PDA

View Full Version : Izputeja bundulis!

drauds
06-01-06, 22:27
Es gribetu savam autinam uztaisit pakalejo bunduli izputejam, lai butu tada normala skana (burkskis)! Kads nezina kadus saitus kur var atrast kaut kadu informaciju!! Vai ari kaut kada proga ar kuru var uzraset bunduli kadu vien vajag!!

tolx
06-01-06, 22:41
Rīseris? Pasaki kādam auto tu to taisies likt,es pateikšu,vai vajag.

Aigars
06-01-06, 22:43
Rīseris? Pasaki kādam auto tu to taisies likt,es pateikšu,vai vajag.
:D tjip eksperts sajuties?

tolx
06-01-06, 23:14
Esmu arī. :D :P Vispār,cenšos nepieļaut "lauku šķūninga" izplatību.Ja cilvēks izdomājis likt uuber bunduli uz kaut kāda tur Mondeo I,tad tas tomēr ir garām.

sharix
06-01-06, 23:22
da kaada mondeo - kadeti un eskorti rulz ...... a veel vecaas 3. seerijas "huljigankas" :)

tolx
06-01-06, 23:35
uz E30 vēl kuda bi nje shlo,bet nu uz Kadett tiešām.... Nu domu jau sapratāt.Tā ka autoru lūdzu konkretizēt savas vēlmes.

vimba_zlobnaja
06-02-06, 00:43
Astrai derees? :D

tolx
06-02-06, 00:53
Konsultāciju sniegšu rīt,klātienē.

marihuans
06-02-06, 02:18
niks jau chalim draudiigs :D
ja nopietni,tad parasti autinjam ir divi bundulji..aizmugureejo iznjemt aaraa var,iemetinaat taisno trubu un galaa kaut kaadu tjunkjinga bunduli uzmaukt..
var pirkt kaut vai tajaa pashaa sportech,bet es labaak izveeleejos http://www.plazabaltic.lv/ ;)

un tieshi sho modeli veel paardeveejs iedeva ar atlaidi
http://katalogs.plazabaltic.lv/images/images_products/BK_1528.jpg

tolx
06-02-06, 09:53
aha,un šito trubu uz Monedo I liksim,ja? :D

ORiONz
06-02-06, 10:19
nee uz honda civic coupe 92-95'' :rolleyes:

Reigo
06-02-06, 14:34
tolx, tu tāc paslimāks uz auto...
Kādas ir cilvju atsauksmes par ChipTuning?
Es saprotu, ka tas reāli jāizmanto uz Turbo Dīzeļiem un Turbo benzīnniekiem.
Parastiem benzinniekiem pārāk liela jēga nav :rolleyes:

tolx
06-02-06, 14:51
tu savam pepelacam gribi?it kā chiptuning.lv sola klāt 16zs un 24Nm,bet es saku,ka nav jēgas.Chips atmosfēriskajam dzinējam ir vajadzīgs tikai tad,ja jaucas iekšā arī mehānikā,citādi motoram nav kur "izvērsties".Jā,uz liela tilpuma motoriem,vai arī augstapgriezienu pasākumiem chips vēl kaut ko dod,bet 1,8 šujmašīnai (nothing personal) gan neko.

Jav
06-02-06, 15:08
Vai balts Golf II 1,6 TD ar sapratigu izputeja uzgali un lietajiem diksiem tiktu uzskatits par "lauku šķūningu"?

tolx
06-02-06, 15:13
Bildi studijā lūdzu. :D

Reigo
06-02-06, 15:45
tu savam pepelacam gribi?it kā chiptuning.lv sola klāt 16zs un 24Nm,bet es saku,ka nav jēgas.Chips atmosfēriskajam dzinējam ir vajadzīgs tikai tad,ja jaucas iekšā arī mehānikā,citādi motoram nav kur "izvērsties".Jā,uz liela tilpuma motoriem,vai arī augstapgriezienu pasākumiem chips vēl kaut ko dod,bet 1,8 šujmašīnai (nothing personal) gan neko.
Tu traks vai? Es par 16 ZS nemaksātu 400Euro....
Ir daudz lietderīgākas ;) lietas ko par to piķi var nopirkt, piemēram Conroe :D pēc 1,5 mēneša...

Kā jau savā textā teicu, noprotu, ka jēga ir tikai augstspiediena turbo motriem un turbo dīzeļiem...
Tur esot kur izvērsties... (vismaz jūtams jaudas un griezes Momenta pieaugums)

Es gan vairāk prasīju par personīgo pieredzi, vai kā.. tipa..

tolx
06-02-06, 15:57
mhh... Conroe,kā tad... Ja ir interese,varu šo to pastāstīt sīkāk,cik nu manas zināšanas atļauj (baigi negribas šite garus palagus rakstīt),bet pamatā jā,galvenais uzlabojums ir tieši turbo aparātiem,kuriem chipā ir arī turbīnas spiediena kartes iekšā,tātad varam padot arī vairāk gaisa,ne tikai benzīna cilindros (atmosfērniekam neko neizdarīsi,bez vīles),līdz ar to arī vairāk jaudas.Nu tas tā,īsumā.Sīkāk,lūdzu PM>

perkonens
06-02-06, 21:20
Eu, eu, veči, veči!!??

Par bunduļiem bija tēma!

P.S. Es mašīnai tikai aizmugurējo bunduli nemainītu (tipa iegūstam dobju skaņu, un čomu priekšā varam tā riktīgi pastaipīt krāniņu)
Ja taisa tad taisa visu izpūtēju, ar attiecīgām izmaiņām, un iegūstam gan patīkamu skaņu, gan pavisam nelielu,bet jaudas pieaugumu un iespējams arī nelielu degvielas patēriņa samazinājumu (ja protams līdz ar sakņu neizmainās arī braukšanas stils :) )

Berģos ir veči kas ar to nodarbojās - taisa sportistiem izplūdes sitēmas, es no sākuma griezstos pie viņiem ;)

Jav
06-02-06, 22:34
Bildi studijā lūdzu. :D
Ok, japiefiksee, ka bunduli pirkt nedrikst... :D

Agnisr
06-03-06, 00:45
ta nav tolka no tā chiptuning, ja auto nav vismaz 2,5 motorīts vai 16 vai 24 vārsti kaut kādam 1,8 ford motoram lietderības koeficients no tāda = 0.
Nu nav vērts tiešām tādu likt.
Tas tiešām atmaksājas tikai uz Audi TDi motoriem, vislabāk uz 1,9 TDi (audi a4), vai audi 2,5 TDi (audi A6).
BMW atmaksājas (reāls jūtams zs pieaugums) uz 2,5 un 2,8, pārējiem vai nu pārāk liela nauda jāizšķiež, vai arī defaultā ir daudz zirgu (3,5 4,4 utt), par pārējiem auto zinu mazāk, jo par tiem neinteresējos, pats lietoju BMW).
Nu tas īsumā viss!

Torado
06-03-06, 01:12
Ko sakat par chip tjuni Mazdas dzelzim V6 2.0L 24 klapani, defaulta ja neshaubos 146 lopi???

tolx
06-03-06, 01:51
es te vēl varētu pastrīdēties,par to,ko dot chips lieltilpuma motoram,bet ne tagad.... Torado,atbildēšu rīt,bet man domāt,ka neko īpašu nedos.Bet ja mani atmiņa neviļ,tas motors ir samērā viegli forsējams citādi.

Torado
06-03-06, 09:37
es te vēl varētu pastrīdēties,par to,ko dot chips lieltilpuma motoram,bet ne tagad.... Torado,atbildēšu rīt,bet man domāt,ka neko īpašu nedos.Bet ja mani atmiņa neviļ,tas motors ir samērā viegli forsējams citādi.
Nu nu stasti tas ir interesanti ;)

Kashelz
06-03-06, 11:02
hmm, man ari incee par pufinjiem, dotajaa momentaa jauns engine tiek steleets kopaa, lai vareetu saakt ripinaat old school sharku BMW E28 jaunas izjuutaas :D Pastaastiet kas un kaa jadaraas ar izpluudi, zirnekli diez vai taisiishu, bet, ja ir jau zinaams kaa vajag, tad vareetu arii uzmetinaat, idejas jau ir, bet vajag zinaat preciizi, lai ir laba skanja, jauda un galva salonaa nesaap no liikas trobeles! 2.0l dzineejs ar 6 stobriem, 12 vaarstiem + Mortonic elektronika utt :)

tolx
06-03-06, 11:08
Marš uz bmwpower.lv un lasīt tur.Es neesmu nekāda enciklopēdija.

tolx
06-03-06, 13:51
Tā,laikam pie mums nemaz chipu tam V6 2.0 nepiedāvā... Vispār,nevajag rakstīt komentus 3:00 no rīta,tad nez ko var samuldēt.Es ātrumā sajaucu ar vienu 2,5 aparātu.Tavam labākais ko izdarīt ir uzlikt labu filtru,izplūdi nomainīt visā garumā uz resnāku un tad varbūt arī skatīties uz chipu.Tikai šaubos,vai tas atmaksāsies,vairāk kā kādus 15% nedos... Gribi gāzt,mēģini iemest iekšā japānas variantu šim motoram-170zs. :D
Nē,nu vēl jau varam meklēt sadalenes,taisīt cold air intake,slīpēt galvu,bla bla bla.... Bet ģimenes auto tas simts gadus nav vajadzīgs.

Kashelz
06-03-06, 14:20
tolx - ja tu saac runaat par galvas sliipeeshanu, tad saki cik aptuveni var droshi sliipeet nost? Man paredzeets ir nonjemt kaadus 0.3mm, mozj var vairaak? Citu degvielu negribu liet, bet nu kompresija jaapacelj vairaak nekaa ruupnieciski :p Tagad galva atsevishkji meetaajas, jakjeras klaat ardiishanai nost buus! Jasliipee vaarsti, iepluude droshi vien jamegjina nedaudz izsliipeet utt.

Jav
06-03-06, 18:04
Pa celju ripos veel viens vecs zaarks!

tolx
06-03-06, 18:29
Labi,ne tā izteicos,domāju par galvas izslīpēšanu no iekšas,tb visu kanālu nopulēšanu un vārstu palielināšanu.Bet vai ir jēga? Tas jau tev jāizlemj.Par galvas slīpēšanu nepateikšu,tur ir jārēķina.Es saku,piereģistrējies bmwpower.lv,tur kā reiz viens tagad ceļ augšā E28.Es par BMW īpaši neinteresējos.

Torado
06-04-06, 12:38
Vispār,nevajag rakstīt komentus 3:00 no rīta,tad nez ko var samuldēt
Es ne visaj sho teksta dalju sapratu?

tolx
06-04-06, 12:55
tas nozīmē to,ka es 3:00 no rīta centos tev atbildēt.Tad ne vienmēr var perfekti visu atcerēties.:( :( :o :o

Torado
06-04-06, 13:54
tas nozīmē to,ka es 3:00 no rīta centos tev atbildēt.Tad ne vienmēr var perfekti visu atcerēties.:( :( :o :o
Nu medz ari ta but ,bet kam tagad viegli ;)

Kashelz
06-04-06, 15:28
Labi,ne tā izteicos,domāju par galvas izslīpēšanu no iekšas,tb visu kanālu nopulēšanu un vārstu palielināšanu.Bet vai ir jēga? Tas jau tev jāizlemj.Par galvas slīpēšanu nepateikšu,tur ir jārēķina.Es saku,piereģistrējies bmwpower.lv,tur kā reiz viens tagad ceļ augšā E28.Es par BMW īpaši neinteresējos.
Regojies jau esmu sen, infu ievaacu ja vajag :) Shkjemba vakar sanaaca, ka liekot leenaam visu kopaa vienu gredzenu salauzu, ehhh... nonjeemaam, iztiirijaam, uzlikaam atpakalj, nekaa nesaluuza, a vot likaam iekshaa blokaa un saluuza :mad:

Kas tas ir par cilvi, kas celj to E28? Tur ir vairaaki, kas ar tadiem njemas :)

tolx
06-04-06, 15:31
riddler laikam bija.Bet viņam liekas kād 535 ir.

marihuans
06-04-06, 19:12
Jaa,dzeku sauc riddler,jeb iistajaa vaardaa Aivis ;)
Diezgan labs draugs man,tagad jau tas e28 ir uz ritenjiem...300km motora iebraukshana un varees gaazt.
Auto tika pirkts par ~200ls,bet nu jau iekshaa ir ielikts ap ~2500ls
http://bmwpower.lv/members/riddler/e8aa845sonydsc_002.sized.jpg