PDA

View Full Version : Radiatoriem nav vietas, ko iesākt?

sharkz
05-26-06, 15:05
Lieta tāda... uzliku uz savas 6600GT virsū VF700, bet tagad tiem rama radiatotiņiem vietas neatliek, ķipa tas zalmanis traucē viņiem!
Nu man prātā ienāca doma noraut no tiem radiatoriem nost kādu gabalu, nu teiksim no augšpuses mazlietiņ paslīpēt vai ko tādu... bet vai vispār jēga būs ko tādu darīt? Vai vispār ir vērts tos radiatorus tur kabināt klāt? Un vai tie radiatori nekļūs neefektīvi, ja es viņus šitā deformēšu? :confused: :o

Kuulais
05-26-06, 15:11
nu nost vinjus noteikti navajadzeetu raut, ja nav nekaa cita ko vieta stelleet, par to deformeeshanu nu nekas sahusmiigs jau nenotiks, ja neskaita to ka siltumam buss mazaaks lauks kur izplesties liidz ar to tie atminjas chipi vairaak uzkarsiis.

sharkz
05-26-06, 15:15
Nē, tu mani mazliet pārprati :D
man tagad uz atmiņām vispār nekā nav virsū, bet ir iespēja tos radiatorus uzlikt tikai ar mazu apgraizīšanu :) Tas droši vien būs labāk nekā nekas, vai ne?

jonixins
05-26-06, 15:26
domāju, ka noteikti būs labāk, jo tām alumīnija plāksnītēm ir labāka unikālā siltumietilpība, kā apkārt plūstošajam gaisam, kā arī termolīmlentai ir labāka siltumvadītspēja nekā gaisam, bet pat apzāģēta (apvīlēta) radiatora virsmas (līdz ar to arī siltuma atdošanas) laukums ir lielāks nekā parastam atmiņas čipam... Pie tam var izvīlēt nevis atmiņu radiatoriņus, bet gan pašu VF700 ;)
p.s. ceru, ka saprati kko no manis raxtītā!!

vimba_zlobnaja
05-26-06, 15:30
Visus variantus izmēģināji uzlikšanai? Neesmu vēl dzirdējis ka kādam varētu maisīt mazie radiātori. Viņi vispār ir pārāk mazi lai kaut kam traucētu. Nofočēt negribi video ar cooleri virsū?

BigAndy
05-26-06, 15:39
Visus variantus izmēģināji uzlikšanai? Neesmu vēl dzirdējis ka kādam varētu maisīt mazie radiātori. Viņi vispār ir pārāk mazi lai kaut kam traucētu. Nofočēt negribi video ar cooleri virsū?

Tik tieshaa pirmo reizi dzirdu taadu variantu :confused:.
Mosh tu to kuuleri ne taa uzlicis...

Tik tieshaam nofochenee to parikti un ieliec sheit, lai varam redzeet ;).

Paldies

sharkz
05-26-06, 15:54
Bildi gan nevarēšu taga ielikt, ja nu vienīgi vēlu vakarā - fotoaparāc devies izbraukumā :o
Bet Neticu gan, ka būšu to kūlerīti nepareizi uzlicis :D ...
Vienkārši attālums starp atmiņu čipiem un zalmanu ir par mazu un tur nevar iestumt tos radiatorus... :(

jonixins
05-26-06, 16:06
bet no zalman radiatoriņiem kurus tu liki augšā? mazākos vai lielos...

sharkz
05-26-06, 16:10
bet no zalman radiatoriņiem kurus tu liki augšā? mazākos vai lielos...
A nu... hmm... viņi visi vienādi izmēros :D
Man tā karte vispār nedaudz specifiska - virspusē nemaz nav atmiņas čipu :p
Ā, kas vēl bija interesanti, ražotājs termopastu uz defaulto kūleri bija uzlicis ~2mm slānī, pietam nevis tikai uz kristālu, bet gan visa GPU lielumā + vēl tā pasta bija reāli piekaltusi, ar nagu lakas noņēmēju knapi noberzu :D

vimba_zlobnaja
05-26-06, 16:30
Nagu lakas noņēmējs - acetons.

Reigo
05-26-06, 17:30
... plāksnītēm ir labāka unikālā siltumietilpība, kā apkārt ...
Ja nemaldos, bija īpatnējā siltumietilpība, nevis unikāla... Bet tas tā :p oftopiks...

Par tēmu:
Tiešām kreisa karte, kaut arī no Gigabyte (par viņiem visumā esmu labās domās...)
Zalman saderības lapā viss bija ok? Tur cik saprotu tev tas aizmugurējais stiprinājums maisa, ja?

sharkz
05-26-06, 19:13
Maisa paša zalmana redele, ai labi, biku vēlāk mēģināšu iemest bildes, tad jums viss būs skaidrs :D
Zalmana lapā itkā nekas nav teikts par to, ka radiatorus nevarētu uzdabūt virsū... :confused: :o

sharkz
05-26-06, 19:32
Atradu te vienu sūdīgu bildi googlē, tas tā, lai nebūtu jāgaida līdz pusnaktij, kad tikšu pie fočika ;)

http://3dc.supervegeta.free.fr/Zalman/DSC01907.JPG

Atšķirība no šīs bildes ir tāda, ka atmiņu čipi man ir daudz tuvāk GPU. Amplitūda starp zalmana redeli un karti (atmiņas čipiem) ir vienkārši pa mazu, lai tur iespraustu tos radiatorus! Nu varat iedomāties, ka bildē redzamos radiatorus jūs bīdāt uz priekšu, kādā brīdī viņi atdursies pret zalmana redeli, wot tieši tā ir manā gadījumā, ka redele ir sasniegta, bet līdz atmiņas čipiem vēl ticis neesu :o
Sapratāt kautko? :D

Kashelz
05-26-06, 19:36
Nu tad tev jauztaisa savi radiatorinji, kam vienaa stuurii - pusee ir zemeeka izmeera redela, bet otraa, augstaakas, nu jaskataas cik maximalai ljauj, tik arii vajag izgatavot!

sharkz
05-26-06, 19:40
Nu tad tev jauztaisa savi radiatorinji, kam vienaa stuurii - pusee ir zemeeka izmeera redela, bet otraa, augstaakas, nu jaskataas cik maximalai ljauj, tik arii vajag izgatavot!

Beidzot kāds arī mani saprata :D
Tieši tā arī biju iedomājies darīt :)
Nu tad laikam rīt būs jāņem vīle rokās :cool: