PDA

View Full Version : Atkal esmu nochakareejis termodachiku?

kriii
04-11-09, 21:14
BIOS - raada -121.5 peec celsija
Everest - neko neraada
Asus PC Probe bljaustaas, ka 134 graadi peec celsija

Termopasta uzsmeereeta, kuuleris uzlikts pareizi, turaas stingri.

Man jau shkjiet, ka esmu nochakareejis termodachiku, vajag tikai, lai kaads apstiprina aizdomas, sirds buus mieriigaaka.

Gints
04-11-09, 22:05
Neatceros kuriem ,bet dažiem soketiem termodačiks atrodas uz sistēmplates soketam pa vidu , to var meiģināt nomainīt , citiem pašā procesorā .

kriii
04-11-09, 22:14
S775, bet nu pēc pusstundas testa CPU-burn-in kompis dziivs, tad jau laikam buus ok.

zhuk
04-11-09, 23:42
labs termodachik-pirksts:)

Kashelz
04-12-09, 00:36
Diez vai tur kaada saistiiba buus ar dazjiku, tu jamo principaa neka isti nevari nokaut, delis tur taisa tradiriidi!

Ir man bijushi CPU, kas uz vienas plates nez kapec pie kaut kaadiem iestatijumiem biosaa radija -128 vai ko taadu astranomisku, uz citas plates viss OK!

Vel ir taada lieta, ka temperatura ko redz parasti ar kaadu softu (ne tad, ja raada katru kodolu atsevishkji) ir termosensors viens pats, bet CPU pie katra kodola vel ir savs sensors specifisks, kas meera cik gradi ir liidz max pieljaujamam ka kuram CPU aka DeltaT liidz Tjuncion, ta teikt pec taa notiek viss throtling ja ir parkarsis un nepiecieshams, ta ka sensors pilniigi pie pakaljas ko raada :shura: Uzliec Realtemp un skaties cik ir reali graadi kodolam uz 775 socekta CPU!

kvazi
04-12-09, 09:42
Saki, ka Realtemp rādītājiem var ticēt?

Kashelz
04-12-09, 09:55
Saki, ka Realtemp rādītājiem var ticēt?
Nu itkaa jaa, jebkuram softam var ticet, kas njem infu no katra kodola dachika nevis visparigaa sensora, lai gan tur atkal specifikaacija savadaka, tur temperatura netiek rekjinaata no 0 graadiem vai kaa taa, bet gan rekjina cik ir palicusi temperaturas robezja liidz TJuncion max, bet shie dati nav isti zinami cik katram cpu ir, dazjadiem CPU taa atshkjiras, tadelj var gadities ka viens softs rada taa, otrs taa (5 - 10 graadu robezjaas), jo atkariigs cik ir softaa uzstadiits tas TJuncion tavam procim. :)

Lai butu skaidraak, piemeram, Q6600 ta max temperatura laikam ir 90 gradi vai 100, hvz, ir bijushi softi kur tas ir noradiits dazjadi lidz ar to ari gala temperatura ko redzi atshkjiras, jo tur tiri matematiski izrekjina.

kvazi
04-12-09, 10:00
RealTemp ar uzstādītu TJMax=85 (Cik zinu, zemāks skaitlis vispār nefigurē, vismaz Intel Q/E aprindās) 9300@3,16 procesoram rāda max temperatūru pie noslodzes 47 grādi karstākajam kodolam, bet 34 - vēsākajam. Paralēli RMClock tiem pašiem rāda par ~17 grādiem vairāk. Kūleris ir Mugen II.
Pieliekot roku pie hītpaipiem, gandrīz gribētos ticēt RealTemp datiem.

Kashelz
04-12-09, 10:13
Cik es te senak arii njemos, tad shie sensori ari nav kalibreeti un perfekti, vinjiem ir taa saucamie stuck sensor, bet reali, ja temperatura tuvojas max robezjai, tad sensori raada precizaak un arii vienadaak, jo tas nav katuali, ja tev vel liidz max T pieljaujamam ir 40 vai 50 graadi, svariigi ir lai ieslegtos throtling ja tas tik teishaam ir vajadziigs pie maximuma un netiktu sabojats CPU! Ja kloko, tad jacenshas jebkuraa gadiijumaa dabut zemaakus graadus.

azarbaidzz
04-14-09, 10:03
vinjsh tev pēc farenheita rāda :D