View Full Version : Auto nonjemshana no uzskaites
Sveiki,
Vareetu apgaismot nezinaataaju kaa tas process notiek? Tjipa aizeju uz csdd, samaksaaju nodokli, noenjemu no uzskaites, tas taakaa buutu skaidrs. Nummuri jaanodod? Vai to autinju peec tam var atkal pieregjistreet normaali un lietot?
Pie noņemšanas no uzskaites:
Numuri jānodod. tos glabā vienu gadu. un vienreiz var šo termiņu pagarināt.
Vēlāk to atkal var piereģistrēt un turpināt lietot.
PS: nejaukt ar norakstīšanu, kad auto atpakaļ uzskaitē atgriezt nevar
viss saprotami :
http://www.csdd.lv/?pageID=1260788010
pagaiš otrdien biju pārrakstīt savu jauno auto un nu tur tāds tautas bars bija ka vāks :eek: visi ar nummuriem skrien norakstīt :doh:
Man gan ar viens dampis ir, bet vēl nav pagājuši pieci gadi un nav man nummuru :( tikai teh. pase :)
a csdd ljauj norakstiit, ja nav izzinja, ka atdots utilizaacijai nevis iestumts mezhaa...? ghm
a csdd ljauj norakstiit, ja nav izzinja, ka atdots utilizaacijai nevis iestumts mezhaa...? ghm
tur kaut kas bija ka jāpaiet kaut kādiem pieciem gadiem un tad tur esot jāraksta iesniegums ka tev nekā nav un kaut kādi ~2 Ls jāsamaksā, bet to vajag precizēt. ;) Jo man nav pagājuši pieci gadi tādēļ dziļāk neinteresējos.
Ja transportlīdzeklis ir iznīcināts vai gājis bojā līdz 30.09.2004., šo faktu var apliecināt transportlīdzekļa īpašnieks;
ā reku vajag tos 5 gadus. Tad tu raksti iesniegumu ka tavs auto ir gājis bojā.
tas bija līdz 200x kuram tur gadam, savādāk vienkārši vajaga atjaunot numurus un tad norakstīt
nez reku rakstīts tā pašā CSDD:
http://www.csdd.lv/default.php?pageID=1171882864
jā tas par atjaunošanu ar man bij ienācis prātā:
http://www.csdd.lv/default.php?pageID=1089188884
kas tā par:
izziņu par transportlīdzekļu agregātu numuru salīdzināšanu.
Tev hlams ir jāaizvelk uz numuru salīdzināšanu, lai pārliecinātos, ka tiešām tas ir tas, ko tu noraksti. BTW vienam paziņam bija kantoris, kas utilizēja papelacus, nezinu gan vai vinjam tā licenze vēl ir.
Tipiski - nevis piezvanīt un noskaidrot no pirmavota, bet prasīt kaut kādā pilnīga bezsakara forumā un uzticēties kādam, kurš ar pirkstu taisīts. :doh:
nejauciet norakstīšanu un noņemšanu no uzskaites
tie, kas tagad stāv 2 kvartālus, lai norakstītu savus papelacus ir vienkārši :doh:
aigar tev meeneshreizes vai kaa? liels paldies visiem kas paliidzeeja :)
Nee, tieshaam.... Pastaasti motivaaciju te kaut ko rakstiiit, sanjemt 150 dazhaadas versijas taa vietaa, lai vienkaashi sagogleetu telefonu un piezvaniitu....
Kas taalaak? prasiisi kaaa paarsist olai chaumalu, lai gabalinji no taas neiebirst pannaa? Vai kaa noteikt, vai ledusskapii esoshais atveertais kechups nav palicis vecs...? :beee:
vot, pastaasti siikaak par taam olaam. tieshi par to kaa reiz praatoju :shura:
Ibio, šāda diskusija dod cilvēkiem iespēju sajusties gudriem un apzināties ka ir paveicis labu darbu. :D Ar ko šis SPAMs sliktāks par citiem?
jaa un plusinjus arii var sadot :)
jaa un plusinjus arii var sadot :)
tik problēma, ka plusiņus jādod citam, bet gribas ta pašam sev :shura:
Re kur teksts no cita foruma, varbūt kādam noder
Ja kaadam vajag norakstiit auto no CSDD ar likvidacijas SERTIFIKATU., drosi zvaniet..visu var sarunaat.. Esmu apstrades uznemums, kas ar to nodarbojas. sarunasim arii tad ja auto nav vairs sastopams dzivs, vai gribas patureet par pieminu.. Norakstishu. t.26564413
Pie noņemšanas no uzskaites:
Numuri jānodod. tos glabā vienu gadu. un vienreiz var šo termiņu pagarināt.
Vēlāk to atkal var piereģistrēt un turpināt lietot.
PS: nejaukt ar norakstīšanu, kad auto atpakaļ uzskaitē atgriezt nevar
Muļķības par noņemšanu no uzskaites , pats vairākkārt esmu to veicis :
Noņemot transportlīdzekli no uzskaites atsavināšanai Latvijā, reģistrācijas apliecības sadaļā "Atzīme par transportlīdzekļa noņemšanu no uzskaites" norāda "Noņemts no uzskaites atsavināšanai LR. Atļauts piedalīties satiksmē 30 dienas".
Minēto termiņu var pagarināt par 30 dienām vienu reizi, iesniedzot augstāk minētos dokumentus. Par to izdara attiecīgu ierakstu reģistrācijas apliecībā "Pagarināts uz 30 dienām."
Transportlīdzekli atļauts atsavināt arī pēc reģistrācijas apliecībā norādītā termiņa beigām, bet, lai to izmantotu ceļu satiksmē, transportlīdzeklis atkārtoti jāreģistrē, mainot reģistrācijas apliecību.
Transportlīdzekli, kurš noņemts no uzskaites atsavināšanai Latvijā, izvest no Latvijas aizliegts. Lai šādu transportlīdzekli izvestu no Latvijas, jāveic noņemšanu no uzskaites izvešanai no Latvijas.
Vieglāk ir apdauzīties zilam ap sienu, nekā te diskutēt...
ir dažādas lietas.
- noņemšana no uzskaites uz laiku
- noņemšana no uzskaites atsavināšanai
- noņemšana no uzskaties izvešanai
- norakstīšana
ozys vaicā par parastu noņemšanu ar iespēju vēlāk atjaunot, BETEP citē par noņemšanu atsavināšanai....
lokojiet šo bardaku... tolka te nav runāt :)
EDIT: tikko zebrā visu stāstīja :)
arī vakar zebru netīšām nolūrēju un kā reiz par šo topiku atcerējos...
Instigater
12-30-09, 14:31
Toties man prieks, ka varēs norakstīt bez utilizācijas arī līdz šī gada decembrim izmantotos transportlīdzekļus. ;-)
Noņemot no uzskaites numuri NAV jānodod!!! - Kādā sakarā tie būtu jānodod?; Moš es gribu tirgot un tad noņemot no uzskaites vēl mēnesi varu brauktāt ar apgraizīto teh. passi...
noņemšanas no uzskaites ir dažādas, tāpēc arī ir jūklis...
Ozys gadījums. Cilvēks grib noņemt no uzskaites, lai nav jāmaksā nodoklis. Vēlāk atjaunot uzskaitē un turpināt lietot. Šinī gadījumā - numuri IR !!! jānodod un glabājas CSDD
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.