View Full Version : Potenciometri, kur iegadat, ka atjaunot?
Sveiki, interese kur lai njem pochus, jo latgalitee un elfaa nenopirku, elfa kkads puika teica, ka pat taadus pasuutiit nevar :(
Respektiivi vajadziigi pochi, kas ir no Yamaha pastiprinataaja, saaka mazliet chakrsteet un nolemu nomainit visus, izlodeju araa dazjus, pabiju Latgalitee, bet man teica, ka taadus varu nemekleet pie vinjiem, kkadi savadaaki. Elfa arii teica ka pat nevarot pasutiit, kur tad lai njem? Argusaa ir lielaaka izveele, katalogi no kaa var pasutiit?
Uz pochiem rakstiiti shada te infa (laikam Alps ir razjotajs, Japan):
- 517P 0-100K X2 (vel kkas ar hiroglifu)
- 516P S-40K X2 (ari hiroglifs)
ir vel 3 gab, 1 izdevas piemeklet, tas bija ar iisu kaatinju un parasts 100kom (volume reguleejamais), bet kur lai shadsu meklee, laikam alternatiivas nav :doh:
Un pie reizes, ka varetu shso atjaunot, ieteica man jaukt araa, no zimulja grafitu sasmeereet un kko vel tur, varbut kads zin siikaak ko un kaa, shie divi ir basa un augshu reguleejamie, vel gribejas nomainit balance un lodnesam arii pie reizes. Visi ir ar divam plaksniteem un 3 x 2 kajaam, dazjiem ir ieksha taads kaa nulles punkst pa vidu. Kas vel vajadziigi ir ar 300 kom un 200 kom.
Ieteiktu apmeklēt vēl:
Gogoļa 14 liekas SIA "Salvats"
tur pagalmā jāiet un tad ja nemaldos pa trepēm augšā. Tur bija daudz visādu labumu. :ok: Domājams tur varētu būt :)
reku viņiem saits:
http://www.salvats.lv/main.php?catID=239&lang=lv#a239
Es otriz kkaa negribu tagad uz Rigu kratiities mekleet laimi mozj varbuut ir, kada kontaktinfa nav gadienaa? Tik tiesham tagad interesee kur varetu kaut pasutiit, bet nu ja tas ir taa kaa Lataglitee teica onka, orgjinalkas buus kaadi lati 15, tad kka negribeetu pirkt :santa:
Edit: paldies, papetiishu ;)
Es otriz kkaa negribu tagad uz Rigu kratiities mekleet laimi mozj varbuut ir, kada kontaktinfa nav gadienaa? Tik tiesham tagad interesee kur varetu kaut pasutiit, bet nu ja tas ir taa kaa Lataglitee teica onka, orgjinalkas buus kaadi lati 15, tad kka negribeetu pirkt :santa:
Edit: paldies, papetiishu ;)
SALVATS SIA
Gogoļa iela 14, Rīga
Tālr. 7814395, 9216483
sat.salvats@delfi.lv
Radiodetaļu tirdzniecība
SIRIUS-A I.U.
Ugāles iela 7, Liepāja
Tālr. 3435000, 9234939
teleserviss@inbox.lv siriuss-a@apollo.lv
Radiodetaļu tirdzniecība
TALENA I. U.
T. C. "DITON NAMS" vieta 130, Cietokšņa iela 60, Daugavpils.
Tālr. 6858081, 9754115
Radiodetaļu un citu preču tirdzniecība
DECIMETRS I. K.
Dobeles iela 48, Jelgava
Tālr. 8221709
Tālvadības pulšu un citu preču tirdzniecība
PLĀNARS I. U.
"Pasaža" paviļjons 23, Cietokšņa iela 60, Daugavpils.
Tālr. 9535428, 6221894
planars@one.lv
V & ELEKTRONS SIA
Lielā Dzirnavu iela 24, Ventspils
Tālr. 3626069, 9274279
ROJAS ELEKTRONIKAS SERVISS SIA
Varoņu iela 3, Roja, Talsu raj., LATVIJA
Tālr. 3260168
TV VIDEO AUDIO remonts un tirdzniecība. Dažādu elektronisku iekārtu remonts
IronSoul - varbut zini kaa atjauno pochus, tie vechi latgalitee mineja ka vajag kkadu pastu vai elju jaukt kopaa ar grafiitu, itka varbut ja nevares dabut tad jamegjina atjaunot, ipashi vinji netiek groziiti, bet tagad augshas vienbrid saka zust/paradities uz vienu kanaalu, kad poci pagrozija, tad atkal kartibaa, tapec tika jaukts araa, cereeju ka Latgalitee buus bet figu.
sorry nevarēšu tik smalki palīdzēt. Cik noprotu pirmais ir 100K tajā salvats saitā tādu daudz :) Cik noprotu ar trim kājām ir mono un ar sešām stereo :) Vajag tik iebraukt kurš der.
Vēl viena vieta kur aizietu ir:
http://ads.interinfo.lv/9188370001YamahoL.gif
"Yamaha" SIA "Mūzikas serviss" veikals
Tērbatas 63, Rīga, LV-1001
Tur tādi atsaucīgi veči :)
Jā nu cik zinu, tad dēļ specifiskās uzbūves var rasties problēmas tev viņus atrast.
p.s. ja nu pakaļā, izjauc rūpīgi, izpūt, paņem vismīkstāko grafita zīmuli, saberz mega smalkos putekļos un sajauc ar nivea kremu tā ka krems ir tik knapi daudz lai būtu viskozs smērs, tad ar vates kociņu rūpīgi tikai pa slīdlīniju iezied - vairākas reizes pēc kārtas ar pauzēm. Ja ir stereo vai toņkompensācijas poči skaties lai ja uz vienas plaknes ir vairāki klājumi tad 'nesasmērē kopā' - good luck.
es kādreiz daīju līdzīgi, kā Latish rakstīja, tikai ar mīkstu grafīta zīmuli taisni pa poča pārklājumu - uzmanīgi, nespiežot. Protams - pirms tam to poča slīdelementu un pretestības pārklājumu vajag iztīrīt ar spirtu.
Nu tīrītar spirtu ir labi, bet patesībā nepareizi t.k. tiek 'atmiekšķēta' laka, kā rezultātā klājums vienk sāk lupt. Kā arī var jau ar sausu zīmuli, bet tas nav nopietni t.k. grafits ar laiku izdrups.
bet nu vatever, tas ir vienīgais ko virtuves apstākļos var darīt.
Ja, stereo un mono, man vajadziigi stereo, bet ir viens bet, likne tam vienam pocim nav taa ka no viena gala liidz otram ir 0 - 100, bet tur kaut kaa taa, vienaa galaa min ir 14 omi lidz centra tukshumam ir 32komi, talaak uz otru pusi griezjot ir nulle visu laiku, un tec pec taa tukshuma uzreiz talaak iet no 33komi uz leju lidzi dazjiem omiem, taa teikt asumam (100koemi) tas ir nulle, ka nekas nav et tad ir +/- uz katru pusi.
Un tam otram S-40Komi ir vel savadaak, itkaa grozot liidz centram vienai un otrai pusei puse no grozamaa neko nemaina, a tad pec ta tukshaa punkta mainaas preteeji, kka isti neizpratu pat kaa :santa:
Bus jauzzvana tam kantorim, tepat pie viena vecisha jaaiziet, senak visko no letaa liidz pro audio ar ko apskanjo pasaakumus laboja, varbut vares man liidzeet un zinaas kur mekleet :)
Pladies par ieteikumiem, rakstat vel kko ja ir ieteikumi, jaunedelj japazvana vai var ko taadu jaunu dabut, ja nee, nekas cits neatliks ka megjinata atjaunot, a ka sanaak, man nemainiisies pretestiiba tajaa pocii? Zimuli izmanto volt modos, lai pretestiibu samazinaatu, ja es rupiigi sasmeereeshu, nemainiisies gala vertiibas? Jaukt kopa grafita pulveri vajadzeeja ar ko taukainu, eljainu.
Un vel, kada atshkjiriiba ir logoritiskiem un linearaiem pochiem? Kaadi vajadziigi pastiprinataajos? Uz taa vecaa Volume regulejuma rakstiits: M100KΩY 54 M A, nez vai istais vismaz tas ir piemekleets :D
Jaukt kopa grafita pulveri vajadzeeja ar ko taukainu, eljainu.
Latviski saucas vazelīns , ir arī speciāli pūšamie airesoli .
Jaukt kopa grafita pulveri vajadzeeja ar ko taukainu, eljainu.
Latviski saucas vazelīns , ir arī speciāli pūšamie airesoli .
A kkada elja vai smervielas, ko var lietot lai eljotu gultnjus neder (neatceros kaa saucas, bet ir taada tuubinja, gaisha smilshukraasas viela)?
vazelīns ( medicīnas ) pardodas aptiekās , maz piemaisijumu , tīrs . Gultņuos smērē solidolu , ciantīmu (vai tmlīdzīgi ) , labāk nevajag .
Un vel, kada atshkjiriiba ir logoritiskiem un linearaiem pochiem? Kaadi vajadziigi pastiprinataajos? Uz taa vecaa Volume regulejuma rakstiits: M100KΩY 54 M A, nez vai istais vismaz tas ir piemekleets :D
Skaņai log. ; spriegumam lineārie.
par poču atjaunošanu un aizvietošanu vari pameklēt vai pavaicāt šeit (http://www.audiokarma.org/forums/index.php)
logaritmiskos parasti liek skaļumam, lineāros balansam, tembriem
reku jauka lieta atradās - grafīta pulveris smidzināmā klizmasveida traukā, grafīta lubrikants tipa:
http://www.ukbumpkeys.com/graphitespray.html
Taks, ieposteshu shaja teemaa, varbut kaads zin kur mekleet to lubrikantu, ko var iepust iekshaa tajos pochos? Biju tepat pie viena meistara, shim bija ko puust, saputa un tie pochi vismaz grozaas daudz maigaak, mikstaak, varetu but ka bus tik tiesham atjaunoti, izlodet vius neizlodeju, jajauc stipri tad araa, taadelj saputa tikai tos ko izlodeja ara, varetu sapust ari paareejos, tadelj interesee kur lai meklet to pushamo tepat pei mums? Tads taukans ir tas skjidrums un liidziigs iepakojums ka naak WD40 ar adatu, veciitim bija bez shilet utt traucinjsh.
šitāds (http://www.argus.lv/product_info.php?cPath=601_610_984&products_id=8469) neder ?
btw, wd40 gan tādiem mērķiem nevajag lietot
šitāds (http://www.argus.lv/product_info.php?cPath=601_610_984&products_id=8469) neder ?
btw, wd40 gan tādiem mērķiem nevajag lietot
Ideali, tas ir tas ko es mekleeju :) WD40 tika minets tikai delj iepakojuma izmeera, ka reiz no Argusa kondensatorus vajag uzsutiit. Paldies.
Mljin, laikam nevajadzees nemaz to pushamo, izraadaas tik tiesham super manta ka meistars teica :eek: Pat latgalite elektrikji neko taadu konkretu nespeeja nosaukt.
Esmu parstegts ko tas viens vai divi psshh psshh speej izdariit ar poci, stradaa kaa jauni, balancei ari tika iepusts un atkal abi kanaali ir vienaadi, ko vel var veeleetes, neredzu jeegu mekleet jaunus pochus, ja var vecajos iepust vielu un stradaa ka jauni, cik bez skanjas ieejam pie max volume izgroziju un nedzirdu nekaadus shprakshkjus, grozeklji atkal maigi grozaas utt, ideaali, atkal varu muuzku klausiites kaa pienaakas uz Yamahas :shura:
Taa smeerviela ir noteikti rekomendeejama, nedomaaju ka taads efekts buus, kas zin cik ilgi vieniig ies tagad, bet jaaieperk, lai staav maajaas, nav gruti vaaku nonjemt un iepust pastuuzii, ja atkal paraadaas shi charkstoshaa kaite.
izklausās, ka tev sukām kontakti bija oksidizējušies, tad varbūt tik drīz nevajdzēs pūst vēl, sliktāk būtu, ja būtu nodilis rezistīvais slānis vai ****s, tad bez jauniem počiem neiztikt
izklausās, ka tev sukām kontakti bija oksidizējušies, tad varbūt tik drīz nevajdzēs pūst vēl, sliktāk būtu, ja būtu nodilis rezistīvais slānis vai ****s, tad bez jauniem počiem neiztikt
Nu valja neveeru, bet tie sapustie divi strdaa ljoti labi, tam vienam baigi maz sanaaca iepust un tas tomer mazliet charkst, balance, nekas, iepirkshu to pushamo un taa kartigak saputishu, nebija iznjemts araa un ist klat netiek, veciitim mantu negribeeju teereet ipashi :shura:
Shie kas man bija ir Alps firmas pochi, visi, iznjemot volume, ko jaunu ieliku, laikam skaitaas ljoti labas kvalitaates, ja ir orgjinaalie (latgalitee teca ka cena taadiem specifskajiem bus uz ~ 10 Ls gabalaa :eek:) un nedomaaju, ka Yamaha buutu kaut kaadas leetaas kopijas likushi. Prieks taads, ka pastuuzis kaa jauns un riibina pieklaajgi, tiira un dzidra skanja, skandas pat pa iisu saak palikt :ok:
alps jau vidēji dārgais gals skaitās, tagad tādus širpotreba elektronikā neviens neliek
bet par konstrukciju tiesa, man arī 32-gadīgā soņka uztaisīta tā, kā gandrīz neviens tagad cenā līdz 1-1,5k ls netaisa, un mainīti tikai kādi 2-3 elektrolīti, pārējais perfektā stāvoklī
alps jau vidēji dārgais gals skaitās, tagad tādus širpotreba elektronikā neviens neliek
bet par konstrukciju tiesa, man arī 32-gadīgā soņka uztaisīta tā, kā gandrīz neviens tagad cenā līdz 1-1,5k ls netaisa, un mainīti tikai kādi 2-3 elektrolīti, pārējais perfektā stāvoklī
Tieshi taa, kaadreiz taisija tehniku ka naakas, nedomaaja, lai taa kalpo kamer garantja vai arii ka tik leetaak, shis man ir Yamaha A-520 pastiprinaataajs, razjots ilgu laiku atpaklj, kalpo man jau varakus gadus bez problemam, tik ta charkstonaj paradijas, bet varetu but ka tas ir delj putekljiem, uz griidas staveja pastuzis zem galda un dezgan stipri pilns ar putekljiem bja, ko, protams, iztiriju. Pat negribu domat cik pa teshaam laba manta shodien maksaa, shis man bija apgreids uz musdieniigu, kas eed mazaak elektribas nekaa krievu super gigants Odsej 010 :)
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.