PDA

View Full Version : Gf 7xxx iedzimta problēma?

non7sens
01-23-08, 17:17
Draugam un man vienlaicīgi pirms mēneša parādijās dažādas problēmas ar vga (7900gt). Artefakti un punkti dīvainās krāsās uz lcd. Neesmu stulbs dead pixel tie toč nau, jo tad es tos nevarētu ar printscreen uzņemt.
Domāju ka draiveri bet arī nekā, up & downgreidoju visu sistēmu, nekas nemainās. Palasiju forumos un sapratu ka citiem arī tā ir, vairākums 7 sērijas kartēm, vienīgais glābiņs ir garantija ..

Tā tiešām ir? Pašu pieredze?

wolf
01-23-08, 17:21
Kā ar temperatūrām?...

non7sens
01-23-08, 17:26
uz 50 turās

r21vo
01-23-08, 17:29
Bez draiveriem arī tie artefakti rādās? Teiksim iekš BIOS vai iekš kāda LiveCD.

non7sens
01-23-08, 17:32
Bios, windows ielādes laikā punkti parādās viskautkur.

OzYs
01-23-08, 17:36
bet visu laiku taa nebija? ja taa, tad kautkas nodedzis tur ir, stiep uz garantiju. un pastaasti kaut ko siikaak par artefaktiem.. ja kartinja nepaarkarst, tad visdriizaak ka atminja ir pie vainas. iesprausta slotaa kaartiigi?

non7sens
01-23-08, 17:39
nez vai ir dedzis.. Ne oc ne arī kartes spīdzināšana nekāda lielā nau bijusi. Karte slotā iespiesta, notīrīta. Dīvaini likās tas ka draugam arī tieši tas pac, mēs kartes vienā dienā nopirkām, vienā laikā nočakarējās.

OzYs
01-23-08, 17:41
nu razhoshanas braakjis, ko tur veel var pateikt... ja tas ko es prasiiju viss ir normaas, tad nav iipashi nekaadu citu variantu, ja reiz esi paarlicis sisteemu un uz svaigas OS un jauniem normaaliem draiveriem nekas nemainaas.
pameegjini veel citaa kastee iespraust, bet nu diezvai.

Latish
01-23-08, 19:58
sista video atmiņa - palaid atmiņas testu...

kiwi
01-23-08, 20:07
Ja taas ir pirmaas revizijas 7900gt, tad jaa, bija probzas tur ar atminju

non7sens
01-23-08, 20:10
Jap abas ir pirmās

StyleZ
01-23-08, 21:38
Gribeeju pie reizes uzjautaat - kaa ir ar videokarshu laboshanu? Ir kaadam bijusi pieredze? Tas vispaar tiek praktizeets? Ja ir, tad kur? Varbuut tas ir galiigi neizdeviigi no price/result viedoklja? Vienkaarshi ir divas treknaa gala 5xxx un 6xxx kartes, kuras taa vienkaarshi miskastee izmest negribeetos.. Taatad, vai ir iespeejams meegjinaat taas labot, vai vismaz diagnosticeet vainu un ieguldaamo liidzeklju apjomu? Jo kartes nav nosvilinaatas - taas vnk vienaa jaukaa dienaa paarstaaja darboties.. :o

P.S. Sorry non7sens, ka baazhos tavaa topikaa, bet tas ir biku pa teemu, un man sasaapeejies jautaajums :)

OzYs
01-23-08, 21:49
nu razhotaajs remaarketee un laizh tirguu kaa jaunu produktu. ja tu domaa vai kaads labo tjip ar lodaamuru pielodee tur kaut ko, tjip kaa saluuzushu putekljusuuceeju kad aiznes uz piemaajas darbniicu, tad nee. vismaz es nezinu.

r21vo
01-23-08, 22:21
Atmiņas pārlodēt nav neiespējami, bet problēma ir tos čipus dabūt - viņi praktiski vienmēr tirgojas tikai vairumtirdzniecībā.. Tālāk jau nu jāizvēlas piemērotākā tehnika un jāapmaina čipi.

Atceros kādu laiku atpakaļ džeki veiksmīgi uzlodēja uz 3dfx Voodoo 4 4500 32mb kartes papildus 32mb (tur uz PCB viņiem ir speciāli brīvas vietas) un pēc tam nomoddoja biosu lai atpazītu papildus čipus. Ja nekļūdos, čipi toreiz nāca no viena geforce kam bija tādas pašas atmiņas.

non7sens
02-07-08, 16:37
Smagi. Defekti netika konstatēti servisā. ( Aklie laikam tur strādā - Proline )
Nezinu ko tagad darīt..

caspers
02-07-08, 16:38
Smagi. Defekti netika konstatēti servisā. ( Aklie laikam tur strādā - Proline )
Nezinu ko tagad darīt..

sudigi :( kautkas.. ir jaizdoma.. vnk vinji ielika.. ieladeja windu.. o viss iet .. :D tatad nav defejtu :D

non7sens
02-07-08, 16:44
Domāju manuāli viņu salauzt, taču tad garantija man var aiziet secen...

R@imizA
02-07-08, 17:22
Uz mehāniskiem bojājumiem neattiecas garantija!

Cynic
02-07-08, 17:24
Artefakti un punkti dīvainās krāsās uz lcd. Neesmu stulbs dead pixel tie toč nau, jo tad es tos nevarētu ar printscreen uzņemt.

Īstenība ja sāk artefakti rādīties sistas atmiņas dēļ, tad bildē ar Print Screen tu viņus nemaz neredzēsi. Pašam bija problēmas ar 7900Gs, man viņa jauna uzreiz sāka visur artefaktus rādīt, nākošajā dienā uz garantiju savāca un pēc nedēļas jaunu atveda.

Kur īsti tev ir tie artefakti un cik bieži ? Esi mēģinājis pie cita datora palaist ? Vienkārši ja tev viņi regulāri, tad nes vien atpakaļ pa garantiju.

non7sens
02-07-08, 17:24
nu tas nebija tā domāts, jāpaspēlējas moš ar ventilātoru un kartes herziem

Edit: Punkti parādās man kad skatos video visu laiku. Paliek pixel trace ja tā to var nosaukt parādās dažreiz sērfojot netā. Spēlēs bieži textūru problēmas ir novērojamas. Raustās melnbaltas itkā savilktas vienā punktā. Draugam bija tāda pati karte tādi pati problēma + vēl kas bet šim karti samainija...

Cynic
02-07-08, 17:34
Yeap, izskatās ka sista atmiņa, vari pamēģināt pataustīt plati no otras puses, varbūt baigi pārkarst. Vēl vari pamēģināt intereses pēc pārbaudīt uz cita datora, a tā, nes vien atpakaļ pa garantiju, vai pat, ja viss kompis tika tur pirkts, nes visu datoru, tad toč neko nevarēs pretī pateikt. :)

non7sens
02-07-08, 17:47
Viss pc netika tur pirkts mātene cpu atmiņa un vga. Šie mēģina man iestāstīt ka mātene vainīga, bet par to es ļoti ļoti šaubos.
Karte nekarst to es jau sen pārbaudīju. Atliek pārbaudīt uz cita datora, ja nekas nemainīsies atkal jānes uz garantiju.

Bet ko lai es šiem pasaku, tā lai viņi karti normāla pārbauda nevis veic standarta testu un windows ielādi :mad: ??

Cynic
02-07-08, 17:54
Māte, CPU, RAM un VGA tika tur pirkts ? Tad jau principā arī vari visu PC nest, nu tur varbūt kautkādu Sound Karti vari arī izņemt. A ja viņi saka ka māte vainīga, tad lai māti tev maina. :)

A par artifaktiem, pastāsti kad tev viņi parādās, ja viņi saka ka māte vainīgi, pajautā tiešāk, kas tieši var mātes dēļ artifaktus izsaukt. Saki, lai 3d vidē patestē.

non7sens
02-07-08, 18:02
Ok Paldies. Tā arī darīšu

IG
02-09-08, 22:36
Hmm...nu aiznes visu kasti uz servisu, lai testee un bola acis, ka gluko :rolleyes:

Dynamite
02-10-08, 00:48
kad 7800 kartes tikko paradijas 2005-ajaa, kada no it-zinju portaliel salasijos itka jamas kartes nobeigsies pec viena gada...
...varbut ta tomer bija patiesiba, ka vinjam nav nto gadu liels dzives laiks.

poller
02-10-08, 14:19
Ar ATI tooll tos artefaktus var maniit?