View Full Version : Gāzes balona metināšana, ko un kā drošāk?
Sveiki,
Tad nu taa, ir gazes balons - propana gaze, kuru pielaagoju citaam vajadzibam, ventiils ir nozagjets, bet vajag vel kronshteinus un divas trubas klaat piemetinaat.
Jautajums, ka dabut araa un neitralizeet gaazi iekshaa? Tas ka balons nostavejis valjaa nedeelju, liets iekshaa udens un skalots neko nedod, smird vienalga, ir kada viela, kas to aatrak varetu neitralizet, lai ir droshi metinaat? Metinataji iet ar gabalu un baidas ka metinot karstumaa neuziet gaisaa :shura:
Kaut ko teica, ka ziepudeni ar karstu udeni vajag, ziepes neitralizeejot, zinu ka senaak, kad baakas metinaaja, tad vajadzeja tvana gazi vai ko tur laist iekshaa baakaa no mashiinas izputeja, tas arii neitralizeeja tvaikus, bet gaaze ir cita, ko iesakat? Kaadu terpentiinu varbut iegast iekshaa paskalot? Gribeetos aatrak sho sagatavot, lai sametina man ko vajag.
var metināt pielejot gandrīz pilnu ar ūdeni.
vēl variants - iepūst ogļskābo gāzi no ugunsdzēšamā aparāta un tad metināt.
ar kādu aparātu taisies metināt ?
DeadlyShooter
04-23-09, 14:09
Manuprāt, gāze jau tur sen ir prom, palikusi tik smaka no tā līdzekļa, ko pievieno gāzei, lai tā smirdētu..
Nezinu ar ko metinaat, pats nemaaku metinat taa, lai butu labas shuves, speidienu ari jatur bus... Metinat droshi vien ar parasto svarku, jo metaals ir biezs un ar kempu domaju ka te neko nevares izdariit.
Pieliet pilnu ar udeni ir variants, tad tur nekas nevares uziet gaisaa itkaa. Pasham butu metinashanas skills, varetu sachubinaat, vajag arii kronshteinus piemetinat pie taa balona.
Manuprāt, gāze jau tur sen ir prom, palikusi tik smaka no tā līdzekļa, ko pievieno gāzei, lai tā smirdētu..
A ka lai aizvaac prom to smaku, varetu smirdet vienalga pec kaa, bet ka tik tas nav viegli uzliesmojosh un var sametinat. Es te leeju udeni iekshaa, skalinaaju visvisadi, njemu dedzinaaju galaa balonu, kur ir nozagjetais izvads, sakumaa dega nedaudz, vairs itka nee, bet kas zin kas karstumaa notiks.
No mashiinas izpludes gazes pamalt cauru neko nedos? Jabrauz izurbt vel divi caurumi, kur trubas piemetinat vajadzees, tad itka izpludes gaazi iekshaa, lai ta tur piepilda to balonu un pa otru galu naak araa :shura:
Nu ar benzīnbākām dara tā - Vāgena izpūtējam uzmauc šļūteni (šļauku). To iekšā bākā un parūcini vāgenu kādas 5 minūtes. izplūdes gāzes to visu izspiedīs ārā va ai arī atšķaidīs līdz nekaitīgai koncentrācijai. Oi, tu jau izplūdes gāzespieminēji.
Nu ar benzīnbākām dara tā - Vāgena izpūtējam uzmauc šļūteni (šļauku). To iekšā bākā un parūcini vāgenu kādas 5 minūtes. izplūdes gāzes to visu izspiedīs ārā va ai arī atšķaidīs līdz nekaitīgai koncentrācijai. Oi, tu jau izplūdes gāzespieminēji.
Bet vai tas shijaa gadijumaa stradaas arii ar propaana gazes balonu? Man pagaidam ir viens maz cauruminjsh tikai iekshaa balonaa, to paarurbshu taa, lai var 1/2" vitni iegriest, tad vajag vel divus portus, vienu ar 1/2" un otru ar 1/4" vitni, lai var salik kopaa parejos prichendaaljus. Pa vienu caurumu sakumaa es vareetu gumijas trubu iekshaa iemaukt un lai paruuc izpludes gaazes, tik vai tas pietiekami atshkjaidiis, lai propaans vairs nebuutu spraadzienbiiistams? Nav kaads, kas stradaa Latvijas gazee vai arii kads kjimiijiks, kas vareetu pateikt kas ko neitralizee :)
Vai tad nevar piepildit ar udeni, daļa izšķīdīs ūdenī, pārējo izspiedīs ārā, pēc tam izliet nafig ārā to ūdeni usjo? Vai es kaut ko nesaprotu pareizi?
Un vispār vai tad ja tu turi to balonu atvērtu un otrādi ilgāku laiku, vai tad viss tas propāns neizies ārā?
Vai tad nevar piepildit ar udeni, daļa izšķīdīs ūdenī, pārējo izspiedīs ārā, pēc tam izliet nafig ārā to ūdeni usjo? Vai es kaut ko nesaprotu pareizi?
Un vispār vai tad ja tu turi to balonu atvērtu un otrādi ilgāku laiku, vai tad viss tas propāns neizies ārā?
Tur taa saals, ka tas uudens itkaa izspeizj araa gaazi, bet gaze ir iekshaa balona sienaas, metinajuma shuvees, kad karsees, kas zin kas var notikt, smaka pec udens izlaishanas atkal paradijaas... tas balons jau ilgu laiku staav atverts + arii udens bijis iekshaa, domaaju iemegjinata to auto izpludes gazi iedziit (jameklee tik auto bez katalizatora) + kartiigu pulverudeni skalinaat. :)
Kasel , nu pipec :doh: Tu stulbs esi palicis no nestraadaasanas :shura: Kas tev balonaa udenradis glabajaas , kursh metaalam , kaa papiram iet cauri :doh: Piemet spicku , ja nedeg , tad nav tur kam degt :emo: A smirdeet , smirdees veel pusgadu :emo:
Es jau pats sen ar shpichku un shkjiltavaam dedzinaaju, nekaa tur nedeg un nespraagst, a metinaataajs ar traumu, teica ka esot baaku uzlaidis vienreiz gaisaa un tagad baidaas kaut kam taadam kjerties klaat, klaunas :doh: Bet vismaz apkures katlus un boilerus no nulles taisa labu labos.
Rit jasameklee kaads cits metinatajs un jadod sametinaat! Caurumi jau saurbti vajadzigaas vietaas.
Nu bļin es arī pa pirkstiem no visādiem šaraškinu barokļiem esmu dabujis, saprotu kā metinātājs jūtas, bļ.
Trauma uz muuzju no visaadiem leetiem suudiem :shura: Vairaki psu vel ir gaisaa uzlaisti meegjinot tos reanimeet, bet vienalga to daru :lol:
Sprāgs tikai saspiesta gāze, tā kā sliktākajā gadījumā ( kas šobrīd arī nav reāli ), tavs metinātājs varētu tikai bez matiem palikt.
Nu es jau arii domaju ka tur varis nav kam spraagt, jo ipashi tagad, kad tvertnee ir vairak ka viens caurums un brivi staigaa gaiss. Rit meegjinashu ar citu metinataju sarunat un miers, lai var kopaa steleet.
gāze takš ir sprādzien bīstama kad ir 6-8% telpā... pārējā blīvumnā nesprāgst....
Galvenais, ka tas metinaataajs ieteica vienu citu metinataaju kas labi metina, bet ar piebildi, tas tev metinaas viss kaut ko, vinjsh parasti stradaa zem graadiem :eek: :doh: :shura:
Kasel , nu pipec :doh: Tu stulbs esi palicis no nestraadaasanas :shura: Kas tev balonaa udenradis glabajaas , kursh metaalam , kaa papiram iet cauri :doh: Piemet spicku , ja nedeg , tad nav tur kam degt :emo: A smirdeet , smirdees veel pusgadu :emo:
+1
ja šausmīgi baidies no tās smakas, sakurini ugunskuru un iemet iekšā balonu - pats redzēsi, ka nekas nenotiks, kā arī, iespējams, no smakas tiksi vaļā. Vai tu tur kompresoru ķīlē?
drunk_lizard
04-24-09, 09:31
bet gaze ir iekshaa balona sienaas, metinajuma shuvees,
Kas tev balonaa udenradis glabajaas , kursh metaalam , kaa papiram iet cauri
ну вы, блин, даете....
+1
ja šausmīgi baidies no tās smakas, sakurini ugunskuru un iemet iekšā balonu - pats redzēsi, ka nekas nenotiks, kā arī, iespējams, no smakas tiksi vaļā. Vai tu tur kompresoru ķīlē?
Jap, kompresoru gan, principaa vel tik siikumi un jasaskruvee kopaa, pribori ir visi!
varbut jaielej skidro slapekli, nevajag jau pilnu, bet tik taa lai ir kam aizpildit balonu. slapeklja gaze tacu slapes liesmas - tatad aizdegsanas un spragsanas iespeju nav, bet pirms manu leeto padomu realizeet , vajag uzzinat vai papildus gazu pildijumi balonaa nerasis problemas metinasanas vietaa, vai metinajumas bus tikpat izturigs ka atmosfeeraa?
Vēl drošāk būs visu metināt zem ūdens. Tikai jāatrod metinātāju-akvalangistu :D
Vaks esmu parsmejies.Gazes balons nav benzinbaka kura ieksha atrodas gais ar benzina tvaikiem.Vis notiek elementari,ja gaze ir izlaista palikusi tikai smagaka frakcija un smaka , tad izskruve to bronzas ventili, izlej to sudu lauka un ar normalu elektrometinamo sametina kas jametina.
To mēslu ko jauc klāt gāzei balonos kādreiz saucās etilmerkaptāns un balonā vinš bija labi ja paris grami , tavā gadijumā tur nav pat viena grama kas tā smird ja netiksi vaļā no smakas nez vai tev būs patīkami lietot to gaisu no kompresora .:)
Mūsdienās liek klāt lai būtu smaka maisijumu no dažādiem merkaptāniem, bet pamata prasība ir lai šim maisijumam būtu vārīšanās temperatūra zem 130 C.
Diemžeļ nezinu kā pilnībā tikt no tās smakas vaļā, bet 130 C tas nemaz nav tik daudz izsildi to balonu kārtīgi un vajadzētu visam iztvaikot.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.