PDA

View Full Version : Cik reāli ir iegādāties auto cenā ~500-700Ls lai nav pēdīgais grausts?

Kuuminsh
02-21-10, 01:09
Auto tēma man ir galīgi sveša un nevella no tā visa necērtu.
Šon kaut kā sanāca aplūrēt autiņu cenas.. skatos baigi kritušās.
Pēc skata ciešami autiņi iet pa ~600Ls
Man tur nav vajadzīgas nekādas ekstras. Vienkārši verķis ar kuru var maukt :)
Patiesībā man pat tas autiņš nav tā īsti vajadzīgs, vienkārši sāku prātot ka savos 33 beidzot vajadzētu nolikt pravas un lai pēc pravu iegūšanas nostiprinātu skilu varētu moš iepirkt kādu lūzni :)

upd
tfuti
nepefiksēju ka te jau ir līdzīgs pavediens
http://eoz.lv/showthread.php?t=13541

Tominjsh
02-21-10, 01:29
nuuu, herova..... taapat savi 300 jaanoliek rezervei.

Nu bet kaa paveicas... Tai cenu kategorijai neviens nevar pateikt, kad kaut kas izbeigsies

eHolmss
02-21-10, 01:45
Ja tas auto nebūs nojāts līdz pēdējam, bet uzturēts darba kārtībā, tad atšķirība jauns/vecs izmaksu ziņā nebūs. Ritošajā daļā kaut kas beidz kalpot visiem auto neatkarīgi no nobrauktajiem km. Tā ka, ja brauc, tad ir jāremontē visi. Vidēji gadā auto ir jāieliek 250 Ls (+rīgas servisu pārcenotās stundas likmes)

genius
02-21-10, 01:46
nu kāds 2-3gofls, nekas vairāk, rēķinies, ka vismaz 300Ls gadā auto aiziet...

eHolmss
02-21-10, 01:52
Pērkot auto nenožēlo 20 - 30 Ls cilvēkam, kurš ikdienā remontē auto un paņem līdzi pie auto apskates. Lai arī ko mēs te forumā sarakstītu, viņa viedoklim varēsi uzticēties visvairāk, kā arī uzreiz varēs pateikt visu auto vājos punktus, kam jāpievērš uzmanība, kas būs tuvākajā laikā jāremontē, cik tas maksās.

Kuuminsh
02-21-10, 02:00
Studēju to otru pavedienu.
Vopšķem skaidrs ka par šādu ciparu var paņemt kaut ko braucamu netikai rezerverdaļu čupu :)
Jāliek pravas un ta jau manīs :)
Tai lielajā pavedienā tāds spama kvantums.. mi un že.

Džunga
02-21-10, 03:20
tad veiksmi liekot ekšus ;)

genius
02-21-10, 08:36
Kūm tiesības tev vien maksās 300-400Ls :D nu ja apķērīgs moš 240Ls iekļausies...

Instigater
02-21-10, 10:15
Mana māsa pirms 2 nedēļām notinās uz UK. Nācās nedēļas laikā pārdot auto, atdeva ideālu Opeļvektru CDX komplektācijā par 350Ls. Tā kā varianti ir!

kiwi
02-21-10, 10:53
Kūm tiesības tev vien maksās 300-400Ls :D nu ja apķērīgs moš 240Ls iekļausies...

Ko tu tur murgo? :doh: Kuraa autoskolaa ir 300Ls?

Es te skatos gross + braukshana + CSDD eksaameni nu taa ap 100-120Ls var iekljauties.

Protams, ja tev autoskolaa jaapavada 100h pie instruktora braucot, tad jaa, vismaz 300Ls sanaaks :D

Kuuminsh
02-21-10, 11:00
Nu es nav ne īpaši attapīgs ne ar īpaši veikls un kaut kā iedomājos ka ar 150Ls tikšu cauri.
Paši kursi jau maksā kapeikas. Lielākais braukšana :)
Reāli jau nafig man viņas nevajag, vienkārši kauns sāk palikt ka tik vecam onkulim nav pravu :)

genius
02-21-10, 11:08
Ko tu tur murgo? :doh: Kuraa autoskolaa ir 300Ls?

Es te skatos gross + braukshana + CSDD eksaameni nu taa ap 100-120Ls var iekljauties.

Protams, ja tev autoskolaa jaapavada 100h pie instruktora braucot, tad jaa, vismaz 300Ls sanaaks :D

tiesības esi licis? nē.

:lol:

minimalie izdevumi grosā
teorija 49Ls
teorijas exis 10Ls
bruakšanas exis + tiesības 20Ls
medicinas komisija 10Ls
Braukšana min 12x 6Ls

kopā sanāk kā min 161Ls :beee:

nav vairs tie laiki, kad teorija+med+gramatas+teor exis+braukš exis+tiesības +2! braukšanas =110Ls :shura:

Tā jau ir kūm, neviens neticēs, ka neesi nodzēris viņas :D

kiwi
02-21-10, 11:29
Piedāvājums spēkā līdz 28. februārim!
Uz doto brīdi labākā cena Rīgā!
braukšanas nodarbība 45 minūtes — no 3,00 Ls
http://gross.lv/lv/prices-riga.html

Tagad 12x ir minimums? Jebkuraa gadijumaa atskaiti vel 20-30Ls no 161, taapat tur 250-300Ls nesanaak :D

Es tiesibas liku 10 gadus atpakalj, toreiz braukshana bija tikai 5h min. un maksaaja 4-5Ls/h, viss kopaa skjiet bija <100Ls un tiesiibas gatavas menesha laikaa :) Pareejo praksi ap 20-30h es nobraukaaju ar vecaaku auto :)

genius
02-21-10, 11:31
:lol: jā un zini kā par 3Ls māca? nekā, tad labāk, lai sēž sencis blakām...

Man krustēvs ir instruktors un labi zinu kā māca par 3Ls45min un kā māca par 5Ls 45 min.

Bija 12 bruakšanas, bet tagad laikam jau 16 ir vajadzīgas...

Pie kam nenoliek teoriju 10Ls, exi, laikam 15Ls klāt un tā tas skaitītājs ieslēdzas.

Kā arī pieņemu, ka kūms tīri ar instruktoru pat 20 x45min laikā neiemācīsies labi braukt pa Rīgu. + instruktoriem arī gribas ,lai ar pirmo noliek...

Hrjum
02-21-10, 12:02
Ir ok dranduļeti tanī budžetā. Māsa ford mondeo (ar amuru un lomiku remontējams ;) ) pa 500Ls 97g labu paņēma, tik cik ziemas riepas jāpiepērk bija, servisnieki teica, ka gadu brauks neko neliekot. Galvenais uz servisu aizdzīt, lai džeki must have un nice to have remonta tāmi sastāda palīdz vēl ciparu nosist. Servisu izvēlies tu, nevis pārdevējs, šādiem auto pofig kuru.

shteecers
02-21-10, 12:14
Man tiesības izmaksāja no A līdz Z ~260Ls, bet tie bija dārgie treknie laiki kad viena 1h braukšana maksāja 12Ls, nobraucu hvz laikam 10 braukšanas (pēc tiem instruk. uzrakstija ka esmu nobrauci to normu cik vajadzēja) un visi ekši ar pirmo.. tā kā tagad hrizis ir tad jau 200Ls var iekļauties ja vis izdodas un saprot..

par auto - nevajag pirkt gadu (protams nevajag ari aizplūst bezgalībā) principā tomiņa posts ir tieši mērķi, jo auto ša vai tā būs 15 - 20 gadus vecs, un kāds mezgls var nobeigties rit vai tikai pēc gada.. vnk ir jasaktas kuru auto ņemis un kārtīgi jaizlūra vai dzinejs strādā korekti, vai nepeld, vai p[ārējie mezgli turas un neļerks nečikst utt..
var bet reti var dabut dažnedažādus mēslus pa kapiekam - viens čalis imprezu 4x4 nopirka pa 70Ls (+formalitates) bet lai braucams jaiegulda ir vismaz 500Ls, miroņgalvas beigtas utt.. kr4, šauzmiga stavokli.. bet vizuāli ok..
bet tavā kategorijā var skatit (GOLFUS, SIVIKUS, B4 MUCAS, ESKORTI, BEMBI 3) izvēles ir daudz tikai kada stavokli tas ir japeta kartigi..

Ivchiks
02-21-10, 12:17
Var dabūt braucamu, tik jāpameklē un jāpapēta.
Vis drīzāk, ka būs jāņem pa 500 un pa 200 jāpielabo, kas labojams.
Pakaļas pārvietošanai un salīdzinoši lētai uzturēšanai - kāds burbuļaudis būs tieši laikā (rekomendēju A90 :ok: )
Par kādu, kuru paņemt līdzi pirms pirkšanas - tas obligāti, vēlams tieši tādu, kurš specializējas gan remontos, gan iegādēs - pastāstīs daudz par tuvākajiem un ne tik tuvajiem remontiem.

cedgars
02-21-10, 12:42
Jārēķinās ar to ka, piemēram dīzelim būs dārgākas rezerves daļas dzinējam, toties mazāk tērēs degvielu. Bezdzīnam gluži otrādi.
Par to budžetu sanāk gluži normāls golf3 kuram nav ne kādas vainas un ir lētas un pieejamas rezerves daļas.
Ar tiem papildus tēriņiem ir tā ka gadā aiziet diez gan- skate, apdrošināšana, ceļu nodoklis, riepas, eļļas/filtri. Tas kas obligāti būs. Tad vēl visādi neparedzēti sīkumi un protams izmaksas lai auto sagatavotu skatei. Ja pats visu remontē un pērk daļas, tad nav tik traki, bet servisā to visu darīt maksās palielu ciparu.

Hrjum
02-21-10, 12:56
Rēķini un taupi kā gribi vismaz 100-150Ls mēnesī atņem tarataika.

non7sens
02-21-10, 15:05
Sencis sev iepirka golfu 2. svaigi krāsotu -visu izjauca,nomainīja dažas detaļas, sametināja, tā ,lai ripo kādu labu laiku un nav jāremontē atkal. Vidēji 600 latos iekļaujas. Labi ka pats ar mašīnām krāmējās, savādāk remonts noplēstu vairāk.
Ja grasies autiņu ņemt, meklē uzreiz arī cilvēku, kas to labos.

Brainless
02-21-10, 15:32
Savam golfam mēnesī tērēju vidēji 20Ls uz apkopi, nu tas tā vidēji. Mašīna ir ok, ja vajag pārvietoties pa nestandarta maršrutiem, kur neiet sabtrans, tb jābrauc ar 2iem tranportiem uz centru un atpakaļ. Ja neko nelauž, tad nekas baigi arī nelūzt. Ir kaimiņi, kas braukā ar 2105 žiku un ir ok, citi atkal brauc ar 4 -5 gadus veciem drapakiem un remontē uz nebēdu :D Iesaku tiesības likt laicīgi, paziņas, kas tur (CSDD) biežāk apgrozās, zina stāstīt, ka likt paliks arvien dārgāk un grūtāk, viss iet uz to, ka būs jābrauc ar instruktoru ntās stundas un exis būs stunda bez instruktora, tikai ar kamerām. Ja cik tur reizes nenoliek, tad atpakaļ uz askolu maukt ntās stundas ar instruktoru. Sakarā ar crysis tas viss bremzējas, bet uz priekšu iet, profesionālo C jau ieviesa...

genius
02-21-10, 15:47
non7sens piekrītu, ja ņemsi vecu daparu, tad meklē kaktu vasju, kas činīs, jo vazājoties pa servisiem gada laikā izmetīsi naudu, priekš diviem tādiem auto :D

Kashelz
02-21-10, 15:55
A kur var pa leeto iziet med komisiju? Principaa ir vel veca aplieciiba 5 gadus spekaa, bet vajag iet pa jaunam, jo kaartoshu papildus vel tiesibas uz citu kategoriju kas tagad nav atzimeeta. Kkas teica ka 25ls maksaajis esot :doh:

Gonzo
02-21-10, 15:59
Ar ģimenes ārstu nevar sarunāt?

Kashelz
02-21-10, 16:08
Vel neesmu bijis, pirmdien jaaiziet jaaprunaajas, varbut var kko izspiest nemaz neejot pie visiem pareejiem parbaudiities un vaakt parakstus.

pagalms
02-21-10, 16:09
Pirms gada kad gāju, bija 5 vai 10 ls poliklīnikā.

noname
02-21-10, 16:09
Kashelz, 25 ir csdd, man pie ģimenes ārsta izmaksāja piecīti

Kashelz
02-21-10, 16:13
Tad jaashurii prom pie gjimenes aarsta ja sakat ka pa 5-chuku, gan jau kko sabidiis, toreiz ari caur vinju kartoju, bet bija jaaiet pie trako daktera, vel acu arsts, kas tur vel, bet nu pagarinat varbut var arii uzreiz tik nolocot kapostu :D

noname
02-21-10, 16:19
nezinu, man ir universālais ģimenes ārsts, i uzprasīja par narkotiku lietošanu, i parādija tabuliņu un krāsainās bildītes, viss pasākums aizņēma ne vairāk par 10 min :D

Hrjum
02-21-10, 17:01
Ja normāls hlams, tad ar 100-200Ls gadā remontos pietiek. Ok, es Jelgavā remontējos, ne Rīgā, tas 100Ls ietaupa. Galvenais, lai ir vienkārš un nav kaut kāds amērikānis, kam detaļas spaiņos netirgo.

Bender
02-21-10, 18:11
kas jums par spaiņiem, ka ārpus regulārajam apkopēm (eļļas, filtri, šķidrumi) noēd vēl 150+ Ls gadā?

man ar visiem 2-3,5k km mēnesī vairāk par 50 Ls ikgada remontos pēdējos 5 gados nav bijis :)
šogad uz TA, gan izskatās, ka pakaļējie amortiņi pieteiksies +100 Ls.

shteecers
02-21-10, 18:18
es vismaz, negaidu TA lai salabotu vai nomainītu kādu lietu, jo tomēr ir auto daļas kurām jabūt perfekto stavokli jo tomēr jabut drošam auto nevis vien dien pazud bremzes :shura:

godigi sakot vienu gadu autiņa neieguldīju remontā ne santīma, viss gaja utt, un pagajušo gad, gan nacas iegrūst ~350-400Ls, sajugs, spriegotaj rullis, cinijos ar atgāzem un tur naudiņa aizripoja (te neiet runa par obligatjama apkopem, eļļām utt)

tā kā tas ir kā paveicas ar auto, citi brauc gadiem un nomaina pāris lietas un brauc vel paris gadus.. bet citiem katru tresho menesi kas jalabo.. (atkarigas ari no auto markas un modeļas, ir kas biežak plist ir kas retak plist)

iet runa par roveru (par audi labak nerunāt aizgāja štuka ieskaitot siģeni - nekas nebija saplisi vnk tika sakopts lidz perfektam stavoklim)

gudolfs
02-21-10, 18:42
Nekas nav perfekts.
Vecā mašīnā likt 4ciparu skaitļus ir neprāts. Tur labāk kko bik "pietjuneet" un tirgot nost, njemt jaunāku un baudiit dziivi ;)

shteecers
02-21-10, 18:59
audi ir 2001 A6 tā ka vel ir labs variants kā auto ja zin to ka dabujam a6 zem tirgus vertibas.. tad ieliktais štuks izlidzina cenu..

Ivchiks
02-21-10, 20:14
Tie, kam pērkot auto, prioritāte ir izlaiduma gads, arī jājas ar remontiem cauru gadu ;)

Kuuminsh
02-21-10, 21:07
Nu mans domāt ka ja pērk grabažu par 600Ls tad viņu vispār nav vērts remontēt, ja remonts >50Ls :)
Pārdod un ņem nākamo :)
Divus gadus pabrauc.. vai par gadu.. un pērk vietā nākamo :)
So... vopšķem skaidrs ka ja meklē tad var uzrakt.

Vienk treknajos laikam zem ~1.5k pa manam... bija tikai lūžņi. Tagad jau diezgan simpātiski verķi ir dabonami <1k
Palūrēju ss un iepatikās Honda Prelude. Bet nu... es jau var novērtēt tikai vizuālo :)
Gadam pa manam nav nekādas nozīmes. Ka tik kustās un lai maz plīst un ja noplīst lai nav problēmu ar detaļām.

non7sens
02-21-10, 21:11
Uj ir bijusi Honda preluda - autiņš diviem cilvēkiem, degvielas kapsēta, detaļas maksā. Bet smuka!! :D

genius
02-21-10, 21:11
:lol: tu tiešām neko nezini par mašīnām un tirgu :D

non7sens
02-21-10, 21:15
Kuum pasaki kādas tev prioritātes ir labāk.

Kashelz
02-21-10, 21:18
Kuum, man liekas labaak brauc tik ar savu richagu un nekjeries klat mashinaam, lieka ka skaidriiba tev nav pilniigi nekaada no taa visa :D

Vari pirkt jebkaadu auto, bet jaromentee vinjsh bus sha vai taa. Ja ne pats kko jeedz, tad naksies daudz maxaat.

Kaibinjsh
02-21-10, 21:26
Ja ir normāla veselības apdrošināšana tad medkomisija ir na haļavu. Tagad vāgeni jāņem no dezertieriem (kā Instigater pieminētais variants). Vēl tagad var skatīt autiņus no parādnieku plača (bet tur būs vairāk kā Ls 500), bet tur var ieberzties uz tādiem kuri ir speciāli sačakarēti. Gan jau te ir kāds kam gali no tiem plačiem. Pērkot lētu vāgenu nav arī jāiespringst par tā turēšanu apmaksātā stāvvietā un citām lietām, ka sprasa papildus izdevumus.

Novice
02-21-10, 21:41
Par 3-ajiem bembjiem... Rumbulas tirgoņiem ir niķis 1.6 tirgot kā 1.8, takā uzvelc brilli un paskaties zem kapota... (1.6 vispār neiet, jo salīdzinoši izbraucu ar '98. gada 1.6 Mondeo, kurš gāja kūdi labāk, kaut arī, pēc papīriem, spēka mazāk.)
Civic būs izrūsējuši un viņu cenas ir debesīs paceltas, tāpat kā normālu trešo golfu, un kā zināms, 3. golfs ir lielākā miskaste golfu vēsturē, takā labi eksemplāri arī maksās.

Par 80'tajiem... B4 būs grūti pacelt, prasa nopietnus ciparus par viņiem un arī uzturēšana būs dārgāki kā B3.

Tā, rezumē - 2tais golfs (Nesapuvis 3ais), 318+ bembis, tas pats Mondeo, un normāli, nesapuvuši, Civici.

Atliek vien palūrēt iekš CSDD un rokas nolaižas redzot, kā pēdejā laikā aktivizējās Lietuvas tirgoņu stils. Vizuāli konfekte, bet pēdējā Tehniskā bija izieta, varbūt ar otro reizi, varbūt vispār nopirkta... esmu dzinis uz servisiem (Paziņas tur, i CSDD), un vēl nav sakarīgs eksemplārs patrāpījies līdz 1000Ls, kad varētu ar roku uz sirds teikt - ņemu. :shura:

http://www.ss.lv/msg/lv/transport/cars/bmw/320/fbopm.html

Piemērs... zinu, 2.0 ''neiet'' un ēd tik pat, cik 2.5, bet, tīri, intereses pēc, tika aizdzīts uz servisu... Herņa kvadrātā. Amīšiem - kirdik, bremzēm - kirdik, motortelpā rūsa tāda, ka kulaku var cauri izbāzt, zem autiņa līdzīgs skats, kārbai/sajūgam dienas skaitītas (Vēl kaitinošais short-shifters uzmeistarots) utt.

http://www.ss.lv/msg/lv/transport/cars/bmw/318/bxdmx.html
Līdzīgs stāsts ar šo - bijis sists (Nesmuki sataisīts, sīkums, bet krīt acīs par 1000ls cenu), izpūtējs izpuvis, NEIET, jo jau izslavēts stāsts par 1.6. Kā 4 cilvēki sakāpj mašīnā, var skaitīt trejdeviņus lamu vārdus, vai arī štepselēt, līdz slikti paliek.
http://www.ss.lv/msg/lv/transport/cars/bmw/318/dfdxk.html - arī 1.6... Nobraukums 180 000? :D Aha, protams - virs 310 000. 1400ls? Jūs ko... :shura: Mūzika - izravēta (Ne jau maģis, bet visas tumbas utt, tikai provodka atstāta), R17 - nofenderēti... un tāda cena. Kas, par tumšajām lampām maksāt un trobelētāju, kurš skan pa visu pagastu? (Priekšējās lampas, lai arī maksā 100+ls, nav pa manai gaumei).

Kaibinjsh
02-21-10, 21:45
Nu man jau lieka spar papelacu nav ko pārāk iespringt, jāņem, kāds patīk, ja tādā gadījumā ko Kūmiņš pieminēja - nopērk ar skati, brauc, kamēr iet un pārdod nost. Pie sava tiku tikai tāpēc, ka bija labs piedāvājums. Protams rokas vajag pielikt, bet savādāk jau nebūtu interesanti. Patīk ar dzelžiem krāmēties :D. Ja pats ar dzelžiem uz Jūs, tad vajag atrast labu ķaktu servisu, kur servisa džeks tavu papelacu labi pārzinās un uzturēs kārtībā.

shteecers
02-21-10, 21:47
ari atradies cilveks pa 1000ls grib auto ar zelta pakljājiem laikam, tas ir tikai normāli ka ir šādi tādi defekti vienam vairāk otram mazāk.. ja grib jau daudz maz ok auto vajag vismaz paris k ls un tad nebus kur piesieties bet mashinam kuram jau tuvojas 20 gadi nav nekas traks ja ir rusa apakšā.. utt un ir maz uato kuri nebutu kaut vai nedaudz bukteti hvz katrs 3 noteikti pabijis mazaka vai lielaka avrijaa - par noskrejienu uz to toč praktiksi nav jegas skatities - citiem pie 150 000km jau viss juk bruk citiem pie 250 000km viss kartiba, katrs auto indivduali japeta)

Novice
02-21-10, 21:51
Biju jau tuvu viena E36 iepirkšanai par 800Ls... Viss skaisti un tālredzīgi, skate arī līdz 2011. gadam... (Uz aci arī smuks, no ruslana ne miņas, ja nu kāds pleķītis uz kādas skrūves, bet priekš '92. gada autiņa, sīkums. R16 ļitaki, arī patīkami, komplektācija - plika, bet man navarotus nevajag.) Ēdelīgais un neejošais 2.0 motors nemaz tik ēdelīgs un neejošs nebija...

... Tiesa, tad sākās... čalītis negribēja atdzīt uz servisu paskatīties, aizbildinoties, ka neesot apdrošināšana (Es šim saku, es ''sponsorēju'' - vienalga nē).
Labi, vismaz direkcijai pazvanīt - un kas atklājas, 200Ls nesamaksāts sods (Vēl neminot faktu, ka autiņu pārdod krievu tautības cilvēks, nevis īstais īpašnieks, kurš Limbažos dzīvo un vārdā Mārcis bij'). Neskaidra pārdošana (Ar vai bez īpašnieka ziņas).

Tāpēc, ka paziņa paņēma '97. gada E36 ar klimu, ****as sildi, el. logiem utt. labumiem par tiem pašiem 1000Ls (Labi, iekrita uz to, ka 318i marķēts kā 1.6, bet to esot pamanījis jau pirms pirkšanas, vnk aprīkojums un stāvoklis ir bijis pārak labs, lai neņemtu ), un pat CSDD skatoties, viss bija čotka, īpašnieki visi ap skaistākajiem gadiem, nevis jauni gurķi. Arī meklēja, līdz atrada. Var atrast labu autiņu par to summu, kā arī var atrast miskastes...

shteecers
02-21-10, 21:53
par vienu bembi (ko nozime ja loxi perk auto un no ta sajedz varbut tikai to varbu BEMBIS - draudzenes bijushais pirka)

bija draudzenei bembi 3 serijas 318 93g, - tāds mesls, sists + bijis slikonis rūsa vairak neka opelim + tehniskais stavoklis pec ****as bremzes klab + virs 3000rpm viens cilindrs neruka.. kr4 pilniba shits.. (taka var but labi varianti var but suds un pirka 2007g pa 1500Ls pārdeva 2008g pa 300ls) normali ieberzas muļķite tāpēc pie rokas vajag kaut cik normali domājos cilveks kas daudz maz no auto ko saprot..

Novice
02-21-10, 22:00
Pie loxiem nevajag ierindot, jo tad sen jau būtu ar to //Mpaketes musaru pārvietojies...
(Tad jau mans ex. IŽ 2125 bija uzticamāks)
Ir izskatītas, izprovētas praktiski visas markas un modeļi tajā cenu diapazonā... nevajag zelta paklājiņus. Vajag autiņu, kurš neprasa momentānus miljons latu ieguldījumus, nevis kā par piemēru ņemtais 2.0 pod//M.

shteecers
02-21-10, 22:03
brīnos vispāriba ka nebija M super mega ruliga pakete virsu uzmaukta.. tikko acerejos ka bija ķi eņģeļ acis, bet gabariti bija dažadi stila vines tirs aplis otraja lampa.. vairak ka brubulis izskatijas.. + protams tadam auto super mega lielas twinturbo traktor style GLUŠAKS.. nebija auto kuram nepabraucot garam neierubās siģene. ta bij katastrofa.. (x reizes lipinja pie mashina pie loga zimites lai sataisa glušaku) :shura: (nja vines otrs to bembi shausmigi izparodē.. ar sudu bamperiem utt) personiga patik vizuali ka izskatas orģinalais M pakata (bet cits šķūņus pec pakaljas ir bijusi un bus)
un aceros ka beigās nopirka tiri pec nozimes urla no daugavpils (āds jaka, lisaks, sporta bikses, un košļeni žuvā)

Brainless
02-21-10, 23:12
Aizgājāt offtopā :D Labāk tiešām lai kūmiņš pastāsta, kam mašīna vajadzīga un cik tajā grib ieguldīt (mēnesī vidēji, neskaitot benzīnu), un tad ieteiksim ;)

Honda Prelude - kā otru mašinu sev gribētu, tieši 4to paaudzi, bija tāda ar 2.2 motoru (ēda tikpat maz/daudz, cik 2.0, bet vērās) un aws (visi 4i stūrē) + vizuālais ir ok ;) Ekonomijas tur nebūs.

Tūlīt atkal būs offtops, bet sākot šofera stāžu, vajag drapaku, kas verās (nosacīti), tas izglābs no šmuces šad tad (es ar to nedomāju bēgšanu no mentiem).

cedgars
02-21-10, 23:47
No prelūdēm ir tikai tik cik normāls skats, viss pārējais fuj pē...
Ar tiem bumeriem ir tā ka, viņi tiek jaunu gurķu un pacanu rokās un tad tiek sa****i līdz nejēgai... :doh:

Novice
02-21-10, 23:49
Brainless, +1. Ja būs par daudz jaudas, un nepietiekams saprāts - auzas.... Ja būs par maz jaudas - arī auzas... Te mazāk jāskatās no 0 -100 un maksimālais ātrums, bet gan tieši vilkme pie augstākiem pārnesumiem, respektīvi kruīzs + vajadzība apdzīt baigi neštepselējot un bez sasvīdušas muguras.

Hondas VTEC kicked in Yo nederēs. :shura: Tur jauda parādās pēc 4000-4500 rpm, kad VTEC ierūcās. :D F20 2.0 Prelude tiešām ēd tik pat, cik H22 2.2, dažās situācijās pat vairāk, tiesa, 2.2 pie pirkšanas būs dārgāka, tāpēc, es izvēlētos 2.3. Jā, spēciņa mazāk, bet arī mazāk kam lūst, un lētāks pērkot. Nav tāda VTEC'a, un līdz tam, kamēr 2.2 ieslēgsies tas VTEC's, iet tāpat. Ja skatāmies līdz simtam datus, tad starpība nav tik liela, lai pārmaksātu.

Cedgar, 5'tā Ludmila bija labākais, tā laika auto, savā klasē, dēļ jau pieminētā 4WS (aizmugurējie riteņi piestūrē) un ATTS (Sadala vilkmi priekšējiem riteņiem, pēc vajadzības), protams, H22, kurš, tajā pašā Type-S izpildījumā (Labi, tas bija tikai JDM tirgum), attīstīja 220zs.

Kuuminsh
02-22-10, 00:05
Galvenais jautājums bija vai par tādām "kapeikām" vispār var iegādāties kaut ko braucamu.
A to bildēs jau tie lūžņi izskatās skaisti, bet man nav ne jausmas ko var gaidīt no 20 gadus veca autiņa :)
Vopšķem tagad skaidrs ka paņemot aiz čupra servisa čali var šo to atrast.. tikai jāmeklē :)
Pirkt kaut ko dārgāku.. roka neceļas ibo reāli jau man tas auto nav vajadzīgs :)
Nu tik cik savam priekam un nostiprināt skilus pēc kursiem :)
Moš kad būšu bik pabraukājies. baigi iepatiksies un tad jau lēnām moš... kādreiz arī tiks iegādāts, kas normāls, bet ne jau tuvākajos gados :)
Katrā ziņā liels paldies ka aptuveni apskaidrojāt kas un kā.
Rīt meklēju kur likt pravas :)

genius
02-22-10, 00:12
Es ietiektu saktīties 3 golfu ar 1.6l benzīna dzinēju.

Kuuminsh
02-22-10, 00:19
Man galvenais bija zināt vai ar tādu budžetu vispār ir vērts kaut ko skatīties :)
Kad būs papīrs tad jau domāšu tālāk :)
Tagad arī ir aptuvena nojausma kurā virzienā lūrēt :)

gudolfs
02-22-10, 00:38
tu tikai saskaiti, cik tev kopā tās pravas izmaksās, jo es ar domāju kkad tuvākajā laikā sākt un gribētos zināt aptuvenās izmaksas krīzes laikā. :)

Aigars
02-22-10, 01:19
Es šodien braucu mājās un iedomājos, ka Kuuminsh labi izskatītos @Opel Corsa B. :D
http://www.opel-blitz.lv/forum/viewtopic.php?f=23&t=4537

P.S. Tev viņu būs kur nolikt Rīgā pie mājām? Arī ziemā? :> Es teiksim šodien no garāžas perifērijā savācu sniega lāpstu un uztaisīju vakara rosmi ar sniega tīrīšanu, lai būtu kur smuki nostāties.

Un vēl - kad ir kaut mazākā nojausma par pedāļiem, var ar kādu savu kolēgu/čomu pabraukāties pa pilsētu, ja šis uzticēs. :) Gan jau būs lētāk nekā ar instruktoru braukt. Tur gan var iebraukt auzās, ja sāks mācīt "kā ir dzīvē", nevis "kā ir, lai noliktu eksāmenu".

Brainless
02-22-10, 01:23
Nē, nu mašīnīti pa 600 var sakarīgu dabūt ar svaigu TA. Uzreiz maini eļļas, filtrus, siksnas (preludes, bmw atkrīt). Pie izdevumiem vēl pārreģistrācija, apdrošināšana (gan jau ņemsi uz gadu, būs 6tā klase un apm 90Ls). Opels astra ir labs variants (un ja vēl GSi), golfi (nu tur viss ir lēti, GTi variantiem hadene izturīgāka biki), varbūt kāds japoška (323 mazdas, ja nav izpuvušas nejēgā).

Vēl kas - tādai mašīnai jo mazāk ekstru, jo labāk (nu labi, stūres stipreklis nav ekstra, farkops ar var būt :D ), automāts labāk nē (jā, pa korķiem nav nekas labāks, bet ne jau pa 600Ls), brauksi reti - benzīns (ziemā un apdzenot uz štrāses sapratīsi, kapēc), pirmoreiz ma''inu noskatot, nekautrējies pacelt paklājiņus un pataustīt, vai nav mitrs (ar to visi elektrības gļuki sākas, ka salonā visi kontakti pamazām korodē).

Nepērc izlaiduma gadu, pērc mašīnu, un viss kārtībā būs ;)

Aigars
02-22-10, 01:28
blablablaNesaprotu ar ko benzīns uz štrāses būtu labāks, bet nu lai jau paliek sava filozofija katram, neiešu strīdēties. Un vispār, apdzīt var arī uz Rģias apvedceļa un arī ar 0.7 smartu - vienk jādara tas ar galvu un domāšanu pāris gājienus uz priekšu. :beee:

Tiesa, viens ir skaidrs - tajā budžetā ierakstās vien 15gadīgs auto, līdz ar to zīzeli jāatmet kā sugu. Tas pats ar tomātu...

genius
02-22-10, 01:31
Aigars dīzelis tiaki pēdējos 10 gados ir kautko mainijs jaudas ziņā, vecie ja nav virs 3litriem ir nāves smaka :shura:

Aigars
02-22-10, 01:35
Nu es arī tikai ar pēdējo 10 gadu un 20gadīgu >3L esmu braucis. Tas laikam visu izskaidro. :D Anyway - 20gadīgs zīzelis būs šausmas.

Brainless
02-22-10, 01:40
Aigar, cik es saprotu, tad topošais šoferis nav līdz šim ar fātera 1.3 žiku vālējis uz veici, kad paliek pa īsu, tā ka Rīgas apvedceļš, smarts, galva, ieskriešanās, apdzīšana, tikšana atpakaļ nebūs tik vienkāršs pasākums ;) To es gribēju pateikt...

Ivchiks
02-22-10, 10:26
Par parādniekiem konfiscētajiem spēkratiem:
kā domājat, ja kakls nav bijis spējīgs veikt kārtējo līzinga/kredīta maksājumu par savu auto, vai viņš, zinot, ka drīzumā auto tiks atņemts, ir ieguldījis remontos, eļļas maiņās un apkopēs kādu naudu? Vai arī braukuši līdz pēdējam?
Atbilde pašsaprotama, daudzi pat mainījuši detaļas pret vecākām, un labās tirgojuši nost, uzzinot, ka auto tiks atņemts.
Vizuāli tādi izskatās samērā labi, jo parasti ir pajauni.

genius
02-22-10, 10:29
Varbūt dzy pastāstīs, kā pa 155Ls ieguva labu mašīnu :shura:

OzYs
02-22-10, 10:48
reku labs autinsh par to cenu:
http://www.ss.lv/msg/lv/transport/cars/honda/aerodeck/fifkp.html

shis ir labs eksemplaars: http://www.ss.lv/msg/lv/transport/cars/mazda/626/fnmnp.html
kaiminjam pieder

bet nu kuums pie stuures - par vienu draudu dziiviibai vairaak :shura:

pagalms
02-22-10, 10:50
Nu tas, ka mašīna ir līzingā atņemta, uzreiz nav diagnoze, ka būs no****a. Piemērs iz dzīves - 97. gada C4 A6 līzingā atņemtais. Par jamo prasija 1700 eiro. Mašīnai tehniski viss ļoti labā kārtībā, visi papīri par apkopēm, kas gan vāczemē gan šeit veiktas Audi centros, komplektācija ne tā sliktākā, vizuāli arī viss labi, rūsas nekur nav, nekas nav nojāts. Šķilts arī nav bijis. Reāli vienīgais defekts bija mazliet pielijis salons dēļ viena aunapieres kas placī atstājis lūku vaļā, kā rezultātā nosprāga telefons un sākumā svīda ciet logi apstājoties un noslāpējot uz ilgāku laiciņu. Nu vel maģi savācis sev un vietā ielikts oriģinālais Gamma un nav pievienoti atpakaļ aizmugurējie skaļruņi.
Moš baigi paveicās :confused:

krishax
02-22-10, 11:27
ja zini, ka gribi pirkt kādu konkrētas markas automašīnu, tad vari pameklēt attiecīgā forumā(ja tāds pastāv attiecīgajai markai) Tur bieži vien uzpeld labas mašīnas par labu cenu un ar zināmu vēsturi ;)

Duuzis
02-22-10, 11:41
runājot par autoskolām, varu droši neieteikt skatīties uz "fortūnas" pusi.. fortūna kāpj sev pāri galvai un cenšas no mācekļiem izspiest pēc iespējas lielāku piķi.
gala eksāmenā 150 jautājumi un pārlikšana 10 vai 12LS :)
man paveicās nolikt ar otro reizi, tā vēl bija bezmaksas.. arī viņu braukšanas bija nejēgā dārgas. bet varbūt cenas būs jau pamainījušās, liku treknajos gados..

citās autoskolās bija 45 vai 60 jautājumi, reti kurā 90.
ja nu kas, labāk ātrāk tikt līdz csdd kur pārlikšana maksāja 3 reizes lētāk, nekā atdot vesalu fortune frortūnai!
kā arī apmācības kursi bija visai ilgi, neko neiekavējot, utt, pabeidzu autoskolu pēc ~5 mēnešiem. lai arī apritējuši teju 3 gadi, vēl joprojām bikiņ neciešu fortūnu, tas ir murgs caur kuru neieteiktu iet nevienam :D

Bender
02-22-10, 11:43
salikt zīmodziņus apkopju grāmatiņā maksā 5-50 Ls, atkarībā no tā vai datus vajag savadīt arī datu bāzē ;)
tā, kā grāmatiņas esamība neko nenozīmē.

un par tiem līzinga atņemtajiem vāģiem - tie tiešām vairumā gadījumu tiek atņemti ar stingri iekavētām regulārām apkopēm, izņēmumi varētu būt tie, kuri stāv, jo īpašniekam pat bendžai naudas vairs nav.

Aigars
02-22-10, 11:57
citās autoskolās bija 45 vai 60 jautājumi, reti kurā 90.NU UN? Ja nav smadzenes sēžamvietā, tad cilvēks māk loģiski atbildēt uz visiem jautājumiem un pat bez nevienas kļūdas... Ja grib izšmaukt, tā īsti neko no teorijas neiemācoties - tdad gan jāmeklē jo kreisāka skola, jo labāk. Tikai tad nevajag irst, kad CSDD četras reizes kārtosi un avārijā vainīgs tomēr izrādīsies pats. :)

Par autoskolām - joprojām Vilnis, joprojām BCDE (iekš CSDD telpām).

pagalms
02-22-10, 11:59
Nu bet ņemts viņš arī tikai tikai pēc tam, kad tēvs, būdams mehāniķis, viņa stāvokli atzina par ļoti labu esam. Grāmatiņas atradās tikai mājās liekot pa vietām vajadzīgos štruntus.
Cik ilgi viņš tajā placī stāvējis vellsviņzin, jo no saraksta lapā tika izņemts tikai ~ mēnesi pēc pārdošanas, ja ne vairāk.

Ivchiks
02-22-10, 12:51
Tur jau modeļa nopelns vairāk, nevis īpšnieka. A6 C4 best ever :ok: , ja vēl kavatra un 2.5 TDi un vēl čipsis, tad vispār :banana:

Brainless
02-22-10, 13:07
Es nepirktu līzinga atņemtu auto. Zinu cilvēkus, kas kāva mašīnu, kuru drīz atņems. Neviens mehs motorā neielīdīs, savirzi neskatīsies utt. Kapēc tad minētais C4 maksāja tikai 1700eur? Mož turpat blakus stāvēja cits C4, kas nebija pat tik daudz vērts, noveicās pircējam vnk.

Duuzis
02-22-10, 13:16
Aigars, noteikumi mainās ik pa mēnešiem, nav vērts no galvas iegaumēt pašreizējos noteikumus burts burtā. Arī iegaumējot noteikumus uz eksāmena laiku, vēlāk jau daļa piemirsīsies.

te nu es nerunāju par pabraukšanu zem pannas, iebraukšanu pretējajā joslā, kreisā pagrieziena taisīšanu no labās joslas, utt, bet gan par tiem sīkajiem knifiņiem kas jāzin uz eksāmena laiku.

150 jautājumi ir par daudz un uz fortūnu pārsvarā aiziet tikai tie cilvēki kas nav informēti par viņu anarhiju.

neviena autoskola tevi nelaidīs tālāk ja mēģināsi kādu apdzīt uz krustojuma. avārijas neizraisa noteikumu nezināšanas dēļ, bet gan dēļ paša stulbuma. ;)

Kuuminsh
02-22-10, 13:55
Par autoskolu.
Pazīstu vienu čali kurš strādā par instruktoru. Šķiet ka Mustangā. Uz to arī tad iešu :)

Aigars
02-22-10, 13:56
Nosauc kādus 3 piemērus noteikumiem, kas kardināli mainījušies (nevis minimāli precizēti) pēdējo mēnešu laikā.

Par "paša stulbumu" nepiekritīšu. Ja Jelgavā vai Valmierā instruktors tev iekals, ka uz apļa tev ir galvenais ceļš, tad Liepājā un V-pilī pāris vietās tieši tā iemesla dēļ atrausies labākajā gadījumā saskaņotā rakstīšanu.

pagalms
02-22-10, 14:06
Pie lielākām izmaiņām noteikumos taču tiek izdotas citas grāmatas. Pirms kaut kur gada sarkano grāmatu vietā nāca zilās, kurās viena no izmaiņām, ja nekļūdos bija par nogriešanos krustojuā no tramvaja sliedēm, ja nav attiecīgās norādes. Mainijās no "nedrīkst" uz "obligāti"

Kuuminsh
02-22-10, 14:06
Mmm
Samazināta braukšanas maksa "B" kat. - tikai 4,00Ls/45 min Rīgā!
*Pēc esošajiem MK noteikumiem nr.131 braukšanas nodarbība ilgst ne mazāk kā 60 minūtes un ne vairāk kā 120 minūtes!

:)

Aigars
02-22-10, 14:12
Pirms kaut kur gada sarkano grāmatu vietā nāca zilāsZilās grāmatas vēl pirms iznākšanas pusgadu stāvēja CSDD noliktavā, jo sarkanās nebija izpirktas. :D Bet skolā teoriju mācīja pa jaunajai modei daudzviet.
Un būtībā jau iekalt teoriju nedrīkst. CSDD eksī nereti ir sagrozīti izdotās testu grāmatas jautājumi. Ja bildīte un atbildes vienas un tās pašas, jautājums būs nevis "kurš pirmais", bet "kurš pēdējais" utml. Uz loģiku...

Kuuminsh
02-22-10, 14:19
Jū.. atceros tās biudes kur bildes vienādas, bet jautājums atšķiras.. vai bildē kāda sīka nianse atšķiras nu tur tip pavarotņiku kāds uzzīmējis ieslēgtu :)

Duuzis
02-22-10, 14:22
Aigar, 3 piemērus nenosaukšu, jo izmaiņām sekoju līdzi tik daudz cik atskan pa radio.. kā nesenāko varu nosaukt - nedrīkst braukt pāri oranžajai gaismai - 50LS sods.
tas laikam attiecās uz tiem kuri cenšas no ~10m attāluma uzspēt šķērsot krustojumu.

ja par šo tēmu agrāk autoskolās rādīja tabulas ar dažādiem braukšanas ātrumiem, attālumiem no krustojuma un skaidroja kad drīkst un kad nedrīkst uzspēt braukt pāri, tad tagad, pieļauju, ir pavisam cits stāsts :)

ne velti tiek izdotas jaunas un jaunas grāmatas, nejau dēļ tā nemainīgā satura..

PS, ikviens kurš gadu nav atkārtojis noteikumus, 95% cilvēku 60 jautājumus bez vismaz 5-7 kļūdām neatbildēs (varbūt pat ne nezināšanas, bet gan noteikumu izmaiņu dēļ)

aizmirsu pieminēt ka tas eksāmens ar 150 jaut dalījās 2 daļās - 90 jaut(pieļaujamas 3 kļūdas), 60 jaut(piļaujamas 2 kļūdas) :)
that's a mountain that i doubt you wanna climb :D

edit: uz apļa nav galvenais ceļš, jo mašīnas iebrauc no labās puses (jāvelk paralēles ar krustojumiem bez zīmēm), bet ja pie iebrauktuves ir zīme "dodiet ceļu", tad ir .. te nu ir jautājums cik labi protam zīmes lasīt :)

DeadlyShooter
02-22-10, 14:37
Bet, ja kāds pat tikko pabeidzot apmācību pieļauj kļūdas teorijas eksāmenā.. tas par kaut ko liecina.

Hmm tagad pamainījuši luksofora krāsas? :confused: Kādreiz tādas oranžās tur nebija :shura:

http://www.likumi.lv/doc.php?id=90585

65. Ja, iedegoties dzeltenajam signālam vai brīdī, kad satiksmes regulētājs paceļ roku augšā, transportlīdzekļa vadītājs transportlīdzekli šo noteikumu 64.punktā noteiktajās vietās var apturēt, tikai strauji bremzējot, šī transportlīdzekļa vadītājs drīkst ceļu turpināt, neapturot transportlīdzekli. Gājējiem, kuri šajā brīdī atrodas uz brauktuves, jāpabeidz to šķērsot vai jāapstājas uz "drošības saliņas". Vairāk klausies radio :shura:

Kaibinjsh
02-22-10, 14:37
CSN ir tikai zaļš,dzeltens un sarkans luksofora gaismas signāls. Ja šie tev protokolā uzraksta ka tu pie oranžā brauci, tad 50% ka varēsi tik cauri sveikā.

Novice
02-22-10, 14:41
Kurš ieteica 4'tās paaudzes 626'tās? - Šito gemaroju neiesaku, ja nu vienīgi 2.5 V6. :shura:
Ņemamas bija un pat ļoti uzteicamas, tieši 3'ās paaudzes pārstāves 1988-1992. Burbuļi , toestj, 4., jau bija metami...
Labas bija arī no '98, jebšu, 5'tā paaudze, bet tā neielien budžeta rāmjos.

Iesaku palūrēt uz 190'tajiem meršiem, ja augums paprāvāks, kā man velk uz ~2m, tad W124 kuzava mersītis... pats jau esmu gandrīz nobriedis 230'tā (manuālis), iegādei. TA tik tikko izieta, neliela rūsa, komplektācija nekāda (Labums tāds, ka elektronikas mazāk, kam salūst. :shura: ). Kuģis, bet kāda bauda braukt. :ok: Patēriņš ir okey, 2.3 4 cilindru motors (Jāņem maks. tilpums no podu skaita, kā bembisti runā :shura:), iet ne sūdīgi, pat ar visu ~1,5 tonnu pašmasu.

spainis
02-22-10, 15:54
Iesaku palūrēt uz 190'tajiem meršiem, ja augums paprāvāks, kā man velk uz ~2m, tad W124 kuzava mersītis...

Rūsa :emo:

redondo
02-22-10, 16:30
Kurš ieteica 4'tās paaudzes 626'tās? - Šito gemaroju neiesaku, ja nu vienīgi 2.5 V6. :shura:
Ņemamas bija un pat ļoti uzteicamas, tieši 3'ās paaudzes pārstāves 1988-1992. Burbuļi , toestj, 4., jau bija metami...
Labas bija arī no '98, jebšu, 5'tā paaudze, bet tā neielien budžeta rāmjos.

Iesaku palūrēt uz 190'tajiem meršiem, ja augums paprāvāks, kā man velk uz ~2m, tad W124 kuzava mersītis... pats jau esmu gandrīz nobriedis 230'tā (manuālis), iegādei. TA tik tikko izieta, neliela rūsa, komplektācija nekāda (Labums tāds, ka elektronikas mazāk, kam salūst. :shura: ). Kuģis, bet kāda bauda braukt. :ok: Patēriņš ir okey, 2.3 4 cilindru motors (Jāņem maks. tilpums no podu skaita, kā bembisti runā :shura:), iet ne sūdīgi, pat ar visu ~1,5 tonnu pašmasu.

Novice palasot tavus postus asaras sak birt :D :doh:

Novice
02-22-10, 16:34
Nu, davai, auto spečuki un guru... :shura:

redondo
02-22-10, 16:37
Nu, davai, auto spečuki un guru... :shura:

Drīz tiksi perļu sadaļā :shura:

Novice
02-22-10, 17:03
Vot kurā krajā kaut kas nav pateikts? :shura: Ar tiem visiem autiņiem ir braukts, ir skrūvēts, tāpēc, jāmet pie pērlēm? Un brīnās, ka no eoz'a pazūd publika, ka šitā metās virsū. :D

Dzy
02-22-10, 17:41
Varbūt dzy pastāstīs, kā pa 155Ls ieguva labu mašīnu :shura:

Precizēšu - pa 157 Ls ;)

Tas bija tālajā 2007. gada vasarā, kad pavisam nejauši caur kaut kādiem komentāriem uzraku, ka ir tāda valsts aģentūra "Materiālās rezerves", kas tik tikko sākušas dzērājšoferiem atņemto (un neizņemto) auto izsoli. Lieta tāda, ka nebija noteikta sākumcena un internetā varēja apskatīt mašīnas modeli, gadu, valsts numuru un stāvvietu, kurā atrodas. Ja gribēja aplūkot pašu mašīnu, tad bij jāsazinās ar stāvvietu un sarunāt laiku, kad aplūkot. Privātajās stāvvietās neļāva ne fotografēt, ne aiztikt, bet valsts stāvvietā varēja i iekšā iekāpt, i bildēt, i padarbināt, ja atslēga iekšā :D Pirmā izsolē joka pēc uzliku 103 Ls par 1995. gada Mazda 323f, kuru biju noskatījis vienā stāvvietā (izsolē iepriekš jānosūta pa faksu sava cena, par kuru gatavs pirkt un noteiktā dienā ver vaļā pieteikumus un noskaidro, kurš lielāko solījumu veicis). To Mazdu nedabūju, jo kāds par to 203 Ls bija gatavs maksāt.
Tad nu nākamai izsolei man nebija laika skraidīt pa plačiem, skatoties variantus, uz dullo vnk uzsolīju 157 Ls par Nissan Primera 1995. gada. Pat nezināju, kā tā mašīna vispār izskatījās :D Un, izrādās, dabūju to mašīnu pa to cenu. Samaksāju un aizbraucu apskatīt. Pirmais, ko ievēroju - SRi variants (par ko wikipediā biju iepriekš lasījis, ka skaitās tipa sportiskāks), nākamais - ka viens bembis, laižot no evakuatora lejā, ir iebraucis aizmugurējā spārnā un biki ieliecis, kā arī švīku atstājis. Nākamais - ka priekšējais bamperis ir metams - kreisā pusē nav vesela bampera gabala. Akucis miris, degvielas bāka uzlauzta (lai gan salons vaļā un atlika tikai rokturīti salonā paspiest uz leju, lai attaisās vaļā...) un viss pilnīgi pa tīro izsūknēts laukā. Ar evakuatoru aizvedu uz servisu un remontos iegrūdu ~200 Ls, lai izietu tehnisko.

Odometrā rādījums bij 142k km, LV ievests ar tipa 102k km, tagad esmu nobraucis kopā jau 179k km. Priekš pirmās mašīnas galīgi neslikts variants - gan reta (LV šādas SRi variācijas esmu bez savējās vēl tikai 2as redzējis), gan stabili turas uz ceļa, gan ietilpīga salonā, gan bagāžniekā - vidējā klase, kā nekā. Un nav nekādu superdārgo navarotu - no elektronikas tikai elektriskie stikli, ABS un stūres pastiprinātājs :) Motors gan - tikai 1.6 zālespļāvējs. Brīžiem gribas ko ņiprāku, bet tad padomāju, ka arī ar savējo var braukt, ja domā līdzi un novērtē autiņa iespējas.

Lielākās izmaksas šo divarpus gadu laikā bija oktobrī, kad uz skati 10 divniekus vajadzēja salāpīt :D par ko 220 Ls izgrūdu un pēc mēneša 100 Ls pārrunu ceļā samaksāju (gribēja 140 Ls noplēst) par viena vadiņa nomaiņu. Specializētais elektronikas serviss nevarēja atrast, kāpēc mašīna nešķiļas, un izrādās, viens vadiņš vadu žūksnī bija korodējies un pārlūzis. Noņēmās viņi 3 dienas tur. Pašā janvāra sākumā izbeidzās ģenerators, ko pa 25 Ls salaboja. Uz pavasari pirmais, kas jāmaina - priekšējie bremžu diski. Pārējais liekas, ka ir ok.

Iesēdies tikai vienreiz esmu, kad netiku no ielas malas braucamajās risēs iekšā (apakšā tīrs ledus) bet tur garāmgājējs vieglu roku pastūma :) Pats četrus autiņus esmu pastūmis šoziem.

Ā, nu jā... Bet par to aģentūru Materiālās rezerves - jau labu laiku šamiem nestrādā mājas lapa, ka tik nav likvidēti vai zem kā cita pabāzti apakšā, bet vēlāk šamie sāka likt galīgi nedraudzīgas sākumcenas tiem autiņiem, ka ss`ā varēja pat lētāk dabūt, nekā viņiem sākumcena.

un runājot par Opel Corsa B 1.4l ... Tai dienā, kad bija jābrauc uz Liepāju, manējā mašīna atteicās startēties (tā vadiņa dēļ, par ko augstāk rakstīju) un nācās fiksi meklēt, ar ko tikt uz turieni. Atlika opelis... Jooooopcik... Pēc manējās tas opelis likās tik mazs, tik nestabils (lai gan pa bedrēm patīkamāk nekā ar manu, jo man cieta piekare), tik izrūsējis, bez stūres pastiprinātāja (1998. gada mašīnai!!!), braukšanas izjūtas tik tramīgas, ka likās, ka mūsu tikšana uz Karostas cietumu būs ekstrēmāka, nekā pats piedzīvojums tur :D Uz turieni tomēr tikām, un atpakaļ braucot jau pat piešāvos. Bet Opel Corsa gan nepirktu :)

Varonis
02-22-10, 19:45
nu pat notirgoju projām tīri labu un braucamu VW Jetta 1986 gada, ar skati uz gadu, minimāla rūsa, labi braucams vāģis, par 300Ls.

par 400Ls rudenī tēvs nopirka Opel Omegu, 94. gada, rūsējusi krietni, bet decembrī izgāju skati investējot vēl ~100Ls iekšā, un tagad tik braukšanas vaina, ēd ~7-8L uz simts pensionār veidā braucot. 2,0i.

pirms pusgada senāk paņēmām Omegu 95. gada par 800Ls - tai svaigāka virsbūve un salons, bet ja tas nav būtiski tad tik daudz nav vērts maksāt.

īsāk sakot nav problēmu dabūt braucamu vāģi.

bet jārēķinās, ka tāda supervāģa NAV - visi viņi ir taisīti tā lai būtu jāremontē - bizness. līdzarto pat vispieticīgākais vāģis ir DĀRGS transporta līdzeklis.

PS - man Jeta vispār ļoti iepatikās - prasta, un lētas detaļas, un varbūt nav vēl tik lūztoša kā jaunāku gadu vāģi. dizains gan pakropls, bet tas viss ar mērķi lai pirktu citus, dārgākus vāģus :D
PS2 - bet Omega ļoti komfortabla, iet mīksti, kluss salons, daudz vietas, ērti.

redondo
02-22-10, 20:04
Vot kurā krajā kaut kas nav pateikts? :shura: Ar tiem visiem autiņiem ir braukts, ir skrūvēts, tāpēc, jāmet pie pērlēm? Un brīnās, ka no eoz'a pazūd publika, ka šitā metās virsū. :D

Lab lab ... es jau neko .. pats ari gar autinjiem grabinos :emo:

Principa Dizeli un lai rota kapotu/resti audi vai VW zime. Ja gribas ko inchigaku tad kada 2.2 vai 2.3 quattro ari bus tiesi laika. Un cenas ari nav tik augstas.

Hondas pec defoulta vecakas par 94gadu neieteiktu. Eksplotacija leeta bet rusesana neatspeko to.

BMW tad tikai 2.5 vai 2.8 vismaz zinasi kur lej benzinu ieksa.

MB nav ne vainas tikai jauzmanas no rusejosiem eksemplariem.

Bet principa vis butu atkarigs no piedavajuma var tak visadi uzpeldet. Un tad jau jaskatas izdevigums.

vimba_zlobnaja
02-22-10, 20:24
Kuum tev apnika ritens? Tu laikam neesi pieskaitījis arī - pārreģistrāciju, apdrošināšanu, remontus, benzīnu, stajanku utt. Dzert vairs nevarēsi no pirmdienas līdz pirmdienai ;) Rīgā ir jāmaksā arī par novietošanu kaut kur centrā. Nu tu padomā padomā ;)

Novice
02-22-10, 20:35
Quattro, dēļ remontu izmaksām neieteiktu kā auto 500-700ls robežās. Nesanāks kapeikas ****na. :shura:

W124 kuzavs nav iznīcināms. :shura: Vislabākais, kas Mersim sanācis. :D

redondo
02-22-10, 20:51
Quattro, dēļ remontu izmaksām neieteiktu kā auto 500-700ls robežās. Nesanāks kapeikas ****na. :shura:

W124 kuzavs nav iznīcināms. :shura: Vislabākais, kas Mersim sanācis. :D

Q jau tiri priecinam :D

Par MB japiekrit :D par neiznicinamo atnaca atmina sen atpakal youtube redzetais.

http://www.youtube.com/watch?v=dn19Qj5jtf4

Bet nu ok te jau spams aizgaja... principa viziens uz ko skatities ir dots...

genius
02-22-10, 21:03
Mmm
Samazināta braukšanas maksa "B" kat. - tikai 4,00Ls/45 min Rīgā!
*Pēc esošajiem MK noteikumiem nr.131 braukšanas nodarbība ilgst ne mazāk kā 60 minūtes un ne vairāk kā 120 minūtes!

:)

tur jau ta āķis ;)

cedgars
02-22-10, 21:08
BMW tad tikai 2.5 vai 2.8 vismaz zinasi kur lej benzinu ieksa.

e36 2.8 būs gana dārgs, vismaz 1k Ls, jo m52b28 ir diezgan jaudīgs un maz pieejams motors un parasti nāk kupejās (kā zināms e36 un citiem bmw modeļiem kupeja ir dārgāka par sedanu)

Novice
02-22-10, 21:08
Vēl neliels raksts ieskatam: :shura:

Viens no populārākajiem W124 modeļiem ir 230E. Tas ir aprīkots ar 2.3 litru, četru cilindru M102 benzīna dzinēju ar degvielas iešprici, kurš aizgūts no W123 modeļa. Šis motors bija tik labi sevi pierādijis uz W123, ka ražojot W124, tas netika nopietni modernizēts, līdz to 1992. gadā nomainīja jaunās paaudzes 2.2 litru M111 motors.

Pavisam tika saražoti 374 tūkstoši 230E modeļu, neskaitot universāļus, kupejas un speciālos auto. Šī modeļa veiksme slēpās motora vienkāršajā uzbūvē un salīdzinoši labās dinamiskajās īpašībās un cenā. Tas bija tikai nedaudz dārgāks par 200E, bet krietni lētāks par 260E, kurš tika aprīkos ar sešu cilindru motoru un skaitijās daudz prestižāks. Salīdzinot dinamiskos rādītājus, 230E bija tikai par pus sekundi lēnāks par 260E un maksimālais ātrums bija 200km/h pretēji 210km/h kurš bija 260E modelim.

Tādā veidā, 230E īpašnieks par saprātīgu naudu ieguva savā īpašumā ļoti uzticamu un salīdzinoši dinamisku auto par labu cenu.

P.S. Es gāju autoskolā Auto prieks. 90 min braukšanas maksāja 8Ls. (Un tāda cena jau bija pirms pusgada) Tik tiešām uzteicama auto skola. Nebija nekādu problēmu, gāju ātro kursu, braukšanu skaits - minimālais, tā, lai ātrāk uz CSDD ar mazākiem izdevumiem un arī pašā CSDD viss tika nokārtots ar pirmo piegājienu. ;) (4 punkti braukšanā :shura_nepalaida_mašīnu: :D )

genius
02-22-10, 21:14
emm, jā bet 2.2l motors, kas nomainija 2.3l motoru ir labāks ;) ēd mazāk un zirgu vairāk.

bet nu normālu w124 to cenā līdz 700Ls būtu pagrūti atrast.

P.S. pašam ir 250d versija
http://content8-foto.inbox.lv/albums94435432/ja_suns/ziemas-prieki/aaa.jpg
he he he :shura:
Ironsoul bija/ir 260e versija

Kuuminsh
02-22-10, 21:23
Sāku skatīties ko nozīmē w124 ibo ss neko tādu nerāda :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_A-Class
Wiki tomēr ir megaspēx :)
Jūs mani te tā būs sagruzijuši ar infu ka kad tikšu līdz pirkšanai... būs vēl grūtāk kā neko nezinot :)
Enivei.. liels paldies par to ka padalieties pieredzē.
Man tas viss auto pasākums ir gaužām svešs un jūs man te iedevāt elementārus pamatus uz ko sākot var tālāk lūrēt :)

gudolfs
02-22-10, 21:28
Cik tad šādi mostri ēd un cik var būt uzticams 20+ gadus vecs auto ?

-JJ-
02-22-10, 21:31
Nezinu par W124, bet mans pirmais auto - 1984. gada W201 (http://en.wikipedia.org/wiki/File:W201-mopf.jpg) (Mercedes Benz 190E, pus-automāts :D), bija vnk beasts :shura::ok: Paņēmu to 2001. gadā par 1200 EUR (pārdevu par 800 EUR) ar "oriģinālo" nobraukumu @220'000 km. Patiesais nobraukums bija vismaz @1.000.000 km :shura: Bez neviena būtiska remonta, izņemot sākotnēji iegūldītos 200 LVL pēc diagnostikas, pāris bremžu kluču un vairākas eļļas un filtru maiņu, tas vecais brīnums man noripoja 2 gadus un izturēja neskaitāmus Riga - Tallina, Tallina - Riga maršurtus un 2 hardcore ziemas ar "saulēm" pa visiem Tallinas hipermārketu autoplačiem :shura: Bija tikai viena fīčā - automātiskā kārba bija tā nojāta, ka lai pārslēgtos starp robiem bija jānomēt gāze :shura:, bet savādāk gāja kā bitīte. Nevajag žēlot piķi, un pirms pirkt arī vecu grauztu, aizvest to uz diagnostiku!

Lai gan tolaik varēju paņemt labāku auto, nenožēloju, ka paņemu to veco grabažu. Manuprāt, svarīgi ir sākt, ja ne ar grabažu, tad ar palietotu auto, jo tikai tā var iemācīties kopt un novērtēt labu auto! Nevaru vien noskatīties kā mans sīkais bračka ir nojājis un pie****is ne tik vecu W124, vnk psjec :eek: Tas auto ir neiznīcināms, jo viņš jau vairāk kā gadu ar to brauc un tas vēl nav bijis nopietnā remontā.

Ja skatās daudzlietotu, tad noteikti ieteiktu kādu vecu MB :ok: Man famīlija kopā ir bijuši 3 merši + mans oldijs, un visos es vienmēr esmu atradis kaut kādas fīčas, kas nav citos autiņos vai kas konkrētajā laikā meršos bija jaunieviesums..tikai merša ne S klasē var trāpīties fīča, ko tāds AUDI iebāž tikai iekš A8 kā superfīču par 2000 EUR piemaksu!

genius
02-22-10, 21:36
Kūm w124 ir kuzava numurs, kā audi C4,B4 u.t.t.

ssā skatīt pēc 200,220,230,250,260,280,300,320 un tas pats ar E priekšā. mašīnas ir ražotas no 86līdz 95 gadam bijuši 2 lieli facelifti un 1mazāks....

Mans 250D patērē pilsētā 9l, ārpus 7.5l, taču jaudas arī nekuja nav :D tad jau jāņem 3.0D vai TD, bet tie jau patērē kādus 10-11l dīzeļa pilsētā.. benzīnieki 2-2.2l sākot no 10l pilsētā/8 ārpus, līdz 320tajam ar vidēji 13l/10l protmams ir arī 4.2l un 5l motori :shura:

Cik uzticams? Man piemēram ir 93 gada modelis ar nobruakumu 370TKM no kuriem ap 280K ir veikti pa LV vienas ģimenes ietvaros. Ne reizi nav pievīlis uz ceļa, lec arī pie -20, protams ar labu aķi un kvelsveču sildīšanu...

Kuuminsh
02-22-10, 22:06
Par to w124 skatos http://ru.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_W124
Interesants verķis odnaka :)

Palūrēju w124 testus... nu nez. Pa manam nedrošs.
http://www.youtube.com/watch?v=kTedyrdAzV0&feature=related

genius
02-22-10, 22:10
:lol: ko nozīmē nedrošs? jā ja salīdzina ar pāris gadu vecu Reni, tad nedroš, bez gala, bet jāzin, ka w124 bija kārtīgs drošības rāmis un, ka gadiem ejot tas tik daudz nenogura, kā jaunajiem autiņiem. + crash testus var aizmirst kā sugu, jo tur ir notiekts, kā jābūt sadursmei un VISI taisa, tā lai būtu max testos + 10gadīgam mazauto lielākā daļa no sistēmām būs jau izgājusi ārpus ierinas. (nogurums,korozija,deformācijas u.t.t.)

Kuuminsh
02-22-10, 22:19
Nu kā. Eku tak ieliku linku ar testu. Tur viss redzams :(
Esmu vīlies. :>

Varonis
02-22-10, 22:26
tavā 300-500Ls cenā neietilpst tāds jautājums kā drošība.

varbūt kāds atceras kāda ir statistika - cik ir bojāgājušie vidēji no 100 automobīlistiem, un cik no velosipēdistiem? tad varētu salīdzināt, kurš transporta veids drošāks?

Ivchiks
02-22-10, 22:30
Šaubos, ka W124 ietilpst augstākminētajā cenu kategorijā. Pirms pāris gadiem nevarēja atrast nenojātus, un ja varēja, maksāja kosmosu. Un bendzīna kapsēta konkrēta salīdzinot ar BMW/OOOO tilpumiem :D

PS
Augstākminētajiem testiem varētu būt labs šitais (http://relic-ww2.50gigs.net/wp-content/uploads/2009/01/t-34.jpg) tikai jāpaložņā pa purviem.

Varonis
02-22-10, 23:06
Fatalities Per Mile
Motor Vehicle Travel |||||| Bicycle Travel
42,000 killed |||||| 813 killed
2.56 trillion miles |||||| 21 billion miles
.016 fatalities per million miles |||||| .039 fatalities per million miles
Data from Traffic Safety Facts 1997
and The Environmental Benefits of Cycling and Walking
http://www.kenkifer.com/bikepages/health/risks.htm

redzkur velobraucēju nāvīguma statistika salīdzinot ar autobraucēju statistiku. ja ar velo nobrauktu vienādu attālumu kā ar auto, tad bojāgājamība 2x lielāka. bet jāņem vērā ka 90-99% velo un gājējus nonāvē motorizētais transports.

When over 50 times as many people are killed in cars or walking across the street, over 40 times as many commit suicide, over 30 times as many get murdered, over 15 times as many die from falling, over 9 times as many get poisoned, over 6 times as many die of burns, over 5 times as many drown, and over 25 times as many die of various and sundry causes, why is cycling perceived to be dangerous?
bet salīdzinot vispār ar nāves iemesliem velobraukšana ir super droša.

Kuuminsh
02-22-10, 23:11
Tie jau pagājušā gadsimta dati :)
Toreiz gan auto, gan velo bija mazāk :)
Moš šobrīd kaut kas mainījies :)
Man pa 10mit gadiem ir bijušas tikai divas sadursmes ar auto :)
Abi stāvoši ceļa malā.
Vienam iepiļīju naktī pa pālim, a no otra kāpa ārā mudaks un degunpriekšā atvēra durvis :)

IronSoul
02-22-10, 23:13

Aizmirsti A classi, klapatas ar to mazo ir daudz, jo tur nu toč nekam netiek klāt :doh: kaut gan ir cilvēki kuriem ir ar viņiem ar normāli gājis un kuri pat slavē :) Ā jā un pirmie eksemplāri gāzās riņķī :lol:

he he he :shura:
Ironsoul bija/ir 260e versija

bija, bet nu to verķi nokaut ir ļoti grūti :lol: mans jau rija kā lops, jo bij motora problēmas, bet gāja :lol: Kūms tak manā pat bij vizinājies :eek: tik domājams neko neatcerās ;)

genius
02-22-10, 23:13
Kūm plāns ir vienkāršs sagrabini lisos priekš tiesībām un tad skaties ko vēlies...

Novice
02-22-10, 23:17
A klase? - Tāds musars, galīgi neatbilst Mersedesa vārdam... it īpaši pirmie izlaidumi. Atceros, ka moikā sūcū ar putekļu sūcēju... un gribēju izpūst mazos putekļus... ķebļa plastmasa aizlidoja no saspiestā gaisa. :shura:
Tādā pašā Gundajā vai Kijā nekas tml. nenotika. :D

Nezinu, W124 var justies pietiekami droši, ja salīdzina ar konservu bundžām - Civicu, 2./3. Golfu.

noname
02-22-10, 23:31

kaimiņiene, kurai pašai ir pirmsfeislifta mazda 3, par a klasi, kad jamai bija darba vāģis, diezgan spļaudījās

genius
02-22-10, 23:32
A klasi toč tev nevajag....

Biostar775
02-22-10, 23:39
E34 lets auto daudzi tadi metajas srotos detalas pa kapeikam un nebirst tik atri ara. pats braukaju + komforts

Pulkstenotājs
02-22-10, 23:49
E34 lets auto daudzi tadi metajas srotos detalas pa kapeikam un nebirst tik atri ara. pats braukaju + komforts

nebutu bmw butu normala mashina :D

Novice
02-22-10, 23:54
BMW ir viens, ļoti liels mīnuss (Ne jau diagnoze :doh:), bet gan tas, ka lašaras s****jī spoguļu stikliņus, citreiz pašus spoguļus, moldingus, ja ir //M pakete, tad spēj demontēt un aiznest 1-2 min laikā, arī miglas ļoti iekārojuši. Citi iegravē stikliņos kaut ko, piemēram, auto nummuru utt. Bet tad zagļi rīkoja vēl cūciskāk un saplēš stikliņu vai iegravē uz auto sāniem, ko nesmuku un vēl lielāku skādi gādājošu, takā, ja BMW stāvēs ārā uz ielas, vai pagalmā, nevis pie mājas garāžā/apsargājamā stāvvietā, tad ne katru nakti var mierīgi gulēt. :(

Biostar775
02-23-10, 00:01
nu jaa ir cilveki kas atri aplomi BMW man draugam no 740 nospera bamperi prieksejo tikai uz divam skruvem turas :D pats sodien bamperi nemu nost moldingus ar nagiem var atplest valja. nu jaa man sirds mieriga jo masinite garaza stav :)

Aigars
02-23-10, 01:48
Aizmirsti A classi, klapatas ar to mazo ir daudz, jo tur nu toč nekam netiek klāt :doh: kaut gan ir cilvēki kuriem ir ar viņiem ar normāli gājis un kuri pat slavē :) Ā jā un pirmie eksemplāri gāzās riņķī :lol:Tikai tirst nevajag... :beee: Vai nu esmu viens no tiem veiksminiekiem vai kā, bet w168 zīzelis 2 gadus pēc kārtas neiegriezās ne servisā, ne uz kkādām diagnostikām, tik vien kā eļļas un filtru maiņas. Un mierīgi i tehnisko iziet, i nekas nekur negrab. Tik pat gadus vecam francūzim "klapatas" būs vairāk un biežāk.

Pa kam - iekšā tajā auto vietas ir vairāk nekā jebkurā kretīniskajā burbuļaudi. Nesen 4 cilvēki + visa viņu iedzīve (90% skapja satura + kastroļi, pannas, dažādi crapi) īzī aizceļoja uz citu valsti padzīvoties.

Un tur nekam arī nav jātiek klāt. Domā, Kuuminsh pats paņems autiņu un sāks ūdenssūkņus mainīt? :D

Tas, ka līdz 2000.gadam gāzās - jā. P.S. Klarksonam patīk (http://www.youtube.com/watch?v=Z-ST60MwrK0). :D Tikai cenā normāls eksemplārs nu nekādi neierakstīsies...

Vot.. Visu pateicu! :shura:

A klase? - Tāds musars, galīgi neatbilst Mersedesa vārdam... it īpaši pirmie izlaidumi. Atceros, ka moikā sūcū ar putekļu sūcēju... un gribēju izpūst mazos putekļus... ķebļa plastmasa aizlidoja no saspiestā gaisa. :shura:
Tādā pašā Gundajā vai Kijā nekas tml. nenotika. :DKā man patīk "eksperti" no automazgātuvēm... :D P.S. Ja ar plastmasu ir domāts vadītāja sēdekļa augstuma regulēšanas craps, tad gan jau kāda resna vecene būs nolauzusi iepriekš to sūclu un ķepiņas vairs neturēja jamo.

Kuuminsh
02-23-10, 02:33
tas wiki links ar to a klasi.. pats pa sevi ir sūdc, bet apakšā ir timeline tabels ar visiem tiem w123 utml., :)
A klase kā tāda mani ne pārāk interesēja.. :)

IronSoul
02-23-10, 08:03
Tikai tirst nevajag... :beee: Vai nu esmu viens no tiem veiksminiekiem vai kā, bet w168 zīzelis 2 gadus pēc kārtas neiegriezās ne servisā, ne uz kkādām diagnostikām, tik vien kā eļļas un filtru maiņas. Un mierīgi i tehnisko iziet, i nekas nekur negrab. Tik pat gadus vecam francūzim "klapatas" būs vairāk un biežāk.

tik nevajak pašam tirst :beee: vai ta es nepateicu ka ir ar veiksmīgi cilvēki kā tu ? Vienkārši zinu cilvēkus kuriem šis tas bija jāmaina un tad tur ir štruntīgi. Par grabēšanu neko vispār neteicu.

+ par minimālo cenu noteikt kaut kas būs jātaisa

tā jau viņš ir ineresans man jau pirmie ar patika pēc skata un par ietilpību ar ticu ;)

P.S. Mersis arī āfrikā ir mersis ;)

genius
02-23-10, 08:57
A klasei jāmaina siksna? jāmaina, tikai tad motors jāceļ ārā no merša:ooh:

Brainless
02-23-10, 09:07
Vispār jā, arī pievienojos ieteikumiem par mersi ;) Tik apskatīt labi pirms pirkšanas :D Btw, varēsi roceni ar kāju spiest, bet starp krēsliem sievišķis varēs somu likt (viņas parasti ir baigi priecīgas, ja var tur somu nolikt :D )

Aigars
02-23-10, 10:58
A klasei jāmaina siksna? jāmaina, tikai tad motors jāceļ ārā no merša:ooh:Jābrauc ar zīzeļiem, tiem nekāda sūcla siksna nav jāmaina. :ok: Un tā tizlā siksna, kas AC un emm pastiprinātāju laikam baro - jā, vasja viņu uz garāžas estekādes nemācēs nomainīt bez motora izņemšanas, tas tiesa..

Ivchiks
02-23-10, 11:33
Un es pievienojos ieteikumiem par audi burbuli, galvenokārt tādēļ, ka:

1. iekļaujas augstākminētajā cenu kategorijā
2. nerūsēs
3. lētas un visu pieejamas detaļas + pilni šroti
4. remontēt varēs praktiski jebkur un jebkurš
5. samērā izturīgs (gan piekare, gan dzinēja ilgmūžība), par komfortu te netiek runāts, bet par golfu būs labāks :D
6. Salīdzinoši ekonomisks (es runāju par bendzīnniekiem, jo dīzelis normālā stāvoklī neiekļaujas minētajā cenā)
7. Skat punktus nr. 2.,3. un 4.

memorex
02-23-10, 12:55
Iesaku aizbraukt paskatīties šo http://www.ss.lv/msg/lv/transport/cars/mercedes/300/cnoel.html
Ja nebūs pārdots, pašam doma paņemt, neņem gondu, vajadzēs ziemā bieži rakt ārā ;) Te jau ieteica variantus, burbulis, žurka, kaste (aka 3 golfs), vēl itkā aci var mest uz amerikāņiem, bet nu tur viedokļi dalās, es neņemtu :)

Tominjsh
02-23-10, 13:20
Kas, juus braukt nemaakiet? :doh: Ir braukts ar seedinaatu gondu kaadu labu laiku. Nevienu reizi nekur nekad neesmu ieseeedies. Varbuut zemaa prieksha vienmeer aizshkjuureeja lieko sniegu uz malaam :D

Tie kas te fano, ka w124 ir reaaals kaars.... Taa pilniigi noteikti ir iistaa mashiina, ko leeti pirkt, lai pa leeto remontos tiktu cauri..........

-JJ-
02-23-10, 14:01
BMW ir viens, ļoti liels mīnuss (Ne jau diagnoze :doh:), bet gan tas, ka lašaras s****jī spoguļu stikliņus, citreiz pašus spoguļus, moldingus, ja ir //M pakete, tad spēj demontēt un aiznest 1-2 min laikā....takā, ja BMW stāvēs ārā uz ielas, vai pagalmā, nevis pie mājas garāžā/apsargājamā stāvvietā, tad ne katru nakti var mierīgi gulēt. :(

Mierīgi gulēt naktī palīdz kasko ar zemu pašrisku, jo arī no „ apsargājamām” autostāvvietām, pagalmiem un garāžām autiņus aizdzen vai aptīra. Vienīgi zakon podlastji, vismaz manā gadījumā, ir tāds, ka, ja tev ir kasko ar zemu pašrisku, kas attiecīgi nozīmē dārgāku kasko cenu, tad sūdi nenotiek :shura:.

Skalds
02-23-10, 14:45
Kūm man ir šitāds : http://www.ss.lv/msg/lv/transport/cars/opel/vectra/ddgep.html

Nu krāsa mazliet savādāka, bet auto ir uz goda :ok:

protasm ap 600 ls viņu nedabūsi, bet sanāks dārgāk mazliet. :D

Novice
02-23-10, 16:44
Alternatīva Mondeo. :ok: :shura: Uzturēšanā tas opelis nedaudz vairāk sitīs pa kabatu, bet labāk kā ar ***** 3'o Golfu braukt. Pats VW atzina, ka neizdevās tas autiņš. :D (Neskaitot nesapuvušus VR6 un 2.0 16V :shura:)

memorex
02-23-10, 16:53
Nu šoziem ar gondu var tiešām piestrādāt par sniegašķūrētāju, bet kopumā autiņš ok. Tam mersim varbūt remontizmaksas ir lielākas, bet tu pamēģini viņu nokaut, bet ja viņš lūzt tad lūzt, būs jaieliek naudiņa, bet atkal varēsi braukt bez bēdu.
P.S. VR6 synchro ir riktīgs aramais, dažu labu baiku izkost var, pats šokā esmu no tā aparāta jaudas potenciāla, bet ja nav sinhriķis nav vērts pat skatīties.

genius
02-23-10, 20:49
to 3litrīgo mersi gan neņem, patēriņš būs 14-17l pilsētā un 11l ārpus pilsētas :shura:

Instigater
02-23-10, 21:56
BMW ir viens, ļoti liels mīnuss (Ne jau diagnoze :doh:), bet gan tas, ka lašaras s****jī spoguļu stikliņus, citreiz pašus spoguļus, moldingus, ja ir //M pakete, tad spēj demontēt un aiznest 1-2 min laikā, arī miglas ļoti iekārojuši. Citi iegravē stikliņos kaut ko, piemēram, auto nummuru utt. Bet tad zagļi rīkoja vēl cūciskāk un saplēš stikliņu vai iegravē uz auto sāniem, ko nesmuku un vēl lielāku skādi gādājošu, takā, ja BMW stāvēs ārā uz ielas, vai pagalmā, nevis pie mājas garāžā/apsargājamā stāvvietā, tad ne katru nakti var mierīgi gulēt. :(

... ne jau Kūma cenu kategorijas auto! Pat no****as žurkas maksā dārgāk. Novice, atkārtošu pirms gada teikto - nu neraksti, lūdzu, vairs par auto tēmu, nu nav Tev dabas dots talants dotajā jomā, nedz arī dzīves pieredze. Bet ja runājam par E34, tad der tikai pēdējo gadu, kā piemēram, šis te, tikai cena viņam ir 3x Kūma budžeti. :shura: Konkrēto eksemplāru varētu Tev piedāvāt pa etak 4k Ls. :D Vidējais patēriņš man tagad ziemā ir 7.9l uz simtu (mērīts vairākkārtīgi ar pilnās bākas metodi).

http://warez.itpeople.lv/gallery/2009.09.12/P9122802_s.jpg (http://warez.itpeople.lv/gallery/2009.09.12/P9122802_m.jpg)

http://warez.itpeople.lv/gallery/2009.10.25/complete_s.jpg (http://warez.itpeople.lv/gallery/2009.10.25/complete_m.jpg)

Var jau arī iekļauties Kūma budžetā, bet tad būs pirmie gadi un tādu E34 ir jāpērk tikai zinot tā vēsturi un līdzi jābūt BMW specam, kas izložņās vājās vietas un zinās, kas nepareizi darbojas izbraucot testdraivu.

Aigars
02-23-10, 22:08
Parunāsim par OCTA BM6 klases pilsonim ar 0 gadu braukšanas pieredzi un BMW? :)

Instigater
02-23-10, 22:30
Nav jau nekas briesmīgs, atkarīgs no modeļa un motora. Man kādreiz Balta uztaisīja saldo piedāvājumu ar BM10 klasi uz 525i OCTAi par nieka 150Ls. Tagad man šitamējam 525tds ar BM13 uz gadu bija 42Ls. Laikam vecs palieku un dīzelis līdz ar to vairs nav riska klase. :shura:

genius
02-23-10, 22:32
nē vienkārši cenas lejā... pagājušo gan manam dīzelim bija 120Ls lētākais, tagad ap 50Ls lētākais.. skaisti :shura:

Martinss
02-23-10, 22:53
Parunāsim par OCTA BM6 klases pilsonim ar 0 gadu braukšanas pieredzi un BMW? :)

Pilnīgi po uz pieredzi un marku, lietotājam Agniz ar 535 octa maksā uz 3 mēnešiem tik pat cik man ar siermašīnu. ;) Viņam stāžs uz pusi mazāks.

Agniz
02-23-10, 22:56
Jā, tā ir :D 3.5l buuuumers + pravas dabūju 2009. gada maijā un octu nesen pirku, bija kautkādi 22 vai 24ls :D

IronSoul
02-23-10, 23:13
Tur viņi pēc vecuma spriež kaut kā man teica ka thipa vēl nēesot 27 tādēļ dārgi būšot. BM klase ir totāls šits :lol: Braucu jau gadus piecus, bet tikai BM7 :doh: me samaksāja 44 Ls par sešiem mēnešiem

Instigater
02-23-10, 23:31
Iron, vai nu tu daudz sit, vai ņihuja nebrauc. Lai celtos klases, ir jābrauc daudz un godīgi. ;-)

genius
02-23-10, 23:34
jābūt vismaz 270 dienām gadā apdrošinātam, lai celtos klase..

Aigars
02-23-10, 23:45
Pilnīgi po uz pieredzi un marku, lietotājam Agniz ar 535 octa maksā uz 3 mēnešiem tik pat cik man ar siermašīnu. ;) Viņam stāžs uz pusi mazāks.Besis meklēt ticamāko sourci, bet nu še, lasi šo pašu: http://eagents.lv/index.php?id=71 Tas, ka teiksim Balvai ir vienādas (vienādi augstas :D) cenas tiem 2 braucamajiem nenozīmē, ka citi neņem vērā visus iepriekš minētos faktorus. Nu jā - kā jau tur linkā minēja, labāk deklarēties Straupē (vai kur nu tur Kuuminsha gadījumā bij), un būs zemākas izmaksas OCTAi.

Tur viņi pēc vecuma spriež kaut kā man teica ka thipa vēl nēesot 27 tādēļ dārgi būšot. BM klase ir totāls šits :lol: Braucu jau gadus piecus, bet tikai BM7 :doh: me samaksāja 44 Ls par sešiem mēnešiemBM klase nevienā stūrī nav shits. Te viens samērā riskīgas klases S80 Volvo ar BM17 gadā maksā ne vairāk kā tu par 3 mēnešiem samaksātu...
Kā jau teica, ja apdrošini uz 3 mēnešiem gadā, nekādu klases celšanu vari pat negaidīt. Ja apdrošini visu laiku un ik pa laikam iecrasho savas vainas dēļ - tas pats. Pie kam, tikai no pagājušā rudens BM klasi piesaistīja īpašniekm, nevis auto, līdz ar to - ja maina mašīnu kā hokejisti spēlētājus, arī uz klases celšanu (bez iesnieguma par klases pārcelšanu uz jauno auto) varēja necerēt. Sīkāk skati @ltab.lv

Martinss
02-24-10, 00:11
Tā cenu atšķirība arī sen vairs nav, dēļ dzīvesvietas, kaut vai mazpisānos esi pierakstīts - cena būs tada pat kā Rīgā. ;)

Un par apdrošināšanu uz 3 mēnešiem arī ir bullšits - kad vēl bija vecā siermašīna, vislaik drošināju uz 3 mēnešiem, jo nezināju cik vēl nobraukšu, BM klase pacēlās. :)

Aigars
02-24-10, 00:24
:doh: OK, lai tā būtu - ticēsim tagad visi tev...

P.S. Ar savu taisnību iesālies:
http://www.ltab.lv/lv/bonus-malus/biezak_uzdotie_jauta/bm_par_bonus-malus_klasu_noteiksanu
Bonus-malus klasi palielina par 1 (vienu) klasi, un transportlīdzekļa īpašnieks/turētājs nokļūst nākamajā Bonus-malus klasē, ja aprēķina intervālā (12 mēnešus ilgs laika posms no 1.septembra līdz 31.augustam) vienas transportlīdzekļu kategorijas kopējais apdrošināšanas dienu skaits ir vismaz 275 dienas un šajā periodā nav iestājušies apdrošināšanas gadījumi.

Amm... Nevienā brīdī neviens nerakstīja par to, ka ar 3mēnešīgajām apdrošināšanām nepacelsies klase, bet gan to, ka ja nav apdrošināts vismaz 9 no 12 mēnešiem (da kaut vai pa 3 dienām apdrošinies un maini kompānijas), tad klase necelsies.

Un vispār - kā jau teicu. Tas, ka apdrošinātājam X ir pie vienas vietas kur tu dzīvo vai cik liels lašara esi, nenozīmē, ka arī apdrošinātājam Y būs pie pakaļas šie parametri.

Martinss
02-24-10, 00:32
Nu tu vari neticēt, es tev tikai saku kā ir. :D
3 mēneši nav tas pats kas vismaz 9-12 mēneši, tāpēc pieņemu, ka tur rakstīta ir ****a, neskatoties uz to ka tā ir ltab mājaslapa. :shura:

Klase uz 7. man nomainījās kkad septembra vidū, pēc tam tikai apdrošināju līdz TA beigām, proti uz 6 mēnešiem. ;) Bet nu ar tevi jau strīdēties bezjēdzīgi, tā patās sejā bāzīsi savus linkus. :D

Aigars
02-24-10, 00:35
Vienīgo ****u pēdējo stundu raksti tu, bet nu turpini vien dzīt. Ar visu savu pieņemšanu..

Kashelz
02-24-10, 00:48
Ka tik tev Bonus malus shogad nepakapas delj taa, ka visa tur taa sistema mainijas uz jaunu standartu, duziem uzdavinajas viena klase uz augshu ne pa ko :)

Un cik es te rekjinaaju, tad ja apdroshina no 1. marta liidz 30. novembrim, kas ir 9 meeneshi, tad arii sanaak 275 dienas un vajadzetu paariet bonus malus uz +1, protams, ja nav bijusi izmaksa. Ta teikt ziema var nebraukt un nedroshinaat.

mrlobber
02-24-10, 08:56
Nu tu vari neticēt, es tev tikai saku kā ir. :D
3 mēneši nav tas pats kas vismaz 9-12 mēneši, tāpēc pieņemu, ka tur rakstīta ir ****a, neskatoties uz to ka tā ir ltab mājaslapa. :shura:

Njā :doh: :doh: :doh: Es tev varu gan pateikt, ka LTAB mājaslapā rakstītais ir pilnīga taisnība.

Sistēma rudenī nomainījās pret to, ka vairs netiek rēķināts BM uz katru auto atsevišķi, bet vienam īpašniekam uz visu vienādu autiņu grupu (piemēram, vieglajiem). Līdz ar to, ja iepriekš pastāvēja iespējas "optimizēt" savu malusu, pārceļot klases no jauniem auto uz veciem utt. u.t.jpr., tagad tādas shēmas ir piegrieztas saknē un katram braucējam ņemas vērā visa viņa vēsture, braucot ar vienāda tipa autiņiem (pamatā - vieglajiem).

aspms
02-24-10, 09:31
Pilnīgi po uz pieredzi un marku, lietotājam Agniz ar 535 octa maksā uz 3 mēnešiem tik pat cik man ar siermašīnu. ;) Viņam stāžs uz pusi mazāks.

Tak katrai kompānijai savi faktori, ko ņem vērā!

Tā cenu atšķirība arī sen vairs nav, dēļ dzīvesvietas, kaut vai mazpisānos esi pierakstīts - cena būs tada pat kā Rīgā. ;)

Un par apdrošināšanu uz 3 mēnešiem arī ir bullšits - kad vēl bija vecā siermašīna, vislaik drošināju uz 3 mēnešiem, jo nezināju cik vēl nobraukšu, BM klase pacēlās. :)

Švaki tev tie mazpisāni- ka jāmaksā tā pat kā Rīgā :shura:

Tak kāda šķirba pērc regulāri 3+3+3mēn un savāksies tev tās 270 dienas gadā- vot i pacēlās klase!

Tik es nesprotu tos cilvēkus, kas tur knapstinās ar OCTA pa mēnešiem! Vienmēr ņemu uz gadu un aizmirstu! šitā knapstinoties māsa man nesen uzķērās ar pirms 2dienām beigušos OCTU :shura:

Un cik es te rekjinaaju, tad ja apdroshina no 1. marta liidz 30. novembrim, kas ir 9 meeneshi, tad arii sanaak 275 dienas un vajadzetu paariet bonus malus uz +1, protams, ja nav bijusi izmaksa. Ta teikt ziema var nebraukt un nedroshinaat.

Kāda jēga tad no autosa, ja ziemā nebrauc? :shura: Tieši otrādi pa vasaru ar velo, a ziemā ar wāgenu! :ok: Ok ja tas tev kāds project exemplārs ar kuru pa ziemu nebraukā, tad jā! Bet nu tagad kā jau lobbers teica tev kopēja BM skaitās uz visiem īpašumā esošajiem autosiem!