PDA

View Full Version : kur pirkt moču/skūteru aķus?

sharix
04-18-08, 14:37
šodien izdomāju atdzīvināt mazo braucamrīku floti, bet visam, izņemot zālēs pļāvēju, aķīši ir dead ..... visi ir "Maintenance free" - tātad jāmaina :( kur tos mazos 12V aķus pirkt .... zinu ka varētu būt visādos moto salonos/veikalos, bet tur 6 ādas plēš par visu (pagājušajā gadā vajadzēja 2 gultņus 50ccm skūterim - Autofavorītā par katru prasīja ~25Ls (kopā tātad 50), a Ape motors pēc izmēra piemeklēju par 12Ls abus divus)

ideāli būtu kāda bode, kur var šodien pasūtīt to mantu un 2dien savākt

paldies

OzYs
04-18-08, 14:43
mani arii interesee. ir doma nopirkt laivai elektromotoru :)

DeadmaroZ-TLOTL
04-18-08, 14:52
Var jau lietot parstos UPS akus tik klemes nebuus ar skruuviitemm , bet uzmaucamaas.

OZYS kaads sakars laivas elektro motoram ar maziem akiishiem?

AMX
04-18-08, 15:12
rūpniecības tirgū pie vārtiem ir bodīte, kas mocīšu detaļas tirgo- tur redzēju.

OzYs
04-18-08, 15:19
OZYS kaads sakars laivas elektro motoram ar maziem akiishiem?

gumijas laiva copei. ko tad es vinjaa kraushu lielo mashiinas akji :confused: jau taa vietas maz.

DeadmaroZ-TLOTL
04-18-08, 15:22
Ar mazo akiiti tu 10m nenopeldeesi

OzYs
04-18-08, 15:24
hmmz diivaini. neesmu iedziljinaajies tajos mazos akjos. spriedu ka derees peec taa, ka laivai ir speciaals nodaliijums (kabatinja) prieksh mazaa akjiisha :D tas elektromotors tik rijiigs ar saviem 2-6 zs?

DeadmaroZ-TLOTL
04-18-08, 15:29
Labaak iedo speceni tam motorma , po tie zirgi , jaaskataas cik amperus vinsh rij

http://www.laivunams.lv/?page=55&lng=lv

OzYs
04-18-08, 15:31
es pagaidaam neesmu izveeleejies konkreetu modeli.
nu piemeeram shaads:
http://www.3i.lv/catalog/Tur/Lmot/good_lvl_1174981235.shtml

DeadmaroZ-TLOTL
04-18-08, 15:33
Gaita resurss ar akum. 75 A/h, km 15

tatad ar mazo akiito 10x mazaak :D 1,5

OzYs
04-18-08, 15:36
njaa, tad jaakraamee lielais akjis laivaa...

vispaar jau shitie LV censonji normaalas cenas tiem motoriishiem uzskruuveejushi. pat hobby hall kataloga tieshi shis motors maksaa 119 Ls :D

uculs
04-18-08, 15:42
Ar vieglā aķi 65Ah, nobraucām kādas divas stundas no vietas. Pēc tam aķis bija sauss.

CeleronS
04-18-08, 15:44
430w un tāda cena? :O
Ja nav slinkums, tad savaac brushlesa komplektu.

OzYs
04-18-08, 15:51
Ar vieglā aķi 65Ah, nobraucām kādas divas stundas no vietas. Pēc tam aķis bija sauss.

es nezinu ko tas noziimee, bet gudri izlasiiju laivasnama webaa, ka tiem motoriem vajag vilkmes akumulatorus :D

cik juus to 2h laikaa nobraucaat? peec specenes tjipa 15km vajadzeetu vareet. a copei neko vairaak arii nevajag. a elektromotoru gribu taapeec, ka benziina ljoti daudz kur ir aizliegti, da i laivas nav prieksh normaala benziina motora.

430w un tāda cena? :O
Ja nav slinkums, tad savaac brushlesa komplektu.

kas ir bruslesis? :)

sharix
04-18-08, 15:52
AMX - kāda web adrese tai rūpniecības tirgus bodei? :D

AMX
04-18-08, 16:36
nez vai tur vispār parastā adrese ir... bet bode tur jau daudzus gadus ir - pirms kādiem 6 gadiem tur minnelei virzuli pirku.

lacom
04-18-08, 20:58
Mazos aķīšus var atrast dažādos veikalos. Talsos ņēmu veikalā "saimnieks". Bet tas bija pagājušo gadu, tagad cenas augstākas. Galvenais jāskatās lai veikalā ir stāvējis sauss.

Kaibinjsh
04-18-08, 22:19
TC "Ruse" (laikam Ikškiles un Lokomatīves krustojums tas sanāk, nu pie 110/10 kV apakšstacijas "'Sķirotava") :D Pagrabstāva autoveikalā vardabūt gan parastos, gan želejniekus. Un pārdevējas tur ir bābas http://dead.hub.lv/smiles/smiles7/boobies.gif :D (jaunas, runā nevalsts valodā un ģērbušās sportiskā, stilā, reizēm kā Larocca apmeklētājas). Vispār jau šamos var dabūt visos normālos autoveikalos, ja nav uz vietas, var pasūtīt. A Laivas motoriem ir "sārminieki" tādi paši kā elektrikajos autokaros. Sārminiekus var ilgi spīdzināt, bet nevar uzreiz paņemt lielu strāvu kā no "skābinieka". Mocim/skūteram UPSa akumulatoru labāk nelikt - tie nav izturīgi pret vibrāciju un nevienmērīgu lādēšanu. Nu bet ja kādu na haļavu dabū, tad jau neviens neliedz.

Latish
04-19-08, 01:25
nu tādu lietu tak gan var nopirkt gandrīz visos tankos un netikai...

krishxxx
04-19-08, 19:43
Es paņēmu tirgū par čiriku. Likās ok :D

OzYs
04-19-08, 21:01
tad kaadu akji vislaabaak njemt laivas elektro motoram

CaMaRo
04-19-08, 22:27
to sārminieku, ko jau te minēja :)

CeleronS
04-19-08, 22:46
kas ir bruslesis? :)

Ai naff, neņem mani pa pilnu! :D

Latish
04-20-08, 00:19
tad kaadu akji vislaabaak njemt laivas elektro motoram

Reāli šādam uzdevumam tev vajag sudraba akumulatoru, jo tiem ir liela ietilpība attiecībā pret gabarītiem. Vienīgā problēma ir viņus dabūt jo to cena nav zema. Tamdēļ tev nāksies vien ņemt autiņa aķi.

p.s. sārminieku nedrīkst!!! Jo sārminiekam ir mazas izlādes strāvas attiecībā pret svina aķi no kura var ņemt vienā rāvienā daudz, toties sārminieku var ļoti ātri uzlādēt un tā mūžs ir krietni ilgāks nekā svina.

Paskaties ir autiņa aķi ar paaugstinātu ietilpību - viņu mīnus ir plānas plates, citiemvārdiem sakot īss mūžs, bet toties ietilpība pret svaru un gabarītiem kas tev laivā ir svarīgi.

jonyz
04-21-08, 02:24
Reāli šādam uzdevumam tev vajag sudraba akumulatoru, jo tiem ir liela ietilpība attiecībā pret gabarītiem. Vienīgā problēma ir viņus dabūt jo to cena nav zema. Tamdēļ tev nāksies vien ņemt autiņa aķi.

p.s. sārminieku nedrīkst!!! Jo sārminiekam ir mazas izlādes strāvas attiecībā pret svina aķi no kura var ņemt vienā rāvienā daudz, toties sārminieku var ļoti ātri uzlādēt un tā mūžs ir krietni ilgāks nekā svina.

Paskaties ir autiņa aķi ar paaugstinātu ietilpību - viņu mīnus ir plānas plates, citiemvārdiem sakot īss mūžs, bet toties ietilpība pret svaru un gabarītiem kas tev laivā ir svarīgi.

Drusku iebildīšu ka sārminieku tieši drīkst jo tas arī būs tas slodzes aķis un viņam ir po dziļas izlādes un uzlādējas viņš arī ātri,vienīgi nepatīk par liela uzlādes strāva un pārlādēšana,priekš laivas tieši skaties pēc AGM tehnoloģijas taisītus aķus vai arī dzeltenos vai zilos GEL,vienīgi želejnieki dārgi,toties ja dabūsi zilo Gel kas ir domāts tieši laivām būsi zirgā.

Latish
04-22-08, 01:36
Drusku iebildīšu ka sārminieku tieši drīkst jo tas arī būs tas slodzes aķis un viņam ir po dziļas izlādes un uzlādējas viņš arī ātri,vienīgi nepatīk par liela uzlādes strāva un pārlādēšana,priekš laivas tieši skaties pēc AGM tehnoloģijas taisītus aķus vai arī dzeltenos vai zilos GEL,vienīgi želejnieki dārgi,toties ja dabūsi zilo Gel kas ir domāts tieši laivām būsi zirgā.

Tu pats saprati ko uzrakstīji? Un tās muļķības par sārmu aķiem ilgi domāji?

P.S. Tu kauč pats dzīvē esi kaut vienu sārmu akumulatoru turējis rokās? Un izlasījis uz viņa šilti, kā piemēram: Charge current: 80A, discharge current 20A; ja tu no viņa plēsīsi lielu strāvu kadmijs vinkārši sabruks.

Armijas tehnika ir pilna ar sārmu akumulatoriem un es esmu daudz ar viņiem strādājis, tākā droši var nekarināt makaronus uz ausīm.

P.S. Par tiem želejniekiem, varu pateikt to ka viņi arī neder laivā un nepacieš lielu izlādes strāvu, jo viņu konstrukcija ir tāda ka dēļ želejas nevar notikt strauja atbrīvošanās no gāzēm kuras izdalās pie lielas strāvas patēriņa. Pretējā gadijumā šamais jobs. Un īstanībā reti kurš dzīvē ir dabujis pat redzēt želejniekus.

Zināšanai, visi šitie slēgtie aķi kas ir upšos u.c. nav želejnieki, bet gan sausā tipa svina aķi.

Tākā lūgums nekarstīt muļķības.

OzYs
04-22-08, 09:07
hmmz... divi preteeji viedoklji... hmmz... atnaak kaads guru un piepaliidz te. mosh kjirzaks var izshkjirt striidu :D

DeadmaroZ-TLOTL
04-22-08, 12:36
skaties pashaa apakshaa

http://www.autostarts.lv/faili/akumulatori.xls

un izlasi shito (fu nee palasiiju tur principaa tikai par starter akiem rakstiis) , bet nu izlasiit jau var ;-)

http://www.monbat.com/showpage.php?PageID=4

tev vajag shitos

http://www.monbat.com/articles.php?ArticleGroupID=15

OzYs
04-22-08, 12:46
nav tik traki. tad 75Ah pa 82 Ls var iekjert.

DeadmaroZ-TLOTL
04-22-08, 12:48
Ar mazo upshu akiem ir taa probleema ka vinu uzbuuve un kiimija ir paredzeeta lai vinus laadetu ar constant voltage kas lieliem akiem praktiski nav iespeejams jo lai ar constant voltage uzlaadeetu 70AH aki tur ibio kaads laadeetaajs buus vajadziigs ;-)

Zelejnieki paarsvaraa tiek lietoti kaa kompenseejoshie aki , bet esmu arii redzeejis taadus kas domaati lai griestu pat 4t vincas ;-)

Latish
04-22-08, 15:19
Ar mazo upshu akiem ir taa probleema ka vinu uzbuuve un kiimija ir paredzeeta lai vinus laadetu ar constant voltage kas lieliem akiem praktiski nav iespeejams jo lai ar constant voltage uzlaadeetu 70AH aki tur ibio kaads laadeetaajs buus vajadziigs ;-)

Zelejnieki paarsvaraa tiek lietoti kaa kompenseejoshie aki , bet esmu arii redzeejis taadus kas domaati lai griestu pat 4t vincas ;-)

Mazos upšu aķus, var lādēt identiski kā autiņa svina aķus. Ja skatamies speceni tad redzam ka šamie ir darboties spējīgi ar visai lielām strāvām, gan uzlādes, gan izlādes.

p.s. pēc savas būtības - diezgan pateicīgi eksplotācijā attiecībā pret gabarītiem un cenu.

DeadmaroZ-TLOTL
04-22-08, 15:22
laadeet jau var visuko un viskaa , bet kiimija tomeer ir vairaak pielaagota prieksh constant voltage un laadeejot ar constant voltage muuzsh buus ilgaaks

sharix
04-22-08, 18:21
www.akumulatorucantrs.lv - šodien iepirku 2 tur ..... 12V 4Ah un atbilst man vajadzīgajiem izmēriem - 15Ls gabalā ...... Serģī tādi paši ir par 25Ls :)

DeadmaroZ-TLOTL
04-22-08, 18:28
Baigais cipars , es 7AH no tevalo nemu pa 8ls

sharix
04-22-08, 18:40
es tur pirms tam paskatījos, bet tur ilgi jāgaida :( un tavs 7Ah nederēja pēc izmēriem anyway

Latish
04-22-08, 20:33
www.akumulatorucantrs.lv - šodien iepirku 2 tur ..... 12V 4Ah un atbilst man vajadzīgajiem izmēriem - 15Ls gabalā ...... Serģī tādi paši ir par 25Ls :)

Dārgi!!!

Min likme 4Ls un tad pēc ampēriem... piem 12V 10Ah - 10Ls, 7Ah - 7Ls.

sharix
04-22-08, 21:00
izdalīt fekālijas jau visi gudri ..... tad kad manta iepirkta, a reāli pateikt kur vajadzīgajai manta pakaļ iet nevienam padoma nav :)

Latish
04-22-08, 21:52
izdalīt fekālijas jau visi gudri ..... tad kad manta iepirkta, a reāli pateikt kur vajadzīgajai manta pakaļ iet nevienam padoma nav :)

kur, kur - latgalītē, ķioskā pie vārtiem pa labi, vaik kreisajā rindā 17tajā laikam! Manuprāt tas ir pašsaprotami...

sharix
04-22-08, 21:59
no ~12 gadus senas pieredzes - nopirku latgalītē "no rokām" auto muziku, aizvedu mājās, pievienoju ...... tumbas švakas, vajag labākas ..... aizbraucu latgalītē, aizgāju pie tā paša veča no kā maģi pirku .... iepirku 2x2 tumbas .... aizgāju uz mašīnu ...... stikla nav un maģa arī vairs nav :D ..... nepatīk man tā latgalīte vairs :)

OzYs
04-22-08, 22:11
nu epck... magji atstaat salonaa (kaut paneli buutu nonjeemis), veel jo vairaak latgaliites rajonaa... sorry veci, bet tas neliecina par iipashi augstu sapraata koeficientu :)

Latish
04-22-08, 22:15
no ~12 gadus senas pieredzes - nopirku latgalītē "no rokām" auto muziku, aizvedu mājās, pievienoju ...... tumbas švakas, vajag labākas ..... aizbraucu latgalītē, aizgāju pie tā paša veča no kā maģi pirku .... iepirku 2x2 tumbas .... aizgāju uz mašīnu ...... stikla nav un maģa arī vairs nav :D ..... nepatīk man tā latgalīte vairs :)

mjā, bet musdienās tur ir maksas autostāvieta. Un galugalā turp var arī ar kājām aiziet.

jonyz
04-22-08, 23:48
Tu pats saprati ko uzrakstīji? Un tās muļķības par sārmu aķiem ilgi domāji?

P.S. Tu kauč pats dzīvē esi kaut vienu sārmu akumulatoru turējis rokās? Un izlasījis uz viņa šilti, kā piemēram: Charge current: 80A, discharge current 20A; ja tu no viņa plēsīsi lielu strāvu kadmijs vinkārši sabruks.

Armijas tehnika ir pilna ar sārmu akumulatoriem un es esmu daudz ar viņiem strādājis, tākā droši var nekarināt makaronus uz ausīm.

P.S. Par tiem želejniekiem, varu pateikt to ka viņi arī neder laivā un nepacieš lielu izlādes strāvu, jo viņu konstrukcija ir tāda ka dēļ želejas nevar notikt strauja atbrīvošanās no gāzēm kuras izdalās pie lielas strāvas patēriņa. Pretējā gadijumā šamais jobs. Un īstanībā reti kurš dzīvē ir dabujis pat redzēt želejniekus.

Zināšanai, visi šitie slēgtie aķi kas ir upšos u.c. nav želejnieki, bet gan sausā tipa svina aķi.

Tākā lūgums nekarstīt muļķības.

Par sārminiekiem vari man pats te nestāstīt pautus,krievu laikos no armijniekiem biju daudz tādus dabūjis un uz mašīnas man tāds stāvēja virsū un ne kāds kadmijs tur nebruka nost,a par želejniekiem ir 3 veidu
1.sarkanie ta sauktie startera tipa-uz īsu brīdi var atdot lielas strāvas,bet netur ilgi konstantu slodzi.
2.dzeltenie,varētu teikt jauktā tipa i slodzi startējot i konstantu slodzi diezgan ilgi iztur.
3.zilie priekš ūdenstransporta,visdārgākie no šiem trijiem,bet arī visizturīgākais.
Latvijā visvairāk tirgo sarkanā tipa želejniekus,jo tie ir lētākie,kaut gan autiņiem vislabāk derētu dzeltenie.
P.S ja kas agrāk opel rekord 2.3D no rūpnīcas gāja ar diviem dzeltenajiem želejniekiem.
Nekur arī netiku apgalvojis ka upshu aķji būtu želejnieki-viņiem pat virsū ir rakstīts ka tie ir acid-skābes akb.

sharix
04-23-08, 01:41
OzYs - patinam filmu par 12 gadiem atpakaļ ...... maģim paneli noņemt ..... nu tikai ar āmuru/skrūvgriezi un arī tikai vienreiz :) a pašu maģi ņemt ārā ..... to es tā labi biju iestiprinājis auto panelī un domāju ka izņemšanai vajag savas 15 min vismaz .... tāpēc arī uz 5 min izkāpu bez aizdomām :)

Latish - nu var protams ar kājām aiziet, bet tie ir kādi 80km :)