PDA

View Full Version : Idejas par EOZ-Mark'u!

Angelz
04-27-06, 13:50
Mani vislaik diida ideja par EOZMarku, protams nosaukums var varieet.

Vai kaadam nav paziistams kaads labz programeriz kursh vareeetu ko inchiigu uzcpet? Protams ne pa skaistaam aciim.

Jaapadomaa kam buutu jaabuut ietvertam marka testos testeeta.

Manupraat:
1. CPU ALU+FPU,
2. Mem read/write,
3. GFX 3D D3D,
4. HDD read/write.

3D objektus un citas gfx lietas mees vareetu no savas puses uzcept...

deff_ins
04-27-06, 14:05
bubu - tāds boot un datuve grozās - jams sevi jau pierādījis 1 slepenā noteam projektā :)

Angelz
04-27-06, 14:10
bubu - tāds boot un datuve grozās - jams sevi jau pierādījis 1 slepenā noteam projektā :)

Hmmm, Bubu, bija maniits arii te...

Nebuutu es pametis programeeshanas jomu '95 ajaa droshi vareetu patc ko uzcept, bet tagad njemties studeet biibeles un nokjert nokaveeto vienkaarshi out of time...

Slepenprojects ar domu SuperPi + A64tweak paarojums?

vimba_zlobnaja
04-27-06, 16:15
Kas zi :>

Angelz
04-27-06, 16:25
Anyway, ir veel kaac zinaams labz sava darba dariitaajs programmeeshas jomaa?

brx
04-27-06, 19:52
Slepenprojects ar domu SuperPi + A64tweak paarojums?
doma sen izpildita, ir jau gatavs ;)
be tiespejams ka ir vel kas cits/labaaks :rolleyes:

Remus
04-27-06, 20:00
Nu vispaar jau no boot.lv progremaataajiem diez gan zinosh liekas -Vilx.... Gan jau ka veel kaads ir.... Varbuut tas pats Dawis.... ;)

Angelz
04-27-06, 20:41
Daawi iesaistiit buutu sameeraa mulkjiigi deelj pasha BM.

Vilx, saprast ir viena lieta bet vai jams ir labz programmerz?

tolx
04-27-06, 20:44
drīkstu iemest savu viedokli? nauda protams ir labi,bet cilvēkam kurš uzņemas cept to visu augšā ir jābūt ieinteresētam tajā procesā,nevis tikai jāatstrādā nauda.Nu vismaz tas ir mans uzskats. :o

brx
04-27-06, 21:37
tas gan, cilveks kas nodarbojas ar oc/benchmark bus vairak ieinterests testet jamo progu un vairak chakareties ar vinju, tik var gadities ka vinsj progu pielago vairak savai sitemai, ti. AMD vai Intel. bet gan jau ka te visi ir godigi :D

tres^
04-27-06, 21:43

Pateikšu viņam, lai iečolē šo topiku, tikai jūs tā konkrētāk noformulējiet, ko tad īsti vaig panākt un kāpēc nepietiek ar esošo BM.

Viņš ir ļoti spēcīgs programmēšanas jomā, kā arī visai labi pārzin dažādu datoriekārtu darbības principus. 3D viņam arī nav problēma, lai arī uz OpenGL ir lielāka pieredze, domāju D3D arī varētu. Monstrs, ka es jums saku. :)
Kad beigsies semestris, es arī varbūt varētu iesaistīties pasākumā ar savām salīdzinoši necilajām zināšanām. :)

Angelz
04-27-06, 23:56
Pateikšu viņam, lai iečolē šo topiku, tikai jūs tā konkrētāk noformulējiet, ko tad īsti vaig panākt un kāpēc nepietiek ar esošo BM.

Viņš ir ļoti spēcīgs programmēšanas jomā, kā arī visai labi pārzin dažādu datoriekārtu darbības principus. 3D viņam arī nav problēma, lai arī uz OpenGL ir lielāka pieredze, domāju D3D arī varētu. Monstrs, ka es jums saku. :)
Kad beigsies semestris, es arī varbūt varētu iesaistīties pasākumā ar savām salīdzinoši necilajām zināšanām. :)

Hmmm, es tikai ar visaam par.

Nu principaa sham cilveekam jaabuut ieintereseetam shajaa benchaa.

Pashu benchu censtos pielaagot gan Intel gan AMD lai skore buutu maximaali laba abaas platformaas. Veel buutisks moments ka jamo vareetu lietot kaa stabilitaates testu tb buutu paaugstinaata juutiiba pret nestabilu o/c.

bubu
04-28-06, 14:39
Grozos arī tepat, tikai paretāk.

Ja ir vajadzība, varu izpalīdzēt taisīt ko vien tik vajag, ja pašiem ir skaidri noformulēts, ko gribat panākt.

deff_ins
04-28-06, 14:51
eoz-pc-mark-2007 vajag :)
progu pēc principa kas darbojas kā pcmarks vai crystalmarks - testē ar attēlu, audio, video kompresijām, kaut kādu grafiku paripina utt.

bubu
04-28-06, 16:00
Ar audio un video kompresijām var būt čakars, jo tur ir svarīgs kāds algoritms tiek pielietots. Tie bieži nav tik vienkārši, lai viegli varētu realizēt zemā līmenī (assemblerā), lai izspiestu no sistēmas maksimāli daudz. Taču augstākā līmenī uzrakstīti, tie paliek ļoti vispārēji un atkarīgs no tā, ar kādu kompilētāju un tā opcijām tas ir nokompilēts. Vai arī tiek domāts prosta paņemt vienu vispārēju (piemēram lame.exe mp3 kompresētāju) un notestēt tā atrdarbību.
Ar grafikas testēšanu gan varētu būt mazāk problēma, jo tur tie algoritmi vairumā ir aptuveni vienādi visiem.

Kashelz
04-28-06, 16:07
Hmm, varbuut var kut kur iemarineet ieshaa WinRar arhiveeshanas benchu? Winrara ir taads, tiiri labi var pachekot ko kas speej :D

Angelz
04-28-06, 16:17
Galvenais lai Eozmarkz nebuutu AMD/Intel platformas atkariigs un atbalstiitu dual corez.

Teiksim BuBu, varbuut mums vajadzeetu kaadu dienu tikties @IRL un aprunaat visu pie kaadas kafijas kruuzes? :]

Taa teikt ne tikai EOZ-team bet gan arii visi citi bencha ieintereseetie cilveecinji lai sakopotu idejas utt.

Angelz
04-28-06, 16:24
Taatad visas sarunas & idejas par EOZ-marku turpinam te.

Angelz
04-28-06, 17:48
Otrs moments ko vajadzeetu vajadzeetu pieviest - kripteet iesuutaamo skori lai nebuutu nekaadi cheat'i. Vismaz ar rokaam pielabotie...

Nebuutu slikti arii ka bench iekljautu sevii CPU/GPU frekvences chekotaaju, ar domu kas chekotu lai testa laikaa nebuutu speeleshanaas ar Clockgen un tamliidziigiem o/c tooljiem.

BuBu palasiija domas un saprata ka suudi buus, ja iesaistiisies projekta istenoshanaa, liidz ar to nobalsoja pret? :>>>

bubu
04-28-06, 18:14
Hmm, varbuut var kut kur iemarineet ieshaa WinRar arhiveeshanas benchu? Winrara ir taads, tiiri labi var pachekot ko kas speej :D
Ar šitām visām ieintergrēšanām ir baigs čakars, un es īsti nezinu vai tas nepārkāpj kautkādus licences noteikumus. Vieglāk ir savu uzraktsīt, vai vismaz no open-source koda (zlib, bz2, un tml) salikt kopā.

Galvenais lai Eozmarkz nebuutu AMD/Intel platformas atkariigs un atbalstiitu dual corez.
Ko nozīmē amd/intel platformas atkarīgs? Ka uz vienas neiet? Man grūti tādu iedomāties. Nu ja nu vienīgi tiek kā obligāta prasība piestādīta lietot SSE3, tad vecāki AMD to nepavilks (īstenībā jau arī inteļi :).

Par skores kriptēšanu - tas ir ļoti netriviāls uzdevums. Jebkas, kas nonācis pie kāda cilvēka (ar domu - kriptēšana algoritms+atslēga), ir uzlaužams. Cits jautājums - cik tas grūti. Taču cilvēks ar attiecīgajām zināšanām šāda veida programmu apčakarēt varētu bez problēmām.

Teiksim BuBu, varbuut mums vajadzeetu kaadu dienu tikties @IRL un aprunaat visu pie kaadas kafijas kruuzes? :]bubu nevis BuBu. Bet tikai tad ļoti vēlams par kautko konkrētu runājumu/apsriežamu (tb par fīčām, ko vajag realizēt). Citādi šitie vispārējie prātojumu kam vajadzētu būt, kam nebūt parasti ne pie kā prātīga bieži neved.

Nobalsoju pret, jo domāju tieši to, kas tur rakstīts - ka pietiekoši daudz tādu tūļu ir. Bet pret tāda tūļa programmešanu gan man nekas pretī nav.

brx
04-28-06, 18:15
ta izskataas :D
un vel varbut vajadzetu lai rezultatus var iesutit tikai no lv.

Angelz
04-28-06, 18:18
Ko nozīmē amd/intel platformas atkarīgs? Ka uz vienas neiet? Man grūti tādu iedomāties. Nu ja nu vienīgi tiek kā obligāta prasība piestādīta lietot SSE3, tad vecāki AMD to nepavilks (īstenībā jau arī inteļi :)

Doma taada lai bench nebuutu optimizeets tikai prieksh AMD vai Intel CPU's. Bet gan maximaali izmantotu gan Intel gan AMD labumus.

Angelz
04-28-06, 18:19

Kapeec norobezhoties tikai ar LV?

brx
04-28-06, 18:55
Kapeec norobezhoties tikai ar LV?
biju iedomajies ka shamaa vairaak paredzeta vietejiem, un tad lai nesaak arzmenieki sutit savus rez., bet ja gribi starptautiski vinju "darbinaat", man pilnigi nekas nav iebilstams ;)

dogMa
04-28-06, 19:50
Ideja laba.. Pašam kādreiz patīk paskatīties, kā mūsējie oc'o.. Pašam arī kādreiz patīk pamērīties krāniņiem :) Tik uz priekšu! + vēl tas, ka stability tests.. Galvenais, ka latvieši tik ņemas un sitas uz priekšu.. ;)

We1so
04-28-06, 20:00

Nu tas būtu drusku stulbi, ja tā būtu, jo ja kāds latvietis no arzemem grib iesūtīt savu scori:)

robja
04-28-06, 20:41
Varēt jau varētu, bet vai tas nav nenormāli apjomīgs darbs kaut ko tādu izstrādāt? Un jāturpina attīstīt jau ar ir. Vai maz mūsdienās būs laiks kādam ar to visu krāmēties. Eoz nebenčojas, jo trūkst laiks... bet programmai jau ar laiks nebūs.

Jav
04-28-06, 20:46
Nekad neatteiksos no veel kaada benchu softa!

brx
04-28-06, 21:22
Nekad neatteiksos no veel kaada benchu softa!
it seviski ja tas ir pashmaaju ;)

Ha_Ha
04-28-06, 22:52
forši, visi varētu redzēt kas notiek ar manu stock nedatoru :D

Angelz
04-28-06, 23:28
Centiisimies visiem speekiem shamo bencha projectu uztureet un virziit uz priekshu. Veelaak kad buus pieviests EOZ webportaals vareetu arii skores ielaadeet portaalaa. Un kas zin, mosh naakamaajaa Baltic IT istaadee, ja viss sanaax gludi, EOZ stendaa grozeleesies EOZ-Mark'z :]

bubu, tad esi ar mieru ciiniities?

bubu
04-28-06, 23:43
Jā.

Angelz
04-28-06, 23:52
Jā.

Oki, atmet man uz PM savus kontaktus.

Torado
04-28-06, 23:57
:mad: Un kads bus nakamais solis?!?!Nelaist foruma ja tev ir krievisks,vai francisks uzvards,pec tam banu rinda,un pedejais solis visi zinam par ko shi vieta parvertisies,takshto vecit zavjazivaj shitos mazos rasistu gajienus!Jebkursh Marka primarais uzdevums ir testet!!!Un ne ar vienu manis zinamu likumu tas nav aizliegts,NE VIENA valsti,tieshi otradi po ljubomu ir jabut iespejai iesutit rezultatus no LV robezhas tas puses!

brx
04-29-06, 00:00
nu commoon dzeki, beidzat man piesieties :D es tak uzrakstiju kapec taa biju domajis ;)

Angelz
04-29-06, 00:03
Viss bumbaas, doma skaidra. Iespeeja buus visiem benchot un iesuutiit savus rezultaatus.

kiwi
04-29-06, 00:55
Vajag kaut ko interesantu un labu ideju, kas nav lidziga citiem :)

Ir daudz visadu benchmark progu, bet tikai dazhas ir interesantas.

Jav
04-29-06, 01:23
Mana interesantuma interpretacija- dazi bling bling prikoli- smuks progresa raditajs... Nevelkas nejedzigu laiku- zb, ja pakaras peec peec30 min. gaidisanas... Pats galvenais, lai ari mazas sistemas savac daudz punktu- tiri psihologjisks faktors- 3dmark03 ar gf2mx400 - zb 70 punkti kloko nekloko rezultats mainas par paris punktiem, a citiem 5K bik pardzen jau 5300 utt... Nu tad jau labak lai butu iedalijusi 700 pret 50,000...
PS. Neviens liidz sim nav radijis benchu, kura 3d iet kopa ar aplikacijam... Kas ar aplikaciju ielades simulesanu- tipa doom3 ielade vai kas tads... visiem testiem vajadzetu ari checksumms, lai nevar izsprukt ta, ka to daram ar Bootmark oficialajam versijam...

Nexodus
05-01-06, 13:10
un kā ar DB, kur glabāsies rezulti? es domāju, ka jātaisa arī portāls + db, kur ir visi dati. datus eoz-mark var sūtīt kaučvai SOAP formātā.serveris saņem SOAP requestu ar datiem. datus novalidē un, ja tie ir valīdi, tad ieraksta DB ar izrietošajām sekām, bet ja nē sūta requestu back uz klientu, kur pasaka ņu ņu - čītot nav labi!
edit:
varbūt ir vērts padomāt par portu uz *nix sistēmām? lai var serverīšus darbā patestēt. nedomāju, ka tas būtu ļoti grūti realizējams.

bubu
05-01-06, 14:37
Kam tas SOAP tev tur vajadzīgs? Atkal pa zvirbuļiem ar lielgabalu šausim?
Tak ar parastu POST'u, kurš aizsūta binārus datus pietiktos un miers. Nedaudz advancētākā gadījumā ņemtu prastu XML-RPC un miers. Nē tur soap.. moška vēl WSDL arī ieteiksi? Vai varbūt pastāstīsi kādus citus smukus terminus tu pārzini? CORBA? DCOM?

Nevelkas nejedzigu laiku- zb, ja pakaras peec peec30 min. gaidisanas...
Atvaino, bet testu jēga jau nav parādīt cipariņus, bet pēc iespējas labāk un precīzāk notestēt tavu sistēmu.
Pats galvenais, lai ari mazas sistemas savac daudz punktu- tiri psihologjisks faktors- 3dmark03 ar gf2mx400 - zb 70 punkti kloko nekloko rezultats mainas par paris punktiem, a citiem 5K bik pardzen jau 5300 utt...
A kur problēma? Vai tad gf2mx400 tik daudz var uzklokot, ka redzama pamatīga atšķirība?
visiem testiem vajadzetu ari checksumms, lai nevar izsprukt ta, ka to daram ar Bootmark oficialajam versijam...
Un kā čeksummas novērsīs čītošanu? Nu pret visādiem "hakerīšiem"-iesācējiem, jā protams, bet pret cilvēku, kas pārzin programmu darbības principus nedaudz zemākā līmenī, tas pilnīgi neko nelīdzēs.

Jav
05-01-06, 14:45
Cheksummi domati, lai nebutu ta ka tagad ar BM.. iesuta rezultatu- a re visiem taja testa ir taa a tev 2x labak pie tadiem pasiem uzstadijumiem- rezultats neskaitas un sakas bazars... Par to MX Geforci- ts tik tad spiemers, kadelj manuprat daudzi vispar nav ieintereseti benchoties ari ar musdienigakam sistemam, bet nu var nenjemt veraa...

bubu
05-01-06, 14:47
Nu nevajag salīdzināt GfMX ar jaunākajām videokartēm/sistēmām, bet vērtēt savā kategorijā tur ar kautkādiem pavecākiem radeoniem.

krishxxx
05-02-06, 07:03
imo, bubu, tev nav pieredze klockinga un testeshanaa ;) Ja bus tests kuru var izpildit 5min un tests kursh aiznjem 30min, domajams ka pasivais daudzums izvelesies 5min testu ;)

Torado
05-02-06, 09:35
5 sek tests nekad neparadis isto kastes seju,gribi negribi tests sanaks ilgaks ja gribi uzzinat vai tava sistema ir korekta un stabila(OC stavokli).

Angelz
05-02-06, 11:50
To var atrisinaat vienkaarshi, bencha saakumaa ir izveelne kur, viens tests ir domaats lai nobenchotu sisteemu un ieguutu konkreetu rezultaatu, kuru peec testa beigaam var iesuutiit EOZ web-portaala skorju tabulaa un savukaart otrs, prieksh o/c systeemas stabiltaates mociishanas, principaa tas pats tests tikai jams buutu loop'aa un iespeejams ar papildus "karstuma" parametriem... :]

Nexodus
05-02-06, 15:45
hmm... es te tā domāju pēc teorijas. labs tests būtu iztaisīt kautkādu 10 204x10 204px bildi un tad aizpildīt ik pa pikselim randomā... un ar katru loop palielināt krāsu skaitu un/vai šeiderus pielikt. Domāju, ka būtu labs testiņš.

bubu
05-02-06, 16:14
imo, bubu, tev nav pieredze klockinga un testeshanaa ;) Ja bus tests kuru var izpildit 5min un tests kursh aiznjem 30min, domajams ka pasivais daudzums izvelesies 5min testu ;)
Pareizs ir tavs imo. Nav man tādas pieredzes, neesmu arī teicis, ka ir.
Katrā ziņā nedomāju, ka testiem būtu jāaizņem 30min. Es tik ilgi arī neizturētu :)

Angelz
05-03-06, 14:01
Pgaidaam esmu apkraavies ar darbiem, tikshu aaraa turpinaashu taalaak biidiit becha lietas :]

Bubu, kad atbriivoshos, uzvaniishu.

josi
05-03-06, 19:55
hmm... es te tā domāju pēc teorijas. labs tests būtu iztaisīt kautkādu 10 204x10 204px bildi un tad aizpildīt ik pa pikselim randomā... un ar katru loop palielināt krāsu skaitu un/vai šeiderus pielikt. Domāju, ka būtu labs testiņš.
Un kāds tam testam būs sakars ar reālo dzīvi?

bubu
05-03-06, 23:45
Vienkārši Nexodus iemācījies gudrus vārdus (SOAP, Shader), un lielus skaitļus 10204 (pie tam, kāpēc ne 10240?) un tagad dara visiem to zināmu.

Nexodus
05-04-06, 17:17
esmu maksimālists! a kur benchmarkiem vispār ir sakars ar reālo dzīvi?

Angelz
05-15-06, 16:59
Bubu, cik daudz mees varam atljauties izmantot D3D fiichas?

kiwi
05-15-06, 17:02
Saac taisiit dx10, bus viens no pirmajiem dx10 testiem :D

Angelz
05-15-06, 17:12
Saac taisiit dx10, bus viens no pirmajiem dx10 testiem :D

Es, tu un citi varam gribeet kaut dx11 bet viss ir atkariigs vai Bubu to spees.

bubu
05-15-06, 17:19
Ja tiek prasīts mans personīgais viedoklis par izmantotajām tehnoloģijām testos, tad es negribētu vispār izmantot DirectX vai jebkādu citu platformatkarīgu fīču. Uz MacOS vai Linux jau DX nav pieejams. Videokartes iespējas var notestēt arī tikpat labi ar OpenGL. Gribētos testus cik vien pieejams no OS neatkarīgus.

Ja tiek prasīts vai māku ar DirectX programmēt - tad atbilde ir ļoti minimāli. Nav bijusi saskare ar DirectX, esmu darbojies tikai ar DirectSound3D un DirectInput daļām. Par pārējo ir tikai vispārēja nojausma, un, protams, zināšanas, kur atrast manuālī vajadzīgo vietu, kad nu kādreiz ir gadījusies tāda vajadzība.

brx
05-15-06, 17:33
a doma ir taisiit 32bit vai 64bit progu?

Angelz
05-15-06, 17:34
a doma ir taisiit 32bit vai 64bit progu?

Pagaidaam nav jeegas no 64bit. Tad jau maniis kad projekts redzees dienas gaismu.

kiwi
05-15-06, 17:41
Toties OpenGL ir uz visaam platformaam! :D

Angelz
05-15-06, 18:07
Bubu, runaajot par pashiem gfx objektiem kaadaa formaataa buutu veelamaak tev jamos izveidot?

bubu
05-15-06, 19:29
Kas tie vēl par gfx objektiem?

brx
05-30-06, 02:56
kas jauns shajaa laucinjaa...

Angelz
05-30-06, 10:25
Pagaidaam veel standby. Gatavojamies LP. Naakamnedeelj buus jaauzsaak biidiit taalaak.

Angelz
07-18-06, 12:19
Nu ko, pavisam biju noveersies no shiis domas.

Nu taa kungas turpinaam.

Vajadziigas ir juusu domas ko mees gribam redzeet shajaa benchaa?

Angelz
07-18-06, 12:20
bu_bu, ko mees varam gfx jomaa uztaisiit?

deff_ins
07-18-06, 12:44
bubu mums jau bija iedevis notestēt multithreaded grafisko testu :) laikam strādāja :)

Angelz
07-18-06, 12:45
Vienkaarshi gribaas zinaat cik daudz var prasiit gfx zinjaa no bu_bu.

Un veel, bencham vajag supporteet dualcores cpu.

bubu
07-18-06, 12:54
Vari parasīt, ko gribi :) Māku daudzko uztaisīt.
Tikai patreiz ar laiku ir tā kā ir. Esmu aizņemts ar citam lietām: http://indago.gamez.lv/i2006/?id=51

A par to testu, ko biju taisījis, varu nopublicēt. FPS vajadzētu būt lielākam uz dual core procesora.

Angelz
07-18-06, 12:58
Nu laiks mums veel diezgan. Pats pagaidaam esmu raustiiti briivs, tapeec arii pagaidaam nesanaaca mums nopietna saruna @IRL.

Es aprunashos EOZ-Team un uzmetiishu skices pasaakumam kopumaa.

AndzX8-842
07-18-06, 13:17
OpenGL ir jauki, bet, cik daudz ar to var izdarīt, cik daudz laika tas aizņem, kāda ir sarežģītības pakāpe? Manuprāt tas viss ir pārāk ilgs process.

Varētu ņemt Ogre3D grafisko dzinēju. Maz, bet nedaudz esmu ar to ņēmies un tur viss ir diezgan labi strukturizēts un saprotams, cik nu esmu skatījies. Ar to būtu labākas izredzes panākt tīkamu gala rezultātu.

Viens parauga projektiņš no forumiem, kas izmanto HDR, parāda, ko no Ogre3D var dabūt laukā. Tur sistēma un FPS uz kuras tika bildes uzņemtas arī ir rakstīta. (http://www.ogre3d.org/phpBB2/viewtopic.php?t=20324&start=0)

Protams, tiek gabali koda palēnina to pasākumu, bet reāli paskatoties uz to visu, ir ne tikai vieglāk un ērtāk izmantot kādu grafisko dzinēju(Ogre3D atbalsta gan OpenGL, gan D3D renderēšanu), bet arī gala rezultātu var daudz labāku panākt nekā ar kādu zemāka līmeņa OpenGL kodējumu + vai tad kāds izmantos arhaiskus datorus, lai sacenstos virstaktēšanā?

Vienu grafisko benchmark varu iedomāties kā braucienu ar mašīnu pa līkumotu un kalnainu šoseju, visapkārt koki, kamera rāda visu no tāda kā lidojuma un visu laiku pārvietojas radot vēl tīkamāku lidojuma sajūtu. :)

bubu
07-18-06, 13:49
Hah, ar OpenGl taču var panākt visu, ko vien vēlies, ja zini kā. Arī HDR un sazin kādus vēl tur šeideru efektus. Nekas ilgs tur nav.

Ogre3D ir spēles Engīne, kas tāpat apakšā izmanto OpenGL/DX, taču tur ir viens mīnuss - tu nekontrolē, ko tas dara sevī dziļi iekšā. Īstus benchmarkus rakstot vajag labāk rakstīt visu no 0, lai zinātu, kas precīzi un kā tiek izmantots. Es kautkā negribētu ņemt jau gatavu engīni, jo tas savā ziņā tevi ierobežos. Un ja gribēsies kautko vairāk nekā engīne piedāvā, tad nāksies noplātīt rokas un neko neuzrakstīt. Vai arī ļoti iedziļināties engīnes iekšējā struktūrā, lai saprastu kā tā ir uzbūvētai, lai varētu pievienot kautko jaunu. Tas īpaši neatšķirsies no vienkāršas engīnes uzbūvēšanas pa savam prātam. Vismaz tāda ir mana pieredze ar gatavajiem engīniem.

bet arī gala rezultātu var daudz labāku panākt nekā ar kādu zemāka līmeņa OpenGL kodējumu
Tas nu gan nav tiesa. Padomā taču - arī Ogre3D izmanto apakšā tavu "zemo" OpenGL līmeņa kodējumu. Par kādu arhaisku datoru izmantošanu tur vēl var būt runa? Tur nepavisam nav zema līmeņa kodēšana.

Angelz
07-18-06, 15:36
Par izmantotiem 3D objektiem GFX testaa, kaads obj formaats buutu piemeerotaax?

bubu
07-18-06, 17:07
Ja neanimēts modelis, tad gan jau ka 3ds. Ja animēts tad nez, jāpadomā, neesmu daudz ar tādiem darījies. Taču pēc būtības jebkurš populārs modeļu fails derēs. Jo jebkurā gadījumā varu ieimportēt to Blender'ī, un izeksportēt uz savu customizētu formātu ar savis rakstītu eksporteri. Tātad derēs jebkurš šeit atrodamais formāts, ja tam ir importeris: http://www.blender.org/cms/Import___Export.5.0.html

A kāda jēga ķerties pie 3d modeļiem, vai nevajadzētu padomāt vispirms par testējamām lietām atsevišķi (tipa fillreits, antialiasinga ātrums, šeideru izpildes ātrums, utt) un tikai tad domāt ar kādām metodēm (3d modeļi, trijstūrim, ..) tos vislabāk notestē?

P.S. Neaizmirstat iečekot manus userbariņus:

tres^
07-18-06, 17:46
P.S. Neaizmirstat iečekot manus userbariņus:

+1.

AndzX8-842
07-19-06, 12:13
bubu, ni, ni, ni, Ogre3D nav spēļu grafiskais dzinējs. Tas ir vienkārši grafiskais dzinējs, tur ir diezgan liela starpība.

Es tomēr domāju...pat zinu :), ka tur būs krietni mazāk koda nekā pašam rakstot priekš OpenGL. Bet vienalga -- lai izdodas. :)

Mani vienkārši uztrauc vai tas grafiskais tests būs smuks vai tur nekā īpaša nebūs, ja nebūs arī labi, bet smukāks arī nebūtu slikti :).

Angelz
07-19-06, 12:27
Ogre3D dzineejs ir maxsas?

bubu
07-19-06, 12:38
Nu whatever - sauc to kā gribi, kaut par vienkāršu grafikas dzini. Es savu nostāju pateicu - nevēlos ņemt gatavu dzini, ja man būtu jāraksta kāds benchmarks. Tad labāk veidotu savu, tad vismaz zinot ko varu ar to un ko nevaru panākt.

Pie tam - grafikas smukumu jau dod ne tikai dziņa iespējas, drīzāk vairāk to smukumu dod izmantotās tekstūras un modeļi. Dziņa iespējas parasti ir diezgan vienveidīgas - vienā vai citādā veidā attēlot uz ekrāna kaudzi ar trijstūriem, tiem pielietojot tekstūras, šeiderus...

Angelz: nē, tas ir viens no populārākajiem open-sources dziņiem. Vēl otrs popupārākais ir Irrlicht.

Edit: pie tam2 - programmējot zemakā līmenī, ir vairāk iespēju būt tuvāk hardwarei un notestēt pamatīgāk un kārtīgāk atsevišķas lietas, kas manupārt šādam hardwares benchmarkam ir svarīgi (atšķirībā no kautkādu softu ielādes ātrumu benchmarkiem).

Angelz
07-19-06, 12:43
Es piekriitu bubu, vienkaarshi vienaa momentaa mees saskarsimies ar kaut kaadu dzineeja bagu kuru pielabot buus gruutaak nekaa izmantojot savu dzineeju. Pie kam iespeejams buus prbl ar dualcore un citaam dzineeja optimizaacijaam.

AndzX8-842
07-19-06, 15:36
Jā, tas gan, dc neatbalsta.

Ko iepriekš rakstiju par arhajiskajiem datoriem, tas arī bija attiecināts uz to, ka vajag tuvāk dzelžiem. Tagad jau tādiem neviens, kas sēž un uz tādiem nelaidīs to grafisko testu vai arī palaidīs un tāpat neko labu neigūs(nē, es nestrīdos, izmanto un darbojies ar ko gribi un kā gribi, man tikai patīk pabeigt savu domu ;->).

Viens jautājums... Tad tie testi būs visi sintētiski vai reālām situācījām pielīdzināti? Pašlaik izskatās, ka sintētiski vai vismaz grafiskais, ja jau tuvāk dzelžiem?

Angelz
07-19-06, 15:54
Kaa tavupraat izpauzhas sinteetika un reaalaam situaacijaam pieliidzinaati testi?

AndzX8-842
07-20-06, 15:30
Reālās situācijas izpaužas kā testi, kur notiek video\audio kompresēšana izmantojot plaši pielietotus kodeksus. Varētu būt algoritmi, kas veic operācijas un rēķina kādu noteiktu lietu, ko izmanto daudz spēlēs vai citās situācijās.

Sintētiski testi būtu tādi, kuri ir pielāgoti, lai no dzelžiem izspiestu maksimumu. Piemēram SiSoft Sandra manuprāt skaitās sintētisks.

Angelz
07-21-06, 12:52
Skaidrz.

Dawis
09-26-06, 17:04
Daawi iesaistiit buutu sameeraa mulkjiigi deelj pasha BM.

Vilx, saprast ir viena lieta bet vai jams ir labz programmerz?

BM nav jau skjerslis. Ja ta padoma labak spekus jau buutu apvienot.
BM projektu nesmu vel gatavs norakstiit, tachu principa es pamazam briestu jaunai benchmark koncepcijai, kas daljeji jau ir izpaudusies ari rakstiskaa veidaa.

Ja ir interese varu padalities ar tekstiem, par svam pardomam, par sistemu testeshanu no teoretiskaas puses, kaa ari to kaa peec manaam domaam principa vajadzetu konstrueet objektiivu CPU testu..

Angelz
09-26-06, 17:16
BM nav jau skjerslis. Ja ta padoma labak spekus jau buutu apvienot.
BM projektu nesmu vel gatavs norakstiit, tachu principa es pamazam briestu jaunai benchmark koncepcijai, kas daljeji jau ir izpaudusies ari rakstiskaa veidaa.

Ja ir interese varu padalities ar tekstiem, par svam pardomam, par sistemu testeshanu no teoretiskaas puses, kaa ari to kaa peec manaam domaam principa vajadzetu konstrueet objektiivu CPU testu..

Dereetu kaut kad tikties Novembra viduu un aprunaaties ar tevi, bu_bu un paareejiem incentiem pie kafijas kruuzes par LV bench kaa taadu un ko mees gribeety un varam jamaa realizeet. Pagaidaam man ir galiigs bezlaiks bet ~Novembrii vareetu saak biidiit taas lietas augshaa.

Dawis
09-26-06, 18:16
Dereetu kaut kad tikties Novembra viduu un aprunaaties ar tevi, bu_bu un paareejiem incentiem pie kafijas kruuzes par LV bench kaa taadu un ko mees gribeety un varam jamaa realizeet. Pagaidaam man ir galiigs bezlaiks bet ~Novembrii vareetu saak biidiit taas lietas augshaa.

Nu jaa - es ari nevaretu teikt, ka niikstu nost no briivaa laika paarpilnibas.
Bet laiku jau gandriz vienmervar atrast ja pietiekoshi grib.
Bet nu ok - tad lidz novembrim apdomaajam idejas!

Angelz
09-26-06, 18:22
Idejas ir daudz un dazhaadas vieniigais nezinaamais ir tas cik iespeejams taas realizeet kodaa...

brx
01-05-07, 02:09
kas te notiek? shams projekts nav taa kaa mazliet aizmirsies? :rolleyes:

Angelz
01-05-07, 11:20
Biku ir iebremzeejis, bet pacietiibu, driiz turpinaasim taalaak.