PDA

View Full Version : mrlobber vs ATI X1800XT: pēdējais raunds...

mrlobber
01-29-06, 12:27
Nu ok, kamēr te citi svin (skat. attiecīgos topikus :D ), man jāsēž mājās kopā ar mazo overclockeri :D Tā nu, pēc dabas būdams neatlaidīgs, atkal sadabūju sauso ledu (paldies no-team, kas izpalīdzēja, atdodami savus liekos krājumus) un šonakt trešo un pēdējo reizi mēģināju kaut ko dabūt ārā no manas X1800XT videokartes...

Manuprāt, šoreiz izolācijas darbs sanācā gandrīz vai kā māksliniekam :D

http://mrlobber.svnets.lv/Oc/x1800xt/atiiso2.jpg

http://mrlobber.svnets.lv/Oc/x1800xt/atiiso6.jpg

Bet nu atkal sākās tās pašas problēmas - ielienu Windows, pēc brītiņa - babahh! un artefakti uz ekrāna, pēc tam viss melns un karte jāņem ārā, jāizber viss DI no konteinera, jāpatur 5 minūtes un tad atkal viss strādā...

Eksperimentējot ar mazākiem DI daudzumiem pavisam bez acetona, pāris reizes izdevās iziet 3dmark05, bet ar rezultātiem, ne īpaši labākiem par manām gaisa dzeses scorēm... bet tas deva cerību :D

Beidzot iemetu topiku arī Xtremesystems, kur ļaudis skaidri un gaiši pateica, kas tas ir GPU coldbug :mad: :(

Tā nu sapratu, ka jāturpina eksperimentēt ar minimāliem DI daudzumiem, lai kaut ko sasniegtu... un tad nu beigās, pēc n-tajiem freezing, piemēram, 3dmark05 GT3 testā, nonācu līdz šim te:

http://mrlobber.svnets.lv/Oc/x1800xt/score.jpg

http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1758123 (nesaprotamu iemeslu dēļ Futuremark 5.13 Catalyst draiverus neatpazina kā approved? :confused: )

Salīdzinoši ar -1C air benchiem, ar DI dabūju tikai +20 core un +10 memory :cool:

Līdz ar to skaidrs, ka konkrētā eksemplāra karte, lai gan visai laba stock utt. performētāja (uz ūdens arī 700/800 24/7 nebūtu problēmas), galu galā ļoti slikti ekstrēmi oc'ojas, kā arī tai ir mega coldbugs :mad:

Bet nu rezultāts ir puslīdz ok, turklāt 3350mhz dual core Opterons 3D benchable ir vienkārši http://www.xtremesystems.org/forums/images/smilies/slobber.gif

Will be back with X1900XTX ownage... kaut kad... :D

someonesick
01-29-06, 12:35
nice, nice... smuki, smuki!

karti noizoleeji psihopaatiski :D izskataas peec ATI terminatora...

cereesim ka 1900xtx nebuus coldbug ;)

deff_ins
01-29-06, 12:39
mrlobber - tev neapnīk makarēties gar to x1800xt :D dūšu šoreiz papēžos nekas nespēj sadzīt :p
procis vienk. ir :eek: :eek:

cik sausais ledus palika pāri - cik daudz sabenchoji?
ir kaut kas bez 3d benchiem? :rolleyes:

izolācija vienk. ieper :D

p.s. topika nosaukums ar ieper :D pēdējais raunds - hehe :)

vimba_zlobnaja
01-29-06, 12:41
Patīkami ka tomēr ir kaut kāds rezultāts ;)

Kashelz
01-29-06, 12:50
Ljoti Ok izskataas, izolaacija laba! Un tik tieshaam shaada CPU dual core ir atra, ljoti aatra, vajadzeeja palaist 06 3DMarku un paskatiities cik ir CPU skore pie taadiem Ghz :)

Te viens cilvis man piedaavaaja X1800XT karti, kas speejot 740 / 820 ar stock volts! Laba karte buutu ;)

someonesick
01-29-06, 12:54
Kashelz, karte laba, bet diemzeel jau veca ;)

mrlobber
01-29-06, 12:59
cik sausais ledus palika pāri - cik daudz sabenchoji?
ir kaut kas bez 3d benchiem? :rolleyes:

Kāda jēga no Superpi pie 3300 Mhz :D Kas attiecas uz Bootmarka scori, tā jau bija vienā no iepriekšējiem topikiem ielikta... tipa 18700+ punkti, 2. vieta :cool:, labāku nedabūtu, jo pie 3300 Mhz man jāmaina atmiņas divider no 166 uz 140, līdz ar to atmiņas score tur tad smagi nokrītas un ar plikiem cpu mhz vairs nav iespējams to atgūt.

Bet jūsu DI konteineris ieper :D - manējais, ko AGA pārdeva, ir tipa "vienkārtīgs" un pēc kāda brītiņa izsalst cauri (piemēram, piesalst istabā pie krēsla :D ) - jūsējam tādas problēmas nav :D

someonesick
01-29-06, 13:07
nju tad droshi to konteineri vari patureet ;)
mums taads veel ir... un veelviens 5Kg mini konteineris...

taaka droshi paturi sho pie sevis ;)

Kashelz
01-29-06, 13:11
someonesick - es kaut kad veelaak megjinaas no tevis ar savaakt konteineri, pats piedaavaaji, aprunaahso par sauso ledu kas un kaa manaa galaa, ja varees dabut, tad jataisa DI pasaaciens! CPU vienkaarshi to prasa :p

Un tas tiesa, ka karte laba, bet veca :D Bljin gribu X1900XT ar 1,1ns ramiem :D

someonesick
01-29-06, 13:17
nju tu LN2 konteineri varu pieshkjirt uz benchiem... bet tieshi sausaa ledus paarvadaashanas konteineri, nez... viens jau lobberam atdots, otrs stav maajas...

Kasparz
01-29-06, 13:21
Uzliktu 6.1 catus, uzliktu MAX speed settings+LOD, tuvāk 12k būtu.

Kashelz
01-29-06, 13:24
nju tu LN2 konteineri varu pieshkjirt uz benchiem... bet tieshi sausaa ledus paarvadaashanas konteineri, nez... viens jau lobberam atdots, otrs stav maajas...
Par ledu es padomaas pats kaa parvadaat un kur! Man vairaka ince tas, ko likt uz CPU! Talaak arii japaskataas izolaacijas materiaali utt! Bet pa priekshu jaanoskaidro vai varu Dry ice dabuut, laikam slapekli vareeja, bet tas buutu Cold Bug uz sitiena :(

kiwi
01-29-06, 13:44
ehh, jā coldbug ir vistizlākais, kas var notikt.

cpu ownz :)

Bet jūsu DI konteineris ieper :D - manējais, ko AGA pārdeva, ir tipa "vienkārtīgs" un pēc kāda brītiņa izsalst cauri (piemēram, piesalst istabā pie krēsla :D ) - jūsējam tādas problēmas nav :D

wtf

mrlobber
01-29-06, 13:45
Uzliktu 6.1 catus, uzliktu MAX speed settings+LOD, tuvāk 12k būtu.

1. Negribējās ar 6.1 likšanu čakarēties.
2. Ja godīgi, ar ATI tray tools mainot dažādos performance settingus (tipa max performance vs default settings), man nav sanācis iegūt nekādus 3dmark pieaugumus.
3. LOD - ja ietu uz WR, tad būtu vērts, bet tā nav jēgas.

Ja X1900XTX nebūs cold bug (pirmie ziņojumi ir, ka neesot), tad rezervēju tiesības augstākminētos 3 punktus pārskatīt :D (1. pašu par sevi, jo ar 5.13 tas neiet...)

mrlobber
01-29-06, 13:46
wtf

Tipa runa iet par DI pārvadāšanas konteineri (tā lielā baltā kaste no baltā putuplasta ar ietilpību 10kg DI :D), ne jau tas, ko uz cpu/gpu liek :D

kiwi
01-29-06, 13:49
Es jau sapratu, bet kāpēc viņa piesalst? Man nekas nepiesalst, bet ir tā pati baltā kaste.

BTW, kāds nav redzējis dual core vs single core 3dmark testus (izņemot 06)? Interesē cik daudz Mhz vairāk vajag single core, lai dabūtu tādu pašu performanci kā DC.
Kaut kur manīju ka SC + 300Mhz = dual core Mhz

Kasparz
01-29-06, 13:56
Jā.

someonesick
01-29-06, 14:11
Runaajot par aukstaam videokarteem :D
Check this:
http://bildez.lv/bildes/someonesick/7800/1138554772.jpg

http://bildez.lv/bildes/someonesick/7800/1138554780.jpg

http://bildez.lv/bildes/someonesick/7800/1138555023.jpg

Vairaak sheit: http://bildez.lv/foto/someonesick/7800

rezultaatus pagaidaam neteiksim :D

mrlobber
01-29-06, 15:37
BTW, kāds nav redzējis dual core vs single core 3dmark testus (izņemot 06)? Interesē cik daudz Mhz vairāk vajag single core, lai dabūtu tādu pašu performanci kā DC.

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=82557

Wilkinz
01-29-06, 16:23
Runaajot par aukstaam videokarteem :D
Check this:

Heh, apledojis gliiti:D
Iisteniibaa veel dereetu to visu iemeerkt transformaatoru elljaa un iebaazt snaiges freezerii:D liidz ruchkai :D

kiwi
01-29-06, 18:58
Tie ir Jetija konteineri? Heh, izskatās daudz labāki par manu (arī Jetija).

someonesick
01-29-06, 19:08

jap, Jetija... performance arii laba... -64 un zemaak sensors nespeeja radiit :D

mrlobber
01-29-06, 19:36
Lūk šito es nesaprotu - man ATItool rādīja visu ko, ieskaitot negatīvas temperatūras, bet ne reizi neparādīja zemāk par -18C... bieži vien rādīja pie 10C un coldbuga iestāšanās nebija gandrīz atkarīga no temperatūras... izņemot, ja bija T virs 20C, tad gandrīz droši varēja teikt, ka coldbugs nebūs, bet - ja zemāk, tad kā kuru reizi, citreiz ātrāk, citreiz lēnāk, bet iestājās coldbug - un dažreiz ātrāk pie "7C" nekā "-7C" (lai ko tie arī ATItool valodā īsti nozīmētu...). Kontakts ar konteineri bija perfekts...

Vai Rivatuner varēja ATI kartēm rādīt temperatūras? Vajadzēja ieinstalēt un ar to paskatīties...

kiwi
01-29-06, 19:40
Un kāds tad ir CPU kont. arī Jetija jaunais vai kā?

Kāds zin kā es varu dabūt spoguļvirsmu tai vara virsmai?

deff_ins
01-29-06, 19:43
konteineri - nu mēs no tā dfi oc contest bildēm rāvām ideju.
someone te tin baigās intrigas :D
konteineri tiks nejēgā pārtaisīti - ja ne par jaunu taisīti... kamēr nebūs perfekta izolācija un konteinera attiecīga - tikmēr nekādu di :rolleyes: pretēji var kādu zaļo plati pie dieviem aizlaist... vai uz elli - hvz kādi ir hardware grēki/labie darbi...

someonesick
01-29-06, 19:48
Vai Rivatuner varēja ATI kartēm rādīt temperatūras? Vajadzēja ieinstalēt un ar to paskatīties...
Rivatuner arii neraada " - " graadus...
vieniigais kas videokartem pagaidaam ir normaali raadijis miinusus ir nVidia driveri (nju ieksh Properties)

mrlobber
01-29-06, 20:03
kiwi: GPU konteineris ir no chilly1 :cool:

someonesick: tur jau tas joks, ka ATItool rāda arī negatīvas temperatūras... tikai tie rādījumi nešķiet viennozīmīgi - dažreiz augstāki, dažreiz zemāki... un mīnus temperatūras tika sasniegtas tikai dažreiz...

kiwi
01-29-06, 20:19
ok, bet kā var dabūt spoguļvirsmu tai vara virsmai? Tā, lai atspoguļojas pat matiņi :D

kitaps
01-29-06, 20:33
ok, bet kā var dabūt spoguļvirsmu tai vara virsmai? Tā, lai atspoguļojas pat matiņi :D
Virsmai jaabuut pilniigi gludai(ar dimanta ripu var sliipeet), tad var ar smilshpapiiru piesliipeet, lai vairs nebuutu skrambas. Tad ar smalko(uudens) smilshpapiiru piesliipee galiigi gludi un beigaas ar sliippastu nolepee uz gludas chuguna plaaksnes.

Kasparz
01-29-06, 21:45
kiwi: GPU konteineris ir no chilly1 :cool:
Vēl arī CPU mousepot vajag?
Kāda jēga no laba mousepota, ja uz Opterona šā, vai tā būs aukstumblusas.
Tu jau zini, par ko iet runa :D

someonesick
01-29-06, 21:49
-45 vaitad taa ir aukstumvabole?? tas prieksh DI ir ljooti pat OK...

Kasparz
01-29-06, 21:58
Ņemot vērā, kādu MP mrlobber's vēlas dabūt, tad tur tak aukstumkakši būs vēl ātrāk, un temp būs zem -45.

kiwi
01-29-06, 22:04
Mousepot jau tas tipa tas pats konteiners tikai no viena gabala

A ja vajag paaugstināt temp., tad var likt vienkārši metāla plāksnes uz cpu. Katra plākne ir + kaut kādi grādi.

mrlobber

Em, kā tas 850W PC P&C skaļš vai nepārāk, salīdzinot ar antec/ocz?

mindless
01-29-06, 22:04
Lai iegūtu spoguļvirsmu, es iztiku tikai ar stikla gabalu, uz kā to visu uzlikt un ļoti smalkiem ūdens papīriem (aizmirsu nummuru, 2500, bet var būt maldos)

someonesick
01-29-06, 22:06
nee.. viss kas vajadziigs ir acetona dozeetaajs :D (mrlobber zin) un idejiski mousepot jaanjem kamer vel var, un ne jau vienmeer vinjam buus Opterons ar Coldbug... ja nu peec gada buus CPU bez coldbug...:cool:

Em, kā tas 850W PC P&C skaļš vai nepārāk, salīdzinot ar antec/ocz?
tu to nopietni jautaa :D

mrlobber
01-29-06, 22:13
Mousepot priekšrocības neslēpjas "zemākās temperatūrās", bet gan MINIMĀLĀ atšķirībā starp idle un load. Chilly (un jebkuram citam metinātam) konteinerim, tās ir vismaz 15-20C, Mousepotam ~5C. Ir to vērts, vai ne? ;) Ja es to būtu zinājis tobrīd, kad pirku savējo, man bija arī iespēja nopirkt Mousepotu, bet kaut kā pārāk daudz ietekmējos no chilly brendneima :D

kiwi: man ir bijuši tikai noname un PCP&C PSU :D Tādēļ atšķirību nepateikšu, taču kluss tas noteikti nav.

kiwi
01-29-06, 22:25
Vienkārši es brīnos, ka PC P&C būdams bez maz the best nevar ielikt 2 klusākus ventilatorus vai 120mm + 80mm.

Jetijs
01-30-06, 00:06

Kiwi, tev jau es taisīju konteineri no atgriezumiem, kas palikuši pāri, attiecīgi arī cena atbilstoša. Bet šinī gadienā tika iegādāti jauni materiāli utt. Vēl arī paniekojos ar pulēšanu. Attiecībā uz tavu jautājumū par to, kā dabūt perfektu spoguli - Es ņemu un noslīpēju cik vargludi ar slīpmašīnu un tālāk ar pulējamo pastu un pulējamo ripu (iegādājama visos būvmateriālu veikalos). Pāris minūšu darbs un spogulī vari lūpas krāsot :D Vienīgi vēlams dažādas tā teikt abrazivitātes pastas - man ir pati rupjākā - sanāk diezgan shiny, bet līdz spogulim biš pietrūkst!