View Full Version : lcd 1200x1600?
pirms pirkt 21 crt es tomēr apjautāsies kolēģu viedokli...
1200x1600 man ir pārāk pierasts lai pārsēstos uz mazāku izšķirtspēju. varbūt tomēr tirgū parādījušies attiecīgas (vai līdzvērtīgas res. - galvenais lai redzamais laukums paliek tāds pats) res. lcd monitori? apr pieņemamām naudiņām... 300ls??? :o :rolleyes:
un ka saku - 1280x1024 man nederēs - nu ka par maz ka saku man :| widescreen? eemmm - kāpēc man liekas ka gamingam widescreen neder?
Ir viens samsung 20'' ar 1600x1200 par ~300Ls
Citiem ir kaut kadas kreisaas tipa 1400x1050
Bet nu par 300Ls nebus neko super labs, drizak virs 500Ls un 21'' :)
vari pastudēt:http://www.metaleks.lv/cenas/90.php
ļoti garš links (http://www.newegg.com/Product/ProductList.asp?Submit=ENE&N=2000190020+1301922115+1109909238&Subcategory=20&description=&srchInDesc=&minPrice=&maxPrice=)
apgaismojiet mani par tiem moņa datiem :o
20.1" (colllas - tas ir skaic), 1600x1200 (resolution - skaic :)), 5ms (jo mazāk jo labāk), 800:1 (tas ir ok? kā ir labāk? vairāk:1?), 300cd/m2 (kas ar jamo - kas skaitās labi?), D-Sub <- vecais analogais standarts? nah?
jautājums: ja monim ir hdtv compatible resolution - tad vai jamais supportē hdtv? vai tās ir 2 dažādas lietas?
Man taisni liekās, ka widescreen ir bonus spēlējot - uz sāniem redz vairāk nekā cilvis ar parasto 4:3 izšķirtspēju. Protams ne visās spēlēs tas ir supportēts, bet jaunajās jau galvenokārt ir.
ES arii iesaku skatiities uz 20.1" LCD platekraans ieper! Ir viens monis kas atbildiis tavaam prasiibaam. Razojums ir Philips, bet laikam liidz meenesha vidum nebuus pieejams.. runaa ka shim esot tiiri laba matrica. P>S Deff nespringsti uz taam MS... nihuja tas nedod... 8ms pilniibaa pietiek...
Papildus info:
http://www.p4c.philips.com/files/2/200w6cs_00/200w6cs_00_pss_eng.pdf
tas lcd par ~10% mazāks :o
philips esot viens no vadošajiem lcd matricu ražotājiem - un philips lcd godīgi sakot nemaz nerada šaubas :)
800:1 (tas ir ok? kā ir labāk? vairāk:1?), : 800 ir tiiri ok, bet ljooti veelams ir 1000 un vairaak...
300cd/m2 (kas ar jamo - kas skaitās labi?) : ir ok
Manam briinumam ir 1680x1050 un gamees ir ZeBest :p
Raimiza, tas PHILIPS izskatās pēc ļoti laba varianta, es jau kādu laiciņu esmu saslimis ar domu, ka gribu tādu foršu WXSGA monitoru sev uz galda! Cik tāds iepiķo?
Jaskatas kad buus pieejami(sola uz meenesha vidu) Bet tipa stabili zem 300... vismaz ieprieksh taada Cena bija.
Hmm... hm... hmm... :cool:
Es iesaku pieveerst uzmaniibu matricas tipam, pirkt LCD monjus ar PVA vai labaak MVA matricaam nevis ierastaam TN, response time GTG=8ms kas videeji buus BTB ~12...15ms, kontrasti 800...1000:1, ja paveicaas tad paneli ar 8bit=16k colorz vai arii kaa visiem defaultaa 6bit=10k+dither
Runaajot par Ms, kaada jeega no Grey To Grey = 3...4ms ja Black To Black buus ~16...25ms? Un veel, ja slikti izpiildiita zemo Ms kompensaacija tad automaatiski iehavojam artifaktus.
BTw, ar 300Ls toch nepietiks lai ko praatiigu nopirktu no 1600x1200 LCD...
Man taisni liekās, ka widescreen ir bonus spēlējot - uz sāniem redz vairāk nekā cilvis ar parasto 4:3 izšķirtspēju. Protams ne visās spēlēs tas ir supportēts, bet jaunajās jau galvenokārt ir.
Widescreen rullzzz. Pats uzsēdos uz wide, SUPER.
Nez, man gan nepatīk Wide... Ir portatīvais ar Wide, bet nu labi, kas kuram tuvāks :) Vienam māte, vienam meita, vienam kleita un ceturtam, vēl tas kas zem kleitas :D
Man taisni liekās, ka widescreen ir bonus spēlējot - uz sāniem redz vairāk nekā cilvis ar parasto 4:3 izšķirtspēju.
+1
Kopš esmu widescreen ekrāna lietotājs, atgriezties pie 4:3 nemaz netaisos. Spēles dikti nu labi var platā lenķī redzēt. Uz 4:3 tagad kautkā dīvaini vairs spēlēt.
Vot tagad nesaprotu, par kādu vairāk uz sāniem redzēšanu jūs te runājat? Tas viss ir optisks māns :) Spēle jau vairāk nerāda uz sāniem vai uz augšu, nu tā ja monitoru nomaina ;) Tak spēle pie jebkuras izķirspējas rāda vienādi, tad jau sanāk ja kāds spēlē piemēram UT uz 640x480 tad tas redz vairākas reizes no spēles mazāk kā tas kas uz 1600x1200 spēle :) Takš to man te nevajag :) Un ne visas spēles tā smuki atbalsta tās nestandarta platekrāna izšķirtspējas, un man nepatīk saspiesti atēli, un arī televizori platekrāna man nepatīk izņemot, kad ir tiešām platekrāna video, kur nekas nekur nav saspiests un savādāk sabojāts ;)
Subjek vied..
Angelz - lūdzu latviski un konkrētiem piemēriem ;)
(jamo var jau ar neklausīt - jams pārāk uz fetiš :))
Njā Angelz teikto es ar maz sapratu bez vārdnīcas palīdzības ;)
Kas konkreeti ir neskaidrs, arii peec vaardniicas izmantoshanas? ;>
Fetish dominee 8]
IIsumaa gribeeju teikt ka LCD monis ir jaanjem ar MVA matricu kurai piemiit labi kontrasta, gaishuma, lenkju, response time Ms raadiitaaji. Un dazhi panelji ar shiim matricaam suportee 8bit tb true 16M kraasas nevis kaa vairums citi 6bit+dither=lai ieguutu apmeeraam uz 16M pusi.
Angelz pareizi stāsta, vienīgi MVA/PVA vājā vieta ir Grey-To-Grey vai Black-To-Grey pārslēgšanās (pat līdz ~80ms un RTC tur nelīdz), tas nozīmē, ka tādu spēļu cienītājiem, kur pārsvarā ir jāklīst pa tumšām vietām, tas varētu nepatikt.
un kā var zināt kāda matrica jam iekšā...
Pašam jārakņājas pa specifikācijām, lielākā daļa pārdevēju arī to nemaz nezin.
Vot tagad nesaprotu, par kādu vairāk uz sāniem redzēšanu jūs te runājat? Tas viss ir optisks māns :)
...
Subjek vied..
Tieši tā - subjek viedoklis.
Tu laikam nezini par tādu lietu kā FOV (Field-of-View).
Paskaties lūdzu šo linku: http://www.mattbrett.com/archives/2006/01/widescreen-gaming-woes/
Īpaši half-life 2 / cod2 skrīnšotiņus. Optisks māns, ha!
Ja uz parasta (4:3) monitora gribetu rādīt 16:9 bildi, tad ir divi varianti:
1) melnas strīpas augšā/apakšā
2) izstiept bildi, tb viss būs izstiepts pa vertikāli.
Jo 1024/768 != 16/9.
Taču rādot uz īsta widescreen (16:9) monitora 16:9 paredzētu bildi pa visu ekrānu, piemēram 768 augstumā (tb tādu pašu kā iepriekšējā piemērā), vajadzēs vairāk pikseļus pa horizontāli. T.i. 768*16/9 = ~1365 px.
Tātad tu gribot vai negribot redzēsi pa horizontāli vairāk! Par veseliem 341 pikseļiem vairāk.
Tāpēc uz widescreen ekrāniem fullscrīnā ir cits fov, lai piemērotos ekrānam. fov nozīmē cik platā leņķī tu redzi to bildi. Widescreenā fov ir lielāks, lai nodrošinātu tos vairāk pikseļus pa horizontāli.
Deff, vari palasiities par 20" LCD monjiem: http://www.fcenter.ru/online.shtml?articles/hardware/monitors/13767
English nav shitas pats? Baigi leni iet uz priekshu rus valodaa
English nav shitas pats? Baigi leni iet uz priekshu rus valodaa
Englishaa var @XS te palasiities: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=71226
deff,ja tev vēl nav briļļu,tad labāk uz to CRT nemaz i neskaties.atstāj redzes bojāšanu vecās paaudzes ziņā. :D
me jau uh ku ilgi sēž pie crt - man nav probzu ;)
sāku sliekties uz lielu lcd... tikai naudas žēl - bet ne jau monim - bet video kas šo pavilktu lol ūdens dzese, sli - baigs kāposts :(
Nah, es pat pie vislabakajiem CRT nevaru pastradat vairak par 2h, bet pie LCD var ikdienaa 12h bez probzam
Tieši tā - subjek viedoklis.
Tu laikam nezini par tādu lietu kā FOV (Field-of-View).
Paskaties lūdzu šo linku: http://www.mattbrett.com/archives/2006/01/widescreen-gaming-woes/
Īpaši half-life 2 / cod2 skrīnšotiņus. Optisks māns, ha!
.
Ok paskatījos, sapratu, mana kļūda, tiešām tādu fīču nezināju... Hmm Bet tad jau tas nav godīdi, ja piemēream HL2 spēlē pa tīklu, tad viens nemaz pie noteikta leņķa otru neredz, bet otrs redz...
Un Piemēram Tas NFSMW Screens man totāli nepatika, kur viss ovāls neviss apaļš... Tipa jaunajām spēlēm tad ir tādas smukas rezolūcijas, kuras bildi veido normālu un nekādi nestaipītu ;) Tiešām liels paldies par apgaismošanu šajā jomā, jo nebiju informēts par tādu lietu, tagad zināšu un muļķības nerakstīšu :)
me jau uh ku ilgi sēž pie crt - man nav probzu ;)
sāku sliekties uz lielu lcd... tikai naudas žēl - bet ne jau monim - bet video kas šo pavilktu lol ūdens dzese, sli - baigs kāposts :(
Es arii domaaju ka nav probzu kameer nebiju pie acu aarsta iegriezies, nesen izejot ikgadeejo arstu apskati darba deveeja vajadziibaam.
Un Piemēram Tas NFSMW Screens man totāli nepatika, kur viss ovāls neviss apaļš...
Izlasi aprakstiņu tam NFSMW (zem bildēm). Tur arī rakstīts, ka šī spēle neatbalsta FOV maiņu, tāpēc arī prosta bilde izstiepās - 1024 pikseļu platums attēlojās uz tiem 1365 - loģiski, ka sanāk izstiepšanās.
UT atbalsta fov lidz pat 180 :D
Bet nu reali 110 max
Panjemu Phillips 20'' LCD wide
Jasaka, ka monis vienkarshi ieper, vismaz man loti patik :D
http://www2.gnt.lv/productimages/200W6CS.jpg
vimba_zlobnaja
07-14-06, 16:27
Pa cik ja nav noslēpums? Es atkal savukārt vakar paņemu Acer 19" (thz slimais) wide screen. Man arī ļoti, ļoti patīk :) Sorry modeli neatceros tikai 19xxW
DeadlyShooter
07-14-06, 16:31
Izlasi aprakstiņu tam NFSMW (zem bildēm). Tur arī rakstīts, ka šī spēle neatbalsta FOV maiņu, tāpēc arī prosta bilde izstiepās - 1024 pikseļu platums attēlojās uz tiem 1365 - loģiski, ka sanāk izstiepšanās.
Nja COD2 un HL2 bildes ir ok.. bet ko viņš sarakstījis zem "VGA vs DVI" tas gan ir murgs..
Nja COD2 un HL2 bildes ir ok.. bet ko viņš sarakstījis zem "VGA vs DVI" tas gan ir murgs..
precizē... ;)
es šon brauc 21crt skatīt... žēl kāposta - žēl viena natīvā izšķirtspēja (bl šis lv termins ātri jāmaina :D)
Vimba pats zini kam jautaat cenu :)
žēl viena natīvā izšķirtspēja (bl šis lv termins ātri jāmaina :D)
Mani uz 1:1, vienkaarshi un saprotami :]
Nu re es tacu teicu ka tas ir labs moniits :)
AndzX8-842
07-14-06, 20:38
Dell 2405FPW un 2407FPW ir labi monitori, abi LV ir pieejami un maksā ~750Ls. Otrais ir jaunāks izlaidums. 24 collas par 750Ls nav nemaz tik dārgi un rezolūcija ir 1920 x 1200. 16:10 nav īsti 16:9, bet tas ir tik tuvu, cik šie monitori nonāk.
Un te daži saka par to plašāko redzamību spēlēs. Kāds mans draugs citam vienreiz pajautāja, kāpēc viņš coutner-strike spēlēja uz 640x480 rezolūcijas, ja varēja spēlēt pie labākas un ka viss esot tik briesmīgi liels attēlā. uzminat kādu atbildi viņš saņēma no otrā personāža? :D
Pateikšu priekšā -- "Viss ir liels, bet galvas arī ir lielākas!". :D:p
Kiwi, tagad pēc pāris dienām ovnošanas, kāda ir pieredze ar šo Filips monitoru spēlēs un vispār? Esmu ļoti iekārdinājies paņemt arī tādu.
Man pagaidaam x300 un vienigaa spele ko speleju nevelk FPS pie tadas rezolucijas :p
Man ati solija atsutit x1900 beidzot pec paris dienaam, tad arii vares kartigi pateikt :)
Bet nu monis joprojam patik
Skatījos netā, vēl arī tāds Viewsonic ir pieejams ar gandrīz tiem pašiem parametriem, kā arī benq, tas gan laikam zaudē kontrastā. Nevar saprast, kuru ņemt. :)
Ja atšķirība kontrastā ir, teiksim, 1:1000 vai 1:800, tad tam pavisam nav nozīmes :)
Shitam arii punkta izmers ir 0.258, citiem ir 0.27
DeadlyShooter
07-17-06, 17:26
precizē... ;)
es šon brauc 21crt skatīt... žēl kāposta - žēl viena natīvā izšķirtspēja (bl šis lv termins ātri jāmaina :D)
Piemēram, šis:
"Using the DVI connection means you have to run everything at the native resolution. You don’t have the option of running at lower resolutions and if you try, your game most likely won’t even start."
Instigater
07-17-06, 22:01
Vienkaarshi ideaali - lameri nevarees uzlikt kretiiniskaas izshkjirtspeejas, tiesa, speeleem vajadzees high-end videokartes, un te mees nonaakam pie taa, ka taads LCD pieprasa bargu naudu ne tikai par sevi, bet veel tikpat par videokarti.
Instigater, nesatraucies, DeadlyShooter tikai citē vienu "pērli" no tā raksta. Patiesībā gan pats monitors, gan lielākā daļa videokaršu pašas māk atbilstoši skalēt bildi arī DVI pieslēgumam, ne tikai analogajam.
Shitam arii punkta izmers ir 0.258, citiem ir 0.27
Kas tur labs? Siiks pixelis attieciigi jaasasprindzina redze.
LCD 17" paarsvaraa havo 0.26 pixeli liidz ar to 1280x1024 jaasasprindzina redze lai saskatiitu iconas txt desktopaa. saliidzinoshi kur 19" LCD ar 0.29 ir reaala bauda aciim.
Iedomaajos 0.258 kaa apmeeram ir pie Philipa 1:1 @1680 x 1050.
kontrasts 600:1 man skjit pa maz tumshaakaam speeleem?
BTw, kaada matrica sham monim?
Instigater
07-18-06, 00:03
precizē... ;)
normaals apziimeejums buutu dzimtaa izshkjirtspeeja
es gribu tikt vaļā no tā izšķirtspēja!!! native man patīk :)
Instigater
07-18-06, 09:13
mosh tad jau ne paaraak korekti, bet vareetu lietot taadus vaardus kaa:
1) siikumainiiba
2) detalizaacija
3) skaidriiba
izmanto 1:1 iisaak un saprotami nekaa meeeli mezhgjiit ar rezoluucijaam utt. :]
Kas veel ir sakariigs no 20.1 Wide'iem bez Fiilipa?
Es veel skatos ViewSonic VX2025WM, bet bailes ar lenkjiem. Beediiga pieredze.
Ehhh, kas neriskee tas nedzer shampi, panjeemu ViewSonic VX2025WM 20.1" Wide, 800:1, 300cm, 1680x1050 1:1, MVA true 8bit panel.
Angelz, dod zināt savas domas par šo vjūsoniķi, kad esi gatavs. Man šis arī laikam ir visizdevīgākais variants. Btw, vai tas nāca no gnt?
Angelz, dod zināt savas domas par šo vjūsoniķi, kad esi gatavs. Man šis arī laikam ir visizdevīgākais variants. Btw, vai tas nāca no gnt?
Jap no GNT. Neesmu veel gatavs riskeet vilkt LCD no USD. Taa jau pietiek extreemu izjuutu :]
Riit iechekoshu moni un uztaisiishu mazu review.
Man patiik VS VX klasei tas ka ir sameeraa eliits raamja dizains.
Cik lasīju ineta revjūvos, šim vjūsoniķim ir tāda pati kaite kā pārējiem modeļiem - mazkustīga kāja (tā bija rakstīts tajā apskatā).
Gaidu tavu apskatu.
Neesmu veel gatavs riskeet vilkt LCD no USD. Taa jau pietiek extreemu izjuutu :]
.
:D :D :D
Cloudkeeper
07-19-06, 00:36
Cik lasīju ineta revjūvos, šim vjūsoniķim ir tāda pati kaite kā pārējiem modeļiem - mazkustīga kāja (tā bija rakstīts tajā apskatā).
Pilnīgi piekrītu, bail pat matricu nochakarēt:( VA902
Dizains prasa upurus, same ir arii NEC monjiem.
Par kaaju, nav nekaadu prbl, pasham bija vairaaki VX monji ar shaadu raami.
Saaku pamazaam adapteeties pie 20.1" widesreen'a. Nu pagaidaam uz pirmo briidi iespaids labs, nav izteikti daudz backlightinga bagu, nav deadpixelju. :] Driiz uzcepshu review'u par sho VS VX2025WM moni.
Pagainjaajot 10min Eve-online, man skjiet ka jamie izmanto shur tur 16bit textuuras, redzu ka panelis un matrica ir true 8bit tb true 16mlj kraasu tonji tiek atteloti. Tas pagaidaam priecee :]
loool dari taa veeel.. neapstaajies es jau naaku :p
Skatiities widescreen moovjus gan ir pasaka :>
Patiikami ka beidzot VS VX seerijai ir safix'sots Vert lenkja bags, izskataas tik tieshaam uz 170 graadiem.
Mekleeju negatiivoo, pagaidaam nav ko zinjot sliktu par sho moni. Vieniigais ir baigi jaapierod pie Wide :]
Varbuut kautkur mani uzskati var buut maldiigi par cik tikai ~1h sho moni moku. Driiz buus review bet kopumaa iespaids man ir labs.
Un veel, kaut arii pixelis jamam ir sameeraa smalks bet vizuaali liekas kaut kas starp 17" un 19" peec acu saspringuma lasot siikus txt.
vimba_zlobnaja
07-20-06, 00:02
Es vēl aizvien mazliet "mocos" ar wide. Bet mokas ir patīkamas :D :zloba:
Angelz
Ja nav noslēpums - cik sapiķoji? Pats tā lēnām skatos kāda 20' ws lūrņa virzienā :D.
']Angelz
Ja nav noslēpums - cik sapiķoji? Pats tā lēnām skatos kāda 20' ws lūrņa virzienā :D.
Panjeemu pa labu praisu jo pac tirgoju h/w bet nu cena shaadam monim videeji ir 305...320Ls atkariibaa no vietas kur peerk.
viltnieks... to, ka vidēji cena šim agregātam ir ~310Ls es zināju jau pats... :D.
pagaidīšu kādu eoz review un tad skatīšos tālāk, lai arī pagaidām izskatās, ka pa 300Ls var nopirkt ko sakarīgu. Emm, vispār ir ideja - tā kā te vesela čupiņa ir iepirkusi 20' ws monitorus, varbūt varētu izveidot vienu topiku, kur katrs sadzejotu nelielu review par savu monitoru? Būtu dikti pārskatāmi :).
']viltnieks... to, ka vidēji cena šim agregātam ir ~310Ls es zināju jau pats... :D.
Neenu viltniex vai nee bet kaada jeega man teikt pa cik panjeemu, jo par manu praisu tev neviens vairumnieks nepaardos. Tapeec ka shii cena ir tikai prieksh manis personiigi. Es pa taadu cenu panjemt tirgoshanai nevaru. :]
Reviewu es driiz uzraxstiishu, shonedeelj veel siikaak pamociishu sho moni un iebildeeshu. Bet pagaidaam paarkaapjot no VS VP930, kas arii skaitaas viens no biezaa gala LCD moniishiem, nejuutos viilies ar VS VX2025.
AndzX8-842
07-25-06, 20:23
Angelz, nus, jau nedēļiņa pagājusi, kur tad review? Dikti gribu zināt vai vajag 500Ls vai var iztikt ar 300Ls priekš platekrāna 1680 x 1050 :).
Ja vēl review nav ne gatavs, ne pusē, tad varbūt pastāsti, kā ir ar filmām, var skatīties, nekas neraustās, kā ar tumšākiem gabaliem, kaut ko arī var saredzēt vai viss saplūst kopā un bilde velkās?
Kā ir a EVE un citām spēlēm, var paspēlēt vai arī nav diezko labi?
Kāda video karte ir tai kastei pie kuras pieslēgts 2025 soniks?
(jautāju, jo man ir r9800pro un to rezolūciju filmām būtu jāpavelk, eve arī tā kā nebūtu jābūt nekādām problēmam, kad atsākšu spēlēt, bet tomēr māc šaubas kā būs...)
interesanti vai par flipsi("philips") šitais ir labāks vai sliktāks...hmm :rolleyes:
Hei, Angelz! Kā monitors?! Esmu nobriedis rīt tādu paņemt. Varbūt to Filips tomēr? Kiwi?!
Base, base, respond!
EDIT: Tikko atradu šitādu http://www.xtraplus.com/jsp/ProductDetail.jsp?ProductCode=232513 - varbūt tomēr kādu mēnesi pagaidīt kamēr parādās un grābt ciet?
A ko lai saka, strada normali pagaidaam :D
p.s. kas bij vaines maniem glīšajiem juzerbariņiem?? :((((((((((((
AndzX8-842
07-31-06, 01:06
Uzdūros vēlvienam ļoti labam variantam. Samsung 215TW. 21 colla. 1680x1050. 1000 : 1 kontrasts. 8bitu panelis(16.7mil krāsas). Xnet ir par ~370Ls un par ~400Ls. Otrajas ir pivots(kas tas tāds?). Starpība starp samsungu un filipu un soniku ir tikai tāda, ka samsungam ir 21 ne 20 colla redzamās ekrāna daļas, nu un kontrasts, + cena ir nedaudz augstāka.
Atceros, kad video karti iegādājos, kādas divas nedēļas lasīju visus iespējamos rakstus, ko varētu internetā atrast. Traks gandrīz paliku izvēloties to, kas būtu vislabākais. Konkurence starp firmām + laba produkcija == beigti nervi klientiem :D.
pivot - var sagriest moni pa 90 graadiem, automaatiski paarsleedzas bilde. eerti lai rakstiitu dokumenus un nodarbotos ar mega browseeshanu :D :D
Angelz, nus, jau nedēļiņa pagājusi, kur tad review? Dikti gribu zināt vai vajag 500Ls vai var iztikt ar 300Ls priekš platekrāna 1680 x 1050 :).
Ja vēl review nav ne gatavs, ne pusē, tad varbūt pastāsti, kā ir ar filmām, var skatīties, nekas neraustās, kā ar tumšākiem gabaliem, kaut ko arī var saredzēt vai viss saplūst kopā un bilde velkās?
Kā ir a EVE un citām spēlēm, var paspēlēt vai arī nav diezko labi?
Kāda video karte ir tai kastei pie kuras pieslēgts 2025 soniks?
(jautāju, jo man ir r9800pro un to rezolūciju filmām būtu jāpavelk, eve arī tā kā nebūtu jābūt nekādām problēmam, kad atsākšu spēlēt, bet tomēr māc šaubas kā būs...)
interesanti vai par flipsi("philips") šitais ir labāks vai sliktāks...hmm :rolleyes:
Pagaidaam galiigi laika nav uzcept reviewu, varu paaris vaardos atbildeet uz jautaajumiem.
Par Video: troksnjus nebiju noveerojis kaa parasti tas ir aatraam TN matricaam, kraasu paarejas vienakashi dominee 8bit!, pozitiivs pieduriens ir 16:9/10 filmas. Punkta izmeers ir ok nav paaraak mazs lai springtu skatoties uz smalkaam detaljaam.
Matrica: Ir minimaals gostings kaa jau 8ms bet nu nieciigs kas pilniigi netraucee. Bet 8bit true colorz reaali rullee nekaadas vairs stulbaas 6bit kraasu paarejas kuras labaakaa gadiijumaa ditheree. Matricai ir minimaals izgaismojums stuuros ko es nosauktu par normu. Shim monim nemaniiju izteiktu lampas izgaismojuma bag'uz kaa "X" vai "taisnstuuris".
Citi: Ir 1x DVI un 1x Analogaa ieeja. Vadus var patiikami nosleept aiz aizmugureejaa vaaka. Ir noFIXseeti OSD briidinaajumi par izskjirtspeejas mainjaam un OSD backgroundu var padariit caurspiidiigu. Monim ir tumbinjas bet es neesmu jamaas veel izmeegjinaajis. Kaaja pietikami stingra nekaadu prbl moni vertikaali groziit.
Mans verdikts: ljoti labs monis par jamo cenu!
Pie reizes iejaukshos es ar radnieciigu teemu. Mekleeju 19'' LCD moni liidz 200 Ls, platekraana. Pagaidaam kaa IMO ideaalaako variantu, esmu uzgaajis Samsung SyncMaster 940BW. Parametri (4ms, 300cd/m2, 500:1, 160/160) it kaa ok, dizains arii iet pie sirds, ir DVI. Ko tauta saka par sho aparaatu? Tikai viena probleema - jams reti kur izstaadiits (inernetaa), un cik intereseejos, tad nekur reaali nav pieejams. GNT listee gan jams uzraadaas... :rolleyes:
Es sen vairs neskjiroju moni peec GTG rekacijas laika bet gan peec matricas un panelja tipa.
Kautkaa man visu laiku negribeejaas wide screen moni, bet tagad kad esmu meenesi pajuuzojis portabli ar wide un pie 4:3 resolution seedeet vairs nav patiikami, taapeec riit domaaju iegaadaaties sev vienu wide screen LCD 20"
Saprotu pats, ka matrica nav nekaada dizhaa, bet izsakiet savu viedokli kopumaa!
Te buus parametri:
Type 20.1” Wide TN colour TFT active matrix WSXGA+ LCD
Display Area 43.3cm horizontal x 27.1cm vertical; 51.1cm diagonal
Pixel Pitch 0.258mm
Optimum Resolution 1680 x 1050@60Hz
Bandwidth 165MHz
Contrast Ratio 800:1 (typ.)
Viewing Angle 160° horizontal, 160° vertical (at 10:1)
170° horizontal, 170° vertical (at 5:1)
Response Time 5ms (off-on-off) (typ.)
Colour Support 16.7M colours (6-bit+Hi FRC)
Light Source Long life, 60000 hrs. (typ.)
Brightness 300cd/m² (typ.)
Panel Surface Anti-glare (3H)
Kas tas ir par modeli, kaut kads 204BW vai viewsonic?
Vai tad tas ko maina? Nu te buus modelis viewsonic VG2021WM!
Ir dazhi jaunie modelji, kam TN matricai ir 8 bit (16.7M) krasas, nevis 6+2 kaa lidz shim. Gribetos tadu pamegjinaat un apskatit :)
Tas gan nav tavam konkretajam modelim
Mosh iemet kaadus konkreetus modeljus, par sapraatiigu, cenu ar taam TN matricaam ar 8 bitiem! A to ko te Angelz slavee PVA un MVA ir nesapraatiigi cipari :( - nee nu OK attieciigajai kvalitaatei- attieciiga cena!
Samsung 204B (ne wide), 225BW
LG 20'' wide, modeli neatceros. Mosh veel kaads
Pedejie 2 tapat nav stockos
Dizains taads tups tiem samsungiem! Vieniigais peec skata man patiik 931BF (bet to jau esmu atmetis vajag tomer 20" un wide)! Bet runaajot par taam TN matricaam ar 8 bitiem, kaada atshkiriiba buus starp taam PVA un MVA? Vai varbuut man arii pietiks ar to pashu 6+2 VS modeli (dizains veel saliidzinoshi normaals), kaa nekaa acij tiikams arii tas 931BF (lietoju darbaa) likaas!
Samsung 204B (ne wide), 225BW
LG 20'' wide, modeli neatceros. Mosh veel kaads
Pedejie 2 tapat nav stockos
A kaadu tu ieteiktu njemt? Kaadu vispaar labaak, wide vai bez wide? 1600 x 1200 uz taam 20" ir aciim tiikams? 0.255mm mikselis, hmm...
1600:1200 tak ir 4:3 un nevis wide, taadu resolution uz jamiem nedabuusi! Kaa jau dauzi saka kad pameegjina wide tad atpaklaj celja nav! ;)
Max res for wide 1680x1050, non wide 1400x1050!
A kas tev pret 0.255? pa mazu? :rolleyes:
Neko ieteikt iisti nevaru, jo pats veel mekleju, kas butu optimalakais variants ikdienai, DVD + gaming
PVA (Patterned VA)
- same as MVA except ...
- larger viewing angles
- higher contrast levels means darkest blacks
http://www.hardforum.com/showpost.php?p=1029243565&postcount=1
Nav nevienu TN matricu ar 8bit. Ir tikai advancēta veca tehnologija :)
Pats meklēju ko labāk paņemt no 20" wide un vienīgais kas iepatikas pēc testiem un lietotāju viedokļiem ir LG 204WT. Pie mums maksā ap 210-215 Ls. imho labākais par savu cenu. Samsung 205BW nav tik ātrs - tur nav nekādas akselerācijas.
Skaidrs man vajag ar TN matricu- laikam to advanceeto! :) Manupraat tas LG pat labaaks par PVA un MVA vismaz peec specenes!
Kur to LG 204WT shobriid var nopirkt?
Edit: atradu goooogleejot jaaraksta L204WT, bet rodas jautaajums par kaadu uzticamu kantori!
Edit2: Nav ko aakstiities, jams ne ar ko neatshkiras no ieprieksh mineetaa VS (jo tas kontrasts reaali ir tas pats 1:700-800- a tur kautkaads dinamiskais iesmeereets taajaa maajas lapaa- liidziigi kaa dazhiem samsung modeljiem- reaali 1:700), turklaat VS dizains labaaks! Manupraat LG nekur nav stockaa- GNT ar neredzu- tad palieku pie taa pasha VS VG2021WM! ;)
Skaidrs man vajag ar TN matricu- laikam to advanceeto! :) Manupraat tas LG pat labaaks par PVA un MVA vismaz peec specenes!
Kur to LG 204WT shobriid var nopirkt?
BS :D :D :D
Jebkaads TN<MVA/PVA
Nu nez man jau liekas ka tam LG tikai skata lenkjis ir shvakaaks, a un tas 2000:1 laikam jau ir kautkaads dinamiskais kontrasts, bet kaads ir reaali kas to lai zin?
Nu nezinu, tur cilvekam LG supports teica, kas tas ir true 8bit, nevis 6+dithering
Tas pats ar tiem samsungiem, ko jau mineju
Bet tas LG nav stockaa, taa kaa vari pagaidaam aizmirst par to :)
Angelzz
Prieksh filmaam/DVD/bildeem un ikdienas lietoshanas jaa, bez shaubaam, bet prieksh gaming, konkreti atriem FPS kaa UT :D, par to gan neesu parliecinaats diemzheel :(
Starp citu, kas interesanti tam NEC 20" super dargajam gaming monim ir S-IPS matrica, bet parejiem no taas pashas gaming serijas ir TN
Taapeec arii palieku pie TN un konkreeti pie VS VG2021WM (domaaju riit vai pariit dabuushu)!
Ka nav stockaa arii secinaaju taadeelj palieku pie VS, update look up!
Ja jau cilvēki diskutē, es ar biku iespraukšos. :)
Ar taisos iepirkt lcd monitoru, respektīvi LG L1770H. It kā jau galvenā prasība ir gāmings, bet ne tāds hardcore, tik vakaros CS:S uzspēlēju. Tā pārsvarā general use. :) Ir kādi komentāri par šo monitoru? It kā jau pēc speciem izskatās ok, cik sapratu, šim ir TN matrica.
Nu par tavu modeli, jaasaka taa ka jamam arii nav mineets reaalais kontrasts- dyn ir 1:1600, kas ir mazaaks par ieprieksh apspriesto LG 20" modeli!
Veel tavam monim es nesprotu sho: Display Colours 16/2million(6-bit with FRC) Sanaak ka jams tikai 8milj. kraasas supportee- lai arii maaksliigi rendereetas tachu parasti raksta 16,2 vai 16,7M?
Veel tavam monim es nesprotu sho: Display Colours 16/2million(6-bit with FRC) Sanaak ka jams tikai 8milj. kraasas supportee?
TN Film screens are traditionally more economical than other technologies. In fact, they only display 64 red, 64 blue and 64 green shades. The maximum amount of colours achievable from liquid crystal rotation alone is 262 144. In order to reach 16 million colours and above, panel manufacturers commonly use two technologies: Dithering and Frame Rate Control (FRC). These terms are often interchanged, but strictly can mean different things.
Frame Rate Control / Temporal Dithering - The other method is Frame-Rate-Control (FRC), also referred to sometimes as temporal dithering. This works by combining four colour frames as a sequence in time, resulting in perceived mixture. In basic terms, it involves flashing between two colour tones rapidly to give the impression of a third tone, not normally available in the palette. This allows a total of 16.2 reproducible million colors. Thanks to Frame-Rate-Control, TN panel monitors have come pretty close to matching the colors and image quality of VA or IPS panel technology, but there are a number of FRC algorithms which vary in their effectiveness. Sometimes, a twinkling artefact can be seen, particularly in darker shades, which is a side affect of such technologies. Some TN film panels are now quoted as being 16.7 million colours, and this is down to new processes allowing these panels to offer a better colour depth compared with older TN panels. See this article for more information.
Kroč izskatās, ka tie 16 miljoni tiek tipa mākslīgi iegūti. Nu jā, monis jau ir 100% lētā gala pārstāvis. :D
euz,lielie diskutētāji,es te tagad skatos vienu dvd un aizdomājos.Kāds nevēlas man uz 2 vakariem aizdot 21" LCD,salīdzināšanai? Vai tomēr ir tie LCD tik labi,kā jūs slavējat... :D
Kiwi buus veel jaaparunaa ar tiem LG paarstaavjiem par tiem 8 bit! :D :D
Kiwi buus veel jaaparunaa ar tiem LG paarstaavjiem par tiem 8 bit! :D :D
Lol, pasaku ka gribu 8bit un tagad tu arii taadu gribi, LOL :D
lol par attieciigu ciparu visu var dabuut! :D
8bit jā nu tikai *VA/IPS.
http://forum.ixbt.com/0028/020492.html
Tikko atbraucu maajaas ar savu jauno moni VS VG2021WM! Nu saliidzinot ar Asus PM17TS, reaali kraasaas taadas pashas liekas, vieniigi VS nav DVI izejas tomeer uz wide tagad ir patiikamaak skatiities! Varbuut ir kaadi testi pieejami, ko vareetu ieteikt!
jā,atbrauc salīdzināt ar manējo moni (skatīt profilā) :D
Taa, es arii noleemu iemeegjinata 20" Wide LCD ekraanu, shodien pasuutiju un cerams pirmdien tikshu pie shaada screena:
LG Electronics Flatron L204WT SF, 20" WideScreen, Black
20", 1680x1050, 5ms, 2000:1, 300cd/m2, D-Sub un DVI-D
Peec review liekas labs, ceru, ka arii man gadiisies labs modelis! Laiks aizstaat labi kalpojosho 19" LCD :)
Tikko atbraucu maajaas ar savu jauno moni VS VG2021WM! Nu saliidzinot ar Asus PM17TS, reaali kraasaas taadas pashas liekas, vieniigi VS nav DVI izejas tomeer uz wide tagad ir patiikamaak skatiities! Varbuut ir kaadi testi pieejami, ko vareetu ieteikt!
Piedod ka piep*shos pie sikumiem bet monitoriem var buut tikai ieejas. Izejas ir videokarteem un citaam ieriiceem kas reaali dod araa to signaalu ! :)
Piedod ka piep*shos pie sikumiem bet monitoriem var buut tikai ieejas. Izejas ir videokarteem un citaam ieriiceem kas reaali dod araa to signaalu ! :)
Tad piedod man arii, ka piepisiishos- pirms "ka" jaaliek komats! :D
Taadaa garaa shovakar arii vari iziet veel caur simts topiciem! :D
Kashelz
ceru ka būs pamatīgs review jaunam skrinam - ar bildem utt :)
Kashelz
ceru ka būs pamatīgs review jaunam skrinam - ar bildem utt :)
Nu ja buus fochiks, tad var meegjinaat nobildeet arii :) Pirmdien tikshu pie jamaa, taa kaa tad arii gaidaamas zinjas labs vai nee :D
ko tur revievot, par moni nav ipashi daudz ko raxtiit, un katram savadak liekas, vienam var patikt otram nee !:rolleyes:
No kurienes tad tu njem vinju? Vinsh it kaa nav vairumnieku stockaa
No kurienes tad tu njem vinju? Vinsh it kaa nav vairumnieku stockaa
Kaa nav, GNT ir! Ir tagad 2 gab melni, nu labi, bija, tagad 1 gab. un 18 gab. sudraba kraasas :)
LGL204WT-BF LG L204WT-BF 20, 1680*1050, 5MS, WIDE 1
LGL204WT-SF LG L204WT-SF 20, 1600*1200, 5MS, WIDE 18 - Neziu kapeec GNT preces nosaukumaa raksta nepareizi izshkjirtspeeju, jaabuut 1680*1050, detaljaas viss pareizi ir!
Taa kaa tauta iespingstat un kjerat peedeejo melno :D
Monim var buut iebuuveets USB HUB.
Monim var buut audio izejas shtekeris.
Paris dienas atpakalj veel nebija un datumu ar it kaa nemaniju. Nu ok, njem un dod zinju kaa patiik :)
Paris dienas atpakalj veel nebija un datumu ar it kaa nemaniju. Nu ok, njem un dod zinju kaa patiik :)
Tur taa lieta, ka nebija, vakar ieraudziju, uzreiz izdomaaju, ka jaakjer kameer ir :) Gribeeju teishi melnu nevis sudraba, tad jau maniis kaa buus! Cena arii sameraa draudziiga sanaak...
Man arī stāv priekšā LCD moņa iegāde, biju nosliecies uz LG kā paņēma Kashelz, bet tad pamanīju Samsung 206BW, kurš ir iznācis šodien! :D Ko jūs par moni teiktu? Pēc paramertiem līdzīgs LG.
Links uz moni: http://www.prad.de/en/guide/screen3594.html
Tikai pats pamanīju šo moni - izskatas tīri labs produkts :)
Man arī stāv priekšā LCD moņa iegāde, biju nosliecies uz LG kā paņēma Kashelz, bet tad pamanīju Samsung 206BW, kurš ir iznācis šodien! :D Ko jūs par moni teiktu? Pēc paramertiem līdzīgs LG.
Links uz moni: http://www.prad.de/en/guide/screen3594.html
A kaadu paneli jamais izmanto? 3000:1 un 2ms, hmm, mozj atsaukt savu LG :D Gribu vairaka infas par jamo, interesee kaadu cik noprotu TN paneli izmanto un kaadas kraasas tas speej attiistiit reaali! Ko citi review arii dzen saka ir labi uzzinaat!
Jaunas LG L226WT (http://us.lge.com/products/model/detail/computer%20products_lcd%20monitors_windows%20vista %20certified_L206WTQ-BF.jhtml) un L206WT (http://us.lge.com/products/model/detail/computer%20products_lcd%20monitors_windows%20vista %20certified_L226WT-BF.jhtml)
Skata leņķi ir labas priekš TN
http://img262.imageshack.us/img262/948/hpim0741fu5.th.jpg (http://img262.imageshack.us/my.php?image=hpim0741fu5.jpg)http://img262.imageshack.us/img262/9182/hpim0739eg5.th.jpg (http://img262.imageshack.us/my.php?image=hpim0739eg5.jpg)
http://img154.imageshack.us/img154/3825/hpim0738kq0.th.jpg (http://img154.imageshack.us/my.php?image=hpim0738kq0.jpg)http://img154.imageshack.us/img154/6941/hpim0737qg4.th.jpg (http://img154.imageshack.us/my.php?image=hpim0737qg4.jpg)
Cena par 22" modeli ir $400. Tajā pašā veikalā Samsung 225BW maksā tikpat.
Eiropā ~399 Euro
Taa, tiko iesleegts ir jaunais monis LG L204WT 20.1" Wide black, bilde liekas ok, vieniigi nevaru pierast pie siikaa pikselja, bet tas buutu siikums! Daud zvar tagad redzeet uz ekraana... kraasa, nu kraasas izskataas labi, veelaak buus japamoka ar kalibraacijas sfotiem, varbuut var ko labu piereguleet, lai gan diez vai, parasti sanaka veel sliktaak :D
Speeles veel neesmu licis, nav pat ko vareetu uzlikt, arii japaskataas kas un kaa atbalsta wide mode, monii iepatikaas tas, ka ir zils leds, bet veel labaak ir tas, ka to zilo ledu var atsleegt monitora setingos :)
Kashelz a kads tev iepriekš moniks bija ?
Kashelz a kads tev iepriekš moniks bija ?
Ieprieksheejais bija Samsung 913N, kalpo labi, nu bija doma nomainiit un te nu tas ir, jauns iegaadaats :)
Kādi trūkumi monim jau novēroti? Ja būtu jādod atzīme ballēs, kāda tā būtu?
Kādi trūkumi monim jau novēroti? Ja būtu jādod atzīme ballēs, kāda tā būtu?
Nezinu, taa pagaidaam izskataas ok, nekadas vainas, speeli vienu uzliki 1:1 izshkjirtspeejaa, viss iet kaa naakas, neko nekur nevelk un nekas negljuko, kraasas ir ok, balles vareetu dot kaadas 8 - 9, jo ideaals noteikti nav, bet nevar suudzeeties it iipashi pa tadu cenu, nav iisti arii ar ko saliidzinaat, lai korekti ieliktu veerteejumu! :)
Es savam Viewsonicam dotu 8,7 ;) balle nost par to ka nav DVI, un ir neliels backligt bug pa vidu apaksheejaa malaa! ;)
Es savam Viewsonicam dotu 8,7 ;) balle nost par to ka nav DVI, un ir neliels backligt bug pa vidu apaksheejaa malaa! ;)
Hmm, atbrauksi, vari uzmest aci un saliidzinaat kaa izskataas, neesmu iipashi citus 20.1" peetijis, taa kaa tev ir viens, vareesi iespeejams objektiivaak noteikt kursh kuru! Shim noteikti pluss ir tas, ka ir gan VGA, gan DVI, abi vadi arii naaca liidzi + veel atziistu kapeec sho ekraanu tieshi njeemu ir deelj taa, ka tas atbalsta HDTV 720P! :) Neesmu nemaz testeejis uz VGA vada, uzreiz liku pie DVI kabelja! Un cena aarii nebija mazsvariigs faktors, paldies Someonesick :)
Un man interesee kas tie pa jaunajiem TN paneljiem ar 3000:1 un arii dzen 2MS + tiiri ok skata lenjkji :rolleyes: Varbuut jaapasuuta naakamais? :D
Veciit 1:3000 ir kautkaads dinamiskais ko razhotaajs noraada- nenoraadot reaalo kontrasts- reaalais max ir 1:800 vismaz TN matricai, varbut bik vairaak mosh veel uz aci var just to 1:3000 :D, runaajot par ms jamaas tur arii iedalaas kautkaa un ir dazhaadas dazhaadiem meerijumiem, bet parasti laikam noraada GTG- grey to grey!
Bet tad jau uzmetiishu aci un tad noveerteeshu mosh man arii ir 1:3000! :D
Nu shitam jau arii 2000 ir dynamic :)
Nop man bija noraadiits 1:800, nezinu mosh pats GNT kautko samuhljiija! :)
Nu shitam jau arii 2000 ir dynamic :)
Jap, manam tagadeejam ir 2000:1 dinamiskais un 5MS, a tiem jaunajiem ir droshi vien citi panelji - iespeejams uzlaboti, kas speej attiistiit 3000:1 un 2MS, bet man interesee kaa ir ar kraasaam? Un kaads ir taa panelja mdelis, kas naka ieksh tiem LG un Samsung jaunajiem ekraaniem :rolleyes:
L204WT ir LG.Philips LM201WE3 panelis
L226WT ir LG.Philips LM220WE1 panelis
http://img480.imageshack.us/img480/2499/l226wtpanelwc3.jpg
Nezinu cik tie 8biti ir reālie vai tikai 6bit+ Hi FRC
Nu ko Kashelz saka peec 2-3 dienaam par LG? :D
Kashelz monis- bilde reaali taa pati kas man, nez kas ieksh HL2 kautkaa diivaini reagjeeja uz kustiibaam, savu uz speejukiem veel neesmu pameegjinaajis! skata lenkjis abiem no saaniem ir ljoti labs, vareeja buut labaaks no augshas! Manam redzamaaks backlight bugs uz melna fona pa vidu apakseejaa malaa, bet tas jau kaa kuram eksemplaaram! Nu dizains tam LG leets peec sunja- kautkaa man savs labaak patiik apaljiigaaks! Man pasham monim maz reguleeshanas iespeeju uz displeja!
Nu ko Kashelz saka peec 2-3 dienaam par LG? :D
Es saku, ka labs, taada cena ir hands down, nepatiik tas, ka statiiva kaaja ir taada no plastmasas, vareeja buut stabilaaks taadeelj, jo svars kopumaa mazs un ja galdu kustina, monis baigi shuupijas liidzi!
Par pashu monitoru un atteelu kvalitaati liekas ka labs, bilde un kraasas labas, speelees arii nekas negljuko, ta vismaz nemanu normaalaas speelees, dead pixelju nav, viss kaa vajag! Vieniigi veel tas, ka ir 20" un mazs pixelis, bet tas taa, esmu apmierinaats ar pirkumu! + ir VGA, DVI, arii dzen 720p HDCP!
Un par dizainu runaajot, man tieshi otraadi - savam patiik, ka liels ir ekraans un peec iespeejas mazaakas apkaarteejaas plastmasas malas aka korpuss! LCD gribu rdzeet bildi!
Nea manam jau arii taa malinja ir shaura un liekas ka ir plaanaaks, tikai apakshaa deelj tumbinjaam ir saliidzinoshi plata josla, kuras ne suuda neskan :D
Nu par stabilitaati man arii ir kaa ir, bet tas tomeer nav 17" uz taas pashas kaajas! ;)
Bet ja juus redzeetu tam LG iepakojumu, stroga nodomaatu ka tur iekshaa max 17" :D, ne taa kaa manam, liekas ka visas 22" varbuut iespiileetas :D
Nea manam jau arii taa malinja ir shaura un liekas ka ir plaanaaks, tikai apakshaa deelj tumbinjaam ir saliidzinoshi plata josla, kuras ne suuda neskan :D
Ne velti taapeec es arii izveeleejos moni bez tumbeleem, jo zinu, ka taas ir scrap, negribu par to maxaat lieki un lieku vietu lai aiznjem ;)
Rekjinot mana monitora cenu, atteelu kvalitaati manuprata labs pirkums! Vienmere jau var buut labaak, bet tie nav 300+ Ls par 20"! :D
A vot tagad gan es labpraat saliidzinaatu ar 20" 300Ls veertiibaa! :)
Kashelz, kā tā var būt ka 1600x1200 ir Wide? :confused:
Tak attiecība sanāk 4:3 (aka 1600:1200 = 1.33333)
Bet WIde tak ir 16:9 (aka 1.77777).
Sanāk ka punkts nav simetrisks kvadrāts, bet taisnstūris ? :confused:
Vai es kaut ko nesaprotu?
EDIT: Sanāk ka viņi ir divi modeļi: L204WT BF un SF attiecīgi viens pirmais ir WIDE ar 1680x1050 bet otrs ir normālais 1600x1200.
Te rodas jautājums. Kakova H ir jāņem WIDE craps? Ražotājam tak lētāk tās platās matricas... Bet cena ta viena uzlikta, turklāt WIDE ir nesaderība ar vecākiem softiem un citas šaizes...
Ē bet vispār tam monim nereāli laba cena salīdzinoši 8)
Reigo, pagooglējot noskaidroju, SF un BF atšķiras tikai ar krāsu, respektīvi, SF=silver un BF=black. Man jau ar patiktos parasta formāta 20" LCD monis par ne pārāk lielu naudu, vienīgo tādu, kas ietilpst manā budžetā atradu Samsung 203B.
Iekustinam atkal sho topicu!
Taa pirmkaart kiwi klaaj valjaa ka tavs 206BW straadaa un kur jamo shobriid var dabuut!
Varbuut kaads kautko ir dzirdeejis par jauno Asus MW201U: http://www.prad.de/en/guide/screen3387.html
Taak kaa shis ir jauns modelis nu jau paaris meeneshu, tad pats pagaidaam neesmu atradis nekaadus objektiivus review un par cik pie jenkjiem TN matricas nav lielaa cienjaa un vinjiem 300$ par 20" moni ar TN liekas daudz tad tik driiz nekaadus review arii nesagaidiis!
Ir tāda infa par 22" modeli :
http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?t=17669307
Bet izskatas ka pēdējās revizijās viss ir kārtībā
Jaa par 22" pie jenkjiem arii biku runaaja bet par 20" neko neesmu dzirdeejis un tiem komentaariem kas ir ieksh shopiem iipashi neuzticos! ;)
Nu komenti nav no šopa review bet patiesi cilvēka viedokļi. Tiešam nezinu par 20", bet man liekas kā Samsung 206BW ir labāka izvēle un par mazāku summu :)
Arī redzēju @ smspc kkādu jauno WS8 Philipsu par ļoti labu cenu: 20" wide - 170 Ls, 22" wide - 200 Ls. Bet nekādas info nav pat Philips weblapā :confused:
Es nebiju domaajis par tavu linku, ka tavi komenti ir no shopa, vienkaarshi tie ieksh shopiem bija vieniigie ko es liidz shim biju lasiijis!
taa ka paldies par linku meegjinaashu izskriet cauri un riit aizskrieshu uz kaadu shopu ietesteet jamo dziivaja preteejaa gadiijumaa njemshu Samsung 206BW! :)
Taa kaa negribas man loteriju tad Asusnieku nemaz neapskatiishu un pasuutiiju Samsung 206BW, riit vajadzeetu buut jau uz galda! :)
Ko ta no manis review, kiwi jaaprasa vinjsh jau sho moni kaadu laiku lieto! ;)
Man ir 206BW, straadaa perfekti :)
Tomēr būtu labi ieraudzīt pilnu review ar bildem :D
Ko tieshi gribi zinaat? :D
Redzes lenjki labi, kraasas ljoti labas prieksh TN matricas, gaming lagu nav vispaar. Izmers tieshi laikaa, ne par mazu, ne par lielu :)
Kā ir ar to backlight bleed ?
Kā ir ar to backlight bleed ?
Gan jau ka ir, taa kaa visiem LCD, neemu veel redzeejis nevienu LCD kam kaut nedaduz tas nebuutu noveerojams melnaa fonaa...
Varbut ir biku, bet mani shii problema nekad nav satraukusi. Ja arii kaut kas ir, tad pie taa atri pierod :)
Man ir 206BW, straadaa perfekti :)
Es teiktu taa, 206BW havo suudiigus vertikaalos lenkjus, horizontaalie ir ok, kraasas norml. Biku sako backlightingz gar malaam bet normaas robezhaas, protams pa sho naudu ir ok :)
Samsungam ir veel incants 22" 226BW modelis, peec laika panjemshu pachekot.
Tu esi redzejis labaku moni ar TN matricu? :D
FPS gamingam shitas LCD ir the best par savu cenu :)
Briinums ka TN vispaar veel izmanto augsheejaa gala monjos, dodu priekshroku IPS PVA MVA matricas monjiem.
TN veel ok izpildiijaas VX922 monjiem. Prbl tikai ar apaksheejo V lenkji.
Bet konkreeti runaajot par SM 206BW man veel jams virtuvee shodien peedeejo dienu uz galda staav, esmu paaris dienas jamo pachekojis :)
Es lietoju LG L204WT, arii esmu apmierinaats, krasas ok, bilde arii labi raada un skata lenjkji cieshami... TN matrica, saki ko gribi bet letaaka un savaa zinjaa tapeec arii labaaka, viss ir atkariigs kam kaste un monis paredzeets, ja dzenaasi speeles, tad labaak TN :)
Ja var atljauties tad vienoziimiigi MVA matrica. Videejais response time buus mazaaks nekaa TN, vairaak un labaakas kraasas, lenkji bez prbl. Defineetais minimaalais response 8ms bet videejais ir mazaaks kaa TN ar 2ms :D
Kashelz, vai tu esi seedeejis pie monja ar MVA matricu?
Angelz! konkrētus modeļus nosauc (iekš LV dabūjamus)...
Angelz! konkrētus modeļus nosauc (iekš LV dabūjamus)...
Man skjiet labaakus neesmu redzeejis par VS VX2025 (MVA) un NEC 20WGX² PRO (IPS)
Pie tam NEC ir uz pusi dārgāks un jamo nez kāpēc bieži izmanto testos...
NEC'a cena vnk pwno visus :D
Bet bilde jamam ir labākā savā kategorijā. Tik spēlēm tas panelis īsti neder, jo lauziens tādu piķi par šamo izgrūst...
Bet bilde jamam ir labākā savā kategorijā. Tik spēlēm tas panelis īsti neder, jo lauziens tādu piķi par šamo izgrūst...
Man domaat driiz jamaa modelja NEC'iem praisam jaalido lejaa...
Par kvalitaati jaamaxsaa praktiski vienmeer :)
man kaut kā neliekās, ka 2x dārgāks -> http://www.sms******/products/69816.html
tajā pašā sms 206bw maksā ~200Ls...vai ir probzas ar aritmētiku ? :D
un tev? ;) http://www.sms******/products/23760.html
Nē, sākumā bija runa par VS, kuru Angelz pieminēja kopā ar NEC. Cena/kvalitāte labāka ir VS, kvalitāte - NEC.
Samsuxam nesmuka kāja.
VX sērijai gan arī diez kas nav :>
Nec vispāt neglīts pēc velna.
A kuriem monitoriem visnormālākās mirušo pikseļu garantijas, m?
Domāju ka tikai kkādie professionāliem modeļiem par pāris tūkstošiem :D
Un ieksh UT 206bw visus izpowno ieskaitot vx2025 :D Speciaali testeju vairakus modeljus un lai nu ko, bet 206bw patika vislabaak :)
Bet nu ikdienaa, ja tik ljoti nedeg, tad vx2025 ir tas, ko njemtu. Monis ir tiesham labs
Vjūsoņikiem nav baigās problēmas ar backlight? Tiem pašiem vx2025 kaut vai?
Liekas, 215 TW izskatās labāks anyway. Vienīgi nekur iekš LV neesmu manījis melnu.
Nu tā iepirku 206BW, ko lai saka, patīk jau, iepriekš pamēģināju 22" modeli un bija nekomfortabli bakstīt ugunslapsu, kā arī spēles un tml., ar 20" tomēr ērtāk, bet ieslēdzot video (īpaši HD) ļoti sāk gribēties 22" vai pat 24"!!!
Vienmēr ir tieksme tiekties pēc lielāka :)
tā... sadusmojos un "tjomkā" paķēru monitoru!
ja nepatiks - sadusmošos vēl vairāk :D
gaidu kad piegādās un ja patiks (un nebūs slinkums, bet gan jau ka būs) varbūt uztaisīšu maziņu review!
:eek: First NEC 20WGX review on our forum! :eek:
mjā... telepāts? lūdzu - Tev virtuālais cepums ;) :D
;)
http://www.eoz.lv/forum/attachment.php?attachmentid=2658&stc=1&d=1174676308
weah......
fui cik liels.......
man nepatiik :D :D :D
biju domājis, ka būs lielāks... un labi ka nav! :)
testēšu rīt... neta urķēšana neskaitās (patreiz).
uzreiz varu pateikt, ka baigi patīk kāja un baigi nepatīk lielā kaste (jo tā kāja ir noņemama problemātiski) + vēl nezinu patīk vai nē - taustiņi... it kā ir stilīgi, bet nu nez` mož labāk būtu ja būtu paslēpti.
Hmmmz lietoju DELL 3007 WFP 3- collu ar 2560x1600 , vai vajag komentarus ? speles speleju , filmas skatos , dzive ir skaista !!! Ar visam ms kas vinam ir pie Angelz minetajam BTB un GRG ir 14 ms , bet ar MILZIGI parsteigumu atzistu ka sis 14 ms pat tada spele ka UT2004 krur loti daudz online speleju , sis ms nav jutamas ! Agrak bija 19 collu ViewSonic ar 3 ms undomaju ka tie kas ir virs 10 vispar nekam neder , bet liels man bija '' abloms '' kad izradijas ka viss ir vairak ka labi :)
UT spelee 2560x1600 vai 800x600 kaa pro? :D
Nu ko tautiesh esmu dzirdeejies ka lielaakajai daljai shejienieshu esot ViewSonic VX2025WM paneliishi!
tad nu taa mosh kaads te juuzo arii Samsung 215TW (http://www.samsung.com/Products/Monitor/LCD_Digital/LS21DPWABXAA.asp?page=Specifications)? :o
dzirdeeju ka shim arii esot S-PVA matrica, un peec paaris review izskataas ka shim pat esot labakas atsauksmes nekaa tam VS!
Tad nu taa noleemu sencim shaadu paneliiti iepirkt prieksh jaunaas kastes un tagad vareeshu saliidzinaat plecu pie pleca ar savu TN matricu Samsung 206BW izpildiijumaa! :)
Kāds būtu tāds cena/kvalitāte variants no 19" wide ar tām labajām matricām? Gribas wide moni, bet tad jau, laikam, nav jēga pirkt TN apgādātos aparātus, jāpaņem kas spicāks. :)
Kāds būtu tāds cena/kvalitāte variants no 19" wide ar tām labajām matricām? Gribas wide moni, bet tad jau, laikam, nav jēga pirkt TN apgādātos aparātus, jāpaņem kas spicāks. :)
19" ar PVA; MVA; IPS matricaam ieksh LV ir baigais retums!
Nu ko esmu maniijis tie ir: Samsung 940T (http://www.metaleks.lv/cenas/61/13632_samsung_sm_940t_19_silver_250cd_1000_1_has_d vi.php) un ViewSonic VP930 (http://www.metaleks.lv/cenas/61/8534_viewsonic_vp930b_19_tft_pivot_dvi_d.php)
bet taa cena nav to veerta labaak piemet ~30Ls un sanaak jau 20.1" vai 21" panelis ar to pashu matricu! ;)
Es gan neko vairāk par 19" neņemtu. Lieliem monitoriem vajag likt lielu izšķirtspēju, attiecīgi vajadzēs dārgāku videokarti spēlēšanai.
Nu ko tautiesh esmu dzirdeejies ka lielaakajai daljai shejienieshu esot ViewSonic VX2025WM paneliishi!
tad nu taa mosh kaads te juuzo arii Samsung 215TW (http://www.samsung.com/Products/Monitor/LCD_Digital/LS21DPWABXAA.asp?page=Specifications)? :o
dzirdeeju ka shim arii esot S-PVA matrica, un peec paaris review izskataas ka shim pat esot labakas atsauksmes nekaa tam VS!
Tad nu taa noleemu sencim shaadu paneliiti iepirkt prieksh jaunaas kastes un tagad vareeshu saliidzinaat plecu pie pleca ar savu TN matricu Samsung 206BW izpildiijumaa! :)
Nu ka iespaidi? Vai salidzinaji? Vispar ko tauta iesaka nemt uz doto bridi no 20 collam. Patreiz juzoju Viewsonic vg2021wm, ir aizdomas ka del analoga piesleguma tas gluko kad piesledzu Philips 32collu teljuku caur dvi-hdmi vadu. Uz monitora sakas ekrana nirbesana aspms tu jau zini ka tas izpauzas un draivera cakaresanas dotaja situacija nepalidz. Pec filmu skatisanas nakas vien liist zem galda un atvienot TV:(
Nu ka iespaidi? Vai salidzinaji? Vispar ko tauta iesaka nemt uz doto bridi no 20 collam.
Saliidzinaat ta saliidzinaaju! bet nav sakariiga bilzhu kjeramaa lai ar jums padaliitos!
Games neesmu testeejis uz tas PVA matricas (arii uz TN neko iizpashi neesmu dzenaajis- tikai paaris reizes 3D mark un warcraft, bet tie jau nav iistie exemplaari prieksh monitora testeeshanas)- bet taa ikdienas darbam zoliidas kraasas! un sakta lenkji nevar saliidzinaat ar TN matricaam- liekas nereaali plats un labi saskataams pat no 6m- ideali pireksh movies! :)
arii HQ wallpaperi izskataas kvalitatiivaak- uz TN matricas tomeer vairaak sapluudis- izskataas ka PVA tiesham izshkjir vairaak kraasas!
Dizains kaa jau visaam PVA matricaam galiigi nepiedur- taadi milziigi korpusi un kaaja tik tupa- lai arii groziit var uz visaam puseem, tomeer man tas nav vajadziigs!
Es neteiktu ka shobriid baigi steigtos maksaat +100Ls lai havotu to PVA matricu turklaat tik tupaa korpusaa! :D Abi monji ir OK par prasiito ciparu! ;)
Patreiz juzoju Viewsonic vg2021wm, ir aizdomas ka del analoga piesleguma tas gluko kad piesledzu Philips 32collu teljuku caur dvi-hdmi vadu. Uz monitora sakas ekrana nirbesana aspms tu jau zini ka tas izpauzas un draivera cakaresanas dotaja situacija nepalidz. Pec filmu skatisanas nakas vien liist zem galda un atvienot TV:(
Tad sanaak ka draiveru manual tuning uz filmaam nedarbojas?
Saliidzinaat ta saliidzinaaju! bet nav sakariiga bilzhu kjeramaa lai ar jums padaliitos!
Games neesmu testeejis uz tas PVA matricas (arii uz TN neko iizpashi neesmu dzenaajis- tikai paaris reizes 3D mark un warcraft, bet tie jau nav iistie exemplaari prieksh monitora testeeshanas)- bet taa ikdienas darbam zoliidas kraasas! un sakta lenkji nevar saliidzinaat ar TN matricaam- liekas nereaali plats un labi saskataams pat no 6m- ideali pireksh movies! :)
arii HQ wallpaperi izskataas kvalitatiivaak- uz TN matricas tomeer vairaak sapluudis- izskataas ka PVA tiesham izshkjir vairaak kraasas!
Dizains kaa jau visaam PVA matricaam galiigi nepiedur- taadi milziigi korpusi un kaaja tik tupa- lai arii groziit var uz visaam puseem, tomeer man tas nav vajadziigs!
Es neteiktu ka shobriid baigi steigtos maksaat +100Ls lai havotu to PVA matricu turklaat tik tupaa korpusaa! :D Abi monji ir OK par prasiito ciparu! ;)
Tad sanaak ka draiveru manual tuning uz filmaam nedarbojas?
Var pat nelaist filmu, bet tikai pieslegt TV ka monis pakapeniski saak mirgot:( draiverus meginaju visaadus. Protams ari draiveri taisiju lietotaja profilu ka tu man kadreiz stastiji, bet mans domaa ka vainu video karte, vai draiveris nevar laist vienlaicigi gan ciparu,gan analogo signalu.
Var pat nelaist filmu, bet tikai pieslegt TV ka monis pakapeniski saak mirgot:( draiverus meginaju visaadus. Protams ari draiveri taisiju lietotaja profilu ka tu man kadreiz stastiji, bet mans domaa ka vainu video karte, vai draiveris nevar laist vienlaicigi gan ciparu,gan analogo signalu.
aa sapratu tu tjip izmanto abas VGA izejas vienlaiciigi! :D
tad taa vareetu buut, kaa nekaa viena dod caur analogo, bet otra caur digitaalo- un taadeelj to profilu laikam atsleedz, bet man domaat ka katram izejas avotam var uzataisiit atsevishkju profilu un viss vareetu buut OK!
aa sapratu tu tjip izmanto abas VGA izejas vienlaiciigi! :D
tad taa vareetu buut, kaa nekaa viena dod caur analogo, bet otra caur digitaalo- un taadeelj to profilu laikam atsleedz, bet man domaat ka katram izejas avotam var uzataisiit atsevishkju profilu un viss vareetu buut OK!
It kaa jau meginaju katram taisit, bet abiem liku progresive. Bus japamegina citi varianti:confused:
ko sakat par šo monitoru? Philips 220WS8FB
http://www.metaleks.lv/ (http://www.metaleks.lv/cenas/90/20775_philips_220ws8fb_black_22_wide_lcd_wsxga_0_2 82_93khz_5ms_1000_1_h_160_v_160_300cdqm_srgb_dvi_p su_in_panel_tco03.php?metaleks=mppm1ir3h0thk7ui64k rccg1f2)
Nopirku Samsung 206BW, tiešām labs monitors!
Aha, Samsung'am ir izdevushies 206BW un 226BW seerijas modelji! :)
Aizgāja puse algas, bet ko darīt...
tagad atlicis tikai nopirkt otru PC, līdz tam vēl nedaudz jānopelna!:rolleyes:
P.S gribējās jau 226BW, bet nu tik lielu man arī nevajag... un maksā uzreiz dārgāk!
Aizgāja puse algas, bet ko darīt...
tagad atlicis tikai nopirkt otru PC, līdz tam vēl nedaudz jānopelna!:rolleyes:
Labaak pakraat bet panjemt labu mantu nekaa peec tam nozheelot! ;)
Neesmu Samsung'a brenda piekriteejs bet peedeejaa laikaa jamie taisa labas mantas pa sakariigu naudu.
Es tagad domaaju panjemt 24" monjus pachekot.
Man jau arī vairāk patika LG , jo visu laiku tādus esmu lietojis! Konkrēti 204WT laikam... Bet cik sapratu , tad Samsun un LG matricas ir vienādas! Man Samsung dizains agrāk likās lēts un prasts , bet ieraugot BW sērijas uzskati krasi mainijās!
Kādu viģiku vajag lai nobarotu 24'' moni?
Laikam samsung bw206 bus labaka izvele cena lidz 200ls? Kads varbut var piedavat pa labam naudam?
emm, tur vienaa linkaa, ko pirms tam te kads iepostoja, bija rakstits, ka caur DVI savienojumu var stradat tikai Native izshkirtspejaa... taa ir?
Jā, bet parasti gan monitors, gan videokarte māk paši skalēt bildi uz native no jebkuras izšķirtspējas, kaut vai 640x480 :)
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.