PDA

View Full Version : M2N32-SLI Premium/Deluxe

pagalms
12-14-09, 18:23
Sveicināti! :)
Interesētu noskaidrot, vai šīs abas plates, M2N32 SLi Premium un M2N32 Sli Deluxe ar kaut ko atšķiras, neskaitot wifi esamību/neesamību, to onboard flešu un citiem neaktuāliem loriņiem. Cik skatījos, abas ir uz vienas PCB.
Visa bēda slēpjas tajā, ka gribās pamainīt procesoru uz kaut ko jaunāku (athlon 2 x2 vai athlon 2 x3) atstājot pašreizējo plati (M2n32 SLi Premium). Cik netā parakājos, uz Deluxe versijas AM3 procesori darbojas. Taču par Premium nekādu infu neatradu.
Interese par Premium un Deluxe līdzībām ir tādēļ, ka ir diezgan paliela starpība starp jaunākajiem BIOS priekš abām versijām (Deluxe - 2209 (21.09.09), Premium 1304 (28.07.09)).
Ideja bija tāda, ka, ja abas tiešām atšķiras tikai ar to wifi/flešku, tad gadījumā, ja Premiuma jaunāko biosu tas CPU neaiziet, tad iesmērēt platei Deluxe BIOSU un dzīvot zaļi. Personīgi esmu šādas neģēlības sekmīgi darījis M2N-E platei iesmērējot M2N SLi Deluxe BIOSu - viss strādāja un bija dažas papildu opcijas biosā. Šai platei negribās uzreiz tā uz dullo mēģināt.
Zinu, ideja ir pilnīgi :doh: , bet varbūt iespējama.
Ja kāds gadijumā interneta plašumos ir uzdūries infai par AM3 procesoriem uz Premium plates, vai iespējai veikt tādas mahinācijas ar šo plašu BIOSiem, būtu pateicīgs, ja padalītos ar info :)

Katzenjammer
12-14-09, 20:50
http://www.wimsbios.com/forum/topic11215.html
Pirmais, kas gadījās. Bet jūlijs ir samērā nesen, varētu arī jaunākos pazīt.

Man bija 4850e "unknown", darbojās.

pagalms
12-14-09, 21:42
Jā to es it kā biju uzracis. Bet tajā datumā, kad tika rakstīts posts, vel nebija izlaista versija Crosshair 2 BIOSam, kas supportē man interesējošos Athlon II X2 modeļus. Papētiju ko viņš rakstīja, kā dabūjis to gatavu, paķidāju gan to viņa biosu, gan oriģinālo Premium BIOSu ar domu atrast tās atšķirības un iespējams izdarīt to pašu, ko darija viņš, tikai paņemt uz šo brīdi jaunāko Crosshair BIOSu. Bet nu secināju, ka tur ir pārak daudz kas man nesaprotams un labāk savus knaģus tur pagaidām nebāzīšu. :)

Jautājums zinošākiem - kā tur īsti ir, ja BIOSā ir oficiāls supports konkrētam procesoram (A II X2 250), bet ieliekot platē modeli zemāku, kuram tajā BIOSā supporta nav (A II x2 245 (reāli sanāk atšķiras tikai ar 0,5 zemāku reizekli)), viņš darbosies, nedarbosies, vai tā ir laimes spēle?

Izliecies
12-14-09, 21:51
pašam ir:
gigabyte ga-ma770t-ud3p
amd phenom ii x2 550
cpu support list (http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=3096#anchor_os)

platei bios ir F1, bet manu proci it kā atbalsta tikai no F2, taču man viss iet, jo būtībā jau mans procis ir vnk apgraizīts pii x4 955 ;>