View Full Version : Fujitsu SPARC64 VIIIfx
http://www.tomshardware.com/news/fujitsu-venus-sparc64-viiifx-cpu,7806.html
:eek:
Being that this new chip is a SPARC64 CPU, it’ll be reserved specifically for industrial and scientific applications, such as for studying space, weather, astronomy, among others.
Tā ka mums no tā ne silts, ne auksts.
kā ne? būs tev termometrs kas spēs izrēķināt kāda temp ir uz marsa, un vēl arī noprognozēt vēja virzienu :D
Jāiet balsot vēlēšanās, lai desktiop platformas tiktu pārmigrētas uz SPARC!
Zb jau tas old-school x86.. :shura:
pārmigrē labāk pats uz Solaris - desktopa platformai nav ne vainas ;)
Sabiedrības labā kopumā, teiktu, ka tomēr silts ;)
Arno, solaris var palaist uz X86. Sun`s jau arī savus low-end un mid-range serverus ar X86 dod :)
Principā, ij Debian, ij Gentoo uz tā verķa var palaist :)
Man domāt vienkāršāk ir rakstīt softu, lai reiķina videokarte.
Rupji reiķinot tāds 280gtx(~900GF) spēj 7 reizes vairāk izpeldināt flopus kā augstāk minētais VIIIfx.+ vēl viņš ir piejams jau sen un skaitās veca manta.
Un vēl: Es domāju ka tad kad intels izlaidīs savu octu, tad jauda būs vienāda vai lielāka par VIIIfx
vispār jau drusku nesaprotu, kur viņi rāvuši tos tekstus par zinātnisko pielietojumu? Principā - parasts procesors, tikai ar 8 corēm. UltraSparcVII ir ar četrām, šis ar astoņām. Nu un viss.
Bet ja kāds te murgo par pāriešanu uz šito kā desktopa platformu :D:D:D - tad, kad būsi reāli par savu vai firmas naudu nopircis kaut vai vienu UltraSparcVII - tici man - tev šitā vēlme ātri vien pāries.
Re kur vēl:
"Jaunais procesors ir paredzēts ne tikai zinātnei, bet būs noderīgs arī personīgai lietošanai mājās."
http://www.apollo.lv/portal/news/84/articles/167014
- aga, gudrinieki. Kā man patīk tie žurnālistu murgi. Var traki pārsmieties.
gheni: es ļoti labi zinu, ka arī uz x86 solāri palaist. Tāpat - ir linux uz sparc, freebsd uz sparc, u.t.t. Tikai nez kāpēc lielākais vairums to joprojām neuztver nopietni. Īstais sāls tomēr ir solaris uz sparc, bet priekš sparc vajag naudu, naudu, naudu...daudz naudas.
Arno, neaizmirsti, ka īstam džekam vajag cores, cores un vēlreiz cores. Un gigahercus. Un BMW. Jo kā lai citādi savu nepilnvērtību piesedz?:D
Jā, jauka sēkla ikdienišķam spamam. :D
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.