View Full Version : UPS!!!
Nezināju kur citur ielikt, tāpēc iestūmu te! :)
Lieta tāda, ka man diezgan bieži noraustās elektrība, un ir nepieciešamība pēc upša...
Kā lai zinu, cik niknu pirkt, lai nav tā, ka manam 600W baroklim nepienāk pilnvērtīga strāva tad, kad elektrība ir razetkā??? Upsis nepieciešams, lai kādas dažas min notur kompi pie dzīvības, kad pazūd elektrība!
Ja nav grūti tad iesakat kautko, tikkai ne pārāk dārgu, varbūt arī uzreiz linku, paldies.... :)
Kāds baroklis? Ar A-PFC vai Pasīvo? Tas ir būtiski pie UPSha izveles, lai būtu ar pareizo sinosoīdu vai kā viņu tur..
DeadmaroZ-TLOTL
07-17-08, 18:16
Tas ka tev ir 600W baroklis neko nevienam neizsaka , jaazina cik reaali tev tas kompis teeree. Es varu arii P3 piestuteet 1Kw barokli.
Un neiesaku APC, LV netaisa un online supports darīs visu, lai atrastu vainu tavā pusē un neņemtu pa garantijai. Viņi pat maksas remontu neveic:eek: un LV grūti atrast kādu kantori kas labos, piemēram tas pats serviceNETs ne elko vecriiga(bijushais APC officiālais serviss) tik noplātīja rokās, ka nevar palīdzēt salabot APC BR800I modeli..
Viens links pārdomām.. (http://emea-en.apc.com/cgi-bin/emea_en.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=8883&p_created=1193079387&p_sid=PpSKrVWi&p_accessibility=0&p_lva=&p_sp=cF9zcmNoPTEmcF9zb3J0X2J5PSZwX2dyaWRzb3J0PSZwX 3Jvd19jbnQ9NDg5JnBfcHJvZHM9MCZwX2NhdHM9JnBfcHY9JnB fY3Y9JnBfc2VhcmNoX3R5cGU9YW5zd2Vycy5zZWFyY2hfbmwmc F9wYWdlPTEmcF9zZWFyY2hfdGV4dD1Qb3dlciBGYWN0b3IgQ29 ycmVjdGVk&p_li=&p_topview=1)
DeadmaroZ-TLOTL
07-17-08, 18:29
Nu nez nez ,UPS Serviss taisa APC ka nemetaas un garantiju jaanodroshina ir paardeveejam , ja neemi no leviem galiem pats vainiigs
Nu nez nez ,UPS Serviss taisa APC ka nemetaas un garantiju jaanodroshina ir paardeveejam , ja neemi no leviem galiem pats vainiigs
njemts no noliktavas, gan elko gan gnt pasuutiis uz online lapeli ;) protams runāju no tālākpārdevēja skatpunkta..
DeadmaroZ-TLOTL
07-17-08, 18:32
tas ka tu uz taadu ***nu paraksties ir tava probleema :D
Tas ka tev ir 600W baroklis neko nevienam neizsaka , jaazina cik reaali tev tas kompis teeree. Es varu arii P3 piestuteet 1Kw barokli.
Nu jāpieņem, ka tērē 600W slodzē, jo kādreiz izdomās kādu HDD papildus pierubīt, vai vēl kautko....
Ar A-PFC vai Pasīvo
kuā to var uzzināt???
Type: ATX12V
Maximum Power: 600W
Fans: 120 mm fan x 1
PFC: Active
Main Connector: 20 + 4Pin
Dual +12V Yes
PCI-E Connectors: 2 x 6Pin
Efficiency: 83% @ 230V (Typical load)
Output: +3.3@36A
+5V@30A
+12V1@18A
+12V2@18A
+12V3@18A
+ 12V4@18A
-12V@0.5A
+5VSB@3.0A
Over Voltage Protection: Yes
MTBF: >100,000 Hours
Warranty: 3 years
Parts number: OCZ600SXS-EU
Man ir šāds baroklis... :)
DeadmaroZ-TLOTL
07-17-08, 18:46
ku shitadi rodas ;-) taks pats uzrakstiiji ka ar aktiivo ;-)
:D
Tad kādu man to upsi vajag, lai mans psu iet ar 100% ??? Pie ierubītas strāvas?
DeadmaroZ-TLOTL
07-17-08, 19:01
Nu nem 1000 nieku un buus labi
http://www.apcc.com/tools/ups_selector/index.cfm
:D
Tad kādu man to upsi vajag, lai mans psu iet ar 100% ??? Pie ierubītas strāvas?
750W kā minimums un lai nebūtu UPSha specenē: step approximated sinewave
750W kā minimums un lai nebūtu UPSha specenē: step approximated sinewave
Iemet plz kādu LV linku, kur var tādu sakarīgu barokli nopirkt! :o
DeadmaroZ-TLOTL
07-17-08, 19:49
http://www.salidzini.lv/search.php?q=Apc+Back-UPS+Rs+800va&cn=&cl= vai http://www.salidzini.lv/search.php?q=APC+BACK-UPS+RS+1500VA+&cn=&cl=
Briesmīgākie cipari!!! :D:D:D
Mana slinkuma metode: PSU W + 200VA.
Piemēram ja tev ir 600w tad es ņemtu 800VA upsi, jo tāpat PC noslodze nebūs vislaik 100%, ja piemēram geimo un pazūd elektrība, izslēdz spēli un paliks vel minūtes, lai visu saglabātu utt. Protams to visu var uzlikt automātiski. APC labi, bet padārgi, mājas variantam vari paņemt Orvaldi (netā figurē kā ORV). Pagaidām nekādu sūdzību.
Edit: P.S. Cena būs 3x mazāka ;)
Kāds baroklis? Ar A-PFC vai Pasīvo? Tas ir būtiski pie UPSha izveles, lai būtu ar pareizo sinosoīdu vai kā viņu tur..
Kas par idiotisma kalnagalu? Salviju salietojies vai? ; IBP ir pilnīgi vienalga ar kādas formas/frekvences strāvu viņš tiek barots - kautvai ar līdzstrāvu. Nav pareizas vai nepareizas sinusoīdas - ir sin formula un viss. - Neviens UPS neražo tīru sīnusu un viņam tas arī nav jādara. Tur ir meandri ar atsrarpēm. ; Un ar PFC barošanas avotam nav nekāda sakara.:mad:
p.s. to autors: APC BACK-UPS CS 500VA - nopērc un viss būs kārtībā, var protams arī lēto krapu pirkt tipa orvaldi, mustek, bet nu ja ir nauda tad APC forever.
p.s. kas par kretīnismu - razveļi tut tirgu ar stulbumiem, cilvēks uzdeva elementāru jautājumu tak vajag batonus paspraust, pavijobevatsja un pabārstīt ar 'gudrībām':mad:
Šala!
Es personīgi ieteiktu microdowell, orvaldi miroņi ar turēti rokās.. Bet uz tādu PSU bez 100ls nespīd..
Šala!
Vnk piemērs par Chieftec PSU un APC BR800I nesaderību(teksts panjemts no privātas veestules ar APC supportu):
When you read the manual of the Chieftec power supply it most likely says that it can't be used with units which have a step approximated sinewave.
In the manual of the BR800I it says that the unit has a step approximated sinewave:
SPECIFICATIONS
Item Specification
On-line Input Voltage Range
(default settings)
175 - 295 Vac
Automatic Voltage Regulation (AVR) +12%
On-line Frequency Range 47 - 63 Hz (autosensing) On-battery Waveshape Stepped Sine Wave Maximum Load 800 VA - 540 W Typical Recharge Time 8 Hours Operating Temperature 0o to 40oC (32o to 104oF)
Tipa es buutu no tiem tipinjiem, kas kraatu postu daudzumu :rolleyes:
Nu tad es ieteiktu paskatīties šeit (http://www.kronesi.lv/index3.html) :cool:
Ar 500VA takš būs par īsu, geimojot vienalga kompis izrubīsies.
DeadmaroZ-TLOTL
07-17-08, 20:40
Es jau nu ieteiktu pamekleet kaadu lietotu APC Smart UPS ar beigtiem akiem un peectam prosta ielikt jaunus akus , ja paveiksies par 50ls dabuusi labu labo UPS
Pats shitaadaa garaa pa smiekla naudaam dabuuju shitaadus UPS
http://www.eoz.lv/forum/showpost.php?p=108773&postcount=1
Tātad ir sekojoša problēma, firmā lietojam APC SmartUPS 1500. Tagad ir doma atrast kaut ko lētāku, bet lai nebūtu baigais mēsls. Varbūt kāds no savas pieredzes var kaut ko pastāstīt?
P.S. No citiem ražotājiem tika mēģināti Orvaldi UPS 3000VA SIN un izrādijās ka galīgi netur!
a kas vainas tam pašam apc?
vajag tikai akumulatorus nomainīt.
Tagad ir doma atrast kaut ko lētāku, bet lai nebūtu baigais mēsls. Varbūt kāds no savas pieredzes var kaut ko pastāstīt?
kaut kur te pat diskusijaas bija, ka DELL upshi ir tas pats APC, tikai leetaaki....
a kas vainas tam pašam apc?
vajag tikai akumulatorus nomainīt.
Vainas nekādas, bet ja pērk jaunu tad bij doma ieekonomēt!
kaut kur te pat diskusijaas bija, ka DELL upshi ir tas pats APC, tikai leetaaki....
Jā, bet patreiz Latvijā nekur to nav!
uzprasi ozys, liekas ka vinjsh vareetu zinaat
Kādas atsauksmes par Microdowell upšiem???
Kādas atsauksmes par Microdowell upšiem???
Shamie labi. manaa pieredzee bijushas sitaacijas ka labaaki nekaa APC
Speči, plz pasakiet, ko nozīmē, kad baroklis pīkst, ar īsiem un nepārtrauktiem signāliem, vienmērīgiem??? Thx!!! :)
Kāds vēl baroklis? Veļasmašīnai? Un pričom UPS sadaļā?
Nu labi, kompis piikst, UPS sadaļā, jo negribēji jaunu treedu taisīt! :)
Nu baroklim pēc idejas nav jāpīkst. Pīkst parasti mātesplate, attiecīgi atrodam kas savvai mātenei pa biosu un skatamies dotās firmas biosa beep code tabulu.
a mosh vinjsh domaa to troksni, kad taas tur, kaa vinjas, - droseles, kad shvirkst? :)
Hrens viņu zin, ko viņš domā - kristāla bumba, alus pudeles formā neko nerāda.
neko jaunu neveidoshu atbilstosh topiks,
jautaajus UPS var guljus lixt? cik shkjirstiiju manuaali nekur nezuduuros ka UP_only.. bet nu nez kaa taas bat. tur iekshaa dziivos..
dotais APC SmartUPS 420 kaa reiz 3cm pietruukst lai iestarpinaatu starp galdu un PC...
UPS akumulatori parasti ir noslēgti un tie var darboties jebkurā stāvoklī. Bet drošības pēc vari izvilkt ārā UPS bateriju un apskatīties, vai uz tās nav nekādu brīdinošu uzrakstu par to, ka tā būtu ir jānovieto stāvus.
drīkst - t.k. izmantojās sausie aķi.
neko jaunu neveidoshu atbilstosh topiks,
jautaajus UPS var guljus lixt? cik shkjirstiiju manuaali nekur nezuduuros ka UP_only.. bet nu nez kaa taas bat. tur iekshaa dziivos..
dotais APC SmartUPS 420 kaa reiz 3cm pietruukst lai iestarpinaatu starp galdu un PC...
Ārprāts, kas par latviešu valodu...
aarpraac ne aarpraac, bet nu jauns jautaajums....
ir kaut kur kaadas tabulas/parametri (cik mekleeju neatradu) cik pashi UPS pateeree elektriibu(pie slodzeem/svaarstiibaam)?
peec logjikas un idejiski liekas ka neko, liels pateerinjsh notiex pie batariju uzlaades, un ikdienaa ja straava paaraak neraustaas tad UPS pateeree sameeraa minimaali?
Kaa piemeers maajas lietoshanai APC SmartUPS 420 vs SmartUPS 1400?
APC SmartUPS 420 vairs necelj visu vajadziigo sadziivi..
p.s. to autors: APC BACK-UPS CS 500VA - nopērc un viss būs kārtībā, var protams arī lēto krapu pirkt tipa orvaldi, mustek, bet nu ja ir nauda tad APC forever.
Šala!
Kraps vai ne, bet manis pirktais Mustek pa 35 Ls jau daudz reizes ir izglabis. Baterejas pietiek uz ~13 minutem.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.