View Full Version : Pubiskā TV antena
Jautājums - vai Radio un Televīzijas likums nosaka, ka uz katras mājas ir jābūt publiskajai antenai ar kuras palīdzību var skatīties defaultos LV kanālus for free?
Man te tāda neizprotama situācija ir panesusies - viss piegriezās un atteicos no Lattelecom - negribu vairs ne ar vienu kantori sasieties. Iehavoju mājas antēnu, taču tikai balts sniedziņš snieg uz skujiņām - izmēģināju vēl veselu čupu ar antenām - ne ar vienu neko neķer. Bija pieejams publiskais kabelis, taču nu ir uzradies kaut kāds mistisks TVT aļa Televideotīkls, kurš ir sabāzis skapī nakuj skapī savus vadus, visu nomarķējis un paziņoja, ka tagad, lai varētu skatīties defaultos kanālus būšot jāpiķo 2.7ls mēnesī (http://www.tvt.lv/index.php?page=92A)...darbojās tas kantoris pēc kabeļtelevīzijas principa - vairākas paketes, cenas līdz 9Ls/mēn.
***, vai tiešām vairāk nepastāv "publiskās antenas"? Kakova hrena man būtu jāmaksā kaut kādi sūda 2.7Ls par standarta kanāliem? Nu labi - bonusā tur nāk klāt TV6, Ogres TV:D un kaut kāds hrenovijs Krievijas kanāls...
Vai tiešām nav nekāda punkta likumā, kurš noteiktu, ka ir jābūt uz katras mājas publiskajai antenai?
smartdevil
09-08-09, 10:01
gribeejaas gan tev free
par kopeejaas antenas izmantoshanu ir jaamaksaa kaut kaadi santiimi. Esmu redzeejis reekjinaa 80 sant.
Par antenu. Koplietoshanas antenai ir jaabuut uz maajas. Zvani uz saveejo namu paarvaldi un staasti savu saapi. Ja vien tieshaam tas tvt.lv nav "apzaagjeejis" iespeeju. ;)
Otrs variants ir iet uz namu paarvaldi un rakstiit iesniegumu par savas antenas uzstaadiishanu uz jumta. ;)
Nu sanķiki ok, bet ne jau gandrīz 3Ls...vēl šiem par pieslēgšanu piecītis jāsamaksā :doh:
No Ogres, ja? Sen jau visi apčakarēti un nekādas publiskās antenas vairs nav:)
R un TV likums pasaka to, ka šādai kolektīvās uztveršanas sistēmai ir jābūt, "lai attiecīgajā apdzīvotajā vietā droši uztveramās televīzijas programmas nemainītā veidā un tehniskajiem normatīviem atbilstošā kvalitātē pievadītu atsevišķu ēku, ēku grupu vai nelielu apbūves zonu abonentiem".
Nekas par "for free" nav teikts.
Būtībā ir pateikts arī tas, ka kolektīvo antenu var nodot arī kabeļtelevīzijas pakalpojumu sniegšanai, ja antenas izmantotāji to vēlas. Praksē, tas izskatās tā, ka nama īpašnieks vai pārvaldītājs noslēdz līgumu ar kabeļtelevīzijas operatoru un attiecīgi līgumā arī atrunā nosacījumus. Tā kā jātrobelē namu pārvalde...
Izstāstīšu Ogres situāciju, kaut arī viss jau ir noklusis un sen beidzies šoziem.
Bija kolektīvās antena, kuras apkalpoja pašvaldības aģentūra "Mālkalne", lielākais māju apsaimniekotājs Ogrē, praktiski visas vecās daudzdzīvokļu mājas ar retiem izņēmumiem. Tā kā šis kantoris ir vairāk specializējies uz sūdu grebšanu un ūdens piegādi, tad sen sen atpakaļ nodeva antenu apkalpošanai kaut kādam tur SIA un viss bija normāli. Maksa tajā laikā bija ļoti simboliska, pēdējā laikā, tas ir pāgājušajā gadā, laikam, 70 santīmu no dzīvokļa. Tālāk tas SIA visas antenas nahrenizēja, jo agrāk fiziski uz katras mājas bija antena, vismaz manā krajā, un ievilka kabeļus, kas arī nav slikti. Pēc tam šie ņema un to visu saimniecību pārdeva SIA Televideotīkls, vai kā viņus tur, arī jua pāris gadus atpakaļ. Paši laikam aizgāja uz grunti. Bet šim otrajam SIA vairs nav saistību ar apsaimniekotāju, jo pašvaldības vadība un Mālkalnes vadība, kas patiesībā ir tukša vieta, jo visu nosaka domes priekšsēdētājs, tēlo muļķi, gan jau ka ir daļā un tāpēc tagad var dabūt tikai kabeli no SIA, nekā cita nav. Var, protams, likt savu antenu uz jumta.
Visā visumā man tas ir pie vienas vietas, jo lietoju satelītu tikai nepatīk, ka mani apzogo un es vēl arī parādā palieku.
Mālkanei tuvākajā laika piedāvās savu kabeli, kas maksāšot ap 0,90Ls par 6.-7. TV programām.
Labāk piezvani Mālkalnei un uzprasi par TV. Būs ātrāk un vienkāršāk. :)
Tontons - tā arī darīšu.
Vakar piespiedu kārtā pieslēdzu to TVT, lai nepalieku vispār akmens laikmetā - aptrūkās ideju, kā vēl pieslēgties pie TVT :shura:
Kad sazvanīsi un noskaidrosi, kas un kā, tad uzraksti šeit. Jo, no jaunā gada (laikam) arī "pārvākšōs" uz Mālkalnes kabeli.
kāpēc lai nerādītu? iebāz kkādu drāti un rādīs tev LTV1,7; LNT, TV3 un TV5... laikam arī Ogres TV bija... man pat Ķegumā rāda lieliski ar parasto izstabas antenu (to kas nāk kompletā ar tv parasti, ķip divi ragi)
Man pat liekas, ka LZK bija pa velti, vismaz pirms kāda laika ķera, bet neesmu sen skatījies
Ja nevēlies nekādus papildus kanālus un visu par brīvu, tad šie būs tie ko dabūsi... bet tā, iesaku kaut vai virszemes tv
Drāts vai istabas antenas varianta darbošanās iespēja pastāv tikai tad, ja dzīvo labi augstā stāvā ar labu skatu uz TV torni. Citādi - paliek varianti likt normālu antenu uz jumta, jeb izvēlēties, ar ko vēlies sasieties un maksāt īri/abonementu!
nav starpibas tur pat daugavas puse ar skatu uz zakusalas torni un skuju, neliela snaakona un stripas pa visu tv :( :(
drunk_lizard
09-13-09, 12:01
nav starpibas tur pat daugavas puse ar skatu uz zakusalas torni un skuju, neliela snaakona un stripas pa visu tv :( :(
ko sjitais lietprateejs veeleejaas pateikt?
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.