View Full Version : disku spindown
ir fileserverīts ... rij jau tā maz, bet ir perversa doma to samazināt vēl ...
testējam spindown ... lieta šancē un reāli patēriņs nokrīt diezgan iespaidīgi
tātad, cik ļoti šāds spindowns, teiksim 3-6x dienā katram diskam nodarīs kaiti?
un davai bez fleima ka elektrība lēta utl ... :p
elektriiba ir leeta.
iipashi no koplietoshanas telpaam un kaiminjiem :D
To asgards: Ja gribi no zinātniskā viedokļa, tad lielākā daļa elektronikas mirst tieši ieslēgšanas brīdī, tas saistīts ar barošanu un slodzēm.
Kas attiecās uz hardu 3-6x dienā lētai ofisa kastei ir pofig, bet ja nopietni tas ir daudz. Ja paskaties darba stundas piem hardiem kurus nesledz arā vispār un tos kurus ščolkā, tad redzams ka tos kurus nerausta šancē krietni ilgāk.
šito zinu, pats to esmu diezgan sāpīgi to pieredzējis ar vecajiem diskiem, jamiem bij gandrīz uz papīra rakstīts spinup/bootup reižu skaits, tie tak cēlās ar 30-40w ... un pēc 20kh nogriežšanas jebkurš no šiem atmira pēc ~500 ieslēgšanas reizēm :D
bet visi 500g+ diski man vienmēr ir griezušies 24/7 serveros ... tāpēc sliktākais, kas ar šiem šiem noticis ira reallocated sectors samazināšanās pirmo 7-90 dienu laikā
+ šodiena tak gandrīz nu jau 3x samazinātais spinup/bootup patēriņš ... un kā skatos, overall ~50% ieguvums šos spindownojot ... ( 8 disku aparāts - nr2 parakstā, no 110 uz 55w :D )
neesmu uzracis kād cmuk pētījum/salīdzinājum par šodienas diskiem ... laikam rīt būs tā nopietni jāparokas
Ja lieto diskus , kurie parkingzona ir arpus shaibaam , tad asgards gadijumam ir jarulle :ok:
hitachi , wd(new) , fujitsu - vairaak kandidaatu nav :D
Aha :D piemeram visi Samsungi 3,5" ,galvu parkings uz shaibaam . lidz ar to nezeliga slodze un paterinsh , pie starta :D
tad tāpēc šie mīl klikot :D /noted/
a kā ar seagate 1.5? :)
vispār diezgan kretīniski sanāk, hitachi man nekad nav paticis + šie tikai nesen 3x333 1t diskus sāka taisīt, 5x200 nu vnk nespēj būt ekonomisks ...
wd ... ilgus gadus jamos nīdu par mirušajiem 120 un 200niekiem ...
tagad jamo eads liekas diezgan patīkami ... bet norotēt visu mašinērij negribas :(
fijitsu ... šiem maz kkas normāls ira? :D
Nav nejausmas, kas notiek ieks 1,5 seagates , bet domaaju nav neko mainijushi kopsh 10 barakudas :D Kad buus kaada 11 bara uaz valaa raushanu , tad arii redzees kas laaciitim veederaa . ilgi nebuus jagaida :D
Fujitsu - pac sezu ar 2xSAS :D Man nekad nav bijushas pretenzijas pret fujitsu :)
ik ik
sas ...
kad phenomiem iznāks 980, paķers msi board ar sas kontru uz borta :D /ticamākais līdz tam laikam jamie nebūs vienīgie ar sas/
tikmēr jamie ir un paliek tāds mitrs sapnīts ...
paldies par inf, būs jāpaskatās kā tas viss dzīvē iet, nav jau tie dati tik ļoti vitāli ... un summāri tomēr spindown liekas bik labāks par wol'ētu kasti
msi board ar sas kontru
valueSAS :emo:
huh
nu gan laiciņš pagājis
spindown agregātu tomēr beidzot palaidu ikdienas modē :D
wd eco 1t kā sys + kalns spindowned 1.5 ... 17t+, kas rij tikai 40w :doh:
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.