View Full Version : heatpipe cooleru "atiešana"?
respektīvi iegādājos te no viena čaļa Hyper 212
http://www.anandtech.com/casecoolingpsus/showdoc.aspx?i=3141
iemainīju savu TT BT pret šo brīnumu un temp par 5-7C augšā :shura:
so domāju, vai tur heatpaipos kaut kādi škidrumi nostāsies un viss nokārtosies? jeb pasta ko es izmantoju ir pilnīgs crap (TT BT oriģinālā, tiesa pastāvējusi 2-3 gadus neatvērta). ir līdzīgi gadījies? tb paši heatpipes ir auksti kad burno cpu un redele, protams, arī auksta.
varbūt kādam teikā ir normāla termopasta - pieskrietu, iedotu aliņu kādu vai dukātu :) nenormālu pastu nevajag - intel kaut kāda man pašam darbā ir.
eu kadu tu šo ierakstijit.. ''Jaunākā mode, kaķi avatarā '', man arī ir ierakstīt ze seim.. :D sorre pa spamu :D
es no tevis copy/paste :D:ok:
(TT BT oriģinālā, tiesa pastāvējusi 2-3 gadus neatvērta).
:doh: :doh:
tb paši heatpipes ir auksti kad burno cpu un redele, protams, arī auksta.
varbūt kādam teikā ir normāla termopasta - pieskrietu, iedotu aliņu kādu vai dukātu :) nenormālu pastu nevajag - intel kaut kāda man pašam darbā ir.
Esi mēģinājis uzlikt cooleri vēlreiz? izskatās, ka ne jau pasta te pie vainas, bet gan smagi trūkst kontakta ar CPU.
Normāla pasta te ir jebkuram elītajam oc'eru kungam, paprasi tikai, gan jau kāds izlīdzēs. P.S. Savu tūbiņu taisni gan esmu aizdevis šobrīd kādam citam :D
nu mēģināšu pārlikt, bet vajag norm pastu...
ok, pievilku stiprāk redeli - ir palicis labāk, bet TT BT tāpat iepriekš performēja vēl labāk. doma tāda, ka TT BT apakšā nāk plate, kas novērš biki pamatplates ieliekšanos līdz ar to var normāli pievilkt. šim te sūdam tāda plate nāk tikai priekš am2/3 socketa. līdz ar to pamatplate baisi ieliecas pievelkot kūleri. **** sūds tas hyper 212 ir :D
nu a nafig mainīji? :D TTBT ir laba manta. Paskaties, varbūt tam kūlerim ir līka pamatne, no tā varētu būt sūdīgs kontakts. uzsmērē bik termopastu, čutj čutj, uzliec kūleri, piespied kārtīgi, noņem un apskaties vai termopasta tiešām izsmērējas pa visu pamatni.
tapē, ka pēc testiem tas sūds bija labāks :D un baisi lēti varēja nopirkt.
Ja tā nav darīts, pamēģini nolikt keisu uz sāna, tā, lai cpu ir paralēli zemei. Heatpaipi, kaut arī ar dubultajām sieniņām un viltīgu uzbūvi, tomēr labāk darbojas, ja dzesējamais objekts atrodas apakšā un tvaiks kāpj uz augšu, nevis tiek spiests uz sānu. Varu saderēt, ka ražotāja mērījumi tika veikti tieši tādā stāvoklī.
tapē, ka pēc testiem tas sūds bija labāks :D un baisi lēti varēja nopirkt.
Varbūt arī tāpēc tik baisi lēti varēja nopirkt, ka iepriekšējais īpašnieks bija pārliecinājies par testu neatbilstību realitātei :shura:
Lapelis ģēlu runā. Tici vai nē, bet kūleriem (arī krutajiem dažkārt) tā darba virsma reizēm ir tik šķība, ka bail.....
Mans risinājuma variants (pārbaudīts uz AM2 un ASUS Tritona) - ņemam spoguli un smalku ūdensizturīgo smilšpapīru. Uzsmērējam uz proča un kūlera plāaaaaniņu kārtiņu termopastas (vai zobu pastas, ja termopastas maz vai žēl) un piespiežam pie spoguļa. Tūdaļ būs redzams, kas pie vainas. Tālākās darbības, domāju nav jāskaidro.....
Manā gadījumā procim vāks bija ar apm. trešdaļmilimetra bedri vidū... Kūlerim nebija ne vainas, kaut gan tas arī tika pakašāts. Rezultāts - 5000+ BE (2600 MHz) no knapiem 3000 MHz (do togo) tika sadzīts uz stabiliem 3420 MHz (posļe togo)......
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.