PDA

View Full Version : Miglas lukturi!

Ivis
05-04-10, 12:04
Laba diena!
Ir radusies šausmīga vajadzība pēc šādām lietām : (skatīt attachā)
Kur iespējams kaut ko tādu LV dabūt?
Vienīgā vieta, kur atradu vajadzīgo, ir www.rallylights.com, taču par šipingu uz LV jāmaksā 33$.
p.s. Volkswagen Multivan 1992.g. (kantainais busiņš) :D

hero
05-04-10, 12:14
ETKAs part number sadabū un tad var kaut vai paprovēt uz vw centru uzzvanīt - cik liels kosmoss no dīlera un cik lielas/mazas iespējas kur viņu dabūt.

Ivis
05-04-10, 12:15
biju jau VW centrā, šie plāta acis un rausta plecus, tāpēc, ka man tam busam priekšējā reste un lukturi mainīti, citi.
EDIT : bet, ja tie ir HELLA lukturi, moš ir vērts pamēģināties pie HELLA oficiālā izplatītāja LV?
EDIT2 : šitā tā priekša izskatās :

bornbad
05-04-10, 13:06
biju jau VW centrā, šie plāta acis un rausta plecus, tāpēc, ka man tam busam priekšējā reste un lukturi mainīti, citi.
EDIT : bet, ja tie ir HELLA lukturi, moš ir vērts pamēģināties pie HELLA oficiālā izplatītāja LV?
EDIT2 : šitā tā priekša izskatās :

Brauc uz Hellas veikalu Ganību dambī. Tur sakarīgi tie pārdevēji. :ok:
Vienīgi Hella nav nekāds lētucis. :(

Ivis
05-05-10, 18:07
bump

josi
05-05-10, 22:28
Ko bumpo? Grūti apzvanīt esošos autoveikalus un pavaicāt, vai ir uz vietas un cik maksā visparastākā H2 spuldze?

ORiONz
05-05-10, 22:33
izņem ārā migliniekus.

Ivis
05-05-10, 23:02
Ko bumpo? Grūti apzvanīt esošos autoveikalus un pavaicāt, vai ir uz vietas un cik maksā visparastākā H2 spuldze?

par spuldzi es vismazāk satraucos, principā jautājums kur to keramisko patronu priekš spuldzes izraut!! ;)

Ivis
05-12-10, 21:55
tā, šodien biju Hellas veikalā, spuldzes dabūju, bet keramiskās patronas viņiem uz vietas nav, jāsūta, taču es nevaru nopirkt vienu, man esot jāpērk 10, jo nevienam tādas nav vajadzīgas, respektīvi, nav pieprasījuma:doh:

kenijs
05-12-10, 22:21
pameklee kaadu vecu jettu un norauj ko vajag...

Ivis
05-12-10, 22:25
pameklee kaadu vecu jettu un norauj ko vajag...

par šo variantu jau biju iedomājies :shura:
a tajā pašā Latgalītē nevarētu kaut kas tāds atrasties?

Vaivars
05-13-10, 02:25
latgaliitee domaaju ka nebuus
reku ss.lv ir sadalja rezerves daljas no vienas a/m un tur kaa viens mineeja vajag pamekleet kaadu vecu jettu vai kam tur taadas naak

OzYs
05-13-10, 06:04
tā, šodien biju Hellas veikalā, spuldzes dabūju, bet keramiskās patronas viņiem uz vietas nav, jāsūta, taču es nevaru nopirkt vienu, man esot jāpērk 10, jo nevienam tādas nav vajadzīgas, respektīvi, nav pieprasījuma:doh:

tiec valjaa no taa shrota :shura:

Skalds
05-13-10, 10:55
nafig tev vispār migliniekus? :D

OzYs
05-13-10, 11:00
Gan jau prieksh TA... vienkaarshaak buus iznjemt laukaa tos migleniekus

Skalds
05-13-10, 11:30
Gan jau prieksh TA... vienkaarshaak buus iznjemt laukaa tos migleniekus

Ja priekš TA tad es savus aizlīmēju ar melnu skoču - otro gadu jau pēc kārtas tā daru savam opelim. sākumā ar ņēmu ārā, bet tagad līmēju ciet. Neko neviens vairs nav čakarējies klāt. :D

Salvis21
05-13-10, 22:10
Priekš TA izrauj drošinātāju, lai nedeg un viss :ok:, ja vien tie miglinieki nav sapuvuši. Tā līmēšana ir viens no :doh: variantiem ko ieteikt citiem, tas pats, kas uzskatīt, ka dīzeļa
izpūtēja izmazgāšana ir baigais knifs kā iziet TA dūmainības pārbaudi.

Aigars
05-13-10, 22:47
Pilna Rīga šrotu, vai tad tiešām nekur nomalē kāds nav šamos sakrājis pietiekamā kvantumā, lai varētu pa detaļām iztirgot?

P.S.
"aizlīmēt" = 1 vai 2 punkti (neatceros)
"uz pāris stundām izskrūvēt = 0 punkti.

Man gan labi - man miglas integrētas lielajā lampā un čaļiem nav kur piesieties. Specenē nelīdīs skatīties vai ir vai nav konkrētajam modelim. :D

Instigater
05-13-10, 22:49
Salvi, beidz cilvēkam muļķības stāstīt. Ja izrausi drošinātāju, bet stikli nebūs kārtīgi aizlīmēti, tad izsipīs kā mazo ezi par miglenieku nespīdēšanu. Ja ir stikls, tad ir jāspīd. Bet dīzeļa dūmainības pārbaudi vislabāk var iziet, ja uz TA brauc tā niknāk, lai zirnekļi tiktu izdzīti. Normālie BMW braucēji var to nedarīt, tur tāpat nevienam zirneklim nav cerību iemesties. :D

Salvis21
05-14-10, 13:36
Instigater beidz fantazēt, paprasi, kāds ir novērtējums, ja abi nedeg.

Skalds
05-14-10, 14:00

Instigater ir pilnīga taisnība. Salvi iesaku vienkārši pievērties - ja nerubī , tad vispār nemuldi. ;)

Kā jau augstāk minēju - viss iet cauri ar to līmēšanu. Viss pārbaudīts un cik zinu, tad prakstiski vissi mani paziņas tā dara. :ok:

Aigaram - vismaz opelim Vectrai - nekādi punkti nav bijuši ar to līmēšanu, bet kā tādiem bussiem nezinu nav pieredzes, bet nu ko te salvis iesaka lai izskrūvē drošinātāju ir pilnīgs feil

genius
05-14-10, 14:23

:doh: ja nedeg, bet ir uzstaditi, tad 2 punkti, ja ir iznemti, tad viss o.k.

Aigars
05-14-10, 14:26
Priekš TA izrauj drošinātāju, lai nedeg un viss :ok:Man tev tāds dumjš jautājums vēl uzradās - kāda atšķirība starp "nedeg, jo nav spuldzīte/ligzda" un "nedeg, jo izrauts drošinātājs"? :shura:

Wallaby
05-14-10, 15:51
Man vienreiz uz TA bija viens miglas stikliņš saplīsis, nolēmu aizlīmēt ciet.
Aizlīmēju. Apskatē vecis liek ieslēgt miglas, ieslēdzu, uzreiz vecis prasa "kas tas tāds?". Aizeju, apskatos - kaut arī bija ar melno izoleni tie stikli aizlīmēti, vienalga redzams cauri, ka spīd. Saku (jau iebraucu, ka neies cauri), ka tie ir infrasarkanās gaismas prožektori, lai naktī izgaismotu netīšām uz ceļa nosēdušos lidojošos šķīvīšus, kas ir aizmirsuši izslēgt maskēšanos. Vecis paņirdza un pateica, ka ja ir, tad ir jādeg kā vajag, ja nav, tad nav.
Nākošā dienā izravēju miglas vispār ārā, braucu atkal. Šoreiz cits vecis. Neko nesaka, tad kad jau mašīna izkratīta, pieрisās tukšajām vietām - kas tie par caurumiem?! Nu es stāstu, ka tās ir gaisa atveres priekšējo bremžu disku dzesēšanai, lai tie nesakarst un nesavērpjas - mūsu krīzes laikā katru nedēļu pirkt jaunus diskus ir ne tikai neizdevīgi, bet pat varētu teikt, noziegums... neko, vecis pasmaidīja pie sevis un TA izgāju.

Ivis
05-14-10, 15:57
Saku (jau iebraucu, ka neies cauri), ka tie ir infrasarkanās gaismas prožektori, lai naktī izgaismotu netīšām uz ceļa nosēdušos lidojošos šķīvīšus, kas ir aizmirsuši izslēgt maskēšanos.

:ok::shura: jāizmēģina, moš iet šitā lieta

Kashelz
05-14-10, 16:13
Miglas ar aizlimeshanu arii var neiziet cauri, bet principaa ja ir uzstaditi vacinji butu jaiet cauri. Man gadojums - vecs auto, E28 BMW 520i 1982 gads, gaju skati, miglas tas auto redzeejis nebija vismaz 5 gadus, ja ne pat no ta dzimshanas. A apskates vecis saaka kasities klaat, beigas ielika 2-nieku, ka vot priekshaa labi - miglas nav, bet aizmuguree - vot aizmugure kopejaa lukturii migla ir vieta, teicu, ka nekad tur nav bijushas miglas, shis raada salonaa, ka ir miglas sleedzis, taatad jabuut miglai :doh:

Ta nu ieprieksh bija cik gadus viss Ok, a vienu gadu patrapijas daunis, kas chakarejas klaat, naacaas braukt shrotaa mekleet lukturim saderiigu serdi un lampinju, lai degtu vismaz aizmugurejaa migla :shura:

Ivis
05-14-10, 16:15
nu jā, es jau meklēju to otru serdi, jo viena ir.
pagaidām gan izskatās, ka problēmu būšu atrisinājis - sencis kā amatnieks uztaisīs otru :)

Salvis21
05-14-10, 16:16
...Instigater ir pilnīga taisnība. Salvi iesaku vienkārši pievērties - ja nerubī , tad vispār nemuldi... šoreiz tiešām rubīju, jo..., bet tu muldi, tātad joprojām -> nefantazē un pieveries ;) bez uzbraucieniem
to aigars -> atbrauc kādreiz pie mainis izstāstīšu.

Skalds
05-14-10, 16:55
šoreiz tiešām rubīju, jo..., bet tu muldi, tātad joprojām -> nefantazē un pieveries ;) bez uzbraucieniem
to aigars -> atbrauc kādreiz pie mainis izstāstīšu.

nu tad esi iistais kas chakareejas klaat vai ne? taatad esi kas bauda ja? nu tad gudrell nafig, tad laizhat cauri praktiski visus ar aizliimetiem migliniekiem ko? :beee: vai tu viens mums taads varonis un nelaid nevienu principa peec? Zinu juusu profesijas paarstaavji ar retiem iznheemumiem ir sakariigi cilveeki- nekaa personiiga. Paagajusho reizi viens no Juuseejiem piechakereejas bremzhu diskiem un meriija tos ( pirmo reizi vispaar redzeeju ko taadu) un atskiira graamatu lai saliidzinaatu milimetrus cik ir pielhaujami.... taads vaaks

Salvis21
05-14-10, 17:33
nu tad esi iistais kas chakareejas klaat vai ne? taatad esi kas bauda ja? nu tad gudrell nafig, tad laizhat cauri praktiski visus ar aizliimetiem migliniekiem ko? :beee: vai tu viens mums taads varonis un nelaid nevienu principa peec? Zinu juusu profesijas paarstaavji ar retiem iznheemumiem ir sakariigi cilveeki- nekaa personiiga. Paagajusho reizi viens no Juuseejiem piechakereejas bremzhu diskiem un meriija tos ( pirmo reizi vispaar redzeeju ko taadu) un atskiira graamatu lai saliidzinaatu milimetrus cik ir pielhaujami.... taads vaaks

nuu navajag jau tik rupji, bišku jau pārspīlē.
P.S. citiem : interesanta lasāmviela http://www.likumi.lv/doc.php?id=88101
sāciet no lejas gala

ORiONz
05-14-10, 18:00
Ir arī bijuši gadījumi, kad par aizlīmētiem pie***as.

Skalds
05-14-10, 22:10
un? ko tad tagad man dariit? lasiit vissu to penteri? :D Nu taa arii neatbildeeji vai esi no tiem kas chakareejas shaadam lietam klaat vai tomeer nee? Salvis - tu pats saaki te *****ies - vareeja normaali pasniegt, ka pats straadaa un zini likumus - bla bla bla + to ka laizh cauri ar aizliimeetiem vai izskruuveetiem ir konkreeta cilveeka nolaidiiba vai vienkaarshi acu pievershana. Un man nebuutu pretenziju, bet te saakas- nefantazee bla bla bla - taapeec naakamreiz bez pretenzijaam un tad viss buus chiki-piki.

P.S. tiem kuriem nedalec - veelreiz skaidroju esmu liimejis ciet divus gadus ar tumsho skochu un neviens neko nekad nav prasiijis! taa ir mana pieredze un viss - ja kaadam probleemas ar to, tad lai ieskrien ar galvu sienaa. kaa jaabuut vai peec normatiivajiem skatoties var vissam piecahakreeties .

P.S. Nu ja traki vajag, tad izskruuvee aaraa un miers buudaa.

Salvis21
05-15-10, 00:03
Ir tā:
Ja deg abi, bet šķībi, nav stars, nevar saregulēt utt. bojājumi un negribas raut ārā (bojā skatu) atslēdz, pēc tam brauc kā patīk.
Ja abi nedeg un ir nostiprināti (nekrīt nost) un nav gluži salauzti, izdauzīti - viss ok.

xexe
05-17-10, 08:36
aizlīmeti neiet cauri, bet skatē onka teica ka var vnk atslēgt un viss un nebūs nekādu problēmu, bet domāju ka cits onka noteikti piekasīsies

josi
05-17-10, 09:48
Tad tam citam onkam noteikti var sacīt, lai iet kasīties mājās ar sievu :D

Atbilstoši Salvis21 iemestajam linka, tiešām par abiem nedegošiem priekšējiem miglas lukturiem nekādas sankcijas nav paredzētas.

xexe
05-17-10, 10:07
es gan savā gadījumā vienkārši aizbraucu noregulēt to vineu lukturi kas rādija greizi :D

Edgar
05-17-10, 11:28
Nu, TA izgāju bez migliniekiem. Man tādu nemaz nav. :)
Neredzu vajadzību pēc tādiem.

xexe
05-17-10, 12:55
nu ja nav tad nav tas jau ir cits stāsts

Latish
05-18-10, 11:37
****jecs bernudarzs - recigi ka katrs ipatnis grib paspidet ar savu domugraudu un nav miera ka kads cits grib ko gudraku pateikt(to pashu citiem vardiem).

Ivis
06-15-10, 11:28
Tā, mazliet jāatgriežas pie šīs pašas tēmas.
Esmu ticis tik tālu, ka lukturi ar patronām un spuldzēm ir savās vietās, tagad priekšā vadu vilkšana. Pēc oriģinālās VW shēmas sanāk, ka eksistē relejs priekš miglas lukturiem (bilde pielikumā). Tā vieta man ir tukša un releja tur nav. Jautājums tāds - tur obligāti jābūt relejam nr.15 vai der kāds cits?
Un pagaidām nav saprašanas kā tos vadus savilkt :D

OzYs
06-15-10, 12:18
tak dabuun lai tie suudi deg vai arii aizliimee un miers :shura:

Ivis
06-15-10, 12:24
tak dabuun lai tie suudi deg vai arii aizliimee un miers :shura:

nu tak to es arī cenšos panākt, esmu neatlaidīgs :shura:
degt tad viņi deg, bet vajag pareizi vadus savilkt, jo tagad ir tā, ka ieslēdzot tālās gaismas pēkšņi miglinieki iedegas :D
ar testeri pārbaudīju - miglas luktura slēdzis strāvu nepadod..
no tām lietām neko nesaprotu, tāpēc nesist stipri - jautājums tāds, tas slēdzis slēdz masu klāt vai arī strāva nepienāk tāpēc, ka relejs nav? :confused:

Kashelz
06-15-10, 12:43
Seedzis sleedz straavu parasti, sledz nelielu ampeeu straavu, kas talak iesledz releju ON/OFF rezjimaa, a caru releju iet visa jauda vajadzigaa lampaam. Relejs tev tur derees parasts, kads naak nereti mashinaam, virsu ir shema uzzimeta relejam ko kura kaaja nozumee un dara, un ja nav nekaadas saprashanas, tad labaak neko tur neaiztiec. :doh: :shura: Gan jau tur arii droshinataajs nav kaads atteiciigais, kas ir domaats miglaam.

Ivis
06-15-10, 12:48
nu tik traki dumš es arī neesmu, ir palīgi :shura:
vismaz tā bilde tapa skaidrāka, paldies Kashelz, tikai to, kāpēc pie slēdža nepienāk strāva es joprojām nespēju saprast..
drošinātājus pārbaudīšu tuvākajās dienās, vismaz pēc shēmas paskatīšos kas un kā.

Kashelz
06-15-10, 12:55
Gan jau tur kads ir kko ne ta salicis pirms tam, tapec viss ir ne taa ka jabut. Miglam nekadaa gadijuma nebutu jadeg pie taaliem ugunjiem klaat, visertaak un ari atraak nezinataajam bus panjemt jaunus vadus novilkt un viss, teiksim miglas cik tru naak 2 x 55w lampinjas? Tad panjem jaunu vadu + kaut no akja novelc, izlaid caur droshinataaju 10A un tad caur releju, tavu sleedzi, uz lampaam prom.

OzYs
06-15-10, 12:55
mjaa... mans ieteikums ir aizbraukt uz servisu un 30 min laikaa Tev tur visu savediis kaartiibaa....

Kashelz
06-15-10, 13:00
OzY, tu pats vari braukt uz servisu ja nejeedz neko :doh: :shura: Lai tak cilveeks pacinaas, ja ir kas paliidz.

Eku vienakrsha sheema pec kuras izvelc jaunus vadus un buus labi:
http://www.accessconnect.com/images/fog_lights.jpg

Lielo droshekli liec kaadus 10A, kas iet uz lampaam, a relejam vari ielikt kkadu nez 1A vai pat mazaak, tur ja nemaldos paterinjsh nav gandriiz nekaads. Var ari vispar nelikt nekaadu. :D

Ivis
06-15-10, 13:02
Gan jau tur kads ir kko ne ta salicis pirms tam, tapec viss ir ne taa ka jabut. Miglam nekadaa gadijuma nebutu jadeg pie taaliem ugunjiem klaat, visertaak un ari atraak nezinataajam bus panjemt jaunus vadus novilkt un viss, teiksim miglas cik tru naak 2 x 55w lampinjas? Tad panjem jaunu vadu + kaut no akja novelc, izlaid caur droshinataaju 10A un tad caur releju, tavu sleedzi, uz lampaam prom.

jā, divas lampas pa 55W. paldies, tā arī būs jādara :)

OzYs - mans sencis un es tāpat mašīnu neesam veduši uz servisu, viss paša rokām taisīts ;) teiksim tā, patīk ņemties ap to un panākt vēlamo gala rezultātu :D

OzYs
06-15-10, 13:15
nu malachi :) es gan ja nejeedzu pilnjikus bez hidraulikas nomainiit, aizdzenu uz servisu :) zinu ka tur dzheki nomainiis daudz labaak nekaa es

nu tas taads kaa piemeers

Ivis
06-15-10, 13:28
nu malachi :) es gan ja nejeedzu pilnjikus bez hidraulikas nomainiit, aizdzenu uz servisu :) zinu ka tur dzheki nomainiis daudz labaak nekaa es

nu tas taads kaa piemeers

nē, nu protams, ka izdarīs labāk, bet es tik tāds zaļš auto jomā, sencis jau salīdzinoši specs tanī lietā, izņemot, elektroniku.. ;)

fuuzels
06-15-10, 19:37
Varu pateikt vienu, pat ja ir sajega par auto uzbuvi, tad tik un ta, bez instrumentiem un pacelaja nocakaresies daudz ilgak ka servisa.

Ivis
06-15-10, 19:51
Varu pateikt vienu, pat ja ir sajega par auto uzbuvi, tad tik un ta, bez instrumentiem un pacelaja nocakaresies daudz ilgak ka servisa.

tur, kur es taisu to mašīnu, instrumentu netrūkst.. ;)
pacēlājs gan nav, taču vismaz bedre ir uz kā uzdzīt.

Salvis21
06-15-10, 20:40
...jo tagad ir tā, ka ieslēdzot tālās gaismas pēkšņi miglinieki iedegas... kāds tev ir marķējums uz luktura "B" vai "HR"?