PDA

View Full Version : Virstaktēšanas izraisīts bojājums?

rt25
06-04-08, 15:14
Aizvakar niekojos ar OC:D, sasniedzu stabilu CPU 3.76 GHz pie 470 FSB ar reizinātāju 8 (E8400) un ramam tuvu 1200 MHz frekvenci. Ramu atstāju mierā, gribēju pacelt reizinātāju līdz 8.5 (ap 4GHz).
Pacēlu, pārstartēju kompi, sāk pīkstēt mātes plate, nu labi - izslēdzu, izrāvu štepseli, izņēmu bateriju, pagaidīju, ieslēdzu, tas pats. Pēc tagm vēl pārspraudu platei džamperi, ieslēdzu, viss aiziet, bet līdzko izdaru kādas izmaiņas biosā, kaut vai tikai noņemu biosa logo pie ieslēgšanas, tā atkal garais pīkstiens, un nekas nelādējas. Atkal jāpārsprauž džamperis, lai strādātu. Varu tikai ieslēgt raidu, un viss. Kā veicu kādu citu izmaiņu biosā, tā atkal bioss nestartējas.
Ko darīt, lai varu atgriezties pie sākotnēji stabilajiem ap 3.7 GHz un 1200 MHz rama?
Vai varētu būt kāds softisks risinājums, vai tomēr esmu sabojājis kādu dzelzi?
Tagad sēžu uz noklusējuma frekvencēm - viss it kā strādā labi, bez kļūdām, bet bioss tomēr sadusmojās:D

kasparrs
06-04-08, 15:24
vari mēģināt pārflešot BIOS.

josi
06-04-08, 15:31
Man tas izklausās pēc RAM problēmas. Ar citu RAM vai kaut vai ar vienu moduli no esošajiem startēties neesi mēģinājis?

rt25
06-04-08, 15:39
Jā, es arī iedomājos, ka vajadzētu pārflešot biosu, tāpat arī iedomājos par ramu. Ja jau jūs arī miniet šos apstākļus, būs tie jāpārbauda.

rt25
06-04-08, 17:46
ok, paldies pagaidām.

rt25
07-02-08, 08:55
Pēc atvaļinājuma beidzot sadūšojos atkal pačakarēties.:D
Tagad, mainot biosa opcijas, pēc oc izmaiņu apstiprināšanas dators izslēdzas uz trijām sekundēm (kas it kā ir normāli, tikai dīvaini, ka agrāk, veicot vienu un to pašu izmaiņu, reizēm izslēdzās uz brīdi, reizēm vienkārši pārstārtējās), bet ieslēdzoties parādās raustīgs pīkstiens, kas pakāpeniski pāriet nepārtrauktā pīkstienā, tai pat laikā, raustoties pīkstienam, raustās arī barokļa un kastes diožu gaisma, un neielādējas pat bioss.
Tad izslēdzu datoru ar barokļa slēdzi (jo kaste slēdzis nereaģē), izrauju kontaktu, pāris minūtes pagaidu, slēdzu iekšā un viss iziet:eek: Tiesa, piems tam dators uz sekundi ieslēdzas un pēc tam uz pāris sekundēm izslēdzas, it kā kaut ko testējot.

Jautājums, kādēļ pēc biosa izmaiņu apstiprināšanas tas nepalaiž biosu un OS uzreiz, bet tikai pēc kontakta izraušanas?
Virstaktēju datoru kopumā par 20% - un viss 4 stundas pēc kārtas strādāja bez gļukiem...
Nesaprotams sviests:D

ArchijsA
07-02-08, 10:49
sveiks!
man ar kad uz rama uzliek pa daudz Mhz, tas it kā rīstās tur palaižas-izslēdzas-palaižas-izslēdzas. Ja nav rams tad plates ram kontrolieris uz plates gļučī.
Lai veicas!

Lapelis
07-02-08, 12:38
taa OC Dieva celji ir neizdibinaami :)

rt25
07-03-08, 15:15
Tā kā kompis zināmā mērā atdzīvojies, vakar mēģināju atlikušajās RAM renēs iebāzt vēl 2 GB. Ieslēdzu, it kā strādā normāli, bet pēc dažām minūtēm uz sekundes daļu izmetas zilais logs un restarts... Kad vairākas reizes tas atkārtojās, atstāju tikai 2 GB.
Atkal čakars ar garantiju, tikai nevaru saprast, vai vainīga plate, vai arī paši rami:mad: Kasti noteikti negribās stiept uz servisu testēšanai...
Starp citu, ar vienu cieto tādas pašas problēmas - zilais logs ar automātisku restartu. Cieto biju aiznesis uz servisu. Pārbaudīja - viss esot kārtībā, bet man ar HDTune līkne lēkā no 70 uz 2 MB/s, ik palaikam izraisot jau minētos restartus. Tā vien šķiet, ka pati plate būs vainīga, kaut gan tajā pašā laikā citi 4 diski strādā bez problēmām...

kiwi
07-03-08, 15:19
Nu bet protams, 4GB ir lielaks stress uz chipsetu. Ja neiet stockaa 4GB, tad vajag palielinaat chipseta voltage. OC ar 4GB ari buus mazaak

rt25
07-03-08, 15:26
Njā, tikai pirms mēneša strādāja ar visiem 4 GB bez jebkādiem traucējumiem. Turklāt čipsetam voltāža ir uz auto.
Un kas man lika meklēt augstāko OC punktu???:D

kiwi
07-03-08, 20:07
Nu tad vajag izlaist memtest pa vienam modulim, pa 2 un tad 4. Velams gan dos, gan windows memtest :) Vobshem chakars :D