View Full Version : 48 Terabyte MyMovies Server
Ložņājot neta dziļumos uzdūros uz interesantu projektu. Kliko mani. (http://www.mymovies.dk/forum.aspx?g=posts&t=6755)
mļe
vecs kā pasaule, bet tikai pēdējajās dienās apceļojis citus hw forumus :D
Njā, nav nekāds svaigais, bet pirms tam nebiju nekur manījis.
vājprāts,elektrību tads monstrs noteikti rij nevāji :D
idle 400W, load 550W. neteiktu ka daudz.
Sūdz ar to elektrību ko rij pats sunduks.
Jams kaut kā jānodzesē.
1) ventilātori kuri radā nejēdzīgāko troksni.
2) Tai telpā jābūt kondiķim. A to uzsiltīs gana fiksi.
3) Troksnis i no ventilātoriem i no diskiem.
+ man tā šķiet ka tas kā viņš tur ar savilcējiem sa**** SATA vadus.. tas nav īsti gudri.
bet NAUDA ta kaada tajaa pasaakumaa ir izgaazta. man tie SAS kontrolieri patiik :D pie viena kontroliera 24 diskus piemaukt var, un 2gb cache kontrolierim. jautri. arii failover baroshanas bloki salikti, taa kaa, tiiri jautra sisteeminja, man jau patiik, bet taas izmaksas....
cik, ātrumā nevarēju atrast...
nu reekjini, 2 xeon prochi, 32 gb ECC ddr667 rami, maatene, 2 keisi par 1000$ katrs, 48 diski, 2 kontrolieri, tas taa, iisumaa.
jā bet cik tie kontrolieri maksā? un princi`pa viss tas barahlo ir vajadzīgs, lai būtu super ātrs un liels ārējais HDD ? pie tā slēdz PC un izmanto kā arējo glabātuvi? vai jau gatavs PC ir?
principaa, tas ir gatavs pc, kursh ir paredzeets, lai enkodeetu dvd un mpeg2 uz H.264. redzeeji zemaak, ka utilizee 100% cpu. viss tas griezhas uz win 2003 server. atradu, ka taads kontrolieris maksaa $1,249.00 gabalaa, a vinjam tur ir 2 gabali taadi :) nu un jaa, vinjam kaa sisteemas hdd ir wd raptor, kam nav redundancy.
jaauzmet fikss apreekjins :)
Intel Xeon E5410 Harpertown 2.33GHz 12MB L2 Cache: $274.99 x2
Supermicro X7DWN+ Dual 771 Intel 5400 Seaburg Extended ATX Server Motherboard: $519.99
Supermicro SC846TQ-R900B 4U Rackmount 24x SAS/SATA Hotswap R900W Black: $1039.00 x2
raid controller Areca 1280-ML 24 Port PCI-E SATAII: $1,249.00 x2 (+2x2gb ddr2-533 ram sticki, katram pa 2gb cache, ko es cenaa neiekljauju)
c disks - raptor 150gb: $169.99
d disks - 24x hitachi deskstar 1TB: $229.99 x24
e disks - Seagate ST31000340AS Barracuda 1 TB: $249.99 x24
RAM Kingston 2GB 240-Pin DDR2 FB-DIMM ECC Fully Buffered DDR2 667 (PC2 5300) Server Memory: $92.99 x16
tas laika arii viss, ja cenaa neiekljauj izmaksas par OS un softiem. cenas njemtas no amazon un newegg. pamataa newegg.
taatad kopaa: $17 752,36 :eek: nu un kaa jums cipars? dzheks normaalu kaarbinju savaacis :D
ā... reāli tas ir parasts PC ar ļoooooooti lielu un ātru hdd sistēmu...
interesanti, ci ktāds PC sver.. ja hdd sver ap 1kg (pat īsti nezinu,) tad uz KG 80 rēķinamies :)
Es drizāk teiktu paliels failserveris. Domāju svars nevienam neinterisē, jo serveris stāvēs vieslaik vienā telpā.
vispār jau palasot tā čaļa tekstiņus un skatoties uz konfigu, izstās ka jams ir moviebiznesā un pats montē video, tāpēc ar "astronomiskie" izmēri raw video storēšanai/editēšanai
ļoti šaubos ka pumpains pusizaudzis tēvainis atvēlētu 20k$ tikai un vienīgi priekš sava e-peņa pagarināšanas
te būs vēlviens līdzīgs mistrojums (http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1251660)
pēc postiem var saprast ka čalim divi tādi rigi ira ... 1 primary, otrs offsite backups ar 1:1 mirror :D
vot tas i sick :p
ja cilveks domaa ka ir tiesham tik kruts - vareja kautkaa izdomat to visu uz iRAM sistemas :D
es domāju labāk būtu uz ssd diskiem. :p
iram, ssd
Noslaukiet deguntiņu un sēdiet tālāk :>
Ir jau gatavi šāda tipa failserveri.
Kaut kad pētīju HP un biki aplūrēju SUN. Sun varētu pat būt labāki.
Cenas parasti sākās ~ 10-20k Ls un uz augšu. Tas par nieka ~10-30TB
Kā vēlmes pieaug un gribās vairāk tā i cipari aug nemērā.
Normāls verķis 48TB+
tb var likt dohera diskus.. vot tikai neatceros cik sanāk maksimālais apjoms.
Ūber drošs. Viss hotswaps. Ja nemaldos.. cena bija pie pus ļimona.
Svars ~ tonu :D
Nu a šitās samakrutkas...es tā īsti kaut kā tam visam neuzticētu datu glabāšanu.
Nu... ja tas ir tikai tā.. datus apstrādāji un tad nometi kur citur.. ir pieņemami. A tā..
nu čalītis ir baigi pacenties, izskatās, ka spiedis uz lētumu. Bet vispār tas izskatās pēc baigā amatierisma.
Jebkurš sevi cienošs dzelžu ražotājs pats taisa vai pārdod citu taisītas disku sistēmas. Pārsvarā tās visas ir fibrechannel interfeisu, redundantiem kontrolieriem, viss hot-swap, kontrolierus ieskaitot. Ja vecie modeļi bija ar FC vai SCSI diskiem, tad tagad viss pārsvarā tiek taisīts uz SAS & SATA diskiem. Protams - high-end sistēmas joprojām ir ar FC back-end pieslēgumu un FC diskiem.
Slēdzam hostus klāt, cik vajag, ja pietrūkst vietas - nopērkam kārtējo disku kasti, piespraužam, saliekam diskus, sakonfigurējam - un uz priekšu.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.