View Full Version : Asus P5Q-E nestartējas
Instigater
02-17-10, 21:01
Kaut kāds sviests ar Asus P5Q-E noticies. Fiška tāda, ka kompis ideāli strādā, līdz vienu brīdi ekrāns paliek melns. Kompis itkā paliek strādājot - nospiežot power pogu, Windows uztaisa smuku shutdown. Joki sākas tajā brīdī, kad vēlas to kompi ieslēgt atpakaļ. Fig tur kas sanāk, pat skaņu neizdveš, tikai ventilatori griežās. Variants, kā dabūt pie dzīvības - BIOS reset jumper aktivizēšana. Lieki piebilst, ka standarta lietotājam pilnīgi nepieņemama datora uzvedība.
Tagad pie pakārtā stāvokļa pamēģināju ielikt citu videokarti - bez rezultātiem. Biju mēģinājis kompim arī o/c, gāja stabili, bet šīs gļuks notiek gan standartā, gan o/c.
Pat tā īsti nevaru iedomāties, kur rakt. Varbūt ar ko tamlīdzīgu esat sastapušies?
shitadi asusi man murgos raadaas :D
simtomus iisti nevar savilkt kopaa, ja problemas ar starteshanos tad visdriizaak ka biosam kas nepatiik, bet tad tas meilnais ekrans nekadi neierakstaas.
vga un psu pameigini pamainiit ;)
njā man tā ar savu p5q-e dažreiz gadās
risinājums hard reset un citi ram
Instigater
02-17-10, 21:41
Tad nakuj joprojām Socket 7 kompji iet bez problēmām, bet, jo jaunāks sūds, jo vairāk gļuku?!!
tieši tā P45 čips pats par sevi tāds nekāds nez
vajadzēja ņemt biostāru :shura:
njā es pat šito plati uz garantiju atdevu dabūju jaunu gļuku mazāk bet daži citi ir
ko darīt
Instigater
02-17-10, 22:56
Tā var visu citu pamēģināt, bet gļuks uzrodas aptuveni 1 reizi 2 dienās. Ar rebūtiem nav nekādu korelāciju, vienkārši kaut kas neiepatīkas un aizverās ciet. Tagad pat ar perestroiku testēju, iet ideāli.
BIOS svaigākais, jo pirms tam Win7 sūdzējās, ka nevarot CPU elektrības kruķīt. Protams gļuks bija gan ar veco, gan jauno BIOS.
Ja ir garants, aiznes to mateni pamainiit.
Instigater
02-17-10, 23:03
Gan jau pa 15Ls ir garants, kā nekā petuhi nopirka M79 zīmolu, bet ne saistības.
Nu pamēģini memtest, tiešām var būt RAMi pie vainas. Var gadīties, ka RAMi ok, tad atkal pamēģini pacelt voltāžas NB un RAMiem. Minētie simptomi bija uz P5B Dlx, bet tad es cīnījos ar oc...
Video draiveri mainīji? Man te darbā vairāki datori dienā mēdza ar dažādiem nvidia adapteriem zaudēt draiveri - izpaudās tā, ka pie starta melns ekrāns - ar power pogu normāls shutdown. Paspīdzini varbūt video karti.
Gan jau pa 15Ls ir garants, kā nekā petuhi nopirka M79 zīmolu, bet ne saistības.
ar relax pa 12ls var sarunāt
taču izskatās kad nav uz vietas, varētu ieilgt.
hmm dīvaini uzliku memtest86 no ununtu diska izlaidu 2 reizes nekāds gļukus nemet
taču vismaz 1reiz nedēļa uzmet BS ar dumping memory paziņojumu
reka, mana problema ari paradas uz azusiem :D reali man ir gigabyte matushka, un shitais pats notiek, tikai paretak, teiksim 2x menesi varbut, vnk izsledz pc vakara normali no rita rubi ieksha un sjo melns ekrans, fanari griezas, un pie tam vga fanars uz pilnie abarotiem. Man palidz tas, ka es izraveju ara biosa bacheni uz minutem 2, lai bios defaulta butu, talak reali vnk atkal uzmetu savus oc settingus un viss atkal strada, ka pienakas, sakuma domaju mosh rams iet chupa, reali visas daljas tika iztestetas, neviens ne taisas mirt ne kadus nestabilitates pazimes izrada, so nezinu kas tas ir. :doh:
Heuer, man šitā AsRock kādreiz niķojās :D
man baigi ielas aizdomas, ka vnk manai matushkai galigi netik, ka visi 4 ram sloti jadarbina, ieprieksh kad bija tikai 2 sloti nodarbinati nekas shitads vispar nebija, tagad tiek lietoti visi 4tri un shad tad uznak nikjis :doh::shura:
Tad nakuj joprojām Socket 7 kompji iet bez problēmām, bet, jo jaunāks sūds, jo vairāk gļuku?!!
Taape ka shiis maatenes(Socket 7) nav taisiitas ROHS tehnologijaa :doh:
Jo jaunāks, jo sarežģītāks, jo vairāk komponenšu, kam no****ies :D
Bet Asus vecie dēļi toč ir nenokaujami.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.