EOZ >
Hardware >
HDD > Uzmanīgi ar Seagate Barracuda 1TB (ST31000340AS)
View Full Version : Uzmanīgi ar Seagate Barracuda 1TB (ST31000340AS)
DeadlyShooter
01-16-09, 09:57
One user built a 6TB RAID array three months ago. In two months, one of the drives failed. A second drive failed about a month later, and a third eight days after that. Another user had four out of five of their drives fail within 12 days of purchase. Reports of failures can also be found on other forums as well. Some data recovery and RMA centers have reported failure rates of approximately 30 to 40 percent, but Seagate has not released any official information.
The issue lies with faulty microcode in firmware version SD15, found on drives manufactured in Thailand. Generally, the drive will operate normally until the time of failure and at some point will lock up and prevent detection by the BIOS, rendering it completely unusable.
http://www.tomshardware.com/news/seagate-7200-11-failing,6844.html
Visiem matrix raidistiem sen zināms fakts – Seagate cietņi (izņemot ST3320620AS) = djermo :D
Seagate pārstāvji pat paši atzina, ka to cietņi 1tb un lielākā izmērā nav īsti "raid environment compliant" :D.. Murgs kaut kāds..
seagate raidam ir speciāli ES sērijas diski, pārējie tādai štellei neder :(
DeadlyShooter
01-16-09, 10:43
WD raidam jau ar ir speciāla sērija utt..
Te gan ir runa, ka šiem Seagate diskiem vajag atjaunināt firmware, ja nē ir liela iespējamība, ka noklāsies.. neskatoties uz to vai izmanto RAIDā vai kā single drive
Tiešām DeadlyShooter ir pilnīga taisnība - ar raidu tur nav pilnīgi nekāda sakara - vienkārši piemērs bija tāds - cilvēks uztaisījis diezgan palielu datu glabātavu no 6 diskiem, no kuriem 3 gab neilgā laikā nosprāga. 50% atbirums.
Re kur (http://www.theinquirer.net/inquirer/news/374/1050374/seagate-barracudas-7200-11-failing) vēl viens raksts par šo tēmu.
ēēm
vispār jau ... vai tad 6i diski šon ir daudz?
saprastu 24p masīvā pat ar raid6 failotu pusducis ... bet šitā ... nu freak of nature ... bad batch ... tas ar viss :)
daudzi vēl šon atminas ibm deathstars sēriju ... :D
11 barakudras ir "labas" :ok: Pie mazaakaam probleemaam disks nolokojas (seageita jaunaakaa fiicha) :ok: Nedod dievs , juzeris pameginaas citu kontrolieri uzlikt originaalaa vietaa , uzreiz var atvadiities no datiem uz visiem laikiem :beee: :doh: :cool: Datu atjaunoshana pa Riigu maksaa sakot ar 250 ziviim :ok:
Jā, jā protams te ar raidu nav nekāda sakara, jo tie gļuki ir arī iekš non-raid environment. Es neizlasīdāms šo rakstu līdz beigām sāku jau domāt par citu un iebraucu citā “grāvī” ;), bet tas nemaina lietas būtību - gan ST31000340AS, ST31500341AS ir firmware gļuki un spriežot pēc tā, kas notiek ar ST31500341AS neizskatās, ka tas ir tik viegli izlabojams :D
Stylez: Tur jau tā štele, ka tie hdd, ko Seagate pozicionē kā "raid (best fit application)" iekš raida brūk un randomiski frīzo. OK, tās ir firmware gļuks, bet vel te pavisam nesen lasiju par ST31500341AS random freeze (kā “single drive”), lai gan pirmās sūdzības par to jau ienācās ilgāku laiku atkapaļ.
Es tikai nesaprotu, kādēļ Seagate dod saviem diskiem 3 gadu garantiju, ja ražo tādu sūdu$?
Kā mēs zinām, tad katra RMA vienība ražotājam izmaksā krienti vairāk kā tā pārdošanas cena.
Instigater
01-19-09, 18:18
Vispār jau 5 gadu garantiju. Man uz rokām tagad ST31000333AS, paņēmu dēļ tā, ka 1.5TB versija baigi mirst, un negribējas arī 4 plašu aļa ST31000340AS versiju lietot dēļ tā laikam max ieraksta blīvuma.
Deathstar es jau no sava maciņa izjutu, līdz ar to pret max ieraksta blīvumu platē skatos ar aizdomām. ;-(
Vispār jau 5 gadu garantiju.(
vairs jau nee....
Instigater
01-19-09, 19:12
Kopš kura laika?
DeadlyShooter
01-19-09, 19:16
Seagate, the biggest hard drive manufacturer, has announced today that effective January 3, 2009, the company will be making some important changes to its limited warranty terms for selected drives. The warranty period for consumer electronics (Seagate Barracuda 7200 included), notebook (Momentus 7200 and Momentus 5400 included) and personal storage bare drives sold to Seagate Authorized Distributors will be changed from 5 years to 3 years. Seagate believes that the new warranty period and terms better reflect current industry standards. Seagate enterprise class drives and Seagate and Maxtor external retail products that have 5-year warranty periods will not be affected by this change. Please take a look at the Seagate Warranty Matrix for more information.
http://www.techpowerup.com/78659/Seagate_Lowers_Warranty_Period_from_5_to_3_Years_o n_Some_Desktop_Hard_Drives.html
Instigater
01-19-09, 20:55
Nu bet uz nopirktajiem HDD viņi taču vairs nevar attiecināt samazināto garantijas laiku, vai ne? Man kāreiz 5 gadu garantija lieliski izglāba no 200GB diska zaudēšanas.
DeadlyShooter
01-20-09, 10:33
Problēma skar arī citus modeļus:
Barracuda 7200.11
ST31000340AS
ST3750330AS
ST3640330AS
ST3500320AS
ST31500341AS
ST31000333AS
ST3640323AS
ST3640623AS
ST3320613AS
ST3320813AS
ST3160813AS
Barracuda ES.2 SATA
ST31000340NS
ST3750330NS
ST3500320NS
ST3250310NS
DiamondMax 22
STM31000340AS
STM3750330AS
STM3500320AS
STM31000334AS
STM3320614AS
STM3160813AS
http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/search.jsp?DocId=207931
Pašam ST31500341AS. Sakrustotiem pirkstiem ceru uz to labāko.
Par šiem 1.5TB gan dzirdēju, ka freeze ir pārsvarā iekš Ubuntu un Vista.
Tīklā šur un tur atrodams minējums, ka Seagate ļoti labi zinājis par defektiem, kas izskaidro ietilpības līdera ļoti zemo cenu jau iznākšanas brīdī.
Tagad re, WD zaļajā sērijā nāk laukā 2TB (WD20EADS), šamie grib 299$, kamēr Seagate 1.5TB jau var iegādāt par 129$.
Atradu sekojošu aprakstu par 2TB disku
http://www.reghardware.co.uk/2009/01/27/review_internal_hard_drive_wd_caviar_green_2tb/
Iewar1jumZ
01-28-09, 15:24
a es domaju.. kapec man nedeljas laika interesejas pirkt shitos cietnjus..bet tikkai ar konkretu firmware. diemzhel vairumnieks neuzkatija par vajadzigu pacelt savu pakalju un apskatities kada firmware ir konkretajam modelim noliktavaa. ta nu nekaa..
11 barakudras ir "labas" :ok: Pie mazaakaam probleemaam disks nolokojas (seageita jaunaakaa fiicha) :ok:
Kas tā par fīcu? Kāds no viņas labums(kam)? Nah tas vajdzīgs!
Instigater
01-28-09, 16:49
Tā ir šīs firmwares buga fīča ;-)
ST31000340AS
Man arī bija tā laime izbaudīt kad pilns šāds cietais ( ar drazu tiesa gan ) nolokojas...
Instigater
01-29-09, 00:57
Es tagad jau mēnesi savējo backupoju prom pa internātu, pēc kādām 2 nedēļām taisīšu firmwares upgreidu, ja vien jau līdz tam nebūs nomirējis.
Ņemot vērā citas prioritātes finansu sadalīšanā man pašlaik hdd uz kuru pārkopēt info no riska cietņa nesanāk, vajadzētuu uzlikt backup un pārlikt firmwari. Kas nozīmētu veselīgu disku vai arī garantiju.
Ir jau tā, ka sanāk dzīvot uz pulvera mucas pašlaik, kaut arī vis svarīgo izvācu ārā. Bet nu nekas nenotiek tāpat vien - šis gadījums man lika kārtējo reizi aizdomāties par datu drošību. Pieaugot apjomiem un globālām naudiņas grūtībām pēc maniem novērojumiem hdd problēmas ir dikti bieži. Tā nu nonācu pie slēdziena, ka vienīgais saprātīgais risinājums būtu uzlikt dzelžu līmenī raid5 ar tādiem price/performance lieluma diskiem. Neesmu pētījis, bet laikam 1tb'īgie sanāk vislabāk.
Žēl kaut kā, Seagate līdz šim nebija mani un manis sen liktajos kompjos pievīluši.
Bet nu nekas nenotiek tāpat vien - šis gadījums man lika kārtējo reizi aizdomāties par datu drošību. Pieaugot apjomiem un globālām naudiņas grūtībām pēc maniem novērojumiem hdd problēmas ir dikti bieži. Tā nu nonācu pie slēdziena, ka vienīgais saprātīgais risinājums būtu uzlikt dzelžu līmenī raid5 ar tādiem price/performance lieluma diskiem.
tas nu ir pilnīgi skaidrs, tāpēc es jau pāris gadus datus turu tikai zem raid5 vai mirroraa
Instigater
01-29-09, 10:17
Toties es taisu off-site backup, tiesa, dikti lēni iet tas backup pa DSL.
Toties es taisu off-site backup, tiesa, dikti lēni iet tas backup pa DSL.
Es doddu priekšroku Gbit LAN'am :ok:
Un tad man pie kājas, vai kastei kāds Seagate vai RAID's nobrūk, vai, kas vēl interesantāk būtu, kad baroklis parautu visus diskus pie Dieviem, ieskaitot bekapa :)
Instigater
02-09-09, 08:51
Nu tā, kamēr pats atpūtos, tikmēr cītīgi backups bija pabeidzies. Svētdien ieflašoju firmwari savējam ST31000333AS. Problēmas nav novērotas, putns gan šim cietnim draiveri mēģināja uzlikt pa jaunam.
Nu es savam uzliku firmwari zem 64bit putna pat bez bekupa un viss bumbās ;)
Pirms tam bij kādu mēnesi vai dvis nogriezies ar veco.
IIsti Dzentelmeni Beckupus netaisa :D
un atstāj darbu TritoN`am
IIsti Dzentelmeni Beckupus netaisa :D
Vot šis teiciens man šermuļus uzdzen! :bang:
sāku skaitīt dienas, kad mani 2x500nieki aizies pie dieviem! Varbūt svarīgākajam backupu uztaisīt, vai pēc tam rādīt drūmu ģīmi! Vēl nevaru izdomāt!
Kāds šito triku arī varbūt ir mēģinājis - http://www.msfn.org/board/index.php?showtopic=128807 ? Vnk domāju pie kā varēšu iet ar kārtīgu alus kasti! :D
esmu domājis vienu no saviem HDD aizstāt ar 1.5TB Seagate. tad varbūt labāk ņemt Western Digital 1TB ja jau seagate čakarējas ?
Kāds šito triku arī varbūt ir mēģinājis - http://www.msfn.org/board/index.php?showtopic=128807 ? Vnk domāju pie kā varēšu iet ar kārtīgu alus kasti! :D
Interesanti, gan, kur tas Gradius ir tik daudz internālas infas par seagate diskiem uzzinājis? - varbūt tajā firmā kādreiz strādājis, vai tritona cīņu biedrs? :)
Nesaprotu, kur ir problēma? - apgreidojiet firmvāres, kamēr varat, nevis krājat naudu alus kastēm. Es esmu apgreidojis firmvāri kādiem pāris simtiem dažādu disku (kas to vairs var saskaitīt) - un neviens no tiem diskiem apgreida rezultātā nav nosprādzis. Tā kā nav ko baidīties.
pirms ko apgreidoju gribētu zināt kā ir ar garantiju, ja diskam ir cita firmwāre? Nevar man par to piekasīties diska nojukšanas gadījumā? Firmwāre jau ieburnota, tagad vēl jāsaņemas! (tipa uzlikt):D
Nesaprotu, kur ir problēma? - apgreidojiet firmvāres, kamēr varat, nevis krājat naudu alus kastēm. Es esmu apgreidojis firmvāri kādiem pāris simtiem dažādu disku (kas to vairs var saskaitīt) - un neviens no tiem diskiem apgreida rezultātā nav nosprādzis. Tā kā nav ko baidīties.
nu sterveriem ir cita lieta ...
ikdienas lietotājam meklēt un likt firmwari uz diskiem ir cita ;)
liels vairums vēl dēļiem bios baidās pāršūt ... kur nu mantiņai kurā kkas "dārgs" stāv :p
+ seagate izgājieni ar update, kas netikai nesalabo, bet pārvērš disku par ķieģeli ...
tad seagate 1.5TB var pirkt vai nē ?
vai arī prost firmvare nedrīkst mainīt ?
tad seagate 1.5TB var pirkt vai nē ?
vai arī prost firmvare nedrīkst mainīt ?
man 8x griežas ... firmware ir 1 vai 2 versijas pēc fixed ... problēmas nav novērotas ... protams pašlaik tikai nepilnus 2mēn darbojas ... tākā nevar īsti pateikt par jamo dzīvotspēju :D
http://www.metaleks.lv/cenas/23/31186_seagate_sea_barracuda_7200_11_1_5tb_3_5_sata 2_32.php
domāju šo pirkt. cerams ka vilks. vislielākā uzticība man ir samsung cietniem. 4 gabali man ir :D
http://www.metaleks.lv/cenas/23/31186_seagate_sea_barracuda_7200_11_1_5tb_3_5_sata 2_32.php
domāju šo pirkt. cerams ka vilks. vislielākā uzticība man ir samsung cietniem. 4 gabali man ir :D
Heh, no viena graavja otraa, viss atkariigs cik svariigi dati tiek glabaati :ok:
Nu vienam no diskiem uzmetu sd1a. Ja tuvākajā laikā neko sliktu nerādīs, tad uzmetīšu otram ar! Salasījos pa visādiem forumiem, ka sd1a firmwārei sākumā ar baigie gļuki bijuši, bet tagad laikam daudz maz pielabots ir, bet īsti gudrs netiku! Laiks rādīs! :)
Patiesībā man ar nekas nav pret samsungiem! 2 gan man tikai bijuši, bet abi kalpo godam!
Paprasīšu vēlreiz - kā ir ar garantijām, nevar atteikt, ja firmware diskam pāršūta?
nevajag diskus pirkt Šaraškina kantorī - tad neatteiks garantiju ;)
Starp citu - tie seagate 1.5tb diski, ko patreiz Rīgā tirgo, ir bez vainas. Firma iepirka 6 diskus pagājušonedēļ - visi labi.
Nu kādi metaleksam ieradumi šajā ziņā? Neesmu nekad vēl bīdījis garantijas ar viņiem!
nekādi valsts noslēpumi jau netiek glabāti. tikai mūzika, bildes, filams un spēlītes :D
Nu kādi metaleksam ieradumi šajā ziņā? Neesmu nekad vēl bīdījis garantijas ar viņiem!
uz top stuff jamie reaģē ātri, bet 2x smg 750g ar reallocated sektoriem gaidīja uz rma 3ned līdz beigās vnk pasūtīja pārīti jaunu :D
es metaleksam giga byte māteni iedevu augustā garantijā. vēl nav nekas ziņots :D
HDD pirkts arī no viņiem nekādu problēmu nav :)
es metaleksam giga byte māteni iedevu augustā garantijā. vēl nav nekas ziņots :D
zvanīt vajg, borēt smadzeni ... savādāk lētlandē garantijas ātri nenotiek :doh:
dēļus, gfx jamie dikti naski ir mainījuši, pat divgadīgus :)
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.