PDA

View Full Version : Iesakiet ekonomisku auto ap ~2.5k eur

944s
03-17-10, 22:12
Iesakiet auto ap ~2.5 - 3k EUR. Doma ņemt 1.6 vai 1.8 benzīnu un lai būtu pēc iespējas lētākas ekspluatācijas izmaksas.

Pats skatos uz šādiem variantiem:

Audi A4
Ford Focus
VW Golf 4

Pats vairāk sliecos uz A4, bet daudz dzirdēts un lasītas sliktas atsauksmes, ka regulāri jāremontē un ļoti švaka piekare.

shteecers
03-17-10, 22:18
da atkarīgs cik kopts auto a4 nav slikta izvēle tomēr vācietis un kvalitāte ir tiem vāciešiem, ja brauksi pa visām bedrēm juks arā piekare jebkuram auto ja būs daudz maz akurāts un pieskatīts to piekari tad nekas nejuks tik cik normālā apkopē jamaina k'das lietas (bukses utml.)

vajag vnk pašam paņem papiru un sarakstit plusus un minusus katram modelim un tad +- jau var skatit vai patik vai ne.. 1.6 toč nav jēgas ņemt ēdis tik pat daudz cik 1.8 vai 2.0 (jo slodze lielāka uz to motoru nekā uz lielaku tilpumu)

brachkapc
03-17-10, 22:35
Iesakiet auto ap ~2.5 - 3k EUR. Doma ņemt 1.6 vai 1.8 benzīnu un lai būtu pēc iespējas lētākas ekspluatācijas izmaksas.

Pats skatos uz šādiem variantiem:

Audi A4
Ford Focus
VW Golf 4

Pats vairāk sliecos uz A4, bet daudz dzirdēts un lasītas sliktas atsauksmes, ka regulāri jāremontē un ļoti švaka piekare.

teeks ekonomisks auto jau driizaak buus te tdi jo tiem var dabuut labu diizeli par aptuveni 50-52 santiimiem litraa un tas ir kudish leetaak kaa bendziins nu vari skatiities vw golf(neiesaku vienu tur baltā krāsā, jo tas ir sliikonis :D), passat, bora, jetta wariantus apm tā paša gada, audi a4 tev reali neiesaku dēl alumīnija piekares, ljoti ātri nolietojas ja tomēr izdomā tādu njemt tad noskati riktīgi vai piekare ir zuper! ford focus arī labs variants bet gan nezinu par ekspluatācijas izmaksām laikam jau nebija pārāk ekskluziivi ;)

da atkarīgs cik kopts auto a4 nav slikta izvēle tomēr vācietis un kvalitāte ir tiem vāciešiem, ja brauksi pa visām bedrēm juks arā piekare jebkuram auto ja būs daudz maz akurāts un pieskatīts to piekari tad nekas nejuks tik cik normālā apkopē jamaina k'das lietas (bukses utml.)

vajag vnk pašam paņem papiru un sarakstit plusus un minusus katram modelim un tad +- jau var skatit vai patik vai ne.. 1.6 toč nav jēgas ņemt ēdis tik pat daudz cik 1.8 vai 2.0 (jo slodze lielāka uz to motoru nekā uz lielaku tilpumu)

nuu nesaki ka nav jeegas 1.6 ir jēga ja ir mazs auto tad tas arī needīs daudz bet nu tad tomēr labāk ir diizelista variācija, ja nu tomēr noskati bendzīnu tad ar vid pilsētas patēriņu jārēķina kā 10+ l/100km

genius
03-17-10, 22:39
CIK km gadā nobrauksi? pa kurieni brausi šoseja,pilsēta, asfalts, grantene.

shteecers
03-17-10, 22:41
ir lieta tāda ka ja piemēram jaiekļaujas pilsētas satiksmē un nebremzēsi pārējos bet lidzvertigi paatrināsies ar parejiem ar to mazu motoru bus tā ka jaspiež pedālis stiprāk lai paatrinātos lidz ar to vairāk ēd bet lielākam tilpuma bus mazāk jaspiež un ar to lidzsvarojas patēriņs, bija roveris ar 1.4 nu ēda dapigā tikai nedaudz mazāk nekā tagadējais opi-pels 2.0.. bet vismaz tam 2.0 ir jaudas rezerve jo var šad un tad noderēt..

ja godigi jasak ja man butu jāņem es ņemtu golfu, vizuāli ok piedāvājums liels var izvēlēties un ir pat tiri ok braukšanas ziņa (braukts ar tādu ir)

944s
03-17-10, 22:57
CIK km gadā nobrauksi? pa kurieni brausi šoseja,pilsēta, asfalts, grantene.
Uz doto momentu ir 22 gadus vecs 80. audiks 1.8l . Sanāk braukt aptuveni 1000 - 1500 km mēnesī (tas laikam sanāk ~15 000km gadā)

Braukāt sanāk, gan pa granteni, gan pa asfaltu. Pa pilsētu tā mazāk. Braucu maksimāli ekonomiski, saudzīgi (cik nu saudzīgi var pa LV pabraukt :D )

genius
03-17-10, 23:01
w124 200d (mercedes)

brachux
03-17-10, 23:04
varu tikai piepulcēties tam pulkam kas apgalvo ka mazie motori 1.4 un 1.6 nav nekāda ekonomija.. braucu ikdiena ar 1.4TDI un ekonomisks tas dzinējs ir tikai līdz 80km/h.. brauksi uz 90-100, nemaz nerunājot par 110 un visa ekonomija pazūd, ēdīs tik pat cik 1.9 vai 2TDI..
no prakses: 1.4TDI ēd tik pat ar savu 5to ātrumu uz kādiem 90km/h cik 1.9TDI 6tajā uz 110km/h - ~6litri

kiwi
03-17-10, 23:22
Nez, man 1.5L mazda braukaajot pa pilsetu ziemaa gandriiz 9L/100km (negonkojot un nelauzhot vaagji) :) Ekonomisks vaagjis buutu, ja tados pashos apstakljos 5-6L max.

robja
03-17-10, 23:54
Kad meklēju ekonomiskumu, atradu Opel Corsa pēc 2000. gada- patēriņš mazs un izskatās arī ciešami.

brachkapc
03-18-10, 00:06
ir lieta tāda ka ja piemēram jaiekļaujas pilsētas satiksmē un nebremzēsi pārējos bet lidzvertigi paatrināsies ar parejiem ar to mazu motoru bus tā ka jaspiež pedālis stiprāk lai paatrinātos lidz ar to vairāk ēd bet lielākam tilpuma bus mazāk jaspiež un ar to lidzsvarojas patēriņs, bija roveris ar 1.4 nu ēda dapigā tikai nedaudz mazāk nekā tagadējais opi-pels 2.0.. bet vismaz tam 2.0 ir jaudas rezerve jo var šad un tad noderēt..

ja godigi jasak ja man butu jāņem es ņemtu golfu, vizuāli ok piedāvājums liels var izvēlēties un ir pat tiri ok braukšanas ziņa (braukts ar tādu ir)

shim es tev piekrītu +1

varu tikai piepulcēties tam pulkam kas apgalvo ka mazie motori 1.4 un 1.6 nav nekāda ekonomija.. braucu ikdiena ar 1.4TDI un ekonomisks tas dzinējs ir tikai līdz 80km/h.. brauksi uz 90-100, nemaz nerunājot par 110 un visa ekonomija pazūd, ēdīs tik pat cik 1.9 vai 2TDI..
no prakses: 1.4TDI ēd tik pat ar savu 5to ātrumu uz kādiem 90km/h cik 1.9TDI 6tajā uz 110km/h - ~6litri

nu jā jāsaka no pieredzes pežo 206 bija ar 1.4 motoru un līdz ko pārej 70kmh jamais palika neciešams kā arī ēda daudz un dikti

Latish
03-18-10, 00:55
Mazu hondu paņem - i viss, vai citu mazlitrāžas japāni, bet nejau apglabāt kautcik reālu naudas summu golfiņā.

Wallaby
03-18-10, 01:04
Visizdevīgākais laikam patēriņa/jaudas ziņā tomēr ir VW 1,8 bendža. Dīzelis kā paveicas - var būt ok, var būt izdevumi līdz štukai. Pat ja nopērc no kaimiņa, kurš dievojas, ka tikko nomainījis eļļu, filtrus un visus roļikus.
P.S. Piekrītu augstākminētajam - mazie motori (līdz 1,6 ieskaitot) ir izdevīgi tikai pilsētās - virs 100 tie sāk rīt nejēgā. Man 4,4 ēd 14 litrus vidējais: pilsēta+ šoseja, pat uz 180. Tai pašā laikā otrs 1,6 pilsētā ēd 7-8, ja brauc pa šoseju tad virs 130 ēd vairāk, nekā 4,4.

Latish
03-18-10, 01:19
Labāk pensionāriem naudu izdalīt vai izsviest pa logu nekā fufcikā investēt:doh:

CyberGhost
03-18-10, 01:52
jūs laikam nemērā pārsniedzat ātrumu ārpus pilsētas, tad jau vel soda naudas jārēķina izmaksās :D
Man 1.6 mazdas motors pa šosi ap 90km/h ēd labi ja 5.5 litrus kas ir anyway krietni mazāk nekā 2.0< motoriem :nono:

DeadlyShooter
03-18-10, 07:58
Nu man 2.5 TDI pa šosi ap 110km/h ar ēd ~ 6.5l uz 100 km.. So kur jēga no 1.6?

Edgar
03-18-10, 08:52
Gadījās man pastūrēt ar Opel Astra 2000. gada ražojumu.
Ēd kādi 5 litri uz 100 km vai pat mazāk. Vienīgais mīnuss - grūtības apdzīt, kā nekā zirgi par maz.

Kunz
03-18-10, 09:13
ir lieta tāda ka ja piemēram jaiekļaujas pilsētas satiksmē un nebremzēsi pārējos bet lidzvertigi paatrināsies ar parejiem ar to mazu motoru bus tā ka jaspiež pedālis stiprāk lai paatrinātos
Kas tie par murgiem? Brauc kā gribi - tevi pis, ka kāds aizmugurē nezin kur grib skriet? Es ar savu 3.3 litru benzīnu braucu lēnām, kā omīte - visi mazlitrāžnieki mani pie paātrināšanās pogā ārā, tā kā nevajag saspringt par to, ka kāds aiz tevis brauks lēnāk kā gribētos... :D

ORiONz
03-18-10, 09:23
Nu man 2.5 TDI pa šosi ap 110km/h ar ēd ~ 6.5l uz 100 km.. So kur jēga no 1.6?
pirmkārt, pats autiņš- dīzelis būs dārgāks nekā benzīnnieks. otrkārt- regulārie izdevumi- eļļas, filtri 3x biežāk nekā benzīnam. treškārt- turbīna arī nav mūžīga. un visbeidzot, tdi ir daudz jūtīgāki pret sliktu attieksmi, neka benzindzinēji.( tb. ja nemaina eļļas un nesaudzē turbīnu)

Skalds
03-18-10, 09:43
P.S. Piekrītu augstākminētajam - mazie motori (līdz 1,6 ieskaitot) ir izdevīgi tikai pilsētās - virs 100 tie sāk rīt nejēgā. Man 4,4 ēd 14 litrus vidējais: pilsēta+ šoseja, pat uz 180. Tai pašā laikā otrs 1,6 pilsētā ēd 7-8, ja brauc pa šoseju tad virs 130 ēd vairāk, nekā 4,4.

Ej nu ej- kas tā par mašīnu? Kura ar 1,6 motoru rij 14 un vairāk pa štrāsi braucot uz 130? wtf? Es ar tādām neesmu saskāries....nu stāsti :confused:

P.S. Mans opi-pels ēd savus 7-8 litrus ja pārsniedz 110 - 120 km robežu, bet tā pa štrāsi ja tutina uz savie 100 km/h, tad ilgi nevajag liet bākā ( 6 litri apmēram) - ļoti pateicīgs auto :ok: .

aspms
03-18-10, 09:46
pirmkārt, pats autiņš- dīzelis būs dārgāks nekā benzīnnieks. otrkārt- regulārie izdevumi- eļļas, filtri 3x biežāk nekā benzīnam.

A kas šitā par pērli?

Edgar
03-18-10, 09:49
Kura ar 1,6 motoru rij 14 un vairāk pa štrāsi braucot uz 130? wtf?.

Viņš bija domājis 4,4, nevis 1,6. :)
Par filtriem runājot, savam dīzelim BMW sen neesmu mainījis, vēl joprojām labi izskatās. Tā kā pērle laba.

IceDoub
03-18-10, 10:52
Kas tie par murgiem? Brauc kā gribi - tevi pis, ka kāds aizmugurē nezin kur grib skriet? Es ar savu 3.3 litru benzīnu braucu lēnām, kā omīte - visi mazlitrāžnieki mani pie paātrināšanās pogā ārā, tā kā nevajag saspringt par to, ka kāds aiz tevis brauks lēnāk kā gribētos... :D

Es labprāt *****tu. Līdz riebumam cērt, ka kāds mudaks vai blondura, piestūmusies līdz stūrei ar pupiem, lai ieskrietos līdz 50, nobrauc 5 kvartālus.

Jo īpaši pa mazajām ielām.

shteecers
03-18-10, 11:06

negribu neko diskutēt utt, vnk man nepatīk ja kāds pedors vai pedorene ir pielīmejusies pie mašīnas aizmugures ja pēkšņi ir situācija ka asi jabremzē gan jau kādu reizi ari aizmugurē nesabremzēsies. Tāpec varbut nedaudz vairak vajag paspiest pedāli lai vismaz kādu mašīnas korpusu atrauties. Tā kā miers ;)

pa ēšanu neešanu, roveri ar 1.4 motoru, pa šosi ja tur 2500rpm kas ir ~88km/h ēd drusku pāri 5L ja viens pats braucu, (bet apdzīšana ui labak nemēģināt apdzīt it ipaši garās fūras), vismaz roveris ekonomisks ir lidz 100km/h bet ejot pāri tad gan sāk kāpt patēriņs.. pa pilsētu labākais rezultāt bija ~7.5L/100 bet parasti ir ap 9L/100km, tagadējais opelis ēd ~9.5L/100km (puslitra ietaupijums pa pilsētu nav daudz vismaz man ir jaudas rezerve utt) pa šosi gan mazāk pa kādi 6.5L nedabut tam opelim..

miers uz šis zemes :D ja čalis grib beņdžinieku lai jau ņem bet es viņa vietā ņemtu 1.8 vai 2.0 bet ne mazāku par tiem 1.8..

Ivchiks
03-18-10, 11:30
pirmkārt, pats autiņš- dīzelis būs dārgāks nekā benzīnnieks. otrkārt- regulārie izdevumi- eļļas, filtri 3x biežāk nekā benzīnam. treškārt- turbīna arī nav mūžīga. un visbeidzot, tdi ir daudz jūtīgāki pret sliktu attieksmi, neka benzindzinēji.( tb. ja nemaina eļļas un nesaudzē turbīnu)

Par "otrkārt" - ko tu pīpē? :dizzy:

genius
03-18-10, 11:47
vai nu veco dīzeli, vai tad benzīnieku, vecu CDI,TDI neiesaku...

Engineer
03-18-10, 12:09
kas Tev pret tdi? man 2 gab tdi lietošanā. ir b4 jau gadus 4..5 ar 1.9tdi, iet kā bitīte. un nu jau arī volvo s70 ar tdi. arī iet bez dzinēja probl. jau ~ pusgadu. Nevajag pirkt nojātus dīzeļus un nevajag nožēlot pārdesmit Ls diagnostikai pie pirkšanas.

Brainless
03-18-10, 12:13
Kā Jūs braucat pa šoseju, ka tik briesmīgi patēriņi? Ar 3o robu uz 110 jebkurā gadījumā? Jums laikam ir k700 ar arklu aizmugurē?

Piekrītu viedoklim, ka mazlitrāžas auto pa 2 vai 3k būs garām - mazie dzinēji tiek griezti, lai ietu, līdz ar to ir pabraukti, ekonomija izpaliek, liekas jaudas vajadzības gadījumā nav, piekrauta mašīna pa šosi pret vēju un kalnā ar 4to ātrumu neuzbrauks :D

Mans viedoklis - pērkam mašīnu, kas LV ir kuplā skaitā, katrs serviss labo, katrā bodē un šrotā detaļas, apdrošināšana neko nemaksā, kādam draugam/paziņam ir tāds pats, vajadzības gadījumā var kādu detaļu pārmest, notestēt. Ja naudiņas ir 2k, auto marku un dizainu tiešām nav ko skatīties. Daudz kas ir atkarīgs no tā, vai īpašnieks ir remontspējīgs/ir vieta kur un ar ko remontēties. Piem, 4ajam golfam nemaz nav tik vienkārši nomainīt priekšējam lukturim spuldzīti ;)

Pērc auto, nepērc gadu ;)

Wallaby
03-18-10, 18:35
Ej nu ej- kas tā par mašīnu? Kura ar 1,6 motoru rij 14 un vairāk pa štrāsi braucot uz 130? wtf? Es ar tādām neesmu saskāries....nu stāsti :confused:

P.S. Mans opi-pels ēd savus 7-8 litrus ja pārsniedz 110 - 120 km robežu, bet tā pa štrāsi ja tutina uz savie 100 km/h, tad ilgi nevajag liet bākā ( 6 litri apmēram) - ļoti pateicīgs auto :ok: .

Jā, tieši tā - sievas 1,6 bembīc žurka, ja ar to brauc virs 130, ēd daudz. Un jo lielāks ātrums, jo vairāk ēd.
Daļēji tas ir saistīts ar to, ka šādā ātrumā ir jāveic nelietīgi daudz manevri, jo visi ir jāapdzen. Tādēļ visu laiku nākas dot līdz redlainam un pa mēmajiem bremzēt (kad kāds ūpis tev priekšā izdomā lēnām apdzīt citu ūpi). Tas viss tik mazam motoram ir grūti, ļoti grūti. Jo es jau ar netaisos pēc kārtējās bremzēšanas gaidīt, kamēr tas nemotors pats uzņems ātrumu - tam ir domāts tahometrs ar iedaļām līdz ciparam 6 :). Kas ir pieraduši braukt dinamiski, tie sapratīs.
Otrs - lūdzu par degvielas patēriņu VIRS (nevis līdz) 130 izteikties tiem, kas tādā brauc vismaz pusstundu/stundu, nevis vienreiz ieskrienas, sēžot astē džipam-donoram, pie tam visu laiku spļaudoties, ka tas mūdzis visu vējstiklu aizkаkā...
Mašīna ir labā stāvoklī, tā ka nez vai būtu kur piekasīties. Iedodiet man tos opeļus, es parādīšu, ko viņi ēd patiesībā... :P

-JJ-
03-18-10, 19:00
..Pats vairāk sliecos uz A4, bet daudz dzirdēts un lasītas sliktas atsauksmes, ka regulāri jāremontē un ļoti švaka piekare.

Nekādā gadījumā neņem A4, vismaz tā gada ražojumu, kuru var atļauties par tevis noteikto budžetu. Tā priekšas ritošā daļa (četri ričagi katrā pusē) birst ārprātā atri pat pie priekšzīmīgākas braukšanas un pajāt vai tu ņem made in germany vai made in banana republic! Visu nomainīt man maksāja ~400 Ls!

Man bija 1996. gada A4 (60000km-110000km) un praktiski pie visām "skatēm" tika feilota ritošā daļā, lai gan tas auto zemes ceļus vai ko tamlīdzīgu prakstiski nepiedzīvoja un es neesmu no mudaku-auto-lauzēju šlakas, kas nojāj nenojājamo. Viens nofeilojis "ričags" rauj līdzī pārējos un tā tas process iet non-stop, lai gan tad, kad tu pilnībā nomaini visus 8jus, tas auto ir kluss un komfortabls pēc vella! Servisos tikai dabūju atklausīties to kāds craps ir A4 ritošā un cik laba bija B4 ritošā :shura:

Kunz
03-18-10, 19:16
Wallaby, ir jābūt slimam, lai brauktu uz 130 km/h pa LV ceļiem. Un kur tad tā jāskrien? 80 km/h ir pietiekami normāls ātrums - tur, kur jābrauc uz 70, ātrumu nenometam, kur 90 - ātrumu nepalielinam. Tiem, kam vajag, apdzen un nejēgā tērē šļuru (kā tu vai tava sieva). Līdz ar to, vismaz man, sanāk ļoti ekonomiski braukt pa štrāsi - ar 3.3l benzīnu vidēji 8.0-8.5 litri uz sotaku, mašīnā 4 pīpli, kruīzkontrole ieslēgta.

P.S. Ak, jā, piedošanu - nepamanīju! Ar BMW taču neviens lēni nemāk braukt... :shura:

Kashelz
03-18-10, 19:20
Ka var braukt uz 80? :doh: Nerunaju ziemaa, bet vasaraa, nu sorry, taadiem uz celja nav ko darit, nedrikst tak braukt ar paaraak mazu atrumu ta pat vien. Vai arii braukt nemaaki? :shura:

Jabrauc ir uz tiem 90 ka pienaakas, a citadi visi velesies tevi apdziit un tas var radiit papildus avarijas situacijas kuram nav jabuut. Ta pat jau tevi daudzi dziis garaam, bet ne visi.

Brainless
03-18-10, 19:30
Smukā, skaistā ziemas dienā pa tukšu ceļu caur piesnigušu mežu braucu arī uz 70 :ok: Ja satiksme uz šoses ir puslīdz intensīva, tad braucu kā visi - mietpilsoņu grupā stingri uz 90 vai lidotāju grupā uz 130 - 140. Man visu laiku likās, ka tā arī vajag...

Wallaby
03-18-10, 19:32
Smukā, skaistā ziemas dienā pa tukšu ceļu caur piesnigušu mežu braucu arī uz 70 :ok: Ja satiksme uz šoses ir puslīdz intensīva, tad braucu kā visi - mietpilsoņu grupā stingri uz 90 vai lidotāju grupā uz 130 - 140. Man visu laiku likās, ka tā arī vajag...
I pareizi. :ok:

Kunz
03-18-10, 19:57
Ka var braukt uz 80? :doh: Nerunaju ziemaa, bet vasaraa, nu sorry, taadiem uz celja nav ko darit, nedrikst tak braukt ar paaraak mazu atrumu ta pat vien. Vai arii braukt nemaaki? :shura: Nav jābrauc uz maksimāli pieļaujamo ātrumu vai ātrāk - tā ir administratīvi sodāma rīcība. :D

Kādreiz braucu ātri, taču ar 3.3l dzinēju ātri tālu netiksi... Ir starpība, vai ar 50 litriem degvielas nobrauc 350 km vai 600 km. Ir, vai nē? Un otrs - avārijas situācijas taisa tieši piloti. Es braucu, sorry, guļu mierīgi pie stūres un lēnā garā čukinu uz priekšu - jo man ir svarīgs ekonomiskais faktors nevis, cikos es būšu galā. Tēma ir par ekonomisku pepelacu... vai pepelaca ekonomisku izmantošanu. Braucot uz 140 km/h, galamērķis laikam ir Statoil? Pie tam tādā ātrumā automašīna daudz straujāk nolietojas, ir jāiegulda daudz vairāk līdzekļi vai jāriskē ar savu/citu drošību. Man nav problēmu nepieciešamības gadījumā uztaisīt kickdown un ar pavērtajiem sešiem stobriem uz 140-150 kmh panesties garām pāris fūrām... a jēga? Lai pēc tam kādam pie pakaļas nobremzētu? Svilināt nost sveces, kaut nost ātrumkārbu, sabeigt piekari uz "līdzenajiem" LV ceļiem lai apmierinātu savas iluzōrās ambīcijas? Tas viss maksā naudu, kuru var iztērēt citur - pie tam daudz lietderīgāk. Un ar mazlitrāžnieku ātri braukt ir galīgi garām - te jau minēja, ka vajadzīgās jaudas rezerves vienkārši nav. Esmu izbaudījis šos priekus ar 1.1 litra dzinēju - ja kilometru uz priekšu neredzi, labāk nemaz negriez stūri pa kreisi uz štrāses...

Brainless
03-18-10, 20:09
Aizejot offtopā...

Kunz - ja Tev svarīga ekonomija, detaļu dārdzība, ienīsti Statoilu, tad kapēc Tev ir dampis ar 3.3l motoru? :D Ja viņš dāvināts vai darba, tad gan neko nesaku ;) Viens gan - liellitrāžas auto paātrinās daaudz maigāk, vienmērīgāk, motors neģērbjas ārā :ok: Par drošību un ātrumu gan piekrītu 100%

Kunz
03-18-10, 20:24
Brainless, viss ir ļoti vienkārši - man ģimenē ir 5 + 2 cilvēki, tāpēc arī ir 7-vietīga mašīna, viena no populārākajām ģimenes automašīnām - amerikāņu vojadžeris. Neko labāku iedomāties nevaru - nav buss, taču lielāks par parastu vieglo. Otra lieta - pamēģini ar septiņām (nu labi - piecām, bet kārtīgu latviešu) pakaļām + balasts ap 100-150 Kg bagāžniekā ātri pa šoseju pabraukt, pie tam vēl uz tiem pašiem 130 kmh... Labākajā gadījumā viss, kas salona aizmugurē atrodas, sakritīs uz priekšējā paneļa/apkakles/lēpī/zemkājām, sliktākajā - nonesīsi sev līdzi grāvī to, kas priekšā uz ceļa atrodas. Pie tam bremzēt ar lielu un smagu mašīnu ir grūtāk, bremzes tiek nokautas pusgada laikā. Es jau teicu, ka savulaik braucu ātri, taču viens gadījums mani pārmācīja - kad pēc tāda pagarāka slaloma pa Vidzemes šoseju man vajadzēja pēkšņi bremzēt, es to nevarēju uzreiz izdarīt, jo ar visiem saviem vikrutasiem es sīkajiem biju izlidinājis no rokām limonādes pudeli, un tā bija man atripojusi zem bremžu pedāļa - tikai tad, kad ar spēju kājas cirtienu pa pedāli es to pudeli saplēsu, man izdevās iedarbināt bremzes. No tās reizes es braucu lēni - nav man vairs nekādas vēlēšanās riskēt ne ar savu, ne savas ģimenes dzīvībām...

Wallaby
03-18-10, 20:25
Nav jābrauc uz maksimāli pieļaujamo ātrumu vai ātrāk - tā ir administratīvi sodāma rīcība. :D

1) mēs runājam tīri teorētiski, vai ne? Jo nav taču ne bildes, ne video.

2) Kāda kuram daļa, kā brauc citi? Lai takš. Vienam māte, vienam meita, trešam tikai pарisties...

Tas pats ar mašīnām - vienam patīk braukt lēnām, domāt par to, cik forši ir tā brīvības sajūta - brauc kur gribi, kaut uz Eiropas otro galu - tas ir kaifs.

Otram patīk braukt vienam pašam. Viņš jūtas labi, ja var no darba uz mājām aizbraukt bez grūstīšanās pilnā tramvajā, aizbraukt sestdienas dienā ar ģimeni uz kino neostot mikroautobusa blakussēdētāja vakardienas 4 litru alus atraugas, aizbraukt makšķerēt negaidot divas stundas vilcienu, kur padsmitgadīgi tīņi pa visu vagonu klausās tizlu mūziku, uzgriezuši savu tizlo telefonu un pilnu klapi, pie tam gandrīz vai gaudo līdzi piedziedājumam. Aizbraukt kur gribi un kad gribi vienam. Tas ir kaifs.

Trešam patīk pazīmēties. Lai visi redz, kāda divkrāsaina viņam mašīna, kādas lampiņas priekšā, pakaļā un pie centrālā spoguļa piekārtās beibes pupos. Pazīmēties, lai stāvot pie luksofora un gāzējot visi dzird, kāds zvērs ir zem haubes. Un lai visi novērtē tuc-tuc, kas skan automašīnai pa priekšu - tur brauc īsti auto fani. Tas ir kaifs.

Dažiem patīk braukt. Vienkārši, ātri, bez zīmēšanās. Braukt tā, lai vēļš svilpj pret priekšējo stiklu. Tā, ka ir saprotams, ka ja kas notiks, nebūs labi. Bet auto tiek kopts, nekas lieks, neviens lēnāks netiek lamāts,citi autobraucēji tiek respektēti. CSN tiek ievēroti - Gandrīz visi, izņemot ātrums. Tikai auto, ceļš un ātrums. Tas ir kaifs.

Latvijā ir 2 miljoni iedzīvotāji, pieļauju, ka varētu būt 2 miljoni veidu, kā cilvēkam gribēt braukt - ekonomiski, neekonomiski, šķērsām vai atpakaļgaitā. Un mums nav tiesību viņiem pārmest - ja būs pārkāpums, sodīs policija. Viss pārējais ir katra cilvēka personīgā darīšana. Tā ir reāla brīvība, demokrātija un citās valstīs tas tiek ievērots. Pie mums uzreiz sākas "uz 130 nedrīkst", "nav kur lidot", utt. Lūdzu, nevajag. Katram (KATRAM) ir tiesības uz savu kaifu un kombinācijas kopsummā ir 7 miljardi - tik daudz ir cilvēku uz zemeslodes.

Kunz
03-18-10, 20:27
neķer kreņķi, neuzspiežu savu taisnību - manu iemeslu lēnajai braukšanai vari izlasīt manā iepriekšējā postā...

Brainless
03-18-10, 20:28
Man jau bija aizdoma par ģimenes vāģi ;)

Latish
03-18-10, 21:00
Reāls fleims panesies ; Kāds sakars basņāp par 4L/100km un to ka jābrauc uz 130km/h ar :(Iesakiet ekonomisku auto ap ~2.5k eur ) ?

/me liekas ka pusei no krānu staipītājiem/padomdevējiem nav ne auto, ne tiesības un kur nu vēl tehniskas remontspējas/prasmes un izpratnes.

Novice
03-18-10, 21:30
Ja lielākoties mauc pa šoseju, nekādus mazmotorus...
Pie 120 km/h 1.6 E36 ēd tik pat, cik mans 2.3 mersis, tikai paātrinās lēnāk.
Jāņem adekvāts motors, priekš bundžas svara. Nu neder 1.6 Golfam... ēdīs tik pat, cik 1.8/2.0, tikai, ja gribēsi apdzīt, sāksies - jāpārmet zemākā robā, jāspiež pedālis grīdā... un patēriņš augs. Toties, par Civic runājot.. 1.6 D16Z* jau ceļ diezgan pieklājīgi, un ar monstrālo 160zs 1.6 B16A* uz to ~tonnas pašmasu, lidos un brauks uz tvaikiem...

P.S. Tūlīt atnāks Instigater un uzbļaus man. :shura:

Latish
03-18-10, 21:37
Jā.., par massu visi aizmirst, to ka pirmkārt ir svars un tad kubi no ekonomiskuma viedokļa.

Wallaby
03-18-10, 21:46
Nu bet ir jāturās arī zināmās robežās. Reku, pa TV rādīja mēnesi atpakaļ (vai divus) - viens tantuks brauca ar Smartu (ak, ekonomija bezgala - 3,4 dīzL/100 km) pa šossi, te pretī garām pabrauc fūre un ak vai, ak vai - Smarts ir grāvī nezin kādā veidā. Es labāk maksāju biki vairāk, bet nekrītu grāvī no vēja vien...

Latish
03-18-10, 22:21
Tavs piemērs ir nevietā, un kas attiecas uz svaru, domāju ka ļoti labi saprati kas bija domāts.

Wallaby
03-18-10, 22:26
У тебя как у латыша -
Чувство юмора нет нихуя...

Ivchiks
03-19-10, 10:46
No visiem piedāvātajiem variantiem, es izvēlētos A4. A4 bija divu veidu piekares, un sākuma modeļiem tā bija tā švakākā. Principā arī vēlākajiem modeļiem bija jāseko līdzi visu laiku tām alumīnija svirām, bet nebija tik traki.

Šajā cenu kategorijā ieteiktu A6 2,5 TDi (1994-1997), vecā, labā, izturīgā piekare, komforts, spriežot pēc plānotajiem izdevumiem, nav prioritāte.
Dzinēji izturīgi. Kvatra nesanāks tajā cenā, bet sameklēt kaut ko var.
Patēriņš būs 7,5 litri uz šosejas (120km, +1 litrs ja brauc uz 140 :D )
Pilsētā vairāk par 12 nedabūsi, ja aparāts kārtībā un nezāģē ar 1. robu.

brachkapc
03-19-10, 11:12
vienīgais kas man nepatika 2.5 tas ir v6 jamam ir savas problēmas ja paņem nekvalitatīvu vai mazliet jau nojātu motoru (tā skaitā piem. turbīna iet uz beigām utt.) bet tā nu autiņš ekspluatācijā ir palēts ja protams skatās uz 1.9 kas ir ļoti reti sastopams bet nu nez liekas ka tas motors ir par mazu prieksh šamā karkasa

Nu bet ir jāturās arī zināmās robežās. Reku, pa TV rādīja mēnesi atpakaļ (vai divus) - viens tantuks brauca ar Smartu (ak, ekonomija bezgala - 3,4 dīzL/100 km) pa šossi, te pretī garām pabrauc fūre un ak vai, ak vai - Smarts ir grāvī nezin kādā veidā. Es labāk maksāju biki vairāk, bet nekrītu grāvī no vēja vien...

emm varbūt vaina bija tantuks sabijās un noraustijās :shura:

Ivchiks
03-19-10, 11:58
No 1994-1997 A6 dīzeļi nāca ar R5 dzinējiem (AEL utt.).
V6 2,5 dīzeļi ir ļoti neizdevušies (nāca iekš A6 C5) - eļļošanas problēmas, tos neieteiktu nekādā gadījumā, un arī minētajā cenu kategorijā tie neiekļaujas.

Rik0
03-19-10, 17:03
Ja grib pa lēto, tad A4 1.9TDI. Motors lēts un izturīgs. A6 ar 2.5 tomēr remonti dārgāki.

Lai arī pie tik maza nobraukuma gadā var arī uz benzīniekiem skatīties. Bet nu nav tā, ka dīzelis uzturēšanās būtu daudz dārgāks par benzīnu. Un eļļu laicī gi mainīt vajag abiem. ;)

brachkapc
03-19-10, 17:12
Ja grib pa lēto, tad A4 1.9TDI. Motors lēts un izturīgs. A6 ar 2.5 tomēr remonti dārgāki.

Lai arī pie tik maza nobraukuma gadā var arī uz benzīniekiem skatīties. Bet nu nav tā, ka dīzelis uzturēšanās būtu daudz dārgāks par benzīnu. Un eļļu laicī gi mainīt vajag abiem. ;)

nu uz bendzīniekiem pietiks skatīties cena .80 litrā salīdzinoši ja labu dīzeli vēl var dabūt par 52 sant litrā ;)

944s
03-19-10, 17:47
Es tomēr baigi skatos uz A4 1.9 TDI ... atcerējos, ka pie vietējiem var dabut labu dizeli pa 50sant/litra :)

Teorētiski ar labām detaļām mašinai nevajadzētu lūst.

brachkapc
03-19-10, 17:52
Es tomēr baigi skatos uz A4 1.9 TDI ... atcerējos, ka pie vietējiem var dabut labu dizeli pa 50sant/litra :)

Teorētiski ar labām detaļām mašinai nevajadzētu lūst.

noskrējienam ir savs limits ;) nu bet arī kā brauc tā plīst :D , galvenais kad skati auto tad daudz jāskatās uz stāvokli ne tikai vizuālo ko vienkāršam cilvēkam grūti izdarīt, neiesaku ņemt no uzpircējiem vai plačiem jo tie autiņi nav braukti un lietoti ilgi ... tur pretīm no cilvēka kas ar viņu brauc ir mazliet lielāka iespēja dabūt labā stāvoklī bet nu tas tā

CyberGhost
03-19-10, 18:23
Wallaby, tavuprāt uz ceļa katrs var uzvesties kā patīk un pārējiem nav nekādas daļas par to?
Reāls piemērs: http://www.youtube.com/watch?v=R0LCmStIw9E

Wallaby
03-19-10, 18:41
Tavs posts ir atbilde tev pašam - tu neko neesi sapratis. Tas ir bezjēdzīgi. Ej un dari visu mūžu savas standarta lietas, tikai tā tu būsi apmierināts un citi tev patiks tikai tad, ja iekļausies tev pieņemamos rāmjos un būs prognozējami.
Tā ir mūsu laika lielākā problēma - mēs: a) nemākam pacelties pāri pūlim (un jūtam patiesu kaunu par tiem, kas to ir izdarījuši*); b) mēs nezinam, kas ir tolerance. Vienkārši nemākam IZPRAST citus.
Tas ir kā vistas apmēram.
Tā ir liga, kas mūs piemeklēja gandrīz gadsimtu atpakaļ un ar kuru mēs vairs nemākam cīnīties.
Bet tas jau ir offtopic.
Ja īsi - CyberGhost, tu neko neesi sapratis.

*Izņemot gadījumus, kad attaisnojums ir dažas mums iepotētas vērtības.

gudolfs
03-19-10, 18:57
kādas domas par saab 9-5 (~2000. gads) ? Škoda Oktavia arī ierakstās budzētā (~2000. gads) ...

brachkapc
03-19-10, 19:06
kādas domas par saab 9-5 (~2000. gads) ? Škoda Oktavia arī ierakstās budzētā (~2000. gads) ...

nu kā lai saka autiņi jau labi bet kā ar ekspluatācijas izmaksām ? :D

Wallaby
03-19-10, 19:45
VW Passat 1,8 benzīns - izturīgs kā zirgs, gandrīz nelūzt, daudz (salīdzinoši) jaudas un daudz vietas.

CyberGhost
03-19-10, 20:33
Ja īsi - CyberGhost, tu neko neesi sapratis.

Tieši ko es neesmu sapratis no tevis teiktā: "2) Kāda kuram daļa, kā brauc citi? Lai takš. Vienam māte, vienam meita, trešam tikai pарisties..." ?
Piedod atvaino, bet CSN ir tieši paredzēti, lai mēs visi brauktu sinhroni un paredzami, bet nē - dažu īpašo un atšķirties gribošo dēļ, ik gadu Latvijā iet bojā ap 500 cilvēku, nemaz nerunājot par ievainotajiem. :O
Iedomājies, ja visi 100% ievērotu CSN, tad nebūtu neviena avārija un neviena bojā gājušā...

Man ir liela daļa par to ko tu dari uz ceļa pa kuru arī es un mani radi braukā!

Šie arī pacēlās pāri citiem, izcēlās no pūļa un kļuva par slepkavām: http://bavariancar.lv/?coll=7&obj=83

Ceļš nav tā vieta kur izcelties/atšķirties un plātīties ar to ko tu māki, labāk pierādi sevi dzīvē/biznesā/etc. Visur citur, bet tikai ne uz ceļa, lūdzu! ;)

Wallaby
03-19-10, 21:44
Offtopic, CyberGhost, offtopic...

P.S. He, lielāko daļu ziņu no tā linka ko tu norādīji, esmu sarakstījis un ievietojis tieši es.

Ehh, neko tu neesi sapratis...

Novice
03-20-10, 21:39
II. Octaviju paaudzi es ļoti uzsaku un rekomendēju, bet ne pirmo... tomēr nav jūtama tā VW kvalitāte.
Bija nesen tests iekš Fifth Gear, kurā jaunais Superb uzvarēja ekvivalentas C-klases Mercedes... tiesa, tika pie sasista vējstikla. :D

http://www.youtube.com/watch?v=l6Db4rliP1I

P.S. Škoda ir pats labākais, ko autobūve pieredzējusi pēdejo gadu laikā... VW par dosjas cenu. Pats mēdzu braukāt ar II. Octaviju... vadamība kūdi labāka kā 4./5. Golfam. Nemaz nepieminot faktu, ka, piemēram, sportiskākā RSII versija ar tādu pašu motoru un jaudu kā VW V GTi, apsteidz to trasē kā mazo. :shura:
+ maksā lētāk un ir ietilpīgāka.

Sunroot
03-20-10, 21:44
Pasham ir Gonda. Iet uz gaisa.

brachkapc
03-20-10, 23:07
VW Passat 1,8 benzīns - izturīgs kā zirgs, gandrīz nelūzt, daudz (salīdzinoši) jaudas un daudz vietas.

+1 tikai neiesaku njemt ar automātisko kārbu tā var iekāpt palielā degvielas patēriņā :)

Novice
03-20-10, 23:45
Vispār jau Octavia ir C klases konkurents, Superb ir E klases ;)

Un, kur Tu šo izrāvi? Superb tiek pozicionēts kā C klases konkurents, tiesa ne cenas līmenī, kura tam ir krietni zemāka. Kur nu vēl, lai nostādītu blakus E klasei.
Superb pamatā ir Passat bāze, vienkārši, čehi ir mācējuši uzmeistarot ietilpīgāku auto, tāpat, kā mācēja to izdarīt ar Octaviju, kuras pamatā ir Golfs.

Fabia - Polo
Octavia - Golf
Superb - Passat

Un pasaki, ka Passat var likt vienā katlā ar E klasi?

Aigars
03-21-10, 00:10
nu uz bendzīniekiem pietiks skatīties cena .80 litrā salīdzinoši ja labu dīzeli vēl var dabūt par 52 sant litrā ;)
Ja labi grib, pa 50 var dabūt Nestes zīzeli. :D

VW Passat 1,8 benzīns - izturīgs kā zirgs, gandrīz nelūzt, daudz (salīdzinoši) jaudas un daudz vietas.Ja runa ir par tiem, kas bija no kkāda 90o vidus līdz 2000kautkas, tad man A klases MB ir vairāk vieta. :>

Pie mums uzreiz sākas "uz 130 nedrīkst", "nav kur lidot", utt. Lūdzu, nevajag. Katram (KATRAM) ir tiesības uz savu kaifu un kombinācijas kopsummā ir 7 miljardi - tik daudz ir cilvēku uz zemeslodes.Lūk tev cits brīvības un demokrātijas piemērs - aicinājuma formā. Iestādies kokā. Vēlams uz tiem pašiem 130.

A Novice sevi auto jomas diskusijās jau ir pierādījis... Šis topiks to tikai paspilgtina.

Snakez
03-21-10, 01:24
njaa cilveeki nesaprot ka jaabrauc pluusmaa
nevis ideaalos laika apstaakljos pa pilseetu ar 30 km/h jaapaarvietojas
pat instruktori autoskolaas bljauj ja velkaas kaa gliemezis nepamatoti un traucee citiem
un arii ieksh csdd kad liec eksaamenu ja ideaalaa laikaa brauksi kaut vai ar 40 km/h var salikt punktus un izgaazt beigu beigaas eksaamenu

Gints
03-21-10, 04:34
Es ar savu otro Golfu atsēņoju līdz Bonnai no Polijas līdz Bonnai ar vienu bāku,un vel pāri palika.

Wallaby
03-21-10, 12:25
Ja runa ir par tiem, kas bija no kkāda 90o vidus līdz 2000kautkas, tad man A klases MB ir vairāk vieta. :>
Frightliner'ī arī ir daudz vietas. Šeit tiek runāts par ekonomisku auto ~2,5k eur.

Lūk tev cits brīvības un demokrātijas piemērs - aicinājuma formā. Iestādies kokā. Vēlams uz tiem pašiem 130.Tīrs mūsu idiotiskās pilsonības piemērs - cilvēks no visas sirds vēl ļaunu citam cilvēkam, kuru nav ne redzējis, ne dzirdējis, ne kā savādāk kontaktējies. Un pēc tam pīkst, ka viņam kāds to un viņam kāds šito. Iesāciet ar sevi, latvieši.

Novice
03-21-10, 15:17
Aigar, beidz vemt savu žulti. ;) Atradies auto spečuks. Varu derēt, ka pat eļļu neesi spējīgs nomainīt. :doh:
Saucās pieaudzis cilvēks... būtu kaut ko ieteicis, nevis cirtis virsū. Mļec, tipisks Latvietis.

XJS (Kaspar?), ja spēj Octaviju nostādīt kā konkurentu C-Klasei. Palasi Octavijas filozofiju un tās patiesos konkurentus tirgū - Golfs, Astra, Lancers un tā tālāk...

Latish
03-22-10, 01:26
Nu bāc! Vai tiešām jābūt tik ļauniem lai cilvēku uzsēdinātu uz pastētes vai opeļa! Jops:doh:

newb
03-24-10, 20:21
Iedomājies, ja visi 100% ievērotu CSN, tad nebūtu neviena avārija un neviena bojā gājušā...
Uto****s :D Ja CSN tiktu ievēroti 100% gadījumu, tad tāpat būtu gan avārijas, gan bojāgājušie - cilvēks izdara kļūdas jebkurā gadījumā.
P.S. Cik novērots uz ceļiem, tad vislielākās muļķības dara tieši tie, kas uz šosejas ripina lēnāk par plūsmu.