PDA

View Full Version : Dead Ballistix

shteecers
01-08-09, 00:51
Šodien nācās saskarties ar pirmo mirušo Crucial Ballistix rāma moduli! Ļoti nepatīkami šaja situācijā, ko darīju neko brouzoju netā, pēkšņi nokaras, nu ko restartēju - nelec, meģinu visvisādi, nosākuma domāju ka tik mobo nav dead, iztestēju visus rāma moduļus pēc kartas un beigas viens negāja ne piekādiem voltiem etc. Beigas no dusmā ar spēku rāmu nost Arctic rc dzesi un norāvu čipu :D

http://i62.photobucket.com/albums/h84/Shteecers/Snapshot051.jpg

rāmu turēju uz 2.2v@1020mhz (2.2v jo plati nesaprotas ar rāmiem ja ir zemāki volti)

Labi ja 2-3 mēnešus nokalpoja (jāmēģina uz rma aizsūtit drusku skoča drusku superenes un būs labi) :D joks

Kashelz
01-08-09, 01:03
Taa ir kad liek kaut kaadus aftermarket dzesekljus, cik esmu ramsu njemis un testeejsi liekas ka vislabaak tomeer ir bez ram dzeses un pliku chipu + ventilators klaat, (gan DDR1 gan DDR2 taa ir) ir vairaaki kiti man rama un visi karst, ar radiatoriem tie karst pat vairaak, jadzesee tik un taa aktiivi.

Un taa kaa tie ir Micron chipi D9GMH vai kas taads, tad jamie visi atspraags atraak vai veelaak cik izskataas, taads tiem liktenis :D Volti jamera ar voltmetru, jo BIOSa iestaadijumi nebuut nav tas kas reali naak araa. 2.2v tev vareeaj buut arii 2.4v un tad 2 - 3 meeneshi ir naaveejoshi jebkuram tavam rama modulim :santa:

Ikdienaa 2.1 - 2.2v realie max, nu varbuut 2.25v, bet tad jameera ar labu multimetru, lai vareetu arii tam visam ticeet. :)

shteecers
01-08-09, 01:07
To protams saprotu ka nedos arā precīzus 2.2v ka var būt gan augstāku gan zemāki.. un + tam redelēm virsū puš gaiss un tieši šis modulis ir kā pirmais kas tā teikt saņem to gaisa plūsmu! (bēt tā kopumā ja nav noslogota sitēma tad rāmi ar tausti bija ļoti vēssi, pie slodzes nedaudz cepinājas)

Kashelz
01-08-09, 01:12
To protams saprotu ka nedos arā precīzus 2.2v ka var būt gan augstāku gan zemāki.. un + tam redelēm virsū puš gaiss un tieši šis modulis ir kā pirmais kas tā teikt saņem to gaisa plūsmu! (bēt tā kopumā ja nav noslogota sitēma tad rāmi ar tausti bija ļoti vēssi, pie slodzes nedaudz cepinājas)
Tur cita beeda visaa visumaa, palasi shito te topiku ieksh XS.org, shis tas lietderiisg tur raktiits: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=140870

ORiONz
01-08-09, 01:19
interesanta lasāmviela.

netbeast
01-08-09, 01:26
interesanta lsaamviela par ko?
forumu vajag lasiit:
http://eoz.lv/showthread.php?t=10749

aspms
01-08-09, 08:40
Taa ir kad liek kaut kaadus aftermarket dzesekljus, cik esmu ramsu njemis un testeejsi liekas ka vislabaak tomeer ir bez ram dzeses un pliku chipu + ventilators klaat, (gan DDR1 gan DDR2 taa ir) ir vairaaki kiti man rama un visi karst, ar radiatoriem tie karst pat vairaak, jadzesee tik un taa aktiivi.

Tici man nejau aftermarket dzesekļus lietojot tie nāk nost ar visiem chipiem- parasti tas notiek tieši ņemot nost oriģiālos heatsinkus (it sevišķi OCZ xtc :D slēpjot savus katru nedēļu mainītos chipos zem vienas sērijas modeļiem :beee:)

Vislabāk dzesējas ar sakarīgiem heatsinkiem- HR-07 :blingsmile: Ja nemaldos OPB bija smuks tests iekš OCX labu laiku atpakaļ, bet laikam līdz ar foruma pārcelšanu tas tofiks ir nahrenizēts vai vismaz es šobrīd nevaru atrast!

NaatanKein
01-08-09, 08:47
Negribēju gluži celt augšā jaunu topiku, tapēc iespamošu te. Līdzīga problēma. Vakar mans kompis pēc restarta vairs neslēdzās iekšā vispār. MB LED indikatori rāda memory error, BIOS'a pīkstiens arī ziņo par memory error'u. Atmiņas man CSX Diablo D9GMH, mazliet vairāk kā gadu lietotas. Sāku meklēt kas par vainu, cilāju moduļus pa vienam pa slotiem un pēkšņi kompis aiziet. (jāatzīmē, ka CPU dzeses un RAM dzeses dēļ izmantoju 3 un 4 slotu)
Laižu BIOS integrēto memtestu (laikam bija memtest86 V1.65 vai kā tā) - met ārā erroru. Testēju otru moduli - identisks variants pirmajam modulim. Darbojas visi sloti. Salieku abus moduļus kopā (duall channel) - startējas un pat memtests iet bez erroriem :eek: Startēju OS, itkā viss ok un tad vienā brīdī izmet zilo ekrānu (ūz 1,5s) un tā visu laiku. WTF? Kādam ir kāda ideja? Var jau nest uz garantiju, vienīgi, cik man zināms, šādas atmiņas vairs neražo :D

Ā, jā - nav citu atmiņu ar ko patestēt.

shteecers
01-08-09, 14:44
Nu šodien ar skaidrāku prātu patestēju izdzivojusos rāmus, ja liek pirmo pāri tad iet normāļi ar 1.8v (ķip default), bet ja sak grūst ieksha no otrā pāra izdzivojušo moduli tā kirdik bez 2.2 nekur tālāk kustēties negribam! (vai nu čipsets kaut kads āksts vai vienkārši negribas sadarbotas viens pāris ar otru)

shteecers
01-10-09, 00:25
Neliels bump, izpētiju kas varēja būt par iemeslu kāpēc man tas modulis nokāvās iespejams pārāk stipri karsa, ''kapēc'' - tāpēc ka norāvu nost tos Artic RC dzesses nost no visiem moduļiem, izrādījas ka ir ļoti liels MINUS viņiem, dēļ tā ka fiksējas tikai ar termolīmi, vinas var brīvi ''pakustināt'' lidz ar to nemāz visi čipi labi nav pielipuši un karst vairāk ''visdrīzāk'' jo uz tām dzessem kur ir termolīme ir tādi nospiedumi un var redzēt kuri ir un kuri nav tā teikt kontakā ar čipiem, un tie kuri ir pielipuši tajās vietās iespejams no karstuma ir tā mikroskopiski ''sprāguši burbulīši'', šeit iespējams japiekrīt Kashelz'am par to ka aftermarket dzesēkļi ne vienmēr var būt labs variants!

Kashelz
01-10-09, 03:03
ja nu kadam aktuali - driz sutishu paris DDR3 atminjas uz RMA. Ja nu kadam ir aizkeries beigts Ballistix - varu iemest savaa pakaa :)
Shie diez nepiedaavaa 2 gab kitus 2 x 1Gb iemainiit pret vienu kitu 2 x 2Gb izpildiijumaa? :santa:

HX_unbanned
01-10-09, 13:28
ja nu kadam aktuali - driz sutishu paris DDR3 atminjas uz RMA. Ja nu kadam ir aizkeries beigts Ballistix - varu iemest savaa pakaa :)

Check pm.