View Full Version : Kā pieslēgt pastūzi magim kam nav remote izeja?
vobshem ir taads magjis:
http://www.jvc.ru/files/instruction_manual/kd-s777_eng.pdf
kaa lai piesleedz pastuuzi? ar ieprieksheejo Sony viss bija vienkaarshi. atsevishkja izeja pastuuzim un remote. shim nav. tas noziimee, ka nevar piesleegt?
nu tak gandriiz visiem pastiprinaataajiem naak hi-level input kur spraud klaat tos vadus kas no magja iet uz tumbaam.
vobshem ir taads magjis:
http://www.jvc.ru/files/instruction_manual/kd-s777_eng.pdf
kaa lai piesleedz pastuuzi? ar ieprieksheejo Sony viss bija vienkaarshi. atsevishkja izeja pastuuzim un remote. shim nav. tas noziimee, ka nevar piesleegt?
Tur ir tā ka, vispirms tev jāapskatās via tev maģim ir pastiprinātājs tilta slēgumā vai ne - respektīvi vai tu tumbu aiziet divi vadi kas ir signāls, vai viens signāls un otrs zeme. Jo lai slēgtu tilta izeju pie pastiprinātāja tev viņam jābūt simetriskai ieejai - pretējā gadijumā nocepsi maģim pus_pastiprinātāju. Savukārt pastiprinātājam ir tāda lieta kā input level, ar kuru tad iestādīsi ieejas līmeni - tas nekas ka viņš būs ņemts no maģa jaudas izejas, jo pastiprinātāja ieeja ir ausgtomīga.
Tātad vispirms noskaidro vai tev maģm ir tilta slēgums, un/vai vai tavam stipreklim ir simetriskā ieeja. Ja nav tilta tad uzreiz droši pa taisno vari slēgt klāt stipreklim, protams pirms slēdz iekšā uzgriez input level uz vismazjūtīgāko.
nu bet specifikācijā figurē line out (tas būtu dīvaini, ja nebūtu šādas klases maģim), tā ka jāskatās connection manuālis, tāds liels palags parasti, gan jau, ka tajā kopējā konektorā viss sabāzts
jap tur ir 2 lieli shtekeri kas sprauzhaas magjii. viens tumbaam un otrs cik saprotu straavai. un tas kas tumbaam tur ir vienkaarshi daafiga vadinji :)
vai maģim ir pastiprinātājs tilta slēgumā - kaa lai to noskaidro? man nekaadas sheemas nav, tikai tas ko atradu netaa instrukciju. zinu ka man pastuuzis ir sasleegts tiltaa lai dotu 300W laukaa.
un magjim ir 2 tukshi output caurumi cik noprotu tur kaa reiz arii var pastuuzi piesleegt. vieniigi kaa lai panaak to ka pastuuzis iesleedzas un izsleedzas kopaa ar magji? jo remote pastuuzim ir, bet magjim nav :(
atradu konekciju manuaali, bet taapat nekas nav skaidrs :D
http://www.jvc.be/files/installation_manual/fsun3117-t212.pdf
vispaar tur rakstiits ka ir arii remote... kautkaa nepamaniiju. laab meegjinaashu kautko tuuliit nosvilinaat :D
remote parasti ir dzeltens vai zils vads. vai tad tev uz tiem euro shtekeriem nav rakstiits, kursh tas vads ir?
tikko tavaa manuaali apskatiijos: A5 - blue with white stripe - To power aerial, if any!!
tas arii ir tas tavs remote, vinjsh padod straavu tad, kad iesleedzas magjis, lai izbiidiitu antenu, bet pielitojums ta vinjam ir dazhaads...
njaa aizstiepu visu uz autinju un konstateeju, ka manaa vadu komplektaa nav visi vadi :( truukst kondensators un remote vads. damned :D kur lai sveetkos pakjer vadus?
latgalite.lv? un kam tev to kondensatoru? cik tad tev tur tie kilovati ir, ka vajag kondensatoru?
sajuka, nejau kondensators, bet droshinaataajs. tas kursh tiek likts straavas vadam kas naak no akjiisha. parasti naak liidzi vadu komplektam. cik latgaliitee shitie briinumi maksaa? esmu pamaniijis ka daudz kas tur maksaa daargaak nekaa veikalaa :D nav kilovati. tikai 1 subs 300W un lightning pastuuzis tiltaa - arii 300W. bet nu zini, godiigi sakot man vairaak nemaz nevajag :)
nu es savu vadu komplektu pirku par 15 ls, bet man paari palika viss, iznjemot droshinaataaju un elektriibas vadus. pat remote vads ir :D ha ha. meetaajas maajaas plauktaa. bet nu anyway, nez, cik taads pasaakums vareetu maksaat. man ir kaut kaads kreisais free air 500w subis un 4x50w, cik saprotu, peec vecaa standarta pastiprinaataajs, nav ne tiltaa likts, ne kaa savaadaak... un man arii nekaa vairaak nevajag, pastiprinaataajs taads liels, oranzhs un smags, diplomat kaut kaads :D arii jau kreiss, bet nu skan pietiekami labi... :)
kas ir interesanti, tad man ir tikai viens straavas vads :D un shkjiet ka paaraak iiss :D bembim akjis bija bagazhniekaa, shitai mazdai priekshaa ibiomaat :D
a pastuuzi es pieskruuveeju subja kastei - kompaktaak un arii vadu mudzhgulis nav tik liels.
klau a pashus skaljrunjus remontee? man kakjis ir izgrauzis caurumu diezgan palielu, nevis papiiraa, bet gan tajaa elastiigajaa gumijas daljaa apakshaa :D un vai nesanaaks leetaak nopirkt jaunu nekaa remonteet?
tas latish jaaprasa par tiem skaljrunjiem. par vadiem, es zinu, ka masas vadam ir jaabuut resnaakam kaa + vadam, un masas vadu var skruuveet jebkur pie raamja. nu un ja nav baigie kilovati iekshaa, tad mega resnus vadus nevajag, neesmu nekaads elektronikjis, bet pamatzinaashanas dazhas man ir :)
izskataas shitaa tas viss pasaakums
http://foto.apollo.lv/files/aada/large/500181.jpg
kaa skan ar caurumu veel neesmu meegjinaajis, bet imho nevajadzeetu buut nekam labam :D
masas vada man nemaz nav... man zinoshs dzheks teica, ka masas vadu arii vislabaak ir sleegt pa tiesho akjim pie miinusa.
nu man elektronikas veikalaa teica, ka ir jaasleedz pie masas, pa tiesho pie raamja, jo ja gribeesi pirkt resno vadu tik daudz, lai liidz akjim aizvilktu, tad tak paraados var iekulties :D tur tak dikti resns vads jaavelk, un komplektaa arii iiss naak, otrkaart, priekshkam pie akja, ja mashiinai massa ir pilniigi visur pie raamja? nu subis ir ok, bet man bagaazhniekaa nelien taada kaste, i nevajag :)
jaa, ja nebuutu taa cauruma tad subis buutu tieshaam ok :D bildi liku nejau ar domu kko paziimeeties, bet gan dzirdeet spechuku viedokli vai tas caurums ir laapaams vai arii gluzhi vienkaarshi neatmaksaajaas to dariit.
tad kaa ir ar to suba remontu? mosh pasham uzliimeet kautko pa virsu tam caurumam?
domaaju ka nav jeegas
un shitas subs jauns nav nemaz daargs
~40 Ls pirms paaris gadiem, tikai vairs jamo nekur nopirkt nevar... btw leets, bet tricina ljoti labi :)
tev tas caurums tac membrana ka tu doma vinu lapit lai saglabatu elastibu vienadu ar parejo membranu, ja uztaisi pa cietu tad staigas skibi un skarsies pie magneta ieksa staigajot.
plus pa zemejumu visos audio salonus veci saka ka jataisa viena punkta...
pats akja minus skruvejas pie korpusu taka teoretiski vajadzetu but po kura vieta skruve klat...
es domaju pasties alternativu jaunu basinieku un bumbas, tik jaskatas lai kastes tilpums atbilstu jaunajam subim...
okz, viss skaidrs, vienkaarshi mekleeju jaunu subi 300W nom. mosh ir kaadam kkas paardodams?
izmeerus pasaki, un kastes tilpumu, ja veelies kastei piemekleet...
nu tas spl bija 300W 12'', domaaju jebkursh analogjisks subis derees
njaa aizstiepu visu uz autinju un konstateeju, ka manaa vadu komplektaa nav visi vadi :( truukst kondensators un remote vads. damned :D kur lai sveetkos pakjer vadus?
Euro shtepcelim nav line-out izejas.
line out ir 2 gab atsevishkji, kuri vispaar staav briivi ;)
line out ir 2 gab atsevishkji, kuri vispaar staav briivi ;)
Nu tad viņus arī izmanto! Kur problēma???
latish shodien kkaads iipashi neattapiigs :D ko tu par to suba caurumu saki :confused:
latish shodien kkaads iipashi neattapiigs :D ko tu par to suba caurumu saki :confused:
Kas par materiālu ir tas kas tev ir izplīsis? Papīrs, gumija jeb tā stūlbā švammgumija?
edit: izplīsušais gabals jau nav saglabājies?
gumija. izpliisushais gabals tika sagrauzts liidz neatpaziishanai :(
gumija. izpliisushais gabals tika sagrauzts liidz neatpaziishanai :(
gumija, vai tāda poraina švammgumija? - kā mūsdienu širpotreba auto skaļruņiem izmanto? Ja tāda tad sūdīgi + ja nav orģinālā izplīsušā gabala. Pat neiesaku nearko nemēģināt aizdarīt - tā jau tavam skaļrunim dinamiskā spiediena nava, būs vēl švakāks. Atstāj vaļā.
P.S. Protams ja tev jau klab, tad jāmaina vissa mala.
njaa apskatiijos, shvammiigaa gumija :( tiko latgaliitee nopirku vadu komplektu, sha pameegjinaas kaa skan :D
tam subim cik atceros ir putugumija
tam subim cik atceros ir putugumija
nēnu, būt var dajebkas. Un atkarībā no materiāla, mainās lāpīšanas tehnoloģija.
DeadmaroZ-TLOTL
05-05-08, 10:35
izmet to suudu sapleesto miskastee un nopeerc jaunu subui
vot rēciens :D:D:D
Tas subs nav pat apspriežams, kamēr skaļrunis ir tādā smukā stadijā
A maģim 2 line out varianti:
1. Standarta štepselī, kuru vajadzības gadījumā var sadabūt @Latgalīte
2. nokrāsot zaļā krāsā un izmet to pa window out izeju :D
vakar visu sasleedzu un viss skan. godiigi sakot neredzu nekaadas paarmainjas starp to kaa skaneeja bez cauruma un kaa skan ar to :D bet nu eniivej jaaiepeerk jauns subis, man tas caurums nepatiik tiiri vizuaali :D
Cik naudiņas esi gatavs atdot par tādu pašu SPL ELF 12? Moš ar dāsnu piedāvājumu piespiedīsi man jamo tev pārdot!:D
Ja incē ir arī kaste ~45L! ;)
DeadmaroZ-TLOTL
05-05-08, 14:59
Kas tam SPL ir tik labs ka maksaa taadu vaajpraata naudu?
nu es pats vinju pirku pirms 2 gadiem par 35 Ls jaunu, bez kastes :) vai tad taa ir vaajpraata nauda?
nez vai es njemshu taadu pashu, jo pastuuzis vairaak dod laukaa. jaapameklee kas jaudiigaaks.
Es arī ap to laiku pirku un cipars tiešām sweat, bet ej tu tagad atrodi jamos kautkur? :D Jaunu neko sakarīgāku par to summu tagad nenopirksi! :o
Ja nav noslēpums kas tev par pastūzi tur tagad ir? :)
DeadmaroZ-TLOTL
05-05-08, 15:05
Nu 35ls normaala cena :D:D
Es jau nu skatiitos uz kaadu Pioneer subi
teiksim Pioneer TS-W257D2
Ja nav noslēpums kas tev par pastūzi tur tagad ir? :)
lightning audio s2.300.2
http://www.autoaudio.lv/images/15240doska1.jpg
a tam spl tikai 250W
njaa shitie SPL ir labi un leeti subji, tikai vairs nav nopeerkami a kaadi ir jaunie modelji, hvz :)
DeadmaroZ-TLOTL
05-05-08, 15:15
Nu un peec tavaam domaam cik tad tas pastuuzis dod araa , paluurot rakstiits ka 2x75w vai ja var tiltaa sleegt tad buus ap 1x150w , taada standarta 21gs magiisha jauda ;-)
tiltaa 300W ;)
njaa tas pioniers leets, tikai man liekas ka iisti kautkas tur ar omiem ar manu pastuuzi nesader.
DeadmaroZ-TLOTL
05-05-08, 15:18
:D:D:D:D:D nee tiltaa buus 150 pie 4OHm , es neticu ka tev tas subs ir 2OHm :D
nu tici vai netici, vienkaarshi pameklee speceni :D
DeadmaroZ-TLOTL
05-05-08, 15:20
http://www99.shopping.com/xPF-Lightning-Audio-Strike-S2-300-2
luudzu
un reku subja specene kur skaidri rakstiits ka 4OHm , taatad buus tikai 150W
Common Features
• Dual 4 ohm voice coil
• Chrome plated basket
• Polypropylene cone
• Chrome front & back plate
• Foam rubber slant surround
• Black spider
• Chrome push terminals
ELF-12
• 500 watts power handling
• 250 watts RMS
• 60 oz. magnet
• 2” kapton voice coil
• SPL 92 dB
• Sealed box: 1.5 cu. ft.
• Ported box: 2.1 cu. ft.
• Tuning: 30 Hz
• Port size: 3” (dia) x 8.3” (length)
• # of ports: 1
Njā izstās jams diezgan bīstams! :eek: UN LV e-kantoriem specenes toč pareizas! :D
moš varu tev piedāvāt arī pastūzi buferim! Teiksim Power Acoustik PS2-520! :D
atradi jau arii speceni no kautkaada liika ishopa. es saku, tiltaa vinjam ir 300W ;)
http://www.tuningmania.com.br/autosom/manuais/pdf/LA_catalog_2004_LA_literature.pdf
linkaa jaaskataas 7taa lapa
laab man nav ko piebilst ja tu pat izlasiit nejeedz ko tev iedot un tik svied vienu liiku linku peec otra...
varu pretii dot tikpat liikus linkus:
http://www.autoaudio.lv/index.php?pg=24&slud_id=94
:D
bet nu pasktaies vienkaarshi tajaa PDF
Ozys got owned really hard! :D :D :D
tak tā specene arī tur ir galīgi līka- kā var būt vienādas jaudas pie 2Ohm un 4Ohm?
DeadmaroZ-TLOTL
05-05-08, 15:33
Biku sapisos sorry ;-)
vot atradu visticamaako avotu no razhotaaja maajas lapas :D
http://www.lightningaudio.com/latech/library/2003/Amplifiers/MAN4107B_LA_strikeamp_MAN.pdf
specifikaacija ir 10lpp.
4Ω Load Per Channel 75 Watts x 2
2Ω Load Per Channel 150 Watts x 2
4Ω Load Bridged (Mono) 300 Watts x 1
okz, ir tiltaa jamam 300W, taapeec arii vajag 300W subu, 30cm. jaaiebrovzee bmwpoweraa ik pa laika pa limo var dabuut stufu :)
DeadmaroZ-TLOTL
05-05-08, 15:39
Taa ir maksimalaa jauda vai nominaalaa , iisti nevar saprast
man liekas ka tam SPL ir tikai 250W RMS ja es nemaldos :) katraa gadiijumaa kad njeemu, tad shkjiet sanaaca taa ka subs bik vajaaaks par pastuuzi. bljin atkal jaameklee specene :D
Taa ir maksimalaa jauda vai nominaalaa , iisti nevar saprast
Continuous Power Rating (RMS) - Measured at 14.4 Battery Volts
un tam SPL reku pats rakstiiji ka 250W RMS http://www.eoz.lv/showpost.php?p=220670&postcount=47 :)
karoche jaatrod kaads leets subs 300W rms un buus labi, ja jau ar shito caurumu un 250W man liekas baigi ok :D
DeadmaroZ-TLOTL
05-05-08, 15:45
nu tad nem to Pioneer ko raksiiju
Nu re no ražotāja sakarīga infa- laikam jau k-kas līdzīgs manējam PA!
Yup subim 250W un pastūzim 300W! ;)
jaa, tas pionieris liekas neslikts, tikai neatbilst man kastei caurums 30 cm a jaunu kasti pirkt negribu :D
btw kaa tur bija labaak pirkt bik jaudiigaaku subu nekaa pastuuzis vai arii lai preciizi jaudas atbilst?
mok shitaadu
http://www.brivi.lv/auto_sabwoofer/sort3/manufact_196/p_34589/
DeadmaroZ-TLOTL
05-05-08, 16:44
tad nem shito
http://www2.220.lv/product?p=22254&lang=LV&ccy=LVL&host=220&ob=price
tev nederees no Pioneer tikai ar F baigaas , tie ir "Free-air use"
Nu tad, Ozys, pado ziņu, kad kādu no tiem Pionieru brīnumiem ieķersi- jāpieskrien ietestēt, ko tur deads kritis uz to Pioneer! :)
visdriizaak jau pionieri nenjemshu. man yotaa ljoti labi gali un vinji pionierus netirgo :)
DeadmaroZ-TLOTL
05-06-08, 19:46
man atkal Pioneeros labi gali taapeec arii juuzoju Pioneerus un nesuudzos :D:D:D:D
Pastuuzis gan man Phase Linear jo kad neemu tad Pioneeros manaam vajadziibaam atbilstosh nebija
nu man shitai mazdai arii aizmuguree 2 pioneer elipses + 2 priekshaa (naaca liidzi, nepirku). nu iisti jaunu apmierinaats ar skaneejumu neesmu :D
DeadmaroZ-TLOTL
05-06-08, 22:21
kaadi modeli? Pie kaa vini tev piesleegti? kaa vini tev pieskruuveeti, kas tev tieshi neapmierina?
ai hvz, pats nepirku, naaca liidzi autinjam. aizmuguree lielaas elipses plauktaa ieskruuveetas un priekshaa mazaakas elipses defaultajaas vietaas. nu skan kautkaa ne taa - augshas suudiigas, cherkst ja pagriezh skaljaak utt :) taas aizmugureejaas peec skata btw nav no leetaakajaam, bet nu skan tik suudiigi noteikti taapeec, ka nesleedzu jamaas pie pastuuzha.
subu beigaas nopirku shaadu:
http://www.yota.lv/?moreinfo=4068&lang=2&p=0&m=0&inscat=1163
ar atlaidi par 26 Ls :D
teikshu kaa ir - skan vismaz 2x labaak par to SPL. pastuuzim vismaz var uzgriezt basus uz maks un pat pie jaudiigaakaa skaljuma skan labi. principaa es gandriiz sirdstrieku dabuuju kad pirmo reizi iesleedzu, taadu basu ilgaak par 5 min iztureet nav iespeejams :D tagad jaapadomaa kaa lai numuru normaali nostiprina jo no aarpuses ir nereaals zaagjis :D :D :D
DeadmaroZ-TLOTL
05-07-08, 18:35
Nu bet protams ka GZ skanees labaak par to tavu veco shitu ;-) Pioneer taapat kaa vairumam ir leetais un daargais gals , leetie meesli tieshaam nav nekas labs , bet nu videejais un daargais gals ir pat izcils
mosh kaads grib manu cauro subu? skan jau vinsh tiiri normaali. mosh kaads vienkaarshi grib lielu magneetu? :D Pa pieciiti atdoshu.
ehh nevienam nevajag? tad buus jaaiet un magneets jaapielipina pie miskastes konteinera :D
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.