kāds. tu bildes nevari viņiem aizstiept un parādīt, ko ar tādiem dara? :)
es tapakaha vietaa noshautos!
kas vinji debiili galiigi, taa tachu ir totaalaa cilveeku chakareeshana nevis birokraatija. cik par to draateeshanos kopaa buusi samaksaajis? ir veerts kauko taadu ar dariit?
kas vinji debiili galiigi, taa tachu ir totaalaa cilveeku chakareeshana nevis birokraatija. cik par to draateeshanos kopaa buusi samaksaajis? ir veerts kauko taadu ar dariit?
Vispār jau LV raksturīgi, kreisa dīzeļa cisternas gan jau pāri robežai iebrauc bez kavēšanās ;)
Varbūt ir vērts nodibināt kaut kādu ofšoru un šipot uz tā pārstāvniecības adresi iekš LV, gan jau uzreiz ātrāk lietas sāks notikt :D
Pag nesaprotu, kas ar to mousepot? Tas atrodas muitaa un nelaizh cauri? Kaa tas bija deklarets un uz cik, tipa contents =?
Vajag pareizi nodeklaret un tad viss butu ok
Ja nee, tad jaiet ir uz muitu un tur atvers paku un viss noskaidrosies.
Atveros, ka Kingpin ari saskaras ar muitniekiem iesh USA, tipa gruti paskaidrot, ka normali cilveki vadaa lidzi nesaprotama izmera un svara vara kausu pa USA :D
Kaut kads sviests :eek: Tu sutiji ar parasto pastu?
nu piz***c! šī būtu tā reize kad es nesavaldītos un reāli uz visiem kliegtu un lamātos (mļa, man te darbā nāk un brauc augumā... man jābūt labam utt.). nu tad šajā gadījumā es arī atļautos ko vairāk! (es par TaPaKaH gadījumu)
arī te es nepalaistu iespēju normāli paškandalēt -> ...jo gudrais mutinieks panjema un sasummeeja abus sutijumus uz vienas muitas lapas. katras pakas sutijums bija ~100$, tatad kopaa ~200$...
Visaa tavaa epopejaa es nesaprotu vienu - nah tu brauci ar sabiedrisko? :D
Mjā, dažiem laikam nav saprotams, ka mēdz būt arī cilvēki, it sevišķi vēl skolnieka vecumā, bez mašīnas? :confused:
Pie tam skolnieka vecumā, bet vairāku WR ieguvējs! Unbelievable, jo tas patiešām nav viegli - it sevišķi finansiālā ziņā! Tur kukainim pasaulē man liekas nav līdzīgo! ;)
Mjā, dažiem laikam nav saprotams, ka mēdz būt arī cilvēki, it sevišķi vēl skolnieka vecumā, bez mašīnas? :confused:
Mjā, dažiem laikam nav skaidrs, kas ir IRONIJA.
Mjā, dažiem laikam nav skaidrs, kas ir IRONIJA.
Ir gan skaidrs, pat tik daudz, ka nepiemirstu, ka ironijai būtu vēlams nākt kopā ar samērīgu takta sajūtu ;) Ir reizes, kad ironizēt par objektīviem apstākļiem nav gluži vietā. Tikpat labi varētu, piemēram, līdzīgā veidā "ironizēt" par to, ka invalīdam nav kājas, sak, kāpēc brauci ar ratiņkrēslu, bet negāji kājām?
Sveiki vēlreiz!
Sakiet lūdzu, kāda ir shēma sūtījumiem? Lidmašīna -> Muita -> Pasts?
Cik noprotu, muitas posms aizņem vismaz vienu lieku diennakti, ja?
Tātad, ja paciņa izceļo no USA 02.01, tad tagad tā varbūt ir ceļā uz LV ar nākamo lidmašīnu un tad kādu dienu/divas tiek apskatīta no visām malām muitā. Un tikai tad tiek sūtīta uz pastu, kur pastniece saprot, ka pastkastē neieies paka un sūta pavēsti vēl +/- 3 dienu garumā. Am I right? :o
Nu it kā saitā rakstīts "Estimated Arrival Date: Between 7 to 14 days", bet nu es jau esmu sapratis un samierinājies, ka vislielākā bremzēšana būs mūsu galā. :D Tracking parādīja International Dispatch un laiku, kad izlidoja no lidostas.
Ja ir parastais pasts no USA, tad var naakt pat 2 meneshus :) Un kadreiz var neatnakt vispaar :eek:
Cik noprotu, muitas posms aizņem vismaz vienu lieku diennakti, ja?
Tātad, ja paciņa izceļo no USA 02.01, tad tagad tā varbūt ir ceļā uz LV ar nākamo lidmašīnu un tad kādu dienu/divas tiek apskatīta no visām malām muitā. Un tikai tad tiek sūtīta uz pastu, kur pastniece saprot, ka pastkastē neieies paka un sūta pavēsti vēl +/- 3 dienu garumā. Am I right? :o
Tas būtu ideālais gadījums... normāli gan droši vien tā paka nostāv kaut kādā lidostas pasta noliktavā divas nedēļas tikai tāpēc, ka par piegādi ir maksāti tikai $20 nevis $200 :p
Būtu interesanti, ja te forumā būtu kāds attiecīgs pasta darbinieks, varbūt kaut ko par aizkulisēm viņš mums varētu pastāstīt :)
Retais pasta darbinieks var sev atļauties kompi+i-net, IMHO
Ir gan skaidrs, pat tik daudz, ka nepiemirstu, ka ironijai būtu vēlams nākt kopā ar samērīgu takta sajūtu ;) Ir reizes, kad ironizēt par objektīviem apstākļiem nav gluži vietā. Tikpat labi varētu, piemēram, līdzīgā veidā "ironizēt" par to, ka invalīdam nav kājas, sak, kāpēc brauci ar ratiņkrēslu, bet negāji kājām?
Nū ja, vilkt paralēles starp problēmām ar muitu un invaliditāti... tev tas nešķiet "nedaudz" pārspīlēti? :)
P.S.
Un nedomāju, ka man bītu pret kukaini jāizturas kā pret dāmu, lai gan es respektēju viņu kā ļoti labu oceri. :D
Izlamā tak viņus kārtīgi, pa seju tak tev viņi neados :D
Instigater
01-08-08, 01:51
A fotchiku no USA atvilkt aptuveni uz cik naudinjaam sanaak ielidot?
A fotchiku no USA atvilkt aptuveni uz cik naudinjaam sanaak ielidot?
Viss jau atkarigs uz cik deklarets :)
Shodien dabuju maksat PVN pec ilgaka partraukuma. Paka bija deklareta $60 + $60 ships. Sanaca 12Ls, bet nu ok, kadreiz jau PVN var samaksat :)
jēē... pilnīgs 3.14! briest viens stāsts par divām štellēm no ebay, bet laikam uzrakstīšu pēc tam kad būšu saņēmis tās štelles...
HaHa davaj davaj, padalies ar info :D
Tagad vispar pastaa bez 30 min. rindaa staveshanas neiztikt, lai sanjemtu paku. Es laikam noshautos, ja man visus rekjinus vajadzetu pastaa maksaat :eek:
Nu bet tev ir numuri, tu vari panjemt un iet dzert kafiju :D Bet sheit vel nav numuri :(
Pasts reāli iespārda. Atnāku 8.30 no rīta strādā trīs operatori, kādi 2-5 klienti, kā kuru reizi. Citu reizi atnāku 11.30, strādā viena, pārējās pieceļas un aiziet pusdienās, rindā ap 20 cilvēki, visi lādējas, nevar sadalītkurš būs kurš. Gadās iegriezties ap 16.00 strādā divas opratores cilvēki, kādi 10-15, rindu skaits nenosakāms visi lamājas viens uz otru, ka lien bez rindas. Tas viss sestdienās, citās dienās nekādi netieku. Darbienās ir normālāk, bet bez pārdesmit min rindā tāpat neiztikt. Tas ir Ogres centrālajā pastā, citās nodaļās ir normālāk, bet ko tas dod, ja man tur neko nesūta. Jā, un telpās remonts bijis tā ap gadu '80 un telpa, kas atstāta klientiem ir reizes trīs četras mazāka, nekā tām trim operatorēm aiz letes.
Instigater
01-29-08, 15:56
DHL ir muusu draugs. :D
mana 1002 FTW! jaiet darbadienas pecpusdiena, ja ir iespeja un tiksi cauri 5min laika ;)
vienigais vini biezi /aizmirst/ atnest uzaicinajumu pec pakas.
te pirms pāris gadiem drusku uzrāvos, neko ļaunu nedomājot bij vienā pakā pasūtītas 5 lēcas kompl un refletktori no lumenlab.com uz ~1200$.
tad nu pastā bij tas laipnais pārsteigums - "lūdzu samaksājiet valsts nodevu un ko tur vēl" :confused: , ja nemaldos ~130Ls sanāca. a ko padarīs.. zinātniskiem mērķiem - ti LV pasta un nodokļu sistēmas izpētei neko nav žēl :)
Njā sieva arī vienu uzrāva!:D Sūtija kautkādus PC stuff pa 5$ a reālā cena no 800$- 1000$. Bikiņ sanāks džekam samaksāt:)
Reku kautkas līdzīgs šim preperātam, kas tas ir īsti neiebraucu!
http://digiumcards.com/te210p.html
Njā sieva arī vienu uzrāva!:D Sūtija kautkādus PC stuff pa 5$ a reālā cena no 800$- 1000$. Bikiņ sanāks džekam samaksāt:)
Tipa ielūrēja pakā, kas deklarēta par $5 un izrādījās $1000? :D
:eek::eek: kaa tu naktiis guleet vari? pacelshu jautaajumu par pilsonja izoleeshanu no shiis miermiiliigaas sabiedriibas :D :D
dzimtenes nodeveejs
Tipa ielūrēja pakā, kas deklarēta par $5 un izrādījās $1000? :D
Nu aptuveni tā! :D
bet es jau neko, es tik no malas noklausos šos šausmu stāstus:D
F..k, tagad Es esmu kāda melnajā sarakstā :(. Visi mani suutiijumi iet uzreiz uz muitu (Arii tie, kuri ir deklareeti par 25 EUR). Pat jau bija fiziskā kontrole... :mad:
Muitnieks pastastiija, ka tagad viņi parbaudiis visas pakas ar objektiiviem un fotokameraam, kuri iet no Ķiinas (kuri deklareeti par 25 EUR). Suutiiju ar FEDEX.
Tagad izmantošu Pasta pakalpojumus, jo tur vieglāk saruunaat: citi muitnieki. :)
Vajag būt viltīgākiem, deklarēt par 100Eur, varbūt pat vairāk (it sevišķi, ja mantas iekšā pāri pustūkstotim velk)... protams, tas arī var nepalīdzēt, bet nu es muitnieku vietā arī rīkotos tāpat, ieraugot deklarētu preci par minimālo $$$ - uzreiz taisītu vaļā, lai apskatītos, kas tad īsti lācītim vēderā...
Uhu, man no marta 2007.g. caur FEDEXU no Ķiinas bija 25-50 pakas katru mēnesii :o
Un tu vēl brīnies, ka esi iekļuvis kaut kādā "melnajā sarakstā"? :D Pat degvielas kontrabandistiem mēnesī mazāk cisternu pāri robežai pārbrauc :D
mļa, ja šitais ir fototehnikai, tad ir auzas... tiesa gan, man nevelkās tik milzīgi kvantumi, bet nu iecererētais tiek apcirsts jau saknē :(
P.S. par cik tās divas štelles vēl nav saņetas stāsts vēl izpaliek!
P.P.S. a ko darīt gadījumos, ja ir pretenzijas pret uzlikto samaksu no valsts puses? resp. - pērku objektīvu par USD 2000, bet pārdevējs uz pakas norāda, ka USD 100 (baisi ne?), bet... šādus objektīvus sen jau vairs kā neražo un nekur citur netirgo?
Nesen sanāca interesanta padarīšana ar fotokameru :) Ir čoms USā sarunājām, ka šis man nopērk un atsūta man spoguleni. Šis nopirka, izpakoja, ielika citā kastē un pievienoja vēstuli tipo: "Man te birojā mētājās šitāda kamera-lūznis, nezinu vai vēl vispār strādā, reiz ar alu aplēju. Ja tev ar nevajag - met ārā"
Un nodeklārēja kā gift, broken u.t.t. 5$... un izgāja caur muitu kā pa sviestu.
Bij doma, ka varētu šitā sarunāt ar ebay pārdevēju - nosūtīt šim tekstu epastā lai izdrukā...
Nu es jums pastāstīšu kā muitnieki meklē preces patieso vērtību, tikai un vienīgi googlē. Tā ka nezinu vai tāds ebay joks strādās, jo viņi jau sevišķi nepēta vai prece ir jauna vai lietota. :(
Viņi viss zina par Ebay, Amazon u.c.
Ja jaunā fotokamera ir deklarēta "Used" un muitnieki sagribēs atvert kasti (fiziskā kontrole) un ieraudziis jaunu fotokameru, tad buus jaamaksaa nodoklus :).
Vini arii zina par visiem "25 EUR" un "25 USD" :)
Cik zinu, ja suuti caur EMS, Pastu, UPS - tad tur ir diezgan sakariigi muitnieki. ;)
Ja caur FEDEX, tad tur ir cita muitas zona, taada f...king :mad: Es šodien beidzot dabūju no viņiem fotokameru un zibspuldzes, Pagājušnedēļ gandriiz katru dienu braucu uz muitu uz lidostu :mad:
Kāda summa ta izkūpēja šoreiz? :eek:
Nu neticu, ka var būt tāda sagadīšanās! :o Pasaki vēl, ka bija deklarēti 500$+ :D
$2xx ;)
da ganjau vēl no tās kompensācijas tev nokāsis PVN un muitas % :D
man peedeejaa paka atkal bij atnaakusi jau meenesi atpakalj tikai pastniece nezinkapeec metusi pazinjojumus kaiminjiem
kameer peec kura briidinaajuma kaiminjiene atnesa mums
+ aizejot pakalj paka atpleesta un atpleestaas vietas aizliimeetas ar uzliimi "muitas kontrole"
nodoklji 55ls :eek:
Labdien, Fedex! :mad:
Fedex nevar atrast manu paku: fotokamera Sony A700.
Pēc Shipping numuriem paka ir Riigaa, bet tie nevar to atrast jau 3 ned. Pārdevējs teica, ka var atdot tikai 100 USD, jo paka bija deklarēta 25 EUR.... :mad::mad::mad:
Manas pakas arī plēš vaļā regulāri. Vismaz pēdējās 3 pēc kārtas. Virsū uzlīmē līmlentu ar uzrakstu VID muitas kontrole. Maksāju nodokļus kā tāds jēriņš :mad:
Manas pakas arī plēš vaļā regulāri.
Shipping via FEDEX/UPS/DHL vai caur Latvijas Pastu?
Kā kuro reizi. Pārsvarā UPS, TNT un ķīniešu pasts.
ir arī iespēja apstrīdēt aprēķināto nodokli (gadījumos, ja ir pirkumu apliecinoši dokumenti un viņi tur ir rēķinājuši pēc "savām" cenām)?
mljin, shitos shausmu staastus lasot, baisi paliek.. :( un veelme ko shipot nobaal visas taas jebl.jas priekshaa..
Ha-Ha - kad pastā prasīju par šādu iespēju apstrīdēt aprēķināto nodokli, teica, ka esot. Tad pasts neizsniedz preci, iedod dokumentus, ar kuriem jātešas uz muitu un jābendē nervi tur. Šo iespēju neizmantoju, jo summa nebija patērētā laika/nervu/naudas vērta.
P.S. Esmu šipojis tikai ar pastu, uzrāvies esmu tikai pēdējā reizē, kad sūtītājs norādīja patieso sūtījuma vērtību. Pārsvarā man ir bijušas nelielas paciņas.
kaadu meenesi atpakalj pasuutijuu Iphone no USA, peec tam kad biju jau samaxaajis, uzgaaju shito topicu, domaaju ka viss, auzas, jaasaak gatavoties maigam sexam ar muitu utt. Bet sanaaca pavisam otraadi, mobzis atnaaca 4.dienaa peec izsuutiishanas, un nekaadu lapinju pastkaste. Taads "Matt Flanders" veidiigais kurjers zvana un saka: "Sveikinji, sveikinji, jums te pacinja atnaakusi no shtatinjiem. Norādītajā adresē neviens never vaļā, varbūt varu atvest uz kādu jums ērtāku vietiņu, darbu?" Atskreeja, atdeva, pat pakalju nebija jaapakustina :O
Suutiits tika ar USPS Gobal Express Mail, noraadiits kaa "TOY" ar 40usd veertiibu.
Instigater
02-06-08, 21:21
Cik ta sanaak muita fototehnikai % no summas?
Fotokamera:
Jamaksā tikai 18%
Ievedmuita: 0%.
Objektiivi:
Ievedmuita: 6.7%
+ 18% PVN
Zibspuldzes:
Ievedmuita: 3.2%
+ 18% PVN
Objektiivi:
Ievedmuita: 6.7%
+ 18% PVN
Lūk šito es nesaprotu :eek: Labi, lai ir ievedmuita precēm, kuras Latvijā ražo uz vietas (lai gan neatbalstu protekcionismu kā tādu), bet kāda velna pēc objektīviem, kam ar ražošanu Latvijā nav nekāda sakara, tiek vēl uzlikti gandrīz 7% nodokļu?
A fig znajet.
Es nesaprotu: kāpēc fotokamerām ir 0%, bet objektīviem ir 6.7% :confused:
P.s. Piem. objektiivs maksā 1000 USD.
Jāmaksā 1000*1.067 = 1067 USD; 1067 USD*1.18 = 1259,06 USD.
Un 1259 > nekā 1000*1.247 :mad:
Lūk šito es nesaprotu :eek: Labi, lai ir ievedmuita precēm, kuras Latvijā ražo uz vietas (lai gan neatbalstu protekcionismu kā tādu), bet kāda velna pēc objektīviem, kam ar ražošanu Latvijā nav nekāda sakara, tiek vēl uzlikti gandrīz 7% nodokļu?
ES...
Johaidii, man ir suudi ar suutiishanu aaraa no latvijas. pirmdien suutiiju objektiivu, ko paardevu ebayaa uz poliju. vakar sanjeemu pasta paveesti, ka paka ir atnaakusi apaklaj. shoriit noskaidroju, ka polijaa ir visaadi debiili ieveshanas nosaciijumi - nedriikst suutiit pavairoshanas, poligraafijas, kopeeshanas ieriices, tintes u.t.t. kaa arii trauslas lietas. esmu totaali autaa. pasta tantes arii negrib chakareeties, lai riigas *****i vinjas neizchakaree par shmaukshanos. sarunaaju beigaas, ka izdomaashu, kaa savaadaak nosaukt to lietu, lai vinjiem nav jaakasaas un riigas pasta kantorii laizhot caur skeneri, nerodas aizdomas. ieteicu jau rotaljlietu, bet vinjas negribeeja uz to parakstiities.
kaadas idejas? kaa man to lietu nosaukt? liidz pusdienslaikam jaaizdomaa. gaidu padomus.
Omfg :eek: Tas nozīmē, piemēram, ka Polijā nevarētu arī sūtīt DVDRW (tā tak arī "pavairošanas" ierīce)???
Pirmā doma arī būtu rotaļlieta... vai nevar nosaukt to arī par "binokļa sastāvdaļām"? Lai gan to varētu klasificēt kā "trauslu lietu".
tieshi taa cd un visaadi suudi ir saisitiiti ar pavairoshanu un binokli arii piemineeju un tantes teica, ka ***, ja jau foto stikls nav atljauts, tad taalskashi ar neies cauri. pazvaniiju uz pastu un paprasiiju, kaa buutu, ja es pieliktu klaat kaukaadu rotaljlietinju, tipa miiksto laaciiti, lai vareetu to deklareet kaa rotaljlietu. tam vinjas njerksteedamas piekrita, kaa arii pieljaava iespeeju suutiit beernu konstruktoru. jaaiet buus uz beernu veikalu kaadu rozaa laaciiti nopirkt... :D
A no kurienes ta jūs sūtat tās pakas? :eek:
Es vienmēr sūtu no pasta nodaļas, kas ir Spicē- tur man nekad nav vēruši vaļā pakas- tik paprasa kas ir iekšā un viss- saki ko gribi! :p un deklarācijā ieraksti saturu angļu mēlē, lai vecenes neko nesaprot! :D
btw svētdien izsūtīju savu LD potu uz UK turklāt ne ar EMS un 2dien jau pircējs bija saņēmis preci! :eek:
es jau laukos :) .paka pat neizgaaja no vieteejaa kantora, jo pasta vieteejaas augstaak staavoshaas personas laikam pateikushas: ****aa tev suutiit polijaa neatljautaas preces...
Instigater
02-07-08, 09:26
aspms, vot man arii bija paarsteigums, kad no Spices cietnis uz RMA Zviedrijaa aizgaaja pa 2 dienaam.
Tagad visi sūtām visu no Spices :D
Skaktuss, kad tu saki par vietējās pasta nodaļas augstākstāvošu personu iejaukšanos, man sāk rasties doma, ka vnk kāds tur pārāk birokrātiski likumus traktē. Varbūt tiešām atbrauc līdz Rīgai un pamēģini nosūtīt no šejienes?
njaa buutu jau labi, bet polim to stiklu jau vaidzeeja sanjemt jau piektdien apmeeram un ja es nebuutu 160 km no riigas. riigaa buushu treshdien tikai un arii smagi pohains :) , taa ka ceru to visu nokaartot jau shodien. un taa tik tieshaam ir birokraatija un reizee arii lauku sindroms - bailes no riigas priekshnieciibas.
mļa... kur ir mans objektīvs no UK? nekaitiniet mani, ja! :D
mļa... kur ir mans objektīvs no UK? nekaitiniet mani, ja! :D
Uz Polijas robezhas :D:D
Johaidii, man ir suudi ar suutiishanu aaraa no latvijas. pirmdien suutiiju objektiivu, ko paardevu ebayaa uz poliju. vakar sanjeemu pasta paveesti, ka paka ir atnaakusi apaklaj. shoriit noskaidroju, ka polijaa ir visaadi debiili ieveshanas nosaciijumi - nedriikst suutiit pavairoshanas, poligraafijas, kopeeshanas ieriices, tintes u.t.t. kaa arii trauslas lietas. esmu totaali autaa. pasta tantes arii negrib chakareeties, lai riigas *****i vinjas neizchakaree par shmaukshanos. sarunaaju beigaas, ka izdomaashu, kaa savaadaak nosaukt to lietu, lai vinjiem nav jaakasaas un riigas pasta kantorii laizhot caur skeneri, nerodas aizdomas. ieteicu jau rotaljlietu, bet vinjas negribeeja uz to parakstiities.
kaadas idejas? kaa man to lietu nosaukt? liidz pusdienslaikam jaaizdomaa. gaidu padomus.
Pamegjini GLS, tikai tas kantoris savadak sheit saucas. Uzreiz nepateikshu kaa
Amerikaņi jau arī klauni. Nesen pasūtīju mocim dažas detaļas, bet pārdevējs jau divas nedēļas nevar noformēt sūtījumu caur USPS, jo viņam tipa neakceptē manu latvijas adresi. Kaut kāds sviests. Prasa kaut kādas provinces un sazin ko vēl. Tā kā redzēs ka vēl beigsies.
Instigater
02-07-08, 12:29
Provinces vietaa vajag ierakstiit rajonu, tad vareetu nostraadaat.
Provinces vietaa vajag ierakstiit rajonu, tad vareetu nostraadaat.
tā jau dariju, bet tapat tas cirvis kaut ko nevar izdarit, jo vinam caur netu sutijumu neapstiprina, pasts esot paku vinam atsviedis atpakal, pats it ka brauksot uz pastu. Kaut kadi murgi. Ta kā nezinu kā vēl beigsies :mad:
nopirku miiksto rotaljlietu un aizsuutiiju kopaa ar objektiivu. deklareeju, kaa speelju laaciiti un rotalju konstruktoru. ja atkal atnaaks apakalj, tad tanteem buus nepatikshanas un es dabuushu no riigas suutiit vinju un polis buus shkrobiigs peec vella.
...bet tapat tas cirvis kaut ko nevar izdarit...pasts esot paku vinam atsviedis atpakal...
štatos gan jau nezin kur ir Latvija un viņu pasts ~ mūsu līmenī :)
Klau, par PayPal - tas draņķis dolārus konvertē pēc kaut kāda sev izdevīga kursa :mad: Nevar kkur setingos iestatīt, lai viņš no konta pieprasa USD un manā kontā latus uz dolāriem nokonvertē banka, nevis pats paypal :confused:
Tev vajag CC karti piesaistit USD kontam, tad neko nekonvertes
Tev vajag CC karti piesaistit USD kontam, tad neko nekonvertes
tb man vajag bankā USD kontu un tam piesaistīt kredītkarti, ja?
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.