View Full Version : Brauciet uzmanīgi!
Nju tad tā...
Šodien pie maniim draugs ar ričuku atkož, brauksim nu kkur pavazāties, bet īsti nav kur, nu ok, aizkodīsim uz trasīti ķipa pa tramplīniem pabraukāt, bet manc jau nav kādu laiku braucis pa trampiķiem... šis pa ceļam vēl stāstīja, ka kautkāds kekss esot nokritis uz pakaļas un šim elpa reāli aizsitusies, ka vienc kkāds esot pa muguru uzsitis un tad atgājis tas viss...
Taga aizbraucam a tur sīko kautkādu pills tikai vienc tramplīnc brīvs tāds paliels, nu neko, šis sāk braukt, uzlec okey, bet piezemējoties kautkas sametas un šis kārtīgi uz gurķi noliek... nu nekas, vismaz visi vesali, tikai kāja nedaudz sasista!
Nākamais es, nu domāju braukt vai ne, beigās tomēr sadomāju, ka nekas trax jau nebūs, taga sāku braukt un viss ok, uzbraucu uz tramplīna (smilšu kalniņš) un seko lecienc, attopos tikai tad, kad manā priekšā rēgojas priekšējā riepa un pac apmēram 45* lenķī sasvēries uz priekšu, tikai... piezemēšanās ar priekšējo riepu pa priekšu... ričuks sametās, pac pāri stūrei, iebraucu ar galvu smiltīs un nelaimīgi ar sānu kārtīgi atsitos, tajā momentā vispār pakustēt nevarēju un arīdzan paelpot nevarēju, par laimi draugs stāvēja turpat blakus, knapi izdvesu: "uzsit", šis uzsita un tad palika takā labāk, vēl sekundes 15 vārtījos pa zemi, tad kautkā uzslējos pussēdus...Par laimi - visas daļas savās vietās!
tagad visu vakaru reāli ribās sāp + vēl kāju grūti palocīt, jo ceļgals drausmīgi sāp...
Mīļš ieteikums - Nedariet tā un nemēģiniet darīt to, par ko neesat pārliecināti, Citreiz kautkas tāds iespējams varētu beigties pat letāli, šajā gadījumā vienkārši mani izglāba draugs, Paldies milzīgs viņam par to, jo nezinu, kas tur būtu gadījies, ja viņš tur nestāvētu, paelpot pilnīgi nevarēju!
Vainīga šoreiz bija vienkārši neapdomība un atļaušos teikt stulbums!
jaa, taa ir diezgan biezha sajuuta ka biski kautkas pazuud no atminjas, it seviski kad dziivoju laukos, tad es taisju taadus briinumus...
pashamarii ir gadiijies paris reizes uz baigaa riska robezhas "darboties", bet par laimi viss sanacis veiksmigi.
un tev chaliit ir palaimejies, tieshaamsaki paldies draugam.
un kam tad domāta galva? :)
bet nju prieks, ka vesels :D
Neatceros iisti kuraa klasee maacijos (mosh kaada 5. vareeja buut), toreiz mums pie skolas bija shuupoles uz kuraam mees visaadus trikus taisiijaam. Bij mums cienjaa triks kas saucaas katapulta,proti, divi staavot kaajaas iekachaa taa riktiigi un tad tas kas priekshaa staav lec aaraa. Nu leekaajaam taa kursh taalaak aizleks. Lecaam araa tajaa momentaa kad shuupoles bija visaugstaakajaa punktaa, kjipa lai taalaak vereetu katapulteeties. Nu toreiz man kaut kas nogaaja greizi un nokritu tur pat pie shuupoleem kaa taads deelis uz muguras... Krist man sanaaca no kaadu 2m augstuma, jo choms bij taa kaartiigi ieshuupinaajis. Nu ar tas pats staasts kas shark, elpu aizsita ka maz nelikaas. Toreiz ar domaaju, ka atstiepshu kaajas, bet peec laicinja atlaida :D. Bet peec tam gan ilgi visas malinjas saapeeja, knapi pakusteet vareeju.
Kopsh taa atgadiijuma ilgs laiks pagaajis, bet nu nekas taads otreiz nav piedziivots :).
Man līdzīgs gadījiens bija kā BigAndy ar šūpolēm, tikai es nokritu uz vēdera un ar šūpolēm dabūju vēl pa galvu (lecu viens - labi ka tā). Draugi mani pusdullu ar asiņojošu galvu izvilka no šūpoļu apakšas. Kopš tās reizes (pirms 20 gadiem) ar ekstrīmu esmu pārsvarā uz "Jūs"...
kāda būtu šī topika jēga? :D
civlēks, kurš nedomā ar galvu liek domāt citiem?
Tāpēc jau ir "Mācāmies no kļūdām".. :)
2reiz vairs vnk. tā nedarīs, vai arī vienīgi, kad būs pārliecināts par sevi, tad..
Bet man arī ir gadījiess tāpat, kā tiem 2 cilv. ar šūpolēm.. Bija smagi, tāpēc vairs necenšos lekt, cik vien iespējams tālu.., protams, vairs arī nešūpojos.. Tikai Lieldienās.. :p
mani gan ne kritieni no šūpolēm, ne arī sitiens ar šūpolēm pa pieri nav atturējis apgūt šūpošanās mākslu :D
Arī ir gadījies lecot uz tālumu uzlekt taisni gaisā un krist lejā, bet kkā sanāca normāli nokrist un nesasitos nemaz.
es kad sīks biju nomaucos no koka uz muguras un precīzi uz trotuāra malas. paelpot vismaz minūti nevarēju. aiz sāpēm gandrīz noģību, visa mugura bija nobrāzta. labi, ka mugurkaulu nesalauzu :(
Vajag krist tā nedaudz, bet regulāri :D. Un ir pilnīgi vienalga pat ar kādu rīku pārvietojas. Ja krīt tā bikiņ un regulāri, tad, pirmkārt, iemācās krist un, otrkārt, labi zin robežu starp "varu" un "nevaru". Un labāk ir biežāk tikt pie kāda ziluma, nekā atdauzīties tā, ka mēnesi nevar pastaigāt.
vienreiz ar draugu izdomājām darīt tākā filmās. nobraukt ar siksnu pa trosi. trosi novilkām starp 2 kokiem. augstums bija kādi 3m no zemes. es izlēmu braukt pirmais.
braucu ar dermantīna jostu. pārdega jau pēc metra un es ar taisnu muguru uz pakaļas iemaucos zemē. tālāk atceros tikai to, ka nevarēju paelpot...
laikam izbaudīju to, ko sauc par nāves slieksni, jo pēc tam, kad man atslēdzās apziņa, atceros to, ka man gar acīm sāka zibēt visi notikumi, kas notika tajā dienā, tikai reversā - no otra gala. šitādas muļķības var maksāt dzīvību!
Man arī vienreiz gadījās kārtīgi nokrist uz muguras. Laidos no iesietām šūpolēm no koka, nokritu uz muguras no 3m augstuma, jo izslīdēja miets uz kā sēdēju. Kritiens ir sapigs ,aizsita elpu un bija nobrāzumi, zilumi, bet man diezgan paveicās ,jo varēja būt trakāk :rolleyes:
Tas bija pirms pāris gadiem
drunk_lizard
05-06-06, 08:59
mani gan ne kritieni no šūpolēm, ne arī sitiens ar šūpolēm pa pieri nav atturējis ......
tas ir manaams...
haha, nejauki :D
Es paris reizes esmu no rampas ar skeitu laidies leja. kad isti nebija sajega, ka vajag sasverties, ntas reizes pec kartas litoju uz saana, vai ari ar muguru pret asfaltu :D Neko, vakaros bik kauli pasapeja, toties tagad amats roka :D
mieru,iztiksim bez apvainojumiem. ;) Pašam īpaši smagi krist nav nācies,tik cik dažreiz ar ričuku,bet neko vairāk par nobrāzumiem neesmu ieguvis.
mieru,iztiksim bez apvainojumiem. ;) Pašam īpaši smagi krist nav nācies,tik cik dažreiz ar ričuku,bet neko vairāk par nobrāzumiem neesmu ieguvis.
Es ar, nevienu kaulu neesu vēl salauzis :D :D :D , laikam izturīgi :D :D :D
Krists ta uz trampļiem ir daudz un arī smagi kritieni ir bijuši :)
Kad vēl ar puikām skraidijām pa visādām stroikām un bērnudārziem, gadījas nesmuki nokrist no koka [kādi 2.5m], nokritu smuki kā dēlis uz vēdera, bet neko nesasitu, tikai apdullu, ieskrējām krūmos, un es nevis skatījos vai kaut ko neesmu nesmuki sasitis, bet gan laboju savu pulksteni, kam siksniņa bija saplīsusi.. Labi, ka nokritu uz zemes, trotuārs bija kādus 20cm tālāk, tad man laikam tagad nebūtu sejas..
Vēl pamatskolas laikos sanāca skriet āra uzpīpēt, un es umņiks sadomāju nevis skriet pa trepēm lejā, bet gan lekt un sanāca, ka nedalecu pietiekami, aizķēros aiz pakāpiena un ar purnu puķu dobēs.., beigās biju salauzis papēdim "bļodiņu" [tā ārsts teica].. Pats arī biju redzējis rentgenu.., smuki uz pusēm.. Ģipsi uzlika līdz celim.. :o
Mjā, vēlvienc gadījums bija, kad pirms kādiem gadiem 5 braucu ar fāteri pa mežu ar riteņiem un skatos - tāds kalns slēpošanas ar visiem pacēlājiem, bet tā visa štelle jau redzams, ka kādus gadus 10 nestrādā a tur būdiņa lejā ar visādiem tur uzrakstiem u.t.t a es davaj gribu redzēt, kas tur iekšā :o
Sāku braukt, kalns visai stāvs, bet viss ok, pie kalna vidu jūtu, ka vajag piebremzēt, spiežu līdz galam breikas, bet vispār nekādā jēgā, ritenis slīd vienalga, kautkan riteņi negriežās un pietam dikti ātri, es teiktu 30-40km/h, pie lejas skatos tāds kā pakalniņš un es tieši pa to... Lidoju ar visu riteni un piezemējos tā, ka ričuks man virsū uzkrīt, rezultāts - roka lauzta :(
Man liekas, ka tur jābūt tiešām ākstam.. :D [sorry]
Man kaut kas līdzīgs bija bērnībā.. Braukāju kaut kādiem tur kapiem, izbraucu Ābelītēs [kaut kāda paštaisīta riteņu trasīte].. Pabraukāju pa turieni, nu neko, jāmauc tālāk.. Braucu, skatos - kalns, labajā pusē strautiņš, bet tur lejā vēl tālāk aiz pļavas upe.. Braucu uzmanīgi lejā, bet ātrums palielinās, bremzēju spēcīgāk, bet nokrīt ķēde [tad vēl ar veco krievinieku braukāju].. Ātrums palielinās līdz kādiem 30km/h, un atlika tikai gadīt kas notiks tālāk.. Biju sastindzis kā stabs.. Ar 30km/h izlidoju cauri visai pļavai un upē iekšā.. Pieceļos, bet tur kādi 20 cilvēki visi uz mani skatās.. Visi peldās, sauļojas, bet es kā klauns ar riteni pa taisno upē.. Vispār nesasitos, jo iekritu upē.. Izlienu no upes ārā, uzliku ķēdi un uz mājām ar sarkanu bieti.. :p
Vienreiz braucu uz upi pa kalnu lejā( stāvu ) ātrums bija ap 45 un iebraucu rievā ,ar vāģi izbrauktā, zālē nevarēja pamanīt. Parāva aizmuguri gaisā un sākās smuks kūlenis lejā. Nepaveicās jo veļuks uzkrita paris reizes virsu , kūleņa laikā. Veļuks bija izšķaidīts( nelabojams:D, pa laimi ne mans:D :D :D )
Instigater
05-06-06, 17:25
Jaa, aizsista elpa, tas ir kruta, bet nu nekas iipashs, tikai sajuuta diivaina, ka nevari gaisu ievilkt, ticiet man - liidz naavei veel dikti taalu. Par laimi shaadas izdariibas atmetu taa ap gadiem 16. Tagad man ir auto :D
mjaa elpu kad aizsit taa diivaini, bet nav tik traki kaa liekas,galvenais pasham buut mieriigam,kadnomacos o liidztekaam uz muguras likaas vai ku nelabi bet nekas peec paaris minuuteem jau atpakalj:D, bet kad noplaajos un roku salauz tad gan neija patiikami, jo ar lauztu roku nemaz tik forshi, un galda tenisa sacenees ar taa lauztaa roka mazliet trauceeja:D
Tajaa pashaa futbolaa var taa ievilkt pa diafragmu ka aizsit elpu un jaalokaas ir stipri ilgi liidz elpu kaaartiigi atguusti, ir taa bijis.
Par savaam traumaam buutu gari jaastaasta, bet ieteikt sho to varu.
1. Ja neesiet autovadiishanas instruktors, nemeeginiet maaciit vadiit auto pashpaarlieinaatu sievieti. Taa mans faateris palika bez mashiinas un es ieguvu laikam jau uz muuzhu juutiigu plecu...
2. Nebrauciet dzeerushi ne metru, naacaas pazaudeet tiesiibas deel taada manevra, nobraucot 50m... Un pats vainiigs.
3. Nelieciet kaa jau autors ieteica pa trampliiniem, ar sleepeem taa uz muguras novilku, ka kopsh 12 gadiem ir alergija pret sleepeem.
4. Arii kokos nekaapiet :D gadiijaas uz muguras no kaadu 4-5m augstuma nokrist :rolleyes:
5. Nemeeginiet izgaazt pa smigai draudzenei masiivkoka durvis ar kulaku, nesanaaks :D Roku salauzu.
Labi ka viss kaut cik labi ir beidzies, daudz maaciibu, bet katrs jau dziiives izpratni rod savaadaak, uztveru jau so forumu kaa mazu pieaugosu gimeniiti, taapeec atlaavos kaadu "traipinu" iz savas dziives atklaat. :o
5. Nemeeginiet izgaazt pa smigai draudzenei masiivkoka durvis ar kulaku, nesanaaks :D Roku salauzu.
Reiz mēģināju "vīra prātā" dēlīšus ar kulaku sist, nu tādus 1,5-2cm biezus. Divus pārsitu bet trešais, maita, nepadevās un ieguvu kārtīgi apdauzītu roku, kas vakara gaitā uzpampa divtik liela. Lūzumi nebija, bet vēl nedēļu pēc tam bija grūtības pārslēgt ātrumkloķi :D
Vispaar "kunga praataa" gadaas riktiigus podus nogaazt, reizi pa reizei arii kaads miilotaas aplidotaajs tiek gaazts :D
tev Sifozais gan taa neveiksmigi ir gaajis beerniibaa, es kaa nekaa no laukiem naacis (liidz 8.klasei macijos laukos) tur tadus pashus brinumus stradaju, bet nekas taads nav bijis, ne sleepojot ko baigi sasitis, ne no kokiem kritis :D
par dzerumu runajot, pec 8. klases liecibas sanjemshanas taa pieleejos ka pa dienas vidu guleeju stadionaa uz futbola laukuma galiigaa atrubonaa. siikie nevareja saprast kas ar mani noticis, bet pieredzejushiem puikaam viss bija skaidrs
kaa pa briinumu man pat kauns nebija, tik pasham par sevi baigie smiekli, kaut arii par to jau tajaa pashaa dienaa zinaaja viss pagasts :D :D :D
Nu attieciibas un to alkohola lietu var piesaistiit tagadnei.
Bet jaa ir gaajis skarbi, noruuda tas. Nesaku ka man suudiigs IQ, bet gan taads ass dziivesveids, kas nav nekas labs.
cik varu acereties tad tas sliktakais ar mani ir noticis deelj manas/citu stulbuma/mulkibas , vai deelj dazadiem apstakliem kuru deelj tagad atceroties naak smiekli :D
kungi un dāmas, pirms brauciet ar kāda drauga/draudzenes riteni, pārbaudiet kā darbojas bremzes ručkas- vai kreisā ir priekšas/aizmugures bremzes, vai tas ir identiski ar jūsējo vellapēdu utt.
Bl, tagad sēžu un domāju cik varētu maksāt Deore ručka, ko vakar sapipiripipī, pāri stūrei lidojot... :mad:
Deore ruchku rotos.lv par ~10..15Ls samekleesi, ja paveiksies :)
Oponeeshu tiem, kas rakstiija, ka ar velo/sleepeem utml. padariishanaam nevajag meegjinaat atrauties no zemes - to droshi var dariit, tikai tas jaadara drusku ar praatu un piemeerotu tehniku :)
Un taadiem, kam praata nav(piemeeram, man), gudri onkas ir izgudrojushi kjiveri, brunjas un kaajsargus :D
Instigater
06-06-06, 21:39
....
1. Ja neesiet autovadiishanas instruktors, nemeeginiet maaciit vadiit auto pashpaarlieinaatu sievieti. Taa mans faateris palika bez mashiinas un es ieguvu laikam jau uz muuzhu juutiigu plecu...
...
****a, veel tagad acu priekshaa tas skats, galvenais to nedariit ar darba auto, par laimi toreiz viss beidzaas ar izbiili un kaadu 15cm mileni no betona staba. ****a, shii krutaa, spiezj tik griidaa, un, kad saprot, ka nevar paspeet pagriezties, tad to gaazi spiezj veel vairaak. Duras ibio. Kontrolji tad arii vairs nav nekaadi, kaa vien ruchnjiks, kursh taapat neko daudz nedod. Kopsh taas reizes pilniibaa nodevu apmaaciibu autoskolas instruktora rokaas, par laimi tagad brauc praatiigi - shamie laikam zina, kaa pareizi jaauz****uj :)
Tagad manu auto shamaa dabon tikai tad, kad es ir taadaa paalii, ka CSN vairs nepieljauj pasham braukt.
Atljaushos pacelt topiku:
Interesanti jau ir tie visi atgadiijumi ar velljukiem, sleepeem u.c. K2 darbinaamu tehniku. BET tas ne tuvu nestaav tam, ko var piedziivot ar motorizeetiem paarvietoshanaas liidzekljiem..
Ar divriteni savulaik ir gadiijies taa, ka braucot ar ~30km/h izkriit prieksheejais ritenis :cool: , kaa jau biedri mineeja, braucot no kalna, neredzeet bedri, sekas taadas pashas. Veel trakaak - ir gadiijies ienesties automashiinaa ar lielu aatrumu, "nolidot" rataa no 2m augstas sienas, no tilta iebraukt upee u.t.t. Tas viss siikums.
Arii tie muguras atsitumi ar tam sekojoshiem ilgaakiem elpas zudumiem kaadreiz bija ierasta paraadiiba, raapjoties kokos un citaas "droshaas" ietaisees/veidojumos :)
Daudz trakaak ir tad, ja jokus saak taisiit pie motorizeeta transporta stuures. Taa piemeeram ar kvadrociklu iznesties cauri kruumu biezoknim vai "meegjinaat" uzbraukt 45 graadu staavaa kaapaa - tas ir dariits, diemzheel neveiksmiigi :rolleyes:. Tad veel atgadiijumi ar kartingiem, kad kaa jau te mineeja, atvainojos par izteicienu "dura baba" tiek pielaista pie rulljiem, un trases taisnes viduu pirms pilnaa gaazee braucama S veida liikuma izdomaa nomest pa kaucoshajiem vietaa, kur ir tikai viena izbraucama trajektorija. Laimiigas sagadiishanaas vai manas aatraas kaajas deelj paveicaas vinjai tikt sveikaa cauri, jo kaa citam indiviidam reiz sanaaca, kad aizmuguree ietriecaas ar aatrumu 70km/h, un tika izlauztas abas rokas no sanjemtaa triciena. :(
Tfu, tfu, tfu ar automashiinaam uz ielas nav sanaakushi nekaadi negadiijumi, bet dazhaadu apstaaklju deelj tuvu tam gan ir buuts..
Jaa, aizsista elpa, tas ir kruta, bet nu nekas iipashs, tikai sajuuta diivaina, ka nevari gaisu ievilkt, ticiet man - liidz naavei veel dikti taalu. Par laimi shaadas izdariibas atmetu taa ap gadiem 16. Tagad man ir auto :D
tur jau ir tas prikols, ka tajā brīdi kad tu jūti ka nevari ievilkt elpu, no bailēm sirds sāk sisties ātrāk un elpu arī gribas ievilkt spēcīgāk. Vienk pretīga sajūta.....
A vot es ar kājām staigāju tikai un ar sabiedrisko. Bet vienalga ir gadījies, ka sesdienas rītā ir sadauzīts deguns un ģīmis nobrāzts, lai gan nekādas sadursmes ar nekrietneļiem nav bijušas. Tā kā ne tikai brauciet, bet arī staigājiet uzmanīgi!
Nevajag lekt, ja nēesi pārliecināts, pirms lekt jābūt gatavam gaisā mest prom riteni un piezemēties uz K2 vai ar kādu body trick (kūleni).
****a, veel tagad acu priekshaa tas skats, galvenais to nedariit ar darba auto, par laimi toreiz viss beidzaas ar izbiili un kaadu 15cm mileni no betona staba. ****a, shii krutaa, spiezj tik griidaa, un, kad saprot, ka nevar paspeet pagriezties, tad to gaazi spiezj veel vairaak. Duras ibio. Kontrolji tad arii vairs nav nekaadi, kaa vien ruchnjiks, kursh taapat neko daudz nedod. Kopsh taas reizes pilniibaa nodevu apmaaciibu autoskolas instruktora rokaas, par laimi tagad brauc praatiigi - shamie laikam zina, kaa pareizi jaauz****uj :)
Tagad manu auto shamaa dabon tikai tad, kad es ir taadaa paalii, ka CSN vairs nepieljauj pasham braukt.
Taa arii ir, labaak satiksmee uz savu galvu nevest cilveeku, kas nav vadiijis, var ciest nevainiigi cilveeki. Vispaar neuzticos shoferiem, ir tikai kaadi triis cilveeki ar kuriem mashiinaa juutos droshi, ar paareejiem nu taa, un ir kadri kuru mashiinaas vispaar nekaapju :D Taa laikam taada psihologiskaa barjera peec taas avaarijas izveidojusies. Karoč, vislabaak juutos pie stuures pats (tas gan nav apgalvojums, ka esmu loti labs shoferis) :D
Man gan bija ta, ka braucot uz ritenja pa celja pareju - (velocelinsh), mani nosita businsh. Par laimi bez traumam, jo businhs tik saka kusteties. Manas vainas tur nav. Vot vaditais uz mašinkam skatijas, mani nemanija...kaut es pat nenesos.
Macieties no ša veča kljudas, un ceniet bļ velosipedistus!!!
Cik reizes jau maniju ka vaditaji neskatas uz ***ehodiem, riteniem un brauc pari ielai pa zebru.
...Daži idioti gadnriz pa kajam brauc speciali.
Check CSN pirms lamaaties.
sarkanais velocelinjsh shkjeersaam braucamajai daljai NEDOD velobrauceejam priekshrociibas, ja vien taa nav zebra/gaajeeju paareja vienlaiciigi.
No otras puses auto nedriikst braukt virsuu gaajeejam lai pat vinjsh raapotu paari celjam visneatljautaakajaa vietaa.
ja es neteicu ka tur nebija zebra, tas nenozime ka tas tur nebija.
Nevajag piekasties, vnk ...esiet uzmanigi.
bl šorīt braucam no siguldas mājās pēc nakts maiņas ... atvelkam 210kmh ieraugam mentus priekša strauji nobremzējam un pēkšņi parādās aizmugurē policistu ekipāža un nostādina malā ... pienāk un paziņo ka esam braukuši ar 180kmh un tūlīt sekos tiesību atņemšana šoferīts aizgāja un visu sarunāja bez platna atlaida ar mutisku brīdinājumu :eek: :) bet stress bij baigais mājās gan braucām mierīgi ... mācība ir pēc svētkiem labāk nespiest ... liels paldies laipnajai policijas ekipāžai :rolleyes:
:eek: TaPaKaH, tu skaties, ka ar tevi, shitaa trakojot, veel kas nenotiek (tfu, tfu, tfu), savaadaak kursh taisiis WR?
Instigater
08-13-07, 15:42
ja es neteicu ka tur nebija zebra, tas nenozime ka tas tur nebija.
Nevajag piekasties, vnk ...esiet uzmanigi.
Zebra tev nedod tiesiibas braukt pa to ar velosipeedu, tev ir jaanokaapj no taa, taadeejaadi kvalificeejoties par gaajeeju, tad tu velosipeedu vari stumt blakus un tad auto ir tevi jaapalaizj, citaadi peec noteikumiem tu esi paarkaapeejs, tiesa, ments driizaak pataisiis par noziedznieku autovadiitaaju, taadaa gadiijumaa es tik tieshaam pieshkjirtu cietushajam papildus moraalo stimulu (http://www.bmwpower.lv/images/forum/smilies/bestmen.gif) naakamreiz skatiities un domaat liidzi.
****, saku taksh beidziet piekasties...!
tiesibas es dabuju un noteikumu brinjishkigi atceros.
Tur bija i zebra, i velocelinsh!
Instigater
08-14-07, 16:55
Kaa jau tev atbildeeja - velocelinjsh tev dod veel mazaakas tiesiibas shkjeersot celju nekaa gaajeejam pa zebru. Zinu, ka gruuti atziit, bet pats vien esi vainiigs.
'sarkanais velocelinjsh shkjeersaam braucamajai daljai NEDOD velobrauceejam priekshrociibas, ja vien taa nav zebra/gaajeeju paareja vienlaiciigi.'
TUR TA ARI BIJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111eleve n
Instigater
08-14-07, 17:14
Un tagad luudzu CSN punktu pretim, lai nebuutu tuksha ****hana.
titas perfekti iederas uz tofika nosaukuma fona - http://www.fishki.net/comment.php?id=23911
brachka tu slimais bastards, uz daču būtu atkratījies nevis 200+ spaidījis :P
titas perfekti iederas uz tofika nosaukuma fona - http://www.fishki.net/comment.php?id=23911
brachka tu slimais bastards, uz daču būtu atkratījies nevis 200+ spaidījis :P
Komentāri gan baigie. :/ Ja vieglās vadītājs būtu dzīvs palicis, vienīgais verdikts - pie sienas.
Instigater
08-14-07, 18:35
Vecs un skaists video - lielisks pieraadiijums tam, ka dazjiem cilveekiem no aatruma "shirmis aizveras", bet citi pastiepj un turpina logjiski domaat.
PS. Ha haa, dinamiits laikam tomeer neatrada nevienu vinju attaisnojoshu CSN punktu. :D
Nu jau te galīgs offtop... kāds var paskaidrot kāpēc man bremzes darbojas ar pārrautu labā priekšējā bremžu trosi?
Instigater
08-15-07, 11:02
Emm, baigi vecs tev aparaats, cik man zinaams, tad kaados 40. gados beidza lietot bremzes ar troseem un paargaaja uz hidrauliku vai pneimatiku. Koljies, kas par auto?!! A bremzee laikam taapeec, ka gultnis buus nokjiileejis, neesi ieveerojis, ka shvakaaks uzraaviens un bendzju baigi eed?
Emm, baigi vecs tev aparaats, cik man zinaams, tad kaados 40. gados beidza lietot bremzes ar troseem un paargaaja uz hidrauliku vai pneimatiku. Koljies, kas par auto?!! A bremzee laikam taapeec, ka gultnis buus nokjiileejis, neesi ieveerojis, ka shvakaaks uzraaviens un bendzju baigi eed?
tu aizmirsi ka roķene vēl jo projām ir uz trosēm (lai ja kas iztek var nobremzēt arī manuāli) ! Nu gan laikam jau no kāda 2000 gada daudziem auto arī tā vairs nav uz troses !
Tās ir stilīgi, kad norauj roķenes trosi un pakaļa noklemmē :D Šitā daudzi līkumos ir gājuši taisni ! :D
lol, aparāts jau tika pieminēts, nepareizi laikam to vadu apsaucu :D
nezinu kā tad pareizi to vadu nosaukt, bet teiksim dažkart iedegas kontrolpanelī lampiņa, kas brīdina par bremžu sist. bojājumiem
cik sapratu tad bremzes ir hidrauliskās :confused:
tu aizmirsi ka roķene vēl jo projām ir uz trosēm (lai ja kas iztek var nobremzēt arī manuāli) ! Nu gan laikam jau no kāda 2000 gada daudziem auto arī tā vairs nav uz troses !
Tās ir stilīgi, kad norauj roķenes trosi un pakaļa noklemmē :D Šitā daudzi līkumos ir gājuši taisni ! :D
nē runa iet par darba bremzēm ;)
lol, aparāts jau tika pieminēts, nepareizi laikam to vadu apsaucu :D
nezinu kā tad pareizi to vadu nosaukt, bet teiksim dažkart iedegas kontrolpanelī lampiņa, kas brīdina par bremžu sist. bojājumiem
cik sapratu tad bremzes ir hidrauliskās :confused:
A kā tu zini ka pārrauta ! Ja būtu pārrauta vai tad viss bremžu šķidrums nebūtu jau aiztecējsi prom :confused::eek:
tā lampiņa var par daudz ko brīdināt ! Ieteiktu konsultēties pie speciālista ! Vai vismaz uzbraukt uz bremžu stenda !
Iron, kur tu esi redzeejis ruchnjiku uz prieksheejiem ritenjiem?
lol to vārdu netīšam palaidu garām :( sorry
Instigater
08-15-07, 11:16
Aa, tad tas jau bremzju diska nodiluma dachiks vai arii ABS dachiks, pirmajaa gadiijumaa, iespeejams, jau buusi bremzju disku sachakareejis, otrajaa variantaa bremzeet naaksies ar praatu, nevis pedaali griidaa.
a vot tas jau ir ticamāk ;) ABS nav, un tur tomēr ir kkādi strāvas vadi (cik sāku atcerēties)
TA vīriņš pie bremzēm nepiekasijās, izņemot to pārrauto vadu un bremžu diskus (1 punkts), ja nekļūdos bremzēm bija 1,8 rādītājs (nezinu tas labi vai slikti :o)
galīgu offtopu es te salaidu..
Instigater
08-15-07, 11:38
raadiitaajs 1.8 pats par sevi neko nenoziimee, uz vienas ass ir jaabuut vismaz kaut kam, tobish vismaz 0.5, pie tam starp vienas ass ritenjiem darba bremzem cipari nedriikst atshkjirties vairaak kaa par 30%, bet rocenei ne vairaak kaa 50%. A tas cipars noziimee bremzeeshanas speeku - jo lielaaks vai aatraaks auto, jo lielaaks cipars, pie tam, ieveero, ka uz pakalju cipars buus juutami mazaaks.
SAAB 900 :p
Viens ieteikums no manas puses. Vispirms ar skrituļdēli ir jāiemācās braukt un tikai pēc tam taisīt oly. Es darīju otrādāk (mēģināju braukt, cik nu spēju noturēt līdzsvaru un taisīju oly, ko jau pratu ļoti labi) un ietriecos ar galvu asfaltā, tagad smuka 2+cm šuve uzacī, vajadzēja būt kam nikānkam principā. :D
Uj, no kādiem tik augstumiem nav ar koka galotni rokā lidots zemē. :D No kalna krustā saliktām rokām ar divriteni arī neiesaku braukt, man sanāca ieskitet mājas sienā.
PS. Pievienojos par tām divriteņu bremzēm, sanāca vienreiz Vāczemē pilsētā nobraukt pa ļoti stāvu kalnu bez bremzēm, principā paveicās, ka šķērsojot šķērsielas nekas mani nenonesa un pats nekur neienesos, vienā momentā gan bija milene. :o
Neiesaku slapjā laikā braucot ar moci pārvērtēt sieviešu spēju jūs redzēt braucot pa ceļu. uz 70km/h braucot viena blondīne ar skaistu, sarkanu rav4 izgrieza priekšā no šķērsielas. Pārdesmit cm un būtu pret mašīnu ribas atstājis, bet paveicās noraut malā un beigās mīksti slīdēju pa jāņu aplaistīto asfaltu :D Iedeva dvatcāri :D
Instigater
08-20-07, 15:11
Pat nevajag nekur braukt, atliek tikai noparkot auto, pasham aiziet uz pasta nodalju, lai tautas kontrole saaktu zinjot, ka viena dura ir ieparkojusies ieksh tava auto un tuuliit njems peedu. Nekas, liecinieku daudz, dziivesvietas adresi pat nu jau es zinu. :D
Cik nu esmu pāris reizes pēdējā laikā braucis uz Latgalīti, tad zinu vienu krustojumu, kur 100% katrā luksafora sesijā būs vismaz 5 noteikumu pārkāpēji, kas iebrauc krustojumā vēl pēc sarkanā un veido neskaitāmas avārijas situācijas. Runa iet par dzirnavu ielas un tās ielas, kas gar pastu iet, krustojumu. Tur ir pilnīgs bezpriģels :eek:
Bet no otras puses, ja tev ir veca mašīna un apdrošināta un gribās no mašīnas tikt vaļā plus vēl apdrošināšanas naudiņu iekasēt, tad tā ir labumlabā vieta, lai kādam pie zaļā ietriektos sānos, jo pat tad, kad tev jau labu laiku ir zaļais, atradīsies kāds, kas vēl līdīs krustojumā.
THNX for the tip :D
13. novembra un Dzirnavu krustojums?
jaa,braucam uzmaniigi :D :D :D
http://photos.fotki.lv/photos/12/W0001573/000157247/000015724700_%23_2_%23_marihuans.jpg
jaa,braucam uzmaniigi :D :D :D
http://photos.fotki.lv/photos/12/W0001573/000157247/000015724700_%23_2_%23_marihuans.jpg
Nu malacītis, malacītis tu esi :D
jaa, dzirnavu i satekles...-pusgadu, katru dienu tur staigajos.... - daudz i daudz idiotu tur brauka. vienreiz tik redzeju kakaa sasitu mitsubishi.
ulbrokas un dzelzavas krustojums> mentu patruļas un nomalītē kkas sarkans, kas varētu atgādināt mitsubishi galant :D
Instigater
08-24-07, 10:17
Marihuans, skatos, seenjot bijis, pat suunas veel uz maajaam atvedis. :D
Marihuans, ja tava tačaka, jūtu līdzi!
Kasko bija ?
Ja nē, tad padārgi izskatās..
Priekšējais buferis kirdik, spārns, reste arī izskatās jāmaina, vāku moš iztaisnosi..
.. Kas ar acīm? Sastas?
Izsktās uz latiem 500-600 kā minimums
nē, zini, nav viņa. vajadzēja vēl numura zīmi aiz loga nolikt :D
tu vēl nepamanīji ka viņam astē arī ielidoja...
nē, zini, nav viņa. vajadzēja vēl numura zīmi aiz loga nolikt :D
tu vēl nepamanīji ka viņam astē arī ielidoja...
Nē! Garmoška tātad ? :( Pavisam skumji..
Tad jau moš šrots pat? :confused:
Jāpārdod lietuviešiem - lai notirgo kā tikko no vācijas ar 120t km uz spidometra. Ņibitaja :D
Tačka ir marihuana un seeņoja šis pa graavi šoreiz :D:D
Ja veel nav atdots remontā, tad pavisam driiz :)
shonedeelj vai naakamo ies uz kraasoshanu,jau viss iztaisits :D pakalja vesela,viss ok :)
nu man divi taadi ir,vienu jaucu..ar otru braukaaju :D vot sanaaca panjemt graavi :D
izmaksas hvz,pat neesmu reekjinaajis,bet zem 300ls domaaju :rolleyes:
Tik maz? Buferi nemainīsi? Spārnu nemainīsi?
Man liekas abi šie vien jau iet krietni pāri 300, bet kur nu vēl krāsošana utt...
Pavarotņikas arī kirdik..
Vai tad E36 tik lēti viss.
Man reiz bija E36. Cik atceros par spārnu (nomaiņa + krāsošana) reiz noliku 100, un tas vēl pirms gadiem 3 bija laikam...
Taisnot neiesaku. Pēc dažiem gadiem krabis iznāks ārā... (man tā arī apmēram bija 2 gadu laikā arka sāka rūsēt..)
jā, marihuan, kautko no daļām arī taisnosi?
Cik zinu, E36 rusee vieniigi, ja ir kautkas taisnots :)
Tik maz? Buferi nemainīsi? Spārnu nemainīsi?
Man liekas abi šie vien jau iet krietni pāri 300, bet kur nu vēl krāsošana utt...
Pavarotņikas arī kirdik..
Vai tad E36 tik lēti viss.
Man reiz bija E36. Cik atceros par spārnu (nomaiņa + krāsošana) reiz noliku 100, un tas vēl pirms gadiem 3 bija laikam...
Taisnot neiesaku. Pēc dažiem gadiem krabis iznāks ārā... (man tā arī apmēram bija 2 gadu laikā arka sāka rūsēt..)
Ibio nezinu kur tādi ceņiki, moš jaunām daļām? e36 tak katrā šrota navalam ir un detaļas šitiem manuprāt ir naturālākais ļimonadņiks. :D
Nu jā šrotos viņi ir tapēc, ka viņus sit biež :D..
Bet vai šrotā var atrast E36 ar nesistu prieksū ? :)
Gan jau ka var...
neko netaisnoju,visu paarliku no cita e36 :) veel autisnh tika beidzot pie blokja,aadas salona ar roku balstiem un jaaieliek veel kondiska no otra e36.
Slieksnjos bisku bija ruusinja,tos pie reizes arii jaunus ieliku,ja jau taisa, tad taisa..poh
E36 izmaksu zinjaa ir ok,protams buutu sanaacis ljoti daudz,bet taa ka bija donors,tad viss ir pa leeto,tik kraasoshu uzreiz visu auto,nevis detaljas,jo jau sen vajadzeeja paarkraasot.
roka,ni..ni..tur tu kljuudies. Limonaade toch nav.chalis nesen arii uzskjeela e36 priekshu,sanaaca remontos ap 600ls,taa ka tik leeti nemaz nav. :p
nu nez, man arii liekaas, ka e36 ir limonaade. no pieredzes :) pie kam man bija coupe, kurai daljas ir daargaakas nekaa sedanam.
nu tu jau pisi kapeiku un mekleeju visu kaa leetaak :D
es paardodot daljas ari nelaizju galiigi leti,bet turu cenu :p
nu labi ja runājam par cupejām tad tām gan varētu būt atsevišķas daļas dārgākas bet nu nez visi ir gudri kā vismaz skatos manuprāt viss akarīgs no avārijas + mašīnas stāvokļa var būt avārija un sataisi un viss strādā a var gadīties ka labāk pirkt jaunu jo vecā ir šrots ... ok spam on protams viss ir atkarīgs no tā vai tu pats vari sarunāt lētāk arī servisā nosist cenu ir māksla ;) :D :D :D
nu tu jau pisi kapeiku un mekleeju visu kaa leetaak :D
es paardodot daljas ari nelaizju galiigi leti,bet turu cenu :p
ko noziimee pisi kapeiku? ja tu lietotu zondi paardod par 30 ls un es tajaa pashaa laikaa ieksh ape motors jaunu bosch zondi nopeerku par 22 ls, taa ir kapeikas pishana? var jau buut, bet tikai ne no manas puses ;)
es tach cenas vinjai nezinaaju,cits teica ka maksaa 40ls,cits 25ls..
beigaas pa 25ls arii atdevu ;)
eniivej jauna par 22 ir labaak nekaa lietota par 25 :D
vot buus jaanopeerk no tevis tas bumers pa leeto, jo izskataas, ka tu vinju kop, nevis tikai jaaj :D
tuvaakajaa laikaa nav plaanots paardot,vieniigais,ja njemshu m3 e36,bet stipri shaubos..uz ziemu taa vai taa ies garaazaa,nah tos saaljus vinjam barot :(
pec ziemas atkal vilkshu aaraa :D tagad itkaa ir doma panjemt kaadu vw ar 1.9tdi..a to kaa vieniigais auto tomeer saaliiti sanaak un darbu braukaat :D
ai man bija totaals poh uz benziina pateerinju. btw kad nomainiiju zondi pateerinsh palika ljoti cilveecisks ~11l/100km
nu man gruuti paliist zem 13l,kaut ar motoru viss ir ok ;)
Kur tev prāts vispār domājot par lietotu lambdu ? :D
Nav nav E36 daargas kuzava daljas, pats nesen nevareeju tikt valjaa no apskaadeetas E36 troikas. Toch uz kaadi 300Ls velk, any way, zheel :rolleyes:
nu man par lanzera korekciju un salikshanu,slieksnju metinaashanu un veel paaris suudu noveershanu buus ap 150-200ls+detaljas. un tad kraasoshana kaadi 500-600ls.
priekshas detaljas e36 iet uz uraa,haube 50ls,spaarni 20ls katrs,brille 20-25ls,televizors 25ls,lampas ja labas,tad 30ls utt. :D cenas nav lielas,bet izpeerk baigi.
Protams ka izpeerk, jo biezhi shis modelis tiek sists, nez kaapeec, bet nu taa man apkaart sanaacis vairaakiem.
Kraasoshana, tjip visam kuzavam? Man liekas ka padaargi.
Jaa visamkuzovam,shur tur veel jaapieshpaktelee..paaris vietaas veel mazas buktiites un shviikas. Cena itkaa ir ok :)
Pastāv paliela varbūtība ka uz ziemu, nākamo pavasari, bus vaļā krāsotava. Pagaidām ņemamies ar ūdens tehniku, bet ir doma krāsošanu veikt arī mašīnām.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.