PDA

View Full Version : mrlobber delivers the fun again

mrlobber
01-21-06, 05:15
Ne jau no-team bija vienīgie, kam šajās dienās plāni kā Napoleonam :D... tādi bija arī man :rolleyes:

Sāksim jau ar to, ka mans ceturtdienas mēģinājums, kura vienīgais rezultāts ir šī bilde
http://mrlobber.svnets.lv/Oc/x1800xt/IMG_0322.jpg
, nesanāca, kā tas ir aprakstīts šeit (http://www.eoz.lv/forum/showpost.php?p=2500&postcount=31).

Tad nu šovakar mēģināju atkal ar vēl nopietnākiem līdzekļiem :D

http://mrlobber.svnets.lv/Oc/x1800xt/IMG_0323.jpg

http://mrlobber.svnets.lv/Oc/x1800xt/IMG_0324.jpg

http://mrlobber.svnets.lv/Oc/x1800xt/IMG_0325.jpg

http://mrlobber.svnets.lv/Oc/x1800xt/IMG_0326.jpg

bet to, kā tad nu man gāja (negāja), to uzzināsiet tad, kad es būšu izgulējies...

Kasparz
01-21-06, 10:04
Jauki :D
Tie Sanyo Denki, un Enermax kuuleri ieper. :p

josi
01-21-06, 11:05
Panaflo redzu, Enermax redzu, bet kur tas Sanyo cooleris ir paslēpts? :D

HeUeR
01-21-06, 11:26
Tas Fan ir pasleepies aiz tornjiem manupraat !!!

MR Lobber, tu taads mums nosleepumainais, tjipa peeksni vienmeer izlec ar visaadiem OC paarsteigumiem, tas labi kad neko neizpaud !!!! MAybe es kljuudos, biji kautkur jau teicis ka taa dariisi ar sauso ledu ?! :confused: :p

Kasparz
01-21-06, 11:51
Heuer, dazjbriizj labaak ir pakluseet tomeer.

someonesick
01-21-06, 11:55
teikt jau vinsh teica... tik ne visiem...
tie divi tornji izskataas vienkaarshi perfekti! staasti par rezultaatiem ;)

kitaps
01-21-06, 12:04
Apsveicu.
Bet nu tas baroklis ir ieperosh ;)

deff_ins
01-21-06, 12:09
skaista oc sistēma - kārtīga - nav tāds bardaks kā mums :o
labākais baroklis - 2 elīti konteineri... jā - šis kungs oco ar glanci 8)

mrlobber
01-21-06, 13:34
Panaflo redzu, Enermax redzu, bet kur tas Sanyo cooleris ir paslēpts? :D

Bravo josi, tev asāka acs nekā Kasparam :D

Bet nu vārdu sakot tā...

... sāksim ar labajām ziņām...

... tas dual core Opterons ir kā salda salda oga, kurai uz nF4 Experta gandrīz nav coldbug... 300+ htt pie -30C loaded, idle biosā var darīt dajebko ar -45C... rezultātā procis ir 3300mhz 3D benchable ar atmiņu pie ~270mhz, kas, diemžēl, konkrētajiem Mushkin BH-5 ir robeža pat pie 3.75Vdimm :D... dabūju pat vienai corei 3400Mhz Superpi 1M izpildīties :D

http://mrlobber.svnets.lv/Oc/x1800xt/superpi3400.jpg

Bet nu ar to arī mani prieki beidzās... konteineris uz X1800XT - un pēc 3 minūtēm uz ekrāna parādās jocīga krāsu gamma un bilde pazūd :D... pēc 10 minūtēm atkal kaut ko var ieraudzīt, tad atkal pazūd... izņēmu karti, apskatīju - jā (te tev nu bija "tikai mazliet luberexa vajag" ;) ) kondensācija pie PIC-E slota un citur (ar CPU konteineri, gods kam gods, nebija VISPĀR nekādas kondensācijas - tik laba izolācija tam bija). Izņēmu karti, izžāvēju, nozieķēju visu ar Luberex, ieliku atpakaļ, gandrīz izgāju vienu 3Dmark05 skrējienu - GT3 testa pēdējos kadros atkal tas pats... tad atmetu ar roku, noņēmu konteineri, notīrīju visus zieķus, uzliku atpakaļ stock dzesi... bladāc! tas pats... Ieliku X1300Pro, viss strādāja ok, secinājums - X1800XT jātīra vēl... taisīju vēl vienu ģenerāltīrīšanu un, kamēr karte žāvējās, tikmēr spēlējos ar CPU, superpi u.tml. - šajā brīdī arī iegūts vienīgais pa pusei sakarīgais vakara rezultāts, kura bilde ir šī posta beigās...

Tad nu uzliku par jaunu stock cooleri un beidzot piedabūju sistēmu strādāt daudzmaz korekti... pie reizes, pie atvērtā loga pārliecinājos, ka ceturtdienas shutdown gļuki tomēr laikam patiešām nebija TT BT izraisīti, jo plate vienā brīdī izslēdzās tāpat kā tajā dienā... beigās paspēju uztaisīt vienu 3dmark05 skrējienu ar 700/800 uz kartes... kas deva 200 punktus mazāk nekā ceturtdien ar 750/850 :D Un tajā brīdī nezin no kurienes sākās artefakti uz ekrāna, kaut arī kartes temperatūras nepārsniedza 40C... kamēr ar tiem tiku galā, vēl pagāja labs laiciņš... un tajā brīdī biju paspējis mazliet par daudz acetona konteinerī ieliet, kā rezultātā beidzot Opterons sāka coldbugot... (-50C bios un -45 Windows idle)... un, tā kā bija jau pieci no rīta un būtu vēl stunda, vairāk jāgaida, kamēr ar šo jauno problēmu varētu tikt galā, nācās beigt un rezultātā vienīgais, ko šajā vakarā izdarīju, ir šis te:

http://mrlobber.svnets.lv/Oc/x1800xt/bm3300.jpg

Bet piedzīvojums bija varens un ir skaidrs, ka šo apzeltīto Opteronu vēl kādreiz nopietni izmantošu ;)

someonesick
01-21-06, 13:41
te tev nu bija "tikai mazliet luberexa vajag" ;) ) kondensācija pie PIC-E slota un citur (ar CPU konteineri, gods kam gods, nebija VISPĀR nekādas kondensācijas - tik laba izolācija tam bija).
lol :p Tu taksh redzeeji cik taalu mana karte bija noziekjeeta.. vaitad ne? un pie cores tu arii apkaart saziekjeeji???

ceru ka tagad manas vainas delj tas videomonstrs nepateiks chau... :o

deff_ins
01-21-06, 13:49
video manstru - ja vien nav novērojamas nekādas oc pēdas var apmainīt pret iespējams labāku :o
bootmarkā dualcores ieper :D
eemm... kad būs nākamais piegājiens? vai tavs ati gadienā nerādīja korektas cores (-) temperatūras? 7800 rādā kaut kādus 87587587 kad temp. nokrītas zem 0

mrlobber
01-21-06, 13:57
eemm... kad būs nākamais piegājiens? vai tavs ati gadienā nerādīja korektas cores (-) temperatūras? 7800 rādā kaut kādus 87587587 kad temp. nokrītas zem 0

Tipa mīnusus rādīja gan, bet tos es pavisam neilgu brīdi dabūju redzēt :D

Konteineri nost neņemšu, iepatikās man tas viss ;) Nākošnedēļ jābrauc uz AGA atkal :D

Ja vien es zinātu, kāpēc tā karte gļukoja un kur īsti bija tā kondensācijas problēma... :mad:

someonesick
01-21-06, 14:03
paaraak taupiigs uz luberexu laikam esi bijis? :D es tak teicu ziekjee cik gribi...

kiwi
01-21-06, 14:36
Hehe, cpu tiešām nav slikts :D

Runājot par kondensātu. Kad es laidu DI, es nelietoju vispār neko pie PCI-E, domājot, ka tik tālu neaizies un it kā nekādas probzas ar to nebija. Vienīgi pēc testiem viss ap PCI-E slotu bija apsaldēts, bet kamēr tu saldē nebija nekādas probzas, jo ūdens neveidojās. Tas pats uz dothan adaptera. Man viena mala bija pilnībā nosaldēta (tiesa tur bija nail polish), bet vienalga, tas nekādus gļukus neradīja. Jā luberex noderētu, bet baigā ķēpa. Man liekas ka, ja ir perfekta izolācija kondensātam nevajadzētu radīt probzas.

Cik atceros, tad DI ar A64 bija ideāli, ne apsaldējumu, ne kondesāta. Bet nu tas bija uz cpu

mrlobber
01-21-06, 14:57
Starp citu, pievērsiet uzmanību klučiem, uz kuriem stāv pamatplate. Tos pirka opis savam mazdēliņam, bet tētis overclockers jau pamanās izmantot tos savtīgos nolūkos :D

katrā gadījumā kaut kādi gļuki ar karti bija... un ne no aukstuma, jo toreiz vienīgo reizi, kad tiku Windows ar GPU konteineri, ATItool rādīja temperatūras ap -1 (vēl minimāli biju DI iebēris un vispār bez acetona). Līdz ar to vai nu kaut kur kaut kas gāja uz īso vai vēl kā tā, bet labi nebija nudien...

deff_ins
01-21-06, 15:34
es jau ievēroju tos klucīšus :D baigā padarīšana...

kiwi
01-21-06, 16:00
Tāpēc nvidia pwns :D

Kasparz
01-22-06, 10:50
Pff, iznesu PC aaraa.
HDD siltinaats, bet tikliidz winda ielaadeejas, taa ar shutdown izsleedzas.
Labi, pieliku pie nedaudz atveertaam durivvim, nesleedzas laukaa, bet TT BT heatpiipes sasalst, un CPU temp ~70C.

someonesick
01-22-06, 11:09
HA! man tomeer bija taisniiba par tiem heatpipes :D

Tu PM no deff`a sanjeemi?

Kasparz
01-22-06, 11:12
Heatpipes jaa, zinaaju, bet jau pie PWM 10C taas heatpiipes normaali nestraadaaja.
Jaa, deffa PM sanjeemu, buus jaaskataas kaa ar laikiem, jo veel maajaas neesmu.

someonesick
01-22-06, 11:22
OK! skaties gan... varetu izdariit jauku lietinju :D

(ok, shis ir tikai spams lai vareetu savaakt aatraak 100 postus... pieriebies tas Junior Member zem nick, paraak nenopietni izskataas :D )

kiwi
01-22-06, 11:23
Nesaprotu, kāpēc sasalst? Man taču arī ir heatpipes un TT BT un nekas nesasala

(ok, shis ir tikai spams lai vareetu savaakt aatraak 100 postus... pieriebies tas Junior Member zem nick, paraak nenopietni izskataas :D )

:D :p

someonesick
01-22-06, 11:24
mosh reviizijas atshkjiraas? varbuut savaadakas gaazes/ shkjidrumi pipos??
(atkal spams :D )

mrlobber
01-22-06, 11:39
eu, šitais topiks ir diskusijām par DI :D

someonesick
01-22-06, 11:43
jaa... DI ir auksts :D

P.S. ja nopietni... runaajot par DI... ja mees labi pacentiisimies un ja viss sanaaks kaa plaanots, maybe buus 4xSCSI cietnji.. un DI uz abaam 7800 :D PCmark05 pirmaa vieta... mees jau naakam :D

P.S. mrlobber... starpcitu! mums vel nav bijis nekaads OC sadarbiibas pasaaciens :p :rolleyes:

turam iikshkjus :D

(un atkaalll.. spams :D )

IMAGin
01-22-06, 12:05
Wot spameru banda :D

Bet man tomeer interesee kaa tad tur ar tiem heatpipe ir - sasalst jamie vai nee? :rolleyes:

mrlobber
01-22-06, 12:07
jaa... DI ir auksts :D

P.S. ja nopietni... runaajot par DI... ja mees labi pacentiisimies un ja viss sanaaks kaa plaanots, maybe buus 4xSCSI cietnji.. un DI uz abaam 7800 :D PCmark05 pirmaa vieta... mees jau naakam :D

P.S. mrlobber... starpcitu! mums vel nav bijis nekaads OC sadarbiibas pasaaciens :p :rolleyes:

turam iikshkjus :D

Es gan domāju, ka, tikko kāds parādīsies ar X1900XTX Crossfire, GTX SLI diemžēl zaudēs ievērojami :(

Es gribu to nepakļāvīgo X1800XT beidzot izbenchot kārtīgi... tagad vismaz zinu dualcores robežas (domāju, varētu piedabūt līdz 3350 Mhz 3D benchable, kāds te runāja par FX-60? :p ), konteineru atstāju virsū uz proča, jāpiedabū tik karte strādāt korekti zem tiem mīnusiem... nākošnedēļ kādā vakarā es to varētu mēģināt izdarīt ;)

someonesick
01-22-06, 12:10
taapeec jau spiezam uz PCmark ;) tur taa starpiiba starp 1900 un 7800 nav tik traki juutama...

mrlobber
01-22-06, 12:11
Bet man tomeer interesee kaa tad tur ar tiem heatpipe ir - sasalst jamie vai nee? :rolleyes:

Man un Kasparam acīmredzot bija problēmas, kiwi - nē.

Bet, kā jau te iepriekš minēju, arī DI benchinga laikā, kad biju atvēris plašāk logu, sistēma vienu reizi nodemonstrēja tādu pašu uzvedību - vienkārši pēkšņu izslēgšanos - kas nozīmētu, ka varēja būt gan TT BT problēma, gan vēl kaut kas cits - piemēram, kādiem kondensatoriem kļūst par aukstu vai kaut kā tā...

Nu moins

Rekur ir #1 X1800XT 3dmark06 score:
http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=1246908&postcount=1

Man būtu ~+200 mhz uz cpu, ja tikai karti varētu piedabūt overclockoties... :rolleyes:

someonesick
01-22-06, 12:27
pag... mums ar vienu 7800gtx bija 6,2k??? nesapratu kaa jamaa var buut #1???

Kasparz
01-22-06, 12:30
Man un Kasparam acīmredzot bija problēmas, kiwi - nē.

Bet, kā jau te iepriekš minēju, arī DI benchinga laikā, kad biju atvēris plašāk logu, sistēma vienu reizi nodemonstrēja tādu pašu uzvedību - vienkārši pēkšņu izslēgšanos - kas nozīmētu, ka varēja būt gan TT BT problēma, gan vēl kaut kas cits - piemēram, kādiem kondensatoriem kļūst par aukstu vai kaut kā tā...
ACF64 pie ~5-10C gaisa temp bija OK.
Savukaart TT BT galiigi atteicaas straadaat.
Un kad man sleedzaas PC laukaa ar Shutdown, tad CPu bija subzero :D , vienkaarshi bija PC izlikts laukaa uz ielas :D un tur gribi vai negribi viss sasalst.

mrlobber
01-22-06, 12:53
pag... mums ar vienu 7800gtx bija 6,2k??? nesapratu kaa jamaa var buut #1???

Tā ir #1 X1800XT score, ne jau overall ;)

someonesick
01-22-06, 13:07
Tā ir #1 X1800XT score, ne jau overall ;)

njaa.. shvaki taam ATi klaajas... :)

Angelz
01-22-06, 14:36
Es gan domāju, ka, tikko kāds parādīsies ar X1900XTX Crossfire, GTX SLI diemžēl zaudēs ievērojami :(

:D :D :D

someonesick
01-22-06, 14:58
Angelz ;) vinjas veel ir jaauzdzen.... tik jaudiigas jau nebuus ka CF dos vairaak kaa labi uzdziitas 7800gtx sli ;)

deff_ins
01-22-06, 16:11
anyway - mēs esam 7800gtx single/sli karaļi!!! nākamās paaudzes kartes - will see! kam kāposts vairāk - tas dominē!

someonesick
01-22-06, 16:20
gaidu 7900gtx... tas buus mans naakamais pirkums ;)

kiwi
01-22-06, 19:24
anyway - mēs esam 7800gtx single/sli karaļi!!!

Man liekas karaļi ir par skaļu teikts :D Manus rezultātus tikai uz sistēmas rēķina apdzināt. Žēl, ka mans dothan nomira.

mrlobber
01-22-06, 19:44
Izskatās gan, ka single core 3D benchings ir faktiski miris (ja nu vienīgi varbūt vēl 3dmark2001 ne). Visiem jaunajiem draiveriem ir dualcore optimizācijas, nemaz nerunājot par 3dmark06 utt.. Priekš Superpi u.tml., protams, joprojām FX-57, P670, un Dothan rullē ;) Bet, spriežot pēc tā, ko mana dual core var sasniegt zem DI, mans Dothan varbūt tā arī paliks DI neredzējis... ja nu vienīgi priekš kāda lokāla superpi skrējiena, jo 3.2 ghz nevar nekādā pasaules līmenī tur konkurēt... tikai tepat kādam Bootmarkā vai superpi iekšās iedot :D

Edit: Tominjsh, drusku pārcenties ar postu apvienošanu, piemēram, mans 29. posts šajā topikā tagad izklausās nedaudz nesakarīgs ;)

someonesick
01-22-06, 19:58
Man liekas karaļi ir par skaļu teikts :D Manus rezultātus tikai uz sistēmas rēķina apdzināt. Žēl, ka mans dothan nomira.
hmm... tev jau bija 11229? mums 11594... un tas veel namaz ne zem di... kaa jau pieraadijaas mana karte zem vapo iet 675/810 ;) varbuut zem DI veel augstaak... tieshaam DI is a must! jaizspiez peedejaa sula no karteem pirms paardoshanas... domaaju 11800 sasniegsim! nebuutu slikti jau 12K dabuut tas tieshaam butu eliits rezultaats ar single 7800gtx 256mb:cool: bet nu tas jaaskataas kaa kartes uzvedaas zem DI...

kiwi
01-22-06, 20:35
Nu a man nav dual cores un cik daudz dc draiveri dod arī nav zināms, tā kā abi varam turpināt šo sarakstu ar to kas vēl netika izdarīts, bet nu tas tā, lai paliek. Būtībā viss skaidrs. Vienkārši man 'karaļi' izklausās tā it kā bez piepūles :D

tikai tepat kādam Bootmarkā vai superpi iekšās iedot :D

Man :D

Uz DI vajag tādu dothan, kas uz parasta (ne auksta) gaisa iet 3+Ghz. Tad jau ir interesantāk. Lai gan tagad tikai dual core :)

mrlobber
01-22-06, 20:42
Uz DI vajag tādu dothan, kas uz parasta (ne auksta) gaisa iet 3+Ghz. Tad jau ir interesantāk. Lai gan tagad tikai dual core :)

O jā, tikai kur tādu dabūt ;) Man bija iespēja no saaya dabūt 780ES, bet tomēr mazliet piebremzēju cenas dēļ...

someonesick
01-22-06, 21:13
Nu a man nav dual cores un cik daudz dc draiveri dod arī nav zināms, tā kā abi varam turpināt šo sarakstu ar to kas vēl netika izdarīts, bet nu tas tā, lai paliek. Būtībā viss skaidrs. Vienkārši man 'karaļi' izklausās tā it kā bez piepūles :D

ok.. karalji man arii taa ne iipashi :D
bet pa nopietnam... nez... 12K.. tas buutu iespaidiigi... hmmm vajag, vajag...

jebkuraa gadijuma... ja paskataas kautvai tikai vienu gadu atpakalj? nekas pat uz pusi liidziigs kaa tagad ieksh LV netika dariits... Vapo jau pierasta lieta, taapat kaa DI... man par to tikai prieks...

kiwi
01-22-06, 21:56
Nu bet tas ir fun :D

O jā, tikai kur tādu dabūt ;) Man bija iespēja no saaya dabūt 780ES, bet tomēr mazliet piebremzēju cenas dēļ...

Ebay.de 770 un 780 diezgan bieži uzpeld vēl joprojām. Arī ES gadās.

deff_ins
01-22-06, 22:10
kiwi - karaļi esam mēs - kas savas 7800 klokoja - tb izskatās nav te vairs pretinieku!http://hack.nite.lv/forums/style_emoticons/default/happy.gif

HeUeR
01-22-06, 22:11
ja jau kadam buutu majas, kompii tadas kartes, tad jau kautkaada konkurence buutu, bet nav mums :( :(

deff_ins
01-22-06, 22:15
heuer - tā ir ļoti laba apstākļu sakritība - laba dualcore ar labām videokartēm... ja kaut 1 videokarte būtu sliktāka - tad nekādas uber sli scores nebūtu...

HeUeR
01-22-06, 22:16
nu jaa, es taa skatos ka jums taas kartes monstriigi lido + Dualcore = Uber :)

someonesick
01-23-06, 00:29
laikam tomeer jaapateicas OPB... taaka jams abas (nu buutiibaa visas triis lietas) mums sagaadaja... bet vislabaak ieper tas ka mees OPB izgrudaam no top 20 ar vinja pasha karteem :D protams ka mums ar hardware paveicaas... bet nu lai kaa paveiktos, taapat ir jaazin un jamak tas ko tu taisies dariit...:rolleyes:

es tieshaam ceru ka mees turpinaasim... un gan SLi gan single card testos tureesimies ieksh top 20 pasaulee... galvenais lai tik dabujam ar ko to dariit... visu paareejo pashi samakareesim :D

skaktuss
01-24-06, 15:50
labi jau jums iet, tachu ieteiktu patieshaam mazliet nolaisties no virsotneem! nemaz jau viss tik nenormaali uuber kruta nav! ne hw pirkushi pashi, ne voltmodus juus esati taisiijushi! ...atstjiriibaa no dazha laba klaatesoshaa!
/* sorry par skarbajiem vaardiem */

someonesick
01-24-06, 16:21
pag... kaa ne HW pirkushi pashi??? pashi pirkaam un maksaajam...
par voltmodu... teiksim taa, taa kaa vinju uztaisija OPB vereetu uztaisiit arii es... bet vajadzeeja jau normaali, lai nav taa ka vadi karaajas un viss knapi kopaa turaas...
nez... neesam jau taadi labie keksi kaa Sampsa kuram vieniigajam uz x1800XT nav coldbug :D
tobish nekaadu mums privilegjiu nav... tikpat labi aii Tu vari nopirkt taadu pashu karti un megjinaat pieraadiit pretejo... ;) (un nejau mums vieniigajiem ir/ bija taadas kartes)

tishaam neizpratu tavu apgalvojumu?

Angelz
01-24-06, 16:27
Meitenes, mieru! :]

someonesick
01-24-06, 17:18
...varu pabriidinaat ka ceturdien/piektdien abas videokartes tiks liktas zem DI...

mrlobber
01-24-06, 17:25
Angelz jau brīdināja, bet laikam neņēmāt vērā... iesākto sarunas virzienu mīļā miera labad labāk neturpināsim, ok? ;) Katram ir tiesības palikt pie sava viedokļa, tomēr publiski uzsākt kaut kādu nebūt savstarpējas "izskaidrošanas darbu", domāju, ka nav vērts - ja jums ir kādas savstarpējas pretenzijas/antipātijas, tās vienmēr var izrunāt caur PM vai vēl kā citādāk. Tas attiecas gan uz skaktuss, gan someonesick, kura iepriekšējā posta lielu daļu tikko izdzēsu.

Par tēmu: someonesick - ieliec konteineru bildes, būs interesanti paskatīties un salīdzināt ar chilly brīnumu ;)

someonesick
01-24-06, 17:34
konteineru dizaina pamataa ir njemtas dazas bildes no vr-zone topika par dfi OC kontesta kaukur kjiinaa... izolaacijas materiaalu arii jau esmu noskatijis, un ceru ka bildes uztaisiism...
zeel gan ka Tu ATKAL ( :p ) nepiedalies :D

mrlobber
01-24-06, 17:40
zeel gan ka Tu ATKAL ( :p ) nepiedalies :D

Ceturtdienas vakarā? :rolleyes: Jāstrādā arī ir :D

someonesick
01-24-06, 17:45
nejau iistiem overclockeriem :D (joks)
nee nu vienkaarshi man un deff`am briivs... un AGA arii buus valjaa... taaka kaapeec gan to neizdariit :D

deff_ins
01-24-06, 18:58
es esmu ļoti pateicīgs visiem cilvēkiem kas palīdzēja - un es to varu atkārtot un atkārtot ka tas nebija tikai mūsu sasniegums. principā bez lobbera un tritona (nākamajā pasākumā bez jetija) palīdzības mums nekas nebūtu.

Angelz
01-24-06, 22:48
Halllo?! Meitenes, cik reizhu ir jaasaka?