View Full Version : Sempron 2400+ visu laiku @ 125C!?
Sveiki!
Vakar savējai interneta kastei izdomāju nomainīt pastu.. Noņēmu cooleri, notīrīju veco pastu, uzliku AS5.. Uzmaucu atpakaļ cooleri, bet tad ik pa laikam sāka iefrīzot kompis.. Ieeju bios un skatos, ka procis visu laiku @ 125C.. Iepriekš bija ~60C.. Vairākas reizes esmu ņemis nost, mainījis pastu.. Īsāk sakot - visādi spēlējot, bet rezultāta nekāda.. Jūsu domas? Vienkārši pēkšņi pazuda kontakts?
P.S. Procis ir socket A.
Temperatūras sensors dead?
neuzliki otrādi cooleri, boxi var uzlikt pareizi tikai uz vienu pusi, ja otrādi tad viņš stāv šķībi, tie mazie padi no cpu nav nokrituši, tad arī coolerios stāv šķībi...
Temperatūras sensors dead?Man ar tā sāk likties. Tas temperatūras sensors ir uz MB vai CPU? Kā strādā termālā aizsardzība? Nolasot infu no MB sensora?
neuzliki otrādi cooleri, boxi var uzlikt pareizi tikai uz vienu pusi, ja otrādi tad viņš stāv šķībi, tie mazie padi no cpu nav nokrituši, tad arī coolerios stāv šķībi...Tur viss kārtībā. Uzlicis esmu pareizi (kā bija, tā arī atstāju), padi arī visi ir okei..
Šķiet, ka socket A laikos, ja pareizi atceros, tie sensori bija uz pamatplatēm un, lai mērītu vajadzīgo, pieskārās, tā sakot, CPU "dibenam" :D BIOS jau atslēgt to brīnumu nevar, ne?
Būs jāpamēģina, bet nesaskatīju tādu fīču. Mēģinās kaut kā apdeitot biosu, cerams, ka tajā brīdī neizdomās nofrīzot :D
A ko saka OS softi- pie slodzes temp mainās?
Skiet, ka jaunais temp. raadijums '125' nav Celsius,
Soc.A CPU temp 125C ir "naavejosja" temp.
hint: 125F ~= 51.7C
SDA2400DUT3D - Minimum/Maximum operating temperature (°C): 0 - 90
[°C] = ([°F] − 32) × 5⁄9
[°F] - Fahrenheit scale
Edit.
Nu, ja radijums ir celsius, tad temp sensors, vai kas cits gluko.
Preteeja gadiijumaa CPU buutu jau izcepies....
No pers. pieredzes - dazi ''vecie" Soc.A kooleri nespeej pietiekami nodzeseet...
Ar labu cooleri Soc.A Sempron 2400+ pat bez termopastas
tipiska idle temp <40C.
Izskatās, ka temp. sensors.. Jo tie 125C stāv visu laiku un nemainās vispār pat pie load'a.. Tad, kad uznāk tad nofrīzo..
Sāk apnikt tā frīzošana.. Kad uznāk nofrīzo.. RAM'u pārbaudīju, tas savu 200mhz vietā rukā uz 166.. BIOS'u apdeitoju, kaut gan bija jaunākais. Kas vēl atliek? Pašu termālo aizsardzību atslēgt BIOS'ā nevar.. Pamēģināt pačakarēt pašu sensoru? :shura:
Vari mēģināt. Savas ye oldie DFI nF2 Ultra AL MoBo temperatūras sensora vietā esmu ielodējis random rezistoru (http://krelin.files.wordpress.com/2009/04/macro_resistor.jpg). :D Tiesa, tas sensors mērīja sys temp. nevis CPU temp.
Pie frīzošanas tomēr bija vainīga tīkla karte.. Nomainot māteni, nekas nemainījās, bet nomainot tīkleni, viss kulē ;)
Tikai sākās cita problēma ar DFI AD77 māteni.. Nevaru nekādi noflašot jaunāku biosu, citādāk Sempron 2400+ vietā rāda Athlon XP 1500+ :shura:
Vēršos pēc palīdzības.. Ir DFI AD77 KT400 mātene. Nav ne Infinity, ne kāda cita.. Nevaru atrast nevienu samērā jaunāku biosu. 1 atradu, bet tas ir tāds pats, kāds jau ir uz mātenes. Problēma tājā, ka manu Semrpon 2400+ atpazīst kā Athlon 1500+.. Būtu vienalga, ja tas neko nemainītu veiktspējā.. Kā tur īsti ir?
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.