PDA

View Full Version : PC nebuutojas!!!

BigAndy
05-21-06, 01:00
Shodien kraameejos ar kompi un te vienaa jaukaa briidii shams atsakaas buutoties Window'aa.

Kad to iesleedzu viss aiziet liidz shim te ekraanam:
http://i74.photobucket.com/albums/i273/BigAndy_1979/1ec21727.jpg

Peec mesedzja BACKUP CMOS ... OK! shams taa arii paliek un nekas nenotiek, reizeem pakaraas pie VERIFYING DMI POOL DATA :confused:.

Man plate ir DFI Expert un meegjinaaju taisiit CMOS resetu, bet neliidzeeja. Izmeegjinaaju arii dzjamperi JP1, lai uztaisiitu rebuutu sisteemai, bet arii neliidzeeja.

Vai kaadam ir kaada ideja kas par shtelli???

Paldies.

TritoN
05-21-06, 08:03
Kaada hesa peec tev otrais disks ir CHS, ja taada izmeera diskiem jaabuut LBA ? :D

PeterisI
05-21-06, 12:46
A kāda reāli starpība?

Angelz
05-21-06, 13:11
Kaada hesa peec tev otrais disks ir CHS, ja taada izmeera diskiem jaabuut LBA ? :D

Shaadu priklolu esmu biezhi redzeeejis tipa CHS + ATA133 uz DFI LP deeljiem ar SATA1/2 hdd bet tas netraucee kastei straadaat.

Kasparz
05-21-06, 13:43
Rauj štromu ārā un batereju. Zinu, ka CMOS resetoji ar jumperi, bet tomēr pamēģini.

mrlobber
05-21-06, 13:49
Shaadu priklolu esmu biezhi redzeeejis tipa CHS + ATA133 uz DFI LP deeljiem ar SATA1/2 hdd bet tas netraucee kastei straadaat.

Vo man arī tā ir bijis un tādos gadījumos tieši Win nebūtojas... nomaini bios cietņiem CHS uz LBA un paskaties...

BigAndy
05-21-06, 14:45
Vo man arī tā ir bijis un tādos gadījumos tieši Win nebūtojas... nomaini bios cietņiem CHS uz LBA un paskaties...

Nevaru atrast kur to izdariit :o

UN kas ir CHS, un kas LBA :o

BigAndy
05-21-06, 15:03
OK biki internetaa palasiiju par CHS un LBA :).

NU taa kaa nevareeju atras kur nomainiit CHS uz LBA tad vienkaarshi atsleedzu 2 HDD un atstaaju tikai MAster un viss aizgaaja... Vai cik viegli palika ap sirdi, es jau ssaku bazjiities ka vai nu deelis vai CPU aizgaajis pa kaaju.

Veeleek pachakareshos ar tiem HDD tad redzees kas tur buus.

Paldies

mrlobber
05-21-06, 15:05
Nevaru atrast kur to izdariit :o

UN kas ir CHS, un kas LBA :o

Nevaru no galvas atcerēties, jo kasti šobrīd arī pārstartēt nevaru, bet, ja nemaldos, tas bija pie Basic BIOS settings, kur tev uzrāda visus atrastos cietņus un pārējās IDE/SATA ierīces, uz katra jāspiež Enter un tad var to mainīt...