View Full Version : Zveja, Zvejas vietas un Zivis
šo vienkārši nevarēja te neuztaisīt ;)
(vakar tika sacepta un apēsta pēdējā oktobra līdaka, kas gulēja saldētavā. ēdot jau sāku domāt par jauno spiningošanas sezonu!)
varbūt kāds aizraujas ar zemledus makšķerēšanu?
OOOOoo, mana miiljaakaa teema peec elektronikas un o/c :>>>
DeadmaroZ-TLOTL
01-27-06, 04:37
Ja man buutu vairaak pacietiibas laikam ar buutu liels makshkernieks ;-) Taalak pa piemaajas diiki slinkums laapstot ;-) Lielaaka zivs ko esmu nokeeris ir karpa uz kaadu 1Kg
nu pag pag... nāks spiningošanas laiks, būs te konkrēc postu (bilžu) pieaugums!
Mani rezultaati :)
2004 gads - Lidaka 11 Kg
2005 gads - Lidaka 3 Kg
Manis nokjertaa ar spini shovasar pashlaik lielaakaa ir 5kg 80cm:
http://images.people.overclockers.ru/31935.jpg
http://images.people.overclockers.ru/31934.jpg
http://images.people.overclockers.ru/31931.jpg
Sho liidaku 2.2kg 70cm nokjeeru Babiitee Lucky John 2005 copes sacensiibu laikaa:
http://images.people.overclockers.ru/54938.jpg
Shis fish bija vinjas agraas brokastis :]
http://images.people.overclockers.ru/54942.jpg
makskeresana ir laba lieta :)
tik pedejos 2 gadus baigi maz esmu makskerejis. lielaka zive ir karpa ~1.7Kg, kautgan spiningoshana patiik labaak tur tik lielu neesmu nokeeris :rolleyes:
kadi tik gadijumi nav bijushi... :D
abak patik makskjeret ar roku no saldejamas iekartas veikalaa...
Unikaals texts :D :D :D
Sanak vismaz vienu reizi gada aizraut lidz ezeram ar radiniekiem, nomesties uz 3-5dienam un iztikt no dabas veltem.
Vissekmigak veicas Usmas ezera (sanak, laba puse no Moricsalas) tur zinatajs, kursh lidzi panjemas vilka vienu pec otras :)
Es iekš kalendāra sezonas sākumu esmu apvilcis ar sarkanu apli......
Nākammēnes jāsāk iehavot jauni toolzi.....
Manz MonstrZ :)
http://www.bildez.lv/bildes/triton/citas/1138658889.jpg
vakar, pēc BF2, skatījos DVD ar krievu filmu "sarunas par zveju" - BĀC!!! Vairs prātā tikai spiningošana!
1) Tie DVD ir super - sešas VHS kasetes divos diskos ieceptas, (var idejas pasmelties daudz) - pirmais disks veltīts galvenokārt spiningošanai (līdakas, asari u.c. plēsēji);
2) Jau sāku rakāties pa netu (tas nekas ka darba līdz ausīm) un meklēt smukākos poperus voblerus u.c. štruntus. Ir doma pat iepirkt vienu konkrētu, visai feinu spolīti, kuru jau noskatīju iepriekš.
Shimano powah! Gan spinkaati gan spoles! :]
Man labākais loms puskilo Karpa :)
Pacietība ir ķert neķerās...
Tikai ar makšķeri... :p
DeadmaroZ-TLOTL
02-24-06, 15:56
Man ar lielaakais loms 0.5-0.7Kg karpa ;-)
http://dead.hub.lv/bildes/karpa.jpg
... no RIMI akvārija? ;) :D
P.P.S. kad man bija lielākais loms, tad man vēl nebija digiziepja...
Man ar lielaakais loms 0.5-0.7Kg karpa ;-)
Ui kaac smux mazulis, taadas taksh jaalaizh valjaa! 8] Karpas saakas no 1.5kg un uz augshu.
Ha_Ha, kas par DVD? Netieku ieshaa...
DeadmaroZ-TLOTL
02-24-06, 16:47
Taa arii tika izdariits , shovasar ieshu atkal vinu copeet :D :D :D :D :D
Sievas lielaakais loms bija liinis uz kaadu 1Kg
tas ir links uz trakeri - mani komenti augstāk!
Taa arii tika izdariits , shovasar ieshu atkal vinu copeet :D :D :D :D :D
Sievas lielaakais loms bija liinis uz kaadu 1Kg
Kilogramiigs liinis ir labz guvums. :]
tas ir links uz trakeri - mani komenti augstāk!
Error
Только для зарегистрированых пользователей на трекере!
DeadmaroZ-TLOTL
02-24-06, 16:52
Aga es jau ar baltu aci luureeju kad izvilka :D :D :D :D :D
Tik zeel ka fokiks nebija
aizmirstam par DVD - iecepšu kopijas un pajemšu uz pārtiju (ja neaizmirsīšu un būs laiks)
tātad... no klātesošajiem ir varbūt kāds kurš kaut ko ir pasūtījis zvejai ārzemju e-shopos? gribētos zināt adresītes no vietām kuras šipo uz latviju!
es te katru vakaru skatos tos DVD pa min.15 un balģeju :) sakarā ar to arī ir noskatīti dažādi krāmi zvejai, tikai nezinu kā lai dabū uz latviju (variants ir vilkt no krievijas). spiningkātus gan laikam nevarēs atvilkt :rolleyes:
P.S. Angelz! iekš LP tos copes DVD no manis dabūji, tb nokopēji? Es tā kā taisos miskastēt tās filmas no sava PC...
Senciitis ir vilcis loooti daudz ko no statiem ! Es centishos uzzinat to adresi, jo paslaik jamais ir arpus LV :rolleyes:
būs Tev lielais THANKS ;)
DeadmaroZ-TLOTL
03-22-06, 14:00
aizmirstam par DVD - iecepšu kopijas un pajemšu uz pārtiju (ja neaizmirsīšu un būs laiks)
tātad... no klātesošajiem ir varbūt kāds kurš kaut ko ir pasūtījis zvejai ārzemju e-shopos? gribētos zināt adresītes no vietām kuras šipo uz latviju!
es te katru vakaru skatos tos DVD pa min.15 un balģeju :) sakarā ar to arī ir noskatīti dažādi krāmi zvejai, tikai nezinu kā lai dabū uz latviju (variants ir vilkt no krievijas). spiningkātus gan laikam nevarēs atvilkt :rolleyes:
P.S. Angelz! iekš LP tos copes DVD no manis dabūji, tb nokopēji? Es tā kā taisos miskastēt tās filmas no sava PC...
hehee es ar gribu taas filmas!!!
mdsl -> ~7GB = bezizeja :)
vienīgi var līdzēt Latvijas Pasts!
+ skatīt topiku -> URLis (http://www.eoz.lv/forum/showthread.php?p=13680#post13680)
DeadmaroZ-TLOTL
03-22-06, 14:38
mdsl -> ~7GB = bezizeja :)
vienīgi var līdzēt Latvijas Pasts!
+ skatīt topiku -> URLis (http://www.eoz.lv/forum/showthread.php?p=13680#post13680)
nu tad jaarunaa ar angelz
Vot man kautkaa samiseejaas @LP, nenokopeeju no tevis filmas. Kaste taksh maajaas palika. BTW, gribu, gribu, gribu copes DVD. Atsuuti man mosh pa pastu es tev atpakalj DVD matricas? Vai arii ir plaanots kautkad braukt uz Riigu?
Katrs kartiigs makskernieks ir noskatijies Nacionalās zvejas ipatnibas. :D :D :D
bet ja godiigi, tad neizprotu to spiningosanas kaifu.. prosta copesana gan ir kaifs.. gaidi... pieceert... un galu gala ta m***a noraujas un tu visiem parejiem upes mala sedosajiem makskerniekiem vari nodemonstreet savas zinasanas krievu valodaa..
vel jautajums, kadas tad ir jusu popularakas copes vietas?? es teiksim loti esmu iecienijis Salacu.
uz Rīgu brauc beibe sestdien uz izstādi...
nē labāk es pa pastu rīt aizbliezīšu!
par spiningošanu un makšķerēšanu - spiningojot vismaz var rokas izvicināt pēc sēdošās darba dienas, bez tam vairākkārt lielāka iespēja izvilkt lielāku zivi nekā sēžot uz pludiņa + arī patīkāmāk uz spininga vilkt laukā, krievu valoda vēl spēcīgāka ir kad neizvec to līdaku kura bija pieķērusies vizulim ;)!
zvejoju Daugavā @Koknese + ezeri (izbraukumos), citās upēs mazāk. vilina Aiviekste, šovasar tiks iemēģināta!
vispar es ar labprat pametaatu kadreiz vizuli, tik diemzel salaca nav ta labakaa vieta prieks spinigosanas.. salaca izdeviga, jo muteriite dzivo mazsalacaa.. aizbrauc, un pacopee.. :) vo burtnieka ir labi.. bus kadreiz jaaizlaiz.. baisi gribetos, bet nu nav laika ta iipasi.. blitkosana gan izmeginata.. :D labakais kadrs kas pieredzets, ka veci ar ZAZ uzmauc uz ledus, duravis valjaa, seez un blitko.. :D vislabak burtniekaa ir netalu no salacas iztekas, pie vecsalacas.. tur ta kjeras, ka arprac..
tobias! kā ar to adresi, nepajautāji vēl?
Deem, sore, ka tik ilgi, jo jamais galiiga chuhnjaa aizbraucis ! Taatad jamais shipo no www.cabelas.com ! Shipot var praktiski visu iznemot ierochus un loti lielas lietas lietas ! Tagad naak sutijums ar motora dzenskruvi prieksh laivas.. ! :rolleyes: + ja ir kadi jautajumi tad droshi prasi !
:eek:
šitas stāv man bookmarkos! super! Paldies lielumlielais!
Yee... man top fishing equipmenta upgreids LVL 200 apmērā! cool
Ha_Ha veru big thx. Sanjeemu, labinieks. No manis bonus! :]
Kaadu fishing equ pirksi? Manc pagaidaam apmierinaats ar Shimano equ.
Man ir doma iepirkt zvejas jacketu, speciaalas saulenes pret uudens blikiem, bikses un zaabacinjus.
šis tas no šimano, šis tas no daiwa, vairumā visādi "auklas galā spraužamie", + visāds cits krāms...
pagaidām vēl neesmu izdarījis pirkumu, jo gaidu kad vēl divi jaunieši piebiedrosies sūtījumam (ceru, ka šonedēļ beigās).
kad atnāks paka, ganjau iemetīšu bildes!
mļin... vēl mēnesis, cerēsim, ka ledus aprīlī izkusīs :D
Ughhh, nevaru sagaidiit Juuniju.
Mana liidaku cope saakas juunijaa, kad fosh siltc laicinsh un fishas labi njem. Aatraak saakt parasti patc nosalis un copes maz.
Braukshu uz lauku monstru ezerinju kur nokjeeru 5cinieci. Lielaakaas tur redzeetas paari 10kg... 8]
Veel 10posti jaasaspamo liidz 1k! :>
tas viens esmu es ;) :D
http://www.rapala.com/images/wallpapers/wallpapers_lrg/Scenes/Scene_4.jpg
oi, ku liela sanāca :o
kaajaas staav tikai noobi! :D iisti vechi nebaida zivis izsleejushies! :D
Skatuss, atkariibaa ko kjer un cik taalu met vizuli...
Ha_Ha, tu nu gan esi viens kretux, kaardina te mani. Man siekala liidz griidai... Ughhh, gribu aatraak juuniju un copeeeeEEEeet! :>>>>
DeadmaroZ-TLOTL
03-28-06, 15:19
Skatuss, atkariibaa ko kjer un cik taalu met vizuli...
Ha_Ha, tu nu gan esi viens kretux, kaardina te mani. Man siekala liidz griidai... Ughhh, gribu aatraak juuniju un copeeeeEEEeet! :>>>>
brauc uz Peipusu un copee cik aadaa lien :D :D :D :D :D :D
manuprāt Peipusā vēl ledus (nemaz nesāk kust), jeb vai es atpalieku par veselu gadalaiku? :D
DeadmaroZ-TLOTL
03-28-06, 15:44
manuprāt Peipusā vēl ledus (nemaz nesāk kust), jeb vai es atpalieku par veselu gadalaiku? :D
domaata bija blitkoshana ;) Ledus tur no 70cm -1m
bļitkošana=totāla dzeršana
spiningošana=forša atpūta! ;)
DeadmaroZ-TLOTL
03-28-06, 15:52
bļitkošana=totāla dzeršana
spiningošana=forša atpūta! ;)
:D :D :D :D pa mojemu dzershana ar copeeshanu vispaar nav savienojama ;-)
Kā ta nav!? Ir, iemet labi tālu grunteni, piesien zvaniņu un sēdi tērzēdams ar blakus esošo kolēģi, kurš tiko ir izdarījis to pašu un .... un ielejam, uzkožam, sēžam....ielejam, uzkožam, sēžam.... pēc kāda laik atskan teksts "eu, man liekas kādam zvana ??!!... Ja??!!" :D
kāds sestdien uz Ķīpsalu ies (uz izstādi)?
URLis (http://www.bt1.lv/bt1/atputasports/?link=00000009&sub=20060320.txt)
:eek: labs...
http://foto.apollo.lv/files/hahabest/original/188183.jpg
biju sestdien izstādē! visa kā daudz - laivas, laivu motori, moči, kvadrocikli, velosipēdi utt., tikai fišings gan tā mazāk pārstāvēts.
Tik un tā iegādājos sev trīs jaunus (ļoti glītus) poperus. Ja būtu sadomājis iepirkties nopietnāk, tad arī to būtu izdarījis, bet par cik doma vilkt no US, tad kaut kā roka necēlās...
kāds nevēlas pievienoties? URLis (http://www.hyundai-electronics.lv/lidaka/) - man kā reiz atvaļinājums sākas! :rolleyes:
DeadmaroZ-TLOTL
04-10-06, 13:19
http://816.sytes.net/download.php/12168/Dialogi_o_ribalke%28vobleri%29.torrent
Оригинальное название: Диалоги о рыбалке:Рыболов, Воблеры,Ловля щуки 1, Ловля щуки 2.
Год: 2004
Язык: Русский
Страна: Россия
Жанр: Образовательный
Регистрация только по приглашениям!
ir aizdomas, ka man tas ir
P.S. paldies par postu apvienošanu (es tikai tā darīju tāpēc, lai izceltu augstāk topiku :o )
DeadmaroZ-TLOTL
04-10-06, 13:33
Регистрация только по приглашениям!
ir aizdomas, ka man tas ir
P.S. paldies par postu apvienošanu (es tikai tā darīju tāpēc, lai izceltu augstāk topiku :o )
luudzu , prieks kalpot tautai :D
nu ja nav acces tam sysnet trackerim tad ja kaadam vajag varu uzmest uz FTP
tā ir daļa no tā ko es Angelzam ierakstīju 2vos DVD
tā ir daļa no tā ko es Angelzam ierakstīju 2vos DVD
Jap, incants zvejas gabalz, apskatiities kaa onkas ar liidakaam un samiem ciinaas :>
kāds vēl uz ledus kaut kur sēž? Sestdienas rītā uz Lubānas ezera vēl itin droši varēja vilkt, tikai uzkāpjot un nokāpjot no ledus var zābakus piesmelt. Redzēs, kas šajā nedēļas nogalē notiksies...
Sestdienas top raudas :
http://photos.fotki.lv/photos/2/W0000688/000068777/000006877673_%23_2_%23_jopciks.jpg
nice fishsss... (vairākus gadus jau neesmu uz ledus sēdējis)
so, tad kāds grib vai negrib braukt uz "Alūksnes Līdaku" maija vidū?
kaa zinaams - gribeet nav kaitiigi...ja tik buutu laiks (zinaashu labi,ja nedelju pirms)....:o
Hmmmm, jaapadomaa, mosh vareetu. Ir konkreets datums un laix?
kāds nevēlas pievienoties? URLis (http://www.hyundai-electronics.lv/lidaka/) - man kā reiz atvaļinājums sākas! :rolleyes:
lūk!
jālaiž 1. maijā uz Lobi :) tikai laiva jau tagad jārezervē, ja vispār vēl var.
kā pajušo gadu...!?!
tikai man liekas, ka būs atkal debīls laiks
mēs ar Raimizu un meowth pagājšgad bijām lobē :) Tu arī biji?
es biju vairākas reizes, laikam... - man jau nav tālu līdz tai peļķei
5dienas rītā plkst 6:35 atklāju peldēšanas sezonu. Žēl, ka ar drēbēm un zābakiem kājās :D
DeadmaroZ-TLOTL
04-18-06, 11:13
5dienas rītā plkst 6:35 atklāju peldēšanas sezonu. Žēl, ka ar drēbēm un zābakiem kājās :D
ar to arii apsveicu !!! :D :D :D :D Vismaz zaabakaa bija kaada zive? :D :D :D
zābakus biju aizšņorējis :/ Mēģināju todien vēl ko noķert, bet slapjām kājām tā neforši. Pabraukāju riņķī, paskatīju dabu, redzēju 2 bebrus, sakopu 2 makšķerēšanas vietas :) Skaisti :)
Vakar copēju Ķīsītī, šodien Atarā - rezultātā apaļa nulle. Ūdens vēl pārāk auksts.
vēl trīs dienas (neskaitot šodienu)... mhhh, nevar sagaidīt - kā gribas rokas izvicināt :D
P.S. bļin, kāpēc ir likums, bet viņš nav visiem (tas par tiem kas jau sen kā spiņo)?!?
Buus saajaak tiiriit puteklji no Shimano inventaara :>>>
es ar pludiņu... bet enīvej, zivis pat nelēkā, totāls pamirums uz ezeriem. ūdens vēl pārāk auksts. tikai beigtu vardi redzēju :D
p.s. vakar biju juglas ezerā copēt un noķēru kādas 5 mailītes un vienu supermazu asari :/
OzY! Man liekas, ka Tu spiningo zandartus... bet pludiņš - atmazkai
:D
visiem vēlam izlasīt nākamos trīs postus (un kaut kā stikot, lai ērtāk... man neļāva vienā postā visu salikt, jo vairāk kā 10K zīmju (~16.5K))
svarīgākais izcelts ar bold! ;)
Pēdējās izmaiņas noteikumos - 2005.decembrī
I. Vispārīgie jautājumi
·1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā fiziskās personas Latvijas Republikas ūdeņos var nodarboties ar amatierzveju – makšķerēšanu, kā arī ar zemūdens medībām, vēžu un citu ūdens bezmugurkaulnieku ieguvi (turpmāk – makšķerēšana) ar šajos noteikumos atļautiem makšķerēšanas, zemūdens medību un vēžošanas rīkiem.
·2. Nodarboties ar makšķerēšanu Latvijas Republikas ūdeņos var fiziskās personas (makšķernieki), kurām makšķerēšanas laikā ir klāt makšķerēšanas karte. Vietās, kur noteikta licencētā makšķerēšana, papildus makšķerēšanas kartei ir nepieciešama arī licence.
·3. Personām vecumā līdz 16 gadiem un personām, vecākām par 65 gadiem, kā arī invalīdiem atļauts makšķerēt bez makšķerēšanas kartes iegādes. Minētajām personām jābūt klāt attiecīgam personu apliecinošam dokumentam vai invaliditātes apliecībai.
·4. Privātos ezeros un ezeros, kas atrodas viena īpašnieka zemesgabala robežās un kuros zvejas tiesības nepieder valstij, makšķerēšanas tiesības pieder ezeru īpašniekam. Īpašnieks makšķerēšanas tiesības var izmantot pats vai atļaut tās izmantot arī citām fiziskām vai juridiskām personām saskaņā ar šiem noteikumiem un normatīvajiem aktiem par zvejas tiesību izmantošanu privātajos ūdeņos.
·5. Ūdenstilpēs (arī šo noteikumu V nodaļā minētajās) vai ūdenstilpju daļās, kur noteikta licencētā makšķerēšana, kārtība, kādā fiziskā persona nodarbojas ar makšķerēšanu, noteikta Zvejniecības likuma 10.panta otrajā daļā, šajos noteikumos un normatīvajos aktos par licencētās amatierzvejas – makšķerēšanas - kārtību, kā arī ūdenstilpes ekspluatācijas noteikumos.
·6. Zemūdens medību rīku, kā arī vēžošanas rīku un paņēmienu izmantošana atļauta tajās ūdenstilpēs, kurās vēžu un zivju ieguve noteikta atbilstoši normatīvajiem aktiem par licencētās amatierzvejas – makšķerēšanas kārtību. Papildus zemūdens medību rīku izmantošana jūrā ir atļauta jūras piekrastes ūdeņos, kā arī privātajos ezeros, kuros zvejas tiesības nepieder valstij. Zemūdens medību rīkus izmanto, ievērojot šo noteikumu prasības.
·7. Makšķerēšana īpaši aizsargājamo dabas teritoriju ūdeņos notiek saskaņā ar šiem noteikumiem un attiecīgo teritoriju aizsardzības un izmantošanas noteikumiem.
·8. Makšķerēšanas un zemūdens medību sacensību nolikumi jāsaskaņo ar vietējo pašvaldību, Valsts vides dienestu un Valsts zivsaimniecības pārvaldi, bet īpaši aizsargājamās dabas teritorijās – arī ar to administrāciju. Ja sacensības tiek rīkotas nomātās ūdenstilpēs, sacensību nolikumi papildus jāsaskaņo ar ūdenstilpes nomnieku.
·9. Makšķerniekam makšķerējot ir tiesības bez maksas izmantot dabisko tauvas joslu: gar jūras piekrasti – 20 m, gar privāto ūdeņu krastiem – 4 m, gar pārējo ūdeņu krastiem – 10 m.
·10. Valsts zivsaimniecības pārvalde atbilstoši Zvejniecības likuma 15. un 16.pantam, kā arī ņemot vērā zinātniskās rekomendācijas, pēc saskaņošanas ar Vides ministriju var noteikt īslaicīgus makšķerēšanas regulēšanas pasākumus. Pēc attiecīgajam pasākumam noteiktā termiņa beigām ir spēkā šo noteikumu normas. Valsts zivsaimniecības pārvalde lēmumu par makšķerēšanas regulēšanas pasākumiem pirms tā stāšanās spēkā publicē laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" un attiecīgā rajona laikrakstā, kā arī paziņo televīzijā un radio.
II. Makšķerēšanas rīki un to lietošana
·11. Vienlaikus atļauts izmantot ne vairāk kā divus makšķerēšanas rīkus (makšķeri, spiningu, mušiņmakšķeri) ar ne vairāk kā trim jebkura veida āķiem katram rīkam, ja makšķerēšanas rīku lieto iekšējos ūdeņos, un ne vairāk kā četriem jebkura veida āķiem katram rīkam, ja makšķerēšanas rīku lieto jūras piekrastes ūdeņos. Katrs vairākžuburu āķis tiek uzskatīts par vienu āķi.
·12. Lietojot makšķerēšanas rīkus, nav atļauts izmantot:
o12.1. aizciršanas paņēmienu, ar kuru zivi aizķer ar āķi aiz citas ķermeņa daļas, nevis mutes;
o12.2. dabisko ēsmu īpaši aizsargājamo ierobežoti izmantojamo sugu zivju – lašu, taimiņu un alatu, kā arī strauta foreļu makšķerēšanai un uztveramo āķi (gafu) šo zivju uztveršanai.
·13. Ēsmas zivtiņu ieguvei atļauts lietot tīkliņu, ne lielāku par 1,5 x 1,5 m, ar linuma acu izmēru, ne lielāku par 10 mm.
·14. Vēžošana saskaņā ar šo noteikumu 6.punktu atļauta, izmantojot ne vairāk kā piecus krītiņus, kā arī ķerot ar rokām.
·15. Lietojot zemūdens medību rīkus, ievēro šādas prasības:
o15.1. atļauts izmantot tikai ar muskuļu spēku uzlādējamu harpūnšauteni, kuras harpūnas uzgaļa platums nepārsniedz 10 cm;
o15.2. aizliegts izmantot akvalangu vai citu autonomu elpošanas aparātu;
o15.3. medību laikā zemūdens medniekam jābūt piestiprinātai košas krāsas bojai, kura norāda zemūdens mednieka atrašanās vietu ūdenī;
o15.4. zemūdens medību rīkus nav atļauts izmantot apzīmētās publiskās atpūtas vietās un citās vietās, kur pulcējas daudz cilvēku (peldvietās, ūdenssporta un kultūras pasākumu vietās);
o15.5. zemūdens medību rīku izmantošana bez vecāku vai pieaugušo uzraudzības nav atļauta bērniem vecumā līdz 16 gadiem.
·16. Visu sugu zivju makšķerēšana un vēžošana jebkurā citā veidā un ar citiem rīkiem Latvijas Republikas ūdeņos ir aizliegta. turpinājums nākamajā postā!
turpinājums
III. Atļautais loma lielums un minimālais pieļaujamais zivju garums
·17. Katra makšķernieka noķertās zivis tiek uzglabātas atsevišķi. Vienā makšķerēšanas reizē vienam makšķerniekam lomā atļauts uzglabāt un paturēt:
o17.1. akmeņplekstes, ālantus, varavīksnes foreles, līdakas, līņus, mencas, salates (meža vimbas), sapalus, vēdzeles, vimbas, zandartus, zušus – piecus no katras sugas;
o17.2. samus, sīgas, strauta foreles – trīs no katras sugas;
o17.3. alatas – vienu;
o17.4. taimiņus, lašus, kas noķerti jūras piekrastes ūdeņos, kā arī Buļļupē, Sausajā Daugavā un Daugavā posmā no ietekas jūrā līdz Rīgas HES, – vienu no katras sugas, bet pārējos iekšējos ūdeņos – saskaņā ar licencētās makšķerēšanas nolikumiem;
o17.5. asarus, kas noķerti iekšējos ūdeņos, un plekstes, kas noķertas jūras piekrastes ūdeņos, – piecus kilogramus no katras sugas;
o17.6. asarus un salakas, kas noķertas jūras piekrastes ūdeņos, – 10 kg no katras sugas; o17.7. pārējo sugu zivis – bez skaita un svara ierobežojuma;
o17.8. vēžus (platspīļu un šaurspīļu) – saskaņā ar licencētās makšķerēšanas nolikumiem, bet ne vairāk kā 50 gabalu;
o17.9. trīsuļodu kāpurus un sānpeldes – 100 gramu.
·18. Lomā atļauts paturēt zivis un vēžus, kas atbilst šādam minimālajam pieļaujamajam garumam:
o18.1. lasim – 60 cm;
o18.2. līdakai, taimiņam un samam – 50 cm;
o18.3. zandartam – 45 cm;
o18.4. zutim – 40 cm;
o18.5. mencai – 38 cm;
o18.6. akmeņplekstei, alatai, ālantam, forelei (strauta un varavīksnes), līnim, salatei (meža vimbai), sapalam, sīgai, vimbai un vēdzelei – 30 cm;
o18.7. asarim, kas noķerts jūras piekrastes ūdeņos, – 17 cm;
o18.8. vēzim (platspīļu un šaurspīļu) – 10 cm.
·19. Visu sugu zivju garumu nosaka, mērot attālumu no purna gala līdz astes spuras galam.
·20. Vēža garumu nosaka, mērot attālumu no pieres dzelkšņa (ass izaugums pirms acīm) līdz astes plāksnīšu galam.
IV. Vispārējie makšķerēšanas aizliegumi
·21. Visās ūdenstilpēs aizliegts iegūt:
o21.1. nēģus – visu gadu;
o21.2. lašus un taimiņus:
§21.2.1. jūras piekrastes ūdeņos, kā arī Buļļupē, Sausajā Daugavā un Daugavā posmā no ietekas jūrā līdz Rīgas HES – no 1.oktobra līdz 15.novembrim;
o21.2.2. pārējos iekšējos ūdeņos, kas nav minēti šo noteikumu 21.2.1.apakšpunktā, – visu gadu, izņemot licencētās makšķerēšanas nolikumos norādītajās vietās un laikos;
o21.3. līdakas – no 16.marta līdz 30.aprīlim;
o21.4. zandartus – no 16.aprīļa līdz 31.maijam;
o21.5. alatas – no 16.marta līdz 15.maijam;
o21.6. sīgas, strauta foreles un repšus (ripusus) – no 1.oktobra līdz 30.novembrim;
o21.7. vēžus (platspīļu un šaurspīļu) – no 1.oktobra līdz 30.jūnijam, kā arī vēžu mātītes ar redzamiem ikriem – visu gadu.
·22. Aizliegts izmantot ēsmai šo noteikumu 18.punktā minēto sugu zivis, vēžus, kā arī nēģu kāpurus (ņurņikus). turpinājums nākamajā postā!
turpinājums
·23. Visu gadu aizliegta jebkura veida makšķerēšana (arī ar spiningu):
o23.1. jūrā ietekošo upju un kanālu grīvas rajonā:
o23.1.1. jūras piekrastes ūdeņos Ventas grīvas rajonā - 2000 m rādiusā no ietekas, Daugavas, Salacas, Gaujas un Lielupes grīvas rajonā - 1000 m rādiusā no ietekas, bet pārējo upju un kanālu ietekas rajonā - 200 m rādiusā no ietekas, izņemot makšķerēšanu no moliem jūras pusē vietās, kas ir atļautas publiskai pieejai;
o23.1.2. 200 m virzienā augšup pret straumi no līnijas, kura savieno upju un kanālu pretējo krastu vistālāk jūrā izvirzītos punktus, bet tur, kur upju un kanālu grīvas rajonā ir izbūvēti moli, – iekšpusē starp moliem visā to garumā;
o23.2. 100 m lejup pa straumi no aizsprostiem, slūžām, ūdenskritumiem un citām gultni aizsprostojošām ietaisēm;
o23.3. no tiltiem un zem tiltu konstrukcijām;
o23.4. 50 m attālumā no noteiktā kārtībā apzīmētiem rūpnieciskās zvejas rīkiem, zivkopības sprostiem un zivju ceļu konstrukcijām;
o23.5. kuģu ceļā ostu akvatoriju robežās.
·24. No 16.marta līdz 30.aprīlim aizliegta makšķerēšana ar spiningu un makšķerēšana, izmantojot ēsmas zivtiņu.
·25. No 16.aprīļa līdz 31.maijam aizliegta jebkura veida makšķerēšana:
o25.1. no laivām un citiem peldošiem transportlīdzekļiem visās ūdenstilpēs, izņemot makšķerēšanu jūras piekrastes ūdeņos un licencētās makšķerēšanas nolikumos norādītajās vietās;
o25.2. kanālos un caurtecēs, kas savieno ezerus ar upēm, ezerus un upes ar Baltijas jūru vai ar Rīgas jūras līci, kā arī savieno ezerus savstarpēji.
·26. Aizliegts atrasties ūdenstilpēs vai to tiešā tuvumā:
o26.1. ar zivju un vēžu ieguves rīkiem, kuru lietošana attiecīgajā laikā un vietā nav atļauta;
o26.2. ar to sugu zivīm, vēžiem un citiem ūdens bezmugurkaulniekiem, kuru ieguve attiecīgajā laikā un vietā nav atļauta vai kuru daudzums vai svars pārsniedz šajos noteikumos atļauto loma lielumu.
·27. Aizliegts atstāt ūdenī makšķerēšanas rīkus bez uzraudzības, attālinoties no makšķerēšanas rīka tālāk par 50 metriem.
·28. Aizliegts patvaļīgi veikt šādas darbības:
o28.1. pārvietot zivis no vienas ūdenstilpes otrā, neievērojot Zvejniecības likuma 22.pantā noteiktās prasības;
o28.2. aiztikt vai bojāt rūpnieciskās zvejas rīkus, kas marķēti atbilstoši rūpnieciskās zvejas noteikumu prasībām;
o28.3. veidot upēs krāvumus un aizsprostojumus.
V. Makšķerēšanas aizliegumi atsevišķās ūdenstilpēs
·29. Visu gadu makšķerēšana aizliegta:
o29.1. Daugavā:
o29.1.1. no Rīgas HES aizsprosta 700 m lejup pa straumi;
o29.1.2. no Ķeguma HES aizsprosta 1000 m lejup pa straumi;
o29.1.3. no Pļaviņu HES aizsprosta 1000 m lejup pa straumi;
o29.2. no Ventas rumbas Kuldīgā 500 m lejup pa straumi un 200 m augšup pret straumi;
o29.3. Salacā visā tās garumā;
o29.4. Engures ezera (Mērsraga) kanālā;
o29.5. Aiviekstē no Aiviekstes HES aizsprosta 500 m lejup pa straumi.
·30. Makšķerēšana aizliegta:
o30.1. Daugavas baseinā:
o30.1.1. Sausajā Daugavā – no 1.septembra līdz 30.novembrim;
o30.1.2. Aiviekstē no Vesetas (jaunās gultnes) grīvas augšup pret straumi līdz Aiviekstes HES aizsprostam – no 16.marta līdz 31.maijam;
o30.1.3. Aiviekstē un Lubāna ezerā 100 m uz abām pusēm no slūžām – no 16.marta līdz 15.maijam;
o30.1.4. Lubāna ezerā Ziemeļu dambim piegulošajā daļā 1400 m gar krastu un ezerā 600 m no krasta (no Rēzeknes upes grīvas līdz dambja pagriezienam) – no 1.septembra līdz 30.aprīlim;
o30.1.5. Rēzeknes upē no grīvas (pie Lubāna ezera) augšup pret straumi līdz tiltam pie apdzīvotās vietas "Žogoti" – no 1.septembra līdz 30.aprīlim;
o30.1.6. Daugavā no moliem un no tās ietekas Rīgas jūras līcī 6,5 km augšup pret straumi līdz augstsprieguma pārvadam Rīgas pilsētas teritorijā, kā arī Buļļupē, Loču kanālā un Sarkandaugavā – no 1.maija līdz 31.maijam;
o30.2. Lielupes baseinā – no 1.aprīļa līdz 31.maijam:
o30.2.1. Lielupē no Staļģenes tilta augšup pret straumi līdz Mūsas un Mēmeles satekai lejpus Bauskas pilsdrupām;
o30.2.2. Mēmelē no grīvas līdz gājēju tiltam Bauskā;
o30.2.3. Mūsā no grīvas līdz tiltam pie autosporta kompleksa;
o30.2.4. Slocenē (Pulkainē) starp Valguma ezeru un Kaņiera ezeru, Vecslocenē un Slocenē starp Slokas ezeru un Lielupi;
30.3. Gaujas baseinā – no 1.aprīļa līdz 31.maijam:
o30.3.1. Gaujā no grīvas līdz Tallinas šosejas tiltam, no Līgatnes grīvas līdz Amatas grīvai un Valmieras airēšanas trasē;
o30.3.2. Braslā no grīvas līdz zivaudzētavas aizsprostam.
·31. No 1.oktobra līdz 30.novembrim aizliegta makšķerēšana ar spiningu un mušiņmakšķeri:
o31.1. Gaujas baseinā:
o31.1.1. Amatā no grīvas līdz lielceļa tiltam pie Skujenes;
o31.1.2. Braslā no grīvas līdz zivaudzētavas aizsprostam;
o31.1.3. Gaujā no grīvas līdz šosejas tiltam Strenčos;
o31.1.4. Raunā no grīvas līdz dzirnavu aizsprostam;
o31.2. Ventas baseinā:
o31.2.1. Abavā no grīvas līdz rumbai;
o31.2.2. Ventā no šosejas tilta pie Zlēkām līdz Latvijas–Lietuvas robežai;
o31.3. Aģē, Bārtā, Durbē, Gramzdā, Inčupē, Irbē, Ķīšupē, Lāčupē, Liepupē, Melnsilupē, Pilsupē, Pēterupē, Rīvā, Rojā, Sakā, Salacas pietekā Jaunupē, Svētupē, Tebrā, Užavā, Vārtājā, Vitrupē un Zaķupē.
VI. Makšķernieku pienākumi un atbildība
·32. Makšķernieka pienākumi ir:
o32.1. makšķerēšanas vietā uzrādīt kontrolei makšķerēšanas kartes, licences un citus dokumentus saskaņā ar šiem noteikumiem, kā arī makšķerēšanas rīkus un lomu;
o32.2. izmantot visus nepieciešamos palīglīdzekļus un paņēmienus, lai zivi saudzīgi uztvertu un atbrīvotu no āķa, un atlaist ūdenī zivis un vēžus, kurus nav atļauts iegūt un paturēt. Ja nav iespējams āķi saudzīgi izņemt no zivs mutes, pārgriež makšķerēšanas rīka auklu;
o32.3. nosūtīt iezīmēto zivju zīmītes valsts aģentūrai "Latvijas Zivju resursu aģentūra" (Rīgā, Daugavgrīvas ielā 8);
o32.4. lomā paturamās zivis nogalināt uzreiz pēc to noķeršanas, izņemot gadījumus, ja zivis tiek uzglabātas ūdens vidē dzīvas un peldus stāvoklī. Šādā gadījumā tās nogalina uzreiz pēc makšķerēšanas pabeigšanas;
o32.5. saudzīgi izturēties pret dabu, nepiesārņot ūdenstilpes un to piekrastes joslu.
·33. Šo noteikumu pārkāpēji saucami pie administratīvās atbildības vai kriminālatbildības normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā. Šī atbildība neatbrīvo pārkāpējus no pienākuma atlīdzināt zivju resursiem nodarīto kaitējumu saskaņā ar normatīvajos aktos par rūpniecisko zveju teritoriālajos ūdeņos un ekonomiskās zonas ūdeņos un par rūpniecisko zveju iekšējos ūdeņos noteiktajām taksēm. Lai pilnībā kompensētu zivju resursiem nodarītos zaudējumus, minētajos normatīvajos aktos noteiktās pamattakses piemēro trīskāršā apmērā par makšķerēšanu bez makšķerēšanas kartes un makšķerēšanas licences, par makšķerēšanu aizliegtā laikā un vietā, par makšķerēšanu, pārsniedzot atļauto loma lielumu un minimālo pieļaujamo zivju garumu, kā arī izmantojot neatļautus makšķerēšanas rīkus un veidus.
VII. Makšķerēšanas noteikumu ievērošanas kontrole
·34. Makšķerēšanas noteikumu ievērošanu kontrolē Valsts vides dienesta un īpaši aizsargājamo dabas teritoriju vides valsts inspektori, kā arī Valsts vides dienesta pilnvarota persona Latvijas teritorijā un vietējās pašvaldības pilnvarota persona attiecīgās pašvaldības administratīvajā teritorijā. Atbilstoši kompetencei makšķerēšanas noteikumu ievērošanas kontrolē piedalās Valsts policija, pašvaldības policija, Zemessardze, attiecīgās ūdenstilpes zivju resursu pārzinātājs un zvejas tiesību izmantotājs (arī nomnieks). 35. Tiesības pārbaudīt lomu un makšķerēšanā izmantotos rīkus, sastādīt protokolu par šo noteikumu un licencētās makšķerēšanas noteikumu pārkāpumu, kā arī normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā izņemt nelikumīgi iegūtās zivis un to ieguvei izmantotos makšķerēšanas, vēžošanas vai zemūdens medību rīkus un līdzekļus ir Valsts vides dienesta, īpaši aizsargājamo dabas teritoriju pārvaldes institūciju, Valsts policijas vai pašvaldības policijas amatpersonai, Valsts vides dienesta pilnvarotai personai un pašvaldības pilnvarotai personai.
VIII. Noslēguma jautājums
·36. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2001.gada 13.februāra noteikumus Nr.67 "Makšķerēšanas noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2001, 27.nr.; 2003, 66.nr.; 2004, 175.nr.).
Ministru prezidents A.Kalvītis
Zemkopības ministrs M.Roze
Vo tas noderiigi, sen gribeejas izlasiit :)
Uhh nevaru sagaidiit 6 dienu... tad liidz 1dienai maucu uz copi un dzivoshanos briivaa dabaa :)
a cika tagad maksaa taas makskernieku kartinjas? agrak nebija ap 6Ls uz gadu un 1.5 Ls uz 1 menesi?
vispār jau es sēžu kā uz adatām - darbs pat nevedas...
jaudz viskas feins un no jauna - auto (jau gandrīz mans (otrdien)), zvejas tūļi no šimano... uhh.
P.S. pievēršat uzmanību, ka nedrīkst paturēt lomā zandartus + asari - tikai 5kg! un kas smieklīgākais - "17. Katra makšķernieka noķertās zivis tiek uzglabātas atsevišķi" :confused:
bļjic... esju uz pastu - labi, ka atgādināji (thanks)!
Pagjushajaa gadaa es pirku pa 5 uz gadu... tagad paneemu 2*3meeneshi... Tipa tagad tirgo ierakstot datumu.
Pagjushajaa gadaa es pirku pa 5 uz gadu... tagad paneemu 2*3meeneshi... Tipa tagad tirgo ierakstot datumu.
2*3 menesi? a nebija prosta uz 1/2 gadu? agrak maliekas bija uz 1,3,6,12 meneshiem, neatceros kaa ar 9 meneshiem.
a ir jabut lidzi ari personas apliecinosham dokumentam, lai vari pieradit ka kartinaj ir uz tava varda?
A citas nebija bodee.. taapeec arii 2*3.. ilgaak man arii nevajag..
prikols - kolēģe prasa, ko darīsi brīvdienās? es šai saku, ka braukšu spiningot...
a šī vēl turpina - nu tad jau Tev vēl jāsagatavojas, jāsataisa ēsma - jāizvāra makaroni...
es prasu kam makaronus vajag?
a šī saka - nu kā vai tad uz makaroniem nespiningo? :D
Beidzat par copi, man pilns spainiitis ar siekalaam, liist paari.... :]
prikols - kolēģe prasa, ko darīsi brīvdienās? es šai saku, ka braukšu spiningot...
a šī vēl turpina - nu tad jau Tev vēl jāsagatavojas, jāsataisa ēsma - jāizvāra makaroni...
es prasu kam makaronus vajag?
a šī saka - nu kā vai tad uz makaroniem nespiningo? :D
:D manupraat par makaroniem uz makskereshanu dzirdu 1. reizi :D
a uz ko spinigo? uz vizuljiem, gumijeneem, roteriem?
nē nu uz makaroniem jau var tikai nejau spiningot, bet makšķerēt ;)
a spiningoju uz roteriem, vobleriem, poperiem, spinnerbaitiem, buzbaitiem utt.
šodien biju copēt. ķērās labi, turklāt noķēru sava mūža lielāko asari uz slieku. bāc nāca laukā kā tāds monstrs :D patīkamas sajūtas :cool:
Mazaas laizam valaa , lielaas liekam serkocinu kastiitee :D
viss copei sagatavots (būtu labi ja nebūtu šmiga :D) - pat vecais labais "him_dim"
http://foto.apollo.lv/files/hahabest/large/198330.jpg
N3 As4K4S! :D
vakar bijam cope ar papu! ta sakot atlaajaam sezonu! :P zivis pa 3 stundam bija septinjas - visi siichi! neparak lielas! Laikam līņi vel guļ! :) bet tā viss ok! :)
sezona atklāta! pabiju Lielvārdes novadā. no rīta atbraucām trijatā, katrs noķērām pa līdakai un braucām mājās (lielākā ~ 3kg, otra ~1,5-2kg, mana ~kg)
http://foto.apollo.lv/files/hahabest/large/198583.jpg
Man arii sezona atklaata, zives nebija lielas toties padaudz :) kaadas 10 Liidakas svaraa no silkes liidz ~ 2 Kg un sauja ar Asariishiem :) Mazaas uzcepaam a no lielaas savaarijaam zupeli, uhh ku gardi :) (protams ka silkes laidaam valaa... liidzi paneemaam tik 2 liidakas)
Varbūt ir vērts paštukot par EOZ outdoor/fishing party kaut kad nedēļas nogalē, vasaras mēnešos? (+otras puses, vai arī visa ģimene)
Varu sarunāt civilizētu naktsmītni, ar laivu īri, pirti utt. @ Koknese(patreiz cenas tikai nezinu, bet dārgi nav (ir arī sakarīga vieta grunteņošanai un spiningošanai un dzīvošanai teltīs)!
Varbūt kāds var kaut ko citu piedāvāt?
P.S. Cik tad var sēdēt pie PC?!?
P.P.S. ja ir vēlēšanās, tad vajadzētu no sākuma noskaidrot, kad kurš ir brīvs uz nedēļas nogali! (piektdienas vakars - visi sabrauc, varbūt mazliet paspēj paspiningot, tad pirts, neliels tusiņš un nakcmiers... no rīta - spiningošana, u.c. zveja, līdz sestdienas pašam vakaram, tad visi pa mājām + svētdiena brīva! vai kaut kā līdzīgi)
Varbūt ir vērts paštukot par EOZ outdoor/fishing party kaut kad nedēļas nogalē, vasaras mēnešos? (+otras puses, vai arī visa ģimene)
Varu sarunāt civilizētu naktsmītni, ar laivu īri, pirti utt. @ Koknese(patreiz cenas tikai nezinu, bet dārgi nav (ir arī sakarīga vieta grunteņošanai un spiningošanai un dzīvošanai teltīs)!
Runa ir par Daugavu?! :rolleyes:
patreiz jā, bet var jau kaut kur citur arī...
Domāju ka vajag pagaidīt vasaras "sauso periodu", kad nometīs jeudeni, varēs padraiskoties pa "Tuksnesi" un tad jau daudz maz būs zināms vai pie mums ir da fish. Starpcitu, rīt tiks iekarota Suseja. (He, Suseja tip Sū..seja -$itface :D )
Kas tur ar to Suseju (PM)? šovakar es savā himdimā pabradāšu pa Kokneses līci (varbūt kāds vēl vēlas?)!
Ka tik kāds sams Daugavā neievelk ar visām parpalām :)
Mēs parasti braucam uz Daugmali, nav tālu no Rīgas, viss zivju sortiments (kā jau Daugavā), netālu ir bode...:)
Bet doma par EOZ parti nav slikta, es atbalstu ;)
a Daugmalē nav sļiškom ļudna?
Pēdējā laikā ir tā kā ir, jo ja atmiņa neviļ 2 gadi atpakaļ Zive.lv parādīja visai Latvijai kā tur kolosāli var pavelcēt, un 5-6 kg līdaka tā ir norma...:( tālāko iznākumu paši varat iedomāties :( apmēram 2 nedēļas pēc raidījuma kāju krastā nebija kur spert... :mad:
Bet tas tā, tur ir jāzina vietas un šobrī jau tauta sāk atslābt...:p
Kas tur ar to Suseju (PM)? šovakar es savā himdimā pabradāšu pa Kokneses līci (varbūt kāds vēl vēlas?)!
Susejā uz pludiem pēc asariem un karūsām ~ 5-cos no rīta jābūt Jaunjelgavā. Vakar vakarā bijām uz salas - bezcers, redzējām tikai vienu lēcienu, bet tai vietā ahūns pretvējš + zāles, zāles ..........
b...ģ, vējš tač ir no Daugavas puses, a es par līci runāju... (un zāles po, ja Tev ir ar ko brist, tb - equipments: zābaki garie, kombinzons utt.)
gggg... jau nosvīda džeks - pēc gumijas apģērba aizgāja, laikam :D
P.P.S. ja ir vēlēšanās, tad vajadzētu no sākuma noskaidrot, kad kurš ir brīvs uz nedēļas nogali! (piektdienas vakars - visi sabrauc, varbūt mazliet paspēj paspiningot, tad pirts, neliels tusiņš un nakcmiers... no rīta - spiningošana, u.c. zveja, līdz sestdienas pašam vakaram, tad visi pa mājām + svētdiena brīva! vai kaut kā līdzīgi)
Es vienoziimiigi par! :]
tad taisam jaunu topiku un štukojam visu tur, jeb/vai tepat visssu?
b...ģ, vējš tač ir no Daugavas puses, a es par līci runāju... (un zāles po, ja Tev ir ar ko brist, tb - equipments: zābaki garie, kombinzons utt.)
gggg... jau nosvīda džeks - pēc gumijas apģērba aizgāja, laikam :D
A es b...ģ par sieviešu tamponiem runāju? tak līča pusē mēs arī mētājām.......un arī otrā pusē..... bišk. A zāles nejau gar krastu maisa, bet uz grunts, vienu tādu kažoku izvilku, ka varētu veselai snaiperu rotai lauku kamuflāžas kostīmus pašūt. Esu runājis.
juutu ka shodien ar Ha_Ha sakjersim daudz liidaku, a karpas un karuusas lai paliek prieksh pensionaariem :D
es vispār šodien vairāk tēmēju uz asariem - kolēģes d***šās, ka es visas noķertās zives kādam atdodu, bet viņām nē... nu tad varētu saķert pavairāk asaru un izdalīt viņām, lai pacīnās :D
jālaiž šodien uz asariem :) ienāca ziņa, ka šodien uz slieku baigi ņem. pats nesaprotu, kas ar mani šogad... absolūti esmu pārgājis uz pludu - agrāk biju rūdīts spiningists :D
nu kas neviens necopē vai? es biju gan 6dien Baltezera kanālā gan 7dien pie Cēsīm ezerā. Kanālā tikai asari un ķīši un pa kādai raudai, ezerā 1.5 līdaka un dafiga asari :)
gribēju pagājušajā 4dienā atklāt spiningošanas sezonu. Ar čomu aizbraucām uz Lubānas ezeru. Doma- pirmo stundu pamakšķerēsim un tad bleķi pamētās, bet tik labi sāka ķerties karūsas :) !!! Zives smukas 100-300g, kaifs vilkt. Biju vēl 5dien un svētdien, bet spiningot tā arī nesanāca :D
ai nekas neķerās, galva pilna citu domu... jāgaida nedēļas nogale (atvaļinājums sākas)!
shovakar bijaam aizlaidushi uz daugavu (koknesee uz salas) uudens konkreeti uzcelts, bet silkjes pa zaaleem un kokiem(izskalotajiem) leekaa kas pie krasta, a pietikt vinjaam nekaa... beigu beigaas taa normaali nosalaam un viss, auksts taads vakars bija, jaabrauc briivdienaas buus, tad mozh uudeni nolaidiis un siltaaks paliks...
takaa zvejojam zvejojam!!!
nu vo shon izvilku liidacinju taa uz 40-45cm nu ap +\- 1kg koknesee uz salas,
likaas par mazu :) tapee biju godiigs un palaidu valjaa, nofotjeeta tika ar SE kaukadu tapee taa pagruuti iemest bildi, bet patiikami, pirmaa zive shogad!!!
Pirmo parasti nedriikstot laist valaa :D :D :D
nu dazhas dienas atpakalj jau vienu nokjeeru... ar rokaam (asaru) :D vinjsh muljkis pa zaaleem spirinaajaas netika aaraa, un to arii palaidu :D
jālaiž brīvdienās kautkur uz Cēsu pusi pamakšķerēt :cool:
rīt ap 04:30 atkal sēdēšu pie Lubānas ezera. Cerams, ka karūsu dullums nav pārgājis :)
Nu tad 7dien 5am piliju uz liidakaam :) Cerams ka kaut kas sakersies :)
tuuliit, ja buus normaals uploads tad tiks iemests shodienas stundas loms, taada diezgan smuka liidacinja, pretojaas jau neganti, garumaa ap 60cm nu svars nez 1.5kg tok bija... nu vo shitaada izskataas,
http://fotki.lv/?x=OS5RKFxDRy06RDxIU1M5LlMoXEdSQFJBWFM5LlIoXEFUR1R D
acis gan man sarkanas bet tas taa :D
edit: shon tika nosveerta, izraadijaas 3 KG
njaa shitais bioja mans un mana teeta labakais veikums atklaashanaa :) dabujaam ari kadas 10 raudas bet liinis bija labs :)
p.s. makšķerēšanas vieta bija cesu rajonā āraišu ezerā! un bildee redzams mans tetis!
a āraišu ezerā nebija kautkāds GNP liegums? jūs tur kā - no krasta vai laipas? es arī gandrīz uz turieni aizmaucu :)
a āraišu ezerā nebija kautkāds GNP liegums? jūs tur kā - no krasta vai laipas? es arī gandrīz uz turieni aizmaucu :)
itkaa nee! mes tu no otra krasta, ne no taas vietas kur itkaa stavvieta! :) emm pagaidaam vel no krasta copeejam, bet doomaajam kautkad drizumaa laivu pirkt :)
a es vakar apēdu aizvakar noķerto līdaciņu - bija maza (900g laikam), bet garšīga!
velkot ārā konkrēti saskrāpēja man rokas (maita), biju krastā aizmirsis āķu izvelkamās šķēres :o šon` atkal pabradāšu! vispār jau ārā ir diezgan vēss, lai labi ķertos... paredzu, ka īstā cope sāksies kad temperatūra būs 16 un vairāk grādi un ūdens siltāks!
a es vakar apēdu aizvakar noķerto līdaciņu - bija maza (900g laikam), bet garšīga!
velkot ārā konkrēti saskrāpēja man rokas (maita), biju krastā aizmirsis āķu izvelkamās šķēres :o šon` atkal pabradāšu! vispār jau ārā ir diezgan vēss, lai labi ķertos... paredzu, ka īstā cope sāksies kad temperatūra būs 16 un vairāk grādi un ūdens siltāks!
Ha_Ha, izbeidz, man siekalas tek! Piekaukshu tevi jejbogu @LP :>>>
pārs stundas atpakaļ pabiju vietējās zvejas bodītēs, atkal iztērēju kaut kādu desmitnieku...
iegādāju BALZER cimdeļus, lai rokas no asajiem zobiem pasargātu un varētu sakarīgi zivi sagrābt, + vēl jaunus kaparkrāsas roterus, lūk
pārs stundas atpakaļ pabiju vietējās zvejas bodītēs, atkal iztērēju kaut kādu desmitnieku...
iegādāju SALMO cimdeļus, lai rokas no asajiem zobiem pasargātu un varētu sakarīgi zivi sagrābt
Ārprāc, dakterus, dakterus !! kas būs nākamais - zivs maska? :D
bērniņ slims esi? :D vismaz man zivis ķerās, a TEV? :p
bērniņ slims esi? :D vismaz man zivis ķerās, a TEV? :p
Bet man vismaz ir tīra sirdsapziņa ka neesu zemizmēra zivju slepkava :mad:
paņemt zemizmēra zivi var tikt traktēts kā pedofīlisms :D
sviesc... tā līdaka bija 57cm :p
Taadas parasti laizu atpakal :D
sviesc... tā līdaka bija 57cm :p
Jā jā, un aliens arī existē un visas pornozvaigznes ir nevainīgas meitenes ............... da ko tu man te d..rsssss!!!
es arī laižu atpakaļ, bet šoreiz nē...
a Godfingeram nefiga neķeras, tāpēc viņš streso :D un arī šovakar ar mums nebrauca (laikam jau piebesīja pa "tukšo" braukāt) :D :p
Tu rimsies vienreiz! Jau pus lapa ar spamu a jēgas - 0. Kad noķersi kautko sakarīgu, tad pasauc. Me copē tikai lai aizpildītu brīvo laiku. Esu runājis. :D
:D ok ok... šovakar brauksim?
nomētajos spini līks Alberta dīķos - 1 nerealizēta cope. Uz pludu vispār nekā. vairs uz turieni nebraukšu.
pie vainas ir ūdens - tas ir netipiski auksts, šim laikam neatbisltošs, tāpēc arī tādas zivis - neaktīvas! (IMHO)
23,05,2006 - jauks vakars... noķēru līdaku un asarēnu - abi tika atlaisti (spešal for Godfinger) ;) :D
http://foto.apollo.lv/files/hahabest/large/228692.jpg
"MUITAS KRAVA" no Cabelas.com :cool:
karoče - tikko pabāzu galvu ārā no bankas...
nekādu HL2 es šovakar nespēlēšu! ar JANKS močīsim vakarā ar laivu Daugavā copēt. ārā spīd saule!
P.S. šodien 1.jūnijs tač` var ar laivām kurināt!
karoče - tikko pabāzu galvu ārā no bankas...
nekādu HL2 es šovakar nespēlēšu! ar JANKS močīsim vakarā ar laivu Daugavā copēt. ārā spīd saule!
P.S. šodien 1.jūnijs tač` var ar laivām kurināt!
Vo kretiins kas kretiins! :]
kur tev saule spīd? visu dienu lietus bez apstājas līst. vismaz Rīgā... ehh, es bi izcopētos no laivas, bet šajā vīkendā darba tuss :(
http://www.yohoho.lv/forums/images/smilies/super.gif Aizkrauklē spīd saule!
http://yohoho.lv/forums/images/smilies/yuu.gif vajadzētu kādu zandartu no Daugavas izcelt!
zandarts -> garšīgākā zive (no spiningojamajām), kuru atļauts paturēt, savā noķerto zivju maisiņā, no 1.jūnija!
http://yohoho.lv/forums/images/smilies/nanana.gif
nu tad pēc tam lai būtu atskaite ;)
Copes šovakar nav - visa atskaite
bļin vot cūkas - viens Guļ un otrs telefonu neceļ! :mad: sačoku būtu atdevuši un būtu viens braucis :mad:
nu rīt arī braukšu vienc!!!
ko neviens necopē?
es vakar vārdadienu svinēju laivā Dasugavas vidū, kopā ar beibi. nekas neķērās, laikam tāpēc ka sieviete bija līdz ;) JANKS bija citā laivā arī viņš neko nenoķēra. Zivis pat nelēkāja - dīvaini!
toties bildes ar saulrietu sanāca feinas!
šajā nedēļas nogalē jāizlaiž pirmoreiz šogad ar laivu,
jāpacopē, jāpamētā bleķis, jādabū rokā Jāņu šašlika galvenā sastāvdaļa- kāds buciņš...
Kā lai visu paspēj pa 6dienu/svētdienu, kad vēl pa lauku saimniecību jāpašancē :confused:
Atskaite būs ;)
Bijām šo vīkend copēt uz jūru!
Sākumā ķērām uz gruntenēm no krasta, ķērās maz un mazas butes, pēc tam ievietojām, izmantojot laivu, lielākus instrumentus aiz otrā sēkļa un no rīta bija skaidrs, ūdens bija pa aukstu, tamdēļ lielākā daļa zivis bija leilākā dziļumā - tai skaitā brekši, vimbas un kaimiņiem pat trāpijās taimiņš un vēja zivs.
Drīz jābrauc atkal, nāk zušu sezona! Pie labvēlīgiem laikapstākļiem arī tos var noķert no krasta ar grunteni, bet tā pārsvarā ar naktsšņori!
lielāki instrumenti ir tīkls? vai tad naktsšņores nebija gadījumā aizliegtas....? :mad:
es vislaik copēju šādās tādās ūdenstilpnēs. jāpiezīmē, ka neko ievērības cienīgu neesmu noķēris. ja neskaita lielāko asari savā mūžā (pagaidām). nesvēru, bet nu kilo bija. tik lielu vēl nebiju redzējis nekad :cool: līdakas = 0
biju šorīt no 04:30 līdz 09:00, rezultāts- padsmit ruduļi :mad:
Karsts bezbožna, rasa nenormāla... Cope šonedēļ neizdevusies.
Toties Jāņos ēdīšu buka šašliku :D :D :D 5dienas vakarā viens buciņš svinu dabūja
mjā.. es te copēju teju vai katru otro dienu, bet līdakas īpaši lielākas par šo siļķi (bildē) neķerās. bet nekas, gan jau arī mana lielā līdaka kautkur mani gaida :)
mjā.. es te copēju teju vai katru otro dienu, bet līdakas īpaši lielākas par šo siļķi (bildē) neķerās. bet nekas, gan jau arī mana lielā līdaka kautkur mani gaida :)
labāk pasauļojies, nevis makšķerē :D
mēs ar` te copējam intensīvi - vakar pacanam trīs zandarti (viens aizmuka, viens tika atlaists, viens - smuks, ņemams, uz 1.5kg), pats paliku bešā, ir arī bildes kaut kādas, bet nava laika uploudot - vakar pat JANKS safoķēja mazos līdacēnus, kas beigti gulēja ārpus ūdens :(
P.S. tikko no ļoooti drošiem avotiem (kur nu vēl drošākus) saņēmu ziņu, ka sākot ar 26.jūniju Pļaviņu HESs būs nometis max ūdeni krātuvē (par metru mazāks kā šobrīd, jāpiezīmē, ka līmeni sāka pazemināt jau aizvakar un arī patreiz tas ir zems!). Tik zems līmenis saglabāsies mēnesi (gandrīz jūlija beigas)! Ko es ar to gribēju teikt - to ka welkomēti mūsu pusē spiningot. Kā rāda aizgājušā gada pieredze, tad pie šāda (zema) līmeņa ir baigi OK lomi - par copi sūdzēties nevarēja! Skati gan tādi atbaidošāki - daudzviet tuksnesis ;)
Tākā varētu noorganizēt maziņu EOZ OutdoorParty :)
Hmmm, es ar mieru. Man shii un naakamaa nedeelja ir atvaljinaajums. Varam kautko sadomaat :]
OK - kurš var 30.jūnija vakars - 01.jūlija diena?
jeb vai tikai kāds darbadienas vakars?
tātad - Vai ir gribētāji braukt uz Koknesi @ Daugava spiningot (dažas laivas + n kilometri krasts ;) )?
Ja jā, tad piesakaties šeit - lai var aizrunāt laivas un guļamvietas, ja sadomā palikt pa nakti.
augstākminētais datums var tikt mainīc!
Nu man tieshi shie datumi bija paredzeeti copei.. bet tipa bija jaabrauc ar vienu klientu.. ja mansa pasaakums nojuks tad varetu @koknese...
Loti zamanchivo :D bet ianodziivo tuvaak nedeelas nogalei :D
nākas secināt - ļoti pasīva attieksme! baidos, ka vēlāk nevarēs sarunāt nakstsmītni! :rolleyes:
kopš parītdienas pāreju uz donkām @ sami! ;)
Kaa ar naktstaarpu sishanu ? Ar naktsmitni nav probleemu@VOLVO850 :D
Uz Samiem , pilniigi rokas saaka triiceet .... :D :D :D
vimba_zlobnaja
06-26-06, 20:15
Shitas tev patiks ;)
http://fishki.net/comment.php?id=11200
Mjaa , japeerk akvalangs :D
naktstārpi=dakšas/armatūras stienis+vads+elektrība
P.S. otrajā bildē - nagi :eek:
vimba_zlobnaja
06-27-06, 00:16
Es jau teicu ka jums patiks ;)
Vimba, labs koshara. Man tieshi jauku kajiiti vajag jaunajaa miitnee :> Tikai no taada bail ka nakti neuznaak gljuks un kaadu nenokozh...
jāņos pjanku apkopoju ar copi noķēru šī gada lielāko (pagaidām) līdaku 54cm un afigenna lielu asari. protams, bija arī kādi padsmit zīmuļlīdakas, kuras joprojām peldās pie mammām :) un tad vēl dafiga laba izmēra karūsas un līņus uz pluda :)
pizģec ku neinteresanti ar jums :(
nu ko... zin kā rukāju???? :mad: ceturkšņa pēdējā darba diena (pēdējā darba stunda)... par copi pēc tam - brīvdienās! ;)
laimīgaiz!
bļinc - man vēl nākamās divas nedēļas kolēģīte aizbrien atvaļinājumā... viss melnais darbs uz manīm! būs besis konkrēc - nenākšu pa dienu vairs iekš šejienes un nezinu vai vakaros vairs gribēsies. pēc tam gan - atvaļinājums pašam uz kārtējām divarpus nedēļām.
baac, napamaniiju kaut kaa ieprieks, ka juus sjaas briivdienaas bijaat spiningot. Buutu braucis liidzi.
Kad doma naakamo reizi kaut ko taadu dariit?
taatad ir veelme iepirkt laivu. Biju paarliecinaats, ka pirksu gumijas, bet to ar kuru var arii gar zariem pabraukaat. Liidziigu kaa krasta apsardzeem, bet bez stuures. Ar domu, ka piepirksu motoru un buus labi.
Tagad paviideeja doma, kas gan traucee vilkt liidzi laivu piekabee.
Papeetot sludinaajumus cenaas liidz 300ls maniiju ljoti daudz krievu motorlaivu ar motoriem. Saaku apsveert, ka vareetu ieprikt.
Padalieties padomos un domaas par to, kaada laiva labaaka. Ja kaads ir iepircis to daargo gumijas laivu pastaastiet par kvalitaati.
tikko biju pamētāt roteri (divas stundiņas). atpūtnieku pilna Daugavmala...
ķērās asari - nu tādi... lielākais eksemplārs zemāk.
http://foto.apollo.lv/files/hahabest/large/252157.jpg
P.S. beidzot šorīt pie upes atcerējos, ka jāpārbauda ŠIS TE (http://www.cabelas.com/cabelas/en/templates/product/standard-item.jsp?id=0019405015779a&navCount=1&podId=0019405&parentId=cat20190&navAction=jump&cmCat=MainCatcat20166&catalogCode=6IS&rid=&parentType=index&indexId=cat20190&hasJS=true) - rezultāts ir teicams, varat pirkt droši (ja kādam gadās), vēl tikai nomēģināšu mājās sīpolu smaku no rokām dabūt nost.
kuraa vietaa daugavmalaa taadas keraas.
Pirms kaadas nedeeljas ar draugu katrru vakaru braucaam uz Lucavsalu un izstaigaajaam tur krastu, kas ir gar daarzinjiem.
Nekas tur nekeeraas uz spininga. Ar makskeri kaut kaadus siikaljas vareeja nokert, bet tas arii viss.
Vienaa copes veikalaa paardeveejes teicaas, ka uz Zakjusalas zem salu tilta riktiigus asarus velk araa, gadaas arii pa liidakai. Diemzeel pagaidaam nav sanaacis liidz turienei tikt.
kuraa vietaa daugavmalaa taadas keraas.
@ Koknese ;)
jāņos pjanku apkopoju ar copi noķēru šī gada lielāko (pagaidām) līdaku 54cm un afigenna lielu asari. protams, bija arī kādi padsmit zīmuļlīdakas, kuras joprojām peldās pie mammām :) un tad vēl dafiga laba izmēra karūsas un līņus uz pluda :)
Labi tev tur kjeraas :)
Nekas dabuushu naakamnedeelj laivu paraadiishu ko es varu dabuut aaraa no daugavas uz uudaam :cool:
uz ūdām jau nav incanti :P
šodien paniekojos ar pludu 2h un noķēru 6 tādus brekšus kā bildē. pēc tam apnika. a ko izņemot mani neviens vairs necopē?
Cloudkeeper
07-07-06, 18:42
Patīk ķert tik ar spiningu no motorenes :D vot to es saprotu! Ka ir ta ir, ka nav ta nav. Nepatīk krastā sēdēt odiem par barību:D Bet ķert no zivju dīķa nav liela māksla.
Makšķerkāts jau kādus divus gadus bezdarbībā stāv.
man tas spinings jau aknās sēž. tagad gribās vēsā mierā pasēdēt, pīpējot un relaksējoties. ar spiningu dafiga saķerts jau šogad. no rīta laižu uz brekšiem, putras jau savārītas, viss sagatavots
tu jau laikam kaut kaados zivju audzeetavu diikjos tik lielas ker.
Biju sonedeel uz ziviim, bet neko lielu. Mazaas prieks kalteesanas sakeeru, bet tas arii viss.
tajos maksas dīķos man nekad nekas neķerās :D sestdien kad putras biju savārījis, arī neko ievērības cienīgu nenoķēru :(
vimba_zlobnaja
07-13-06, 12:34
http://www.diena.lv/daba/lasit.php?id=281394
Vimba tik viegli nenāk rokās ;)
nu ko? neviens neko?
es last weekendā iekš EE līdakas paķēru. nekas īpašs, bet jautri bija :)
šovakar pārs asari - nekas īpašs!
briest donku pasākums, bet ārā patreiz 11 grādi, nez` kā būs rītvakar!?!
vai kaads netaisaas uz kokneses pusi spiningot vai uz nakti uz samiem. Nevaru salasiit kompaaniju, taapeec labpraat piebiedrotos.
Rada gabals, vakar naktii esot pie kokneses 4,5 kg samu nokeeris, ja vins atsuutiis bildes tad iemetiisu seit.
uzsit pm Ha_Ha shams noteikti ka aizlaidiis ;)
sis jau tur dziivo netaalu, cik nopratu no tekstiem. Varbuut ir kaads liidzi brauceejs? Vareetu tuvojosajaa piektdienaa to visu saorganizeet.
vareetu jau aizshaut, tik sestdien jaastraadaa.... :( veel jau GodFingers pievienotos noteikti.
tu domaa uz nakti vai kaa?
taatad esam triis brauceeji, liidzi auto varu veel divus panemt, iespeejams, ka braukim ar diviem auto, taatad var kaads veel liidzi braukt.
doma ir braukt piekdienas vakaraa un atpakal sestdienas peecpusdienaa vai arii ja sanaaks, ka viens brauceejs buus ar savu auto, tad mees abi paari palikusie brauksim atpakal, iespeejams, tikai sveetdien.
kur domājat apmesties? mēs no Kokneses arī piektdienas vakarā varētu donku pasākumu uzrīkot!
Cloudkeeper
07-25-06, 00:56
5,4kg/99cm :D uzminiet kas par ezeru
pagaidaam nezinaam par naktsmiitni, bija doma piebraukt kokneses pilsdrupaam no otras puses, tur pie taas mazaas upiites, bet manupraat tur tagad kaut kads viesu nams. Ja zini labaaku vietu, tad pastaasti, mees tur neviens taa iisti nebuusim bijusi, tikai caurbraucot vai ciemos.
Bet kaut kur tajaa vietaa buusim, jo tur esot labaakaas zvejas vietas.
Vareetu gan uzriikot.
Doma ir kaut kur 18.30-19.00 izkulties no riigas, parasti jau uz latgales pusi korkju nav, taaka peec kaadas stundas vareetu buut pie Kokneses.
uzminiet kas par ezeru
kā var uzminēt?!? :confused:
uz dullo - Usmas?
P.S. par vietu Koknesē - JANKS ar GODFINGERu tieši tur arī gribēja braukt!
P.P.P.S. Sestdien man bij tāds konkrēc pārbrauciens pa Latviju... Pastaigājoties pa Kuldīgas tiltu ievēroju puisi, kurš iebridis Ventā (lejpus rumbas) kaut ko centās izvilkt uz pludiņmakšķeres. Centos viņu piezūmot tuvāk. No sākuma likās, ka viņš neko nav noķēris, bet... kad viņš gāja projām un izvilka no ūdens savu zivju ķeseli -> :eek:
varbūt kāds viņu pazīst un var padalīties, kas tad tur bija (tajā lomā)?
Pats es brienot pāri rumbai redzēju, kā paprāvi asari (un vēl kaut kādas zives) brīvi peldējās starp atpūtnieku kājām!
Ja tu neko nesaki, tad saprotu, ka var piebraukt no taas puses,tad jau labi. Tiksimies tur. Tu arii pievienosies?
Manupraat, vienaa no Copes raidiijumies redzeeju sizetu par to Ventas rumbu, tur ir pilns ar vimbinjaam un lieliem asariem. BET, tur ir jaamaksaa 5ls par B vietu un 7ls par A vietu. Nezinu kur tie sektori atrodas, bet taa ir. Kaut kur pilseetaa var iepirkt atlauju. Taa ir papildus atlauja pie parastraaas atlaujas.
Paarsvaraa tas ir vimbas, vismaz tajaa raidiijumaa taas copeeja vairaakumaa.
tur tanii vietaa tieshi ar mashiinu piebraukt nevar (vieniigi ar traktoru ;) )
taa ka savi 200m jaaiet buus liidz copes vietai...
Cloudkeeper
07-25-06, 21:17
Tā lūk man beidzās pjanka @ Rāzna īsti pat nesākusies, nācās gatavot vakariņas:D
taatad gribeetu saprast kas un cik cilveeku buus.
Mees buusim 4 vai 5. Viens stabili sestdien pusdienlaikaa laiz atpakal uz riigu.
Kaa paareejiem ar transportu, pasi tiek, vai ir veelme piebiedroties.
nu principaa mees, tas ir Ha_Ha, GodFingers un es tepat dziivo, taaka mees nekur nelaizham ;) vieniigi kaa teicu sestdien man darbs :mad: tas bojaa visu labo copi.
nevajag jau acis aizliet, kā Aivaram K. un viss būs labi! ;) :D
hmmm kursh ta taisaas acis aizliet :D es piemeeram nee, es zivis kjert braucu ;)
taatad ja nu kaads veel domaa pievienoties bet ir gruutiibas ar nokluusanu un taapeec doma tiek atmesta, tad varu pakert liidzi. Doma izbraukt no riigas ir piektdien no 18.00 liidz 18.30 paardaugavaa, pie Gimnastikas ielas. Ja vajag savaakt centraa, tad jaatiekas agraak.
Auto buus 3-4 briivas vietas.
Atpakal dosos sestdien vakaraa 21-22 vai arii sveetdien no riita puses.
Buus auto, kas dosies atpakal sestdien no riita.
Lai sazinaasanas buutu vieglaaka -- 26147057
hmmm kursh ta taisaas acis aizliet :D es piemeeram nee, es zivis kjert braucu ;)
kas taa pa copi, ja acis neaizlej, tad jau nemaz zivis nevar redzeet :)
Tas ir taa kaa anekdotee, kas tur ko nemaaceet makskereet, ielej un dzer :)
Kurp braucam? Kas veel buus kompaanijaa?
Kurp braucam? Kas veel buus kompaanijaa?
braucam uz Koknesi. Brauciena galvenais meerkis ir pakerstiit Samus, bet arii citas zivis netiks smaadeetas. Galvenais ierocis gruntene :), bet drosi var izmantot arii citus riikus(protams, atlautos).
Braucam sho piektdien vakaraa.
Kompaanijaa sastaavees no Ha_Ha, JANKS, GODFINGER, Andreass +2 cilveeki
Hmmm, kompaanija labaa!
Mjaaa, es ar lapraat bet 5dien vakaraa koncis, un 6dien iespeejams uz Valku senchi jaaved. :( :( :(
Anyway, cik ilgi samus mushiishiet? Uz kaadu zaceni kjersiet?
samiem - sliekas, gliemji, zandartam - dzīvās, mož kāda vabole meženēm :)
kompānijai pievienojas tīnis Chainee :)
ēsmai vēl var izmantot vardes (uz izturīgākajām gruntenēm)!
nezinu kā copēs, jo ūdens līmenis ceļas. būtu pirms copes negaiss, tad būtu labaiz - visus samus iztrobelētu no miega.
vēl mani satrauc fakc - vai vieta nebūs pilna ar makšķerniekiem (droši vien ka nē, jo visi brauc @ Kokneses sala) ;)
P.S. PIEVIENOJĀS, PIEVIENOJĀS, KAM NAV SLINKUMS!!!
P.P.S. cope notiek līdz galīgajam besim, jeb/vai kamēr gaisma parādās!
Juus jau 6dien necopeesiet? Man ir doma ar siici mosh aizskiert zaljumos.
viss atkariigs no taa, kaa kersies, ja pilns ar ziviim buus, tad liidz speeku izsiikumam vai apnikumam.
Ja nekas nekersies, tad iespeejams, ka sestdien pusdienlaikaa projaam.
es jau sestdien labpraat arii pacopeetu, vismaz dariit buutu ko, tik pa dienu man i rjaaaizbrauc jaapastraadaa...
otra probleema tanii, ka tas dzeka zemes plekjis izraadaas ir paardots:( saules aptiekas iipashniekam (mozh kaadam paziistams :confused: ) nu vo, taaka var taat sanaakt mekleet citu pieeju daugavai :cool:
buutiibaa jau ja iebraukts cels tur buus, tad mieriigi rulleesu paari. Nedomaaju, ka cilveeki saaks nezeeliigi breekt. Pie tam 5m mieriigi ir briivi pieejami.
P.S.Piesakās, kas vēl labprāt brauktu līdzi.
Laiks vairs nav daudz.
nu ja... 10m tauvas josla ;)
opaa, izraadaas, ka tur ir 10, tad jau nekaadu probleemu.
Es jau teoretiski arii labpraat piedaliitos , bet uztrauc ko uz aka maukt virsuu :(
Kaada prbl, iebrayc jebkuraa zvejnieku bodee un panjem divas kaarbinjas ar resnajiem naktstaapiem.
Ja es doshos tad kautkur 6dien, HAHA atsuuti man savu mob. nr. Man visi numberi aizgaaja pa pieskari deelj dazjiem Nokia sertificeetiem darbiniekiem...
shodien ar Ha_Ha brauksim zemi laistiit, lai sliekas lielaas sarodas un tad riit vinjas ar elektriibu... :D
taaka uz aakja tok buus ko likt, ja negribas pirkt ;)
pirkt negribaas, taaka juus tur taa vairaak vinjas pavalkaajiet no zemes.
Es jau teoretiski arii labpraat piedaliitos , bet uztrauc ko uz aka maukt virsuu :(
JANKS un Ha_Ha sliekas saraks, pie tam vardiites varees uz vietas pakerstiit.
Vieta auto arii atradiisies gan uz turieni, gan atpakal.
Atliek tikai gribeet, viss paareejais ir kaartiibaa.
izskatās briest labs pasākums, bet kā tur ar to nakšņošanu, vai būs kur palikt, vai jāņem līdzi teltis?:)
manupraat, teltis, jo kaa gan savaadaak varees pamaniit, ka zivs ir piekeerusies. Pagaidaam araa ir pietiekami silts.
Ja izdosies auto piedziit tuvu krastam, tad var arii ieks auto guleet.
ja var piebraukt pie upes tad ok, nez kā tur būs ar ugunskurara vietu, jo uzcept kaut ko jau bribēsies, vai arī kādam jāņem līdzi grills. Uz cikiem ir doma savākties?
Izskataas ka Es brauks ar VolvO, nu apmeram par 99,9%.
Nevaru saprast nemt lidzi laivu/kugi ?
ugunskuru noteikti ka varees kurinaat. Mazu grillu es varu pantemt, tas taads celojuma, bet nu cept var.
Svaaksanaas riigaas centraa 18.00-18.15, lai var laiciigi paspeet. Ja nu kaads galiigi nevar tad var veelaak, ja nav eerti centraa, tad varam tikties aarpus riigas.
Laivu vari panemt liidzi, varbuut noder. No riita varees spiningu pameetaat.
būtu labi savākties rīt un apspriesties kas un kā, kur varētu saskrieties?
Kaads cela marsruts ? Jo startesu ne atraak kaa ap pusseptiniem :D
skatos pasākums izvēršas (dalībnieku skaita ziņā!), tas priecē! varat braukt līdz Kokneses benzīntankam (kreisajā pusē, braucot no Rīgas) un tad uzzvanīt man, pēc tam visi kopā tālāk. Kā jau JANKS teica nez` kas ir ar to vietu pret pilsdrupām... mēģināšu noskaidrot līdz rītdienas vakaram. ja būs jāmaina vieta - sikums, ir arī citas labas vietas.
dzīvošana protams, ka teltīs (magnetola ar attiecīgajiem ierakstiem jāsarūpē pašam :D ;) )
... kā tad bez ugunskura (tam vieta vienmēr ir)?!?
laiva ir pluss tādā ziņā, ka var kolēgu grunteņu ēsmas ievilkt pēc nepieciešamības (dziļumā) un pats pēc tam no laivas vēl paspiningot!
Butu labi ja vareetu ar auto piebraukt pie upes :D man laiva 30kg sver un buutu baigaakais lauziens vinu stiept :D
P.S. Diseni gan nebuutu labi riikot :D
P.S. Kautkaads kvoks man arii ir :D
nu jau ir liels daliibnieku skaits, vai tik nesanaask taa, ka taa nebuus cope, bet tusins pie uudens :)
Ja kaads lasiitu iepriekseejos topikus, tad speetu izlasiit, ka tie kas no riigas izbraucam 18.30 un aiz salaspils, aiz kalkju fabrikas tiekamies ap 19.00.
Es brauksu Kekava-Kegums-Koknese :D
ja jau pa otru pusi tad es ieteikti braukt liidz Aizkrauklei.
taatad izskataas ka jaanjem lidzi teltis, ja nav tad kaut ko izdomaasim, ugunskurs nebuus probleema, vieniigi gruuti liidz riitdienai pateikt kaa buus ar tieshu piekljuushanu pie upes, ka nesanaak paarsimts metrus vilkties ar kaajaam... tad arii buus gruutaak muuziku uzriikot (zvejai jau iipashi nav veelami, bet :D ) bet taakaa tauta vaacas var arii aizbraukt uz vietu kur var pietikt klaat ar auto, nu to riit kad savaaksies nospriediis......
pulceeshanaas vieta Kokneses DUS "ASTARTES NAFTA"
jaabrauc uz taadu vietu kur normaali piekluustams krasts ir pietiekami gars, lai viss bars tur vareetu satilpt. Esam jau baigi daudz savaakusies. Jaacer, ka tas buus viss, citaadi vairs nekaada cope iisti nesanaak, vismaz man taa liekas, bet pilniigi iespeejams, ka es kluudos.
Kaut gan kas tur par copi ar grunteneem, iemet, dzer un gaidi :)
P.S. tas DUS nav Kokneses otraa galaa?
taatad kokneses sala... tur var zveinieki vaakties ka melns... taatad buus jaashaun tur, jo ar mashiinaam arii var tur piebraukt, vieniigi taa ir diezgan iecieniita vislatvijas zvejas vieta, taa ka buus jaapameklee briivaaka vietinja ;)
bet taa nav probza....... samekleesim ;)
Es brauksu Kekava-Kegums-Koknese :D
...caur Aizkraukli! Ļoti OK doma (IMHO)
neaizmirstiet paņemt līdzi siltās apakšbikses, jo patreiz ir 12 gradi (šortos auksts) :D + vilnas zeķes!
tad vēl dažas bildes tiem kas taisa gruntenes!
:tātad, štelle ar slīdošo asvaru ->
http://www.eoz.lv/forum/attachment.php?attachmentid=697&stc=1&d=1154032354
tāds izskatās gruntenes "pludiņš" (veikalā pirkts, paštaisītais ir no parasta zara, bez zvana!) (sorry par kvalitāti)->
http://www.eoz.lv/forum/attachment.php?attachmentid=698&stc=1&d=1154032354
un visam pa virsu - nenobīstaties, aizvakar Daugavā ūdens izskatījās šitā ;) ->
http://www.eoz.lv/forum/attachment.php?attachmentid=699&stc=1&d=1154032354
P.S. mazais Chainīzers solās katram sataisīt grunteni uz vietas (maksa par kātu ~ LVL 1,-) ;)
nu lai mazais chainii nelauzhaas, principaa tas vinjam hobijs, taisiit piickas un alko pienest... takaa gatavojaties riit atlaisties kreeslos :D ...
a vot i nekaa, es pats taisos to izdariit. Kaut kas pasam arii jaadara, pie tam tas noteikti ir interesanti. Parasti izmantotju gatavaas pirktaas, bet soreiz ceru uztaisiit pats, ceru, ka kaads sniegs padomu.
zin ir taads teiciens: bez simts gramiem nesapratiisi.... :D
....nokaartosim
Apbraukaaju dazus pagalmus , ar kakisiem arii diezgan struntiigi :D Tikai vienu dabuuju :)
Labrīt! :D
...vot tā tik bija cope!
tas nu gan.
Atpakal braucot iebraucaam Skriiveros, un re ko nokeeraam:
http://andris.znet.lv/P7290082_1.jpg
http://andris.znet.lv/P7290121_1.jpg
asari ir ok.. bet ko tu ar tiem mazajiem plicīšiem darīsi?
btw es asarus arī vienmēr laižu vaļā - diezgan besīgs pasākums, viņus tīrīt :D
reku mans lielākais asaris:
http://www.eoz.lv/forum/attachment.php?attachmentid=589&d=1151521702
ielaidu piemājas dīķī un saimnieki saka, ka normāli iedzīvojies esot :D
es līdaku vēl neesmu uzcepis, jo vakar sanāca saēsties žāvētu breksi!
asarus vēsi notīrīt - pārgriez visā garumā virs muguras ādu un noplēs viņu!!! nav nekādu zvīņu skrāpēšanu utt.
P.S. Copē salūts - tas tik ir kruta :D
visas mazaas zivis devaas uz kalteesanu. Asaris gaida savu kaartu uz pannu.
kur copee bii saluuts.... un vispaar kur juus tik daudz zivis sakjeeraat????
man tik viens kjiisis :D
Man diemzheel nesanaaca pievienoties. Kaa jums gaaja?
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.