View Full Version : fotoaparaats ap 250-300ls
Pavasaris naak un nepiecieshams fotoaparaac taads leets... Acs mana teemee uz Fujifilm Finepix S8000FD... 18x optiskais zuums, daudz maz sakariigas fiichas iekshaa un ieksh ELKO tik pa 208Ls ir... pa shaadu summu it kaa optimaalaakais variants laikam, bet lieta taada ka sho esmu tureejis tik vienu reizi rokaa un tik uz kaadaam 5 min, taa ka nesanaaca appeetiit visus siikumus kas tajaa ir...
veel arii OLYMPUS SP-550UZ liekas taads gliits, bet man nepatiik XD kartes :D taas 2gb naak pa 16ls, bet SD kartes 4gb ir pa 9ls :D ir mazliet atshkjiriiba...
tad nu jautaajums: kaads ir lietojis to fuji? vai piemest un skatiities ko nedaudz daargaaku... uz DSLR neteemeeju, gribeesies arii kaadu video uznjemt...
HX_unbanned
02-29-08, 19:30
Hm, sajā cenu kategorijā nelien Canon G6 / G7 ? Man, kā amatierim hrenovijam :), tie aparati liekas baigi Ok, bet, šķiet, tu jau amatieris sen neesi .. :)
pa 300ls var jaunu powershot G9 paņem, šamam atšķirībā no G7 ir RAW.
p.s. pašam bija G7 - labs aparāts...
CANON POWERSHOT G9 302ls + visas atminju kartes, utt, sanaaks pa saaliitu bikinj... aparaats vairaak izklaidei un dabas iemuuzhinaashanai :D
veel vienu atradu PAN DSC FZ18E 8.1MP/2.5''/18XZOOM/BLACK... shim RAW arii ir un blekjo 235ls...
Acs mana teemee uz Fujifilm Finepix S8000FD...
a nevajag. man darbā tāds aparāts. vecajam 5500ajam Fuji sanāca labākas bildes, maz gan ir nācies ar to aparātu padarboties, bet sev tādu toč negribētu. Zooms arī afigenna lēns..
Vells, ko tauta ieciklējusies uz tiem sūda ultrazūmiem! Čuru mārketings? Rēķinies ar sekojošām problēmām viesiem 15x zūmiem:
- Fokusējas draņķīgi lēni, dažreiz nefokusējas nemaz (neatkarīgi no ražotāja);
- Bildes tālajā mīkstas, nebaudāmas, jo ir gan draņķiga optiskā kvalitāte, gan fokusēšanās kļūdas, gan trīcošas rokas (skat. nākamo punktu);
- Pie maksimālā zūma jālieto īss slēdža nostrādes laiks (1/400s, retāk 1/250s), lai izvairītos no izsmērētām bildēm, kas bieži vien nozīmē, ka jāpalilina mikroskopiskā sensora jūtība, zaudējot kvalitāti;
- ISO virs 200 nav baudāmi, virs 400-800 nelietojami.
Vēl varu nosaukt daudzas citas nianses, kāpēc ultrazūms pagarina peni, taču baigais slinkums šodien. Tāpēc ieteiktu izvēlēties pietiekami kvalitatīvu kameru, kuras zūms nepārsniedz 6x (nu, labi, 10x, bet ar ļoti lielām pielaidēm).
mums tāda darba specifika;šad tad vajag celtnieku sastrādātās šaizes iemūžināt. a ko darīsi, ka konstrukcijas padsmit metrus virs zemes? ZoOm klāt..:). A par aparātiem: Canon S2 man bija reiz, viss ok aparāts, ja ne milzīgi trokšņi, ja iso100+.
lietoju tevis minēto fuji-manuprat labs aparāts iesacejiem, 18x zooms baigi noderigs!
vēl ļoti patīk supermacro-bezmazvai objektivu var piebast pilnigi klat velamajam objektam!
te bus paris bildes!
http://content5-foto.inbox.lv/albums60500103/quadgt/29-02-2008-2/Picture-022.sized.jpg
http://content5-foto.inbox.lv/albums60500121/quadgt/29-02-2008-2/Picture-013-copy.sized.jpg
http://content5-foto.inbox.lv/albums60500086/quadgt/29-02-2008-2/Picture-013.sized.jpg
a nevajag. man darbā tāds aparāts. vecajam 5500ajam Fuji sanāca labākas bildes, maz gan ir nācies ar to aparātu padarboties, bet sev tādu toč negribētu. Zooms arī afigenna lēns..
mjaa, 5500ais bija ideaals modelis, darbaa ar to bildeeju, ja vajag ko nobildeet :D
Instigater
02-29-08, 22:27
Es te nesen skatiijos sev fotchuku. Bija divi varianti: vai nu Canon A720IS (uzreiz hackojam firmwari, lai buutu raw un exposure bracketing) vai arii Olympus E-x10. Apstaajos pie spogulja ar bildes stabilizaaciju, aka Olympus E-510 pa 360Ls.
Es te nesen skatiijos sev fotchuku. Bija divi varianti: vai nu Canon A720IS (uzreiz hackojam firmwari, lai buutu raw un exposure bracketing) vai arii Olympus E-x10. Apstaajos pie spogulja ar bildes stabilizaaciju, aka Olympus E-510 pa 360Ls.
ko taa? tas canon 129ls tik, bet spoguljniece 2x daargaaka :D kas tev lika paardomaat un teereet vairaak?
Instigater
03-03-08, 12:03
Daudz vairaak speelju varianti ar optiku, arii vieglaak sliktaa apgaismojumaa bildeet vieglaak un kvalitatiivaak, lielaaks sensors, mazaak troksnju, iespeeja uzlikt gaishu optiku.
nu baac, galva kuup domaajot :D shodien jaaizlemj un ta jau vakaraa aparaats buus manaa iipashumaa... tik kursh... :D
es katraa zinjaa nepirktu ultra zuum. taadi fotoaparaati, kam optika ir ekvivalenta 18-500m uz 35 filmas nekad fiziski nevar buut kvalitatiivi.
sencim ir tas 550 olimpus un lai gan vinjsh ir apmierinaats, es taadu suudu nevareetu palietot. lietojams tikai liidz iso 100 un ne pie garaa gala.
vai esi apsveeris domu pirkt lietotu fotoaparaatu? mazliet vecaaki fuji vai panasonic aparaati buus noteikti labaaki par "paarpikseljotajiem" muusdienu superaparaatiem un maksaas daudz labaak.
par 200-300Ls jau var dabuut arii lietotus DSLR ar kita objektiivu. Nikon un pentax kit objektiivi ir ljoti labas kvalitaates un neatbilst Latvijaa iecirstajai dogmai KIT Lens = total crap. +veel paliek vieta izaugsmei objektiivu veidaa.
mjaa, saaku domaat par fuji s6500fd... to esmu lietojis un cik atceros, biju apmierinaats... apzvaniishu noliktavas vai var dabuut kkur, jo nekur neredzu vinju vairs...
CrossBones
09-26-08, 10:02
Sveiki.
Sanaca negaiditi un netisam tikt vala no fotoaparata, fotoaparats bija Sony DSC-W150S. Neko sliktu ar ipasi nevaru teikt par vinu, kalpoja godam! ;)
Tacu tagad skatoties uz jauno fochiku, skatos uz spogulkameram. Neko daudz vinas es nesprotu, jo neesmu lietojis pats, bet nu redzot citu bildes, kuras iegutas ar spogulkameru, saprotu, ka ta ir shtelle.
Galu gala tapec ari rakstu seit. Ko Jus varetu ieteikt no spogulkameram ap +/- 250 Ls cena?
Par firmam uz kuram skatities, liekas, ka Nikon ir ok, ta tas ir?
Te vel paris manas versijas, bet tas ir tadas ''uz dullo'' gandriz.
Nikon D40
Nikon D60 (sis gan cenu zina ap 300 Ls, bet nu ja tas attaisno to cenu starpibu, tad iespejams ari tadu varu meginat pacelt)
Paldies jau ieprieks
Nikon Coolpix P80 škiet ka nav spoguļkamera.
Un cenu diapazonā kad griesti ir 300Ls daža laba ne spoguļkamera iespējams būt labāka izvēle. Es skatītos uz Panasonis FZ-30/50..
CrossBones
09-26-08, 10:08
Oi, sorry, sajaucu, ne to iekopeju. :rolleyes:
...skatos uz spogulkameram. Neko daudz vinas es nesprotu, jo neesmu lietojis pats, bet nu redzot citu bildes, kuras iegutas ar spogulkameru, saprotu, ka ta ir shtelle...
nu tad znachit tev to nevaig, ja neko nesaproti.
tie Citi to shtelli varbuut ieguutu arii ar advanceetu ne-spoguljkameru.
nu varu piedaavaat ja kaadam interesee canon 300D apm 200ls
CrossBones
09-26-08, 11:13
Ta ne tā, saprotu, ka viens ir noķert kadru, bet ne pa to tagad.
Es tieši domāju kvalitātes atšķirības, labs kadrs ar spoguleni taču iznāks labāks, nekā ar kādu parasto digitālo.
Un tas, ka neesmu lietojis pats normāli spoguļkameru domāju, ka nav nekāds šķērslis, kādreiz tak viss ir jāsāk un tādā veidā jau to vislabāk un vieglāk arī ir apgūt.
A kādas domas par Nikon un tiešāk par Nikon D60 varbūt?
smartdevil
09-26-08, 11:25
artissco
nep*s praatu sev un citiem, njem spoguli
gribi pieredzi, tad taada ir katram kursh paargaajis no ziepiisha uz spoguli, un visi kozj nagos un nozjeelo, ka jau pirmaa ziepiisha vietaa nav njeemushi spoguli ;)
pats arii esmu gaajis paari diviem ziepiishiem, saliidzinot kaa diena pret nakti, jau uztaisot pirmo bildi ar spoguli man zjoklis pret zemi atsitaas, zjeel ka tajaa laikaa kad njeemos ar fufeljiem , spogulji maksaaja ieveerojamu summu :)
neesmu Nikonists, tāpēc droši vien precīzi nepateikšu. "Mazajiem" Nikoniem kā D60 nav iebūvēta autofokusa motora. tobiš vajag objektīvu, kurā jau ir iekšā autofokusa motors (piemērs, Canon tādi ir visi). līdz ar to Tev vajadzētu būt priekštatam, kādus objektīvus lietosi. jo var sanākt tā, ka objektīvs būs lietojams tikai manuālā fokusa ražīmā.
patausti vekalā noskatītās kameras.
CrossBones
09-26-08, 12:31
smartdevil - paldies par nelielu atbalstu, noteikti ņemšu spoguleni
Tā arī darīšu, pastaigāšu pa veikaliem, aptaustīšu tās kameras.
Bet nu, ja nu kas iesakāms, kāda iesācēja spogulene, tad ar prieku uzklausītu variantus! :)
Nikon D60 par to autofokusu tādu lietu nemaz ar nebiju ievērojis.
smartdevil
09-26-08, 12:50
domaaju ka iesaaceejam buutu arii labs palietots 350d body vai liidzveertiigs citas firmas ar piepirktu sakariigu objektiivu,varbuut pat celku, tikai ne canonam KIT
piemeeram reku interesants piedaavaajums
http://shutter.lv/index.php?name=Forums&file=viewtopic&t=4271
tikko atcerājos, ka pats arī gribu Sony a100 pārdod. :D droši vien kādus 200LVL gribēšu (bet tas viss vēl ir apspriežams). ja ir interese, varam nākošās nedēļas sākumā saskrieties - iedošu aptaustīt.
Tas tā off topic...
CrossBones
09-26-08, 18:12
Aptaustīju Nikon D60 kit veicī, baigi jau nu feins liekas, tik mani te tagad nomoca tas autofokusa motors. Cik lielas īsti tas autofokusa trūkums rada neērtības?
Par Canon 350D skatos, ka labas atsauksmes jā. Bet doma ir, ka vajag ņemt jaunu kameru. Jaunu body vēl varētu, bet + objektīvs, tik daudz nevaru atvēlēt diemžēl šim priekam.
Veikalā vēl uz vietas bij Canon 450D kit, bet nu tas tā kā ar bišk pa šerpu cenas ziņā. Pārdevējs vēl piedāvāja Olympus, īsti neatceros, nepiefiksēju, bij E-420 vai E-520 modelis, stāstīja jau, protams, visu to labāko par šo agregātu, bet nu iespējams arī tāpēc, ka nekas vairāk līdzīgs, cenas ziņā tur arī vairs nebija. Kāda vispār attieksme pret Olympus spogulenēm? Reiz bija Olympus ziepe, bet nu tā bija tāda 50/50.
nu var apsvērt arī Canon 1000D ja grib jaunu
smartdevil
09-26-08, 19:26
CrossBones
nevar vinju tik viegli nolietot ;), nav jau ziepis, savukaart objektiivu var njemt KIT ja nav canon, liekas ka canonam ir vieniigajam neveiksmiigs sanaacis - pieniigs, bet es lietoju jau labu laiku, pagaidaam neprasaas neko sakariigaaku pirkt, un arii nav vinji tik daargi, var sakariigu arii piemekleet ap100 latiem, teiksim CANON EF 50 mm 1.8 II esot laba manta un gaishais tikai 74 lati, vieniigi bez zoom, bet cena attaisno
darba kolegjim deels nopircis Olympus, kaut kaads mazaakais no spoguljiem esot, teica ka ir pilniigi apmierinaats un nenozjeelo
slikti ka nesaproti pats ko iisti vajag, citiem canon 400D esot par mazu, jo roka kaa laapsta, es neredzu nekaadu neertiibu
tad jau Olympus buus veel mazaaks, laikam pasham jaapatura buus rokaa vai ir eerts ;)
da nu... canons sux. :)
Pentax, nikons, olimps.. vo istinaja sila.. ostaļnim mogila :)
Soņka ar nav slikts.. tikai tāds paprasts izpildījums. Bet par 200Ls to kaut kā var norīt.
Canons ņem publiku prosta ar mārketingu. Tā teikt.. strādā uz homotupus. :>
izpildījums vēl ir ļoti ok,toties objektīvu cenas/pieejamība gan brīžam šķiet neadekvāta.Tiesa gan,var mēģināt samedīt rokā Minolta gaišos stiklus.
da nu... canons sux. :)
Canons ņem publiku prosta ar mārketingu. Tā teikt.. strādā uz homotupus. :>
Nu davaj, Kuuminsh, aiziet :D Argumentācija, kāpēc Canons sux? Man šodien tāds kašķīgs noskaņojums :D
P.S. Tolx, muti ciet :D
bobber,ņem rumu un velcies šurp :D
smartdevil
09-26-08, 22:15
galvenais ir pateiks sux, taa slimiiba no tiinjiem pielipusi :D
canon ir liidzveertiigs gan sony gan olympus, nikon un pentax daargais gals jau ir cita klase, kaut arii zinu dazjus entuziastus kas Pentax ir nomainiijushi tieshi uz canon, protams daargo, ja runa par leto galu tad visi vinji vienaadi, tur jau tikai eertiiba un objektiivu leetums ir izshkjiroshais
un tagad aizej stūrī,nokaunies..
zabej na trukums ka bodija nav AF motorinna ;) Nikon ir speks! D40, D40X, D60 visi aparati ir bgaigi Ok, sevisskki iesakumam :):D
Ar ziepi var daudz vairāk nobildēt kā ar smago spoguli... :D Nopietni! Mazu ziepi var vienmēr paņemt līdzi, bet spoguli (Nikon D60 bodijs - ~500 g, kit stikls - ~400 g, izmēri kā klucim) ne visur un vienmēr. Ja bildēsi ar spoguli tāpat kā ar ziepi, tad tā ir vējā izmesta nauda un bezjēdzīgos līkumos saliekti pirksti ar de facto zīmi vieplī - "A man ir spogulis!!!" Fui! Un nevajag te aģitēt, ka spogulis sila, bet ziepis mogila... Ja nemāk bildēt, spogulis nepalīdzēs uztaisīt to bildi labāku.
Un vispār - ja pērk, tad pērk labu tušku un pāris labus stiklus un taisa mākslu, študierējot kaudzi ar grāmatām par fotografēšanu, fotošopu un citu (atzinību izpelnījušos) autoru bildes. Pirkt entry-level spoguli, lai taisītu ziepja cienīgas bildes - marasms. Spogulim ir jānobriest nevis jāpērk dzerstiņus un sarkanacainas beibes bildēt. Vot.
Aptaustīju Nikon D60 kit veicī, baigi jau nu feins liekas, tik mani te tagad nomoca tas autofokusa motors. Cik lielas īsti tas autofokusa trūkums rada neērtības?
Par Canon 350D skatos, ka labas atsauksmes jā. Bet doma ir, ka vajag ņemt jaunu kameru. Jaunu body vēl varētu, bet + objektīvs, tik daudz nevaru atvēlēt diemžēl šim priekam.
Veikalā vēl uz vietas bij Canon 450D kit, bet nu tas tā kā ar bišk pa šerpu cenas ziņā. Pārdevējs vēl piedāvāja Olympus, īsti neatceros, nepiefiksēju, bij E-420 vai E-520 modelis, stāstīja jau, protams, visu to labāko par šo agregātu, bet nu iespējams arī tāpēc, ka nekas vairāk līdzīgs, cenas ziņā tur arī vairs nebija. Kāda vispār attieksme pret Olympus spogulenēm? Reiz bija Olympus ziepe, bet nu tā bija tāda 50/50.
autofokusa motora trūkums rada ērtības - samazina body svaru un izmēru. Problēma ir tā, ka tas šobrīd sašaurina objektīvu izvēli.:D Būtība tāda, ka ja autofokusa motora nebūs ne body, ne objektīvā, būs jāfokusējas ar rociņām.
Dažas alternatīvas no Sigma un Tamron:
http://www.digitalrev.com/en/a-compatibility-issue---lenses-for-nikon-d40-or-d60-667-article.html
Tokina arī paziņoja, ka ieviesīs visos savos Nikonam paredzētos objektīvos autofokusa motoru.
No tehniskā viedokļa jau nav tik traki. Vienkārši pašam jāsaprot, ko un kā gribēsi fotografēt un drusku jāpiedomā pie objektīvu izvēles. cita lieta ir naudas jautājums - lai nesanāk tā, ka, ja sagribēsies ko lābāku, vēlāk būs jāpērk ļoti dārgi stikli vai jāmaina sistēma :rolleyes: tas jau pašam ir jāparēķina.
bet vispār SSM ir spēks! :D
mrlobber, kādi argumenti tam, ka Canon nesux? :D
CrossBones
10-06-08, 21:16
Beigu beigās arī paņēmu Nikon D60 VR Kit'u.
Cik nu sanāca jau paspēlēties, neko sliktu nevaru teikt, tikai to labāko, lai gan spogulis man pirmais.., atšķirība starp parasto (ziepi) ir stipri jūtama! :)
Paldies visiem par nelielu apgaismošanu! :D
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.