View Full Version : E8200 | E6600 | Q6600
Sveiki,es gribēju uzzināt nedaudz vairāk par šiem 3 procesoriem.. kurš no tiem ir labāks?
DeadlyShooter
07-09-08, 19:29
Kam plāno izmantot?
Gaming + dizainēšanai. Plānoju doties, itkā, uz kautkādu dizainerskolu pēc 12 klases, bet nu tas tā - domāju ka to pavilks.. Tatad priekš spēlēm. :rolleyes:
E8200 toch labaks par E6600 (visos aspektos)
ja vairak lieto multi-core atbalstoshas progas : tad Q6600
ja nee - tad E8200
Tādā gadījumā man rodas jautājums, kapēc E6600 ir dārgāks (diezgan) kā E8200?
E6600 @ XNET (http://www.xnet.lv/index.php?zoomid=49757)
E8200 @ XNET (http://www.xnet.lv/index.php?zoomid=76969)
Pie reizes varbūt kāds piedāvā kādu no šiem procesoriem par lētāku cenu,kā veikalos? Un videokartē arī būtu ieinteresēts,bet takā man kopējā finanse ir diezgan ierobeŽota,tad videokarti šobrīd esmu noskatījis GF 8500 GT (http://www.xnet.lv/index.php?zoomid=82366).. Varbūt kāds zin atsauksmes par šo video vai ko tādu,vispār normāla?
8500GT prieksh speeleem galiigi garaam(800*600low quality ies:D)....ja gribi kaut ko uzspeeleet ne uz lielaam rez- 8600GT/GTS vai HD2600XT/HD3650. Visizdeviigaakais ir HD3850 m79.lv pa 65Ls vai meklee lietotas - X1950Pro/XT utt.
E6600 laikam ir vecaas un taadus pomojamu virs nerazho liidz ar to prais lielaaks.
1.E6600 tik dargs tapec ka to sen jau stockos nekur nav un saits jau sen netiek apdeitots.
2.Ja velies letak - apskati kaut salidzini.lv
3.8500GT - wrong. Ja vajag kada leta video spelem : no jaunam labaka izvele bus HD3650 / 8600GTS (sub40Ls)
shet pat eoz tirgojas HD3670 pa 70 ls.
tirgo HD3870 par 70 nevis HD3670
1.E6600 tik dargs tapec ka to sen jau stockos nekur nav un saits jau sen netiek apdeitots.
patreizeejaa situaacija GNT:
BX80557E6600 INTEL CORE 2 E6600 2.4GHZ 1066/4M S775 19
135.47
Tas ir tik daargs taadeelj, ka Intel grib, lai jaunajiem CPU ir lielaaks noiets
un ko tad viņi ar vecajiem CPU darīs mājiņas taisīs, vai vēlāk par velti dalīs ?
ko ?
Tauta plz palīdziet ar šo herņu!!!! :(
Man jau ZB, liec kādu OC gribi, ~50% cpu noslodze miera stājā, dažreiz nostājās normāli, tad atkal parādās, kādi risinājumi? Esu izmēģinājis fisādu FSB, bet gribās, lai jams man strādā 3,4 - 3,5Ghz. (Kompi redzam parakstā)
Pie 3,5Ghz izlaidu 1h OCCT = stable, vēl vakar likās ka būs OK, bet šodien skatos, atkal man tā ***ņa.... plz help.... :o
PS - Attach.....
kopsh kura laika oc ir vainigs pie cpu noslodzes :eek:
skaties kads proces tiek darbinats
Uz defoult tāda problēma nav.....
Imxo vislabaakais varinats ir t7200@~3.8, vai Q6600 G0 @ ~3.4
kads tam var but sakars ar OC ???
350Mb PF usage @ idle = parak daudz, IMHO
no offense, bet ir redzeeti gadiijumi.
1) pienjemu, ka pie kaut kaadaam frekvenceem/OC settingiem kaut kaadai haardwaarei/to draiveriem ir probleemas sadziivot ar XP un kaads process tiek saakts griezt uz pilnu klapi.
2) gudra HW, kura met nost cpu frekvenci/reizekli pie lielaam temperatuuraam, taadaa veidaa procis ar paarsimts MHz frekvenci smuki aizsitaas..
priekš darba ar grafikas programmām labāks būs procis ar vairāk kodoliem, resp., Q6600 (G0)
kads tam var but sakars ar OC ???
350Mb PF usage @ idle = parak daudz, IMHO
Lūdzu LV valodā, es lāme.... :o :D
priekš darba ar grafikas programmām labāks būs procis ar vairāk kodoliem, resp., Q6600 (G0)kads shim sakars? :confused:Lūdzu LV valodā, es lāme....baigi pie****ta OS tev ir (apsveicu)
Paziņai tā bija ar neriktīgu XP. Visu laiku 50% noslodze, kaut arī Winda svaiga.
Labāk uzliec Vistu! :D
Blā, tikko svaigi likta + pēdējā versija ar SP3 integrated...
TaPaKaH ta vel ne tuvu nav pie****ta os, tu laikam pieradis pie bech os raditajiem un vinam ir taa viduvejsh PF aiznemtibas raditajs :p
google (http://www.google.lv/search?hl=lv&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=process+system+cpu+usage&spell=1)
lielaka dala info tur bus bezvertiga, bet ganjau kautko noderigu atradisi.
Kas tas tāds searchindexer.exe? :D
starp citu, priekš kam vajadzēja ielīst svešā pavedienā?
kads shim sakars? :confused:
benčos taču parādās, ka četri kodoli dod vairāk, piem., fotošopam, mūzikas pārkodēšanai, 3d renderēšanai u.tml. lietām
Tas kautko mainītu, ja uzliktu kādu jaunāko vistas ultimēto versiju???
Ko labāk 32bit, vai 64bit???:confused:
Es par 64bit Ultimate! :cool:
Esmu gatavs izmēģināt jebko, tagad velku Vista Ultimate 64bit ar pirmo sp integrated... Bet ja neies, nelikšu tāpat jums mieru... :D
Tak SP3 pats par sevi ir mēsls. Un es saku - paziņai bija tas pats, ar XP SP2 versiju. Ja nemaldos, tad tā bija 2007. gada apriļa versija.
Ar vecākam un jaunakam nebija problemas.
TaPaKaH ta vel ne tuvu nav pie****ta os, tu laikam pieradis pie bech os raditajiem un vinam ir taa viduvejsh PF aiznemtibas raditajs :pja zinat ko darit, var uztaisit OS kura ideali deres gan birojam gan "full scale" home lietoshanai kura edis ne vairak par 130-140Mb PF ieksh idle
Karoče vista nepalidz, notiek tieši tas pats, plz iesakiet normāli ko lai iesāk??? :o
Pirmie divi procesi attachā taisa to ***ņu.... :(
Stulbs jautājums, bet cik grādi cpu?
ir redzēts bieži, ka pie pārāk augstas temp. šitā notiek.
Man PF idlē ir 320-325 Mb - CPU noslodze 0-1%. Kaut kas tev tur nav kārtībā ar dzelžu saderību viennozīmīgi. OC varētu būt tikai katalizators problēmai! :confused:
man vispār vistā visu laiku noslodze nav tā kad uz kādu min būtu 0%
Kas var nesader'et dzel'ziem??? :confused:
Idle 39 - 40 graadi, kas iesleedz'as taa stulbaa ~50% noslodze, tad ap 48 - 50 graadi...
Moš pamēģini RESET mātesplati un tad pa jaunam uztaisi OC .
Renderim - viennozīmīgi daudz kōres.
Maya un Max, piemēram, ļoti smuki izmanto ne tikai lokālos CPU kodolus, bet arī remote.
Mayai:
The mental ray for Maya plug-in that is integrated with Maya
lets you render on up to 4 local CPUs.
- With Maya Complete, mental ray satellite rendering can take
place on 2 additional remote CPUs.
- With Maya Unlimited, mental ray satellite rendering can take
place on 8 additional remote CPUs.
Tāpat Maxwell render, kurš (pa manam) ir viens no perfektākajiem renderiem, arī labi strādā ar daudzām korēm.
Tā ka renderiem viennozīmīgi - jo vairāk Ghz sasummējot visas kōres kopā, jo labāk. http://www.benchwell.com/ Protams, tikpat x reizes vairāk Ram arī vajag.
Protams, ideālais variants ir - darba kompis ātrs 2kodolu, bet saslēgts ar daudzkodolu renderfarm.
Ja ir $, uzreiz jāņem MB ar 2 CPU un katrā pa quad kōrei.
Parastai dizainēšanai/ darbam 3d vidē - racionālāk ātru 2kodolu proci.
Varētu moŽ aizslēgt,itkā tēma izbeigta,vismaz no manas puses un iegādāts E8400 procis. :rolleyes:
Nu tad taisi ciet topiku!
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.