View Full Version : Kaa ir ar nelegaalajiem MP3 uz juridiskaas personas datoriem?
Nuuu to ka uz firmas datoriem nevajadzeetu atrasties filmaam un muuzikai tas taa kaa buutu saprotams, bet kaa ir ja lietotaajs atnes no maajaam CD ar mp3 ?
Kam un ko var piesieties?
Ok.. ja veel pa CD taa ir paranoja tad kaa ir ja users atstiepj no maajaam 300GB USB disku piekraameetu ar filmaam un muuziku ?
Kuru njems pie dziesmas?
juridisko - ir dzirdeeti jau paari precedenti ...... protams ja tas HDD tajaa briidii ir kaut kam piesleegts, ja tas ir darbinieka jakas kabataa uz pakaramaa, tad labajiem/sliktajiem onkaam nav nekaada dalja
Peec likuma ir taa. Ja kaut kas atrodas firmas telpaas, tad firma par to nes atbildiibu.
Iznjemot gadiijumus kad ir kaut kaads papiirs, kas pieraada ka tas nav firmas, ka firma tikai iziiree, vai ko tml. Respektiivi, par visu kas ir firmas teritorijaa, par to visu jaabuut papiiriem.
Tiiri teoreetiski arii tavs mobilais nedriikst atrasties uz galda, firmas teritorijaa. Var atnaakt paarbaude un firmai papiiru nav uz mobilo un rezultaataa sods :) Tas ta, ja pienjem ka esam paranoistiski noskanjoti.
wxy
Kur var kautkaa smalkaak iepziities ar visaam shiim nianseem.. ir kaukaads URL ?
Citaadaak jau tas ir absurds.. darbinieks atnaak ar zaabakiem un ja nevar pieradiit ka tie ir vinja nevis darba dreebez tad pakaljaa ?
hmz
Kursh tad lemj kuraa briidii un kam ticeet ?
hmz
Darbinieks atvelkaas uz darbu ar savu mp3 pleijeri (no rokas njemtu bez jebkaadiem papiiriem) un par to panjem priekshaa firmu?
Latvijaa BSA paarstaav tikai programatuuras razhotaajus, kas paarstaav muuzikas un filmu autorus?
Shtators laikam ir taa RIAA..
AigarsI iedeva labu URL
www.autornet.lv
Man urlis nav. Iepriekshmineeto man teica koleegjis, ar jurista izgliitiibu.
Nedomaaju ka tas attiektos uz mantaam, kas ir darbiniekam klaat (dreebes, kabataas, pie bikseem utt.).
Man te koleegjis tikko meigjinaaja iestaastiit, ka MP3 nemaz EP nevarot atrast.. ibo shie paarbaudot tikai kaadas programas uzinstaleetas un nedriikstot browseet HDD.. man kaukaa iisti neticas..
Un vispaar.. kad EP cheko.. vinji skataas uz to mp3 un filmaam? Protams ja tur ir npacmit GB visu shito labumu tad es saprotu.. a nu tur kaukaads mazuminsh.. dazhi GB.. ?
BSA jau attiecas uz programmatūru! Par medijiem RIAA( vai kā tur šamos sauca ) uztraucas! Tādēļ IMO, ja atradīs mp3 pleijeri, kas nav pirkts uz firmas vārda + nav 100% pierādījumi, ka faili *nav* mājās esošo CD kopijas, tad nedrīkst piesieties!
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.