PDA

View Full Version : Griezejinstruments priekš CNC

Tiger
03-29-09, 21:46
Padalieties pieredzē: kāda pieredze ar griezējštrumiem
priekš CNC mašinas.Runa iet par lielakam frēzem 6-8mm kāta
izmēru(mazajām lietām Dremels ir OK).Svārstos izvēlei starp
Bosch un Kress.Gabariti un parametri diezgan lidzigi,Kress no UK
iznak drusku lētāk,bet Bosch ieguvums pērkot pie mums
būtu veikala garantija24mēn. Vai kādam ir pieredze ar šim(bildēs redzu,
ka Jetijs piem. lieto Kresu) :)

Jetijs
03-29-09, 21:59
Viss jau atkarīgs no tā ko gribi apstrādāt, ja koku, tad vajag lielus apgriezienus, ja plastikātus un metālus, tad mazus apgriezienus. Kressam bija divi modeļi, ātrais un lēnais. Es ņēmu ātro, tas griežas ar 8000-28000RPM. Cangas var piepirkt dažādas - 8,6,3mm un collīgās. Aparātam nav nevainas, tik nepatīk tā viņa cangu sistēma. Vecajam Kressam bija forši, cangas bija iestrādātas tanī noskrūvējamajā vāciņā un nebija nekādu probzu. A jaunajiem Kressiem ir tā, ka ir oriģinālais skrūvējamais vāciņš un cangas nāk atsevišķi uz konusa. Tb ieliec frēzi cangā, cangu aparātā un ar to uzgriežamo vācinu pievelk to cangu un iespiež konusā stingri. Bet kad gribi cangu izņemt, tad vāciņs noskrūvējas, a canga ta paliek iespiesta konusā un tad nu sākas čakars ar izņemšanu. Jāmuļļājas ar smailo galu plaķenēm. Ar laiku šitā čakarējoties cangām tā grope arī nomuļļājas. Karoče duriki.

Edit: Toč duriki :D
Tikko papētīju problēmu sīkāk un rādās, ka arī citiem bijušas tādas pat probzas. Izrādās arī vēl kas, ka canga esot speciāli jāievieto tanī vāciņā lai tā tur iespraustos jo stingri. Esot kautkāds megānisms tanī vāciņā, kas to cangu tur notur. Ja tā, tad esmu čakarējies velti :D Lai gan instrukcijā par šito nekas nebija minēts.

Jetijs
03-29-09, 22:23
LOL, toč esmu visu laiku nojājies velti. Izrādās, ka cangu vajag tik iespiest tanī vāciņā līdz atskan klik un nav vairs manis pieminētās problēmas, kuru dēļ esmu nevienu vien reizi nolamājis visu mūsu valdību :D
Kā saka, mūdži dzīvo, mūdži mācās :D Pēc šitā es būtībā vairs nesaskatu nevienu mīnusu Kress aparātiem. Manējais jau būs kādus 4 gadus nokalpojis bez nekādām problēmām.

Tiger
03-29-09, 22:28
Vai tie 8000 apgr(min) ir pietiekoši lēni,lai varētu kaut ko darit ,teiksim,arī
ar aluminiju un misiņu?

Jetijs
03-29-09, 22:37
Jā, esmu griezis i alumīniju i varu i arī misiņu, protams ar attiecīgu frēzi, kas tādiem metāliem paredzēta tb vienzobu vai divzobu ar attiecīgu zobu leņķi. Griezt jau griež, bet bez dzeses labāk nečakarēties. Ar šķidruma dzesi paildzināsi frēzes mūža ilgumu un samazināsi nolūšanas iespēju, jo tiks aizskalotas skaidas. Bet kamēr man dzese nebija, es tik pa laikam uz griežamās virsmas uzpilināju kādu pili eļļas i nekādu problēmu. Ar dzesi es alumīniju griežu pat uz kādiem 10-13k apgriezieniem tb ne pašu zemāko iestatījumu. Galvenais, lai biezāki dzelži tiek griezti ar frēzei atbilstošu dziļumu un attiecīgu piegājienu skaitu tb tu nevari ar 2mm diametra frēzi iezgriezt apaļu caurumu 3mm biezā alumīnijā ar vienu piegājienu. Jāveic vairāki piegājieni ar lielāku padziļinājumu katru reizi. Parasti iesaka vienā piegājienā griezt ne dziļāk kā 1/4-1/2 no frēzes diametra, attiecīgi 0.5-1mm katrā piegājienā. Līdz ar to, lai izgrieztu apaļu caurumu 3mm biezā alumīnijā ar 2mm frēzi, nepieciešami 3-6 piegājieni. Ja frēzgalda konstrukcijā ir luftes un var just "ieurbšanās" sākšanos, tad katra piegājiena dziļums jāsamazina. Tas paildzinās darbu, bet rezultāts būs daudz kvalitatīvāks.

Tiger
03-29-09, 22:51
Vai tas cangas dazhadiem dzelžiem nav savstarpēji savietojamas?Lidz šim
biju pārliecināts,ka 6mm ir 6 un 8mm ir 8! Tad iznāk ka tā nemaz nevar ebay
pirkt,kas pagadaas?!

Jetijs
03-29-09, 23:36
nē, katram štrumam ir savas cangas. Mož kādiem arī ir savietojamas ar citiem instrumentiem, bet uz to nevar paļauties.

valmet
04-15-09, 16:51
Par Kresu ar neko sliktu nevaru teikt, izņemot to, ka dažreiz sāk pietrukt jauda.Man ir divi gab, viens jau trešo gadu, vienreiz tik izbeidzās oglites un tagad izklausās gultnis sāk grabēt, otrajam iet otrais gads un ar nekāda vaina.Tikai ja pērk ta uzreiz jāņem visas vajadzigās cangas ar visiem uzgriežņiem, lai nav jāčakarējas ar mainišanu.Te :
http://www.cnc-plus.de
var nopirkt gan pašus kresus, gan cangas, gan uzgriežņus, gan šādas tādas frēzites
Un vēl turpat var nopirkt dažādas rezerves daļas - oglites, gultņus, slēdžus, ko ari iesaku izdarit.

Kāpēc es te nevaru uzlikt uz i garumziimi?

WildGun
04-15-09, 18:35
Paldies par linku, Valmet. Ieaudzīju to, ko man vajag - tos ieliknīšus cangai.