PDA

View Full Version : ELVA 1 + RMA iekš GNT = See my finger!!

HX_unbanned
02-19-08, 14:39
Vārdusakot - ir mātesplate, kuru ir nopirkusi viena firma no GNT. Talak no šiis firmas (A) to plati ir pārpirkusi cita firma (B). Ir pavadziime par dariijumu starp A un B.

Plate kaut kādu mistisku iemeslu del vairs nedarbojas. Nesam uz GNT. GNT pieņem, pēc kāda laika tjipa sataisa, bet ārā vairs nedod ar iemeslu, ka firma (B) neesot nomaksajusi parādu firmai (A).

*Firma (B) apgalvo, ka viss ar finansem ir cotka. GNT apgalvo, ka nav...

Kā riikoties? Vai ir kāds legāls mehānisms, kā šo plati dabuut āra? :confused:

Relax
02-19-08, 14:45
kaa vardaa vinju nodevi?

R@imizA
02-19-08, 14:51
ļoti normāla prakse. Visi servisa centri tā dara.

HX_unbanned
02-19-08, 14:51
Hm, šķiet, ka ne, kukain' ..

Aivar, hm, paskatiisiemies...

Raim', nu, man diezko tuvu nav paziistama servisu prakse, bet nu kaut kā neloģiski škiet mazliet ... patērtējaman nav nekāda daļa par to, ko un kā dara pārdevejs .. :rolleyes:

josi
02-19-08, 15:09
Plate kaut kādu mistisku iemeslu del vairs nedarbojas. Nesam uz GNT. GNT pieņem, pēc kāda laika tjipa sataisa, bet ārā vairs nedod ar iemeslu, ka firma (B) neesot nomaksajusi parādu firmai (A).

Zvani uz "Bez Tabu", "Degpunktam" un raksti iesniegumu valsts policijai par patvaļību un sveša īpašuma piesavināšanos. Ja GNT ir kautkādas pretenzijas, tad tās ir jākārto caur tiesu, nevis šādā veidā.

DeadmaroZ-TLOTL
02-19-08, 15:11
tieshi taa te pabreecot nekas nemainiisies , aizej un skaidri un gaishi pasaki kas viniem draud ja nedos plati

GNT vienmeer ir bijis interesants kantoris :D:D:D:D

HX_unbanned
02-19-08, 15:16
HM, ņemsim vērā ieteikumus. ;)

R@imizA
02-19-08, 15:20
A ja nu šāds punkts ir atrunāts līgumā ar firmu?

Zvani uz "Bez Tabu", "Degpunktam" un raksti iesniegumu valsts policijai par patvaļību un sveša īpašuma piesavināšanos. Ja GNT ir kautkādas pretenzijas, tad tās ir jākārto caur tiesu, nevis šādā veidā.

DeadmaroZ-TLOTL
02-19-08, 15:22
kads ? tas ka firma nevar paardot plati treshajai personai :D:D:D:D

R@imizA
02-19-08, 15:28
Nee ja nav samaksaati $$ netiek izdota prece. Un vsjo. Po kam taa pieder. Tu esi sija nodevi preci ko esi pircis. Un neesi man samaksaajis. Da po kam tu to paardevi peec tam. Samaksaa man $$ un sanemsi savu preci.

kava
02-19-08, 15:34
kaa vardaa vinju nodevi?

Visi preces papīri noteikti ir uz parādā esošās firmeles vārda!

R@imizA
02-19-08, 15:42
Nu ja tā tad jau po. Jo tu kā gala lietotājs vari celt prasību pret pārdevēju.

DeadlyShooter
02-19-08, 15:44
Bet GNT šajā gadījumā ir SIA (C), kas aiztur SIA (B) īpašumu, jo SIA (B) "esot" parādā SIA (A)? Murgs..

Ja jau SIA (A) ir iebildumi pret SIA (B), lai sniedz pieteikumu par SIA (B) maksātnespēju..

josi
02-19-08, 15:48
Nee ja nav samaksaati $$ netiek izdota prece. Un vsjo. Po kam taa pieder. Tu esi sija nodevi preci ko esi pircis. Un neesi man samaksaajis. Da po kam tu to paardevi peec tam. Samaksaa man $$ un sanemsi savu preci.
Tipiska 90-gadu reketiera filozofija :D Bet tagad tas vairs neies cauri, ja klientam būs vēlme visu to pūzni sapurināt.

kiwi
02-19-08, 15:53
Raimis domaa vienu, bet HX skaidro savadaak :D

Raimis, laikam domaa shaadi:
A pardod B un A ir paradaa GNT. Tad logjiski, ka B nododot uz GNT RMA nedabus atpakalj, jo A ir paradaa GNT un prece tiek nodota it kaa A vardaa (vai pa tiesho var izdarit nezinu, bet caur A noteikti, ka var)

HX skaidro:
A pardod B un B ir paradaa A. Tad sheit kaa GNT vispar kaut ko var zinaat, kas notiek starp A un B? :confused:

Chota neiebraucu

mrlobber
02-19-08, 15:53
Tipiska 90-gadu reketiera filozofija :D Bet tagad tas vairs neies cauri, ja klientam būs vēlme visu to pūzni sapurināt.

Atliek novēlēt "uz priekšu, HX-un-bann-ed!" :D Tavās rokās tagad ir citu līdzīgu nākotnes nelaimes putnu liktenis :D

R@imizA
02-19-08, 16:00
Nav nekaads rekets. Es varbuut HX nepaaraak labi sapratu, bet ja prece nodota no taas pasas firmas vaarda kas ir iepircis preci. Un attieciigi ir paraadaa $$$ neko tu nedabuusi. Ja nav paziishanaas :D 101 reizi gan esmu dabuujis laukaa preces.

josi
02-19-08, 16:57
Raimis, laikam domaa shaadi:
A pardod B un A ir paradaa GNT. Tad logjiski, ka B nododot uz GNT RMA nedabus atpakalj, jo A ir paradaa GNT un prece tiek nodota it kaa A vardaa (vai pa tiesho var izdarit nezinu, bet caur A noteikti, ka var)

Kur ir loģika? Vai ir kāds likumīgs pamats aizturēt firmai B piederošu lietu, it sevišķi, ja tā jebkurā brīdī var apliecināt savas īpašumtiesības uz to ar pavadzīmi/garantijas talonu utt.? Es ticu, ka GNT piekopj tādu praksi un tādas firmas kā EET vai Elva pret to īpaši neprotestē, jo ir ieinteresēti turpināt sadarbību ar tiem, bet preces gala īpašniekam tas nav saistoši un ir galīgi pie kājas.
HX skaidro:
A pardod B un B ir paradaa A. Tad sheit kaa GNT vispar kaut ko var zinaat, kas notiek starp A un B? :confused:

Arī nav nekāda likumīga pamata, ja vien pirkuma līgums starp A un B nav lauzts.

Ja māc šaubas par to, kā rīkoties, HX var droši piezvanīt pēc konsultācijas kādam juristu kantorim, kaut vai Krisberga "Eiro Temīda".

kiwi
02-19-08, 17:22
Tas atkarigs kaads ir ligums ar GNT. Varbut tur ir atrunats punkts, ka, ja firmai ir paradi, tad preces, kas nodotas uz RMA netiek atgrieztas lidz paradu nokartoshanai. Ja uz RMA iet prece par kuru viss ir samaksats, tad tadu preci aizturet principaa nedrikstetu. Ja uz RMA iet taa prece par kuru vel nav samaksats, tad drikst

Otrais gadijums man vel isti nav saprotams, ko HX domaaja.

R@imizA
02-19-08, 18:55
Viss ko es varu pateikt. Es pilniba atbalstu tadu ricibu. Es gribetu redzet cik gudri tirstu josi ja tev butu n tadas A,B,C u.t.t kuras parada tev butu kadu puslimonu. Nepietika ka visi shie sukineni kroplo tirgu. Vel kretini rekinus nemaksa.

kiwi
02-19-08, 20:35
Protams, ka var saprast GNT, tapec jau ar pecapmaksu ir risks stradat. Ja firmele bankrotee, tad tapat bus tiesas celjaa piedzishana utt. chakars. Beigaas tapat ari var nedabuut.

josi
02-19-08, 22:08
Viss ko es varu pateikt. Es pilniba atbalstu tadu ricibu. Es gribetu redzet cik gudri tirstu josi ja tev butu n tadas A,B,C u.t.t kuras parada tev butu kadu puslimonu. Nepietika ka visi shie sukineni kroplo tirgu. Vel kretini rekinus nemaksa.
Un to, ka viņi jāved uz mežu un bez tiesas jānošauj, tu arī atbalsti?
Es šajā situācija spriežu kā gala patērētājs - man nerūp tas, ka firmai A ir slikts risku menedžements un firmai B ir nepārdomāta biznesa stratēģija - tās ir viņu problēmas, nevis manas.

R@imizA
02-19-08, 22:16
Buutu tava ja buutu tev paraadaa :) Bet nu jebkuraa gadijuma risinajumu var atrast HX probleemai :) Tikai vajag risinaat probleemu nevis forumos plurksteet :)

R@imizA
02-19-08, 22:19
Aga un pardevejs labo taas MoBo. Spaini nu neizcelies ar stulbumu pls :) Garantiju nodrosina/veic garantijas centrs vai oficiaalais parstavis. HX gadijumaa vienk ir jagriezas pie taas firmas kur vins pirka MoBo, un vinam jabut pilnigi pie pakalas kam vini ir ko vai nav paraadaa :D

R@imizA
02-19-08, 22:22
Es jau akuraati, bet ja tu nezina kaa taas lietas notiek ko bojaa gaisu?

R@imizA
02-19-08, 22:24
Piemeeram ieskatam: http://birojatehnika.lattelecom.lv/index.php?info=3

Tas ir mazs izgriezums no garantijas servisu saraksta.

R@imizA
02-19-08, 22:31
Pie ****as man tas pateeraataaju likums :D Es tev saku kaa notiek. Ja tu izlasiitu ko es rakstiju pirms tam tu saprastu. Un pajaat man uz taadiem mudakiem pateereetaajiem! Tadeel man patiik Jur klienti :D Piekaast man Pateereetaaju likumu!

P.S Un ja iedzilinaas ko raksta HX ka probleema ir stapr Juridiskaam personam... atkal piekaast Pateretaju likumu. Jaskataas kaa nosleegit savstarpeejie liigumi.

AMX
02-19-08, 22:52
Nez vai tas būtu pareizi, ja starpfirmu rzborkās cieš gala lietotājs, ja gala lietotājs nodod preci uz garantiju vairumniekam, nevis firmai no kā pircis, tur nav pamata čakarēt lietotāju, bet ja garantija iet caur firmu, kas pirkusi no vairumnieka, tad zolīda firma netaisīs atmazkas,ka kāds ir kādam parādā, bet uzliks līdzvērtīgu produktu uz sava rēķina. Gala lietotājam būtu jācīnās par savu taisnību, jo visas sankcijas un iespējamie gadījumi būtu aprunājami līgumos.

R@imizA
02-19-08, 22:58
Luuk viens sakariigs kometaars :D Principaa taa arii ir. Ja HX ir gala lietotaajs (Fiziska persona) Tad vinam ir pilniigi vienalga kas ko kaa un kaadeel. Tad arii Spainim un Josi ir 100% taisniiba. Raksti klauzu uz Pateretajiem un tev ir piekast kur to plati izraks. Ja tas vis ir starp Juridiskaam personaam, nu tad suudiigaak. Bet galu galaa... ir tacu taada lieta kaa gramatvedes. Nu taks lai salidzina datus un skataas kadel regojas paraadi.