PDA

View Full Version : Alva neturas pie lodāmura :(

kasparrs
04-19-08, 00:17
Nu man ir tāda probza, ka alva vnk negrib turētis klāt pie lodāmura :o
Vienmēr esmu novīlējis galu spīdīgu, tad fiksi iemērcu kolofonijā (vai kā viņu tur pareizi raksta) un tad alvā iekšā, lai būtu virsū plāna kārtiņa ar alvu, un viss turās kā nākas... Taču pēdējā laikā tas vairs negrib līdzēt un tas ir bieži jāatkārto...
Vai ir kādi labāki, efektīgāki, vienkāršāki veidi, kā panākt, ka tā alva turas labi klāt pie lodāmura gala? :confused:

sharix
04-19-08, 00:47
SPAM ON

apvīlē lodāmura galu tā lai veidotos kaut kas enkuram vai sēnei līdzīgs, tad sameklē labi daudz alvas, tad izkausē alvu, tad iemērc tajā lodāmuru, tad atvieno lodāmuru no strāvas un ļauj tam atdzist (te ņem vērā ka lodāmuram ir atdzišanas procesa laikā jāatrodās alvā visu laiku), pēc tam kad būs atdzisis vajadzētu būt baigam alvas pikucim lodāmura galā .... un arī turēties stingri un nost nekrist ..... vismaz līdz tam brīdim kamēr lodāmuru strāvai nepieslēgsi un neļausi tam uzsilt :D

SPAM OFF

kasparrs
04-19-08, 00:51
Vot, "padoms"

Arvix
04-19-08, 00:53
Sharix, es, piemēram, to, ka lodāmura gals ir jānovīlē enkura vai sēnēs formā no sākuma paņēmu nopietni :) Labs koments un uz jautājumu jau būtībā arī esi atbildējis :D:D

Latish
04-19-08, 01:20
Teikšu tā - vīlēt ir nepareizi. Pareizi ir ar āmuru sadauzīt/savelmēt vajadzīgu formu kad lodāmurs ir augsts. Tādejādi tā gals tik ātri neizdegs, jo tad kaparam būs cits blīvums. Tad kad gals ir apdauzīts vajadzīgā formā var ar smalku vīli vai smilšpapīru mazliet appucēt. Kad tas ir darīts paņemam kalifoniju ieberam nedaudz tos gabalus šnabja alumīnija korķītī(to plastmasas šaibu kas korķī apakšā gan ir jāizvāc) un augstu lodāmura galu iebāžam korķī ar kalifoniju un ieslēdzam. Ļaujam tam uzkarst un pāris minūtes tāteik pavārīties kanifolijā. Pa to laiku paņemam lodalvu nu nedaudz pēc tillpuma lai sanāk kādi 4mm liela lodīte sapičkājam to drātiņu un iemetam korķī un sākam ar lodāmura galu mākties virsū karstajai alvas bumbiņai tik ilgi kamēr viss gals ir skaisti noalvojies. pēctam apdegumus ar parastu nazi notrinam nost.

Ideja ir prasta neļaut uzkarst galam kad tas jau ir oksidējies.

Šādi pagatavots gals kalpo diezgan ilgi.

p.s. nav arī par skādi ja korķī ar kalifoniju pirms bāž lodāmuru ielej nedaudz acetona un ļauj tam sabiezēt kā medum.

kasparrs
04-19-08, 01:30
Latish, paldiez ;)

noname
04-19-08, 12:39
mēdz būt tādi lodāmuru gali, kas visi nav no kapara, un tad kad esi visu to kapara pārklājumu novīlējis nost, tad arī negrib alvoties, un vēl skrūvējamiem galiem ja skrūve paliek vaļīga/kontakta vieta ar termoelementu oksidējas tad arī ir problēmas, jo nav vajadzīgā temperatūra

pēctam apdegumus ar parastu nazi notrinam nost.

apdegumus parasti ar pirkstu notrinam nost

Jetijs
04-19-08, 12:51
Teikšu tā - vīlēt ir nepareizi. Pareizi ir ar āmuru sadauzīt/savelmēt vajadzīgu formu kad lodāmurs ir augsts. Tādejādi tā gals tik ātri neizdegs, jo tad kaparam būs cits blīvums. Tad kad gals ir apdauzīts vajadzīgā formā var ar smalku vīli vai smilšpapīru mazliet appucēt. Kad tas ir darīts paņemam kalifoniju ieberam nedaudz tos gabalus šnabja alumīnija korķītī(to plastmasas šaibu kas korķī apakšā gan ir jāizvāc) un augstu lodāmura galu iebāžam korķī ar kalifoniju un ieslēdzam. Ļaujam tam uzkarst un pāris minūtes tāteik pavārīties kanifolijā. Pa to laiku paņemam lodalvu nu nedaudz pēc tillpuma lai sanāk kādi 4mm liela lodīte sapičkājam to drātiņu un iemetam korķī un sākam ar lodāmura galu mākties virsū karstajai alvas bumbiņai tik ilgi kamēr viss gals ir skaisti noalvojies. pēctam apdegumus ar parastu nazi notrinam nost.

Ideja ir prasta neļaut uzkarst galam kad tas jau ir oksidējies.

Šādi pagatavots gals kalpo diezgan ilgi.

p.s. nav arī par skādi ja korķī ar kalifoniju pirms bāž lodāmuru ielej nedaudz acetona un ļauj tam sabiezēt kā medum.
paldies, man noderēs. Vienu reizi man bija izdevies baigi labi apalvot lodāmura galu - kalpoja kā vells ilgi un dikti un loedējās arī skaisti, kamēr vienkārši ar laiku nosvila, bet gals tāpat palika smuki apalvots bez nekādām indegšanas pazīmēm. Vairāk tā arī nav izdevies šitā smuki apalvot. Tagad mēģināšu akal :)

Kashelz
04-19-08, 14:27
Nu cik es izmantoju, tad parasti sakapaa ar aamuru spicu galu, lai var izlodet araa sikakas detaljas ja vajag un kad gals aukstam ir sadauziits vajadzigaa formaa, uzsildu un lieku klaat alvu, kas nak kopaa ar kalifoniju vai kadu tur elementu iekshaa (smalka dratiite), smuki alva paliek pie gala klaat un lodeejot nav stundu jakarsee mikrene vai kaada cita elektro detalja :)

arno
04-19-08, 14:45
varbūt tev vienkārši lodalva pagadījusies sūdīga? - man pāris reizes ir gadījies pagrābt kaut kādas nezināmas izcelsmes stieplīti. It kā kūst ok, bet salodēt gandrīz bezceris - slikti plūst, uz lodāmura gala kaut kāds riebīgs pikucis veidojas, apalvot arī neko prātīgi nevar - nu vārdu sakot - lodēt var, bet ar lamu vārdiem.

Atliek vien mest slinkumu pie malas un iet uz bodi vai latgalīti.:)

kasparrs
04-19-08, 15:33
Latish ieteikumu tikko izmēģināju praksē, un varu teikt, ka tas fu**ing ROCKS ;)
Turās alva tik labi klāt, kā sharix ieteiktajā veidā :D

Jetijs
04-25-08, 14:09
ziin ko?
Šodien gribēju atjaunot savus vecos lodāmurus, tik man nebija kanefolija pie rokas, taču bija šitā te santehnikas trubu lodējamā pasta "rosol". Ņēmu tad to. Apslīpēju lodāmura galu tā, lai smuks un tīrs varš parādās. Ātri nopļeckāju galu ar rosolu un štepselī iekšā. Jau pēc minūtes viss smuks un spīdīgs apalvojies. Ātri un efektīvi. Tik nezinu gan kā šādi apalvots gals performēs lodēšanas procesā, taču pagaidām izskatās dikti labi :)