View Full Version : Negriežas CPU ventilators
Saliku jaunu kasti, slēdzu iekšā, bet procesora ventilators tikai iergriežas un apstājas. Kad barošanu izslēdz, ventilators atkal iegriežas. Kas par vainu varētu būt?
Atceros, ka vienreiz šāda tēma jau bija, diemžēl nevarēju atrast. Sory par to.
Plate - Giga Byte GA-X38-DS4,
Procesors - Q6600 ar līdz nākušo ventilatoru.
Baroklis beigts vainu pa īīīsu.
a moš tomēr cpu smart fan control ? ;)
Q6600 un stock dzese? nu nezinu... man TTBT pat reti kad apstajas...
Chieftec 650W PFC baroklis ar 8800GT 512 videokarti un vienu cieto, un DVD iekārtu. Par īsu nu nekādi nebūs, turklāt baroklis ir jauns, un video ventilators griežas.
Viena ideja ienāca prātā - platē ir PCIE_12V power connector, kurš, kā sapratu no rokasgrāmatas, pie barokļa jāpieslēdz tad, kad liek otru videokarti.
Varbūt, ka tas jāpieslēdz?
Lai labāk saprastu, pievienoju attēlu.
a moš tomēr cpu smart fan control ? ;)
Doma tāda, ka ventilators negriežas, kamēr ir auksts? Man ienāca tāda oma prātā, bet noraustījos bez ventilatora darbināt:o
Q6600 un stock dzese? nu nezinu... man TTBT pat reti kad apstajas...
Tā kā neesmu izjutis vajadzību virstaktēt, tad jau pusgadu esmu sēdējis ar šādu dzesi uz asus plates temperatūra nekad augstāk par 50 nav uzkāpusi. Bet ne par to ir stāsts.
Cik ilgi var apmēram darbināt procesoru bez ventilatora griešanās? Varētu jau ātri ieet biosā, bet monitors arī kaut ko gļuko - esmu pieslēdzis caur HDMI, bet uz īsu mirkli nez kāpēc parāda tikai, ka ir analogais signāls, un viss...
paskaties biosā pie pc health status vajadzētu būt punktam - smart fan control method (auto by default) pamēģini - disable .
Paņem pieslēdz ar pāreju pie molex, tad točna griezīsies. :)
Nu tā negribā ticēt, ka jauns baroklis ir beigts!:D
Varbūt, ka kaut ko ļoti muļķīgi esmu saslēdzis (skat. bildes)? Beigās atstāju tikai plates pieslēgumu, cieto un videokarti. Bet simptomi tie paši.
Monitors neiet, CPU ventilators negriežas, kaut arī barokļa un videokartes ventilators griežas...
Būs laikam jāizārda otrs kompis un jāpieliek otrs baroklis.
SĒNE!!!! otru barošanas vadu iespraud mātei! kreisajā pusē no CPU :D :D :D :D :D :D :D :D
SĒNE!!!! otru barošanas vadu iespraud mātei! kreisajā pusē no CPU :D :D :D :D :D :D :D :D
Muah :D Galvenais, ka cilvēks kārtīgi lasījis pamācību (par to papildus Molex Crossfire gadījumā), tādēļ nenāca ne prātā, ka varēja neiespraust to 12V vadu :D
blaaaaaaaaaaaaaa:D Tāds aptumsums:D Ne tikai par sēni es esvi nosauktu.
Jebkurā gadījumā, paldies, svikens, par palīdzību:D
Tā ir, ka pusnāktī mēģina līdz rītam kaut ko glābt:D:D
vimba_zlobnaja
02-24-08, 01:26
Nu ko var teikt. Labi ka tā. Labi ka ir arī forumi un otra kaste ar kuru brovzēt :D
Saliku jaunu kasti, slēdzu iekšā, bet procesora ventilators tikai iergriežas un apstājas. Kad barošanu izslēdz, ventilators atkal iegriežas. Kas par vainu varētu būt?
Atceros, ka vienreiz šāda tēma jau bija, diemžēl nevarēju atrast. Sory par to.
Plate - Giga Byte GA-X38-DS4,
Procesors - Q6600 ar līdz nākušo ventilatoru.
PIEDOSSANU, bet TAS IR gigyte, tas ir nedaudz interest , kameer procis nav ~30c VENTIILIS IR MIRIS, PEEC TAM OK :)))
ASUSAM Q-FAN2
VINJU FIRMAS UTL NO BIOSA
TAS IR VINJU COOL, BET NE OK, CITIEM IR SIMPATIJAS PRET GIG, TIKAI NE MAN :)
GIGBYTAM NEPMONJU BET ETC
PIEDOSSANU, bet TAS IR gigyte, tas ir nedaudz interest , kameer procis nav ~30c VENTIILIS IR MIRIS, PEEC TAM OK :)))
ASUSAM Q-FAN2
VINJU FIRMAS UTL NO BIOSA
TAS IR VINJU COOL, BET NE OK, CITIEM IR SIMPATIJAS PRET GIG, TIKAI NE MAN :)
GIGBYTAM NEPMONJU BET ETC
Kruta:eek::D
O M F G
Ierakstīšu tos izteikumus sev parakstā, kaut kas tāds vēl nav pieredzēts :eek:
Bet pagaidām topiku tomēr slēgsim :eek: Drošības labad :D
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.