View Full Version : q6600 uz x38-ds4
Jāsāk laikam ar to, ka nav liela pieredze ar OC. Lieta tāda, ka pirms pārinstalēt win(vista 64bit). biju mierīgi uzlicis uz 3.2ghz un bija stabils un arī 3.4 gāja (ja nemaldos ar 1.36v vai 1.34 - nu neatceros precīzi). Kad pārinstalēju mēģināju atkal, bet viss beidzās ar to ka galīgi nobruka win. un pat repair nevarēja uztaisīt. Sakarā ar to, (PLUS pēc OC nevarēju lietot sleep funkciju, jo kompis pēctam neslēdzās atpakaļ) - palasīju citus forumus un nolēmu apdeitot biosu (uz versiju kurai bija uzlabota CPU stabilitāte un vēl kaukas). Vienīgā lieta, kas mainījās pēc reinstal ir ka ieliku 4870x2 karti. Vajadzētu padomu - gribu dabūt 3.2ghz atpakaļ, bet man nekādi nesanāk pat 3.0 (cik lasīju 3.0 var ar auto voltāžu dabūt) vienkārši nebūtojas. Bios beigās uzmeta error un pats uztaisīji recovery. Pirmo reizi, kad tiko sāku eksperimentēt vadījos pēc šī: http://www.ocforums.com/showthread.php?t=551503 bte arī tas vairs nesanāk. Lūdzu iesakat kādus setingus lai mēģina.
Es liktu uzsvaru uz Tevis minēto 4870x2. Ir plates, kam ir problēmas ar šīs kartes uzturēšanu. Q6600 gandrīz visi ir samērā vienkārši dabonami stabili uz 3.6Ghz ar 9x400 vai 8x450 pie 1.350 - 1.400. Ja te vēl būtu jūzeris TaKaKaH, viņš lekciju par to nolasītu, bet ir šeit arī citi OC guru ;)
A kāds psu? Varbūt 4870x2 un Cpu oc nevelk! Man domāt, ka tādai sistēmai, labu 700W psu toč vajag!
A kāds psu? Varbūt 4870x2 un Cpu oc nevelk! Man domāt, ka tādai sistēmai, labu 700W psu toč vajag!
Jap. Manuprāt kaut kas sistēmā vairs nepavelk. Neaizmirsti, ka 4870x2 viena pati vismaz 260w noēd! Kāds tev tas PSU ir? Plus arī kāda mobo?
Jap. Manuprāt kaut kas sistēmā vairs nepavelk. Neaizmirsti, ka 4870x2 viena pati vismaz 260w noēd! Kāds tev tas PSU ir? Plus arī kāda mobo?
PSU 750w mate x38-ds4 gigabyte. Nevajadzētu būt par maz.
p.s. cik svarīgi ir lai ram ratio būtu 1:1 ? un cik ilgi vajadzētu laist occt, lai zinātu, ka sistēma stabila? PC nav 24/7.
Ram fsb ratio 1:1 bija svarīgi p965 chipsetam, ja nemaldos. Vēl Tev ieteiktu pacelt voltāžas uz NB, tik neej pāri 1.60V, un cpu VTT līdz 1.35, tālāk esot ne pārāk labi procim. Par stabilitātes testiem īsti nemācēšu teikt, pašam ir gadījies, prime stable PC karās, spēlējot kādas prasīgākas spēles. Par bench stabilitāti lai Tev citi sniedz padomu, un te forumā arī daudz aprakstīts.
Kāds ražotājs tam PSU! Q-Tec??? :D
Kāds ražotājs tam PSU! Q-Tec??? :D
Ne Xilence, bet nu vakar sanāca uzbūtot uz 1.33 (Bios rādīja 1.36) (sāku ar 1.4 un tad samazināju) uz 3.2ghz tik biku pa daudz silst augšā. Ar ko skaidrojams voltu kritums, kad palaiž occt? Nu tad kad man sāka celties temp. tests apstājās un izmet tās tabulas ar līknēm un tur var redzēt tiko sākas stres tests tā nokrīt tie 1.34 uz kaukādiem 1.31?
Tas saucās vdroop. Plate met nost voltus procim, lai viņu pasargātu no pārslodzes. Dažām platēm šo fīču var atslēgt biosā. Vispār 0.3v vdrops ir diezgan smagi. Turklāt, lai dzītu quad, vajag diezgan labu redeli, viņš karst. Piem, es mēģināju iebūtot uz 4ghz, bet tad liku 1.6v procim. Iebūtoju, bet tik un tā karstums un vdroop darīja savu un benčojams nebija...
Vēl viena lieta - pamēģini iemest veco karti, kas tev bija pirms 4870x2, un tad dzen proci. Javiss norma, tad vainīgs būs vien psu...
tur pec grafika var redzeet ka ir smagi auzaas...
psu vai mobo baroshanas kede netiek gala ar procha baroshanu !!!!
vdrops ir normala paradiba, bet pec dropa liknei jabut taisnai nevis haotiski jaleekaa.
Tas saucās vdroop. Plate met nost voltus procim, lai viņu pasargātu no pārslodzes. Dažām platēm šo fīču var atslēgt biosā. Vispār 0.3v vdrops ir diezgan smagi. Turklāt, lai dzītu quad, vajag diezgan labu redeli, viņš karst. Piem, es mēģināju iebūtot uz 4ghz, bet tad liku 1.6v procim. Iebūtoju, bet tik un tā karstums un vdroop darīja savu un benčojams nebija...
Vēl viena lieta - pamēģini iemest veco karti, kas tev bija pirms 4870x2, un tad dzen proci. Javiss norma, tad vainīgs būs vien psu...
Ieliku 6500 karti :) pamēģināju atkal - iemetat lūdzu aci bildēs - gribētu dzirdēt viedokli?
Man 12V grafiks galīgi neliekas normāls. Pasties googlē, kā citiem cilvēkiem šī plate sadarbojas ar q6600. Vispār jau aizņemies kkur citu psu un pamēģini ar to, kautvai palaid occt, redzēsi, vai mainās voltāžas dinamika vai ir tāda pati.
P.S. Ja tā padomā, vaina tomēr var būt PSU, par cik procis nebija vairs stabils pēc jaudīgas VGA ielikšanas...
PSU 99%
Ar manu OCZ barokli, vdrops ir max 0,03v:ok:
Tas nav normāli, ka 12V līnija tā lēkā. Skaties, ka kāds cietais neaiziet pie dieviem ar tādu 12V "stabilitāti"..
Varbūt varat ieteikt kādu labu (stabilu uz OC) barokli par saprātīgu cenu?
Instigater
05-08-09, 16:06
12V grafiks noteikti ir kāda sensors kļūda.
Skaties uz tiem pašiem OCZ (http://www.memo.lv/barosanas_bloki_ocz.html)barokļiem! Ņem 700W un viss būs bumbās!:ok:
Skaties uz tiem pašiem OCZ (http://www.memo.lv/barosanas_bloki_ocz.html)barokļiem! Ņem 700W un viss būs bumbās!:ok:
Nu laikam tālāk jāiet uz sadaļu "pērku" :) Paldies par padomiem! :ok:
700w nav nekadas vajadzibas ar 550 lidz 600 w balokli pilnigi pietiek
musu platuma grados vel var pamekleet kadu CHIEFTEC barokli.
Ja šis grib kurbulēt 4870x2 + Qad OC, tad vajag gan, un ja vēl kādi vairāki HDD, tad ar 600W būs pa īsu!!! ;)
Jāskatās 750w un uz augšu, jo varbūt vēlāk vēl apgridošos.
Skaties Chieftec no 850w un uz augšu! Tie pēc price/performance ir visizdevīgākais pirkums šobrīd! Cieftec 1000w ir perfekts naudas ieguldījums par ~100lvl. Pats lietoju tādu pašu tikai 1200w, bet 1000w ne ar ko neatšķiras kā vien ar izejas jaudas, bet ir ~ 25 latus lētāks!
http://www.chieftec.com/super-power.html
Izlasi arī kārtīgi Instigater rakstīto. Un tad domā par pirkšanu ;)
Izlasi arī kārtīgi Instigater rakstīto. Un tad domā par pirkšanu ;)
Nu to es ar padomāju, bet tas nemaina faktu ka baroklis netur Vcore (ja esmu pareiozi te visu sapratis)
Pēdējais variants, pirms izdot ~100Ls par barokli - aiznjemies citu mb un iztestē ar abām VGA un quad. Par barokļa jaudām - pirms kāda laika bija q6600@3.6Ghz, 8800GT, pārējais viss standartā, un 400W FSP baroklis vilka...
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.