PDA

View Full Version : Cik gaismas diodes "pavilks" HDD?

Wallaby
05-21-09, 11:30
Mani ieinteresēja tāda lieta:
- Cik daudz gaismas diodes var pievienot pie tās HDD lampiņas, kas mirgo, kad tiek nolasīts cietais disks?
- Kādas var būt sekas, ja par daudz uzkarina?
- Kāda ir izeja, ja vajadzētu, lai pie HDD darbības raustītos 8...20...30 LED diodes?

josi
05-21-09, 12:02
- atkarīgs no diodes patērējamās strāvas, teiksim, desmit klasiskās zaļās vai divas zilās
- nosvils vadība (tranzistors vai kontrolieris)
- jāliek papildus jaudas tranzistors

CeleronS
05-21-09, 12:11
Tas patēriņš ir mēsls, takā domāju ka droši vari likt klāt tās 30 nekas ļauns nenotiks. Es vismaz šajā sakarā sakumā darītu un pēctam domātu! :D
Bet nu vienmēr pastāv iespēja, ka no parak lieliem ampēriem var nodegt, tas slēdzītis kas rausta gaismu. Tad tev vienkārši tur vairs gaisma nedegs. Takā es nezinu kā tur tālāk notiek barošana, es nevaru precīzi pateikt, kad var sākties problēmas.
Edited: Labāk klausi josi :D

arno
05-21-09, 12:34
sīkās diodes, kādas liek uz platēm priekš kontroles parasti uz 5mA vai pat mazāk - atiecīgi arī strāvas ierobežojošais rezistors uz plates. Lielākais, ko tu tur izspiedīsi, būs kādi 20 mA. Priekš 8...20...30 diodēm nu galīgi nepietiks.
Kā jau josi rakstīja - ja gribi tādu čupu darbināt - liec papildus tranzistoru, katrai diodei savu ierobežojošo rezistoru priekš tās strāvas, kādai tā paredzēta un taisi savu gaismas modingu tik uz priekšu.