PDA

View Full Version : Vai tu lieto mobiilo internetu?

DeadmaroZ-TLOTL
06-07-08, 10:23
Nu tad taa gribu noskaidrot vai sheit ir mobiilaa interneta lietotaaji un kaadam operaatoram tiek dota priekshroka!

TokRa
06-07-08, 11:26
Jā. Tele2 Klasisko (vai kā tur to sauc) un Bite Plus teleponā.

sadidas
06-07-08, 13:32
Jau ceturtais mēnesis kā "esmu piesiets" :D Triatēlim. Godīgi sakot nav ne vainas - atradina no nejēdzību pumpēšanas ;)
btw esmu laukos, takā citu variantu nav...

DeadmaroZ-TLOTL
06-07-08, 15:27
Nu es jau meenesi kaa juuzoju LMT iBirojs Open , riigaa aatrums 100-300kb/s , aarpus riigas HSDPA paarklaajuma zoonaa ar suudiigu lauku ap 100-200kb/s. visi porti atveerti liidzarto nav probleemas arii suukt no p2p , pagaajusho meenesi nosuucu ppari pa 10Gb un peec 10gb nekaadus ierobezojumus nejutu (kaa jau teicu tad ierobezojumi peec 10gb spekaa ir tad ja pie vienas baazes stacijas ir varaaki lietotaaji un tad tiem kam nav veel 10gb ir aatruma prioritaate , bet ja seezu viens nekaadi ierobezojumi nav). Pa 19ls nu vienkaarshi super mobiils un aatrs internets!

je31
06-07-08, 21:24
Es ar darba vajadzībām lietoju Bites netu. Jāsaka, ka nav ne vainas. Rīgas robežās vispār ir ideāli. Ātrums vidēji ir 300kb/s, citreiz pat 600kb/s. Itkā arī ir ierobežojums- 3 gb, bet nu esmu to limitu pārsniedzis vismaz par reizēm 5, un neesmu izjutis ātruma zudumu. Priekš skrienoša darboņa laba lieta.

kasparrs
06-07-08, 21:33
Lietoju Triatel, diemžēl, nekā labāka manā "bedrē" nav pieejama.:mad:

kvass
06-07-08, 22:12
Pagaidām vēl tiek lietots triatel, bet tuvākajā laikā plānoju pāriet uz iBirojs Open.

Citas alternatīvas diemžēl nava.

DJWoX
06-07-08, 22:30
labi nepar lietu bet tie kas par triatelu sūdzās ieiet telias mājas lapā un tur 1Mbps internetu var dabūt par 40ls dalies ar kaimiņiem un viss bumbās pieslēgšana 98ls.
mēklēt pēc fastlink

Latish
06-07-08, 23:04
labi nepar lietu bet tie kas par triatelu sūdzās ieiet telias mājas lapā un tur 1Mbps internetu var dabūt par 40ls dalies ar kaimiņiem un viss bumbās pieslēgšana 98ls.
mēklēt pēc fastlink

?

Pričom tut telia un triatels? Telia taču nav mobīlais internets.

DJWoX
06-07-08, 23:09
tas jā bet viņi sūdzas par triatelu es iesaku kas viņiem var būt noderīgs

DeadmaroZ-TLOTL
06-08-08, 10:41
A nax lietot triatel un teliaja ja ir LMT iBirojs Open?

DJWoX
06-08-08, 11:03
a ja tu dzīvo laukos kur labākajā gadījuma ir EDGE un par HSDPA vari tikai sapņot tad ar tiem max 100kb/s ir visai jautra neta brovsēšana :D

Kuuminsh
06-08-08, 12:57
Triatels piešķīra bezvadu modēmu ar krutajām antenām uz regates laiku lai novērtētu cik tālu no krasta ķer.
Maršruts Rīga - Klaipēda.
Visu ceļu līdz LV robeža tas nets bija tā.. ar dievu uz pusēm. Biežāk nebija kā bija. Modēma aķis tur 2h
Praktiski 95% no visa tā laika kas tika pavadīts ceļā LMT zona bika. Nezinu kā tur būtu ar datu pārraidi, bet man tāda klusa aizdoma ka krietni vien labāk kā triatelam.

Latish
06-08-08, 23:14
Āaa, dabuju arī es šodien notestēt ibiroju. Testa vieta bija Vecumniekos. Konekta veids bija edge, signala stiprums uzrādijās maksimāls. Max ātrums ko dabuju izspiest bija 200kbp/s, vidēji dovnoāds staigāja no 16-21kb/s. Izskraidijos pa lauku ar portabli - pilnīgi nekas nemainijās.

Tā lūk.

p.s. bezizejas situācijā lietot var, bet nu................................

OzYs
06-08-08, 23:40
shiis izvirtiibas man nav nepiecieshamas - nelietoju. toties lietoju sievietes :D

Kuuminsh
06-09-08, 10:16
Atpakaļceļā no Klaipēdas ieprovēju LMT GPRS.
GPRS strādā gandrīz visu laiku kad ir LMT zona. Triatels nestrādā vispār
Šobrīd tupu Pāvilostā kur LMT rāda pilnu stabilu zonu un ar LMT i-net man nav nekādu pačku zudumu..tai pat laikā krutais triatel modems bija jāstaipa un jācilā nez kā lai vispār dabūtu kaut kādu savienojumu.
Nu.. neko..cerams ka vēlāk situācija uzlabosies :)

Varonis
06-09-08, 18:21
lietoju Bites pieslēgumu ar to bites modēmu, kamēr modēms nav izpirkts ir 20ls par netu, un 10 ls vel klāt par modemu, (štrunts 90ls piķo) vispār rādās ka jāmigrē būs uz lmt, ar čoma lmt ibiroju te manos pāķos bij labāks ātrums un zona nekā bitenei, un ja vēl modemu kā mazcennieku var dabūt, laikam vienreizēji iepiķojot 9ls, tad šķiet būs izdevīgāk nekā Bitene. :rolleyes:

jautājums i birojistiem - viņš nekonektējas pats no sevis nost? jo tur ir maksa par savienojumu - 1 sant, kozin, varbūt šis pamanās regulāri nejauši atkonektēties lai ievāktu naudiņu? man vidēji pietiktu ar reizi, divām dienā piekonektēties, tas ir līdz 60 santīmi mēnesī, klāt tiem standarta 19ls...

DeadmaroZ-TLOTL
06-09-08, 18:35
iBirojs Open nav nekaadas maksas par savienojumu , meenesha aboneshanas maksa 19ls un viss , nu man vismaz jau 2vas nedeelas staav pie routera pievienots kas taalaak netu caur wifi shaaree un ne reizi nav bijis japrkonekteejas.

Varonis
06-10-08, 00:10
oho, izklausās eleganti...

teach
06-10-08, 09:21
oho, izklausās eleganti...
jā...būs jāpārbauda.

Lifz
06-10-08, 15:36
hmm mby atteikties no kabeļa ?!:confused:

Varonis
06-18-08, 18:26
paklau, sīks oftopiks, bet varbūt kāds zinātājs var ieteikt lētu primitīvu mabilu, kas varētu aizstāt huawei usb modemu - ti lai darbojas ar HSDPA virs ~3mbps un EDGE ar lai šamējam ir ātrā ti ap 230kbps nevis 42 kā tur dažiem.

kautkā patizli man te bites huawej modēms uzvedās -uznāk ka pāris dienas nets šaušalīgi bremzē un ķerās, lietojot to pašu biti no mobtela - nets ir lēns, bet darbojas kā pulkstens. (mabila- SE m600, viņai nav edges un 3G te neķer šāvaitā.)

domāju moš paķert kautkādu lētu mobtel, ar ko to biti darbināt. sazin?

nu konkrētāk sakot, http://www.gsmarena.com/search.php3 ar meklētāju var pēc parametriem modeļus samērā labi atrast, ja vien zinātu kādi ir būtiskie parametri - ti UMTS cipars un HSDPA cipars - 1800, 900 utml, kādu vajag lai ietu Bite, Ibirojs utml?

Latish
06-18-08, 18:49
paklau, sīks oftopiks, bet varbūt kāds zinātājs var ieteikt lētu primitīvu mabilu, kas varētu aizstāt huawei usb modemu - ti lai darbojas ar HSDPA virs ~3mbps un EDGE ar lai šamējam ir ātrā ti ap 230kbps nevis 42 kā tur dažiem.

kautkā patizli man te bites huawej modēms uzvedās -uznāk ka pāris dienas nets šaušalīgi bremzē un ķerās, lietojot to pašu biti no mobtela - nets ir lēns, bet darbojas kā pulkstens. (mabila- SE m600, viņai nav edges un 3G te neķer šāvaitā.)

domāju moš paķert kautkādu lētu mobtel, ar ko to biti darbināt. sazin?

nu konkrētāk sakot, http://www.gsmarena.com/search.php3 ar meklētāju var pēc parametriem modeļus samērā labi atrast, ja vien zinātu kādi ir būtiskie parametri - ti UMTS cipars un HSDPA cipars - 1800, 900 utml, kādu vajag lai ietu Bite, Ibirojs utml?

Tev vajadzigs jebkurš 3G telefons. Btw. ātrums nav atkarīgs no telefona, bet gan no ta vai atrodis 3G pārklājuma zonā, ja esi tikai edge zonā - vari ņemt dajebkādu aparātu - kurtāk nebūs.