PDA

View Full Version : Logitech Z-5500

Death
01-25-09, 14:50
Varu tikai teikt to labaako par shiim tumbaaam,pats grabinu jau vairaaak kaa gadu nekaadas probleemas!!!Kas shiis tumbas pakjers nenozheelos :ok:

genius
01-25-09, 17:10
jā ne mirkli neesmu nožēlojis, ka mājās tās ir... šie 145Ls tiks iztērēti ļoti labi...:D

dubiic
01-26-09, 00:26
Vispār par šo tēmu varu runāt ilgi un dikti, bet nu tāds īss review, kas principā var kalpot gan kā reklāma, gan antireklāma.
Laidu šo visu pasākumu kopā ar x-fi xtreme gamer, kas nav tā muzikālākā skaņas karte.
Vairums lietotāju ārzemju forumos apraksta šo setupu apmēram šādi "nedaudz" izpušķojot :D
"Ka skan tā kā 2vas kailas romietes lietu ausīs ambroziju"
otra fronte atkal priecājas, ka mājas brūk kopā, ausis aizkrīt, sajūta tā kā lidmašīnā, kaimiņi kvartāla garumā izsauc vienlaicīgi policiju pēc fight club sountrack noklausīšanās.
Man par abiem šiem novērojumiem nāk lieli smiekli, 2vas iespējas:
1. Zilonis uzkāpis uz ausīm
2. Neklausies pietiekami labas kvalitātes mūziku
3. Nav labs devējs
4. Neesi dzirdējis labāku
Galvenā mūzikas problēma ir absolūts vidu iztrūkums. Protams, ka tādos žanros kā trance, house, dance, hiphop, industrial etc. tas apstāklis daudz netraucē - bass izšķir visu, nekad nevar būt par daudz un pīkstuļi pietiekami labi un augšas, lai nospēlētu visu godam. Izklausās tiešām labi. Bet.. te sākas pigori, dažiem indivīdiem patīk arī cita mūzika, piemēram rock, hard rock, thrash, punk, indy, doom, black, death utml. Un te nu sāk katastrofāli pietrūkt diametrs skaļruņiem, nu nevar sanākt smuki vidi ar satelītiem. Vajag tumbas vismaz man līdz viduklim (2m kopā :sperm:)
Ja kāds nesaprot ko es domāju, marš klausīties Muse un dabūjiet tā lai patīk tās forsētās ģitāriņas uz satelītiem. Hvz vai sanāks normālā skaļumā klausāmā. Crossover ir pārāk nožēlojams. Parasti tas noved pie klusa subja kurš žāvājas un pīkstuļiem kas nu cenšas ko var/nevar.
Lai arī es ļoti cienu labu, sulīgu, basu un priekš manis basa nekad nav par daudz z5500 subis likās tāds par daudz "boomy". Ideāls variants manis pieminētajiem žanriem sākumā.
Tas tā, bet nu normālam cilvēkam gan jau liksies OK klausoties dajebko.
Filmas toties un spēles ir partypiece - nu ļoti labi viss ir. Ar spēlēm īpaši neaizraujos, bet nu doom3 visi tie creepy efektiņi un basi bija tik labi, ka biksēs var krāmēt uz nebēdu.
Vēl viena interesanta lieta, pašlaik lietoju Magnat Betasub 30A (260W RMS) un ar denon pastūzi var diezgan viegli dabūt suba limitu, izkropļotu basu, jo vairāk "nevelk'. Ar z5500 var tiešām griezt kamēr rodās spiediens galvā, es personīgi nemēģināju likt kaut kādus volume, bass boost utml. pie 50% jau ir pilnīgs ārprāts. Diezgan patīkama lieta, ka nav jāuztraucas cik skaļi liec un ka nevari traumēt sistēmu. Logitech laikam uzņemās atbildību par to ka visā diapozonā nevar izsist neko vai sačakarēt.

Tāds nu mans īsais review, sevi uzskatu par tīri labu mūzikas klausītāju ar kaut cik sakarīgām ausīm un ļoti lielu viedokli :)

Un vispār, ne jau mūzika jāklausās uz kompja es atvainojos. Tam ir domāts mūzikas veikals un cd deka + resīveris + 2 mega lielas un dārgas tumbas un nekādu subu nevajag tad, nav ko maitāties.
Un nevajag pukstēt par pirkšanu mūzikas un nepirkšanu - smuki nopirkt cd, attaisīt, noklausīties mūziku kas tiešām patīk, nolikt plauktā, dabūt apziņu ka mazu % esi iedevis ļoļikam kas tevi ir iepriecinājis un ka saglabā iespēju nenonākt ellē :evil: :D

Alus
01-26-09, 11:16
Pievienojos pie +1 par review ;)

dubiic
01-26-09, 11:27
paldies paldies, ja gribat labāku review kuru varēs bērniem rādīt, tad pēc pārdošanas pārnesam šito uz atbilstošu sadaļu un es drusku smukāku uztaisīšu.

CyberGhost
01-26-09, 11:34
ne nu jā, paskatoties jau uz to ciparu var saprast ka nekāds Hi-End tur nu nekādi nesanāk...:doh:

StyleZ
01-26-09, 12:00
Diezgan patīkama lieta, ka nav jāuztraucas cik skaļi liec un ka nevari traumēt sistēmu. Logitech laikam uzņemās atbildību par to ka visā diapozonā nevar izsist neko vai sačakarēt.
+1 tev par iztirzājumu, bet mazs labojums no manas puses:
Vairāk par to varēs pastāstīt useris x3m, bet šim tās tumbas (subs, ja gribam būt precīzi) 2x reizes ir nodegušas tādēļ, ka tika darbinātas ~3h uz pilnu klapi! Tur it kā ir iebūvēta kaut kāda aizsardzība, kas pie lielām temperatūrām to subi izrubī, bet pēc pāris reizēm arī tas vairs nestrādāja :) Subam aizmugurē ir liels radiators, kas uzkarst tā, ka roku vairs pielikt klāt nevar (te prasītos pēc kāda custom made active cooling solution'a :))
Ok, ja būsim godīgi, komplekts tika izmantots stipri lielākai telpai, nekā pienākas, tādēļ arī tāda nevajadzīga pārslodze.
Tā kā lietojiet samērīgās telpās un ne ar 120% noslodzi, tad viss būs ok!

Vilx
01-26-09, 13:13
lai būtu bump:
Audio ierīcēm review uztaisīt principā nav iespējams, jo:
Galvenais parametrs ir skaņa, bet to aprakstīt vārdiem...nav iespējams.

R@imizA
01-26-09, 13:58
Toties to var aprakstīt ar grafikiem ;) da lab vispār skaņa ir mega subjektīvs pasākums. Protams viss skaidrs ka reāls SQ ir tad kad visi instrumenti skan tā pat kā dzīvē...bet par kādu SQ var runāt pie BUMSI BUMSI vai kāda moderna zāģa kad tur jau galvenais izvarot to instrumentu lai tu nesaprastu tā skanējumu :D Karoče ja tu neklausies klasiku tad piekāst SQ "Hej DJ dobaf BASU" :santa:

dubiic
01-26-09, 14:41
lai būtu bump:
Audio ierīcēm review uztaisīt principā nav iespējams, jo:
Galvenais parametrs ir skaņa, bet to aprakstīt vārdiem...nav iespējams.

Nu it kā piekrītu...
Bet šitādā zemā līmenī var :)
+ varbūt ne par tēmu, bet es laikam tomēr nosliecos domāt, ka eksistē tāda lieta kā perfekta skaņa, uru var dabūt no sausiem mērījumiem un izvietojumu, telpas iekārtojumu un EQ - nekāds subjektīvs faktors, tikai līknes.
Jo labāka aparatūra, jo šī skaņa būs labāka un jo mazāk subjektīvās izmaiņas vajadzēs veikt.
Bet šādā līmenī review ir easy, neiet runa par patīk / nepatīk kā skan, bet par daļām kuras var sadzirdēt un par daļām kuras vienkārši trūkst - un tādā līmenī tomēr dzirdam mēs daudz maz vienādi. Muse ir ideāls piemērs manuprāt kuru klausoties var saprast manis pieminēto trūkumu.

P.s. Kad izvēlējos sev tumbas, es ar nagiem un ragiem gribēju rrr, stāvēju un kritu. Kad nonācu līdz klausīšanās priekiem, nevarēju saprast neko, pārāk viss dīvaini bija, atstāju rrr veikalu tukšā tomēr smag sirdi. Nu manai ausij nepatika kaut kā, beigās tomēr vāciešu preci nācās iepirkt.

CyberGhost
01-26-09, 14:51
Nu it kā piekrītu...
Bet šitādā zemā līmenī var :)
+ varbūt ne par tēmu, bet es laikam tomēr nosliecos domāt, ka eksistē tāda lieta kā perfekta skaņa, uru var dabūt no sausiem mērījumiem un izvietojumu, telpas iekārtojumu un EQ - nekāds subjektīvs faktors, tikai līknes.
Jo labāka aparatūra, jo šī skaņa būs labāka un jo mazāk subjektīvās izmaiņas vajadzēs veikt.
Bet šādā līmenī review ir easy, neiet runa par patīk / nepatīk kā skan, bet par daļām kuras var sadzirdēt un par daļām kuras vienkārši trūkst - un tādā līmenī tomēr dzirdam mēs daudz maz vienādi. Muse ir ideāls piemērs manuprāt kuru klausoties var saprast manis pieminēto trūkumu.

P.s. Kad izvēlējos sev tumbas, es ar nagiem un ragiem gribēju rrr, stāvēju un kritu. Kad nonācu līdz klausīšanās priekiem, nevarēju saprast neko, pārāk viss dīvaini bija, atstāju rrr veikalu tukšā tomēr smag sirdi. Nu manai ausij nepatika kaut kā, beigās tomēr vāciešu preci nācās iepirkt.
Ko tieši beigās paņēmi?
Es pēc ilgiem klausīšanās testiem nonācu pie Monitor Audio Silver sērijas RS8...

dubiic
01-26-09, 15:24
ņemot vērā, ka bija jāņem pilnīgi viss komplekts no scrap, finansēs bija baigais ierobežojums tomēr. Beigās izvēlējos Magnat Quantum 507

tolx
03-16-09, 20:35
šitās ir aktīvās tumbas,kāds vēl resīvers? :doh:

sharkz
03-17-09, 09:27
Lai vinja - skanja, iet kaut vai pa visām malām reizē, tev tas ko maina? :D

Lauva
04-27-09, 15:50
Varbūt tomēr, bet vai kāds ir z 5500, ielicis auto ?
tad pasakiet kā to izdarīji, un kur var nopirkt strāvas pārveidotāju...

brachux
04-27-09, 16:00
neizklausas prātīgi, bet ja gribas tad kaut kaadaa depo pieejami 1kW parveidotaaji.. un taadu pie piepiipeetaja vis nepieliksi :shura:
parveidotajs pie akja pa taisnu jarubii klaat.. cena vinjiem ap 120-150Ls

ORiONz
04-27-09, 16:03
nafig tik jaudīgu? es domāju, ka kaut kādi 400w pavilks tās tumbas, tikai nesaprotu kāds razons viņas auto bāzt.

StyleZ
04-27-09, 16:39
nafig tik jaudīgu? es domāju, ka kaut kādi 400w pavilks tās tumbas, tikai nesaprotu kāds razons viņas auto bāzt.
+1
Imho lētāk, efektīvāk un prātīgāk būtu normālas auto tumbas iekrāmēt.
BET... ir cilvēki, kam sekss ļoti patīk ;):D

AMX
04-27-09, 16:41
strāvas pārveidotājs - http://www.2u.lv/?inscat=1332&id=82703507 - ir arī jaudīgāki...

Death
04-27-09, 18:31
ieksh youtube dafigaa vidjiki ir ku shito Logitech subi mashinaa iekramejushi un skan tiiri neko,tikai kaa dziivee hvz!!!

OzYs
04-27-09, 18:36
z5500 ir speeks viennoziimiigi ;)

aspms
04-27-09, 18:40
totāls BS :doh: tak līdzdzvērtīgs auto subs (crap) maksā kapeikas salīdzinājumā ar z5500

OzYs
04-27-09, 18:43
shkjiet, ka aizmirsi ka z5500 nav pliks subs, bet tur naak arii veel komponentes klaat. patiesiibaa izskataas diezgan tizli ja maajaas liek auto subi, auto magji un straavas paarveidotaaju :D

aspms
04-27-09, 18:56
shkjiet, ka aizmirsi ka z5500 nav pliks subs, bet tur naak arii veel komponentes klaat. patiesiibaa izskataas diezgan tizli ja maajaas liek auto subi, auto magji un straavas paarveidotaaju :D

Tās komponentes līdzvērtīgas z5500 (crap) arī maksā kapeikas! Da ozy, ko tu tur pīpē? te tak poke grib autiņā stellēt tādu ghetto :shura:

OzYs
04-27-09, 19:12
ja vinsh grib auto to suudu baazt, tad toch ar galvu nedraudzeejas :shura: autor, man staav GZ subs sleegtaa kastee (350W) + lightning audio pastuuzis (300W) + sony prieksheejaas tumbinjas (labas) un kenwood elipses pakaljai. + daavanaa JVC magjis, ne paaraak labs :shura: atdoshu to visu par 250 Ls, pats to visu sapirku par 1.5k treknajos gados. un skanees 100x labaak par z5500. kur vispaar var rasties tik debiila ideja :shura:

CyberGhost
04-27-09, 19:25
piedevām auto tumbas pārsvarā ir pielāgotas paaugstināta mitruma apstākļiem, ko nevarētu teikt par tiem Logitech brīnumiem ;)

R@imizA
04-27-09, 21:27
ne tikai tas mitrums. Auto Subi tiek arii taisiiti lai skanetu salonaa. Tas tev nav 20m^2 istaba.

Lauva
04-27-09, 22:24
Kam man šķiest lieku naudu, ja es varu iemest autiņjā Logy...
protams ideja kā ideja, neko nezinu kā būs, bet nu tas tāds testa variants,
rīt iecelšhu, un apskatīšhu kā skanēns tas brīnums....

redondo
04-28-09, 17:12
Kam man šķiest lieku naudu, ja es varu iemest autiņjā Logy...
protams ideja kā ideja, neko nezinu kā būs, bet nu tas tāds testa variants,
rīt iecelšhu, un apskatīšhu kā skanēns tas brīnums....

ak mans dievs :doh:

padodiet kāds ****oli!

vimba_zlobnaja
04-28-09, 18:27
Še ****oles, pat divas gab :shoot:
Tikai plz netrāpi normāliem cilvēkiem.

wooz
04-28-09, 19:00
Ar nepacietību gaidu rezultātus! :D:D:D

redondo
04-28-09, 21:20
Še ****oles, pat divas gab :shoot:
Tikai plz netrāpi normāliem cilvēkiem.

Nu camoon :D 5.1 mājas elektro preces mašīnā WTF ?

Priekšā divkomponentu tumbas - attiecīgi nomainīt orģinālās ar tāda paša izmēra iepirktajām, spoguļu plastmasas/uz paneļa ielikt/uzlikt pīkstuļus.

Bagāzniekā sabi ar attiecīgi viņam pagatavotu kasti kādu 300 - 400 w nominālo jaudu.

Šīs 2 lietas darbināt ar kādu 4kanalu pastiprinātāju kuru var saslēgt 2/1 un miers!

Priekšējās tumbas kādi 50 - 60 ls
Sabis apt 20 - 30 ls + kastei materiāls - 5ls ar visu zāģēšanu
Pastiprinātājs kādi 50 - 80 ls
Vadu komplekts ap 15ls + vadi kas aiziet uz priekšējām tumbām kādi 2 - 4 ls

Sīkumi u.t.t. līdz 10 ls

Atkārīgs no auto tipa - ar slēgto bagāžnieku vai vaļēju izeju uz salonu. Tur jau būtu japiedomā kā basu dabūt lai viņš no bagāžnieka nonāk salonā.

+ laiks kādas 4 - 8 h lai saliktu to visu iekšā, atkarīgs no auto tipa un roku līkuma.

Man šis liekas drošākais un pareizākais variants. Un efekts būs daudz daudz labāks par muļķošanos ar mājās lietojamo tehniku.

Lūk es tev uzraksīju - nekas grūts nav, skanēs diezgan labi saregulēsi visu kā pašam pēc auss patīks un miers ... :ok:

Es pat nezinu kāpēc es šito visu rakstīju, varbūt kādam tas liekas noderīgs.

Lauva
04-29-09, 22:10
Ieliku...
Dēļj slēgta bāgāžnieka... rez =
Galīgi garām... :shura:
Es teicu, ka tas ir kā testa variants.....

DJWoX
04-29-09, 22:15
redondo (http://www.eoz.lv/forum/member.php?u=2770)
+1 paldies gan noderēs

redondo
04-30-09, 01:18
Ieliku...
Dēļj slēgta bāgāžnieka... rez =
Galīgi garām... :shura:
Es teicu, ka tas ir kā testa variants.....

Nu re :D secinājums - jaudīgāku sabi vajag vai meklēt risinājumu ar automašinām paredzētajiem sabjiem kā uztaisīt/iebūvēt kasti, lai no viņa visa skaņa ienaktu salonā :beee:

redondo (http://www.eoz.lv/forum/member.php?u=2770)
+1 paldies gan noderēs

paldies :) prieks ka kādam tas noderēja.

Lauva
05-01-09, 11:38
Nu re :D secinājums - jaudīgāku sabi vajag vai meklēt risinājumu ar automašinām paredzētajiem sabjiem kā uztaisīt/iebūvēt kasti, lai no viņa visa skaņa ienaktu salonā :beee:

paldies :) prieks ka kādam tas noderēja.

Nemīz, man ar noderēs :ok:

ZoomZoom
05-17-09, 06:11
ir arī kāda alternatīva šīm tumbām?

AMX
05-17-09, 09:37
automašīnā noteikti ir! :shura:

ZoomZoom
05-17-09, 17:09
nee, es domaju ne-auto! :>

StyleZ
05-17-09, 17:21
Creative arī ir kaut kādi tur giga-worki e.t.c.
Bet laikam jau pa tādu naudu labāk būvēt ko profesionālu no atsevišķām komponentēm.

ZoomZoom
05-18-09, 18:40
Creative arī ir kaut kādi tur giga-worki e.t.c.
Bet laikam jau pa tādu naudu labāk būvēt ko profesionālu no atsevišķām komponentēm.

you mean?

ZoomZoom
05-18-09, 18:42
nu man ir taa, ka gribas jaunu skanu, esmu gatavs 150 ls par to izdot, kaads butu optimalakais variants?

(z-5500 lietotas man liekas pagaidam normalaakais)

ZoomZoom
05-18-09, 21:23
itka sita sistema esot laba altenativa : http://uk.lge.com/products/model/detail/homecinemasystem_ht503th.jhtml

kaut kada foruma lasiju, kadam ir viedoklis?

StyleZ
05-18-09, 21:44
you mean?
i mean, pirkt atsevišķi normālas tumbas, normālu subi un normālu pastūzi..

itka sita sistema esot laba altenativa : http://uk.lge.com/products/model/detail/homecinemasystem_ht503th.jhtml
kaut kada foruma lasiju, kadam ir viedoklis?
Tā tak mājas kinozāle, ne tumbas :)

ZoomZoom
05-18-09, 23:44
yeah, bet pie PC ta pat var piedabūt,

vienīgi ar tiem izmēriem ir kā ir - Z-5500 tādā ziņā ir baigi ok,

bet mani mulsina monitoru/subvūvera izmēru attiecība, monitiri ir kādas 3" subīts ir 10"

CyberGhost
05-20-09, 18:34
yeah, bet pie PC ta pat var piedabūt,

vienīgi ar tiem izmēriem ir kā ir - Z-5500 tādā ziņā ir baigi ok,

bet mani mulsina monitoru/subvūvera izmēru attiecība, monitiri ir kādas 3" subīts ir 10"

Nu nepērc tos sūdus, izmesta nauda, labāk vel pakrāj mazliet un paņem 2 normālas stereo + receiver/amplifier. ;)