View Full Version : Manai 6800 GS pisec...
Taatad, atbraucu shodien maajaas no veikala ar jaunu kuuleri savai video kartei (kuuleris Zalman VF700-Cu, bet tas taa), nu ko ilgi nedomaadas kjeros klaat un maucu sho virsuu, bet... Ar kuuleri viss aiziet kaa smeereets, bet lieta taada, ka mana karte READY prieksh voltmoda... Proti, resistori un vadi pielodeeti un karte ir uz Standby... Nu vot, pabeidzu likt klaat kuuleri, viss baigi labi, nu likshu tagad karti atpakalj kompii un taa netiishaam uzmetu skatienu manam vmoda rajonam... :eek: ieraugu viens vads nost... nu buutu jau labi ja tikai vads nost, kaa izraadaas liekot klaat kuuleri kaut kur nejaushi biju aizkjeeris karti un noraavu nost vmoda vadu ar visu mazo rezistoru (vai kaa vinju tur, iisti pareizo nosaukumu nezinu, nu kaut kaads -ors jau ir :D ). Nu neko protams sagatavoju sevi uz sliktaako un lieku karti iekshaa kompii un sliktaakais arii piepildaas, uz maatenes sarkanaas diodes taa neparasti pamirgo un peec tam kompis aiziet, bet ekraans melns... Taatad mana 6800 GS neelpo :( .
Nu pisec, tagad pasham uz sevi taadas dusmas... Pirms kjeeros klaat kuulera mainjai bija taada doma mosh piedarbinaat lodaamuru un nonjemt tos vmoda vadus nost, jo traucee taa biki, bet nee kur nu... gan jau buus labi... Nu vot bija arii labi... gandriiz tas pats kas aiziet un tualetee 200 Ls noskalot :mad:
Nu galiigi veel to karti neesmu norakstijis, ieteica man vienu dzeku no XtremeSystems (shams no UK,taatad te pat :) ), baigais specis esot vmod lietaas, sazinaajos ar shameejo un ja nekas nemainiisies, tad suutiishu karti vinjam, lai iecheko mosh izdodas dabuut pie dziiviibas :rolleyes:
Nu luuk taads tas mans beedu staasts :D
mans domaat, ka te pat, kads tev varetu vinju salabot ;)
mans domaat, ka te pat, kads tev varetu vinju salabot ;)
Nee nu lieta taada, ka mans ieksh UK tusee :D ;)
Noteikti noravi rezistoru ar visaam kontaktu vietaam , respektivi tev arii PCB ir bojaata :D :D :D
Lielaakaa tava mulkiiba/stulbiiba ! bij redzot ka ir nopleests veel spraust ieksaa PC , cerot ka kartes razotaajs to suuda rezistoru tur taapat vien ir uzlicis :confused: sorry esi loti attapiigs :p
P.S. Ja autinam ir norauts viens ritenis :D :D :D Var droshi sesties ieksaa un maukt uz kaadu krogu :confused:
Ja tas rezistors regulēja strāvu, noteikti ir iedota nepareiza španne, un karte var būt uzreiz dead. A nafig kautkam jāsūta? Pielodē to rezistoru, un viss. Ja neies, izmēri strāvas, un met ārā.
Bet nu ja iekā UK dzīvo, tad sūti vien pie persivore, lai skatās, ko esi sadarījis.
BigAndy, Good luck! :]
Bet ja taa padomaa, kas ir 200Ls ieksh UK?
Jaa, curve-hands.dll atkal kaadam nogljuchiijis, tik tiehsaam stulbaakais ko vareeji izdariit ir ielikt to karti kastee un palaist, to tu arii izdariiji, vari tagad ipashi necereet uz to, ka karte straadaas godma, lai gan var arii paveikties! Iesaakumaa papeeti pats kur tev taa nopleestaa koponente naak klaat, vai vispara ir taa pazaudeetaa detalja, ir vai nav uz PCB lodeejuma vieta, ja nav, tad saakaas chakars konkreetais, lai gan reizem var izliist no taadaam situaacijaam ar labu lodaamura skilla paliidziibu un papildus vadinja :D
Prakse rodas sabraucot konkreetaas auzaas, naakamreiz buusi varbuut gudraaks un padomaasi laikus par sekaam :mad:
DeadmaroZ-TLOTL
04-20-06, 12:44
Es gan neteiku ka vina ir DEAD , domaaju ja visu smuki salodeetu atpakal viss arii shanceetu
Tas ja tu sheemaa izravee kadu komponentu nenoziimee ka devais uzreiz nodeg , ir iespeeja ka nodeg , bet nu loti maza
Es kaut kad sen paardevu 9000Pro, dzheks pec kada laika saka, ka noravis kaut kaadu rezistoru, bet karte joprojam stradaja :) Tas pats ar cpu, raujot nost IHS dazhiem gadaas noraut paris rezistorus (es gan pats nesaprotu kaa var vinjus noraut, ja esi uzmaniigs), bet cpu paliek stradajosh. Ta kaa var arii paveikties un stradaat :)
Varu apliecinaat, ka persivore taisa top kvalitates modus :)
Ar ko izpauzhas top modi?
Nu piemeram ar to, ka lodejuma vietas tiras, nav kalni ar lodalvu, nekas nekur nekaraajas gaisaa, viss turaas savaas vietaas, vadi nekur netraucee (tipa iet gar pashu PCB pieliimeeti) utt. Un tas viss ari uz diezgan siikaam izmeera zinjaa komponenteem.
BigAndy, Good luck! :]
Bet ja taa padomaa, kas ir 200Ls ieksh UK?
Paldies ;)
Bet arii ieksh UK 200 Ls tomeer ir nauda, kuru neviens par velti nedod :p
Tieshi arii persivore suutiishu ;)
Dabuuju jau vinja adresi, tagad tiek pedeejie siikumi izrunaati... Shams jau teica ka kartei nevajadzeetu buut beigtai, bet nezinu kaa tur buus ar to rezistora pielodeeshanu atpakalj, jo izskataas ka tieshaam esmu veel atraavis nost PCB :o , bet ja persivore ir tik liels specis kaa visi saka, tad jaacer, ka shams kaut ko izdomaas...
Tas pats ar cpu, raujot nost IHS dazhiem gadaas noraut paris rezistorus (es gan pats nesaprotu kaa var vinjus noraut, ja esi uzmaniigs)
Uz CPU nav rezistori, bet gan kondensatori, kas pamatā ir domāti tikai sprieguma filtrēšanai. Savukārt noraujot kādu ar Vmodu saistītu rezistoru, ir 50/50 iespēja kaut ko nokaut - vai nu finālā spriegums būs krietni par mazu, vai krietni par lielu. Integrētajos sprieguma regulatoros parasti gan mēdz būt iebūvētā overvoltage/overcurrent aizsardzība, bet nav nekādas garantijas, ka tā uz plates ir korekti realizēta un nostrādās šādā situācijā.
Nu piemeram ar to, ka lodejuma vietas tiras, nav kalni ar lodalvu, nekas nekur nekaraajas gaisaa, viss turaas savaas vietaas, vadi nekur netraucee (tipa iet gar pashu PCB pieliimeeti) utt. Un tas viss ari uz diezgan siikaam izmeera zinjaa komponenteem.
Hmmm, maniem un Tritona modiem esi redzeejis alvas kalnus un izmeetaatus vadus?
Sorry, josi sajaucu biku, biju domaajis capacitor (kondensators)
Hmmm, maniem un Tritona modiem esi redzeejis alvas kalnus un izmeetaatus vadus?
Es jau neteicu, ka tavi/Tritona modi nav top kvalitates :D
Triton pakalpojumus jau sen izmantoju :)
Uzzinaaju shodien divus jaunumus attieciibaa uz savu karti, nu protams kaa vienmeer viens ir labs, otrs slikts...
Taatad labie jaunumi ir taadi, ka persivore sanjeema manu karti shodien... Izdevaas vinjam savest kaartiibaa nopostiito vietu un atjaunot spriegumu...
Bet sliktie jaunumi ir taadi, ka karte nestraadaa vienalga. Izskataas, ka GPU nosvilis :( Shams teica, ka ir paarliecinaats, ka tas ir GPU, bet neesot vinjam attieciigaa aparatuura lai to paarbaudiit un apstiprinaatu 100%.
Vieniigais variants veel buutu kartes razjotaajs, kas vareetu ko lietas labaa dariit, bet nezinu vai tas ir to veerts...
Nu bljins taadaa njevezuha :(
Nu ta dari taa, kaa neviens nedara, meegjini karti vizuaali savest kartiibaa taa, lai neizskataas ka kaut kas buutu dariits un meegjino nogruust pa garantiju, atmetiis atpaklaj - nekas, a ja neatmet, dabuusi kaut ko vismaz pretii, zaudeet jau nav ko! Un nevajadzeeja karti likt un sleegt iekshaa, ko tu padariisi, nakamreiz zinaasi :(
Nu ta dari taa, kaa neviens nedara, meegjini karti vizuaali savest kartiibaa taa, lai neizskataas ka kaut kas buutu dariits un meegjino nogruust pa garantiju, atmetiis atpaklaj - nekas, a ja neatmet, dabuusi kaut ko vismaz pretii, zaudeet jau nav ko! Un nevajadzeeja karti likt un sleegt iekshaa, ko tu padariisi, nakamreiz zinaasi :(
Hmm, doma nav peljama :rolleyes: . Nu nez tikai kaa vinja tagad tur izskataas pecc tiem remontdarbiem, shams man vinju suutiis atpakalj pirmdien, taatad pie manis buus otardien vai treshdien, tad arii buus jaaiecheko kas un kaa...
Nu jaa nevajadzeeja jau sleegt iekshaa, bet nu jau par veelu :o
Muuzju dziivo muuzju maacies!!!
damn, Zinu ka tu juuties :o
pasham sanaca lidziga shmuce, uztaisiiju mazu iiso blakus 9500pro (kkad mistika, pat isti nepieskaras, bet noreagjeja vga), un sanaca ara izmest :( 50ls tomer ari ir nauda, tie ir 100 Bauskas vai tervetes alinji :D
Ja ljoti negribas pakaast naudu, paardod ebay, kaa ejosu... ;)
Ja ljoti negribas pakaast naudu, paardod ebay, kaa ejosu... ;)
Nu nee veciit, taa gan nebuutu smuki :mad: . Iedomaajies, ja tev kaads taa iesmeereetu... Veel var meegjinaat razjotaaju apchakareet, kaa te tika mineets :D, bet najau paardot...
Tas gan, tas gan!
Ražotājs ta pat nejustu un nomestu pie pārējiem līķiem, bet kādu cilvēciņu, kas 3-mēnešus bakšus atlicis tiešām nebūtu zolīdi uzmest :rolleyes:
hehz, domaaju ka nekad neieteikshu nevienam ko no JAV iegaadaaties, un tos kas veeleesies, laiciigi pabriidinashu
hehz, domaaju ka nekad neieteikshu nevienam ko no JAV iegaadaaties, un tos kas veeleesies, laiciigi pabriidinashu
:D :D :D
Nu gan jau shams nav tik ljauns:D , jaacer ka saveejiem neko nesmeerees:D
Neuztraucaties, no manas puses- ieks LV nekas slikts netika, netiek un netiks tirgots! Un netaisos savejos cakareet!
vairaak gan runa par principu
Nu nee veciit, taa gan nebuutu smuki :mad: . Iedomaajies, ja tev kaads taa iesmeereetu... Veel var meegjinaat razjotaaju apchakareet, kaa te tika mineets :D, bet najau paardot...
Godigi sakot no vacieshu puses esmu shito variantu 3,4reizes sajutis. Sajuta patiesham nav patikama, ja tev rokas ir laptops kura vertiba ir tuvu 700, a "aizmursto" niecinju delj, jams ir praktiski 1/2 suuuds...
Shoriit dabuuju atpakalj karti. Nu persivore diezgan tiiri nostraadaajis :) , pirmajaa momentaa, ja iipashi nepeeta, neko taa baigi nevar ieveerot... Nu tad meigjinaashu apchakareet razjotaaju kaa jau te tika mineets, kas zina mosh izdodas :D.
Bljins, man taa 6800 GS ir Sparkle razjojums un cik te peetiju tad shameejie netaisa RMA, tas noziimee, ka buus jaastiep atpakalj uz veikalu kuraa pirku un jaatelo muljkis un jaastaasta visaadi pekstinji. Buutu jau labi, ka shie to karti nosvietu kaadaa liikju chupaa un viss, bet suudi taadi, ka shameejie mosh saaks to karti peetiit un ja taa, tad jau to lodeejuma vietu agri vai veelu arii ieraudziis. Nezinu ko lai shameejiem saka taadaa gadiijumaa :rolleyes:.
Saki, ka iedevi draugam patesteet un es igatavs bik piemaksat, lai tikai jamie aizsuta talak izplatitajam un megjina tur nogruuzt... ;) Vispar jau man degusu Maxtor HDD (viens cips pec entaa issavienojuma barosanas vadaa sakara ar dazadam vajadzibam darba laika pieslegties pie 12 un 5V barosanas ar liesmaam nodega un izskatijas diezgan chabigi) ar te LV apmainija un talak baze pienjema preti, tapatas pec kada laicinja 2. cietni nomainija, kas ari "nezkapec" atdeva galus- taka tev ir visas iespejas tikt pie jaunas kartes, bet, ja liels saruktinajums- ebay... :D Teelo tikai mulkji un aida...
Nu tu tikai ar savu eBay :D :D :D
Nu jaa mosh vareetu ar shameejiem veikalaa ko sabiidiit, tikai te tie cilveeki taa mazliet savaadaak domaa, buutu Latvijaa tad jau bez probleemaam (katram gribas kaadu lieku latu nopelniit :D), bet sheit, ka nesaak shkjiibi skatiities uz mani kad iemineeshos par taadu diversiju :D.
Es kaut kad sen paardevu 9000Pro, dzheks pec kada laika saka, ka noravis kaut kaadu rezistoru, bet karte joprojam stradaja :)
:) Pat neatminos kā tieši tas notika, laikam kjimerējos pa sistēmbloku un nobraucu ar roku gar vidjuhu (netīšām) un tas rezistors 4ista rokā iekrita. Nu neko, sabijies ieslēdzu kompi, bet par laimi viss shancēja, pēc tam arī to rezistoru pielodēju atpakaļ (droš paliek droš) un, tagad jau draugam, :p tā karte vēl kalpo godam.
pēc tam arī to rezistoru pielodēju atpakaļ (droš paliek droš)
haaaha :D :D :D
Man gadijas brīnumi ar tieshi tādu pašu 9000pro - spēlēju Total Overdose, un izdomaju palūkoties, kcik ir uzkarsusi mana homade dzese tai VGA. Īpaši uzmanību nebiju pievērsis pirmstam un šokējošs skats :mana hommade dzese nokritusi no VGA pavisam: Tobish tā 9000pro ar pliku cori pie smukas noslodzes bija spejiga darboties :)
Morāle - nebāžam pirkstus case`ā kad ir iedarbināts PC, vai vispār nebāžam :D
Tomeer kaa izraadaas, tad RMA Sparkle karteem tiek taisiits. Lieta taada, ka ir cita firma kas ar to nodarbojas, shamie ir kaa starpnieki un saucsas ITTOOLS. Ja grib taisiit RMA tad jaasazinaas ar shameejiem un karte jaasuuta vinjiem un tad jau shie skataas ko dariit, ja var tad remontee pashi, ja ne tad suuta Sparkle'i.
Nu tad suutiishu jameejiem, ja nu gadiijumaa shameejie atkodiis manu diversiju un jaunu karti man nesuutiis, tad pajautaashu vai nevar manu liikjiiti dabuut pie dziiviibas, kas zina :rolleyes:.
Nu kaa juus domaajat kaa man beidzaas shitais pasaakums :D.
Nu beidzaas taa, ka aizsuutiju karti atpaklj viiriem uz ITTOOLS, nu neko, naakamajaa dienaa atnaak e-mails ar apstiprinaajumu, ka karte sanjemta un ka nepilnas nedeeljas laikaa tikshot nomainiita :confused:. Nu es taa no saakuma biki neiebraucu, ka shameejie neko veel nav testeejushi un jau saka, ka dos vietaa jaunu. Nu neko seedeeju un gaidiiju kas notiks... A shodien ierodas kurjers ar paku, attaisu valjaa a tur iekshaa jauna karte :D :D :D , vieniigais shameejie man iesmeereejushi 6800XT, kas ir knapaaka par 6800GS, bet taa baigi suudzeeties nevaru vienalga (pashi ziniet kapeec :D). Tagad shito vellu buus jaanotirgo, jo nav vairs vajadziiga, jo kameer tika veiktas visas mahenaacijas jau paspeeju nopirk divas voltmodeetas 7800GTX 256MB :D (arii shodien ieradaas ar to pashu kurjeru).
Taatad secinaajums ir taads, ka shameejie pataisno to manu liikjiiti iesviedushi misenee un suutiijushi aaraa jaunu karti, kas to buutu domaajis ka tas viss ir tik vienkaarshi :rolleyes:.
Veixminieks :D Šiem tur varbūt par daudz darba tajās dienā bija - negribēja īpaši iedziļināties kas un kā ar to karti noticis :D
Bet nedaudz smieklīgi, ka cilvēki neievēro, ka no kartes kaut kas ir izrauts :D
Ta razjotaajs parasti neskataas, vinjam pilniigi vienalga kaada taa karte, ja kopaa kaut cik turaas, tad iedod jaunu vai refurbished variantu, chakareejaas vairumtirgotaaji, vinji peeta siiki un smalki kas pa desaam, jo no taa atkariiga vinjiem pelnja un izmaxas attieciigo preci suutiit apmainjaa. Ja tieshaam ir lielaakas probleemas, tad ideaali ir suutiit razjotaajam, tie biezji piever acis defektiem :D
Bet nedaudz smieklīgi, ka cilvēki neievēro, ka no kartes kaut kas ir izrauts :D
Nekas jau nebija izrauts, persivore to nopleesto rezistoru pilodeeja atpakalj tika vinjsh bija mazliet nobiidiits no orighinaalaas vietas. Ja taa baigi nepeetija tad buutiibaa neko arii nevareeja pateikt ka kaut kas tur buutu dariits.
Nezinu ko vinji tur tai ITTOOLS dariija mosh iemeta karti kompii, paskatiijas ka neiet un iesvieda misenee :rolleyes:.
Ta razjotaajs parasti neskataas, vinjam pilniigi vienalga kaada taa karte, ja kopaa kaut cik turaas, tad iedod jaunu vai refurbished variantu, chakareejaas vairumtirgotaaji, vinji peeta siiki un smalki kas pa desaam, jo no taa atkariiga vinjiem pelnja un izmaxas attieciigo preci suutiit apmainjaa. Ja tieshaam ir lielaakas probleemas, tad ideaali ir suutiit razjotaajam, tie biezji piever acis defektiem :D
Shito biju nokluseejis un buutiibaa taa arii ir kaa tu saki... Pirms taisiiju RMA biju aigaajis uz veikalu kuraa to karti biju pircis un prasiiju shamiem kas un kaa. Un shameejie teica lai atnesot karti vinjiem un tad vinji to testeeshot un skatiishotie vai taa tieshaam ir beigta un tikai tad taisiis mainju (vispirms sazinoties ar razjotaaju), nu ja buutu parakstiijies nest vinjiem tad jau shamie viens divi to lodeeto vietu atrastu, taapeec arii noleemu suutiit razjotaajam ceriibaa ka shie tur daudz nekraameesies un redz ka atmaksaajaas :D.
Un kam man japateicas par sho te :D
Nu protams ka tev ;).
Paldies par ideju :).
Un kas attiecas uz 6800GS, vai tik viņa uz PCIE nav EOL dēļ 7600gt/gs?
Un kas attiecas uz 6800GS, vai tik viņa uz PCIE nav EOL dēļ 7600gt/gs.
Shitajaa biki neiebraucu :confused:.
Vari paskaidrot siikaa ko tu biji domaajis???
Paldies
Vai 6800GS uz PCIE nav pārtraukta ražot, dēļ tā, ka 7600gt maksā mazāk, ir ar 128bit šinu un performē labāk, nekā 6800GS?
Vai 6800GS uz PCIE nav pārtraukta ražot, dēļ tā, ka 7600gt maksā mazāk, ir ar 128bit šinu un performē labāk, nekā 6800GS?
HVZ, skatiijos Sparkles maajas lapaa un tur 6800GS joprojaam tiek uzradiita, nu nezinu kaa tur iisti ir, var jau gadiities arii ka vairs nerazjo :rolleyes:.
Tas ka uzrādā ražotāja lapā nebūt nenorāda uz to ka brodukts vēl tiek ražots...
esmu dzirdeejis par gadiijumu, kad beigtas x850 vietaa sapphire atsuuta crossfire ready 1800xt! :)
Tagad pastaastiishu jums kaads nelietis es esmu :D.
Ja sekojaat shai afeerai liidzi, tad zinaat ka viss beidzaas ar to, ka shameejie man atsuutija 6800XT nevis GS, par ko nevareetu suudzeeties, ja njem veeraa to, ka 6800GS pats nokaavu. Nu bet manam nebija miera :D. Aizmaucu shameejiem meilu un pajautaaju kamdeelj nevareeja man atsuutiit GS, jo XT suudiigaaka. Nu tur vaards pa vaardam un mans veel biki "padiica" un pasaakums beidzaas ar to ka shameejie man to 6800XT samainiija pret 7600GT :eek: :eek: :eek:
Nu domaaju, ka dazjam labam te buus bez komentaariem :). Nu taads es ljauns onkulis esmu, nokauj savu karti un peec tam veel razjotaaju liidz maksimumam apchakaree :D.
Gaidi vīrus melnā pie mājas...
hmm, good for you. Apsveicu. :)
Pareizi, taa vajag, jamaak par sevi patstaaveet un guut zinaamu labumu no neveiksmeem :p
Bija labas beigas un tagad palika vēl labākas - iedod karti, kas ir jaudīgāka par sākotnējo karti :)
Lieku 3Vgpu savai kartei :D Ar zīmuli protams :D
Gaidi vīrus melnā pie mājas...
LOL :D
Bija labas beigas un tagad palika vēl labākas - iedod karti, kas ir jaudīgāka par sākotnējo karti :)
Jaa, labs kas labi beidzas.
Shameejie jau buutiibaa taadaa zinjaa ka samainiija man karti neko nezaudee jo 7600GT ir pat biki leetaaka kaa 6800GS.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.