View Full Version : Iespaidi par WD raptor 74GB no manis
Sanāca dabūt notestēt šito hdd. Disks protams ir baigi labs. Dzirdēt var tikai pie aktīvas darbības pie tam tā skaņa nav tracinoša, bet tīri ok. Performē arī labi. Precīzi nenomēriju, bet piemēram, UT2004 level loading ir jūtami mazāks nekā teiksim Samsung 200GB vai 160GB Sata II ar NCQ.
Lai gan jāsaka godīgi viens disks ir par maz. Ar šitiem vajag RAID taisīt obligāti. Lielākais mīnuss cena.
http://xs65.xs.to/pics/06041/A16k.jpg
http://xs65.xs.to/pics/06041/T4K.jpg
Hmm, nu izskataas jau taa tiiri Ok, bet cena gan par attieciigiem Gb ir augsta, bet atras lietas maxaa :rolleyes:
Ko tauta domaa par Hitachi cietnjiem? Atruma zinjaa vairaka incee, ka uzvedas shitie te hardi: DESKSTAR 7K80 80GB SATAII NCQ 8Mb? Jamiem tagad GNT cena laba, bet vieniigais 1 gada garantija, taa jau Hitachi ir atri diski, bet kaa shis konkreetais 80Gb variants raidaa dereetu? Ir verts riskeet ar mazu garantiju deelj aatruma? :)
It kā jau vieni no ātrākajiem diskiem, bet uzticamība varot būt ne visai laba...
It kā jau vieni no ātrākajiem diskiem, bet uzticamība varot būt ne visai laba...
Bet ir veerts riskeet? Vai tomeer njemt ko citu, tobish labaaku? :mad: Sapratu, ka labaka padziivot uz 1Gb RAMa un Raida, nekaa bez Raida un 2Gb Rama, ta 512 x 4 ir diezgan leens pasaakums :(
someonesick
01-23-06, 20:45
Raptori manupraat tikai un vieniigi atmaksaajas Raidaa... arii nesen panjeemu sev divus 36gb raptorus... cena kopaa biku augstaaka nkaa vienam 74Gb, bet aatrums gan raidaa lielaaks :D un ja godiigi... man vairaak kaa 2x36Gb sisteemai nevajag... zeel gan ka 74gb raptori ir biku aatraki nekaa 36gb, bet nu cena un tilpums man nepatiik...
pagaidaam laikam labaakaa hdd kombinaacija uz sisteemas ir 2x36Gb raptori + WD2500K (laikam taa vinjus sauca)... tas buus labs... (deff`am tieshi taada kombinaacija)
man atkal 2x36Gb raptori un 2x80Gb SATA... (zeel gan Kashelzu piekaasu... :D , bet ar raptoriem vien man nepietiktu...sorry)
ir jau viens te trakais kursh plaano pasuutiit 2x150gb raptorus ...:rolleyes:
ir jau viens te trakais kursh plaano pasuutiit 2x150gb raptorus ...:rolleyes:
deffs
Kursh gan cits skrien peec HDD aatruma, un RAM daudzuma :D
Man ar 2*36Gb Raptori + WD2500KS... :D
P>S
A aes domaat ka 150Gb raptori ir marketing shaize, tiem kam negribeejas pirkt 2*36 un 1*74 likaas pa iisu :D
tomēr jau tie 150 ir bik ātrāki - visos testos bik ātrāki. kiwi iemestajā storage review vai kā jamo to varēj redzēt... bet cena ir vienk. neprātīga :-o
ne ne - es paņems no josi to scsi cietnīti - iečekošu 15k powah :]
pagaidām tikai scsi controlieris paliek mīkla... :confused:
Ko tauta domaa par Hitachi cietnjiem? Atruma zinjaa vairaka incee, ka uzvedas shitie te hardi: DESKSTAR 7K80 80GB SATAII NCQ 8Mb? Jamiem tagad GNT cena laba, bet vieniigais 1 gada garantija
Ražotājs pats dod 3 gadu garantiju (pēc S/N to lapā čekoju), nezinu, kāpēc GNT tā žmiedzās uz Hitachi diskiem. Man jau labu laiku stav tās pašas sērijas 250Gb disks, nekādu sūdzību nav, ar ātrumu esmu apmierināts - cik sanācis testēt, tad atbilstoša izmēra Seagate 7200.8 un 7200.9 sērijas diski ir lēnāki par to, vienīgi jaunie WD 2500KS varētu būt ātrāki.
Ražotājs pats dod 3 gadu garantiju (pēc S/N to lapā čekoju), nezinu, kāpēc GNT tā žmiedzās uz Hitachi diskiem. Man jau labu laiku stav tās pašas sērijas 250Gb disks, nekādu sūdzību nav, ar ātrumu esmu apmierināts - cik sanācis testēt, tad atbilstoša izmēra Seagate 7200.8 un 7200.9 sērijas diski ir lēnāki par to, vienīgi jaunie WD 2500KS varētu būt ātrāki.
Hmm, paldies par infu, nu tad jau skaidrs, ja hards atstiepsies, tad buus jamet razjotaajam uz RMA un miers, ja izdosies notirgot RAMu tad taa vietaa naaks divi Hitachi diski visticamaak :) :D
Es arii funktiereeju ko dariit. Gribaas 2xhdd 36...100Gb raidaa prieksh sisteemas un SATA storage @500Gb vienaa HDD. Un viens 40gb hdd benchiem ar dazhaadiem OS, kas man arii ir.
es benchiem noziedoju raid0 pirmo primāro 10gb partīciju diska sākumā... bah - ka nekad nevar zināt kurš bench cik atkarīgs no hdd ātruma - droš paliek vēl drošāks - lieku uz paša ātrākā kas man ir 8)
angelz - paņemsi 500gb hdd. skan labi - tik pastāsti kā jamie labi jūtās pēcāk ;)
kādreiz apgrozībā parādās lietoti raptor?
kādreiz apgrozībā parādās lietoti raptor?
Bija - jau ir pārdoti :)
DeadmaroZ-TLOTL
03-14-06, 11:44
74GB, WD740GD 10000 rpm, SATA150, 8MB cache (5 g. garantija)
Ja vajag ir jauni ar garantiju 121,50Ls
36GB, WD360GD 10000 rpm, SATA150, 8MB cache (5 g. garantija)
Ja vajag ir jauni ar garantiju 80,0Ls
150GB, WD1500ADFD 10000 rpm, SATA150, 16MB cache (5 g. garantija)
Ja vajag ir jauni ar garantiju 210,00Ls
Bā, kas pa cenām... 80Ls par 36Gb! bet 10k RPM
ir to vērts! Rezultāti man tiešām patīk!
un kā šitiem raptoriem ar skaļumu? propeļļers vai kluss?
skaļums/klusums... ko tev vajag? klusu vai jaudīgu kasti!
piem. man battlefield loadings ir ļoti labs ar raptoriem - es 95% gadījumu ielādējos serverī pirmais - un tas ir ļoti svarīgi šinī spēlē!
ja tevi tādi sīkumi nesatrauc ņem kaut kādus samsungus vai kaut ko - ierubī acustic mode un būs tev ļoti kluss HDD - arī salīdzinoši lēns!
raptori klusi ir kamēr jauni - jamie pēc laika sāk grabēt.
Reku mans raid 0 :D
http://www.eoz.lv/forum/attachment.php?attachmentid=235&stc=1&d=1144230937
Reku mans raid 0 :D
http://www.eoz.lv/forum/attachment.php?attachmentid=235&stc=1&d=1144230937
Njaa, aatrums tieshaam labs, kaadus izmeerus blokam saliki raida BIOSaa? Man ar Raid0 no 2 x SATA2 90Gb Hitachi bursts gan ir kudii labaaks, bet atrums, protams, nav taads kaa tev!
Njaa, aatrums tieshaam labs, kaadus izmeerus blokam saliki raida BIOSaa? Man ar Raid0 no 2 x SATA2 90Gb Hitachi bursts gan ir kudii labaaks, bet atrums, protams, nav taads kaa tev!
Man same ar raptoriem, bloka lielums 16K.
a ko dod tas, ka tas bursts ir daudz lielaaks? :)
man divi maxtor ar 16mb keshatminju hdd raid0 arii zaudee aatrumaa, bet burstaa performaa daudz labaak!!
Saldie rezultāti! Must have! ok, rakstam iekšā nākotnes izdevumos vēl 160Ls...
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.