View Full Version : IHS a.k.a kapota nost raušanas tehnika
Tā kā garantija manam 146 opteronam (bijusī kashelz manta) tūlīt beigsies, izštukoju paeksperimentēt cik tālu var procīti uzdzīt bez vāka...
Bet kur ir problēma:
Nekad neesmuto to dzelzi ņēmis nost un negribas saporķīt shēmu vai iebraukt ar nazi kodolā...
No pieredzējušiem lūdzu dažus hintus un ieteikumus kā to labāk izdarīt! Vai varbūt kāds par aliņu to var izdarīt?
Paldies jau iepriekš... :)
vimba_zlobnaja
07-24-06, 14:39
Vecā bārdas dzenamā žilete.... Asa ;) Un visu veikt lēnām, jo steigties taču nav kur, vai ne?
Tātad pasākumam arī jaunu žileti ir vērts noziedot :)
Ar veelams jaunu zhileti nepaaraak dzilji ~4...5mm, leeni un uzmaniigi atgriezham nost IHS. Vienaa pusee, visiem AMD A64, pa vidu ir silikona paaraavums no kura ideaali var saakt griest. Goodluck! :]
Tātad principā vajag asu žileti un lēnām japārgriež tas silikona līmējums, ja?
Kodolu pēc tam notīra un saziež ar parstu termopastu, jā?
kā parsti to IHS līmē atpakaļ?
Ja godīgi, tad pirmajā reizē tik vienli vis nav. Var PCB saskrāpēt, un arī kājiņas salocīt. Par laimi ņemot nost kapotu viss bija OK. Un ja neesi manjaks :D tad no IHS ravēšanas anyway vairāk ļaunuma, nekā labuma.
Kaspar, sauc mani par maniaku vai nē, bet uz ko tevi vedina doma:
IDLE: 37-38C grādi
LOAD: ~65C grādi...
Vai tas nav IHS?
Kontakts ar CPU 100 reizes čekots.. Kā vārās tā vārās tas akmens :(
Dzesē lielais taifūns...
Steidzami rauj to nost, temperatūras briesmīgas, K8 the end temperatūra ir 65 grādi!
Tikai nesaki, ka tada temperatura pie stock voltage :)
Cik atceros man tieshi shitam pasham cpu, cits batch number tikai, BT pie 1.65V bija ap 50C. Pec IHS noraushanas 38C load. Tiesa Expert par mazu temp. druksu saka. Isteniba tas pofig, galvenais, ka man OC palielinajas par 50Mhz vai ari pie tas pashas frekvences -0.05V :)
Katraa zinjaa es njemu adas cimdu, parastu zhileti un lenam griezhu apkart. Tikai neiebrauc par dzilu
IHS liek atpakalj ar Silikona limi/zheleju vai kaa to latviski sauc
1.48V no windas... Tā kā temperatūra ar nav tik augsta...
Hmm, nezinu kaapeec tev tas CPU taa cepaas... es jamo vareeju saklokot labi arii ar gaisu un jams tik traki necepaas, 65 graadi pie load uz jamo nekad nebiju redzeejis! Varbuut tev ir vienkarshi suudigs kontakts ar IHS un cooleri? Kaadu termoziekji izmanto? Faktiski, ja garantijas nav, tad var raveet IHS nost, atceros veel to labo kodolu, spiedu uz 3.25Ghz, bija ljoti interesanti :D
Mēģināju gan titna draņķus, gan baša BigTyphoon zieķi, gan Zalman zieķi.. Nekas nemainās...
Termopasta maksimums 3-5C grādus var līdzēt...
Mēģināju gan titna draņķus, gan baša BigTyphoon zieķi, gan Zalman zieķi.. Nekas nemainās...
Termopasta maksimums 3-5C grādus var līdzēt...
Vajag AS5 lietot, tad buus vairaak :) Protams, AS5 savas iipashiibas paraada tikai peec vairaakaam stundaam/dienaam, tad jams ir vislabaakaa kondiicijaa un vada labi siltumu. Veel vareetu meegjinaat shkjirdo metaalu, bet to uz alumiinija nevar likt, tas buutu ideaals variants :D Nevar gadiities, ka tavaa platee tas CPU tikai taa cepaas? Neesi meegjinaajis likt citaa deelii? Es pats jamo liku vairaakaas platees, visaas temperatuurs bija ok, ja vien negribeeju spiest 2.95 - 3Ghz ar 1.6v!
Nu man lai 2.9-.95 būtu stabils bija jāliek vismaz 1.6V...
Ai nu po... Noraus nost un tad skatīsies.. AMD tapat tagad nav dižās cenās :)
Vienreiz biju aizmirsis pieslēgt ventilatoru, un mans 7700 Zalmans pasīvi pie slodzes proci@2750 turēja max 57 grādu temperatūrā, kad pamanīju, gan tā čābīgi vienu brīd palika!
Vai tu esi paarliecinaats ka temperatuura tiek raadiita pareizi?
Biezhi paars***ot biosu pamainaas temperatuuras :)
Gint, man jau tās temperatūras būtu po, bet viņas pretīgi ietekmē OC potenciālu (BTW, izmantoju to pašu BIOSu ko Kashelz).
To var just, ka šis procis, pie augstām frekvencēm necieš temperatūras kas iet pāri 50-52C.
Ja jau tik tās temperatūras būtu problēma, tad jau nebūtu tik traki, bet te tiek līdzi rauta stabilitāte pie OC...
Kashelzam sys bija uz avīzes, Reigo sys keisā. Tas daudz ko maina.
Steidzami rauj to nost, temperatūras briesmīgas, K8 the end temperatūra ir 65 grādi!
Hmzz, man DC opijs izdziivoja 75C un kaste acu priekshaa izsleedzaas, jo coolers bij apstaajies, paldies BIOS uzstaadiijumam :D
Kashelzam sys bija uz avīzes, Reigo sys keisā. Tas daudz ko maina. Tas ties! Jo noventilēt kesu tā lai lietiņas pašas savos izdalījumus nesmaktu ir pamatīgs darbs...
Kapotu nost! Kapotu nost! :D :D :D
HX_unbanned
07-26-06, 13:49
Alens sāk palikt mazliet nervozs, kad runa par h/w nūdismu. Ņu ņu ņu, Angelz .. :D
iisteniibaa neko vairaak arii neieguusi! vismaz max benchable frekv. nepalielinaasi! es uzliekot shaa pasha stepinga cpu uudeni ieguvu tikai +100mhz max stable. tachu, ja veelies beidzot izdariit TO, tad uz priekshu, nelabais diida tachu muus visus! :D
100Mhz nav tikai :D Cik tad tu gribeji 1Ghz? :p
Vakar absolūti neveiksmīga diena... Visu dienu jau kaut kādi sūdi pa bišķiņam, bet vakarā... Vispār
curvehands.dll tā pa riktīgam nostrādāja arī uz mani..
Taisni kauns stāstīt :(
Es pat nezinu raudāt, vai smieties tagad, bet
ar žileti griežot nost IHS, nošķīlu arī paris tās mikrenes kas blakus kodolam :(
Karo4e Opteron 146 ar labu steppingu pa kāju...
Mācība ko varētu iepostēt arī mācamies no kļūdām:
1) Jābūt ļoti uzmanīgam lai nesaliegtu nevienu kājiņu procim. Vislabāk var lietot to paralona gabalu, kas ir A64 plastmasas kastītēs.
2) Sākt griezt no tās vietas kur tas silikons ir vaļā!
3) CENSTIES neiegriezt dziļāk par 3-5mm no malas, pretējā gadījumā sanāks kā man :( :( :(
Laikam jau tādas lietas nav atjaunojamas...
Labs steppings bija :(
Bilde nav īsta!
Bet vismaz žetons par uzņēmību tev no tā visa iznāks...
Reigo: tu to CPU mēģināji darbināt? Varbūt viss vēl nav tik slikti...
Mēģināju...
Ieslēdzās...
Pastrādāja 1/2 minūti, bet tad tāds kā īsais un un izrubijās... Pēc tam vairs ar proci neslēdzās iekšā...
Karoč man tagad vajag kādu vienkāršu A64 939 :(
Gribēju kā labāk sanāca kā vienmēr :(
Diez kāda ir funkcionālā jēga šiem čipšiem?
Manuprāt tie visi ir SMD kondensatori, be ko nu kurš dara - grūti teikt :)
Reigo, es taksh tevi briidinaaju par max 5mm dziljumu un saakt no cauruma vienas malas, nepaklausiiji, luuk arii rezultaats!
Josi, tie nav gluzhi parasti SMD kondikji/rezistori, vairaak peec mikreneem izskataas.
Nu es jau itkā centos uzmanīgi, bet laikam nesanāca... :)
Ja tās ir mikrenes, tad akmens ir liekams aiz stikla uz mūžu...
Nu es jau itkā centos uzmanīgi, bet laikam nesanāca...
Ja tās ir mikrenes, tad akmens ir liekams aiz stikla uz mūžu...
Var jau atrast donoru un paarlodeet jamaas mikrenes bet es shajaa karstumaa neuznjemtos. Buutu veel reaali veertiigs akmens bet 146 opiitc nu so so.
Nu ko dariit labs breloks sanaax, tev ir veel iespeeja panjemt FX55 :] 3dien tb riit izsole nosleedzas.
Vecīt, opīc 2.90 vilka... Kashelz teicās, ka screenu ar 3.25 dabūja...
Tā kā slikt nebija..
Vienīgi AMD cenas tagad galīgi nepieklājīgas...
Par to, ka viņš diez vai bija vērīgāks par latiem 70, tas tiesa... :(
Bet sajūta vienalga bija tāda, kā tikko ar 70-75Ls krāsini būtu iekurinājis :D
Vecīt, opīc 2.90 vilka... Kashelz teicās, ka screenu ar 3.25 dabūja...
Tā kā slikt nebija..
Vienīgi AMD cenas tagad galīgi nepieklājīgas...
Un kas ir 2.9Ghz @singlecore? Mani vareetu tikai paarsteigt ar 3.5Ghz+ :]
Ko dariit, biezhi vien nauda veejaa taapat aiziet nevienam pat nemanot...
Pamēģini vēlreiz clear CMOS, un ieliec čipu. Ir dzirdēts par tādiem brīnumiem, kuri SMD čipus norāvuši, un reizinātāji vaļā. Es gan šaudos, vai tas bija SMD noraušanas dēļ, bet ir redzēti tādi brīnumi.
Bet viņš ķipa pēc tā īsā man vairs negirbēja slēgities iekšā...
Kā slēdz pogu, tā platē kaut kāds tā kā drošinātājs norubī visu pagastu...
Nu ko, procim kaajas nost un taisam breloku! :D
Uz to pusi velk... :(
Nu neko, breloks vismaz prikolīgs..
Par to saksanu griezt no tas atveres- nu nez.. Es sāku no stūra (man tā bija vieglāk)- ieduuru ar speku to žileti ieksā un tad lēnām virzīju tālāk... Tiklīdz kā jutu, ka iet labi iekšā dziljāk vairak nespiedu, lai neabojātu neko...
PS. Tas tavs itkā īsais nesanāca tad, kas IHS nonjemot CPU augstums samazinās un cooleris atduras pret malinju un samauc kaut ko uz īso vai ari vienkarsi nedaudz paliecas un aida bladaac?
Teorētiski iespējams...
Tipa ja noņem nost, tad rekomendējams to pārējo virsmu ap kodolu izolēt?
Rekomendējams gan- kaut ar skoču nolīmēt... Un nelielus mīkstus brīnumus pa stūriem, lai nav tik viegli ļodžīties, tikai ne pārāk biezus, lai nezūd kontakts...
Muulaaps, nu tik tieshaam idiotiski izdariji!!! Rokas liikas un aug ne no taas labaakaas vietas :mad:
Tas kodols bija speejiigs uz 3Ghz droshi ikdienaa uz laba deelja un dzeseklja, IHS tik tiehsaam trauceeja, bet tas taa! Zljeel, buutu labi, ja neizniideetu tu to CPU, vareetu iedot pabakstiit... zljeel ka taa, 3.24Ghz 1:1 ar G.Skill ramu tika dedzinaati Bootmarkaa, rams vairaka njeljaava, CPU screenu dabuju redzeet teju vai pie 3.3Ghz :) Un tas bija tikai chileets uudens, pareizaak teikt pie valjeeja loga ar uudeni, kad laukaa ir -15 graadi! :D
Kasparz - izcila bildes kvalitaate, buutu kauns taadas raadiit ;) :D
Faktiski IHS var nonjemt bez probleemaam, vajadzeeja zjileti paarlauzst uz puseem, noliimeet ar lenti, atstaat vienu asmens galu neapliimeetu 3 - 5 mm, tad zinaasi, ka sachakareet nevari!
Muulaaps, nu tik tieshaam idiotiski izdariji!!! Rokas liikas un aug ne no taas labaakaas vietas :mad:
...
Zinu, jau zinu... :( :o:o:o
Nu bet nu kam šaize negadās... Es jau saku curvehands.dll..
Jeb citiem vārdiem, konkrēts pieredzes trūkums :(
Un nafig es topiku taisīju? Lai kasparz ar savām bildēm un ietikumiem nāktu gaismā tikai tad kad sūdi jau notikuši? :(
Sasodīts? :(
Nu bet karo4 manā mūžā curvehands.dll pirmo reizi tā pa riktīgam nogļukoja, tas pilnīgi točna!!! :D
Nekas, gan jau buus labi, vienkaarshi zjeel labas mantas, kas aiziet nebuutiibaa... cik jau labu lietu, ko esmu ownojis un notirgojis veelaak naakamajiem iipahsniekiem vai nu nodeg, nomirst vai kaa savaadaak nokaujas :(
Nekas, gan jau buus labi, vienkaarshi zjeel labas mantas, kas aiziet nebuutiibaa... cik jau labu lietu, ko esmu ownojis un notirgojis veelaak naakamajiem iipahsniekiem vai nu nodeg, nomirst vai kaa savaadaak nokaujas :(
Vai tiek sagriezti... :D
Nu man ar riktīgi žēl tak :( Toč labs akmens bija...
Man reiz arii sanaaca taada pat shaize :mad:
Paliidzeeja pincete + epoksiidliime + logu sildiitaaju remkomplekts +100g Baltaa staarkja!
Tagad griezhas, ka prieks :D
Man reiz arii sanaaca taada pat shaize :mad:
Paliidzeeja pincete + epoksiidliime + logu sildiitaaju remkomplekts +100g Baltaa staarkja!
Tagad griezhas, ka prieks :D
Ko? Pastaatsi siikaak kas tev bija, ko dariji utt!
Uzjaucu divkomponentu epoksiidliimi Ieshaavu 100 gramus lai rokas netriic :D Ar pinceti njemu tos sudinjus un pavisam pavisam drucinj no apakshas apsmereju ar liimi Saliku visu savaas vietaas Uzpilinaaju liimi pa malinjaam,kur nav kontaktkaaju Katru kontaktu pa vienam apliimeju apkaart ar izoleni un iekraasoju ar auto stikla sildcelinju remontkraasu
Pec tam laizham klaat - ja sanaak, tad 0.5l uz galda :D :D :D
Kasparz - izcila bildes kvalitaate, buutu kauns taadas raadiit ;) :D
OK, izdzēsu.
Kashelz nesatraucies, tiem cpu ir coldbug pie apm. -27C :)
Un 3Ghz ar gaisu ir tikai uz Expert un Venus mb :D
Kashelz nesatraucies, tiem cpu ir coldbug pie apm. -27C :)
Un 3Ghz ar gaisu ir tikai uz Expert un Venus mb :D
To jau teicu, udens temperatuura bija ap 0 graadi, CPU attieciigi idlee kaut kur ap +10 graadi un pie load veel vairaak, ja buutu vapijs tad buutu ljoti labi sevi paraadijis :) Zinu, ka vajag labu deeli, varbuut uz labaam DFI nF4 Ultra-D reviizijaam arii var!
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.