View Full Version : X-line akustika ar pioneer resiveri
triisgraudu
06-06-06, 21:33
Ir doma iegādāties x-line tumbu komplektu mājas kinoteātrim. Biju veikalā paklausīties (ne RRR veikalā). Skaņa pat ļoti laba ar pioneer resīveri. Vēlāk papētiju tehniskos parametrus tumbām un resiverim secinaju ka X-Line FS-10.1 tumbam ir 4ohm bet resīvers ar kuru veikala klausījos atbalsta tikai 6-16ohm. Vai tas var radīt kautkādus sarežģījumus? Ja var tad kurš resīveris būs īstais šīm tumbām cenā lidz 250ls?
DeadlyShooter
06-11-06, 12:14
Kas par resīveri? Kāds modelis?
Ir doma iegādāties x-line tumbu komplektu mājas kinoteātrim. Biju veikalā paklausīties (ne RRR veikalā). Skaņa pat ļoti laba ar pioneer resīveri. Vēlāk papētiju tehniskos parametrus tumbām un resiverim secinaju ka X-Line FS-10.1 tumbam ir 4ohm bet resīvers ar kuru veikala klausījos atbalsta tikai 6-16ohm. Vai tas var radīt kautkādus sarežģījumus? Ja var tad kurš resīveris būs īstais šīm tumbām cenā lidz 250ls?
Nu man agrāk ar Pioneer VSX-D811S-S pāris mēnešus strādāja 4 Omīgās tumbas, it kā nekas sadedzis nebija, bet nu drusku vairāk tas Pioneer sila. Ja uz visu klapi to skaņu negriezīsi tad domājams ka nekas traks nenotiks, bet pārbaudījis gan nebiju jo baidījos tumbas nosvilināt, resīvera jauda jau bija lielāka par tumbām (bija vecās S-90 pieslēgtas passive modē).
Runājot par to kādu resīveri X-Line tumbām nu man šķiet ka praktiski jebkurš kas spēj turēt 4 Omus, teiksim Harman/Kardon liekas agrāk no 4 Omiem darbojās, par pēdējiem viņu modeļiem nezinu, bet droši var vaikala pārdevējam uzbrukt ar tādiem jautājumiem :)
Teorijā jau tie mazāki omi palielina slodzi uz tām stiprekļa mikrenēm, bet ja ar to īpaši neaizrauties tad nekas tragisks jau resīverim notikt nevar, proti es nēesmu 100% pārliecināts ka kādam modelītim ir iebūvēta aizsardzība uz "īso" un pieslēdzot tādas 4 Omu tumbas tā aizsardzība nostrādās.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.